206 avsnitt • Längd: 45 min • Månadsvis
Det här är podden för dig som är intresserad av och vill utvecklas inom ledarskap. Du ta del av lärdomar, erfarenheter och inspiration från en rad spännande och kända gäster från näringslivet.
Våra programledare Maria Göthe och Tobias Berglund är erfarna ledare som nyfiket undersöker intressanta ämnen, trender och frågeställningar.
Vi som står bakom den här podden heter Wise Consulting. Vi är konsulter inom ledarskap, HR och organisationsutveckling.
På Påjobbetpoddens hemsida kan du läsa mer om podden och komma i kontakt med oss! Vi vill gärna höra vad du tycker om podden.
The podcast PåJobbetpodden – Ledarskapspodden för nyfikna! is created by Påjobbetpodden. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästas vi av Abdullah Uzunel, rekryteringskonsult på Wise Consulting, som delar sina tankar kring inkluderande rekrytering. Tillsammans med Maria och Tobias diskuterar Abdullah sina egna erfarenheter som arbetssökande, den aktuella Wise-kampanjen "Dömd eller rättvist dömd?" samt varför personliga brev inte alltid speglar en kandidats kompetens. Vi dyker ner i vanliga fallgropar i rekryteringsprocessen, som exkluderande kravprofiler, och pratar om hur vi kan skapa en rättvis chans för alla kandidater. Missa inte detta inspirerande avsnitt, som ger dig konkreta tips för en mer inkluderande rekryteringsprocess!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästas vi av den mångsidige artisten Rennie Mirro, känd från stora produktioner som Singin' in the Rain, A Chorus Line och Cabaret. Rennie delar sin starka, personliga berättelse om att växa upp mellan två kulturer – med en amerikansk pappa och en svensk mamma – och hur det påverkade hans identitet och känsla av tillhörighet. Från att ofta känna sig utanför normen i Stockholm på 70-talet, till att som vuxen återerövra sin identitet och omfamna sin unika bakgrund, berättar Rennie om resan att hitta sin plats i världen och arbeta med sig själv för att bli trygg i vem han är. Missa inte detta inspirerande och ärliga samtal om identitet, tillhörighet och att våga gå sin egen väg, oavsett förväntningar!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden dyker vi in i ett viktigt ämne som ofta blir förbisett – hur vi kan minska trösklarna för personer med funktionsnedsättningar att ta sig in på arbetsmarknaden, och vad som krävs för att skapa en mer inkluderande arbetsmiljö. Med oss har vi Calle Fleur, chefredaktör på tidningen Chef och tillförordnad VD för Chefsakademin, som delar med sig av sina egna erfarenheter av att leva med funktionsnedsättningar. Calle ger oss konkreta exempel på hur arbetsplatser kan anpassas för exempelvis döva, och delar med sig av insikter kring hur vi kan sänka trösklarna och skapa möjligheter för alla. Missa inte detta engagerande avsnitt, där vi utforskar hur vi tillsammans kan göra arbetslivet mer tillgängligt för alla.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden sätter vi fokus på relationer – och särskilt relationer på arbetsplatsen. Till vår hjälp har vi Ewa Braf, chefsutvecklare på Åklagarmyndigheten, adjungerad lektor på Linköpings universitet och författare till "En liten bok om relationer". Tillsammans utforskar vi hur vi kan främja starkare och mer hållbara relationer på jobbet. Hur påverkar relationer i en tid där världen känns mer oförutsägbar och instabil än någonsin? Och om relationer är så avgörande för vårt välmående, varför pratar vi inte mer om dem, både privat och i arbetslivet? Missa inte detta tankeväckande avsnitt där vi tar oss an ett av arbetslivets viktigaste, men ofta förbisedda, ämnen!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden djupdyker vi i hur vi kan bredda synsättet på kompetens för att skapa mer inkluderande arbetsplatser. Vår gäst är ingen mindre än Seher Yilmaz, specialist på jämlikhet och inkludering på Samhall samt författare till två böcker om rasism. Seher kommer att ge oss en inblick i Samhalls verksamhet och uppdrag, och tillsammans med Maria och Tobias diskuterar hon viktiga frågor som: Vad behöver vi göra för att förstärka inkluderingen på våra arbetsplatser? Vilka vanliga fallgropar står i vägen för framgång? Hur kan vi stärka inkludering gneom att bredda synen på kometens? Och hur ser egentligen inkluderingen ut på den svenska arbetsmarknaden 2024? Missa inte detta viktiga och inspirerande samtal om framtidens arbetsplatser – och hur vi kan skapa plats för alla!
I det andra avsnittet för säsongen av Påjobbetpodden gästas vi av Anna-Carin Alderin från Pacelab, som har varit en drivande kraft bakom projektet '4 Day Week Sverige'. Tillsammans med Maria diskuterar hon viktiga frågor kring prestation. Hur kan vi ompröva vårt synsätt på vad prestation verkligen innebär? Hur kan vi uppnå optimal prestation samtidigt som vi värnar om vårt välmående och driver verksamheter mot tillväxt? Och vad krävs egentligen för att skapa den perfekta miljön för hållbar prestation? I detta inspirerande avsnitt utmanar vi traditionella tankesätt och utforskar framtidens arbetsliv – där prestation och välmående går hand i hand.
I säsongens första avsnitt av Påjobbetpodden återvänder Maria Göthe och Tobias Berglund till huvudtemat från förra säsongen: Inner Development Goals. De reflekterar över dessa viktiga mänskliga förmågor som är avgörande för att bygga hållbara samhällen, organisationer och människor. I detta avsnitt avhandlas frågan om vad kompetens egentligen är och hur vi kan bredda vårt synsätt på kompetens. Hur kan vi fortsätta att utveckla vår egen och andras kompetens framåt? Och hur kan vi omvandla våra organisationer till lärande skolor där kompetensutveckling står i centrum? Missa inte detta tankeväckande och inspirerande avsnitt!
Välkommen till det tionde och sista avsnittet av Påjobbetpodden för säsongen! I detta speciella avsnitt återförenas vi med tidigare poddkollegan Tobias Berglund, som tillsammans med Maria Göthe kommer att sammanfatta denna spännande säsong med fokus på Inner Development Goals (IDG).
Tillsammans kommer Tobias och Maria att återbesöka höjdpunkterna från säsongen, där vi har utforskat de fem dimensionerna av IDG: Being, Thinking, Relating, Collaborating och Acting. De reflekterar över de mest minnesvärda insikterna och lärdomarna från våra fantastiska gäster.
Dessutom får vi en uppdatering om vad Tobias har gjort sedan han lämnade podden för att axla rollen som koncernchef för Wise Group. Han delar med sig av sina erfarenheter och hur hans resa har utvecklats sedan dess.
Missa inte detta avsnitt där vi knyter ihop säcken för säsongen och får en exklusiv inblick i Tobias Berglunds nya äventyr!
Välkommen till det åttonde avsnittet av Påjobbetpodden för säsongen! I dagens avsnitt fokuserar vi på en av de fem dimensionerna från Inner Development Goals (IDG) nämligen Action. Veckans gäst är Jina Zackrisson, författare till boken "Maktiskifte?".
Jina har en gedigen bakgrund av finansbranschen, bland annat från London under sex år och arbetar idag på Goldman Sachs i Stockholm. I dagens avsnitt kommer Jina att dela med sig av insikter om mod och uthållighet. Vi utforskar frågor som hur man kan ta sig fram till eftertraktade positioner inom näringslivet utan att ha gått på prestigefyllda universitet, samt hur man hittar modet att sticka ut och armbåga sig fram.
Denna episod erbjuder en inspirerande resa genom Jinas personliga och professionella erfarenheter, och ger praktiska råd för att navigera i konkurrensutsatta arbetsmiljöer. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av Påjobbetpodden!
Välkommen till det sjätte avsnittet av Påjobbetpodden för säsongen! I dagens avsnitt dyker vi djupt in i en av de fem dimensionerna från Inner Development Goals (IDG) - samarbete, och utforskar vad som händer när det uppstår "grus" i samarbetet. I dagens avsnitt gästar Tamara Mašković Wängborg, grundare av Medlingscentrum och författare till boken "När samarbetet skaver”.
Tillsammans med Tamara utforskar vi skillnaden mellan sund och osund konflikt och lär oss hur man som ledare kan förstå och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi dyker in i de vanligaste orsakerna till konflikter på arbetsplatsen och diskuterar strategier för att främja en sund arbetsmiljö där konflikter kan hanteras på ett effektivt och respektfullt sätt. Missa inte detta!
Välkommen till säsongens första avsnitt av Påjobbetpodden på temat Inner Development Goals! I detta spännande avsnitt utforskar vi den nyligen bildade stiftelsen Inner Development Goals, med Jan Artem Henriksson som generalsekreterare. Stiftelsen strävar efter att främja global inre utveckling för att stödja FNs hållbarhetsmål. Vi dyker in i samtal om hur personlig utveckling och medvetenhet kan vara nyckeln till att uppnå en hållbar framtid. Lär dig mer om stiftelsens vision och hur den planerar att påverka en positiv förändring på arbetsplatser och samhällen över hela världen. Det här avsnittet är en resa mot insikt och handling!
