Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

forstagangenpodden's podcast

forstagangenpodden's podcast

FÖRSTA GÅNGEN Emma Knyckare och Matilda Sjostrom pratar om första gången man gjorde olika saker som sedan påverkar livet från och med där å då. Första kyssen till exempel. Eller första fyllan. Hur va det och hur påverkade det resten av livet sen?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

forstagangenpodden.libsyn.com/podcast

Avsnitt

Avsnitt hundra!

Första gången vi släpper det hundrade avsnittet. Vi har alltså gjort HUNDRA PODDAR! Så oerhört mäktigt. Eller precis som vanligt. Vi babblar om lite allt möjligt. Matilda hoppades på en bubbelfylla men Emma har visst tagit bilen till avsnittet så det fick bli halvnyktert mot alla odds. Vi pratar lite om förut. Och om sen. Och allt därimellan. In å götta dig nu!

2018-06-20
Länk till avsnitt

99. Har för mycket- gå in i väggen? Nej vi kör låst nacke eller varför inte panikångest- Hurra?

Konstig rubrik kan en tycka. Vi tycker den är perfekt. Vi har nämligen endel att berätta om hur vi mår. Vi mår kanske alldeles för kass utifrån hur bra vi egentligen har det. Men vi mår inte prima. Så är det bara. Sen kommer vi såklart berätta skojjiga saker med. Vi är väl inga barbarer! Varsågod. Vi älskar er. Hejdå.

2018-06-01
Länk till avsnitt

98. Emma "träffar" Camilla Kvartoft

I dagens podd berättar Emma om hur pinsam hon va i helgen och Matilda är lite bräcklig då hon haft det lite för bra det senaste och drömde dessutom en mardröm i natt. Bland mycket annat gott. In å götta dig! Vi älskar dig. Hejdå.

2018-05-23
Länk till avsnitt

97. Separatism

Separatism, vad e det för nåt? Och när är det bra? Kan det va dåligt? Vi köttar loss om ämnet eftersom vi ska va extremt separatistiska den 31 augusti samt 1 september för då är det dags för statementfestivalen. Emma är positiv och tror att allt förändras nu eftersom #metoo hände. Matilda är som vanligt sur och tror inte killarna kommer börja ta ansvar och då faller hela grejen. Typ. In å lyssna på podden nu din goding! Det kommer göra dig gott (även om det inte känns så haha)

2018-05-16
Länk till avsnitt

96. Vi är tillbaka Jeeeho

Förstagångenpodden har återuppstått som från de döda. Vi gör nån slags summering av de månader vi varit borta och rekar för hur vi sen ska gå vidare. Släng dig in och lyssna för vi e verkligen glada å va tillbaks!

2018-05-09
Länk till avsnitt

95. Räkna Kalorier

Första gången jag räknade kalorier, när va det? Och varför pratar vi så sällan om hur ätstörda vi är? Varför är det tabu och vad händer när det går för långt? Idag gästar Frida Retz podden för hon har ortorexi. Det är viktiga grejjer detta så lyssna NU! Puss. Vi älskar er. Hejdå

2018-01-14
Länk till avsnitt

94. Nyårspodden!

Nytt år, ja det har det varit i bara några sekunder nu! Men vad tycker vi om det? Och vad tyckte vi om 2017? Emma tycker att alla borde sluta säga "gott nytt" och börja säga "gott nytt röv" och hon lovar även att inte konsumera några nya saker år 2018. Alltså ska hon bara köpa riktigt gamla saker. Som barkbåtar till skor. Vill du veta mer - in å lyssna för fanken!

2017-12-31
Länk till avsnitt

93. Hör å häpna- Vi pratar om julen!

Första gången vi pratar om jul. Hatar vi julen? Älskar vi julen? Bara den som lyssnar får se. Eller får bara de som opererar ögonen se? Hmmmmm Spännande va?! Varsågod och god jävla jul på dig! PUSS

2017-12-24
Länk till avsnitt

92. Vem ska jobba gratis och vem ska plantera in nytt hår?

Idag pratar vi om lite olika saker. Vissa åker njutomlands för att sola, andra för att plantera in nytt hår. Typ. Lyssna och njut!

2017-12-17
Länk till avsnitt

91. Första värddjuret. Skoja - Skadedjuret. Hjälp!

Första gången en fick vägglöss eller kackerlacker hemma, hur va det egentligen. Det är kanske bara ett av de 132 sidospåren vi tjötar om i dagens podd. Sidospårens podd är det som gäller idag alltså. HURRA!

