Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kvalificerat Hemligt poddradio

Kvalificerat Hemligt poddradio

En poddradio i lagom format om konspirationsteorier och vetenskap. Vet man vem som sköt Kennedy? Vad hände egentligen på väg till månen? Vilka var det som egentligen flög in planen i World Trade Center? Och vad är det planen släpper ut ovanför våra huvuden? Från författaren bakom Skeptikerskolan och bloggen Tankebrott samt programledaren från Skeptikerpodden. Nås på info(a)khpodden.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

khpodden.se

Avsnitt

Avsnitt 31 - Iran-Contrasaffären

I detta avsnitt: En av 80-talets stora, politiska skandaler i USA var när det avslöjades att USA försökt få amerikansk gisslan fri i Libanon i utbyte mot vapen som såldes till Iran. Skandalen växte ytterligare ett steg när det framkom att USA använde vinsten från vapenförsäljningen till att i hemlighet stödja Contrasgerillan i Nicaragua. Detta skedde i största hemlighet och Reaganadministrationen gjorde vad den kunde för att också hålla det hemligt, inklusive förstörande av dokument och direkta lögner till kongressen. Men hur avslöjades det hela? Och stämmer det att det var amerikanska källor som läckte information om vapenaffärerna? Allt detta och mer därtill i avsnitt 31 av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear - Now Son (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/%20https://freemusicarchive.org/file/music/Creative_Commons/Podington_Bear/Upbeat/Podington_Bear_-_Now_Son.mp3)
2019-07-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 30 - Masskjutningarna och false flag-teorin

I det här avsnittet: USA är landet som plågas av skol- och masskjutningar på nästan veckobasis. Tidigare var detta en fråga om det faktiska skeendet och vad gärningsmannen hade för motiv. Men idag är det nästan garanterat att konspirationstroende kommer hävda att skjutningen var fejkad, för att uppnå ett ondskefullt mål. Detta har hänt med skjutningarna för Parklandskolan, musikfestivalen i Las Vegas och vid lågstadiet i Sandy Hook. Alla har ifrågasatts och konspirationsentusiaster tror att bevis hittas för en mörkläggning när de misstolkar videoklipp och officiella dokument. Dessutom går jag igenom skälet till att skjutningen i Sandy Hook blev startskottet för ifrågasättandet av just skjutningar. Och det skälet kan man lägga framför Alex Jones, en av de som varit mest drivande i den här utvecklingen, som via sin kanal och webbplats Infowars öser ur sig det ena påståendet efter det andra om bland annat dessa skjutningar. Allt detta och mer därtill i avsnitt 30 av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear ? Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375)
2019-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 29 - Döda kändisar

I det här avsnittet: Det är inte bara Elvis som folk envist hävdar fortfarande lever. Flera kändisar som avlidit under 1900- och 2000-talet har påståtts egentligen bara fejkat sin död för att undkomma kändisskapet, fansen, media och skvallerjournalister. Men ibland har media själva spelat en roll i att sprida rykten om att döda kändisar egentligen lever. Dessutom går vi in på historien bakom den milt bisarra ?Paul is Dead?-teorin, det vill säga påståendet att Paul McCartney egentligen dog i slutet av 1966 och ersattes av en dubbelgångare. Och vi ska se att det finns fler kändisar som påstås inte vara den de utger sig för att vara. Allt detta och mer därtill i Kvalificerat Hemligt, avsnitt 29. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear - Peas Corps (https://freemusicarchive.org/file/music/Creative_Commons/Podington_Bear/Joyful/Podington_Bear_-_Peas_Corps.mp3) BradoSanz - Run right past you (https://www.looperman.com/tracks/detail/173428) Juanitos - Strange Italian song (http://freemusicarchive.org/music/Juanitos/Exotica/juanitos_-_10_-_strange_italian_song) ScottB55 - Funky Day Tripper (https://www.looperman.com/tracks/detail/154016) Jazzar - Shake it (http://freemusicarchive.org/music/Jahzzar/Super_1222/01_Shake_It)
2019-02-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 28 - Marilyn Monroe