I det avslutande avsnittet för säsongen gästas vi av vår kära Tobias Berglund, vd för Wise Consulting. Den forna duon summerar höstens avsnitt, analyserar Sveriges ekonomiska läge och utforskar den centrala frågan om vilka egenskaper som behövs hos en ledare i både med- och motgång. Slutligen delar Tobias med sig av sina värdefulla erfarenheter av att leda i tuffa tider.
Vad krävs för att skapa organisationer där chefer kan ha en så bra arbetsmiljö som möjligt? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Caroline Lornudd, legitimerad psykolog och doktor inom ledarskap vid Karolinska Institutet. I veckans avsnitt pratar vi om chefens arbetsmiljö. Enligt en undersökning från Ledarna upplever över 50% av cheferna att de saknar energi för återhämtning efter arbetsdagen. Vilka hinder och förutsättningar behövs för att chefer ska uppleva en balanserad och hållbar arbetsmiljö?
Är HR makthungrig och tar över mer och mer i antal? Nu får vi svar från Sveriges enda professor i Human Resource Management, Stefan Tengblad. Vi diskuterar de senaste resultaten från en av världens största undersökningar kring HRM. Han ger svar på tal. Vad behöver vi för att vara rustade inför framtidens krav? Vad är HRs roll och vad behöver chefer för att klara sin tuffa uppgift?
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Fredrik Färm, Head of People & Culture på Wise Consulting. Maria och Fredrik djupdyker i HR-rollen. Hur ser HR ut idag, för 20 år sedan och hur kommer det se ut i framtiden? Vilka fördomar finns det om HR och vilka stämmer? Vad behöver vi för att vi ska kunna samarbeta, prestera, vara en bra medarbetare och ha en fantastisk kultur både nu och framåt?
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Linda Keldusild, Global Head of People Development på Munters. Under detta spännande avsnitt berättar Linda om hur hon i sin roll arbetat för att skapa en enhetlig syn på ledarskapet inom den globala verkstadsbolaget. Hon delar med sig av de utmaningar som har uppstått under vägens gång och hur Munters aktivt arbetar med action learning och vad det begreppet innebär. Dessutom får vi höra om hur man undviker att värdeord blir floskler. Missa inte detta matnyttiga avsnitt!
Denna vecka gästas vi av Louise Bringselius, docent och lektor inom organisation och ledning vid Lunds universitet och Handelshögskolan i Stockholm. Louise forskar och skriver böcker kring tillitsbaserat ledarskap. Just nu är hon även i rampljuset då hon precis har släppt en bok om psykologisk trygghet, vilket också är temat för avsnittet. Louise delar en mer fördjupad syn kring psykologisk trygghet med inriktningen på innovation - att ta vara på idéer och visselblåsande - att göra sig av med tystnadskulturen i en organisation. Och hur kan skapa organisationer där medarbetarna känner sig fria att uttrycka sina åsikter? Hur utvecklar vi vårt omdöme och hur tacklar vi problemet med tystnadskultur? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Alexander Löfgren som är forskare, författare och konsult på företaget Influence. Dagens avsnitt handlar om samarbete i hybrida arbetsformer. Hur kan vi hitta enkla samarbetsformer i en komplex värld? Vilka grundförutsättningar behövs för att inleda ett bra samarbete? Dessutom går Alexander igenom hans råd till enkla samarbetsvanor, men vad menar han med att en chef måste kunna valla katter? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!
Vad är skillnaden på lärande och utbildning och hur kan jag som chef stötta mina medarbetare i den träning som krävs efter genomförd utbildning, rent praktiskt? I veckans avsnitt gästas vi av Michel Westher, VD på Knowly som är en digital lärplattform vars affärsidé är att stötta chefer och medarbetare i olika inlärnings- och utbildningsinsatser. Michel är en passionerad nörd inom lärande och hur man får ut effekten av lärandet. Hur utreder man behovet av utbildning inom en grupp och på individnivå? Hur får man in kulturen kring beteenden genom lärande?Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!
Välkomna tillbaka till Påjobbetpodden! I höstens första avsnitt pratar vi om att bryta ihop och gå vidare. Hur hanterar man en förlust i arbetslivet? Det kan handla om att förlora en kollega eller genomgå stora förändringar inom organisationen. Tobias och Maria resonerar och delar med sig av hur de själva hanterar förändringar och olika svåra situationer. Du får även en sneak peek inför höstens tema, vad vi kommer prata om och vi har såklart en rad spännande inbjudna gäster. Stay tuned!
I säsongsavslutningen av Påjobbetpodden återger Maria och Tobias en gedigen sammanfattning av säsongens lärdomar. Genom inspirerande citat från gästerna skapas en summering av vad de har fått lära sig om transformation och framförallt motivation under säsongen. Avslutningsvis presenterar duon framtidsspaningar med retrospekt inom områdena organisation och ledarskapskultur. Wise Consulting önskar er en trevlig sommar och på återhörande i höst!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar författaren, forskaren och grundaren av Schibboletkonceptet, Julia Romanowska. Schibboletkonceptet handlar om att konstnärliga uttryck med fria samtal om existentiella frågor skapar förutsättningar för ledarutveckling. Konceptets fokus riktar in sig på ledare och beslutsfattare. Missa inte detta rykande färska avsnitt av Påjobbetpodden!
I veckans avsnitt möter vi Emma Stenström som är docent vid Handelshögskolan i Stockholm, krönikör i Dagens Industri samt författare till boken Bubbelhoppa. Idag pratar vi om Emmas forskning kring bubblor och den metod som hon utvecklat om bubbelhoppande. Metoden har testats på över tusen deltagare från olika yrkespositioner och samhällsklasser. Syftet med metoden är att ge utövarna verktyg till perspektivtagande, inkludering, lära sig lyssna, fråga, hantera konflikter och bygga tillit - en metod för att förstå andra helt enkelt. Men hur går det till i praktiken och hur kan detta tillämpas i en organisation? Vidga dina perspektiv och lyssna till veckans avsnitt!
Hur ska vi motivera våra medarbetare och vilka är dom tre behoven som vi behöver för att stärka den inre motivationen? I veckans Påjobbetpodden gästar Desirée Rova, VD och grundare för MyNeeds samt författare som berättar om sin forskning som ligger till grund för hennes bok Motiverad!
Vad kan ett kontor vara och vad händer när vi får välja? Hur främjar vi mångfald på kontoren när nya mindre 15-minutersstäder i storstäderna förstärker gentrifieringen? Hur bryter vi avståndstagande mellan urbana städer och landsbygd? Hur ser trenderna ut bland unga arbetstagare? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästas vi av Amanda Back, Head of Marketing på Epicenter och Anna Thelander, Head of Marketing & Communications på AMF Fastigheter som kommer att berätta om de senaste trendspaningarna inom kontor och arbetsliv, missa inte detta fullspäckade avsnitt!
I veckans avsnitt gästas vi av Ann Hellenius som är VD för CapGemini Invent i Sverige, Danmark och Finland. Ann har även belönats med flera prestigefyllda priser, bland annat nominerad till Årets chef och utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinnor inom tech. Vi bjuder på ett inspirerande samtal där vi pratar om allt ifrån konsten att skapa möten med djupare närvaro, stärka den inneboende kraften i organisationen till att få kontroll över sin kalender.
I veckans avsnitt gästas vi av Simon Elvnäs, leg. arbetsterapeut, föreläsare och doktorand vid KTH samt författare. Simon har genomfört ett otroligt spännande och omfattande forskningsprojekt kring ledarskap och hur chefer fördelar sin tid. Detta resulterade sedan i den skriva boken Effektfull. Missa inte dagens avsnitt när vi grottar ned oss i effektfullt ledarskap, överprestation, övertro på effektivisering och dålig självinsikt.
Välkomna till säsongspremiären av Påjobbetpodden 2023! I dagens avsnitt får du höra om vad säsongens tema kommer handla om. Maria och Tobias delar med sig av sina nyårslöften och dessutom återintroduceras Veckans krämpa, fast med en liten twist. Vi delar även med oss av en rolig happening som händer här under våren. Missa inte detta!
I säsongens sista avsnitt av Påjobbetpodden sammanfattar Maria och Tobias säsongen som varit, spelar upp ett medley av gästernas citat, samt går igenom orden transformation och förändring. Vad är skillnaden på dessa två ord, som båda används frekvent i affärsutveckling och ledarskapssammanhang? Dessutom spår Maria och Tobias om nästa års organisationstrender. Missa inte detta!
I dagens avsnitt av Påjobbetpodden möter vi fyra representanter från HR-teamet på Svea Solar, vinnarna av årets upplaga av Human Growth Award! Lyssna på Linn Aschberg, Marcus Brosjö, Anna Klingborg och Emma Wallgren som berättar om bolagets framgångsfaktorer, värderingar och solar-as-a-service. Missa inte detta!
I dagens avsnitt möter vi Alexander Rozental! Alexander är legitimerad psykolog och docent vid Uppsala Universitet, samt författare till bland annat boken Bättre än perfekt. Idag pratar vi om när perfektionismen blir lite för mycket, och hur man som chef gör när man har en medarbetare som är perfektionist. Svaren får ni i veckans avsnitt!
