Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Dilan och Moa

Dilan och Moa

En podcast av och med frisurarna Dilan Apak och Moa Lundqvist. Det handlar om astrologi, ångest och allt däremellan. Det kan låta snävt MEN DET ÄR DET INTE!!! www.facebook.com/dilanochmoa

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/dilan_och_moa

Avsnitt

SISTA AVSNITTET AV DILAN OCH MOA

Det är det 100e och sista avsnittet av Dilan och Moa! Vi kommer återvända med en ny slags podshow i höst, men för nu vill vi tacka alla er ljuvliga lyssnare för dessa år!! Vi firade sista avsnittet med bubbel, gäster i studion samt genom att trakassera Gift vid Första Ögonkastet en sista gång! Vi pratar även om hunduppfostran och hur det gick med att sy ett ångesttäcke och om...mer reality. TACK TACK TACK PUSS!!!!!!!! Håll koll på oss via facebook "dilan och moa" eller instagram under "moalun" "dillepille" och "dilanochmoa" PUSS WE
2019-03-28
Länk till avsnitt

EN VILDSINT ÅNGESTPELIKAN

Det är det näst sista avsnittet av Dilan och Moas podcast! Dilan ska till Stockholm och jobba och bebos därför av en vildsint ångestpelikan. Men! Dilan och Moa har också fått en ny lägenhet som de ska flytta in i, trots att de båda har monogama heterorelationer och är i fertil ålder. Vi minns även tillbaka litegrann på valsafari och improdrömmar, men ganska lite.
2019-03-19
Länk till avsnitt

WHY SO MAD

I dagens avsnitt av den episka podcasten Dilan och Moa talas det om både det ena och det andra. Det ena är att Moa har en otrolig spaning om hårfrisyrer som livsstilsmarkörer. Det andra är att Dilan har en spaning som övergår i en känsla av att TUFFA människor alltid(?) är ledsna. Mycket mys i detta avsnitt som spelades in på Carbs Collective Studios i Sofielund och även sändes live på facebook-sidan DILAN OCH MOA.
2019-03-11
Länk till avsnitt

FEMINISMENS FÅGEL FENIX

Dilan och Moas 97e avsnitt! Moa har besökt en nätläkare och ger både ris och ros men kanske mest ris. Dilan prokrastinerar sömn och biter ner naglar av stress, men inför vad?? SVAR I PODDEN! Dessutom har en ny säsong av gift vid första ögonkastet satt igång vilket har väckt känslor kring feminism. Varning för att Moa för andra gången på två veckor hänvisar till sig själv som "fågel fenix". God lyssning!!!!
2019-03-05
Länk till avsnitt

SEPARATIONSÅNGEST

Det är det 96e avsnittet av Dilan och Moa! Dilan ska åka och jobba i Mordor (Stockholm) i tre månader och alla mardrömsscenarios avhandlas, kommer allt förändras? Kommer Dilan bli hjärntvättad? Moa behöver vila men lyckas tacka ja till allt och vet inte hur man sjukskriver sig. AVSNITTET INNEHÅLLER ÄVEN: info om hur underbara Dilan och Moa var på guldbaggens efterfest! Ett vansinnigt hybris-utbrott och efterföljande skam från Moa! Avslöjande om varför Dilan gav Moas nummer till en främling! MED MER! Vi ska göra totalt fyra avsnitt till och de kommer sändas live via mixlr! Första 27/2 kl 15!! Avsnitt inspelat på Carbs Studio i Malmö! PUSS Å KRAM /DM
2019-02-22
Länk till avsnitt

PSYKHEM FÖR KVINNOR

Den underbara podcasten Dilan och Moa är tillbaka för att sätta guldkant på just DITT 2019. I dagens avsnitt recapar vi jullovet där vi dels varit självsäkra i Paris och dels förvandlat vårt hem till ett slags psykhem för kvinnor där en både kan måla med oljefärg men också lasra bort allt sitt hår. Vi talar även om dokumentärserien om R Kelly och hur människor kan stå ut med vad som helst för en vacker sångröst. Kulturens makt är fortsatt stark. Fortsätt gärna stärka den ytterligare genom att donera pengar till www.patreon.com/dilanochmoa https://www.reginateatern.se/dilan-moa-initiativ-fr-psykisk-hlsa
2019-01-18
Länk till avsnitt

