Sveriges 100 mest populära podcasts

Snacka om Film!

Snacka om Film!

Steffo och Fiffi och Film. Typ så. Det är det bästa med hela grejen, det handlar bara om film, det är inte blodigt allvar. Lyssna! Softa! Häng med! Nytt avsnitt varje vecka!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sofpodden.se

Avsnitt

#360 - "bolibompaversionen av Inception"

Vi tog ett Brons!!! Hurra! Tredjeplatsen i Guldpodden 2022! Klart vi mallar oss lite extra den här veckan! Och sen hattifnattar vi ut det gamla hederliga filmsnacket! Den här veckan om märkliga äventyr i (underskattade?) ÄVENTYR I DRÖMLANDET på Netflix. Veckans julfilm (det är ju december!!) är också en Netflixare; THE NOEL DIARY! Har den vad som krävs av en julisfilm?? Vi avslutar veckans kalas med att fantasin får jobba på högvarv i svulstiga 3000 ÅR AV LÄNGTAN. Så kan det gå när Fiffi får syn på en trailer som startar känslor i maggropen..... Patreon-hängare får den här veckan en EXKLUSIV förhandsrecension! Mumma, säger vi! I övrigt då? Tja, vi njuter av vår medalj och häller upp lite glögg lagom till helgen. Glad Andra Advent! Get some!
2022-12-02
Länk till avsnitt

#359 - "k bry!"

Vi avrundar november med en rejäl sittning!
Fiffi är hoppfull, Steffo är lite gnällig. Håller 2002:an MINORITY REPORT när vi återbesöker? Jorden-Runt tar oss till Island och den...eh...annorlunda LAMM. MINIONERNA är tillbaka och redaktionens största fan har kollen.
Och så blir det lite fotboll (vad annars?), lite Sly-Tulsa King, tatueringstankar, Fiffi fuskar med julstjärnorna, och vem är "the hardest working man in Hollywood" just nu?!? Vi avslutar det hela med att sprinkla in lite tidig julstämning över avsnittet när vi tjuvar på glöggen och tar oss an nya påkostade julisen SPIRITED på Apple TV.
Sa vi att det var en musikal också!?

Patreonsällskapet får ytterligare en filmrecension, på ny rulle med vår nya favvotjej (vem??) i huvudrollen. Å så bjuder dessutom Fiffi på överraskande (?) serietips!
Hurra! Get some!

Och så tänker vi lite extra på Börje.
2022-11-25
Länk till avsnitt

#358 - "en redig jävla film!"

Smackelibang...vilken mix vi bjuckar på denna vecka i mörka november! Grabba tag i resväskan (nej det är INTE jorden-runt-temat) och häng med till: det fördomsfulla England från förr i MY POLICEMAN, det gröna krigshelvetet i Vietnam i THE GREATEST BEER RUN EVER......och det illvilliga Holla..f´låt...Nederländerna i svinmörka dansk(!)dynamiten SPEAK NO EVIL! Lägg till detta Fiffis stora streamingbesvikelse, Sven-Bertil Taube, Narnia-böckerna, Vilda Västern och Steffo som får lära sig ett nytt uttryck.  I Patreon hittas en bonusrecension på leende obehagligheter, och där Fiffi dessutom levererar en VIKTIG spaning! Proppfullt avsnitt även denna vecka med andra ord. Get some! Streamers att hålla koll på denna vecka: Amazon Prime och Apple TV+!
2022-11-18
Länk till avsnitt

#357 - "jag tar min basker och går!"

Har podden blivit med kultur?!!? Man kan iaf tro´t när vi plötsligt nås av finfina nyheter. Ett bra tecken på att vi gör vårt i kampen för att sprida fin- och fulkulturen därhelst vi kan tränga oss in. I veckans avsnitt handlar det också om lugubra händelser på sjukhus i THE GOOD NURSE, knäppknaserier i Los Angeles-natten i vilda RUN SWEETHEART RUN....och det faktum att självaste Stålis, Superman, faktiskt har en hund (!) som måste fixa biffen i animerade D.C. LEAUGE OF SUPERPETS! Streamers att hålla koll på den här veckan: Netflix, HBO Max och Amazon Prime! I Patreon gör vi äntligen den där resan till Australien som utlovats tidigare, och Steffo har en fundering om det här med tv-serier och säsonger....Å så snuddar vi lite vid julen! Vafalls??! Get some!
2022-11-11
Länk till avsnitt

#356 - "Maxi Karlsson!"

November och höst! Och VAD händer i poddstudion!??! Stök och bök och konstigheter!! SPÄNNINGEN! Utöver detta; Jorden-Runt-Temat åker till Peru (!) och tar sig an rullen TILLS VI SES IGEN. Splitternya filmen FALL har efter mystiskt försvinnande från svensk biorepertoar slutligen landat i tv-soffan via hyrstream, och vi kollar av vår känsla för svindel (ähum...). I Detroit försöker unga Tess hitta ett boende för natten i kusliga BARBARIAN, vad hon får är något heeelt annat. I patreonhänget (bli medlem, missa inte de förlängda avsnitten varje vecka!) har Fiffi en spaning som ställer viktiga frågor! Se där ja. En liten meny så god som någon i höstmörkret! Get some!
2022-11-04
Länk till avsnitt

#355 - "en lull-lull-kille!"

Halloween-avsnittet! Vi ägnar oss heeeelt åt obehagligheter (well....) i veckans avsnitt. Helgen till ära! Netflix bjuckar på mysrys i THE CURSE OF BRIDGE HOLLOW, Fiffi synar husguden Cronenbergs senaste på bio; CRIMES OF THE FUTURE, varulvsfantasten Steffo snubblar in i Marvels "special event" WEREWOLF BY NIGHT på Disney+....och vi stänger (?) "Halloween"-sagan med att ta oss en rejäl titt på bioaktuella HALLOWEEN ENDS. Mörker och Rys! I Patreons bonusrecension (bli medlem) åker vi till London och ett speciellt hus. Hu! Dessutom avslöjar Fiffi sin nya bekantskap med en högst tvivelaktig lirare..... Yaak! Get Some!
2022-10-28
Länk till avsnitt

#354 - "en vanlig jävla stund!"

