Sveriges 100 mest populära podcasts

Läsarpodden

Läsarpodden

Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor & funderingar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

dagen.se/lasarpodden

Avsnitt

Avsnitt 80: ?Ett ord för blod? av Faysa Idle

Varje vecka läser vi om skjutningar och bomber i svenska förorter, men hur är det att leva mitt i detta? I boken ?Ett ord för blod? berättar Faysa Idle om en uppväxt i gängkriminella miljöer. Hon ger oss inblick i en värld som de flesta annars tar del av via telefonernas nyhetspushar.

Läsarpodden har läst den och diskuterar hur gängvåldet kan förstås och vad som behöver göras för att komma till rätta med det.  

2024-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 79: 2023 års nobelpristagare i litteratur Jon Fosse

Vilken roll spelar bönen, den kristna tron och en mystiker som mäster Eckhart för Jon Fosse? Läsarpodden tar sig an 2023 års nobelpristagare i litteratur och förundras över ett författarskap som inte liknar något som de tidigare läst.

2023-12-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 78: "The Uses of Idolatry" av William T. Cavanaugh

Vad betyder avgudadyrkan i ett modernt, sekulariserat samhälle? Teologen William Cavanaugh menar att det är ett ord som hjälper oss att förstå vårt förhållande till pengar, politik och status i dag. Läsarpodden diskuterar hans bok ?The Uses of Idolatry? och får också chansen att fråga Cavanaugh själv om vilka som är hans avgudar.

2023-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 77: "Skogslandet" av Lisa Röstlund

Varje år kalhuggs en yta av Blekinges storlek i Sverige. Det påverkar den biologiska mångfalden, hotar klimatet och är inte ens särskilt lönsamt. Ändå är det en metod som förespråkas av skogsföretag, myndigheter och vissa forskare. Läsarpodden har läst Lisa Röstlunds bok "Skogslandet" och pratar om trädens skönhet och värde ? och hur Svenska kyrkan ska vårda sina skogar.

2023-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 76: "The Alignment Problem" av Brian Christian

Är AI på väg att göra våra liv bättre, eller bör vi oroa oss för att den här tekniken en dag kommer utplåna mänskligt liv? Läsarpodden har läst Brian Christians bok "The Alignment Problem" och funderar på vad vi kan lära av datorerna samtidigt som de gör sitt bästa för att imitera oss människor.

2023-09-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 75: "Röd tro" av Stefan Arvidsson

Var Jesus kommunist? Och är socialismen en slags religion? Eller hur ser egentligen förhållandet mellan kristendomen och socialismen ut. Läsarpodden har läst boken "Röd tro" av religionsvetare Stefan Arvidsson, som diskuterar socialism och religion under 200 år. 

2023-06-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 74: ?Bokens folk? av Joel Halldorf

Det pågår just nu en läsarrevolution där den tryckta boken allt mer ersätts av telefoner och skärmar. Vad betyder det för vår läsning av romaner och heliga texter? I det här avsnittet samtalar Läsarpodden för första gången om en bok som en i duon har skrivit.

2023-05-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 73: ?Svensk gangsterrap? av Emil Arvidson

På några år har gangsterrappen blivit Sveriges mest lyssnade och kontroversiella musikgenre. Politiker menar att den göder våld och konflikter medan andra hävdar att den bara speglar ett samhälle fyllt av hopplöshet och orättvisor.

Går det att ha ett nyanserat samtal om en så laddad musik? Denna vecka pratar Läsarpodden om boken ?Svensk gangsterrap? av Emil Arvidson

2023-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 72: "Övertalning" av Jane Austen

Hur finner man egentligen kärleken? Jane Austens böcker filmatiseras ofta som lättsamma romantiska komedier, men rör frågor djuplodande som om dygd, karaktär och självkännedom. Läsarpodden har läst "Övertalning" och funderar på varför Austens datingtips har hållit i tvåhundra år.