I dagens avsnitt gästas vi av Maria Z Furenmo. Det där med Z är viktigt och på Svenska Spel där Maria jobbar som HR-chef kallas hon endast för Z. Maria berättar om hur hon kom in som HR-chef för Svenska Spel och bedrev stora strukturella förändringar inom HR-arbetet samtidigt som spelmarknaden avreglerades. Hur ändrar man en verksamhet som gått från monopolställning inom spelmarknaden till att bli en av flera aktörer på en växande marknad? Missa inte veckans avsnitt!
I dagens avsnitt gästas vi av Martin Oscarsson som är psykolog och doktorand samt författare till boken Tio i tolv - En bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändringar. Vi pratar om varför man ska sätta upp nyårslöften, hur benägna vi är att uppnå dem och vad behöver vi göra för att dem ska uppnås.
I dagens avsnitt gästas vi av Monica Lingegård som är vd för ett av Sveriges mest omtalade bolag, nämligen SJ. Vi kommer prata om Monicas ledarskap och om hur det är att vara ledare i en organisation som alla har så mycket åsikter om. Det är inte alltid det går som på räls. Missa inte detta!
Dags för ett nytt avsnitt av Påjobbetpodden där vi bjudit in en av våra mest frekventa gäster - Stefan Söderfjäll. Stefan är Ph.D i psykologi och författare till flertalet böcker, bland annat “En liten bok om ledarskap”. Utöver det är han både föreläsare och entreprenör. Idag pratar vi pratar vi om hjälten eller hjältinnan inom dig!
Välkommen tillbaka till Påjobbetpodden! Denna vecka heter vår gäst Mattias Axelson och han är forskare från Handelshögskolan i Stockholm. Mattias jobbar och forskar inom innovation och är aktuell med boken Dold potential. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt, häng med!
Välkommen till veckans avsnitt av påjobbetpodden! Den här veckan gästas vi av Alice Svensson. Alice är mer känd som Idol-Alice när hon som 16-åring kom tvåa i Idol. Idag är Alice VD och delägare i konsultbolaget Visuera. Vi kommer att få höra om hur det är att som 16-åring kliva in i strålkastarljuset. Dessutom får vi veta vilka val hon har gjort i karriären och hennes väg fram till att bli VD för ett konsultbolag. Allt det här och mycket annat i veckans avsnitt, missa inte detta!
Vi välkomnar säsongens första gäst, Anna Dyhre. Anna är en författare, skribent, föreläsare och expert inom employer branding, varumärken och mycket mer. Hon har många strängar på sin lyra och vi har verkligen sett fram emot att få ta del av hennes klokskaper här i podden. Missa inte detta rafflande avsnitt som kommer bland annat ta upp oängslighet som varumärke, häng med!
I säsongspremiären av Påjobbetpodden sammanfattar vi våra lärdomar från förra säsongen, vad tog vi med oss? Självklart pratar vi om vad denna säsong kommer att handla om och vad vi förväntar oss att lära mer om. Avslutningvis presenterar vi en ersättning till vår lek "pest eller kolera". Missa inte detta!
Välkommen till veckans avsnitt av Påjobbetpodden! Den här veckan får ni träffa Cecilie Moxheim, VD för Bonnierägda Mediafy. Företaget har en stark tillväxt och en en ung organisation som har vuxit så det knakar, inte minst under pandemin. Hur leder man en organisation med stark tillväxt och vad är egentligen en intraprenör? Detta och mycket mer i veckans avsnitt, häng med!
Idag ska ni få träffa Annemarie Gardshol. Annemarie är koncernchef på PostNord, en koncern som har 400 år av historia, drygt 30000 medarbetare och som har genomgått en stor strukturell förändring i sin verksamhet. Hur skapar man en transformationsagenda som driver en positiv utveckling i ett så stort bolag? Det ska vi prata om samt om mod och ängslighet. Missa inte veckans avsnitt!
I detta avsnitt får du lyssna till Stina de Hevesy, head of people and performance på techbolaget Scrive. Bolaget jobbar med e-signaturer och har haft en otrolig tillväxt under de senaste åren. En tillväxt som dessutom har pågått under en stor och global pandemi. Vad innebär det, hur har det fungerat och vilka utmaningar har de stött på? Häng med så får du veta!
Idag ska vi få träffa författaren Sofia Falk som är utnämnd till Sveriges bråkigaste kvinna 2014. Sofia jobbar dessutom som konsult och har hjälpt en hel del globala företag på att bli bättre på mångfald och inkludering. I veckans avsnitt går Sofia igenom hur näringslivet använder sig av mångfalden, men missar inkluderingen. Missa inte detta!
I den här veckans avsnitt så säger vi hejdå till Gustaf. Vi kommer tillsammans att reflektera över vilka samtalsämnen i podden som etsats sig fast och dom där insikterna som han bär med sig i sitt nästa steg i livet. Dessutom kommer Gustaf berätta om vad en NFT är och hur det kommer att ta en viktig plats i hans liv framöver.
Tema: Människor, maskiner och makt
Den här veckan gästas vi av Anders Ekholm, senior rådgivare på Institutet för framtidsstudier. Vi fördjupar oss i framtiden och hur vi löser komplexa problem i såväl samhälle som organisationer. Välkommen!
Tema: Människor, maskiner och makt
Johanna Bolin Tingvall är Head of Learning and Development på Spotify. Hon berättar bland annat om att på Spotify är det egna ansvaret för lärandet centralt. Vi måste, var och en för sig, ta egna initiativ att lära oss nya saker. Inte bara för våra arbetsgivares skull, utan för oss själva.
Tema: Människor, maskiner och makt
Den här veckan gästas vi av en spännande gäst, Christian Landgren. Han är IT-entreprenör, framtidsspanare och tillika VD för Iteam. Han har, genom den öppna skolplattformen, utmanat maktstrukturer genom en liten enkel app. In och lyssna!
Tema: Människor, maskiner och makt
Välkommen tillbaka! Denna vecka möter vi Jean Hedayat, Sverigechef på LinkedIn. Vi pratar om att vara sig själv på jobbet, de digitala jättarnas makt på arbetsmarknaden, om empati och livslångt lärande. Häng med!
Theme: Humans, machines and power
How are you affected by technology? In this episode we meet Elle Miller, Engagement Manager at Slack, a messaging app for modern businesses.
We wildly explore how humans are affected by technology and if the technology is serving us, or the other way round. Tune in!
Ett agilt förhållningssätt skapar dialog och förstärker relationer inom en organisation, säger Björn Kvamme. Björn har under nästan 20 år jobbat på TUI som IT-chef i olika roller och verkligen fått vara med på en digitaliseringsresa. En resa som inte bara handlar om hur man levererar en produkt och tjänst till kund, men hur det känns att bli digitaliserad som organisation.
Varför är det analoga och mellanmänskliga så viktigt för att vi ska kunna vara vassa digitalt? Det tar vi reda på tillsammans med vår gäst Nina Sandström, Learning Designer, facilitator och medgrundare av The Hows. Nina har också en spännande bakgrund som program designer på Hyper Island och utbildad kaospilot. Hon delar massa spännande tankar och idéer som får oss att humma instämmande i kör! Missa inte detta avsnitt.
Tema: Människor, Maskiner och Makt
Den här veckan gästas vi av Cecilia Eriksson, HR-direktör på mobiloperatören 3 och aktuell som en av tre slutfinalister i det prestigefyllda HR-priset Human Growth Award som vi på Wise Consulting årligen delar ut. Cecilia började sitt jobb mitt under coronapandemin och har därför jobbat i princip helt digitalt. Vi pratar bland annat om smarta digitala verktyg som hjälper oss att bygga organisation och kultur. Och varför är vi övertygande om att internkommunikation är en framtidsbransch? Det och mycket mer bjuder vi på i detta avsnitt!
Tema: Människor, Maskiner och Makt
Hur påverkar egentligen digitaliseringen våra arbetsplatser och arbetssätt? I detta avsnitt får du lyssna till Ebba Waltré, erfaren ledare och jurist som med framgång drivit en stor global digitalisering av ett juristteam på ett större IT-bolag. Vi pratar bland annat om ledarskap, kommunikation och om vikten av att aldrig sluta lära sig nytt!
Tema: Människor, Maskiner och Makt
Denna vecka träffar vi Oskar Henrikson i Påjobbetpodden. Oskar är VD och grundare till Psykologifabriken, han är organisationspsykolog och författare till boken Ensam eller stark. Vi kommer att prata om de psykologiska aspekterna av våra digitala organisationer och behovet av psykologisk träning, vad betyder det?
Tema: Människor, Maskiner och Makt
Välkommen tillbaka till Påjobbetpodden! Ny höst, ny säsong och ett nytt ämne. Denna höst ska vi utforska människa, maskin och makt. Hur påverkar våra digitala verktyg beslutsfattande, relationer, samarbeten och team i våra organisationer? Vi kommer att träffa psykologer, datanördar, filosofer och HR-chefer för att tillsammans hitta vägen i våra digitala organisationer. Tillsammans på vägen där människan fortfarande får ta plats i digitaliseringens era. Välkomna!