Jaja, vi vet.   Det blev ett snorlångt avsnitt igen. Vad kan vi säga? Vi gör ju vad vi heter. Kanske kan vi skylla på Matt Damon, kanske kan vi skylla på Bill Skarsgård, kanske kan vi skylla på Spotify. Eller kanske kan vi skylla på en Pretto-Putte från Nya Zeeland.   Hur som haver, dig this: Fiffi spanar 5-plus serie som är svensk! Vi tar en check på om snyggo-filmen THE TALENTED Mr RIPLEY från 90-talet håller än. Fiffi kollar gammelromantik i bioaktuella BRÄNN ALLA MINA BREV. Steffo hånar Fiffi som inte har koll på marknadens streamers. OCH...vi frågar oss om Ana de Armas är däruppe i glansen nu i och med Netflixaktuella BLONDE. Men hur är filmen?? Egentligen.     I förlängda Patreon-avsnittet öser vi på med mer filmsnack om ännu en färsk rulle som överraskar, på många sätt! Vildmark, regn, våld och en butter antihjälte. Nej, det är inte John Rambo den här gången. Get some! Glad höst!
2022-10-21
Länk till avsnitt

#353 - "keep your clothes on the body and save second base for home"

Hej oktober!   När jetlagen lagt sig....och corona-febern vikt undan....är vi ÄNTLIGEN (?) tillbaka!     MEN....varför låter FIFFI inledningsvis som att hon är poddens korre "over there"...trots att hon bevisligen kommit hem!??! LUGN...allt får sin förklaring under avsnittet.   Den här veckan finns också skamligt mycket att prata om, därav den GALNA längden på avsnittet, men vaddå...bigger ÄR väl better...eller vadå..?     Filmer under luppen den här veckan: vassa Florence Pugh i DON´T WORRY DARLING, Netflix-aktuella MR HARRIGAN´S PHONE...och så spyan alla pratar om i biofärska TRIANGLE OF SADNESS!     Vidare få Du feberaktiga filosofier från tv-soffan, Fiffi guidar oss genom höjdpunkterna i Amerikat...OCH SÅKLART den stora genomgången av septemberquizen!! Vi går igenom svaren och vilka som VANN!! Hurra!     I förlängda Patreon öser vi på med mer tävlingsresultat i den lilla specialaren vi hade där, och pytsar ut ÄNNU en synnerligen aktuell filmrecension om ett livsöde!   Det är mycket nu! Get some!   p.s. Du som absolut inte orkar lyssna på genomgången av tävlingen och bara vill åt de andra godsakerna....hoppa från ca 32.10 till 46.30 på räkneverket.
2022-10-14
Länk till avsnitt

!!tillfälligt avbrott!!

Fredag i poddvärlden och INGET NYTT AVSNITT av din filmfavvopodd! Vad är det som händer!!??!

Lugn, Fiffi förklarar allt.

Vi gråter stooora tårar och kastar oss mot studioväggarna i förtvivlan...men LOVAR att ta nya tag nästa vecka!

 

Get some!

2022-10-07
Länk till avsnitt

#352 - "julfilmernas antites"

Tjo! Septembers sista poddavsnitt betyder också det sista krysset! Häng med oss in i kaklet med ALLA kryssen, du har fram till 2/10 kl 23.59 på dig att skyffla in dina bidrag. Kanske är det du som är med och gräver i vinstsäcken!   Vi avslutar månaden med att ta på oss fantasimössan ordentligt när vi tar oss an den "visionäre" regissören Robert Eggers´ THE NORTHMAN. Vikingarött blod i massor och tungt överspel. Som det anstår en skröna! Häpp!   I Patreon (bli medlem!) får Fiffi plötsligt för sig att göra en...eh...nostalgitripp tillbaka till 90-talet. Och bjuder också på en finfin svensk filmtitel-knasöversättning från förr! Och allt detta för att Steffo råkade droppa ett speciellt namn i början på månaden. Så kan det gå! Get some!
2022-09-30
Länk till avsnitt

#351 - "keep punching!"

Veckans krispiga avsnitt bjuder på kryssquiz nr 4, med samma lökiga innehåll som vanligt!
Lägg till detta att vi tar oss en flukt på poolskötaren Buds tillvaro i actionstinna Netflixaren DAY SHIFT! Vi konstaterar att sköta poolen är den enkla biten (pun intended) i hans tillvaro....

Och...vad gör egentligen Fiffi såhär veckan efter the big FiveO??

I Patreonliret blir det bonusrecension på ny rulle av komediregissör med flera sköningar på sitt cv. Har han DET fortfarande...?
OCH...glöm inte bort att Du kan vinna EXTRA på veckans kryss! Only in Patreon då såklart. Bli medlem vetja!

Get some!

2022-09-23
Länk till avsnitt

#350 - "raka bananer!"

Vecka 3 i septemberfixet! Du får en ny del i kryssandet (och chansen att roffa hem ett pris!) Dessutom; vi tar kollen på Liam "set-of-skills" Neeson´s senaste rulle MEMORY! Finns något nytt på fronten, eller gör Liam en typisk....Neeson??   Den här vecka avslöjar också Fiffi sina SPÄNSTIGA planer på främmande ort! Patreon-hänget bjuckar dessutom på bonusrecension....som den här veckan har närhet till Fiffis whereabouts! Bli medlem och kolla vad DET handlar om!   Plus.....GENIET Jerry! Vi säger bara det! Get some!
2022-09-16
Länk till avsnitt

#349 - "han har roligt med sig själv!"