I det här avsnittet: En av de riktigt stora stil- och filmikonerna på 1900-talet var (och är fortfarande) Marilyn Monroe. Eller Norma Jean Mortenson som hon egentligen hette. Från en trasig uppväxt till en av 50-talets mest omtalade stjärnor slutade hon så sitt liv i en säng i Brentwood 1962. Innan hennes alltför tidiga död hann hon med att göra intryck på en president, vara gift med en baseballstjärna och en litterär superstjärna samt vara med om att påbörja nedmonteringen av studiosystemet i Hollywood. Men frågan är om Marilyn Monroe verkligen dog av ett självmord eller om mörka krafter låg bakom hennes död. Rykten gjorde gällande att hon hade affärer med båda bröderna Jack och Robert Kennedy och att detta inte sågs med blida ögon av amerikanska säkerhetstjänsten. Allt detta och mer därtill i avsnitt 28 av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Wall Matthews - Waltz for Django (http://freemusicarchive.org/music/Wall_Matthews/Live_on_WFMU_with_Irene_Trudel_April_14_2014/Waltz_For_Django)
2018-12-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 27 - Belägringen i Waco och bomben i Oklahoma City

I det här avsnittet: vi tittar närmare på hur det kom sig att två incidenter med FBI och vapen som gemensam nämnare skapade grogrund både för den amerikanska milisrörelsen och det största inhemska terrordådet genom tiderna i USA. Man kan säga att det inte går att dra en röd från Waco till Oklahomabomben utan att ta upp det som skedde i Ruby Ridge, Idaho, även om det är en mindre känd händelse utanför USA. Dessutom pratar jag om upprinnelsen till ATFs räd mot gården utanför Waco, Texas och hur gården kunde börja brinna samt varför Timothy McVeigh ansåg sig vara tvungen att bygga en enorm bilbomb för att skada och döda så många som han gjorde. Allt detta och mer därtill i avsnitt 27 av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Roger McGuinn - Go, tell it on the mountain (http://freemusicarchive.org/music/Roger_McGuinn/Folk_Den_Project/20090517161340248)
2018-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 26 - Operation Thunderbolt och kidnappningen av Lunik

I det här avsnittet: Återigen gör vi ett besök i verkligheten och tittar på hur den Israeliska armén och CIA använder sig av konspirationsliknande verktyg för att uppnå sina mål. Den israeliska specialstyrkan Sayeret Matkal får uppdrag att frita israeliska medborgare 4 000 kilometer från hemlandet. Och CIA upptäcker att den sovjetiska utställningen innehåller en verklig rymdsond. Hur sjutton ska man komma åt den för att kunna få sig en närmare titt och mäta samt fotografera den? Dessutom går vi igenom hur Idi Amin, Ugandas gamle diktator, hade ett finger med i spelet när han lät terrorister använda flygplatsen i Entebbe, Uganda. Allt detta och mer därtill i avsnitt 26 av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375)
2018-07-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 25 - Frimurarna och Illuminatiorden

I det här avsnittet: Sker något stort i världen kan man ge sig den på att 9 gånger av 10 nämns frimurarna eller Illuminati som skyldiga till det som händer. Men hur länge har det varit så här? Och finns det skäl till att de här två hemliga sällskapen ofta kopplas samman av konspirationstroende?  Dessutom tar vi en titt på hiphop-artisten Jay-Z och tar oss en funderare på om det kan vara så att han och hans berömda fru, Beyoncé, egentligen radiostyrs av Illuminati. Allt detta och mer därtill i avsnitt 25 av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) The Tudor Consort - Sanctus (http://freemusicarchive.org/music/The_Tudor_Consort/Giovanni_Animuccia_Missa_Victimae_Paschali_Laudes/15_Sanctus) Soni Ventorum Wind Quintet - Wind Quintet Op 67 No 2 In E Minor, 1 Allego Vivo (http://freemusicarchive.org/music/Soni_Ventorum/Franz_Danzi_Wind_Quintet_Opus_67/01_-_Danzi-_Wind_Quintet_Op_67_No_2_In_E_Minor_1_Allego_Vivo) J.F. Archer - Garisson Frolick (https://archive.org/details/GarissonFrolickj.f.ArcherViolin_600)
2018-06-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 24 - Bermudatriangeln och Philadelphiaexperimentet