Tema: Skuggsidor
Då var det dags att knyta ihop säcken! Vad har vi lärt oss om vad vi menar med ordet skugga och varför det är meningsfullt att prata om det? Dessutom går vi igenom hur man kan ta sig an skuggsidor på ett praktiskt sätt och vad vi har lärt oss om oss själva och försöka att hitta den röda tråden hos våra tio gäster. Missa inte detta!
Tema: Skuggsidor
Som samtalsledare, coach och poddare har Navid Modiri haft många svåra samtal. Samtal där skuggor sitter med vid bordet, kastar in vedträn och bråkar. Idag ska vi utforska hur vi kan ha sådana samtal på ett sätt som kan vara helande, som kan föra oss närmare varandra. Hur gör du på din arbetsplats för att lyfta ett svårt ämne, för att ha svåra samtal, för att lyfta fram skuggor?
Tema: Skuggsidor
Idag är vår gäst Maria Fors Brandebo. Hon är forskare på försvarshögskolan och har bland annat skrivit en bok om destruktivt ledarskap. Vårt samtal handlar förstås om det, men en spännande frågeställning är om det spelar någon roll vilken intention du har som ledare?
Tema: Skuggsidor
I detta avsnitt pratar vi om en skugga som du som lyssnare säkert känner igen. Nämligen den prestationsbaserade självkänslan. Vår gäst, Julia Norinder, har lång erfarenhet från flertalet ledande chefsroller och författare till boken Värderingsbaserat Ledarskap. Häng med i dyket, i skuggsidorna!
Tema: Skuggsidor
Han har som ett mantra att vara lite rädd, det hjälper honom att förstå vad som är viktigt. Han har skrivit böcker om både seriemördare och lycka. Veckans gäst är Micael Dahlen!
Tema :Skuggsidor
Hon startade bolag som väldigt ung, det bara blev så! 25 år senare har hon haft en lång entreprenörsresa och ett långt lärande av hur det är att halka in som ledare. Idag träffar vi Sofi Franzén, VD och grundare av Eventyr.
Tema: Skuggsidor
Den här veckan gästas vi av Ingrid Höög. Hon är vd för HR-jätten Wise Group där Wise Consulting ingår som står bakom podden. Där kommer vi att prata om hennes erfarenheter av skuggsidor i organisationer och i ledningsgrupper. Vi kommer även att prata om hennes resa som kvinnlig ledare i en manlig värld.
Tema: Skuggsidor
Vi har kul och mysigt tillsammans så visar det sig att jag har styrt ditt beteende in i minsta detalj. Veckans gäst är mentalisten, författaren och manipulatören Henrik Fexeus.
Den skapande Per bor i skuggan, det är där jag exploderar, det är där jag händer! Idag har vi ett intressant samtal med Per Holknekt om skuggsidor som drivkraft.
Catarina Baldo Zagadou är författare, journalist och programledare för Jungpodden. Denna vecka ska vi sätta oss in i vad Carl Jung verkligen menade med skuggsidor. Hur kan vi se dom i oss själva och hur kan vi se dom i de organisationer vi arbetar med?
Tema: Skuggsidor
“Jag önskar att jag inte ville det jag vill!” Åsa Nilsonne citerar Hjalmar Söderberg. Hur agerar vi människor när vi önskar att vi ville någonting annat än det vi vill? Följ med i detta samtal om smärta, vilja och skuggor med psykiatern och författaren Åsa Nilsonne
Tema: Skuggsidor
Välkommen till vårens Påjobbetpodden! I det här avsnittet kommer Maria och Gustaf att introducera vårens tema, skuggsidor. Vilka är våra skuggsidor och hur påverkar dom hur vi är på jobbet?
Lever du med en inre skugga, en drivkraft som rör sig under ytan? En mörkare röst som viskar dömanden om dig själv eller världen du lever? I skuggan finns allt det som vi inte vill visa upp för andra, allt det som vi inte ens vill acceptera som en del av oss själva.
En ledares skugga har en tendens att reflekteras i organisationen. Sätter entreprenörens egna prestationsångest en standard för stress och psykiskt välmående i en startup? Kan en chef, som själv är rädd för att misslyckas, skapa en kultur där misslyckanden sopas under mattan? Hur påverkas ett team av att deras ledare har svårt att be om hjälp? Eller som är konflikträdd?
Denna våren, i skuggan av Corona, vill vi i Påjobbetpodden utforska det mänskliga mörkret. Vi möter chefer, forskare, psykologer och coacher som delar berättelser om de transformationer som kan ske när vi vågar möta vår skugga.
Början på en ny era, i alla fall för den här podden. I dag ska ni få träffa Gustafs nya vapendragare. Endast 19 år gammal så började hon ställa sig själv frågor som många av oss kanske inte ställer förrän efter en halv karriär. Vem är jag, vad vill jag och vad är meningen med allting? Vid 25 års ålder började hon utbilda ledare i stora företag och det har hon gjort i 30 år. Idag ska ni få träffa poddens nya medprogramledare, Maria Göthe!
Efter drygt 4 år är det dags för Kristina att lämna Påjobbetpodden. I det första avsnittet av Påjobbetpodden för i år inleder Kristina med att summera åren bakom mikrofonen. Vad betyder det att ställa alla dessa frågor och vad innebär egentligen en röd tråd? Kristina berättar om de första avsnitten med Johan Segergren, tiden med Johans efterträdare Hakim Rudels och hur podden utvecklats över tid. Dessutom delar Kristina med sig av sina bästa lärdomar rörande karriär och inre utveckling som hon tagit till sig från alla samtal under åren i Påjobbetpodden.
Det har blivit dags att avsluta hösten. Vi har kommit fram till slutet på jakten på den starke ledaren. Idag ska vi försöka sammanfatta hela hösten, vad vi har kommit fram till, vad vi har lär oss, vad vi har insett. Till vår hjälp har vi Åsa Lundquist Coey som var vår första gäst som nu är tillbaka för att hjälpa oss att berätta den här berättelsen om den starke ledaren, om makt, värderingar, autenticitet, organisation, system och framtiden. Det här är ett dubbelavsnitt så vi kommer verkligen att gräva ner i det här, häng med!
Första advent har passerat och det är nu som det är som mörkast och året går nu som snabbast mot sitt slut. Än så länge är vi inte nöjda med bilden av den starke ledaren och i vår fortsatta strävan att försöka få ihop bilder av hårt och mjukt, komplext och enkelt, stort och smått, så träffar vi Ishtar Touailat. Ishtar vars fina karriär är kantad av välförtjänta utmärkelser som exempelvis Årets IT-kvinna och Årets Innovationsängel. Ishtar som har ett kompromisslöst ledarskap som vilar på en solid värdegrund byggd av mångfald, jämställdhet och inkludering. Välkommen in i vårt samtal som handlar om vinster och förluster, styrkor och svagheter när värderingar får visa vägen.
Morten Werner är tidigare VD för Poolia och har kallat sig själv för ledare i över 55 år. Han har suttit i över 130 styrelser och har en rad av VD-poster bakom sig. En ledare med riktning, en riktning som sitter djupt och stadigt i en egen styrfart som inte låter sig ruckas av påverkan från ägare, anställda eller kunder. En ledare, en man som vet vad han vill. Lyssna på Morten Werner!
Nya dimensioner av den starke ledaren uppenbarar sig när vi idag samtalar om vilken nytta en riktigt stark ledare kan ha av en inre nihilist. Vilken roll spelar finansieringen och ägandet i verksamheten om man kan välja ledare, politiker eller styrelsemedlemmar genom lottning? Med oss i samtalet har vi Hugi Asgeirsson som gör sitt andra avsnitt i PåJobbetpodden. Hugi är en kreatör, producent, forskare, utvecklare och samhällsbyggare och har vuxit upp i den distribuerade och digitala organiseringens tidevarv så häng med till Hugis värld!
Idag ska vi prata hållbarhet, arbetsmiljö och chefens förutsättningar i en värld där fler och fler ansvar projiceras på dom som vågar kliva fram och kalla sig själv för ledare. Vi träffar Andreas Miller, ledaren för ledarna, förbundsordförande i Sveriges chefsorganisation Ledarna, häng med!
Är det viktigt för ett företag att ha en värdegrund? Nej, normalt sett inte. De flesta så kallade värderingar är fina ord som ingen skulle få för sig att argumentera emot. Vad är meningen med att stå för något som ingen är emot? Starka ledare har inte starka värderingar, de är flexibla. Lyssna, skratta och låt dig utmanas av professor Mats Alvesson, doktor i organisationsteori och forskare i funktionell dumhet vid Lunds Universitet.
Nu har vi grävt runt mycket kring sårbarhet och öppenhet, men vilka andra sidor finns att utforska kring den starke ledaren? I det här avsnittet träffar vi återigen en gammal gäst hos Påjobbetpodden, Torbjörn Eriksson, VD och partner på Tenant & Partner i nästan 30 år. Hur ser Torbjörn på lekfullhet? Kan man skapa värde åt alla samtidigt och vad spelar syfte och mål för roll i en organisation? Vad har Torbjörn för tankar kring hierarkier och makt? Nu kör vi!