Septembers andra poddavsnitt fortsätter i samma spår som förra veckan!

Nya klurigheter i veckans variant av kryssquizet! Dessutom: Vi tar tag i favvot Nic Cage´s nyaste rulle THE UNBEARABLE WEIGHT OF MASSIVE TALENT (puh!) där gamängen Cage spelar...sig själv! Upplagt för snickesnack, minst sagt!

I Patreon-hänget har Steffo kollat in seriemördarrulle med svenska (!) inslag, och som vanligt kan också patreonare tweaka veckans kryssklurigheter lite extra! Get some! (som xtrabonus kan du också roa dig med att räkna hur många gånger Steffo tjatar om Nic´s namn....)

2022-09-09
Länk till avsnitt

#348 - "en snygg poster gör ingen film!"

Hösten har startat! Hurra! Vi glider in i höstmyset genom att ge dig en månad som ser liiite annorlunda ut. Samma typ av filmsnack, men med en....tävlingstouch! Och självklart med priser som väntar!

För att du inte ska bli helt förvirrad har vi också synat gamle goe Stallones nyaste rulle SAMARITAN i sömmarna och öser ur oss tyckanden. Med andra ord, lite som vanligt och lite nya trix under den kommande månaden.

I Patreon-delen (bli medlem!) blir det mer filmrecension och en bonustävling! Get some!
2022-09-02
Länk till avsnitt

#347 - "drönarkåt"

Sista avsnittet i augusti! Kommer hösten nu?! Vi tar oss samman och bjuckar på tyckerier om veckans högaktuella titlar: högoktaniga (?) AMBULANCE, stämningsfulla (?) DÄR KRÄFTORNA SJUNGER och gåtfulla (?) NOPE!   Dessutom: Fiffis fail med fredagsmyset, varför Steffo får ont i magen av Apple TV+....och hur kommer egentligen september att se ut på redaktionen??! I Patreonhänget (bli medlem!) bjuds det på filmsnack, Idolsnack (!!) och vi synar två sprillans nya streamingserier i sömmarna (den ena innehåller drakar....såklart).   Allt detta och mycket mer filmflummeri i podden som aldrig sover! Get some!
2022-08-26
Länk till avsnitt

#346 - "Indiens George Clooney!"

Maxa långpromenaden, fyspasset, bilresan eller vad du nu brukar göra när du lyssnar på podden....för den här veckan blir det långt! Snorlångt! Men så blir det när det finns mycket att snickesnacka om! Without further ado: BULLET TRAIN och Brad Pitt, Indiens megasuccé RRR (den heter så!), Jorden-Runt-Temat med snackisen DRIVE MY CAR...och så det uppskjutna Steffo-snacket om RULLEN som renderat det första TOPPBETYGET från Peking för i år! Smackelibang!   I lika mycket förlängda Patreon blir det ännu mer filmrecensioner....denna vecka från möjligen en annan del av gottepåsen. Bla en film som får Fiffi att först ställa sig frågan "varför...??" Låter det kufiskt? Allt klarnar i veckans raketavsnitt av Din podd om Film! Get some!
2022-08-19
Länk till avsnitt

#345 - "HUR mumma?!?"

Augustifest (hela tiden) i podden! Hur står sig gamla THE BODYGUARD i Ikon/Fån-träsket?? Har den fortfarande DET ?? Predator-universumet välkomnar en ny kandidat i och med sprillans nya PREY på Disney+, Steffo har tagit sig an oroligheterna...som den här gången utspelas för lääänge sen....hippt eller kasst??
Oscarsbuzzet är redan igång med nya THIRTEEN LIVES, som galet nog ligger på Amazon Prime redan nu. BOATS när den är som mest maffigast....eller mest kletigast?? Och vi reder ut frågetecknen om varför den INTE rullar upp på bio i tex Sverige. Som om detta inte vore nog gör Fiffi en KUPP och dumpar veckans recension av ELVIS till förmån för "en rulle som kan få mig att ändra på topplistan över filmer från 2021!" Jo man tackar! Vilken är DEN??!

Patreon-hänget bjuder på mer bröllopsfilm från Fiffi, och vi tar ett gemensamt tag om en av de mest intensiva miniserier som ligger på Disney+ just nu! Vilken är DEN??!
I övrigt snickesnack, flöjterier och evig kärlek till Olivia! Get some!
2022-08-12
Länk till avsnitt

#344 - "T-filmerna!"

Hurra! Vi är tillbaka! Säsong 8 av din myspodd om film öppnar igen! Efter ett oförskämt göttigt sommaruppehåll är vi nu redo att ta oss filmsnacket igen. Som vanligt vid den här tiden finns det massor att dyka ned i! Den här veckan rullarna på T! Vad bjuder åsk-guden på i nya bio-popcornsäventyret THOR : LOVE & THUNDER??! Netflix har rullat ut sina nya "dyraste rullen ever"; THE GRAY MAN. Åsikterna runt jordbollen går isär om kvallen på spektaklet. Hur ställer sig denna redaktion till actiondängan??! Å så ränner vi på bio igen och tar ett rejält tag om luren i obehaglighetskaramellen THE BLACK PHONE! Rysligheter i Denver 1978....PLUS Ethan Hawke! Och som vanligt dessutom snickesnacket om allt och inget! Som det ska vara. I Patreon blir det bonusrecensioner! Filmerna på "M"!! Bli medlem! Get some!
2022-08-05
Länk till avsnitt

#343 - "hur blir man norsk medborgare?!"