2023-03-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 71: "After Virtue" av Alasdair Macintyre

Har vi förlorat förståelsen för vad dygd är och betyder? Det hävdade filosofen Alasdair Macintyre in sin numera klassiska studie "After Virtue" som kom ut år 1981. Läsarpodden har läst boken som förklarar varför debatterna i vår tid blir allt högljuddare och samtidigt allt mer innehållslösa.

2023-02-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 70: "Work, Pray, Code" av Carolyn Chen

Har arbetet blivit vår tids religion? Det hävdar sociologen Carolyn Chen i sin bok "Work, Pray, Code". Där studerar hon it-företagen i Silicon Valley och visar hur de erbjuder sina anställda gemenskap, mening och religiösa tjänster som yoga och meditation ? allt för att de ska orka jobba mer.

2022-12-05
Länk till avsnitt

Bonusavsnitt: Tolkienspecial

I detta bonusavsnitt av Läsarpodden samtalar Patrik Hagman och Joel Halldorf med skribenten Nathan Hamelberg och Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson om JRR Tolkien, myter och religion. Avsnittet är inspelat live hos NAV.

2022-11-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 69: ?Gen Z, explained. The Art of Living in a Digital Age?

Hur mår dagens unga, egentligen ? och hur tänker de? Under hösten har högervågen bland unga förvånat politiska experter och i  kyrkorna diskuteras det varför  unga vuxna lämnar församlingarna. Läsarpodden har läst ?Gen Z, explained. The Art of Living in a Digital Age? av sociologerna Roberta Katz, Sara Ogilvie, Jane Shaw och Linda Woodhead och diskuterar autenticitet, identitet och humor hos den unga  generationen.

2022-10-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 68: "The Universal Christ" av Richard Rohr

Richard Rohr är en av vår tids mest lästa andliga vägledare ? och dessutom en av dem som lyft fram det populära enneagrammet. Läsarpodden har läst hans bok The Universal Christ och samtalar om konservativ och  liberal  katolicism, för- och nackdelar med personlighetstester och om att finna Kristus över allt.

2022-10-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 67: "Regenesis" av George Monbiot

Krig, urlakade jordar och klimatförändringar hotar i dag matförsörjningen på jorden. Redan nu märker vi av stigande priser och hör rapporter om svält på det södra halvklotet. Samtidigt leder ett allt intensivare jordbruk till stor miljöförstöring. Hur kan vi föda jordens växande befolkning utan att utarma vår planet? Denna ödesfråga tar George Monbiot sig an i sin bok "Regenesis", som Läsarpodden diskuterar detta avsnitt. 

2022-08-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 66: "Stolen Focus" av Johann Hari

Varför har vi så svårt att koncentrera oss? Författaren och journalisten Johann Hari träffar psykologer, tech-ingenjörer och professorer i viljestyrka för att svara på denna fråga. Han konstaterar att vi lever i en tid av så mycket distraktioner att vi har svårt att vara närvarande i våra egna liv. Och att detta på sikt hotar såväl demokratin som vår förmåga att de stora problem som vi som civilisation står inför. Läsarpodden har läst "Stolen Focus" av Johann Hari. 

2022-06-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 65: ?The Return of the Russian Leviathan? av Sergei Medvedev och ?Det fallna imperiet? av Martin Kragh

Rysslands invasionskrig i Ukraina har orsakat stor förödelse och skakat om hela världen. Läsarpodden har läst två böcker om det moderna Ryssland, för att försöka förstå den utveckling som har lett hit: ?The Return of the Russian Leviathan? av Sergei Medvedev och ?Det fallna imperiet? av Martin Kragh. Joel och Patrik diskuterar vilka idéer Putin inspireras av och vilken roll religionen spelar för dagens Ryssland.  