Den starke ledaren. Sakta men säkert fortsätter vi att gräva oss framåt med våra frågor. I det här avsnittet träffar vi en gammal gäst hos PåJobbetpodden, Lasse Lychnell, forskare och lärare på handelshögskolan i Stockholm. Vilka problem har egentligen Lasse med epitetet starke och står en ledare egentligen ensam för ledarskapet? Häng med i vårt fortsatta utforskande av den starke ledaren!
Lena Ahlström, entreprenör och företagsledare, tvekar inte när hon beskriver vad styrka är för henne. Lena ger oss ett personligt och intimt perspektiv på hur mod och sårbarhet visat sig i hennes eget ledarskap, häng med!
Ibland ska man leda, ibland ska man följa. Styrkan är att veta när man ska göra vad. Vi pratar med Anna Gullstrand, författare till den nyutkomna boken Facilitera och HR-chef på Mentimeter. Vad är ett faciliterande ledarskap och vad tycker egentligen Anna om starka ledare?
Behöver en ledare vara stark nog att aldrig visa känslor eller tecken på svaghet för att kunna leda en organisation åt rätt håll i alla lägen? I det andra avsnittet av vår serie “Den starke ledaren” gästas vi av Åsa Lundquist Coey Ph.D i Management & Complexity. Vi diskuterar hur framtidens ledarskap kommer att se ut och vilka frågor vi borde ställa oss när vi letar oss fram till den starke ledaren? Missa inte detta!
I det sista avsnittet för säsongen gästar Hugi Asgeirsson som sitter i ledningen för Edgeryders. Verksamheten beskrivs som ett företag och ett community där människor möts för att lösa problem för aktörer som t.ex EU-kommissionen och Världsbanken. I avsnittet diskuteras kulturen kring decentraliserade organisationer och distansarbete. Hur mycket frihet, komplexitet och osäkerhet klarar vi människor av ur ett arbetsperspektiv? Vilka för- och nackdelar finns med att jobba på distans? Vilka utmaningar ställs man inför när man jobbar med organisationer som inte jobbar på distans? Mer om detta i säsongens sista På jobbet podden
Spelar det någon roll hur jag pratar och hur jag lyssnar på andra och mig själv? Beroende på vilken relation vi har till omgivningen så lyssnar och samtalar vi på olika sätt. I veckans avsnitt gästar Navid Modiri - samtalsaktivist, författare och driver samtalspodcasten “Hur kan vi?”. I veckans avsnitt får vi höra Navids strävan efter att kunna samtala med andra utan att fastna i fördomar, triggers och känslor. Missa inte Navid berätta om sina handfasta tips.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden berättar Kristina och Gustav om sina arbetsliv och privatliv under coronapandemin. Dessutom delar duon med sig av sina reflektioner kring de ökade kraven på kvalité och struktur under videomöten. Vilka möten fyller en funktion när vi inte ses fysiskt? Det uppstod en mängd problem i samhället när pandemin slog till. Hade vi som samhälle kunnat lösa detta på ett bättre sätt om vi hade jobbat på ett annat sätt? Kan verkligen alla branscher jobba mer agilt och ställa om sina verksamheter i kristider?
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden ska vi grotta ner oss i makt. Behöver vissa grupper, både i organisationer och i samhället, mer makt än vad de har idag eller är det bra som det är? Vem vill egentligen släppa ifrån sig makt? Till vår hjälp har vi Elin Sundin som gästar podden. Elin är grundare av Maktbyrån som utforskar makt på arbetsplatser och organisationer inom organisations- och kommunikationsutveckling. Målet med genomlysning av verksamheter är skapa social hållbarhet och jämställdhet.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden diskuteras självledarskap på individnivå och på gruppnivå tillsammans med Lena Lid Falkman. Att gå från att jobba på kontor till att tvingas isolera sig under en pandemi påverkar våra jobbrutiner och strukturer i vardagen. Lena Lid Falkman är Ph.D i Ledarskap och retorik på Handelshögskolan i Stockholm kommer tillsammans med Gustaf Tadaa att dela med sig av sina egna tips och råd om hur man leder sig själv när man arbetar på distans. Missa inte Lenas råd för bättre självledarskap riktade både till grupper och individer.
Veckans avsnitt av Påjobbetpodden spelas in på distans och i tider som dessa kommer avsnittet att handla om COVID-19 och digitaliseringen. I avsnittet gästar Michel Westher, VD på Knowly, som kommer att prata om den virtuella scenens framtida betydelse. Vad är viktigt på den virtuella scenen? Tips och råd om hur du förbättrar utbildningar och möten online. Dessutom tas personliga reflektioner upp i avsnittet, socialt som karriärmässigt.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Johnny Warström, medgrundare till appen Mentimeter. Appen möjliggör interaktiva möten och grundar sig i att mötesdeltagarna röstar direkt i appen anonymt. I avsnittet diskuteras kärnfrågorna, kan man verkligen mäta allt och varför vi i så fall göra det?
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Seher Yilmaz, Ansvarig Sverigespegling och Employer branding på SVT. Avsnittet handlar om inkludering. Vad är förenande och vad blir därmed exkludering i en organisation eller i media?
I avsnitt 100 får vi lära känna vår nya poddare Gustaf Tadaa som tar över efter Hakim. Gustaf är en entreprenör som föreläser om digitalisering, organisationsutveckling och ledarskap. Missa inte veckans avsnitt!
I veckans avsnitt av Påjobbet gästar Eva-Lotta Kling von Schmalensée skolchef på Norlandia Förskolor. Temat för veckans avsnitt är employer branding inom förskolan. Vi kommer att få höra om konkurrensen mellan arbetsgivarna. Hur attraherar man den bästa personalen till förskolorna idag? Enbart högre löner och incitamentsprogram? Hur ser relationen mellan privata och kommunala förskolor? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!
I veckans avsnitt av Påjobbet gästar Yashar Moradbakhti, VD och medgrundare för språkutbildningsappen Lingio. I avsnittet diskuteras socialt entreprenörskap och hur man får människor från andra länder snabbt integrerade i samhället. Missa inte detta!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Kajsa Asplund podden. Kajsa är PhD i Företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och i avsnittet diskuteras talent management. Vilka risker finns det med att ha talanger i sin verksamhet? Vilka positiva aspekter respektive negativa aspekter finns det med talangidentifiering på företaget? Hur påverkas individen av att bli utsedd som talang? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av Påjobbetpodden.
2019 var året då podcasten genomgick en stor förändring. En utav grundarna till Påjobbetpodden, Johan Segergren, lämnade över mikrofonen till Hakim Rudels och Påjobbetpodden breddade sitt fokus. Sedan hösten 2019 har podcasten gått från att fokusera på ledarfrågor till att bredda fokuset mot personlig utveckling, samhällsfrågor och trendspaningar inom näringslivet. I dagens avsnitt kommer Hakim och Kristina gå in på de mest minnesvärda intervjuerna och ögonblicken från podcasten under deras tid tillsammans under 2019.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar språkvetaren Patrik Hadenius som kommer prata om konststycket att ta en paus. Vad innebär en djuplek och vad kom Patrik fram till när han bestämde sig för att ta en paus i karriären?
I veckans avsnitt av Påjobbet gästar Lena Lid Falkman Ph.D i Ledarskap och Retorik. Avsnittet kommer att bland annat gå in på kontorslandskap, var presterar man bäst? I rapporten Framtidens kontor står Lena som medförfattare tillsammans med en rad forskare och som finansierades av Vinnova. I Rapporten får vi bland annat svaret på frågan, jobbar chefer lika mycket idag som cheferna jobbade 1951?
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Sylvia Nylin, VD på Svenska Möten. Sylvia delar med sig av de senaste omvärldstrenderna inom mötesindustrin och den största trenden på senare år är festivaliseringen.
Är ett lönepåslag en garanti för motiverade medarbetare? Hur ska man tänka kring löneproceduren under den årliga lönerevisionen som HR-chef? Magnus Sverke, psykologiprofessor på Stockholms Universitet diskuterar lön som motivation tillsammans med Kristina Vallin och Hakim Rudels i Påjobbetpodden.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får vi lyssna till ett kärt återbesök av Erik Ringertz, VD på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Erik deltog i avsnitt 24 av Påjobbetpodden i samband med hans utmärkelse som Årets VD 2016. Den här gången kommer vi att få höra om begreppet Mensch och om Eriks kommande bok Harder, better, faster, stronger. Missa inte detta!
Ledarskap, vad är det? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Stefan Söderfjäll, grundare av Ledarskapcentrum och Fil. D i psykologi. Stefan ska försöka ge sig på svaret på den här frågan vi alla tror oss veta svaret på. Lyssna på diskussionerna kring detta komplexa samtalsämne i dagens avsnitt!
Alla företag kommer någon gång att hamna i en svacka och ledarskapet sätts på prov. I svåra tider behöver man som chef kunna ifrågasätta sina mönster. Kanske kan det vara så att affärsmodellen behöver ses över eller kan det vara så att du som chef behöver jobba på din personliga mognad? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Magnus Kull, grundare av coach2coach och föreläser om neurolingvistisk programmering och coachande ledarskap.