Det är midsommar! Det är också SISTA avsnittet i säsong 7 av din favoritpodd om film! Nu tar vi sommarlov ett par veckor och återkommer med nya krafter i augusti. (psst...naturligtvis finns en lindring till detta tomrum...lyssna på avsnittet så får du veta mer.)   I säsongsfinalen tar vi reda på om 90-talaren CONTACT håller stilen! Bland nya  rullar hittas ett besök på en mystisk ö där det bedrivs experiment...nej vi menar inte dinosarnas ö, utan den som finns i Netflix nya SPIDERHEAD! På hyrstream tar vi oss ännu en gång till grannlandet i väst för att se vad norskarna har kokat ihop för katastrof i filmen med förbaskat många namn...vi väljer THE BURNING SEA (onorskt och bra). Track-recordet för norska katastroffilmsrullar är ju gött...om man säger så. Mycket vatten utlovas här. Hu! I övrigt då? Tja, vi snickesnackar in sommaren och säger på återseende!   I Patreon (bli sommarmedlem!) avslutar vi med ännu en recension som innehåller Adam Sandler och SPORT! Och innan du suckar nu så säger vi...app app app...lyssna på vad vi har att säga innan du svär en gång till över Sandlers medverkan. HUSTLE heter Netflixaktuella rullen....och sen var det sommarlov! Hurra! Get some!
2022-06-24
Länk till avsnitt

#342 - "den danske skäggapan!"

Det maratonmenniga avsnittet!
Vi saftar i och öser ut ett brutalt matigt och snorlångt snickesnack med tillhörande pausinslag. MEN, så är det oxå hela 4 rullar som åker genom nålsögat på sedvanligt sätt.

I UNCHARTED blir det go skattjakt med Spindelmannen och Marky Mark!
Jessie Buckley tar sig an....män...i artsy-fartsy-Alex Garlands nya biorulle, eh, MEN.
Resan Jorden-Runt tar vårfinal på Grönland (okej, Danmark då) i den bistra AGAINST THE ICE. Snö OCH isbjörnar utlovas.
SJÄLVKLART avslutar vi veckans surr med Hollywoodpanget JURASSIC WORLD: DOMINION! Får vi det sagolika slutet på sagan vi alla (?) har önskat??!

Som du ser ovan, du har icke råd att missa en stavelse i veckans råsvammel från podd-redaktionen. Och har du nånsin funderat på pipans betydelse i en film? Vi har det (nåja, en av oss iaf).

Get Some (sommar!)

Psst...i det förlängda avsnittet för alla Patreons (bli en somrig medlem!) blir det bonusrecensioner...och Fiffi gör en KUPP!! 
Hu!  
2022-06-17
Länk till avsnitt

#341 - "världens sämsta skådespelerska!!"

Det sommarljusa avsnittet!
Steffo har varit i tidsnöd, Fiffi har varit i sin stuga.
Mammarollen (ja...DEN) synas i THE LOST DAUGHTER, Elsa Pataky (VEM??) pucklar på buset i Netflix nya INTERCEPTOR där 90-talsvindarna blåser hårt och vår favvo-mexikanare Eugenio (VEM??) tar rom-comen till nya nivåer i THE VALET...och glöm inte Samara (VEM???)!!

Sommarlätt snickesnack om allt och inget. 
Som vanligt alltså!

Favvostreamers denna vecka: Netflix och Disney+!

Get some!

Dessutom: förlängda Patreon-avsnittet går igenom STORA sommartävlingen och utser vinnare! Hurra!

 

2022-06-10
Länk till avsnitt

#340 - "skärp er belgare!"

Det friktionsfria avsnittet! Sommaren är här och Fiffi är tillbaka från äventyret i Europa, emedan Steffo har härdat ut i det darriga försommarvädret. Som vanligt ett litet jubileumsavsnitt (någonstans) där vi bla tar oss an "nya" Rebel Wilson i Netflix-komedin SENIOR YEAR, vidare ett gäng (snälla) kriminella som tänker utnyttja VM-finalen i fotboll 2010 för att fixa bästa stöten i spansk/franska WAY DOWN a.k.a THE VAULT på smygarstreamern Amazon Prime. Å så förstås Tompa C 36 år senare i bio-smällkaramellen TOP GUN: MAVERICK! Är vi imponerade? Eller bara nostalgiblödiga? Eller för fina för fulkultur? I förlängda avsnittet (bli medlem) blir det intressant snickesnack och ÄNNU mer Fiffi-intryck från Belgien! Hurra! Get some!
2022-06-03
Länk till avsnitt

#339 - "jag boschar inte varje kväll!"

Det retrofluffiga avsnittet! Podden tar ett steg in i DeLorean-öset och drar tillbaka tiden! Nostalgi, ikoner och möjligen risken för fåntratterier-känsla i dagens luttrade filmvärld. Vi laddar också upp för vårens STORA (den första av många!) premiär...och se på tusan...har inte en av retrorullarna bäring på just det också! Steffo (med kaffe), och Fiffi från en plats där man svänger sig med lustiga ord mest hela tiden! Hejsan hoppsan!   I förlängda Patreon-avsnittet finns de sista ledtrådarna i TÄVLINGEN, plus Steffos tankar på en av de mer dystrare sportdokumentärer, som går att se på Disney+ just nu. Men, en sportdokumentär är alltid en sportdokumentär. Det är sen gammalt. Get some!
2022-05-27
Länk till avsnitt

#338 - "elefanten i rummet"

Det spritsiga avsnittet! Mellosnack, kaffeabstinens, gnälligheter som samsas med tjoflöjtig vardagsmunterhet! Vi går på bio ordentligt den här veckan; animerade skurkar i bästa heist-stil VS favvo-Sandra i rosa sparkdräkt och högklackat i djungeln! Bättre kombo kan väl nästan inte hittas (??)

I Jorden-Runt-temat får Ukraina (U-Kra-Ina...U-Krajn-A) besök, och vi tar oss an den heroiske presidenten Zelenskyy´s insatser som skådis innan politiken. Joråsåatt!