HALVÅRSKRÖNIKAN

Vi slår oss ner i UMEDALEN och gör en årskrönika via Dilans mobilkalender. Tyvärr var hösten för tråkig och vi tjatade ju så om det i förra avsnittet så vi slutade egentligen vid augusti. Och så pratar vi om framtiden!!! För den bär ändå lite smaskens i sitt sköte trots att vi vet noll och nada om vad som ska hända egentligen. LIVING LA VIDA FRILANS! Vi hörs kanske igen innan årskiftet, annars får ni ha ett FANTABULÖST NYÅR U GUYS!!!
2018-12-16
Länk till avsnitt

HAVERIKOMMISSIONEN

Dilan och Moas höst har varit svår och de utövar damage control efter flera inställda gig. Det är också dags för er att få en lyss på vad som pågått. Spärra upp öronen för detta avsnitt av Dilan och Moa - Tjejerna Avslöjar Allt. LOL. Kram
2018-12-06
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MÖTER: GÖTEBORG ÅTERIGEN!

Dilan och Moa livepoddar i sin älsklingsstad Göteborg igen! Det är ett proppfullt livscoachningavsnitt som även innehåller en berättelse om hur det kan vara att åka buss i Malmö. Moa tar avstånd från gosedjur, smådjur, ungdomar och att ropa "daddy" under en sexakt och Dilan tar avstånd från igelkottar och att vara dömande när någon ropar "daddy" under en sexakt. Och mycket mer!! Köp biljetter till vår scenföreställning som vi åker på turné med i nov/dec! Ni hittar dom via tickster!
2018-11-09
Länk till avsnitt

VÄRLDENS BÄSTA VUXNA

I dagens avsnitt blir det mycket om vädret där Dilan valt den stoiska vägen och Moa längtar efter mer drama. Vi är båda överens om att vi måste prata mer om väder hur som helst. Vi fortsätter göra reklam för vår turné som bl.a. sålt noll biljetter i Borlänge men övergår snabbt till att berömma oss själva för vår utmärkta vuxenhet. Oprofessionella diskussioner om HSP, stress och utbrändhet tillkommer. Så även halvt aggressiv reklam för vår TV-serie eftersom vi är Bergman och Strindberg återfödda.
2018-10-31
Länk till avsnitt

MAILA JOHAN CRONEMAN

Dilan och Moa är tillbaka! Avsnitt 91 släpps efter ett ganska långt oannonserat uppehåll. Avsnittet handlar givetvis mycket om tv-serien SAGAN OM DILAN OCH MOA! Dilan har mailat Johan Croneman då hon tycker att han har en citat "mumsig hjärna" och vill att han ska recensera serien. Vi recenserar även själva samtliga säsonger av Mad Men cirka tre år för sent. Triggervarning! Karaktären Glenn totalsågas. ÖVRIGT! En lite höftad Dagens Torah! Moa vill bli en sci-fi-nörd! Vi ska på turné (köp biljetter!!!)! Dilan har skaffat kille! PUSS OCH KRAM dilanochmoa.com
2018-10-25
Länk till avsnitt

SODOMITER OCH MOABITER

Välkomna in ännu ett slag i Dilan och Moas värld! Veckans avsnitt bjuder på några av de mest klassiska inslagen i denna performancepodcast; bostadsmarknaden, fåglar (vi vet att vi kanske pratar för mycket om dem!!!!!!!) och religion. Det blir premiär för det nya segmentet ?Dagens Torah? (som har en jingel som inte alls låter som en jingel) där vi lär oss mer om SODOM. I övrigt: Moa är nöjd över att vara som Erik Satie, Dilan är rädd att vara en manic pixie dream girl, en viss hyresvärd får skit och en viss duo (Björn och Benny) får nya krav på sig.
2018-09-05
Länk till avsnitt

UNCLEAN

I säsongens första avsnitt kan vi konstatera ett par kontroversiella saker; Dilan är fullblodsrasist mot Spanien och Moa är Västmanlands verkliga vän pga sin paniska rädsla för torrt gräs. Det bjuds även på långa och djupa samtal om litteratur (satir). Dilan har bläddrat i Toran igen pga hundens fertilitet och Moa har blivit livrädd för en bok om en kvinna bakom en vägg. Varmt välkomna tillbaka till ännu en höst med Dilan och Moa!
2018-08-16
Länk till avsnitt