Lyssna på veckans avsnitt av PåJobbetpodden som gästas av Anna Tebelius Bodin, föreläsare och utbildare om hjärnan i digital närvaro. Tillsammans diskuteras hinder för inlärning, lösningen på vår generations största hälsoproblem och stress. Missa inte!
Veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästas av Maria Göthe, ledarutvecklare och HR-expert från Wise Consulting. Temat för avsnittet är psykologisk säkerhet. Vad innebär det egentligen och hur skapar du psykologisk säkerhet i just ditt team?
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden fokuserar vi på mötet. Mötes-evangelisten Sebastian Tarkowski listar i intervjun 6 viktiga verktyg som gör möten mer meningsfulla och givande.
I veckans avsnitt av Påjobbet berättar Hakim och kulturkrockarna som uppstod mellan skandinaviskt ledarskap och amerikansk hierarki. Missa inte inte detta!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får ni höra Magnus Berg och hans lärdomar från sina år på Migrationsverket. Temat för avsnittet är integration och mångfald. Hakim och Kristina undersöker begreppet mångfald och hur man på ett konstruktivt sätt kan diskutera det utan att fastna under PK-filten?
Allt detta och mycket mer på ämnet får du lyssna till i veckans avsnitt!
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får vi möta Kristina Vallins nya poddpartner. Efter mycket sökande efter ersättaren till Johan Segergren har hon äntligen funnit den person som gör duon komplett. Lyssna på hans historia om hur han tidigt fick sitt intresse för människor och hur det formade hans karriär senare i livet. Dessutom berättar Kristina om podcastens nya fokus.
I veckans avsnitt av podden PåJobbet möter vi Sara Banegas, verksamhetschef och distriktsläkare på Ekerö Vårdcentral. Sara var en av finalisterna till framtidens ledare inom sjukvården 2018. I detta avsnitt delar hon berättelsen om hur hon vände en impopulär och olönsam vårdcentral på Ekerö till populär och lönsam.
I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Alexander Storckenfeldt som är nytillträdd VD för giganten inom skadedjursbekämpning, Anticimex. Alexander har jobbat på Anticimex i många år och det är just det som är veckans krämpa. Hur gör man för att gå vidare i karriären hos en och samma arbetsgivare?
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Kristina Vallin och Maria Narbom av Charlotte Sundåker. Det diskuteras bland annat huruvida workshopen är död eller ej.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Sofia Stigendal på Arbetsgivarverket. Nyligen genomfördes ett hackathon där ämnet handlade om inkludering. I avsnittet får ni höra om praktiska exempel från verkligheten om hur arbetsgivare har lyckats inkludera fler målgrupper i sina organisationer. Dessutom tar Sofia upp flertalet tips på hur du kan gå tillväga vid nästa rekrytering.
I veckans avsnitt av PåJobbet reder ledarskapsprofilerna Maria Narbom och Kristina Vallin ut vad som är kärnan i ledarskap. Vad kännetecknar bra ledarskap och hur gör man för att få alla att gå åt samma håll? Vilka ledarskapstrender har vi sett under de senaste åren?
I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Marcus berättar om resan från att vara Sveriges tredje största mäklarkedja till målet att bli nummer ett i branschen – vilka ingredienser i strategi, vision och ledarskap behövs för att knipa positionen som nummer ett?
Vi har alla säkert någon gång haft en affärsidé som förblivit just bara en idé. I veckans avsnitt av Påjobbet möter vi Calle Rosengren och Amanda Larsson, två av grundarna bakom granolatillverkaren Färsking. Duon berättar om bolagets resa som började som ett UF-företag till att idag leverera granolaprodukter till 480 butiker.
Många chefer drabbas av utvecklingsångest. I veckans avsnitt av podden #påjobbet guidar ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin oss igenom diverse tips på hur vi kan hantera utvecklingsångest på bästa sätt. Är verkligen tegelstensböcker skrivna av ledarskapsgurus det enda alternativet?
Många chefer tror att om man bara ber medarbetarna att bli mer kreativa så blir dom det. Många chefer tampas dagligen med pressen om att behålla sin relevans inom sin bransch. I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Leif Denti, forskare på Psykologiska institutionen vid Göteborgs Universitet. I veckans avsnitt av PåJobbet får du höra Johan Segergren och Kristina Vallin som, tillsammans med Leif Denti, spånar om innovationsångest och svårigheten att vara kreativa i grupp. Missa inte!
I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Sofie Källström. I avsnittet kommer Kristina Vallin och Maria Narbom att tillsammans med Sofie diskutera deras erfarenheter av att starta eget, manliga och kvinnliga chefer samt veckans krämpa som belyser svårigheterna i att söka kapital.
I veckans avsnitt av PåJobbet diskuteras hanteringen av drev i sociala medier utifrån ett ledarskapsperspektiv. Hur man bör låta sig bottna i sina åsikter och på så vis känna sig säker i sitt ställningstagande. I avsnittet gästas PåJobbet av Maria Källsson som berättar om tiden då hon ansvarade för Bokmässan. Allt detta och många fler matnyttiga tips, missa inte!
I veckans avsnitt av Påjobbet gästas Johan och Kristina av Tommy Ivarsson som berättar om hur han tacklade sin familjs största kris samtidigt som han var mitt i karriären. Vi får ta del av Tommys gripande berättelse och hans råd till andra i liknande situationer.
I veckans avsnitt av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Anne-Marie Andric, HR-chef på iZettle. Temat är employer branding; Hur bygger man en stark och positiv företagskultur där verksamhetens värdeord efterlevs? Vilka risker finns med att inte jobba aktivt med sitt arbetsgivarvarumärke, i en tid där information om företag blir alltmer tillgänglig och rykten sprider sig rekordsnabbt?
Under tisdagen förra veckan hölls eventet Passion HR på Hotell Rival i Stockholm. En av programpunkterna var podcasten PåJobbets som intog scenen med temat ”trygghet under förändring”. Gästerna bestod av Ingrid Höög VD på Wise Group och Boel Sjöstrand VD på Wise Professionals.
Missa inte avsnittet med matnyttiga tips till dig som chef som står inför förändringar och hur du ska tackla de negativa tankegångarna kring detta ämne.
Temat i veckans avsnitt av PåJobbet handlar om prestation och perfektion, vad definierar egentligen perfektion? Maria Narbom och Kristina Vallin pratar om sina egna erfarenheter och delar privata hemligheter, definitionen av perfektion och hur du leder prestationsmänniskor och icke-prestationsmänniskor.
Sandra Bourbon, grundare av Framtidsfeministen gästar podden PåJobbet. Avsnittet handlar denna vecka om det alltid så viktiga ämnet jämställdhet. Lyssna på veckans avsnitt och ta del av handfasta tips på hur du kan göra ditt företag mer jämställt. Dessutom presenteras intressant data kring jämställdhet i Sverige, hur går det egentligen för oss? Kan man slå index genom att investera i jämställda bolag? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!
Veckans avsnitt av PåJobbet inleds med ett grubbel. Kristina berättar om hur privatlivet fick henne att avstå från att studera ekonomi på Universitet. Veckans krämpa handlar om karriärvägval och värdet av att ibland våga chansa. Gäst denna gång är Petra Holst som berättar om hur hon gick från ett jobb som HR-administratör till att bli HR-chef på Volatiägda Besikta på knappt två år.
I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan och Kristina Mia Rolf från Ideon Science Park, Sveriges första forskningsby med ca 400 företag med 9000 anställda inom mobilitet, ICT, Life Science, cleantech, medtech, smarta material och automation. Mia berättar om hur du som chef kan finna motivationen i den ständiga strävan att växa som bolag. Ett tufft och kravfyllt mål som kräver sitt ledarskap.
I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan och Kristina Vallin Jessica Johannesson, HR-chef på Hövding som berättar om hur det är att driva ett företag där produkten är unik och inga konkurrenter finns att snegla på.
Visst är det härligt att träffa alla på jobbet igen och berätta om resan till Italien för femtioelfte gången för dina kollegor? Egentligen vill du bara hoppa ner i havet igen från klipporna och vila i solstolen. Du är inte ensam om att känna så här, faktum är att majoriteten av alla som arbetar känner precis just så efter att semestern är över.
I veckans avsnitt av PåJobbet berättar Johan och Kristina hur du enklare hanterar dessa känslor själv och hur du som chef kan stötta dina medarbetare.
I veckans avsnitt av PåJobbet kommer ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin diskutera ledighetens helighet. Alla vill vi ut i solen och ta det lugnt, men vilka krav kan du som chef ställa på dina anställda och dig själv?
I veckans avsnitt av PåJobbet får vi höra Viveca Sten berätta om hur hon lämnade en lång karriär bakom sig för att byta till en helt annan. Vilka tankar och funderingar kan dyka upp och hur tacklar man rädslorna?