I Patreon-hänget bjuds det på näst sista ledtråden i TÄVLINGEN (du hinner fortfarande vara med och tävla!) Å så tar vi oss en rejält snack om just snackisen CLARK på Netflix. Om vi är spoiliga?? You bet! Get Some!
2022-05-20
Länk till avsnitt

#337 - "skit på´re!"

Det SPRÄTTIGA maj-avsnittet som bjuder på filmiska KATASTROFER, BESVIKELSER och MUMMAMYS! Verbala förolämpningar samsas med solsken i blick och munterhet över de små tingen i vardagen som får oss att gå "the extra mile"! Filmsnack när det är som bäst helt enkelt! Och banne mig om vi inte får in lite Mello också! Hurra!

Det förlängda avsnittet (bli medlem!) bjuder på bonusrecension och extra flummerier om Sveriges kanske just nu (?) bästa tv-serie! Och så tävlingen! TÄVLINGEN!
Get some!
2022-05-13
Länk till avsnitt

#336 - "eftersommar"

Det är maj! Grönt, skönt och fina(re) vårkvällar!   Vi bjuckar bla på detta: Fartiga uppföljarkaniner i rulle som passar både småglytt och vuxna! Fiffi blir kär i en film med kanske det mest intetsägande namnet man skådat på länge - och Adam Driver sjunger...igen! Vad gör Ted Lasso-Sudeikis mellan säsongerna?? - Steffo vet! Vi tar oss också an klassiskt(?) spökeri på Disney+ enligt devisen "ensam kvinna söker....svar!" (fast hon egentligen borde dra iväg snabbare än en avlöning!)   Det förlängda Patreonavsnittet (kom igen...hoppa med!) bjuder på TÄVLINGEN, streamingsnack...och hur ställer vi oss egentligen till den kommande prequelen på Game of Thrones?!!? (sällan har väl kapporna svängt fortare i vinden...om man säger så).   Jaja, det är mycket som ska snickesnackas om. Som vanligt med andra ord! Get some!
2022-05-06
Länk till avsnitt

#335 - "köpekompis!"

Vi bränner ut vintern! Våren står för dörren och vi snärtar på med det kvittrande #335, i vilken Fiffi redogör för (norska) förväntningar på världens värsta människa, sin panik när hon står öga mot öga med "han den mörkhårige", hur man spår i tenn....och hur hon fullständigt RASAR mot gammal nostalgi som en gång i tiden inhöstade toppbetyg i kulturtantsboken. Häpp!   Steffo å sin sida tänker vila upp sig inför helgäventyr, vill inte gärna prata fotboll och hittar äntligen (igen) en sådan där rulle som gör att han inte gärna lämnar tv-soffan ens för att fylla på kaffe (fast det finns en pausknapp)! På den nivån är det!   Som vanligt i Patreon-hänget (bli medlem!) ; mer snickesnack, TÄVLINGEN...och ännu en filmrecension! Get some!
2022-04-29
Länk till avsnitt

#334 - "besserwisservuxna!"

Varför pratskriker nästan alla i gamla svenska filmer från 40-talet? Vad innebär nya fenomenet "pandemiproduktion"? Varför robbar Jason Segel Jesse Plemons i dennes snitsiga sommarvilla? Varför tycks Judd Apatows rullar ALLTID vara för långa? Varför har ingen sett Karen Gillans komiska ådra förrän nu? Varför åker Matt Damon till Marseille i flanellskjorta och truckerkeps?

Så många frågor. Nästan alla svar i veckans goa #334!
Patreon (bli medlem!) bjuder på xtra-recension och så tävlar vi ju såklart! Hurra!

Get some!
2022-04-22
Länk till avsnitt

#333 - "bio-effekten!"

Det äggstra goa avsnittet!
Vi säger GLAD PÅSK och firar med ett längre avsnitt weekenden till ära! Mumsigt chitchat och filmiska grejer och grunkor och annat smått och gott!
På tal om gott: vi manar till UPPROR angående FILMSTADENS senaste PR-självmord i veckan! För korkat för att inte tas upp med onda ögat!

Vi reser också runt lite i veckans filmutbud! En sväng till Nilen och murriga mord med lätt lyxtouch, vidare till Sydafrika och ännu mer murriga obehagligheter, som dessvärre finns fast förankrat i den bistra verkligheten.
Och så avslutar vi med att gå på bio igen - fast hemma! Väl i hembiosoffan hälsar vi på i Texas, där det blir OBEHAGLIGAST av allt! Hu! Påskrysligheter som får en att tugga i sig allt godis direkt i ren nipprighet!

I Patreon avlägger Fiffi rapport om en återtitt hon gjort, enbart på grund av BEN. Å så förstås deltävling 4 i den Stora Tävlingen! Häng med!

Get some!

2022-04-15
Länk till avsnitt

#332 - "två svenskar och en italienare!"

Det färgglada 332! Steffo hittar en röd tråd! Fiffi svävar på ulligt vita (eller fint rosa??) moln inför helgen! I mörka-Småland-från förr finns ett par som tänker resa över okänt vatten. På resande fot (och pigga som gula citroner) är också ett rejält rövargäng, på rymmen från svensk institution. I både kalla blå och varma bruna toner finns en italiensk modefamilj där intriger och sveken haglar under knappt 30 intensiva år. Vilken palett vi erbjuder den här veckan!   I Patreon fortsätter Fiffi lägga fram veckans finurliga spaningar...OCH...du får deltävling nr 3 i vår superduperstora vårtävling! Det är icke försent att dyka med och tävla om smackelibangpriserna som står på spel! Bli en stolt medlem och får mer av podden! Get some!
2022-04-08
Länk till avsnitt

#331 - "skridskor och hallelujah!"