CILL CLIMATE

VÄLKOMNA TILL SÄSONGSAVSLUTNING MED DILAN OCH MOA! Vi sammanfattar våren lite slarvigt, ventilerar kring TV i vanlig ordning (både vår egen och andras) och landar snart i ett samtal om apokalypsen samt en ganska bra filmidé. Efter detta tar vi sommarlov så nu återstår bara att säga: TACK ÄLSKADE NI FÖR DEN HÄR TERMINEN! Tack alla som lyssnar med öppna öron, hör av er med tankar och dyker upp på livepoddar. WE ? UUUUUUUUU HA EN UNDERBAR SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2018-06-08
Länk till avsnitt

MAGISK NIHILISM

Nu jävlar blir det stora filosofiepodden!!!!! Vi inleder med lite neuroser kring TV-serien men går snart in i mer existensiella rum. Vi använder ord och fraser vi säkert inte förstår fullt ut för att prata om hur konstig verkligheten och mänskligheten är. Teman som är återkommande i podden men som den här gången får fullt fokus. Ett avsnitt som inte riktigt går att beskriva - bara uppleva. Kosmiska kramar på er!
2018-05-24
Länk till avsnitt

TOKEN WHITE GIRL

FULLPROPPAT avsnitt av Dilan och Moa!! Dilan har blivit kallad HB-ordet, ett ord hon själv kallade en opinionsbildare för ett antal år sedan men nu när hon fick det slängt i ansiktet sved det!! Även om det verkade vara något av ett skämt? Oerhört många meta-lager!! Sen pratar vi mer om identitet, hur man förhåller sig till sånt och varför alla är dumma i huvudet. Hashtag klassisk visdom signerad Dilan och Moa. Avsnittet innehåller också detta: copingstrategier vid cellförändringar! Självhjälp som bara går att använda när man först blivit hjälpt av andra?? Samt kvinnokroppen: vacker eller "kul"? PUSS Å KRAM stöd vår fattiga pod på patreon.com/dilanochmoa om ni vill att vi ska kunna dricka fler öl i sommar.
2018-05-17
Länk till avsnitt

LITTERATURVETENSKAP

Dilan och Moa samlas återigen i vardagsrummet för att Samtala om Livet. I vanlig ordning blir det kvinnoämnen som MENS, STERILISERING, BARN??? BÄTTRE ATT LEVA I KRISTEN SEKT?? Men också: Litteratur! Moa har läst en bok och blivit arg av förordet. Litteraturvetenskap uppstår, men också reflektioner kring Beatrice Ask. KJAMAJJJ
2018-05-09
Länk till avsnitt

OLIKA SMÅ GREJER

Pod-dags igen!! Dilan och Moa har spelat in TV!! Moa har ett kontrollbehov som ger mardrömmar och Dilan känner sig dumpad eftersom att inspelningen är över. Vi pratar om vad man är rädd för med att visa folk det man pysslat ihop. Sen pratar vi om att det är ute att tycka att Sverige är i kris, innelistan: att älska Sverige. Även: samlade reflektioner kring säsongens Gift vid första ögonkastet!! MED MER!!
2018-05-04
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MÖTER: GÖTEBORG (LIVEPOD!)

Dilan och Moa avsnitt 82 utspelade sig under en ljuv kväll på 2lång i Göteborg. Återigen har vi livscoachat våra lyssnare, vad gör man när man märker att den man dejtar har tjej och barn? Och det sker vid två olika tillfällen? Vad säger man när man svimmat i sin lunch? MED MER!! Lyssna på detta för stark livsvisdom. PUSS Å KRAM!!!!
2018-03-15
Länk till avsnitt

SATT KVINNA PÅ TV

Dilan och Moa är tillbaka för ett samtal om valplivet! Men mest ett samtal om att de ska spela in sin TV-serie snart och Moa är irriterad över att hon uppenbarligen inte vill gå ner i vikt fast än hon velat det så länge. Dilan har passerat viktstress-stadiet och har landat i att det är dags att bli vuxna "satta" kvinnor nu. Samtal om kropp igen alltså!! KROPPSFETT, KROPPSHÅR DRÖMMEN OM FRIHET!!!!!! PUSS Å KRAM MVH DILAN OCH MOA
2018-03-07
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA GER: UNDERBARA NYHETER OM SIG SJÄLVA

I DAGENS 80E AVSNITT AVSLÖJAR DILAN OCH MOA UNDERBARA NYHETER (OM SIG SJÄLVA). PUSS MVH
2018-02-09
Länk till avsnitt

LIVETS SMÅ SPATT

Årets första avsnitt är ett riktigt klassiskt sådant. Visst, vi pratar inte ett ord om TV men utöver det bjuds det på djur (och en konstigt varm inställning mot fåglar från Dilan), mens, reklam (för oss själva) och en resa genom Moas psykiska 2017. Väl hört!
2018-01-25
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA GER: NYA?RSQUIZ

