Sveriges 100 mest populära podcasts

Aftonbladet Story

Aftonbladet Story

Här samlar vi Sveriges starkaste historier på ett och samma ställe. Grävande journalistik och aktuella dokumentärer från vår redaktion samt fängslande dokument ur Aftonbladets arkiv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/aftonbladetstory

Avsnitt

#4 Anonyma vittnen

Säkerhetspolisen tiger som muren, men när de pratar bredvid mun avslöjar de att varken Raad eller hans pappa är misstänkta för något brott. Så småningom framkommer det att Säpo utnyttjat en juridisk gråzon för att gripa dem. Har de gått över gränsen för vad som är tillåtet? Säpo tiger för att skydda sina vittnen. Men här träder några av Säpos hemliga informatörer fram och berättar hur de kontaktades, hur mycket de fick betalt och framförallt? vilken information de lämnade.
2022-12-27
Länk till avsnitt

#3 Familjen från öknen

Varför utsattes imamen för ett mordförsök på öppen gata? Har imamens bror hyllat islamiska staten? Och är de verkligen bröder på riktigt? Vi granskar familjen Al-Duhans stormiga liv innan de grips av Säkerhetspolisen. Var kommer de i från och vad har media lyckats avslöja om dem? Har de tagit med sig konflikter från Irak till det nya landet? En chefredaktör hotas till livet, och en annan journalist dör.
2022-12-27
Länk till avsnitt

#2 Reportern som gick över gränsen

Gripandet av Raad och hanns pappa skapar snabbt kaos. En journalist som försöker granska historien tvingas sluta sitt jobb och blir plötsligt huvudperson i en medieskandal som riskerar att att krossa Sveriges radio. Men hur sann var egentligen historien om ekoreportern? För första gången pratar hon ut om vad som egentligen hände när hon började granska fallet Raad Al-Duhan.
2022-12-21
Länk till avsnitt

#1 Den hemliga bilagan

Raad och hans kompis sitter och fikar när de får ett samtal. ?Någon har hämtat din pappa?. När de sätter sig i bilen för att åka hem märker de att de själva är förföljda? Så inleds en av de mest hemlighetsfulla polisoperationerna i Sverige. Våren 2019 grips och utvisas sex muslimska män med hjälp av en gammal lagparagraf som bara använts en enda gång på hundra år. Men varför lever männen fortfarande kvar i Sverige, mitt ibland oss? Och vilka förutom Säpo visste egentligen varför de greps? Visste ens justitieministern?
2022-12-21
Länk till avsnitt

Jakten på pojktränaren - del 2

En 15-årig fotbollsdomare får ett sms där Djurgårdens tränare erbjuder tusen kronor för att ett pojklag ska förlora. Men mannen tillhör inte Djurgården. Och mutförsöket är långt ifrån hans grövsta brott. I dokumentären ?Jakten på pojktränaren? berättar Sportbladet den osannolika historien om en gömd dator, en hörsnäcka och bilder som ingen skulle få se. Del 2 av 2. Reporter: Kristoffer Bergström ?Producent: Julia Karlsson
2022-09-18
Länk till avsnitt

Jakten på pojktränaren - del 1

En 15-årig fotbollsdomare får ett sms där Djurgårdens tränare erbjuder tusen kronor för att ett pojklag ska förlora. Men mannen tillhör inte Djurgården. Och mutförsöket är långt ifrån hans grövsta brott. I dokumentären ?Jakten på pojktränaren? berättar Sportbladet den osannolika historien om en gömd dator, en hörsnäcka och bilder som ingen skulle få se. Del 1 av 2. Reporter: Kristoffer Bergström? Producent: Julia Karlsson
2022-09-17
Länk till avsnitt

TRAILER: SPRINGSTEEN Gig för gig

Ny musikpodd där det blir en djupdykning ner i tre klassiska Springsteenkonserter i Sverige; Hovet 1981, Ullevi 1985 och Ullevi 2012. Återupplev euforin och magin tillsammans med gäster som var där. Programledare: Markus Larsson
2022-06-22
Länk till avsnitt