I det här avsnittet: Ända sen urminnes tider har sjömän fruktat Djävulens Triangel som går från Floridas kust via Puerto Rico till Bermuda... Eller? Jag berättar varifrån myten om Bermudatriangeln kommer ifrån och hur reseparlörer hänger ihop med detta. Dessutom besöker vi Philadelphia under andra världskriget och tar reda på om amerikanska flottan skickade iväg ett krigsfartyg i tid och rum. Och tro det eller ej, men även här har reseparlörer en roll att spela. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Friars Society Orchestra ? Tiger Rag (http://freemusicarchive.org/music/Friars_Society_Orchestra/Antique_Phonograph_Music_Program_03242015/Tiger_Rag_-_Friars_Society_Orchestra)
2018-04-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 23 - Satanic Ritual Abuse, McMartin Preschool och Pizzagate

I det här avsnittet: Trots att vi lagt häxprocesserna långt bakom oss hade 1980-talet snarlika drag av panik, utpekanden och drastiska åtgärder. Och den här gången stod hårdrock och rollspel i skottgluggen men även vanliga familjer och förskolepersonal. Vi tar upp det mest kända fallet av satanisk panik och hur en förskola i Los Angeles anklagades för övergrepp på närmare 400 barn. Dessutom pratar jag om den ack så absurda konspirationsteorin Pizzagate och hur den kom att damma av de gamla anklagelserna från 80-talet och väckte den sataniska paniken till liv igen. Då det här programmet, trots en något lustig inramning, trots allt handlar om övergrepp på barn och ungdomar vill jag passa på att tipsa om denna artikel: https://www.metro.se/artikel/har-du-eller-någon-du-känner-blivit-utsatt-hit-kan-du-vända-dig-xr Där får du tips om var du kan vända dig om du utsatts för övergrepp eller är anhörig Musik i programmet: Podington Bear ? Movin? on up (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/MovinOnUp) Podington Bear ? Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Kevin MacLeod - The Dread (http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=usuan1100048)
2018-03-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 22 - Glomar Explorer, K-129 och Howard Hughes

I det här avsnittet: Ytterligare en riktig konspiration, men den här gången med en kalla kriget-twist. När den sovjetiska ubåten K-129 förliser på nästan 5 000 meters djup ser CIA sin chans att göra århundradets underrättelsekupp. Med den excentriske miljardären Howard Hughes som front påbörjar man ett projekt för att dels bygga en helt ny typ av fartyg, dels för att lyfta den 2 500 ton tunga ubåten för att komma åt teknik, vapen och kryptoutrustning. Och under hela det här projektet måste man hålla den hårdaste formen av sekretess. Dessutom berättar jag om skälet till varför amerikanska staten varken kan bekräfta eller förneka saker. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear - Movin on up (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/MovinOnUp)
2018-02-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 21 - Skeptisk verktygslåda

I det här avsnittet: En efterlängtad återkomst börjar med att vi går tillbaka till rötterna. Vad är en konspirationsteori, hur kan man känna igen dessa och vilka verktyg finns det för att hantera dem. Dessutom passerar vi springande förbi både Franska Revolutionen, Roy Andersson och strålningsskeptiker. För många av er som lyssnar är det mycket som ni redan kan eller känner igen. Men det skadar aldrig att upprepa kunskap och kanske är det så att ni lär er något nytt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear - Can I talk to you (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/none_given_1790/CanITalkToYou) Podington Bear - Movin on up (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/MovinOnUp)
2018-02-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 20 - Religiösa konspirationer