Sista dagen på 2017! Vi ger ett litet specialavsnitt som är ett QUIZ med temat "Vår värld". Alltså Dilan och Moas värld. Man kan bara svaren om man lyssnat på podden. QUIZET är en tävling, vinnare blir den som har 1) flest rätt svar 2) skickar in tidigast (mindre viktigt egentligen) 3) har bäst motivering till varför de borde vinna och 4) bäst lagnamn. Det man kan vinna är två listplatser till valfri DILAN OCH MOA-live-show! PUSS GOTT NYTT ÅR!!!!
2017-12-31
Länk till avsnitt

RÄDD OCH GALEN

Årets sista traditionella poddavsnitt går hela vägen i moll! Detta på grund av att vi lever i Malmö som är en av alla städer i Patriarkatet. Vi pratar om den senaste tidens överfallsvåldtäkter, #metoo-diskussioner, rädsla, ondska, sorg och våld. Vi behövde nog ventilera ut lite av höstens alla debatter och vi hoppas 1) att det smakar 2) att kvinnor får vara ifred nån gång. Och så hoppas vi såklart att vi hörs till nyår och 2018!! Kram på er gosisar, ta hand om varandra där ute i homo sapiens vidriga samvaro!
2017-12-21
Länk till avsnitt

IT TAKES A VILLAGE TO BARA LEVA ETT LIV

Avsnitt 76 är här! Moa har hittat på en metod som hjälper henne med flygrädslan, metoden är att lyssna på bohemian rhapsody och stirra psykotiskt genom flygplansfönstret. Dilan ska resa men är också osugen på att flyga, mycket på grund av att kärleken till tåg är för stark. Samstämmighet gällande tågets överlägsenhet råder ännu en gång i Dilan och Moa Podcast. Sen pratas det vänskap, kärlek, relationer och varför hierarkier gör allt hemskt. Och om varför samhället verkar tycka att vägen till kärlek ska vara ensamhet?? Jävligt B av samhället som vanligt.
2017-12-07
Länk till avsnitt

YIN OCH YANG I ÅNGESTENS VÄRLD

Dilan och Moa har återigen samlats i sitt gemensamma vardagsrum för att samtala om Vädret, Psyket samt Konsten. Moa har fått veta att hon är frisk som en nötkärna fysiskt och därför tyvärr måste göra en psykologisk utredning eftersom hon har återkommande panikångest som alltså INTE är järnbrist(hon stressar dock att det "inte är någon fara!!!"). Dilan äter D-vitamin och undrar om hennes vänner stannar hos henne på grund av skräck för vad som skulle hända annars och ett samtal kring försvarsmekanismer och vänskap påbörjas och mynnar vackert nog ut i en Linda Bengtzing-låt. Perfekt brygga över till det andra samtalsämnet i dagens avsnitt som är MUSIK!! Dilan är inne i en ny Kent-fas och Moa har bara lyssnat på låten "Seasons of love" från musikalen Rent i tre veckor. Vi pratar allmänt om musik och specifikt om varför sångare kan få sånt genomslag oavsett tid och politik. Vi kanske inte direkt säger något nytt om detta ämne men vi pratar om det som om det är första gången någon har en spaning om musik och det är väl nåt i sig!! LOVE U GUYS KJAMAJ MVH DILAN Å MOA
2017-11-29
Länk till avsnitt

ELEFANTEN I RUMMET

Det sjuttiofjärde avsnittet av den världsomvälvande podcasten DILAN OCH MOA spelades in med en elefant i rummet. Vad det var får ni bara veta om ni lyssnar för så funkar marknadsföring. Trots elefanten lyckades vi prata länge och väl om primärvården, djur utöver elefanter, TV och djur, förutom elefanter. Mest pratade vi faktiskt om fåglar eftersom Dilan behövde bearbeta en dokumentär hon sett om fåglar. HOPPAS DET SMAKAR!!
2017-11-16
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MÖTER: GÖTEBORG (IGEN!!)

