Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Relationsradion i P3

Relationsradion i P3

Allt om relationer! Få tips och råd av Juan Havana och Isabelle Hambe. Ansvarig utgivare: Anna Benker

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/relationsradionip3

Avsnitt

Relationsradion i P3 2019-03-19 kl. 10.02

Ali drabbades av cancer när han gick på gymnasiet. Han svimmade i skolkorridorerna, försökte dölja att han mådde dåligt och festade som att varje dag var den sista. För läkarna trodde inte att han skulle leva länge. Dessutom tolkar vi ett nyss sms! Varför vill inte Linda hänga med sin kompis på festen?

2019-03-19
Länk till avsnitt

Dejtade en rysk cirkusprinsessa i smyg!

Dagens gäst Trolle är cirkusdirektör och har ett allt annat än vanligt kärleksliv. Romanser med ryska cirkusprinsessor och sex i cirkustältet diskuteras! Brevskrivaren "Singeln" behöver även hjälp! Hon har byggt upp ångest inför att stöta på exet första gången efter deras break up. Hon vill inte springa in i honom i affären, på klubben eller på stan... What to do?

2019-03-18
Länk till avsnitt

HJÄLP: tolka smset!

Vad menar ragget? En tjej vill ha hjälp att tolka sms-koversationen med killen hon dejtar, som undviker frågan om att ses. Lyssnarna hjälper till! Panelen är också på plats och tar sig an ämnen som könshår och matlådebråket!

2019-03-14
Länk till avsnitt

Svärföräldrarna ser ner på mig!

Vad gör man om svärföräldrarna inte tycker om en, undrar en brevskrivare. Dessutom snackas det om riktigt klantiga olyckor med spikar och knivar i ben och fingrar. Och VECKANS SINGEL PONTUS letar efter kärleken.

2019-03-13
Länk till avsnitt

Får man sno någons tvättid?

Man får inte ha kaniner i tvättstugan och man får inte heller ha fest i den! Det lär vi oss av Johanna från Hyresgästföreningen när vi snackar grannbråk. Brevskrivaren Anna får även hjälp - hennes pappa blir rosenrasande när de övningskör. INTE OKEJ!

2019-03-12
Länk till avsnitt

SELFIESJUKAN existerar!

Tar du okontrollerat många selfies? Forskning visar att man kan lida av selfitis (eller selfiesjukan som Relationsradion kallar det). Det handlar även om pojkvännen som anklagas för att bli sur efter SEXET!

2019-03-11
Länk till avsnitt

Är det alltid fel med svartsjuka?

Det HETTAR till när svartsjuka diskuteras! PANELEN slår näven i bordet och tycker till om bitchiga kompisar och en inneboende som luktar... fisk? Och det rantas vilt om folk som knackar på toadörren!

2019-03-07
Länk till avsnitt

NEJ TACK till trekantsragg i dejtingapp

En lyssnare ryter ifrån - homosexuella girls är less på att bli tillfrågade om att spicea upp heteropars sexliv! Det handlar också om tråkiga ex och att flytta ifrån en kompis, när lyssnarna bestämmer ämnet. Du träffar även VECKANS SINGEL Isabelle (inte Hambe)!

2019-03-06
Länk till avsnitt

Kärlekens kemi - kemiska reaktioner alltså

KEMILEKTION i Relationsradion! Vad händer i hjärnan när vi blir förälskade? Ulf är professor i kemi och berättar vilka ämnen en riktig jävla förälskelse består av! Dessutom: R.I.P Luke Perry och crazy stuff folk gjort för att komma nära sina kändiscrushar!

2019-03-05
Länk till avsnitt

Min kompis bor i en svinstia!

En brevskrivare är orolig över sin kompis - hennes lägenhet ser ut som en soptipp! Jonna som lever med depression berättar vilken KAMP det kan vara med vardagliga små saker som att städa. Dessutom: när är det dags att göra fisdebut framför sin partner?

2019-03-04
Länk till avsnitt

Jag blir dökåt av min lärare!