2022-05-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 64: "Jesus and John Wayne" av Kristin Kobes Du Mez

Hur kommer det sig att de evangelikala, som betonar familjevärderingar och sexuell avhållsamhet, sluter upp bakom Donald Trump: en presidentkandidat med grovt språk och flera skilsmässor? Historikern Kristin Kobes Du Mez menar att det den naturliga kulminationen av många decenniers testosteronstinn actionkristendom. I detta avsnitt samtalar Läsarpodden om evangelikaler och exvangelikaler utifrån hennes bok Jesus and John Wayne: How White Evangelicals Corrupted a Faith and Fractured a Nation.
2022-04-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 63: "The Ministry for the Future" av Kim Stanley Robinson

Går det att rädda världen, eller är det för sent? I romanen "The Ministry for the Future" berättar Kim Stanley Robinson om hur mänskligheten drabbas av stora klimatkatastrofer men börjar det mödosamma arbetet med att vända utvecklingen. Läsarpodden har läst en science fiction-roman med hög samtidsaktualitet.

2022-03-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 62: "No one is talking about this" av Patricia Lockwood

Hur är det att leva extremt mycket på nätet? I Patricia Lockwoods roman "No one is talking about this" möter vi en kvinna som blivit känd genom sociala medier, och vi får se vad som händer när livet självt tar hål på hennes filterbubbla.
2022-01-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 61: "Religionens fem språk" av biskop Martin Lönnebo

Från ljusbärare i kyrkan till Frälsarkransen: Frågan är om någon har påverkat fromhetslivet i Svenska kyrkan så mycket som biskop Martin Lönnebo. Men hur ser egentligen hans teologi ut? Läsarpodden har läst "Religionens fem språk" och samtalar om teologi, vetenskap och mystiska erfarenheter.

2021-12-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 60: "Palliativsamhället" av Byung-Chul Han

Vad kan smärta lära oss om livet, och vad händer i ett samhälle där alvedon alltid är inom räckhåll? Det funderar filosofen Byung-Chul Han över i sin bok "Palliativsamhället". Läsarpodden har läst den, vilket leder till ett samtal om lidande, konst, instagram-estetik och debatten om gangsterrap.

2021-11-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 59: "Sekten" av Anna Lindman

Hur skapas en sekt och vad är det som sker när religiös hängivenhet spårar ut i fanatism? Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst Anna Lindmans bok "Sekten" och diskuterar församlingen i Knutby.

2021-10-04
Länk till avsnitt

Sommarspecial del 3: Hartmut Rosa on resonance, politics, and religion

Hartmut Rosa tells the story of how he came up with his concept resonance and what its significance is for personal life and public politics. He compares it to "the old idea of a calling" and talks about its religious connotations. In conversation with theologians Patrik Hagman and Joel Halldorf.

2021-08-23
Länk till avsnitt

Sommarspecial, del 2: Hartmut Rosa om resonans

Vad är det som förenar ett varmt och nära samtal, konst- och naturupplevelser och upplevelsen av att bli berörd under bön elle gudstjänst? Enligt Hartmut Rosa erfar vi då resonans: Vi tar emot världen som ett tilltal till oss. Resonans är inget vi kan konsumera eller kontrollera, men det sätter färg på tillvaron. Finns här en nyckel till att förstå vad det är som ger våra liv mening?

2021-08-03
Länk till avsnitt

Sommarspecial del 1: Hartmut Rosa om tillvarons acceleration

Vi lever i en tid då allt accelererar och vi måste springa fortare för att inte hamna på efterkälken. Enligt sociologen Hartmut Rosa gör det högre tempot att vi får svårt att leva goda liv: Liv präglade av frihet, djupa relationer och det han kallar för resonans. Rosa är en allt mer uppmärksammad kulturkritiker, och i Läsarpoddens sommarspecial tar vi oss an hans författarskap i tre avsnitt. Det första har temat acceleration. 