Det har återigen varit LIVEPOD med DILAN OCH MOA!! Avsnitt 73 utspelar sig på Ståuppklubben Henriksberg i älskade Göteborg. Vi hjälper en farmaceut hitta nytt jobb efter en pinsam incident, berättar vad man ska göra om en lärare skammar en för att man blivit borgerlig och tipsar om vad man gör om ens partner inte förstår att man gjort slut MED MER MED MER!! Lyssna, gulla med oss på itunes samt stöd oss på patreon om du vill ha tillgång till mer extramaterial från livepoddarna! patreon.com/dilanochmoa KJAMAJ
2017-11-09
Länk till avsnitt

LEGITIMERAD EXISTENS

I det 72:a avsnittet av svensk historias mest drabbande podcast levererar vi TV-snack med SUBSTANS. Eftersom Tro, hopp & kärlek haft sin säsongsavslutning bjuder vi på en analys. Analysen är naturligtvis enbart kritik mot produktion, medverkande och kärleken i stort. (Mark Levengood fortsätter dock att briljera och kan inte kritiseras). Vi har också slängt ett öga på SVT:s nya program om utbrända kvinnor och vi grottar ner oss i prestationsångest som självskadebeteende/flykt från jaget. Det hela presenteras som vanligt i samarbete med ett svagt förakt mot homo sapiens och en panik inför existensen. VÄL HÖRT GULLISAR, MAMMI OCH MAMMI ÄLSKAR ER!!!
2017-10-13
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MO?TER: FOLKET(I UPPSALA)

Ännu en gång har vi gett oss ut på vägarna för att coacha er, vår älskade publik. Detta avsnitt av DILAN OCH MOA spelades in live inför publik på Reginateatern i Uppsala! Vad gör man när ens nya granne verkar avlyssna en? Eller när en för ung person blir intresserad av en? Eller efter man medvetet kissat på sig i ett publikhav? Allt detta och nästan bisarrt mycket mer i DILAN OCH MOA MÖTER: FOLKET (I UPPSALA) För dom som sponsrar vår pod på patron erbjuder vi den skälvande första akten där vi avslöjar två oerhört pinsamma/stela situationer som vi inte kunnat hantera. Svengelska buzzwords: pattbilder och för trevliga fuckboys. Sponsra podden med typ en tia per avsnitt för att få tillgång till detta SNASK patreon.com/dilanochmoa! PUSS Å KRAM
2017-09-27
Länk till avsnitt

FÖRNUFT OCH KÄNSLA

Södra Sveriges främsta ångestpoddare släpper ett nytt avsnitt! Denna gång tar vi avstamp i Dilans längtan efter kärlek och tankar kring relationer. Det mynnar ut i att Moa har en terapisession med oss alla kring det här med känslor, åsikter och hur de två går - eller inte går - ihop. Ett långt och mysigt samtal inspelat i Göteborg som vi hoppas att ni njuter av för fullt. PS: Visst har du inte missat att du kan sponsra oss på https://www.patreon.com/dilanochmoa? Då får du exklusivt introsnack på köpet! Kram på er alla, fina gulljävlar!!!!!!!!!!!!
2017-09-15
Länk till avsnitt

EDENS LUSTGÅRD

Dilan och Moa rapporterar åter från sitt vardagsrum på Möllan!! Dilan ställer en viktig fråga gällande kristna och deras förhållande till Edens Lustgård. Moa är pod-deprimerad men kämpar på med spaningar som "jag dricker blutsaft, det smakar blod" samt "varför finns så mycket reklam". Viktiga reflektioner kring näthat förekommer även. Tack för att ni lyssnar och från och med i höst gör vi specialmaterial för dom som sponsrar oss på patreon! Plus improföreställningen SKULD sker i Sthlm 22/9, livepod sker i Uppsala 23/9! Kom då. Pussssssss
2017-08-31
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MÖTER: Malmöfestivalen

SEMESTERN ÄR SLUT, DILAN OCH MOA ÄR TILLBAKA!! Vi river igång terminen med ljuvlig livepod och festivallivscoachning hos Blå båten på Malmöfestivalen. Lyssna och njut på hur vi coachar publiken i t.ex: korrekt efter-sex-spottande, vad du gör med knarklasagne samt hur du gör ett konstprojekt av ditt porrtittande. STOR KRAM PÅ ALLA SOM KOM OCH ALLA SOM LYSSNAR ÖVER HUVUD TAGET!!! PS: Ni vet väl att ni som stöttar oss med en dollar eller två på www.patreon.com/dilanochmoa alltid får höra exklusivt material från livepoddarna? Den här gången bjuder vi på när Dilan berättar om sin skam på Öland roots och Moa berättar om ett misstänkt knulltält på Trästocksfestivalen. DS.
2017-08-15
Länk till avsnitt