En lyssnare kan inte längre hantera sina heta känslor för läraren. Ska hon hoppa av plugget, byta klass eller satsa på romans? Panelen hjälper även till med allt från grupparbetesproblem till krogbekymmer! Och Juan blir ÖVERRASKAD!

2019-02-28
Länk till avsnitt

Vad berättar du på dejtingprofilen?

Skriver du att du bara ute efter ligg på dejtingprofilen? Är det ärligt och bra eller smaklöst? Lyssnarna avgör! Träffa även veckans singel: Anna från Umeå söker en kille att mysa, fjällvandra och åka skoter med!

2019-02-27
Länk till avsnitt

Jag blir shamead för att jag kör bil!

Ångest för klimatet, läskiga tankar om vad som kommer hända med jorden om 150 år och tvekan över att flyga eller inte flyga! Klimatpsykologen Frida svarar på lyssnarbrev om allt från sambobråk om sopsorteringen till bilkörnings-shaming!

2019-02-26
Länk till avsnitt

Gynekologbesöken från helvetet!

Jack Werner från Creepypodden hjälper oss att bli skräckälskare och dessutom så delar Isabelle med sig av sina värsta gynekologbesök. Och när vet men egentligen om man borde göra slut?

2019-02-25
Länk till avsnitt

Komma ut som bög på jobbet!

Hårda jargong i hantverkarbranschen gör det svårt för en lyssnare att komma ut på jobbet. Relationsradion hjälper till! Panelen tar tag i problem som hur man glömmer en crush och pojkvänner som vet bäst. Det blir också FIGHT - om MOBILEN!

2019-02-21
Länk till avsnitt

Vart tog porrgömmorna vägen?

Porrgömmor, barntjat och otrohet - det handlar det om när lyssnarna bestämmer samtalsämnet! Det blir också SINGELBESÖK! Veckans singel är 26-årige Annie som älskar snea tänder, brinner för sticklingar och har dåligt lokalsinne!

2019-02-20
Länk till avsnitt

Är min pojkvän alkis?

Hur vet jag om min kille dricker FÖR mycket, undrar en orolig flickvän. Niclas och Erik hjälper till, de blev själva alkoholister som unga. Föräldrar på sociala medier får även en känga: VI SÄGER NEJ TILL MENINGSLÖSA BILDER PÅ TOMATER OCH RISKAKOR!

2019-02-19
Länk till avsnitt

Är Isabelle hemsökt?

Jag kommer för fort när vi ligger, skriver en lyssnare. Filippa från Ligga med P3 svarar på frågor som handlar om ligg! Dessutom: traumat vi alla upplevt - kompisar som lånar men aldrig ger tillbaks. OCH! Är Hambe hemsökt? Varning för ej-vetanskapsbaserat-inslag!

2019-02-18
Länk till avsnitt

Han gav mig latexlakan i present!

Är det klyschigt att droppa de tre stora orden första gången på alla hjärtans dag? Är latexlakan en rimlig present? Panelen hjälper lyssnarna med stora och små frågor! Dessutom: ALLA HJÄRTANS DAG-SPECIAL! Artisten Paul Rey tolkar lyssnarnas kärlekshälsningar i sång!

2019-02-14
Länk till avsnitt

Berätta om knullkompisen i trappuppgången?

En lyssnare har problem! Ska hon berätta för killen att de är påväg att flytta in i samma trappuppgång som ett gammalt KK? Dessutom: veckans singel Rozjan som söker en utåtriktad tjej som INTE är arbetsnarkoman!

2019-02-13
Länk till avsnitt

Kattpsykologen: pojkvännen får skärpa sig!

Katter KAN tjuvlyssna, diggar klassisk musik och blir aggressiva av för mycket mys. Bråk om katten kan krascha förhållandet! Därför hjälper kattpsykologen Susanne lyssnarna med frågor om katter, pojkvänner och allt däremellan!

2019-02-12
Länk till avsnitt

Härskarteknik: lilla gumman

HJÄLP - min pojkvän lilla gummar mig, berättar en brevskrivare. Relationsradion bryter ner problemet. Är det en härskarteknik och vilka motstrategier kan brevskrivaren använda?