2021-07-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 55: "Därför tar kärleken slut" av Eva Illouz

Varför tar kärleken slut? Varför tycks det vara så svårt att knyta an och leva långsiktigt tillsammans i dag, när Tinder och andra appar gjort det romantiska mötet tillgängligare än någonsin. Författaren Eva Illouz har blivit världsberömd för sin forskning om kärlek, sex och dejting i vår moderna tid. Läsarpodden har läst hennes senaste bok "Därför tar kärleken slut"

2021-06-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 54: "Att ge plats för den andre?" av Jakob Wirén

Hur kan kristna möta och samtala med troende från andra religioner? Jakob Wirén har skrivit en uppmärksammad bok om religionsmöten, där han bland annat tar upp problemen med ersättningsteologi och frågar sig om kristna kan kalla Muhammed för profet. Läsarpodden har läst den och samtalar om möjligheten att leva som goda grannar i en mångreligiös värld.

2021-05-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 53: "Sexualitetens historia: Köttets bekännelser" av Michel Foucault

Var finns rötterna till dagens syn på sex och sexualitet? Den franske filosofen Michel Foucault menar att vi är formade av den syn på sexualitet som växte fram i den tidiga kyrkan. I sin bok "Sexualitetens historia: Köttets bekännelser" undersöker han vilken betydelse kyrkans syn på jungfrulighet och äktenskap har haft in i vår tid.

2021-04-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 52: "Mind fixers" av Anne Harrington

Psykisk ohälsa framstår nästan som en epidemi som sprids i det tysta i samhället i dag. Men vad säger forskningen om orsakerna till detta tillstånd? Kandidaterna har varit många: beror det på dåliga gener, dåliga mödrar, dåliga vanor eller ett dåligt samhälle? Och hur ska det behandlas? Med terapi eller tabletter?

Trots 150 års forskning är ovissheten fortfarande stor. I boken "Mind fixers" berättar Anne Harrington psykiatrins vådliga och bitvis våldsamma historia.

2021-03-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 51: "Morgonstjärnan" av Karl Ove Knausgård

I Karl Ove Knausgårds nya roman "Morgonstjärnan" uppenbarar sig plötsligt en ny stjärna på himlen. Ingen kan förklara var den kom ifrån ? är den ett tecken, och i så fall på vad? Och hur reagerar människorna när de ställs inför livets mysterier? Läsarpodden diskuterar en högaktuell roman, sprängfylld med teologi och religiösa frågeställningar.

2021-02-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 50: "Allt som är värt att minnas" av Erik Varden

Den norske biskopen Erik Vardens bok "Allt som är värt att minnas" har hyllats i internationell press. Läsarpodden samtalar om en bok som i dialog med konsten och litteraturen beskriver erfarenheten av att vara människa: andefyllt stoft ? kallad till evigheten men samtidigt dragen mot intighet.

De frågar sig också vilken roll det stötande och provocerande spelar när man presenterar den kristna tron, och varför en svenskkyrklig biskop inte skulle kunna ha skrivit en bok som den här.

2021-01-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 49: "Jack" av Marilynne Robinson

Marilynne Robinson är inte bara ex-presidenten Barack Obamas favoritförfattare, utan har en stor läsekrets över hela världen. I sin senaste bok "Jack" väver hon samman teman som nåd och förtappelse med rasism och skam. Läsarpodden har läst den och samtalar om en författare som gör de eviga frågorna levande för vår tid

2020-12-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 48: "Humankind" av Rutger Bregman

Är människan ond eller god ? ängel eller best? Är vi djupt fallna och moraliskt degenererade, eller skapade till Guds avbild och därför alltid dragna mot godhet och kärlek?

Uppfattningarna har varierat genom historien, inte bara mellan teologer utan också mellan filosofer och forskare av olika slag. Thomas Hobbes menade att det krävdes en stark stat för att hålla oss i schack, medan  Rousseau hävdade att civilisationen bara förstörde vår sanna, inneboende godhet.