SOMMARAVSLUTNINGEN 2017

Läsårets sista avsnitt presenteras av: Moas nya skatteskuld. Detta ventileras som sig bör när en har blivit kränkt av svenska skatteregler. Inget är så tråkigt som att försöka förstå ekonomi. Vi pratar även om hur våra sommarlov lär se ut, hur nya TWIN PEAKS!!!!! ser ut samt exakt alla platser Moa ska bada på. Nu går vi iväg på denna ljuva ledighet så att vi kan komma tillbaka till er i höst och vara mer utvilade och närvarande poddmammor. Ha en underbar sommar, eller fruktansvärd, allt är ok och normalt!!!!
2017-05-26
Länk till avsnitt

HANTERA EN KRITIK

Dilan och Moa har fått kritik av en anonym för att de är för hatiska och de räknar därför upp alla saker de älskar med sverige (spoiler: kranvatten och betald semester). Moa är i en påfrestande process för att hon försöker få adoptera en hemlös hund men aldrig får svar från organisationen vilket ger henne mindrevärdeskomplex. Vidare utvärderar vi den senaste vidriga säsongen av Gift vid första Ögonkastet och slänger som vanligt in 1-10 bra tv-idéer som dejtingprogrammet "arg vid första insändaren". KRAM MVH
2017-05-18
Länk till avsnitt

KRIS OCH KRYSSNING

Välkomna till ännu ett avsnitt av Dilan och Moas veckobok! Moa befinner sig i sviterna av en fruktansvärd PMD-episod (där hon behövde se (ännu en) (jagad?) maskerad man på stan) kombinerat med en stark längtan efter ledighet. Dilan är i vanlig ordning förkyld men kan ändå meddela att hon checkat av en sak på sin bucket list: finlandsfärja! Där blev hon eventuellt kränkt av en deprimerad möhippa. I övrigt bidrar vi med replik till Malmös survänster angående folkets park samt samtalar om djur och mördar en elak myt om kängurus. PS: Glöm inte att skriva till oss på facebook (DILAN OCH MOA) eller instagram (dilanochmoa) om du vill komma som statist på en grej vi spelar in i Malmö på måndag den 8 maj mellan 08-12!! DS!
2017-05-06
Länk till avsnitt

n00b ÅNGEST

Dilan har stark ångest eftersom hon försöker ta körkort. Samförstånd råder kring hur uselt det är att ta körkort (trots att Moa inte har gjort det själv utan förlitar sig på sin hybris kring att hon är "naturligt bra" på att köra bil). Vi pratar om att bli arg av att vara nybörjare och om att få panik av förväntningar. Sedan kränker vi gift vid första ögonkastet ohämmat, (förlåt???!!). Men det har verkligen gått för långt och någon måste sätta ner foten. Men förlåt alltså. Kom på vår föreställning DEN INRE HÄXPROCESSEN REVISITED 26/4 i Uppsala och 27/4 i Stockholm! Klubb: Oslipat!!!!! PUZZZZZ
2017-04-20
Länk till avsnitt

Dilan och Moa möter: Göteborg!!!!!!

Äntligen var det så dags för Dilan och Moa att få livscoacha GÖTEBORG i retrospekt! Vi får ett brutalt uppvaknande vad gäller stadens invånare och dess relation till djur, vi får lära oss mer om flygande bajamajor och vi försöker lista ut hur en bräcker en mytoman. Allt detta och mycket mer, till exempel brus, finns att lyssna på NU. Bruset är tyvärr inget att göra åt, försökte brusreducera men vårt redigeringsprogram är... kanske faktiskt inget redigeringsprogram. ingen vet. PUSS PÅ ER!
2017-04-14
Länk till avsnitt

GIRIG I PATRIARKATET

Avsnitt 61 är här! Dilan berättar om sin senaste starka insikt som är att skolan börjar för tidigt på morgonen, men tyvärr har hon även insett att den gör det av legitima skäl vilket gör att hon inte kan vara arg. Moa bantar men förstår inte varför (förutom att hon såg en ful bild på sig själv på instagram) och vi försöker undersöka om det kan vara så enkelt att bantning bara är patriarkatets fel eller om det är något annat??? Något......girigt? LOL VÄL MÖTT MVH DILAN OCH MOA
2017-04-06
Länk till avsnitt