En dålig kundupplevelse gör att man tappar oftast just den kunden det berör och på sikt så sprider sig upplevelsen till flera kunder. Hur vänder man en sådan trend? I veckans avsnitt gästas podden av Magdalena Gerger, VD på Systembolaget som berättar om när hon tillträdde kort efter mutskandalen i Systembolaget. Idag är Systembolaget det bolag med högst betyg när det kommer till service och vi kommer att få höra om hur resan där dom är idag gick till.
I veckans avsnitt av PåJobbet kommer ämnet att handla om beslutet, när är det dags att gå vidare? Vi kommer att få höra om Johans egna reflektioner kring ämnet och höra om hans historia om hur han byggde det som kom att bli Wise Group, från ett börsvärde på 25 miljoner till 450 miljoner kronor 17 år senare.
Vad ångrar han idag och vilka råd kan han ge till den som börjar tänka kring att påbörja ett nytt kapitel i sin yrkeskarriär?
I veckans avsnitt av PåJobbet diskuterar Kristina Vallin och Johan Segergren om problemet med företag där värderingarna kommer före bolagets utveckling. Kan man fråga högsta ledningen om att se över företagets värderingar? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt podcasten PåJobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet diskuterar Johan Segergren och Kristina Vallin härskartekniker. Podd-duon kommer att beta igenom och exemplifiera de fem vanligaste härskarteknikerna som den tidigare politikern och socialpsykologiprofessorn Berit Ås beskrev i sin bok Master Suppression Techniques (1999).
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Johan och Kristina av Nathalie Berthelius, Chief People & Culture Officer på Wise Group. Bolagets lokaler ligger ett stenkast från Drottninggatan, med många medarbetare i rörelse kring platsen för dådet. Nathalie berättar om hur hon ansvarade för och hanterade Wise Groups internkommunikation under och efter terrorhotet.
Carina Sunding och Marie Thorslund från nätverket 4Good business network och duon in Sunshinepodden gästar PåJobbetpodden. I veckans avsnitt diskuteras temat nätverkande. Många utnyttjar inte sitt nätverk och upplever en nätverksstress, rädd att missa en viktig kontakt. Carina och Marie punktar upp handfasta tips på hur du blir bättre som nätverkare.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av Ami Hemviken, Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap två år i följd. Johan Segergren och Maria Narbom (vikarierande för Kristina Vallin) intervjuar Ami Hemviken inom området självledarskap. Ami bjuder på handfasta tips och anekdoter. Missa inte detta!
I veckans avsnitt av PåJobbet kommer Johan och Kristina berätta om de pinsammaste och de roligaste anekdoterna från tidigare kick-offer, väldigt många tips till dig som chef utlovas! Dessutom kommer vi att få höra om hur man arrangerar en kick-off på bästa sätt som chef, kan vi skippa excelarken och långdragna tal?
Vi har alla någon gång stött på dom. Vi behöver inte nämna dom vid namn, men när vi väl hör deras företagsnamn så knyter man näven i fickan och försöker tänka på något annat. I veckans avsnitt av podcasten PåJobbet får vi lyssna till bokaktuella Johan Åberg diskutera kundvård med Johan och Kristina. Johan Åberg berättar om sina upplevelser som kund som fick honom att skapa en viral video på Linkedin där han tog upp problemet med företag som tar en som given som kund.
I veckans avsnitt av PåJobbet får vi lyssna till Sofie Johansson på Netsurvey som berättar om de senaste trenderna och ger handfasta tips till dig som chef när det kommer till medarbetarkulturen på din arbetsplats.
Möten, möten, möten – att vara chef är ofta att springa mellan möten med vaga syften, utan tydlig agenda, alltid 5 min för sen för att allt bokas dikt an… … Continue reading →
The post Avsnitt 50 – Sylvia Nylin – Svenska Möten: Kampen mot slösmöten appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Kristina Lindhe, VD på Lexington Company. Det är mycket prat om entreprenörskap och kanske framför allt inom it-tech-industrin nuförtiden. Skolorna utbildar i entreprenörskap … Continue reading →
The post Avsnitt 49 – Kristina Lindhe – Den förskönade bilden av att vara entreprenör appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt gästas Johan och Kristina av Morsi Khaled, VD på femstjärniga Nobis Hotel Stockholm. Dagens krämpa handlar om hårt arbete. Krävs inte bara hårt arbete och en vision … Continue reading →
The post Avsnitt 48 – Morsi Khaled – Klassiskt hårt arbete appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av John Mellkvist, temat är ålderism. Bakgrunden till avsnittets tema är att allt flera vitala seniorer nu höjer sina röster och syns i … Continue reading →
The post Avsnitt 47 – John Mellkvist – Ålderism appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av Björn Neubeck, leg psykoterapeut och psykoanalytiker med 25 års erfarenhet av psykiatriska behandlingar. Dagens krämpa är att vara lite normalstörd som de … Continue reading →
The post Avsnitt 46 – Björn Neubeck – Hur man hanterar psykiska funktionshinder som chef och kollega appeared first on Påjobbet.
I det här avsnittet av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Bo Mattsson grundaren av Cint. Dagens krämpa är hur mycket elände konflikträdda chefer ställer till med, hur utbrett är … Continue reading →
The post Avsnitt 45 – Bo Mattsson – Konflikträdda chefer appeared first on Påjobbet.
Möt Sam Manarebi, grundare av och VD för succén Trine. Hur viktigt är det för dagens ledare att ta ansvar för den omvärld man verkar i? Utöver tankar kring det … Continue reading →
The post Avsnitt 44 – Sam Manaberi – Tillväxt med kärlek för världen appeared first on Påjobbet.
Arbetsglädje, är inte det en självklarhet år 2017? Är det verkligen något som man behöver fokusera på? Gillar man inte sitt arbete så är det väl bara att byta jobb, … Continue reading →
The post Avsnitt 43 – Christina Stielli – Hur kul är det #PåJobbet egentligen? appeared first on Påjobbet.
Denna vecka gästas vi av Pär Lager, mångfacetterat styrelseproffs som kommer att prata om kommunikation mellan anställd och chef. Hur tydlig kan man vara mot en anställd när denne ska … Continue reading →
The post Avsnitt 42 – Pär Lager – Hör du inte vad jag säger? appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Camilla Wallander, VD på Berghs School of Communication. Vi kommer att få höra om hennes bakgrund och hennes uppdrag som VD för … Continue reading →
The post Avsnitt 41 – Camilla Wallander – Hur skapar man och leder en agil organisation? appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Lasse Lychnell, affilierad forskare vid institutionen för Företagande och Ledning vid Handelshögskolan i Stockholm, som berättar om Mindfulness och meditation. … Continue reading →
The post Avsnitt 40 – Lasse Lychnell: Mindfulness – Mjuk- eller hårdvara? appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Johan och Kristina av Suad Ali! Vi kommer att få höra om Suads resa som började i Linköping! Suad Ali blev av Veckans Affärer … Continue reading →
The post Avsnitt 39 – Suad Ali – En ledare med mod att förändra appeared first on Påjobbet.
Din chans att rädda liv, och spara lidande och pengar – Sarah Demitz-Helin, VD på Ljung & Sjöberg proactive drug management delar med sig av mycket konkreta tips för dig … Continue reading →
The post Avsnitt 38 – Sara Demitz Helin – Beroendet som är Ditt ansvar appeared first on Påjobbet.
I det här avsnittet av PåJobbet ligger värderingsstyrt ledarskap i fokus. Per Eriksson, VD för lönsamma tillväxtssuccén NetEnt, delar med sig av de viktigaste komponenterna i NetEnts framgångsrecept. Dagens krämpa handlar … Continue reading →
The post Avsnitt 37 – Per Eriksson, NetEnt: Våga Vägra Byråkrati appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet får vi träffa Siri Wikander, HR-chef på Hemfrid! Hon berättar om hur ett bolag som hemfrid, där det talas 70 olika språk, tar ett samhällsansvar … Continue reading →
The post Avsnitt 36: Siri Wikander: Finns det fina och fula jobb? appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt får vi besök av Christina Davisson från Retorikbutiken. Johan och Kristina kommer att tillsammans med Christina Davisson prata om psykopati, hur utbredd är den i näringslivet idag? … Continue reading →
The post Avsnitt 35 – Har du en psykopat på jobbet? appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet får vi möta Torbjörn Eriksson, VD Tenant & Partners! Lyssna in för att veta varför han blev Årets Hälsofrämjande Chef 2016!
The post Avsnitt 34 – Hälsa 3.0 appeared first on Påjobbet.
I veckans podd möter vi Mikael Åbom, VD för Fonus Ekonomisk förening. Vi pratar förstås om hur det är att arbeta i ett område där livets slutskede är kärnverksamhet. Vi … Continue reading →
The post Avsnitt 33 – VD i Dödens tjänst appeared first on Påjobbet.
Förändringsledning i stormens öga – vi möter Johanna Öberg, avgående VD på Stampen Media som berättar om sin resa på Stampen som i likhet med hela tidningsbranschen har genomgått och genomgår … Continue reading →
The post Avsnitt 32 – Förändringsledning i stormens öga appeared first on Påjobbet.