TRAILER Do?md Ung NY KRIMPODD

De är unga och de begår brott. I ?Dömd Ung? djupdyker vi i kända kriminalfall där unga personer varit förövare. Från otillåten tillverkning av steroider och olaglig försäljning av alkohol till misshandel och mord. Men vad fick dem att begå grova brott i så tidig ålder och vad hände med dem efteråt? Du hittar podden i Aftonbladets App och hos PodMe.
2022-05-05
Länk till avsnitt

Elliot Rodger - Massmördaren som hatade vackra människor

2014 skjuter Elliot Rodger ihjäl sex personer i ett vansinnesdåd som gör att termen "incels" hamnar i rampluset; unga män som lever i ofrivilligt celibat. I Rodgers fall utvecklades detta till ett djupt hat mot "vackra människor" i allmänhet och kvinnor i synnerhet. I det här avsnittet går Kicki in på djupet kring incels och hur hatet kunde göra Rodger till mördare. Övriga avsnitt av "Människan bakom monstret" finns för dig med Aftonbladet Plus eller premiumabonnemang hos PodMe. Podden är ett samarbete mellan Aftonbladet och produktionsbolaget Beppo.
2022-03-10
Länk till avsnitt

TIPS - #Fallet Säsong 2

1986 dömdes 15-årige Samir för ett mord som han inte begått. När han friades 30 år senare var det slutet på en lika många år lång kamp för upprättelse. Men också början på en ny strid - den om att få statens förlåt för att det blev fel. Det är den kampen den här podden handlar om. Lyssna på Fallet säsong 2 - Avsnitten hittar du i din poddspelare, eller i Aftonbladets app.
2021-12-27
Länk till avsnitt

PODDTIPS: Fallen som förföljer

Uncle B och pedofilhärvan I oktober 2010 fick den svenska polisen ett telefonsamtal från polisen i USA. De hade knäckt ett stort internationellt pedofilnätverk och säger att en av de aktiva pedofilerna i nätverket är en svensk man. Genom en vanlig googling hittar polisen mannen som visar sig bo i ett radhus mitt ute på en åker i södra Sverige. Hör polisen Cathrine Hagström Hägg berätta om ett fruktansvärt fall som börjar med en man som äter potatismospulver med sked framför datorn och slutar med tre dömda pedofiler och ett intensivt sökande efter en utsatt flicka.
2021-12-05
Länk till avsnitt

TIPS: Fallen som förföljer ? Tågkatastrofen

En gråmulen novemberdag 1987 inträffar en av de värsta tågkatastroferna i svensk historia när två tåg hamnar på samma spår och frontalkrockar med varandra i hög hastighet i Lerum utanför Göteborg. Polisen Birger Knutsson blir vittne till olyckan och dagen kommer att bli en av de svåraste i hans 45-åriga poliskarriär. Tågvagnar ligger huller om buller, människor sitter fast och en brand sprider sig via oljan som sprutat från loken. Av Maria Hansson Botin
2021-11-14
Länk till avsnitt

Poddtips: Fallen som förföljer ? Begravd stående

HÖR FLER AVSNITT HOS PODME I Fallen som förföljer berättar poliser som levt ett helt yrkesliv på samhällets bakgård om fallen de aldrig kommer glömma. Fall som skapat både stolthet och smärta hos några av Sveriges mest rutinerade poliser. Hör bland annat om mannen som blev begravd stående, spottloskan som betydde allt i en mordgåta och om det uråldriga pilgiftet som kvävde en gravid kvinna. Fallen som förföljer är en serie på tio delar och är en produktion av PodMe, ladda ner Podme-appen för att höra fler avsnitt!
2021-10-31
Länk till avsnitt

Dokumentärtips: Tyresö FF - luftslottet som sprängdes

För dig med Aftonbladet Plus: En matig dokumentär om Tyresö FF, vägen till Champions League-final ? och deras fall. Lyssna på hela podden i Aftonbladets app eller på aftonbladet.se
2021-09-27
Länk till avsnitt