IMPRO LIFE

Lite extra långt avsnitt idag PGA VI HAR SAKNAT ER samt har en del att ventilera. Vi har kastat oss in i teaterns värld på olika sätt vilket gett upphov till konstiga vibes och behov av vänskapliga samtal. Men även till helt sjukt jävla fantastiska saker som improprojektet SKULD som äntligen haft premiär i Malmö, tack ALLA SOM KOM! (Vi kör igen i Umeå 18-19 maj!!!). Vi smider även en gyllene lobbyistplan, denna gång för att avskaffa sommartid. Planen innehåller politiker, en stjärnkock, minst en oiran och ett riktigt bra utseende. Självklart analyserar vi även senaste nytt ur Gift Vid Första Ögonkastet
2017-03-31
Länk till avsnitt

UTAN RUBRIK

Den episka podcasten Dilan och Moa är tillbaka med känslan av att vi vet ingenting, ingenting finns, allt är underligt, framtiden är??? samtiden är--- och hjärnan är mos. Kanske inte konstigt efter att vi har haft migränsjukstuga i kollektivet MDMA men det KÄNNS ÄNDÅ KONSTIGT! Det går inte ens att sätta en rubrik på saken. Vi vet inte riktigt vad vi pratar om men ämnen som kommer upp är hashtag: safari, vår, sjukvård, framtid!? pension!? migrän, drömsamhällets vidareutveckling, att Moa snart fyller 26 och att Dilan säger saker hon kanske redan har sagt. Många pussar och kramar på er som lyssnar och till er som trots allt vill bidra till oss på https://www.patreon.com/dilanochmoa
2017-03-16
Länk till avsnitt

SOLSAMHÄLLET

Det är avsnitt 58! Moa är som vanligt sur över det fula vädret och bearbetar även minnet av sin fula högstadieskola. Dilan drömmer om att skapa ett solsamhället och många goda råd erbjuds gratis till samhället. Avsnittet handlar även om hur det kan vara att jobba som komiker och extraknäcka som jurist, samt om vår kommande improshow SKULD!! Tack alla som lyssnar, we
2017-02-27
Länk till avsnitt

TÅG OCH OMSORG

Moa är upprörd över att det är så lätt att flyga när hon är otroligt flygrädd. Det resulterar i ett lätt intensivt samtal om just resor, sexigt resande och vilket liv hon skulle kunna ha i Italien. Därefter poängterar Moa att hon behöver klippa sig vilket tar hus i helvete när vi minns vad inrikesministern sagt om de billiga frisörpriserna i Malmö. Vi talar länge och upprört om de senaste fruktansvärda händelserna i vår stad. Vi vill påminna om att detta är en känslopodd och inte en faktapodd varför det får vara ok att Dilan svär så mycket på ämnet och att vi kanske inte har exakt all politisk fakta klar för oss. Nånstans måste vi få ventilera och i dessa tider är vi tacksamma att kunna göra det i vår älskvärda veckobok. Många varma kramar från oss till alla förutom regeringen.
2017-02-17
Länk till avsnitt

LÅNGA VÅGOR

Avsnitt 56 är här!! Vi ligger i soffan och gäspar samt klagar på februari. Moa är oinspirerad och vill bara kolla på TV (vilket den uppmärksamme lyssnaren vet att hon i och för sig vill göra oavsett vilken månad det är), Det är lite prat om Dragon Awards, om inredning som stirrar på en samt om att vara Bridget Jones. Moa lanserar teorin att ingen i världshistorien egentligen någonsin tyckt synd om en singel på riktigt för att alla bara bryr sig om sig själva. Dilan lanserar en oerhört grov tv-programidé, någon slags mordgåta-bachelorette. Chock uppstår men även viss inspiration. PUSS följ oss på @dilanochmoa på instagram, om ni vill.
2017-02-10
Länk till avsnitt

HUSMÄNNISKA

VI ÄR TILLBAKA! Inte med dunder och med brak dock utan snarare med ett visst mått av livstvek pga den nyliga flytten. Den vana lyssnaren vet hur sånt tär på våra psyken, den ovana blir informerad om det i dagens avsnitt. Mycket prat nu igen om det här med mänskligheten, pinsamma HSP, vidriga djur, robotarnas ankomst och att Dilan är husmänniska. SÅKLART också samtal om TV, såväl akademiska samtalsprogram och framtidens reality-TV avhandlas. Vi påminner också om att vi dyker upp i UPPSALA den 10 februari och framför Det Nya Tråkiga. Biljetter hittar du på reginateatern.se, PUSS!
2017-02-02
Länk till avsnitt