Efter andra världskriget har betoningen legat på människans mörker, men nu lyfter allt fler fram våra goda sidor: Att vi samarbetar och hjälper varandra, och att vi tycks skapade för gemenskap.

En av de mest vältaliga i denna skola är Rutger Bregman, som i boken "Humankind" vill ge en hoppfull bild av mänskligheten. Läsarpodden har läst och ger sig i kast med frågan.

2020-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 47: ?Är Trump postmodern?? av Nora Hämäläinen

Plötsligt är postmodernismen på allas läppar, när den anklagas för att göda relativism så väl som extremism till både höger och vänster. Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst ?Är Trump postmodern?? av den finländske filosofen Nora Hämäläinen och diskuterar hur denna filosofi påverkar vår tid ? och dem själva.

2020-10-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 46: "Tänk om" av Roland Paulsen

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? I "Tänk om" skriver författaren Roland Paulsen om en av vår tids stora epidemier: social ohälsa. Patrik Hagman och Joel Halldorf har läst den och talar om ångest, drömmen om kontroll och själavård i terapisamhället.

2020-08-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 45: "Från helvetets brevskola" av C S Lewis

Gynnas änglar eller demoner när mänskligheten går igenom en kris? Läsarpodden diskuterar coronapandemin med hjälp av C S Lewis klassiker "Från helvetets brevskola", som skrevs under brinnande världskrig.

2020-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 44: "Kill all Normies" av Angela Nagle

Vad är det som hänt med vårt offentliga samtal? Hur blev det så högljutt och polariserat ? och vad betyder det för politiken? I boken "Kill all Normies" beskriver Angela Nagle de senaste decenniets förändringar, och analyserar denna dramatiska förändring. Joel Halldorf och Patrik Hagman diskuterar hur det gick till när anonyma internetforum tog över från tidningarnas ledarsidor och blev drivande i debatten och började forma politiken.

2020-04-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 43: ?The souls of China? av Ian Johnson

I Kina gjorde kommunisterna under Mao sitt bästa för att utplåna religion, både traditionell och kristen. Men de senaste åren har den gjort en häpnadsväckande comeback. Kyrkor växer, människor hittar tillbaka till urgamla ritualer och det finns en allt mer påtaglig törst efter mening. Journalisten Ian Johnson menar att kyrkan är det enda egentliga civilsamhället i Kina, en plats där människor kan få tänka och organisera sig fritt. Boken ?The souls of China? är en fascinerande och djuplodande skildring av de andliga väckelserna i Kina.

2020-03-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 42: "Vålnadernas historia" av Magnus Västerbro

Spöken ? finns dom? Ja, trots att vissa påstår att vi lever i en gudlös, avförtrollad och sekulariserad värld så tror väldigt många människor att de gör det. Är det bara gammal vidskepelse, eller gläntar spöktron på dörren till en annan verklighet. Läsarpodden diskuterar spöktro genom historien, och frågar sig om man kan tro på sådant som änglar, demoner, spöken och älvor i dag utifrån "Vålnadernas historia" av Magnus Västerbro (Volante).

2020-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 41: "Den rödaste rosen slår ut", av Liv Strömquist

Är det så att vi blir mindre förälskade i dag än tidigare, och vad beror det i så fall på? Handlar det om algoritmernas rationalitet, dejtingapparnas gigantiska utbud eller idealet som säger att den moderna mannen ska vara sval och oberörd av känslor?

I sitt nya seriealbum "Den rödaste rosen slår ut" (Galago) tar Liv Strömquist sig an temat förälskelse och kommer tidvis med råd som hämtade från frikyrkan. Men med tanke på att Jesus lovade att bryta upp familjerna, och Paulus var ogift: har kristendomen egentligen något att säga om parrelationer?

2020-01-07
Länk till avsnitt

Julspecial: Läsarpoddens julklappstips

Vad kan väcka den teologiska nyfikenheten hos tonåringar? Vad ger man till en elvaåring i slukaråldern? Eller till en ateist som är skeptisk till kyrkan? Läsarpodden har fått frågor om julklappar från lyssnarna, och tipsar om böcker att lägga under granen.