Det himmelska #331!
Vi ställer oss upp och förkunnar den här veckan Ordet om giganter som Ben Affleck, Noomi Rapace, Andrew Garfield, Adrian Lyne, Ana de Armas, Tammy Faye Bakker, Troy Kotsur och Jessica Chastain! (plus Will Smiths tvivelaktiga utspel)
Prisad (?) vare upplevelsen!

I Patreon-gudstjänsten tillkännages bla tävlingsdel nr 2 i vårt fräsiga hittepå! Var med i gemenskapen, bli medlem!
Get some!
2022-04-01
Länk till avsnitt

#330 - "man blir aldrig vuxen i huvudet!"

Våren sniffar runt hörnet! Podden om film för sista gången i mars.
Det blir bio-ZLATAN och fotboll på film.
Vi tar oss an kommande Hollywood-galan med sedvanligt OSCARSSNACK (vi har facit)!
Vi återvänder till dom DÖDA POETERNA för att kolla om det fortfarande flyger högt 33 år senare.
Mer bio: LAKRITS-PIZZA (lackrits eller laaaakrits??!) i Kalifornien 1973 i regi av ökänt svåre "PTA" (ja alltså Paul Thomas Anderson). Också med i Oscarsracet förresten.

DESSUTOM! I Patreon händer det grejer! Stor premiär på vårens fräsiga tävling! I hela 10 (!) veckor öser vi ut gåtor att lösa. Fina priser väntar lagom till sommarens intåg. Den här veckan drar vi igång, bli medlem (busenkelt) och var med från början!

OCH...Fiffi med BECK-rapport...förstås!

Get some!
2022-03-24
Länk till avsnitt

#329 - "ska vi röka bananen?"

Veckan kan vara murrig och mörk. Trots begynnande vår (?) och ljusare kvällar. Vad passar väl då bättre än att komma in i vår lilla bubbla igen? Såklart även denna vecka med en insikt om att snickesnacket tar sin sin lilla tid...när det finns så mycket att säga!

Steffo om efterlängtad (?) sen Reitman-uppföljare. Disney firar sin 60:e TECKNADE fullängdare med en märklig historia om ett magiskt hus i djungeln (och ja...den är förstås med i Oscars-racet)...men är den bra?? Jorden Runt-hänget tar oss till Libanon och en knatte med krut i! Å så blir det en jäkla dos med "Adam" i Netflix nya äventyrsdänga som innehåller gott om effekter, 80-talsvibbar, tidsresor och Ryan Reynolds. Ständigt denne Reynolds!

Dessutom - smutta förslag inför tv-helgen, och så Fiffi som levererar ett tips som redan nu kan vara ÅRETS STÖRSTA GREJ! Så pass att Steffo ställer sig upp och spontanapplåderar i studion!

För alla Patreon-anhängare (bli medlem!) blir det....ja...lyssna själva. Ujujuj... 

Get some!

2022-03-17
Länk till avsnitt

#328 - "batoverallen!"

Åkejrå.
Vi är de första att säga förlåt. Vi hade tänkt att hålla veckans avsnitt smutt, snabbt och effektivt. Men med sådana rullar som i detta avsnitt....blir det som det blir.
Fiffi är tillbaka på sin favvobiograf och kollar in svenskt mys (?) i TISDAGSKLUBBEN..(just det...VAD för film är det!??), mästaren Spielberg har knepat ihop en ny (?) version av ikoniska WEST SIDE STORY och världen håller nu andan över hur Fiffi ställer sig till detta....!
Dessutom; psykisk ohälsa i musikalform!? Javisst, ännu en gigant från Broadway har blivit film i DEAR EVAN HANSEN....vilken tar kölapp till redaktionens granskande ögon. Och VAD har Per Andersson och Jesse Eisenberg med detta att göra??!

Efter typ 5 knepiga produktionsår är THE BATMAN här. Frågan redaktionen ställer sig....behövs det verkligen en ny fladdermus i stan...? I biomörkret finns svaret.

Och du...vi vet också såklart att det mest är skit och pannkaka i världen utanför just nu. Varför då inte låta snickesnack-podden om film hålla dig sällskap en stund och lägga sig som en liten gosefilt över sinnet....

I matiga Patreon-delen (bli medlem vetja!) rasslar vi in två ytterligare recensioner; Fiffi om våndan att gå på dejt med...eh.. "the winter soldier" och Steffo om en tjej med blått hår och torgskräck som hör något hon absolut inte skulle höra...

Snitsiga streamers att checka av den här veckan: Disney+ (Star), SVT Play och HBO Max!

Get some!
2022-03-11
Länk till avsnitt

#327 - "quirky!"

Mars första avsnitt ger sig på ngt nytt; vi försöker oss på att recensera 2 likartade rullar samtidigt! Hur går DET!?!
Upplagt också för kontraster när nyaste rullen av egensinnig regissör med speciell humor synas i sömmarna.
Svenskt på bio OCH Netflix...samtidigt! Fiffi har järnkollen - och hoppas på lite feelgood.

Annars är det som vanligt, full fart framåt och snickesnack om allt och inget.
You know us by now.

Medlemmar på Patreon (busenkelt att bli!) får extra (snöig) recension, Steffo avslöjar vad som hände efter Mello förra helgen och Fiffi har varit på....slagfärdig...aktivitet. Bara en sån sak! Missa inte!

Smutta streamers att hålla koll på denna vecka: Netflix och Disney+!

Get some!

2022-03-04
Länk till avsnitt

#326 - "die hard i fjällen!"