I det här avsnittet: tre olika sekter iscensätter tre olika konspirationer under 70- och 90-talet. Scientologkyrkan upprättar en underrättelsetjänst som börjar infiltrera myndigheter i USA och trettio andra länder för att komma åt information om kyrkan och sina motståndare. I Japan på nittiotalet arbetar den apokalyptiskt troende sekten Aum Shinrikyo med att anförskaffa både biologiska och kemiska stridsmedel. Och dessa kommer till användning mot både enskilda, upplevda fiender och mot befolkningen i Tokyo. Och i USA och, senare, Guyanas djungel driver pastorn Jim Jones sin sekt Peoples Temple allt närmare ett rituellt självmord. Men innan dess har man sett till att både frottera sig med inflytelserika politiker men också dödat för att skydda kyrkan. Jag vill också flagga för att en del inslag och beskrivningar i det här avsnittet kan upplevas som obehagliga eller jobbiga. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (freemusicarchive.org/music/Podingto?GoodTimes_1375)
2017-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 19 - Big Pharma, HIV/AIDS-förnekelse och Tuskegeeförsöken

I det här avsnittet: Är det rimligt att tro att läkemedelsbolagen har kunnat bota cancer ett tag nu, men de är mer fascinerade av vinst än att hjälpa mänskligheten? Finns det skäl att tro att AIDS och HIV inte har någon koppling? Och vad är det för koppling mellan den lilla staden i Alabama och oetiska medicinska studier? Dessutom berättar jag om att det statistiskt går att bevisa att konspirationsteorier inte håller, hur man upptäckte HIV från början samt hur det kom sig att Tuskegee-försöken fick hålla på så länge de ändå gjorde. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (freemusicarchive.org/music/Podingto?GoodTimes_1375) Randy Miller - Country waltz with pedal steel (https://www.looperman.com/tracks/detail/55883)
2017-03-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 18 - Verkliga konspirationer, del 2

I det här avsnittet: Kvalificerat Hemligt tar åter igen upp exempel från historien där konspirationerna verkligen visat sig vara verkliga. Inför invasionen av Sicilien under andra världskriget behöver de allierade vilseleda Tyskland om dessa planer. Det gör man genom ett lik, planterade dokument och en hjälpsam spansk militär. Dessutom går vi igenom varifrån den rasistiska skriften Sion Vises Protokoll kommer ifrån och varför vi vet att den är en komplett fabrikation samt varför det är problematiskt att prata om en finans- eller mediaelit. Slutligen; få känner nog till att USA drabbades av bioterrorism 1984 då över 750 personer medvetet smittades med salmonella. Vilka var de skyldiga? Misstankarna riktas mot den lokala religiösa rörelsen som visar sig ha mer mordiska planer redo om de inte får som de vill. Musik i avsnittet: Podington Bear - Flutterbee (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Joyful/Flutterbee) Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Veena Kinhal - Haratanaya Sree (freemusicarchive.org/music/Veena_Kinhal/Tribute_to_Veena_Raja_Rao/)
2017-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 - Mobilstrålning, trådlösa nätverk och cancer

I det här avsnittet: Går verkligen större delen av mänskligheten runt just nu och pressar en apparat mot huvudet som orsakar cancer? Jag går igenom den strålning som mobiltelefoner och trådlösa nätverk sänder och varför det är orealistiskt att den skulle vara farlig. Är det skillnad på radioaktiv strålning och mobilstrålning? På värmestrålning och mobilstrålning? Och var går gränsen när det börjar bli farligt? Dessutom berättar jag om mobilens historia och blir lite lagom porrig med den trådlösa nätverksstandarden. Allt detta och mycket mer i avsnitt sjutton av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Flutterbee (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Joyful/Flutterbee) Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Chris Zabriskie - A New day in a new sector (http://freemusicarchive.org/music/Chris_Zabriskie/Music_from_Neptune_Flux/ChrisZabriskie-MusicfromNeptuneFlux-02)
2017-01-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 16 - MKULTRA och projekt Stargate

I det här avsnittet: Om det topphemliga programet MKULTRA inom CIA för att utveckla den mest effektiva metoden för hjärntvätt, till försvar men också till offensiva metoder. Men hur långt gick man egentligen, och var kommer LSD in i bilden? Förgiftade verkligen CIA en hel fransk by? Och hur kunde man få ge folk kraftiga elchocker och förstöra deras korttidsminnen? Dessutom berättar jag om projekt Stargate, där militära underrättelsetjänsten etablerade ett program för att kunna spionera på fienden genom att använda hjärnans, eller är det astralkroppens, krafter. Kunde verkligen den så kallade fjärrskådning fungera? Och vad gjorde Uri Geller där? Sprang generalmajoren verkligen genom väggen? Allt detta och mycket mer i avsnitt sexton av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375)
2016-08-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 15 - UFOn, Roswell och Area 51