2019-02-11
Länk till avsnitt

Hjälp - jag tyckte en sjuttonåring var het!

Signaturen "Rädd kille" tyckte att en yngre tjej var snygg. Är jag onormal, undrar han. Psykologen Katarina hjälper till! Panelen tar dessutom tag i ämnen som singelfirande på alla hjärtans dag och benar ut om det är okej att röra playlisten på festen. OCH! Hambe gråter.

2019-02-07
Länk till avsnitt

Sova med dörren öppen eller stängd?

Veckans singel Amanda är en historielover på jakt efter kärleken! Relationsradions lyssnarna bestämmer även dagens ämnen: allt från om sovrumsdörren ska vara öppen eller stängd, till långdistans och ex-dumpande!

2019-02-06
Länk till avsnitt

Jag brevväxlar med en mördare!

Prison penpal´s existerar! Cecilia brevväxlar med en trippelmördare i USA. Vad skriver man om? Vad skiljer sig; mellan att brevväxla med mormor och en fånge? Relationsradion ställer sig även frågan: vad är mest värt? Ett I LOVE YOU BAE på Instagram eller ett handskrivet kärleksbrev?

2019-02-05
Länk till avsnitt

Dejta nån som äter banan på pizzan?

Kan matvanor vara en dealbreaker när man dejtar och hur jobbig är vardagen om en köttätare och en vegetarian bor ihop? Dessutom: doftforskaren Johan förklarar varför du attraheras av din partners doft!

2019-02-04
Länk till avsnitt

Min granne driver mig till vansinne!

Vi snackar om störiga grannar, arga lappar och sjuka saker folk gör när de går på bio. Dessutom får vi besök av panelen som består av Pascal och Erika!

2019-01-31
Länk till avsnitt

Hur planerar jag ett frieri?

Vad betyder otrohetsdrömmar, hur blir du omtyckt när du träffar pojkvännens polare första gången och vad gör ett frieri TOP NOTCH? Idag bestämmer lyssnarna ämnet! Vi träffar också VECKANS SINGEL: Emma!

2019-01-30
Länk till avsnitt

Hunden ylar när vi ligger!

Vad gör man när hunden förstör the lovemode? Filippa från Ligga med P3 hjälper lyssnarna med frågor om sex! Dessutom: varför gör vissa det till en sport att ragga på snyggingar som redan är upptagna och går det att vara nykär 4-ever?

2019-01-29
Länk till avsnitt

Polyproblem: jag behöver egentid!

Ronja som är poly tipsar en fellow poly om hur gränser för efterlängtad egentid kan dras! Dessutom: lyssnarna trendspanar om att mobbning ibland beror på att den som hackar på andra slipper bli offer själv. Och Isabelle tar pulsen på singel-HET; vad är extra hot med att vara singel?

2019-01-28
Länk till avsnitt

Vem ryker - katten eller partnern?

Panelen tar sig an den svåra frågan om vem som får flytta ut när allergi uppstår: katten eller partnern! Lyssnarna debatterar om det är okej att snoka i sin partners telefon och en go göteborgare får tips om hur hennes kantstötta hjärta ska väckas till liv igen.

2019-01-24
Länk till avsnitt

Självvald singel - kommer jag ångra det?

Veckans singel Liv söker nån en doer med skägg! En lyssnare är självvald singel och undrar om hen kommer ångra sitt beslut senare i livet. Dessutom diskuteras jantelagen - är det en bra eller dålig grej?

2019-01-23
Länk till avsnitt

Lider min flickvän av tvångstankar?

Tillsammans med Angelique som har levt med tvångstankar hjälper vi en lyssnare som vill veta hur han kan stötta sin flickvän. Dessutom pratar vi energitjuvar, kändisbarn och vad vi gör som pensionärer.

2019-01-22
Länk till avsnitt

Jag blir mobbad av mina kollegor!

En lyssnare har mailat in ett problem - hans kollegor är sjukt taskiga mot honom! Vad gör man i en sån situation? Vi pratar också om jordens undergång, olika "beefs" och mingeltips!

2019-01-21
Länk till avsnitt

Min kompis blev ihop med den jag var kär i!