2019-12-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 39: ?Konturer? av Rachel Cusk

Vi lever i en tid som präglas av högre hastighet, längre avstånd och en större flyktighet. Vad innebär detta för våra möjligheter att finna mening, lycka och djupa relationer?

Rachel Cusks hyllade roman ?Konturer? ger en bild av livet i ett senmodernt, sekulärt Europa. Teologerna Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst boken, och samtalar om vänskap, kärlek och möjligheten att knyta an till andra människor i en sådan värld.

2019-11-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 38: ?Den obeboeliga planeten? av David Wallace-Wells

Klimatkrisen är inte något som ligger framför oss, utan vi märker den redan genom naturkatastrofer, skogsbränder, extremvärme och klimatflyktingar. Vad är det som sker med vår värld ? och vad får det för konsekvenser framåt om uppvärmningen ökar med en, två, tre, fyra eller fem grader?

Detta skildrar David Wallace-Wells i sin nya bok ?Den obeboeliga planeten?. Teologerna Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst den, och samtalar om vad det innebär att vara kyrka i skuggan av den annalkande katastrofen.

2019-10-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 37: ?This life? av Martin Hägglund

Vi är vana att höra ateister beskriva kristen tro som irrationell eller till och med omoralisk. Men den nye svenske ateist-stjärnan Martin Hägglund har en annan tes: religion gör livet meningslöst. Istället formulerar han en sekulär spiritualitet som han menar är överlägsen alla religioner. Teologerna Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst boken, och diskuterar hans försök.

2019-09-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 36: ?Berøringen? av Ellen Merete Wilkens Finnseth

Hur kan man tro på Gud i en sekulariserad värld? Den norska författaren Ellen Merete Wilkens Finnseth reser genom historien på jakt efter en kristen tro som klarar samtidens prövningar. Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst hennes bok "Berøringen".

2019-06-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 35: ?The Age of Surveillance Capitalism? av Shoshana Zuboff

Håller internet på att beröva oss vår fria vilja, och i en förlängning det som gör oss till människor? Det hävdar Harvard-professorn Shoshana Zuboff, som skrivit en av årets mest uppmärksammade böcker: "The Age of Surveillance Capitalism".

Här visar hon hur den information som internet-jättar som Google och Facebook samlar om oss reducerar människan till råmaterial som företagen kan utvinna pengar ur.

Teologerna Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst hennes bok och funderar över dess konsekvenser.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 34: Etty Hillesums dagböcker och brev

Etty Hillesum är ett av 1900-talets märkligaste helgon. Till sin egen överraskning börjar hon sin resa mot Gud mitt under brinnande världskrig. Medan mörkret sänker sig över Europa söker hon sig allt närmare ljuset ? och brinner för att blåsa liv i glöden hos människorna hon har runt sig. Till sist för denna överlåtelse henne ända till Auschwitz. Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst hennes efterlämnade brev och dagböcker, texter som svämmar över av mystik, sensualism och livsglädje.

2019-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 33: ?Fadern? av Elisabeth Hjorth

Författaren och prästen Elisabeth Hjorth har skrivit en bok som skildrar uppväxten i en småländsk frikyrkoförsamling. Patrik Hagman och Joel Halldorf har läst en gåtfull men vacker roman, och samtalar bland annat om barndomen ? är den bara något som de vuxna hittat på för att stå ut?

2019-03-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 32: ?Det omätbaras renässans? av Jonna Bornemark

Håller matematik och byråkrati på att tränga undan sådant som medmänsklighet och religion ? och är det därför utbrändheten breder ut sig likt en epidemi? Filosofen Jonna Bornemark menar att vi lever under pedanternas tyranni, men att renässansfilosofer kan befria oss ur vår fångenskap och förvirring. Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst hennes bok.

2019-02-04
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.