I det här avsnittet: Vad var det som egentligen kraschade utanför Roswell 1947? Och varifrån kommer alla dessa upplevelser att folk blivit kidnappade av utomgjordingar? I det här programmet är det dags att konfrontera det potentiella hotet, eller räddningen, från bortom stjärnorna. Dessutom går jag in på betydelsen som popkultur har för att hålla kvar dessa sedan länge motbevisade påståendena. Och inget program om UFOn är väl komplett utan att ta en sväng förbi Area 51 ute i Nevadaöknen. Detta och mycket mer i avsnitt femton av Kvalificerat Hemligt. Musik i programmet: Podington Bear - Movin on up (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/MovinOnUp) Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375)
2016-06-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 14 - Vacciner och antivaccination

I det här avsnittet: Om antivaccinationsrörelsen, vacciner och de konspirationsteorier som finns kring den här metoden. Vad var det som fick den modern antivaccinationsrörelsen att vakna till liv på riktigt? Får man verkligen autism av vaccin? Och varför är Jim Carrey så intresserad av vaccinscheman? Dessutom passar jag på att berätta om varför det är lönlöst att argumentera mot antivaccinationstroende, varför vacciner är en av våra bästa uppfinningar samt förvandlas till en grön, musklig och förbannad superhjälte. Allt detta och mycket mer i avsnitt fjorton av Kvalificerat Hemligt. Musik i avsnittet: Podington Bear ? Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear ? Movin' on up (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/MovinOnUp) Podington Bear - Flutterbee (fhttp://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Joyful/Flutterbee) Podington Bear - Now son (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/NowSon) Dvorak - Serenade for Strings Op22 in E Major larghetto (http://freemusicarchive.org/music/Advent_Chamber_Orchestra/Selections_from_the_November_2006_Concert/Advent_Chamber_Orchestra_-_05_-_Dvorak_-_Serenade_for_Strings_Opus_22_in_E_Major_larghetto)
2016-05-25
Länk till avsnitt

Kort inhopp - Den största av alla konspirationer

Tills ett nytt avsnitt läggs upp kanske denna försmak av den största teorierna av dem alla kanske kan vara något?
2016-05-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 - Verkliga konspirationer

I det här avsnittet: Finns det verkligen riktiga konspirationer? Klart de finns och i det här programmet tar jag upp tre av dem; Grisbuktsinvasionen, Watergate samt frimurarlogen Propaganda Due. Vilka var det som egentligen låg bakom dessa konspirationer och vad stod de att vinna på det? Dessutom går jag igenom en av de kopplingar som finns mellan Watergate och Grisbuktsinvasionen. Trodde du att Dan Brown var väl kreativ med sina historier om konspirerande sällskap har du nog inte hört talas om Propaganda Due. Kontakter med maffian, militären och underrättelsetjänsten samt cyanidspetsat kaffe och mord som kanske var ett självmord. Allt detta och mycket mer i avsnitt tretton av Kvalificerat Hemligt.
2016-03-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 12 - Förintelsen, del 2

I det här avsnittet: i den andra delen av två är det dags för det lätt obehagliga arbetet att gräva oss ned i det mörker som är Förintelseförnekelse. Vad består den av och vilka grunder vilar denna konspirationstro på? Finns det någon som helst grund för det som påstås? Jag presenterar grunderna och felaktigheterna i den rapport, The Leuchter Report, som sägs bevisa vetenskapligt att gasningarna aldrig skedde. Dessutom, ljudupptagningar från SS-mötet i Pozen där Himmler pratar klarspråk om evakueringar och utrotning. Allt detta och mycket mer i avsnitt tolv av Kvalificerat Hemligt. Stephan Banking - Die weisse rose (http://goo.gl/QrsGTB)
2016-02-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 - Förintelsen, del 1