TIPS - Aftonbladet Krim - Mordet på Malin Lindström

När 16-åriga Malin Lindström hittades mördad 1997 kunde en spermafläck från den förmodade gärningsmannen säkras på hennes kläder. Fläcken var så liten att tekniken inte räckte till för att få fram en DNA-profil - förrän helt nyligen, 24 år senare. I det senaste avsnittet av Aftonbladet Krim berättar vi historien om det häpnadsväckande mordfallet som nu kan vara på väg att få en lösning. Sök efter Aftonbladet Krim i din poddspelare, eller ladda ner Aftonbladets app för att lyssna på avsnittet.
2021-09-25
Länk till avsnitt

Del 3. ?Pandemin är en bluff?

Runt om i Europa har protesterna mot coronaåtgärderna blivit allt mer intensiva. Holland drabbades nyligen av de största kravaller landet sett på 40 år. Och bland demonstranterna sprids storslagna konspirationsteorier om att coronaviruset skapats av ?globalister? som vill införa en total världsdiktatur. En idé som lutar sig mot den allra äldsta konspirationsteorin i världshistorien ? den antisemitiska. Proteströrelsen har precis nått Sverige och flera manifestationer planeras den närmaste tiden. Kommer även vi få se brända bilar? Och hur kommer våra politiker att reagera? I Holland har de ansträngt sig hårt för att rida på demonstranternas stora ilska.
2021-03-03
Länk till avsnitt

Del 2. Livet i Facebooksekten

Gemensamt för alla konspirationsteorier är hatet mot media. Media ljuger och hindrar oss från att få veta vad som egentligen pågår här i världen. Men vad pågår i de sociala medier som konspirationsteoretikerna vänder sig till istället? Martin Aagård har träffat några avhoppare från en konspirationsteoretisk Facebookrörelse som de kallar för en sekt. En sekt, där en obegriplig ledare kräver att följarna ska offra allt för sanningen. Har informationskriget börjat få civila offer? Dessutom: hur ska man egentligen prata med en anhörig som tror på fake news och konspirationsteorier? Vi ger lite konkreta råd.
2021-02-12
Länk till avsnitt

Del 1. Så blev yogamammorna Trumps soldater

I tre avsnitt försöker Martin Aagård begripa de konspirationsteoretiska tankevirus som det senaste året spritts över världen, minst lika smittsamma som Covid 19. I del ett svarar vi på hur det gick till när yogamammorna blev Trumps fotsoldater. Och varför en Shaman, som kan se in i andra dimensioner, plötsligt stormade den amerikanska kongressen.
2021-01-19
Länk till avsnitt

Narkotikadöden - Ett reportage av Kerstin Weigl

På årets sista dag stannade Emil Bloms hjärta. Han låg på ett köksgolv i Söderhamn med sex olika narkotiska preparat i kroppen. Han blev 27 år. Han var ett av 894 offer i Sverige det året, ännu en missbrukare som levde och dog utan uppståndelse. Vem var Emil Blom? Vad ledde fram till hans död?
2020-10-14
Länk till avsnitt

Gömda kvinnor - del 3: Jag fick inte ens gå ut i trädgården

Louise flyttar med sina barn till en annan kommun. Exmaken bedöms kapabel att döda henne om han får chansen. Flera gånger är de nära att avslöjas. Efter nästan tre års kamp börjar livet fungera - då kommer ännu ett dråpslag.
2019-12-26
Länk till avsnitt

Gömda kvinnor - del 2: Jag vet inte hur länge han kommer leta

Sanna, en ung nybliven mamma, gör slut med sin våldsamme pojkvän. Myndigheterna kräver att hon polisanmäler brotten mot henne. Sanna bedöms sväva i livsfara och förs till ett gömställe. Men polisutredningen läggs ner. Nu måste hon själv göra en plan för att inte bli hittad.
2019-12-26
Länk till avsnitt