2017-12-10
Länk till avsnitt

90. Bakfyllan

Första gången vi va bakfulla, när va det egentligen? Och va tycker vi om det här med att vara fulla och sen bli bakfulla? Perfekt nu när vi vet att Statement festival ska ske på bananpiren i Göteborg. Den här podden är som en liten förkunskapsförfest till då kanske? Eller inte? Jaja! Varsågod i alla fall! HURRA. Vi älskar er. Hejdå.

2017-11-19
Länk till avsnitt

89. Vad ska vi göra när vi blir gamla?

Första gången du kom på att du faktiskt ska bli gammel. Vad tänkte du då? "Åh äntligen lite lugn och ro" kanske? Eller fick du panik för att du älskar att gå på krogen å dansa?

Sånt här måste vi reda ut alltså.

Varsågod!

2017-11-12
Länk till avsnitt

88. Komma ut?

Första gången en kommer ut. Hur är det? Det är otroligt individuellt såklart och det kanske tillochmed är en konstig mening för vissa. Men i vilket fall så handlar podden idag om just detta och det är Alice B som är gäst och berättar om hur hon ser på saken. Otroligt ljuvlig podd om du frågar oss själva. Så VARSÅGOD!

2017-10-29
Länk till avsnitt

87. Meeto för fanken!

Första gången vi inser på riktigt hur olika det kan va att växa upp som kille eller tjej. Vi är inte förvånade precis men har olika tankar om detta. Spännande va! In å lyssna för fanken!

2017-10-22
Länk till avsnitt

86. Sena korven?

Varför kallar Emma helt plötsligt Matilda för korven? Och hur förhåller vi oss till tid egentligen?

Det e bara å kasta dig in i dagens podd!

HURRA!!

2017-10-08
Länk till avsnitt

85. Dags att göra slut?

Första gången vi inser att de flesta förhållanden borde elimineras runt fyraårsdagen, vad ska vi då göra? Slut eller? För egentligen är det väl rätt konstigt att försöka leva efter att vara ihop heeeeela livet med en enda människa? Matilda har panik, Emma dricker vin. Jo men allt e precis som det ska i den heteronormativa tvåsamheten.....

2017-10-02
Länk till avsnitt

84. Ibland får vi vara lite avundsjuka väl?

Första gången du hade ont nånstans och blev riktigt negativ med tiden och bara va tvungen att få ut det, när va det? För Matilda är det så exakt just nu. Surbiggan som vi kallar henne. Men det går över. Och Emma berättar om framtida trätänder så in å njut bara! KÖÖÖÖÖÖR!

2017-09-24
Länk till avsnitt

83. Psykbrytet

Första gången vi kom i kontakt med psykisk ohälsa, när va det? Och vad ÄR det? Du kan vara psykisk sjuk, du kan ha en depression, lider av ångest kanske eller så får du ett psykbryt. Det är en jävla djungel det här och vi två är absolut inga proffs och trampar ofta i massa olika klaver men vi berättar vad vi känner och det är både gött och riktigt ogöttiga grejer i podden idag. Så vi ber om ursäkt i förhand och hoppas att fler pratar om sånt här MER. För vi behöver verkligen det. Ta hand om varandra för fanken!

2017-09-17
Länk till avsnitt

82. Emma blir vuxen?

Första gången en blir vuxen, är det när vi skaffar barn? Körkort eller torp kanske? Vi har ingen aning men här får du höstens första podd. ÄNTLIGEN e vi tillbaka! PUSS

2017-09-10
Länk till avsnitt

81. Hur vi träffade våra göbbar. wayoutwest-live

Första gången vi poddar live från Way out west eftersom förra året regnade bort. Vi berättar i detta avsnittet hur vi träffade våra killar, och dom berättar hur dom träffade varandra. Varsågoda!

2017-09-03
Länk till avsnitt

80. Sportperson?

Första gången vi sportade, hur va det? Och vad betyder sporten i våra liv egentligen? Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar i dag om hur deras historia ser ut från barnsben upp till idag. Det ska visa sig ha varit och är väldigt olika tyvärr.. för visst är det tyvärr va? Sport som ska vara så gott. Så gott. Varsågod att njuta av sista podden innan sommarlov. PUSS!