I det här avsnittet: i den första delen av två försöker jag ge en historisk överblick över Förintelsen och vad som skedde från nazisternas maktövertagande, via beslutet att bygga förintelseläger, till krigsslutet. Hur kunde det här ske, och varför? Vad ledde fram till beslutet att etablera förintelselägren i Polen? Och hur kunde Europas mest integrerade judiska befolkning förvandlas till statens och folkets fiende, utpekade för att ha framtvingat förlusten i första världskriget och den ekonomiska kraschen 1929, bland mycket annat? I nästa avsnitt kommer jag att dyka djupare ned i mörkret och titta närmare på förintelseförnekelsen. Musik i avsnittet: Stephan Banking - Die weisse rose (http://goo.gl/QrsGTB) Richard Wagner - Die Walküre (https://soundcloud.com/offthemap/the-opening-of-wagners-die)
2016-01-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 - Apollo 11, månlandning och konspirationerna

I det här avsnittet: Apolloprogrammet, månlandningen och de konspirationer som påstås omgärda det. Men för att få en historisk uppfattning går vi också in på vad som ledde upp till Apolloprogrammet och den massiva satsning som det innebar. Varför syns det inga stjärnor på bilderna som tagits på månen? Och varför tycks den monterade flaggan vaja i vinden? Dessutom går jag in på kanske det bästa motbeviset mot alla konspirationsidéer: det faktum att tekniken inte existerade för att kunna fejka bilderna från månen. Musik i avsnittet: Podington Bear ? Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear ? Movin' on up (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/MovinOnUp) The New Pharaos ? Warzaw Express (http://freemusicarchive.org/music/Pharaos/The_New_Pharaos/04_Warzaw_Express_vbrmp3_1869) Johnny Hawaii - The Lonely Surfer (http://freemusicarchive.org/music/Johnny_Hawaii/Bad_Panda_61/The_Lonely_Smurfer)
2016-01-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 - Mordet på John F. Kennedy, del 2

I det här avsnittet: Efter förra avsnittets genomgång av aktörerna är det nu dags att gå igenom vad som skedde morddagen 22 november, 1963. Men vi kommer också tittar närmare på vad som skedde på söndagen 24 november, den förmiddag då Jack Ruby sköt Lee Harvey Oswald. Vad innebär den magiska kulan? Och varför kom senare kommissioner fram till att det egentligen låg en konspiration bakom mordet på JFK? Och vilka var det som mannen med paraplyet egentligen signalerade? Dessutom berättar jag om hur Oliver Stone inte ens tittade på Kennedys limousine innan han gjorde sin konspirationsfilm, JFK. Allt detta och mer i avsnitt nio av Kvalificerat Hemligt. Musik: Podington Bear - Good Times (freemusicarchive.org/music/Podingto?GoodTimes_1375) Podington Bear - Now son (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/NowSon) The New Pharaos - Warzaw Express (http://freemusicarchive.org/music/Pharaos/The_New_Pharaos/04_Warzaw_Express_vbrmp3_1869)
2015-11-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 - Mordet på John F. Kennedy, del 1

I det här avsnittet: För att över huvud taget få något grepp om konspirationsteorierna kring mordet på John F. Kennedy behöver vi först en introduktion. Vi får höra om Kennedys heroiska äventyr under andra världskriget, hur han framgångsrikt använde det nya TV-mediet, men också hur han drevs av en krävande far. Och hur var det med Lee Harvey Oswald, vad gjorde han i Sovjetunionen egentligen? Och hur kunde han ta sig tillbaka till USA? Och hade han en relation till Jack Ruby, nattklubbsägaren? Dessutom berättar jag om den högerextreme general som sällan tas upp till diskussion kring mordet på JFK. Allt detta och mer i avsnitt åtta av Kvalificerat Hemligt. Musik: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375)
2015-11-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 - H.A.A.R.P.