VABruaris sista poddavsnitt! Vi maler på denna OS-fria vecka, som vanlig med högt och lågt. Trist vore väl annars! Fiffi funderar över bioreklam, Steffo "skrapar en tv-triss" (eh), streamerpremiär (och blu ray) på nyaste underhållningsvåldet om Kungens Män - nu i (såklart) prequel-form. Premiär också för vårt nya tema om gamla godingar från förr, är det fortfarande ikoniskt...eller bara fånigt?   Å så ränner vi på bio igen och tar oss an en snackis från Norge, ja precis, Norge! Hårda papper i inte-så-oskyldig-miljö-som-man-kan-tro. Läge att krama en nalle?   I det xtralånga avsnittet för alla Patreons fortsätter Fiffi med ännu en recension, vi svarar på en följdfråga från förra veckan....och vad har Rammstein med Fiffis kommande helg att göra??!   Bra streamers att ta hjälp av denna vecka: Viaplay, Amazon Prime och Disney+   Get some!
2022-02-25
Länk till avsnitt

#325 - "men vad är det som händer???"

Litet minijubileum (?) med 325:an ändå! Hurra! Nytt snickesnack om allt och inget, som vanligt!
  Skrupelfri regissör i Hollywood 1974 tänker ut luguber plan i "old school"-komedi som sportar tunga namn i rollistan. Oscarstider gör sig påminda i veckans avsnitt när fenomenala Nicole K tar sig an att gestalta nästan lika ikoniska Lucille i Sorkins senaste! Och så försöker vi ta ett rejält gorillagrepp på nya (??) rullen om den märkliga Matrixvärlden...eh...just det.   Dessutom har Fiffi chans på en trippel! Av vad??!? Sätt igång och lyssna bara! I Patreon flödar nostalgin och fantasin värre än vanligt!!   (smutta streamers att hålla koll på den här veckan: Amazon Prime, HBO Max, Discovery+ och Netflix) Get some!
2022-02-18
Länk till avsnitt

#324 - "muggigt och ruggigt"

Det är precis vad det är!
Det är också mitt i de berömda "******"-veckorna och vi bjuckar bla på:
Mellons halvhaveri, skjutfest på polisstationen med Gerard!, Jorden-Runt-temat hamnar i vattnet, vi kutar på bio igen för att kolla på skrämselgubben (nåja) del Toro´s nya..., eh...vad hände?
Från ingenstans lanserar plötsligt Fiffi också "TV-seriernas TV-serie"!!! Vad händer?? Och så bevisar Steffo en gång för alla att skvaller om kändisromanser bör skötas av folk med koll...dvs Fiffi.

I bonushänget (bli medlem) blir det extra-recension och två hyperintressanta frågeställningar! Mumma!

Get some!
2022-02-11
Länk till avsnitt

#323 - "skurkvänligt ansikte!"

Hej februari!
DIN favvopodd om film rullar vidare ut i vintersverige. Den här veckan med en brokig skara filmer som ska avhandlas. Steffo håller Tony Scotts röda keps högt. Home invasion-uppföljare som går fel - på flera sätt. Fiffi undersöker porrvärlden i LA. Vår kille Cage är tillbaka! Med en gris! Kan han rentav sikta på guldgubbe?! Fiffi har dessutom järnkoll på skvallret i stan...och...vi konstaterar nöjt att det är OS-tider igen! Hurra!

I Patreon-bonusen ställs viktig överlevnadsfråga (hu!), och vi tar ett nappatag om vad som rullar på redaktionens tv-serie-konton just nu.

Get some!
2022-02-04
Länk till avsnitt

#322 - "trovärdiga bögar!"

Sista numret ut i januari!
322:an bjuder på riff raff, mix max, fix trix...och inte minst Ben Affleck! Fiffi avlägger rapport från västkusten. Steffo sprider ett saftigt rykte. Ridley Scott förbannar kidsen. George Clooney satsar på mys. Stanley Tucci glömmer allt mest hela tiden. Se där!
Vi vältrar oss i 70/80-tal, sjukdomsdrama, ett eländigt Frankrike på 1300-talet....och sa vi att det handlar en del om Ben Affleck...??! Det gjorde vi.
Get some!

På Patreontåget (bli medlem) är det rena kalabaliken den här veckan! Varför då??! Lyssna får du höra.

(Streamers att ha extrakoll på den här veckan: Amazon Prime, Disney+ och Viaplay!)
2022-01-28
Länk till avsnitt

#321 - "jag kissade på mig litegrann!"

Fekke!
DIN podd om filmtrams tänder upp skyltarna igen! Fiffi och filmrepliker. Maradona. Guds hand. Neapel. Skilsmässa. Vårdnadstvist. Otrevligt hus i Brooklyn. Odödliga som slåss med CGI-hundar. Var är Thor när man behöver honom som mest??! Tennisbyxan har fått ett ansikte! Bör man hylla ett as (?) som heter Richard?? Bästa sporterna att skildra på film! Fiffi kuppar in falsksångaren Håkan. Vi upptäcker ett mönster i Januari, kommer det att hålla hela månaden?!

Get some!

Patreon-hänget (bli medlem!) bjuder på svår fråga, chockerande (?) uttalande från Växjö, Eric Bana down under, vi saknar buffeln Bay.....och så lite Liam Neeson. Såklart!

2022-01-21
Länk till avsnitt

#320 - "sickna kontraster!!"

Ny vecka, nya flummerier!
- Fiffi om viktig klädfråga.
- Varför älskar podden Montana??!
- En ikon på tveksam resa i Mexiko.
- Jorden-Runt-temat på plats i Indien! Hur går DET??!
- Mahersala Ali gör ett svanhopp...flåt...en svansång i splitterny Apple TV+-rulle. Vi är på plats förstås.

Bra streamers att ha tillgång till denna vecka: HBO Max, Apple TV+, Netflix och Paramount+!

I Patreonhänget (bli medlem!) diskuteras viktiga grejer i dessa awards-tider!

Get Some!

2022-01-14
Länk till avsnitt

#319 - "jill & pajsarn!"