2017-07-02
Länk till avsnitt

79. Slutföra något

Första gången vi slutförde något viktigt. När va det? Och varför är vissa väldigt bra på att slutföra stora grejjer och andra sämre? Matilda Sjöström och Emma Knyckare är båda två, bra på att få saker gjorda men samtidigt värdelösa på det. Kan vi till exempel ens slutföra podden idag? Vem vet? Inte vi i alla fall. Tack och hej!

2017-06-25
Länk till avsnitt

78. Hemmafest

Första gången jag hade hemmafest, när va det? Va det en sån där fjortisfest där vissa spelade fulla och andra lekte vuxna genom att bara dricka tre groggar å veta sina gränser. Eller hade vi någonsin fester hemma när vi va unga?

Lyssna så får du veta för fanken! Varsågod! PUSS

2017-06-18
Länk till avsnitt

77. Första hemmet

Första hemmet, det va ju livmodern ändå. Fast sen då? Å vad är ett eget hem? Vad ska det ge oss och vem får säga att den är hemlös? Idag poddar vi från faktums livepoddbås/bod på westpride i Göteborg. Varsågoda!

2017-06-11
Länk till avsnitt

76. Mamma Sjöström hälsar på

Första gången Matildas mamma e med i podden, då vill Matilda passa på att prata om just relationer mellan barn och vuxna. Va ska de vuxna göra, va borde de göra och främst va ska en INTE göra, för att barnen ska bli bra människor. Vad tänker en själv när barnen växer upp och ifrågasätter hur en gör? Matilda själv anser ju att hennes egna uppväxt va rätt kass faktiskt.

Varsågod- PoddPoddelipodd till dig!

2017-06-04
Länk till avsnitt

75. Europaturnén

Idag poddar Emma från Barcelona med sin kompis Josefin Johansson. Vi pratar om Europaturnén vi är på och när Jossan barnarbetade i ett kloster. 

2017-05-27
Länk till avsnitt

74. Lögner

Första gången jag ljög ordentligt, när va det? Emma Knyckare och Matilda Sjöström ljuger rätt ofta verkar det ändå som alltså. Men ska man verkligen följa bibeln å inte ljuga alls. E det verkligen bra?

Här har ni veckans podd. Lögnpodden. Hurra!

2017-05-21
Länk till avsnitt

73. Blocket

Första gången Emma säljer något på Blocket. Hur går/gick det egentligen? Riktigt jävla dåligt om du frågar Matilda. Men att vi ens kan göra en hel podd om just detta, visst är det intressant?
För hur förhåller vi oss till våra prylar egentligen?
Har kanske båda två ett skevt förhållande till sina saker?
Oj oj oj va många frågor. Som kanske får svar?
Varsågod. Å Tack för att du lyssnar. Hejdå.

2017-05-14
Länk till avsnitt

72. Smaskigt extramaterial - Passa på å njut!

Första gången vi livepoddade på Henriksberg. Det va i fredags. Det kom så mycket folk och vi hade så skojjigt. Detta är en extra podd som vi släpper exklusivt och den är full av smaskiga historier från både oss själva OCH de som va där och lyssnade. Alltså - EXTREMT MYCKET GLÄDJE! Varsågod!

2017-05-07
Länk till avsnitt

71. Mycket avslöjande livepodd på Henriksberg

Första gången vi livepoddade på Henriksberg. Det va i fredags. Det kom så mycket folk och vi hade så skojjigt. Vi berättar snuskiga historier om våra första kvällar på Henriksberg (som är en go sunkig krog i Majorna i Göteborg) OCH vi släpper även en extra podd idag, med smaskiga historier från både oss själva OCH de som va där och lyssnade. Alltså - EXTREMT MYCKET GLÄDJE DENNA SÖNDAG. Varsågod!

2017-05-07
Länk till avsnitt

70. Jag är Tjock

Första gången jag va tjock. När va det? Och hur va det? Och hur kan vi ens göra en podd om att vara tjock utan att totalt göra fel hela jävla tiden. Det kommer inte gå men vi gör det ändå och flaggar för minfältet som vi går ut på. Kul va! Varsågod.