I det här avsnittet: HAARP, en radarförsöksstation uppe i Alaska har beskyllts för att ligga bakom allt från jordbävningar, nedskjutning av rymdfärjor till att påverka de så kallade chemtrails som släpps ut från flygplan för att... ja, vad gör den egentligen? Och är det sant att radarn kan bränna ett hål genom atmosfären? Och om de har något att dölja på HAARP, varför har man öppet hus och släpper in folk? Dessutom förklaras hur orimligt det är att radarn skulle kunna påverka vädret med tanke på hur lite energi den egentligen sänder ut. Och ni kommer också få höra hur man kan använda jonosfären som ett mixerbord! Allt detta och mer i avsnitt sex av Kvalificerat Hemligt. Musik: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Hissing Chorus of Dawn - HAARP3250R 04272014(02) (https://soundcloud.com/hissingchorusofdawn/haarp3250r-0427201402)
2015-11-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - 11 september-attackerna, del 3

I det här avsnittet: Tredje och sista avsnittet i seriem om 11 september-attackerna. Vad hände egentligen med det som flög in i Pentagon, för var det verkligen ett flygplan eller var det en kryssningsmissil? Och det vita planet som sågs cirkla ovanför United 93s nedslagsplats? Och vad erkände egentligen transportministern i utskottsförhör? Dessutom blir det en pedagogisk genomgång av varför det är lönlöst att tro att en övervakningskamera skulle ha kunnat filma ett kraschande flygplan. Allt detta och mer i avsnitt sex av Kvalificerat Hemligt.
2015-10-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Aspartam

I det här avsnittet: Sötningsmedlet aspartam är en av de mest studerade tillsatserna på marknaden. Mängder med studier visar att det är säkert att konsumera men ändå är folk rädda. Vad är det egentligen för rykten som florerar om aspartam? Och är det verkligen så att man kan få cancer av det? Och blir man tjock av det? Dessutom: Hur många liter läsk måste CJ dricka för att nå upp till potentiellt dödlig dos av aspartam? Allt detta och mer i avsnitt fem av Kvalificerat Hemligt. Musik i avsnittet: Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Podington Bear ? Flutterbee (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Joyful/Flutterbee) Podington Bear ? Now son (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/NowSon)
2015-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - 11 september-attackerna, del 2

I det här avsnittet: Andra avsnittet i en serie om 11 september-attackerna. Var det sprängmedel som fick WTC-tornen att kollapsa? Och vad hände egentligen med nanotermiten man hittat? Hur kunde tornen rasa som de gjorde och vad är det man försöker dölja med byggnad 7? Tyvärr får vi också möjlighet att återbesöka antisemitismen inom konspirationsrörelsen. Men samtidigt liva upp med Rhapsody in blue och ytterligare ett briljant inspel från South Park. Allt detta och mer i avsnitt fyra av Kvalificerat Hemligt.
2015-09-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Fluor

I det här avsnittet: fluor. Vad är som gör att det är bra för tänderna och är det verkligen ofarligt för oss att använda? Och hur hänger det ihop med atombombstillverkning och kommunism? Dessutom tar jag upp den så kallade Harvardstudien och varför den inte visar på försämrad IQ vid användning av fluor, som en del belackare hävdar. Allt detta och mer i avsnitt 3 av Kvalificerat Hemligt. Musik i avsnittet: Podington Bear - Flutterbee (https://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Joyful/Flutterbee) Podington Bear - Now son (https://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/NowSon) Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375) Bild: TheGreenJ (CC 3.0)
2015-09-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - 11 september-attackerna, del 1

I det här avsnittet: första avsnittet i en serie om 11 september-attackerna. Har de som tror att USA döljer något om attackerna på fötterna? Vad hände med passagerarna egentligen och kunde de verkligen ringa från flygplanen? Dessutom går jag in i hur konpsirationstron är starkt kopplad till en antisemitisk strömning som tar sig uttryck i tron att Israel är mer eller mindre inblandade. Allt detta och mer i avsnitt två av Kvalificerat Hemligt. Musik i avsnittet: Podington Bear ? Good Times Bild: Robert J. Fisch (CC BY-SA 2.0)
2015-08-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Chemtrails

I det här avsnittet: Chemtrails, är det bara vanliga, missförstådda kondensspår eller är det något mer bakom fasaden? Hur uppstår spåren på himlen och varför är det extremt orimligt att tro på den här teorin? Allt detta och mer därtill i det här avsnittet av Kvalificerat Hemligt. För information om musik och länkar till källor, besök http://www.khpodden.se (Bild: Kent Wien - https://www.flickr.com/photos/flyforfun/)
2015-08-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.