Gömda kvinnor - del 1: Din sambo kommer att döda dig

Malins exsambo döms för att ha försökt strypa henne. Polisen säger att hon måste försvinna och hon flyttar över 60 mil bort. Men Malin blir hittad. Och den här gången får hon ingen hjälp av myndigheterna. Hon flyr på egen hand.
2019-12-26
Länk till avsnitt

Dödade Kvinnor - del 4: Jag tror att jag har dödat min fru

En man som slagit sin fru med hammare ringer 112 och säger att det skett en ?olycka?. Männen som dödar har nästan alltid psykiska problem. Psykoterapeuten Jon Söderbergs jobb är att få dömda mördare att känna skuld.I tio år har journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom granskat varje fall då en kvinna dödats av en man eller ex-man. Här får du följa dem i arbetet.
2019-09-29
Länk till avsnitt

Dödade kvinnor - del 3: När pappa dödar mamma

När Nathalie var fem år ville hon veta hur mamma dog. Socialtjänsten ordnade ett möte och pappan visade med dockor hur han dödade mamman. Hon är rädd för sin pappa, ändå har han rätt till umgänge.I tio år har journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom granskat varje fall då en kvinna dödats av en man eller ex-man. Här får du följa dem i arbetet.
2019-09-29
Länk till avsnitt

Dödade kvinnor ? del 2: Jag kan inte förlåta

Jennifer Saado var 13 år när hennes pappa dödade mamma Carla. Hon stod vid kistan och lovade att göra sin mamma stolt. Hennes pappa skickar brev från fängelset, men hon kan inte förlåta.I tio år har journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom granskat varje fall då en kvinna dödats av en man eller ex-man. Här får du följa dem i arbetet och träffa familjer och experter.
2019-09-22
Länk till avsnitt

Dödade Kvinnor ? del 1: Emma visste att hon skulle dö

När Emma Tikka träffade en ny pojkvän förändrades hon. Hon sa till familjen: ?Han blir min död?. Rättegången i Göteborg är snart över men familjen måste en sista gång möta mannen som mördade deras Emma.I tio år har journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom granskat varje fall då en kvinna dödats av en man eller ex-man. Här får du följa dem i arbetet och träffa familjer och experter.
2019-09-22
Länk till avsnitt

Mordet på Juliet ? del fyra

När det är dags för rättegång stöter åklagarsidan på flera problem. För vad är det egentligen som styrker händelseförloppet som man målar upp i rätten ? och var finns mordvapnet i dag?
2018-12-21
Länk till avsnitt

Mordet på Juliet ? del tre

Polisen misstänker snabbt att Juliets tidigare pojkvän kan ligga bakom mordet ? och ett specifikt inköp på Clas Ohlson i kombination med en hyrd lastbil gör att polisen tror att de är någonting på spåret. Och kan en plastpåse från Konsum leda polisen närmare lösningen på mordgåtan?
2018-12-21
Länk till avsnitt

Mordet på Juliet ? del två

När den höggravida Juliet hittades mördad i vattnet hade hon varit försvunnen i över ett år. Ingen hade anmält henne som saknad. Men vem var hon egentligen och hur hade hon hamnat vid Ekerö? Hennes vänner ger en bild av en hemlighetsfull kvinna, med en stor längtan efter sitt barn.
2018-12-21
Länk till avsnitt

Mordet på Juliet ? del ett

Den 28 juli år 2006 är Patrik ute och åker i Mälaren med sin jet-ski. I en vik nära Drottningholms slott ser han ett konstigt paket, med konturerna av en kropp. Det han inte vet då är att fyndet blir upptakten på en komplicerad mordhistoria.
2018-12-20
Länk till avsnitt

Mordet på Zaida Catalan - Del 3

Skuggan bakom ljuset. I Sverige sörjer Zaidas familj. Samtidigt fortsätter kampen för en ny utredning där sanning äntligen ska avslöjas.
2018-04-13
Länk till avsnitt