Nytt filmår! Nytt poddår! Vi går ut starkt flummigt som vanligt!
- Fiffis nyårsproblem! - Steffos bioäventyr på juldagen! - Kristen Stewart chockar England! - Domedagen med twist enligt Hollywood och Netflix! - Vad är egentligen "oxveckorna"...och börjar de nu??

Som Patreonare (bli medlem!) får du ett alldeles förträffligt extralångt avsnitt där vi tar oss an Den Svenska Polisfilmen-ish! Och Fiffi har såklart sett film nr 743 i Beck-sagan!

God Fortsättning!
2022-01-07
Länk till avsnitt

#318 - "on air"!

I årets sista poddavsnitt sammanställer vi våra favoriter!
Både i tv-soffan och film-soffan/biofåtöljen! Vi kollar också in statistiken, vad har siffrorna att säga oss från filmfluktar-året som nu tar slut..??

I efterhänget för trogna Patreonare vispar vi ut årets absolut sista filmrecension, en rulle som man definitivt icke avnjuter för det goda humörets skull....! Men som kanske ändå inte bör missas! Gott Nytt År!
2021-12-31
Länk till avsnitt

#317 - "god jul chris noth!"

Upp och hoppa! Det är JUL!   Vi vakar in julaftonsmorgonen i nästan-direktsändning-från-redaktionen!! Julmos och filmmarmelad utlovas!   hålltid:  21.34.00 - 53.50.00 = spoilerfet Spindelmannen-recension!

Ha en RIKTIGT GOD JUL!!
2021-12-24
Länk till avsnitt

#316 - "fuskful & frasierstämning"

Avsnittet preciiiis före julveckan!
Klart att vi fokar lite mer på den förestående högtiden då, styr oss lite bort från det räliga mörkret. Men inte helt! En liten touchdown i det mörka dramaträsket från Fiffi, som kollar upp om Steffos hutlösa påstående om snyggot Sandra Bullock verkligen har fog för sig.

I övrigt är det jul som gäller!
Jultider i Brasilien (!) i årets sista Jorden Runt!
Sen har vi mysgubben Frasier åker till England och tar på sig tomtedräkt!
Kan DET gå fel!??!
Sedvanliga spaningar finns också på menyn, liksom det vanliga, lagom förvirrande, snickesnacket du alltid får från den här redaktionen.

Som Patreonare (hoppa med!) får du den här veckan en liten diskussion om ett ämne som letat sig in i frågelådan på redaktionen. En synnerligen intressant och ständigt aktuell fråga dessutom!

Get some!

2021-12-17
Länk till avsnitt

#315 - "låtsassvår!"

Mitt julmyset slår vi till med Det Mörka Avsnittet! Vaddå??! Vad menar vi?? Lugn, allt reder ut sig i veckans snickesnacksnurr där spaningar står som spön i backen, olusten kryper runt hörnet, hopplösheten ligger som en våt kall filt över allt och de totala knaserierna överglänser varandra. Var är hoppet, var är kärleken?? Var är decembermyset!?   Here´s to you all Grinchens out there!
Get some!   I Patreonhänget (bli stolt medlem!) bjuckar vi på hysteriskt långt eftersnack...men så är det också VIKTIGA grejer som ska luftas! Typ...moral, död, filosofi, gränser och emotionellt lidande och annat smått och gott....Ujujuj..
2021-12-10
Länk till avsnitt

#314 - "nämen så kan du ju inte säga!!"

December! The holiday season! Vi firar med biobesök och netflix-rulle som BÅDA knyter an till julen! Fiffi ställer viktig fråga i veckans spaning, Steffo får ett besked om sin jobbsituation, vi gratulerar spänstig poddkollega till 100...och Fiffi avslöjar VAR hon hänger när hon inte ser på film!   Dessutom musikalsnack (igen!) och annat smånätt trimstrams som ju hör hemma i en podd av den här sorten. Inte konstigare än så. Get some!   Som Patreonare får du ju ALLTID liiiite mer, eftersnacket och det där lilla extra.....samt den SISTA delen i vår vintriga tävling!  Du hinner ännu hoppa med och tävla! Finfina priser väntar! 
Glad december!
2021-12-03
Länk till avsnitt

#313 - "will you carbonate?!"

Den mustiga sista podden i november! På den svarta fredagen!
Ur menyn: Fiffi spanar högt och lågt och framförallt nyfiket!
Är Henry Golding vår näste Bond...eller bara en "Snake Eyes"?? Finns skyltsöndag fortfarande som begrepp? Vi tar årets nästsista Jorden-Runt-tripp...till iskalla Ryssland 1945! Vi springer också benen av oss för att kolla vad man gör om kvällarna i den berömda stadsdelen i London.
Ack ja, vad vore filmlivet utan kontraster.

Som Patreonare (bli medlem!) får du reda på snygga grejer i frågelådan, vi pytsar ut del 3 i TÄVLINGEN, och så avslöjar Steffo ett  fint gammalt nostalgiskt minne! Ett filmiskt sådant! 

Get some!

2021-11-26
Länk till avsnitt

#312 - "tjingeling i holken!"

På babbelmenyn denna vecka: The Crown-rabalder, e-handelsnostalgi, Fiffi tar ett seriemaraton, Netflix dyraste rulle (so far), winter is coming, Julkalendern (!), Steffo har problem med förnamn i heistrulle....och hela redaktionen verkar lida av mental trötthet.   Avsnittet kunde också ha hetat "tjuveriet möter mörk diskbänk". Visst låter det lite intressant ändå...? Get some!

Som Patreonare får du såklart extra speltid med frågelåda, deltävling 2 i STORA vintertävlingen....och Fiffi som har något hon vill prata om.... 
Seså, bli medlem nu! Örongodis väntar!
2021-11-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.