Hör du också till skaran som fokuserar mer på orden du ska förmedla och mindre på hur du ska göra det? Som ledare blir det allt viktigare att höras genom … Continue reading →
The post Avsnitt 31 – Ditt uttryck säger mer än tusen ord appeared first on Påjobbet.
I episod 30 möter vi en av våra drömgäster, Katarina Berg. Katarina är en av Sveriges mest välkända och prisade ledare inom HR. Hon har byggt historiskt starka HR-team på … Continue reading →
The post Avsnitt 30 – Katarina Berg CHRO Spotify: Svenskt ledarskap på export appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Johan och Kristina av idrottspsykologen Mikael Wallsbeck, medgrundare av Imagine That och ordförande för Svensk Idrottspsykologi. Mikael berättar om yrket som idrottspsykolog och hur … Continue reading →
The post Avsnitt 29 – Mikael Wallsbeck: Idrott och ledarskap – Att prestera på topp men med smartness appeared first on Påjobbet.
Att anställa personer med liknande bakgrund och personlighet är det absolut vanligaste i en rekrytering, medvetet eller omedvetet. I avsnitt 28 är dagens krämpa att inte våga gå utanför lådan … Continue reading →
The post Avsnitt 28 – Charlotte Gustavsson: När Peter Forsberg ber mig tagga ner appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av Per Leander från Barncancerfonden. Dagens ämne handlar om den idéburna sektorns utmaningar. Hur hanterar man snällheten i organisationer som ledare? Hur skiljer … Continue reading →
The post Avsnitt 27 – Per Leander: Att leda en välgörenhetsorganisation appeared first on Påjobbet.
30-åriga Mikael Lezdins utsågs till Årets Unga VD på Årets VD-galan tidigare i höst. Han driver som VD för Energi Funktion Komfort ett snabbväxande företag i en traditionell bransch. I … Continue reading →
The post Avsnitt 26 – Mikael Lezdin: Ledarskap med människan i fokus appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet gästas poddarna av Pär Björkänge underkonsult till Capacitet genom bolaget PBJ Kompetensutveckling. Avsnittet tillägnas helt området sälj. Pär är specialist inom retail management och har … Continue reading →
The post Avsnitt 25 – Pär Björkänge: Tegelstenssyndromet appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 24 av #PåJobbet får vi höra en matnyttig intervju av Årets VD Erik Ringertz. Johan och Kristinas intervju med Erik ger oss lyssnare en inblick i det minst … Continue reading →
The post Avsnitt 24 – Erik Ringertz: Årets VD – En Gängledare appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 23 av PåJobbet får vi höra på konflikthantering. Dagens krämpa handlar om att chefer ofta har svårt att förstå sin del i konflikten, man ser det som något … Continue reading →
The post Avsnitt 23 – Tamara Maskovic: Bråka bättre – Så ökar du kreativiteten appeared first on Påjobbet.
Ordet Lean låter ju fint och är i ropet, men vad är det? Varför är det som populärt och vad menar kritikerna att det fungerar endast i klassisk tillverkningsindustri? I … Continue reading →
The post Avsnitt 22 – Stefan Hollmark: Lean och fin appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av #PåJobbet pratar Johan och Kristina om ledningsgrupper/rapporteringsbunker!Vilka olika typer av personligheter brukar man hitta och hur får man ordning på dom? Hur stor ska en optimal … Continue reading →
The post Avsnitt 21 – Rapportbunker eller dynamiskt team? appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 20 gästas Johan och Kristina av Katarina Blom, psykolog och medförfattare till boken “Lyckad på fullt allvar”. Mycket av det som vi sprider omkring oss i livet på … Continue reading →
The post Avsnitt 20 – Lyckad! Lycklig? appeared first on Påjobbet.
I det 19e avsnittet av PåJobbet gästas vi av Anna Månsson, försäljningsdirektör på Fazer Bakery Sweden. Vägen dit var inte spikrak för Anna, som började sin yrkeskarriär som driftchef på … Continue reading →
The post Avsnitt 19 – Anna Månsson: Våga Vinn appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet: Öppna kontorslandskap, är det verkligen så attraktivt att bli störd? Johan berättar en anekdot om rosa klämmor och Kristina berättar om skärmar och foton. I … Continue reading →
The post Avsnitt 18 – Kuddrum & Pingisbord appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 17 av PåJobbet pratar Johan och den nya stjärnan Kristina om att skiljas från arbetskamrater. Hur hanterar man som chef detta och varför ska det vara så stelt … Continue reading →
The post Avsnitt 17 – Att Skiljas På Jobbet appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 16 så avrundar Johan och Eva vårterminen med en summering av halvåret! Dessutom gästas poddarna av Ulf Spendrup som berättar om hur man leder över tid! Ett familjeföretag … Continue reading →
The post Avsnitt 16 – Ulf Spendrup: Att leda över tid appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 15 gästas PåJobbet av Sofia Kacim som berättar om hur generation Y ser på jobb, ledarskap och värderingar. Sofia föreläser på området och lär Johan och Eva hur … Continue reading →
The post Avsnitt 15 – Sofia Kacim: Att leda generation Y appeared first on Påjobbet.
I avsnitt 14 får vi vår första lyssnarkrämpa från Josefin som ska vikariera som enhetschef i omsorgen under sommaren! Josefin vill få svar på hur man lyckas som ny chef … Continue reading →
The post Avsnitt 14 – Ny som chef appeared first on Påjobbet.
Ett fortsättningsavsnitt till avsnittet “Det är mycket nu” möter vi Helena Eriksson Grönbek. Trion diskuterar det ständiga sökandet efter balans i livet och Helena berättar om hennes arbete som ledarutvecklare … Continue reading →
The post Avsnitt 13 – Helena Eriksson Grönbek: Fuck Balance appeared first on Påjobbet.
Status att vara upptagen och stressigt, varför förväntas man vara upptagen? Kan man leverera resultat utan att vara upptagen och stressad? Vad får denna inställning för effekt?Allt detta tillsammans med … Continue reading →
The post Avsnitt 12 – Det är mycket nu appeared first on Påjobbet.
Veckans krämpa är rädslan att inte hänga med i alla förändringar som sker just nu, även kallat FOMO. Per Schlingmann gästar podden och pratar om ledarskap i framtiden! Hur ser … Continue reading →
The post Avsnitt 11 – Per Schlingmann: Ledarskap Bortom Tvärsäkerhet appeared first on Påjobbet.
I detta avsnitt gästas vi av Mina Lindman som kommer att prata om innovation. Förlagslådorna är borta sedan länge och snart även innovationschefen. Mina berättar om sitt arbete med innovation … Continue reading →
The post Avsnitt 10 – Mina Lindman: Innovera Mera appeared first on Påjobbet.
I veckans avsnitt av PåJobbet så kommer Eva och Johan avslöja en god nyhet! Dessutom ska dom fördjupa sig i det här med att ha roligt på jobbet, måste man … Continue reading →
The post Avsnitt 9 – Det är roligare när det är roligt appeared first on Påjobbet.
I dagens avsnitt avhandlas ämnet att jobba hemifrån, kan man bygga team där alla jobbar på distans? Hur blir det med den sociala interaktionen? Har sättet att bygga relationer ändrats … Continue reading →
The post Avsnitt 8 – Jobba hemma? appeared first on Påjobbet.
Vi har alla varit där. Hur hanterar man oro och ångest när man står på scen? Vad är en dålig presentation? I avsnitt 7 av #PåJobbet får vi höra Johan … Continue reading →
The post Avsnitt 7 – Presentationsångest appeared first on Påjobbet.
I det sjätte avsnittet av PåJobbet får vi besök av journalisten, författaren och styrelseproffset Lottie Knutson. Vi kommer att få höra om hur man hanterar olika kriser och konflikter på … Continue reading →
The post Avsnitt 6 – Lottie Knutson: Hur beredd behöver man vara? appeared first on Påjobbet.
Eva är fed up på feedback i dagens krämpa som diskuteras i det femte avsnittet av PåJobbet! Är vi alldeles för fokuserade på att ständigt ge och ta emot feedback? … Continue reading →
The post Avsnitt 5 – Fed up på feedback appeared first on Påjobbet.
Konsten att bli omtyckt handlar det fjärde avsnittet av PåJobbet! Är det något man får med sig när man föds? Vilka komponenter krävs för att bli omtyckt och hur lyckas … Continue reading →
The post Avsnitt 4 – Konsten att bli omtyckt appeared first on Påjobbet.
Detta är det tredje avsnittet av #PåJobbet! I det här avsnittet diskuteras humöret på jobbet? Måste man ständigt vara så glad och positiv på jobbet? Svaret får ni i det … Continue reading →
The post Avsnitt 3 – Var Tog Alla Idioter Vägen? appeared first on Påjobbet.
Detta är det andra avsnittet av PåJobbet! I den här episoden diskuterar Johan och Eva om de ständiga mötena. Behövs verkligen möten för allt?
The post Avsnitt 2 – Hata fasta möten appeared first on Påjobbet.
Detta är det första avsnittet av #PåJobbet, en podcast om vad som sker på jobbet!
The post Avsnitt 1 – Vad är det du säger? appeared first on Påjobbet.
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.