Mordet på Zaida Catalan - Del 2

I mördarens spår. Jakten på sanningen om Zaida Cataláns död fortsätter på plats i Kongo-Kinshasa.
2018-04-13
Länk till avsnitt

Mordet på Zaida Catalan - Del 1

Resa mot döden. Den unga FN-svenskan Zaida Catalán sätter sig på en motorcykel och åker iväg - mot sin egen död.
2018-04-13
Länk till avsnitt

Palmemordet del 3 - Utpekad som mördare

Nästan tre år efter mordet på Olof Palme grips en misstänkt och det finns så mycket besvärande omständigheter att han häktas. Nu kallas vittnen från Sveavägen till vittneskonfrontation. Nummer sju är den misstänkte, Christer Pettersson. Kriminaltekniker Sonny Björk är en av figuranterna och bär nummer elva. Den misstänkte ska snart pekas ut men utpekandet ifrågasätts i efterhand. Aftonbladets kriminalreporter Anders Johansson har letat fram fyra nyhetsbilder som togs under några av de mest dramatiska och känslofyllda dagarna. I tre poddavsnitt träffar han några av personerna på bilderna som sammanfattar kärnan av det som hände. HÄR HITTAR DU BILDERNA: palmemordet.story.aftonbladet.se
2016-02-19
Länk till avsnitt

Palmemordet del 2 - Sorgen efter en landsfader

Efter mordet på statsministern hålls en minnesstund i riksdagen. Åhörare har fått köa i timmar för att få en plats. Sveriges politiska ledare samlas, även återstoden av familjen Palme. Veckan senare hålls begravningen och nu kommer representanter från 157 länder. SSU-aren Annika Billström är en av en dem som drar Olof Palmes kista i begravningskortegen genom Stockholm. Det känns som om staden är belägrad. Aftonbladets kriminalreporter Anders Johansson har letat fram fyra nyhetsbilder som togs under några av de mest dramatiska och känslofyllda dagarna. I tre poddavsnitt träffar han några av personerna på bilderna som sammanfattar kärnan av det som hände. HÄR HITTAR DU BILDERNA: palmemordet.story.aftonbladet.se
2016-02-19
Länk till avsnitt

Palmemordet del 1 - Mördarens osannolika tur

Två skott avlossas på Sveavägen. En person faller livlös ner på trottoaren. När larmet går ut befinner sig Kjell Östling, gruppchef inom Norrmalmspolisens A-tur, bara några hundra meter därifrån. De kör för fullt med piketbussen och stannar till vid platsen 20 sekunder senare. Snart får Kjell Östling veta att offret är Sverige statsminister Olof Palme. Aftonbladets kriminalreporter Anders Johansson har letat fram fyra nyhetsbilder som togs under några av de mest dramatiska och känslofyllda dagarna. I tre poddavsnitt träffar han några av personerna på bilderna som sammanfattar kärnan av det som hände. HÄR HITTAR DU BILDERNA: palmemordet.story.aftonbladet.se
2016-02-19
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Örebromannen del 2

Under flera år hålls Örebros kvinnor i skräck av en man. Han kommer på cykel i skydd av mörkret och överfaller sina offer bakifrån, med mycket våld och dödshot. Det här är historien om Örebromannen - Sveriges genom tidernas värste serievåldtäktsman.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Örebromannen del 1

Under flera år hålls Örebros kvinnor i skräck av en man. Han kommer på cykel i skydd av mörkret och överfaller sina offer bakifrån, med mycket våld och dödshot. Det här är historien om Örebromannen - Sveriges genom tidernas värste serievåldtäktsman.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Miró-svindel del 2

I slutet av 80-talet upplever den svenska finansmarknaden en ny guldålder. Även konstbranschen dras med i det ekonomiska uppsvinget. Polisens bedrägerirotel inleder en jakt på ett nätverk som förfogar över falsk konst i miljardklassen.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Miró-svindel del 1

I slutet av 80-talet upplever den svenska finansmarknaden en ny guldålder. Även konstbranschen dras med i det ekonomiska uppsvinget. Polisens bedrägerirotel inleder en jakt på ett nätverk som förfogar över falsk konst i miljardklassen.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Ioan Ursut del 2