Vad gör man när ens kompis blir ihop med den man själv är kär i? Ska man avsluta vänskapen eller vara en större människa? Panelen är också på plats och hjälper oss med hela fyra lyssnarbrev!

2019-01-17
Länk till avsnitt

Kan vi ligga fast vi spelar i samma band?

Veckans singel Samuel är på besök och söker en självsäker tjej eller kille! Dessutom reder vi som vanligt ut massvis med relationsproblem.

2019-01-16
Länk till avsnitt

Han har levt dubbelliv!

Vad gör man när man inser att ens partner har levt dubbelliv i hela 10 ÅR!? Vi diskuterar också vilket det bästa kändisparet är, nakenhet och gamla bilder på sociala medier.

2019-01-15
Länk till avsnitt

Min bror har aldrig pengar!

Är det okej att försvinna ur någons liv utan att säga något? En lyssnare hör av sig om sin snåla bror som aldrig har några pengar och vi ger våra bästa tips!

2019-01-14
Länk till avsnitt

Hjälp! Kan jag "ghosta" honom?

Kan man fortsätta vara vän med någon som varit svinig mot en gemensam kompis? Och vad tycker vi egentligen om "ghosting"? Vi får också besök av panelen som består av Hamza och Ebba!

2019-01-10
Länk till avsnitt

Jag vill att han ska bli mer dominant!

Vad innebär det egentligen att vara dominant i ett förhållande? Måste någon vara det? Vi får också besök av veckans singel Jo som letar efter en passionerad tjej eller kille!

2019-01-09
Länk till avsnitt

Alla jag dejtar liknar varandra!

Borde man oroa sig om alla man dejtar liknar ens ex? Eller är det bara så enkelt att man har en "typ"? Dessutom ger Juan och Isabelle er sina bästa överraskningstips.

2019-01-08
Länk till avsnitt

Får jag dejta min kompis ex?

Juan och Isabelle snackar om R. Kelly, dejta kompisars ex och hur man planerar bröllop med en jobbig förälder!

2019-01-07
Länk till avsnitt

Han smsar med sitt ex!

Vi löser fyra smaskiga brev med dagens panel som består av Albin och Lili!

2019-01-03
Länk till avsnitt

Hur ska jag våga börja dejta igen?

Hur hittar man modet till att börja dejta igen efter ett långt förhållande? Vi får också besök av veckans singel Daniel som letar efter en tjej som gillar solresor!

2019-01-02
Länk till avsnitt

Farahs sista sändning på Rella!

Farah sänder sitt sista avsnitt av Relationsradion (få inte panik, du kommer kunna höra henne i P3 snart igen) och tar en tripp down memory lane och minns de år hon sänt programmet. Självklart löser även hon och Isabelle lyssnarproblem och snackar lite om hur det var på nyår.

2019-01-01
Länk till avsnitt

Jag är trött på hennes tjuvrökande!

Isabelle och Farah ger tips på bra aktiviteter som man kan göra på en nyårsfest. Dessutom hjälper de en kille som tröttnat på sina tjejs tjuvrökande.

2018-12-31
Länk till avsnitt

Hur hittar jag en dejt som inte BARA vill ligga?

En lyssnare behöver hjälp med att hitta en seriös dejt. Dessutom pratar vi om syskons störiga partners! Detta och mer med panelen som består av Ian och Ida.

2018-12-27
Länk till avsnitt

Jag är singel med ska fira nyår med massa par!

Farah och panelen svarar på dina lyssnarfrågor. Till exempel blir det tips för den bästa svensexa och hur man ska hantera att ens kompis försöker dra med en i dens irriterande nyårlöften.

2018-12-26
Länk till avsnitt

Har folk orgier?

Juan, Isabelle och Farah hjälper en kille vars ex stalkar honom. Därefter blir det debatt, vill man veta hur många ens partner legat med?

2018-12-25
Länk till avsnitt

Min kompis har INGA gränser!

Farah, Juan och Isabelle löser dina relationsproblem denna julafton! Och såklart blir det en del mysigt julsnack också. GOD JUL ALLA GULLIGA LYSSNARE!

2018-12-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.