PINSAMMA PENGAR

Eftersom vi tycker det pratas alldeles för lite om pengar i det här samhället ägnar vi hela dagens avsnitt åt just detta ämne. Förutom en liten stund på slutet som vi mest avsätter åt knark och Moas fantastiska tips till folkhälsoministern. Dilan blir också utnämnd till tumblr-citat-talang. Men förutom det alltså: MONEY MONEY MONEY! Varför är det pinsamt att prata om pengar? Varför kan det kännas skämmigt att ha eller inte ha ont om pengar? Hur kan kläder vara så dyra? Varför jobbar ungdomar ihjäl sig? Varför pratar ingen högt om att/hur/varför/när en blir sponsrad på t.ex. sociala medier? Vi ger inte så många svar utan ställer mest frågorna högt ut till universum. Vi vill understryka OBS PS att Dilan inte är sur på riktigt på alla med utmattningssyndrom, hon förstår att det är samhällets fel. Pussåkram på er.
2017-01-13
Länk till avsnitt

STORASYSTERALIEN

Ett lugnt och trevligt samtal bjuder vi på idag som allra mest handlar om döden. Detta med anledning av att Moa har ätit ännu en dödsnöt och behövt gå in i sin oerhörda krispanikångest kring döden. Avsnittet hade förmodligen bara rätt och slätt hetat "DÖDEN" om hon inte var så rädd för den. Dilan å andra sidan är lika cool med döden som vanligt och vi diskuterar varför/varför inte, olika sjukdomar, hypokondri, religiösa tankar kring slutet och mycket annat TREVLIGT på detta ämne. I sedvanlig ordning skickar vi också ett viktigt meddelande till Malmös kriminella, Putins självkänsla samt utvecklar drömjobbet/konstprojektet: knarkiga antivåldskärringar i Malmö.
2017-01-06
Länk till avsnitt

NYÅRSAVSNITTET 2016!!

Det är det stora (och för långa) nyårsavsnittet! Enligt tradition (sen ett år tillbaka) svarar Dilan och Moa på lyssnarnas frågor och passar på att utvärdera året. Var 2016 skit? Vad gör man när man är inlåst? Hur skulle ett bråk se ut mellan Dilan och Moa? Hur klarar man sig själv på resa? Och hur håller man reda på alla i GoT???????? Detta reder vi i. Sen så pratar vi om att skämmas över sig själv men att ändå göra saker. Och mycket om vänskap. PUSS OCH GOTT NYTT ÅR!!!!!!!! Mvh dilan och moa
2016-12-31
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MÖTER: FOLKET I STOCKHOLM (Livepod!!!!)

Denna vecka har vi återigen spelat in en live-livscoachning i retrospekt-pod fast i STOCKHOLM!! Vad ska man göra när man råkat säga "jag älskar dig" till ett ligg? Hur hanterar man en chef som jämt vill high-fivea? Och finns det något sätt att ta sig ur en situation där man gått in full i främlingars lägenhet??? ALLT DETTA!! ALLT DETTA OCH TUSEN FLER SITUATIONER livscoachar vi er ur så ni kan undvika dom för all framtid! Våra patreons får även en längre version med första akten, bli EN AV DOM!! gå in på patreon.com/dilanochmoa och stöd podden med pengar. PUSS Å KRAM mvh entrepreneurs dilanochmoa.se
2016-12-22
Länk till avsnitt

DILAN OCH MOA MÖTER: FOLKET (Live i Malmö 13/12-16)

För att fira 1) Lucia, 2) poddens 51:a avsnitt tog vi oss till vårt kära Blå Båten i Malmö och rev av ett stycke livscoachning i retrospekt. Tack alla underbara människor som kom förbi och så vackert delade med sig av den ena skeva situationen efter den andra. Vad i helvete gör en när ens roomie diarieför sin onani och hur mycket impro krävs för att få känna igen en person lite vagt? Noggranna svar bifogas i podden, lyssna och känn lugnet lägga sig över din själ. Nästa vecka coachar vi allas problem i Stockholm, fixa biljett på https://billetto.se/events/167082 eller hoppas att det finns i dörren! PSsssssstt!! Ni vet väl att det finns extramaterial på patreon.com/dilanochmoa? Donera en dollar eller två så är saken biff! *ler manipulativa säljare*
2016-12-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.