Det första liket påträffas i maj 1986 då en illa åtgången kropp flyter upp i Sydhamnen i Helsingborg. Det är startskottet för de så kallade ?Rumänmorden? som ska gäcka polisen under en lång tid framöver.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Ioan Ursut del 1

Det första liket påträffas i maj 1986 då en illa åtgången kropp flyter upp i Sydhamnen i Helsingborg. Det är startskottet för de så kallade ?Rumänmorden? som ska gäcka polisen under en lång tid framöver.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Fallet Maria Kisch del 2

I slutet av november 1998 gör två män en makaber upptäckt vid Söder Mälarstrand i Stockholm. Vad som först ser ut som en guppande boj visar sig vara bålen av en styckad manskropp. Polisen gör snart nya ruskiga fynd - mannens huvud har tillagats.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Fallet Maria Kisch del 1

I slutet av november 1998 gör två män en makaber upptäckt vid Söder Mälarstrand i Stockholm. Vad som först ser ut som en guppande boj visar sig vara bålen av en styckad manskropp. Polisen gör snart nya ruskiga fynd - mannens huvud har tillagats.
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Götabankskuppen del 2

Klockan 03.45 på lördagsmorgonen går larmet vid Gotabanken i Alby. En väktare beordras ut men hittar inget misstänkt. Samtidigt håller en grupp tjuvar andan ovanpå valvet. Av: Kristofer Hansson och Anders Johansson
2015-08-25
Länk till avsnitt

Historien om ett brott - Götabankskuppen del 1

Klockan 03.45 på lördagsmorgonen går larmet vid Gotabanken i Alby. En väktare beordras ut men hittar inget misstänkt. Samtidigt håller en grupp tjuvar andan ovanpå valvet. Av: Kristofer Hansson och Anders Johansson
2015-08-25
Länk till avsnitt

Brotten som skakade Sverige - Jackie Arklöf

Den ensamme legosoldaten Historien om Jackie Arklöf Jackie Arklöf drog frivilligt ut i krig för att få döda. Han har torterat människor och skjutit ihjäl två försvarslösa polismän. Hur blev han sådan? Hur gick det till? Här är historien om en mobbad pojke som växer upp och blir en av Sveriges allra farligaste förbrytare.
2015-06-25
Länk till avsnitt

Brotten som skakade Sverige - Olle Möller

Hjälte ? och mördare Historien om Olle Möller Han var fattigpojken som blev löparstjärna och firade segrar inför tusentals åskådare. När polisen fick tipset kunde de först inte tro att det var sant. Ett år senare sitter Olle Möller i fängelse, fälld för ett brutalt flickmord. Senare skulle han dömas för att ha dödat ännu en kvinna och sammanlagt tillbringade han 19 år i fängelse. In i döden hävdade han sin oskuld. Brutal dubbelmördare ? eller offer för århundradets justitiemord. Här är historien om gåtan Olle Möller.
2015-06-25
Länk till avsnitt

Brotten som skakade Sverige - Maskeradligan

Den perfekta maskeraden Historien om maskeradligan De kallades Sveriges farligaste brottslingar. De slog till snabbt, fräckt och metodiskt. Och de klädde ut sig till poliser, militärer, joggare och elektriker. Polisen stod handfallna. Militären begrep ingenting. Här är historien om maskeradligan som under ett och ett halvt år på 80-talet lurade skjortan av alla.
2015-06-25
Länk till avsnitt

Brotten som skakade Sverige - Salaligan

Från magi ? till mord Historien om Salaligan De kallades Salaligan. Fem unga män som rånade och mördade för pengar ? för att det var enklast så. I centrum fanns affärsbiträdet Sigvard Thurneman. Omgivningen trodde att han besatt magiska krafter, själv ansåg han att det inte var fel att döda. Livet betydde ingenting. Här är historien om en mordliga utan motstycke i svensk kriminalhistoria.
2015-06-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.