2017-04-30
Länk till avsnitt

69. Kontrollpersonen

Första gången jag märkte att jag va en kontrollperson. När va det? Och vad är det? Egentligen. Matilda Sjöström gör idag en podd med Katja Ahlsell, som blivit iväglurad på en överraskningsresa av sina vänner, och hon vet ingenting föruom vad hon får packa med sig. Hur reagerar vi när vi står inför något och inte har någon koll alls? Å vad tycker vi om de som e ledare och de som e följare? En väldigt splittrad podd idag- för att det är så vi är idag. Men rolig och lärorik kanske? Eller inte alls. Vad vet vi. Njut du av den i vilket fall. Och förlåt för det kassa ljudet mot slutet, nöden har ingen lag bara.

VI ÄLSKAR ER. Hejdå.

2017-04-23
Länk till avsnitt

68. Jag gjorde fel

[]
2017-04-16
Länk till avsnitt

67. Första tävlingsmänniskan. I mig själv eller nån annan?

Första gången vi kom i kontakt med en tävlingsmänniska, när va det? Och hur kändes det? Och framför allt, vad ÄR en tävlingsmänniska. En sak som e säker är att Matilda har blivit en men hur e det med Emmas tävlingsnerver då? Lyssna och njut!

2017-04-10
Länk till avsnitt

66. Ålder= Gammal

Första gången vi tänkte på ålder, när va det? Och visst betyder det att vi kommit på att vi blivit gamla? Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar om att bli ödlor, att vara pinsamma och att fylla 30 år å försöka boka en kanotföreningsstuga. Hur svårt kan det vara att bli gammal liksom? Matilda som älskar att sitta på huk, varför kan hon inte göra det längre? Frågorna är som vanligt många men också svaren? (OBS Skoja) . Varsågod- söndagspodd in your ears!

2017-04-02
Länk till avsnitt

65. Anställningen

Första gången en fick anställning. När va det? Och hur va det? Eller händer det aldrig? Matilda Sjöström och Emma Knyckare pratar om allt som har med jobb att göra. För och nackdelar och framförallt hur det känns att vara en working human! In å NJUT NU!!

2017-03-26
Länk till avsnitt

64. Första raggningen

Första gången någon raggade på oss, hur va det? Har det nånsin hänt ens? Och hur va det första gången vi själva raggade? För det har vi ju ändå gjort. Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratat vitt å brett om just raggning. Helt ljuvligt såklart så lyssna och njut!

2017-03-19
Länk till avsnitt

63. Första aborten

Första gången vi gjorde abort, hur va det? Inte så gött för nån av oss såklart. För det är väl inte gött överlag att kroppen får massa stryk. Just nu är det rätt mycket snack om kvinnans rätt till sin egna kropp eftersom USA fått ny president som är (rätt ordentligt) rå-sexist. Så va tycker vi om allt som har med abort att göra? Vi tycker väldigt mycket idag- båda två. Så in å lyssna på det! Varsågod!

2017-03-12
Länk till avsnitt

62. Första gången jag ville döda någon

Första gången jag ville döda någon, hur kände jag då? Å vad menar vi när vi säger att "jag vill döda den jäveln" för visst är det väl ändå inte så att vi kommer döda någon eller? Emma har färskt hat som hon faktiskt berättar om så bra att Matilda känner att hon också vill döda. Eller hata i alla fall. En härlig hatpodd e aldrig fel en söndag som denna! Varsågod å njut!

2017-03-05
Länk till avsnitt

61. Syssla med musik?

Hur ser det ut för oss som håller på med musik? Vad är det som driver oss? Varför håller vi på med detta trots att vi inte kan klara oss på det, alltså betala hyran typ? Du som inte håller på med musik men ändå gillar musik, hur tänker du nu när du får höra hur vi känner inför vårt eget yrke/kall? Alla tycker ju något om musik. Alla tar sig rätten att veta massor om musik, men vad vet vi egentligen? Flummigaste podden någonsin kanske, men vi e helt övertygade om att detta går att applicera på typ alla människors liv och vardag ändå. GÄst idag - artisten A.M.E- vi kallar henne Anna Engberg. VARSÅGODA!!
 

2017-02-26
Länk till avsnitt

60. Varför skaffar vi barn?

Första gången vi skaffar barn, varför gör vi det? För att skryta på instagram över hur gott livet är när man har familj? Eller för att få klaga huuuur mycket som helst på hur synd det är om en när en inte får sova på nätterna? Vet vi ens själva varför vi skaffade oss ongar? Är det på nåt konstigt sett så djupt rotat i oss att vi inte vet? Matilda är i alla fall så jävla trött på socialamedier-småbarnsföräldrar att Emma får försöka bena ut detta. Vi har ingen aning i vanlig ordning om vi kommer fram till något, men visst väcker detta avsnitt ändå lite nya tankar? VARSÅGOD DIN GODING!

2017-02-19
Länk till avsnitt

59. Melodifestivalen kommer in i vårat liv

Första gången melodifestivalen kom i vårat liv, det är kanske just nu? Emma jobbar på festivalen i år och Matilda kanske kommer söka dit nästa gång. MEN vad tycker vi om detta spektakel egentligen? Är det så att Matilda som vanligt är sur å vresig och Emma glad och härlig. Jo - antagligen. Men intressant är det i alla fall så in å lyssna med dig nu din goding!

2017-02-12
Länk till avsnitt

58. Emmas har slutat på p3 och bjuder på underbar rödamattanpose på p3 guld

Första gången en va riktigt onormal på bild, herre va kul det är! Och hur e det att sluta på ett jobb som lite blivit en del av en? In å njut av vår härliga poddis. PUSS

2017-02-06
Länk till avsnitt

57. Första cancern i fitti? Nej det låter för hårt. Första cellförändringarna kanske?

Första gången en får cellförändringar i livet där under. Eller va säger ni? Matilda har precis opererat sig och berättar för en orolig Emma. Vi reagerar ju alla olika på sånt här (även på annat reagerar folk olika) så vi pratar lite om det. Och vi pratar även endel om curryburken. Å vad menar jag då tänker du? In å lyssna så får du veta ALLT!

2017-01-29
Länk till avsnitt

56. Sminket

Första gången vi hade smink, när va det? Emma Knyckare och Matilda Sjöström undrar lite varför vi har det, vad det betyder och visst är det svårt att på 30 minuter komma fram till något riktigt smart angående just smink? Det känns som ett minfält vad vi än vill ha sagt. Tack och förlåt för detta året säger vi också såklart. 2016s sista förstagångenpodden. Men fler kommer väl 2017?

2016-12-25
Länk till avsnitt

55. Första mötet med polisen

Första gången en kom i kontakt med polisen. Hur va det? Å vad tycker Emma Knyckare å Matilda Sjöström om polisen? Är det så att Matilda som vanligt föraktar de med makt å att Emma tycker dom e rätt härliga? Eller är det kanske tvärtom just idag på fjärde advent? In å lyssna så får du veta ALLT? Eller något? Eller inget? Varsågod!

2016-12-18
Länk till avsnitt

54. Få diagnos

Första gången en får diagnos, hur e det? Å hur är det att leva med diagnos? Matildas bästis Mikael "lilla brun" Gustafsson gästar idag podden å berättar om när han fick adhd och hur det påverkat och påverkar hans liv. Hur borde de utan diagnos bete sig kring de med diagnos och vad finns det för positiva saker med att få diagnos? Alla frågor får svar!! Välkommen till poddis!

2016-12-11
Länk till avsnitt

53. Bli bonusförälder eller va ihop med en sån, typ

Första gången en blir bonusförälder eller blir ihop med en som blir bonusförälder, hur e det? Å hur borde det vara? Konstiga meningar och förvirringen e stor. Men det ordnar till sig såklart. Så in å njut av Emma Knyckare och Matilda Sjöströms tjöt i vanlig ordning. PUSS!

2016-12-04
Länk till avsnitt

52. Inlagd på sjukhus

Första gången en blev inlagd på sjukhus. När va det? Hur va det och hur borde det vara? Lite muntrare inredning och textilier tycker vi nog i alla fall. Och vi måste verkligen bli bättre på att säga "en" istället för "man". Emma Knyckare och Matilda Sjöström heter vi. Lyssna för fanken!

2016-11-27
Länk till avsnitt

51. Bli känd?

Första gången en märkte att en e känd, när va det? Och hur är det att vara känd? För visst är det olika eftersom en gör olika saker OCH e olika som personer. Men hur får en bete sig som känd? Å hur borde en bete sig mot den som e känd? Matilda Sjöström och Emma Knyckare tycker väldigt olika om detta och har mycket olika åsikter om ämnet. Emma e härlig och Matilda rätt sur. Lyssna och bli lite glad eller varför inte arg, å kanske förvirrad? Framförallt tror vi att du blir känd om du lyssnar på dagens podd. Varsågod!

 

2016-11-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.