Sveriges 100 mest populära podcasts

Kvällspasset i P4

Kvällspasset i P4

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/kvallspassetip4

Avsnitt

Kvällspassets specialpodd om magen!

Sändningen är inställd men vad gör väl det. Vi samlar gänget och snackar om allt mellan himmel och jord som på ett eller annat sätt rör magen. Adam gör ett besök på en restaurang i 1870-talets Paris, Hanna Andersson snackar tuggummin, Hanna Rasmuson funderar på barn i magen och Rasmus drar sig till minnes ett tårdrypande besök på en vietnamesisk restaurang.

2022-11-25
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Christer Lundberg: Apropå snö

Snön har verkligen vräkt ner i stora delar av landet. Klart att vi vill veta vad lyssnarna har varit med om som har med snö att göra!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Skidskytten Mona Brorsson snackar favoritsnöDet var stor snödramatik när Ronny berättade om hur det gick till när hans hundspann brakade igenom isen på älven. Och så berättar Anne om när hon fick användning för sina judokunskaper i snön. Sen blir det finbesök också när vi ringer upp skidskytten Mona Brorsson och snackar favoritsnö.Det blir såklart en massa extramaterial där Christer bland annat berättar om när hans hund Bruno hjälpte till med strandstädning, på sitt eget lilla vis. Och så pratar vi lite om det här med att kissa sitt namn i snö.
2022-11-22
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: Gjort själv!

Vi pratar om saker och bedrifter vi åstadkommit helt själva!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Jennieanne har 17 stycken terrarium hemma och massor med reptiler. Kameleonten Åkes terrarium har hon byggt helt själv från grunden. Lars gick en kurs i järnsmide och fick upp ett så stort intresse för det att han byggde sig en egen smedja hemma. Annika klär just i detta nu om en fåtölj som ska matcha till soffgruppen hon klätt om.Det blir tävling om vem av våra lyssnare som har mest fredagsfeeling. Och vi pratar med Anders Solvarm som har byggt sitt hus inuti ett växthus. I podden får vi finbesök av poddfolkaren Katarina, vi pratar om katter och om tv programmet Naked and afraid som fascinerar på många olika sätt. Henkes fru kan dessutom göra armhävningar på en hand!
2022-11-18
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Min lilla kvällsrutin

Det blir ett program om våra små egenheter och påhitt innan sovdags.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Lena och hennes man äter i lugn och ro, sitter och pratar och vill njuta länge av maten och varandras sällskap. Gunnel nattar sina hönor till kvällspasset och sorterar samtidigt 400 ägg! I 15 år har Håkan och hans fru spelat kort innan middagen, alltid bara ett parti.Hanna Andersson kommer in i studion och kör vår eminenta tävling "nyhet eller bullshit".I podden diskuteras det klädförvaring, kvällsrutiner och vi har fått en poddline om superduper farliga sporter!
2022-11-17
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Christer Lundberg: Vem eller vad vill du fira? II

Vi fortsätter att fira precis allt möjligt! Hurra!!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Rolf vill fira sin novembermustasch, Hanna är på väg att fira sitt jobb som fyller 30 år och på tal om jobb så ringde Stefan in som även han ville fira sitt jobb. Han trivs så bra att han är på plats redan klockan 5 om morgnarna för att kunna spela lite kort med kollegorna innan passet drar igång strax innan klockan 7.Och så blir det en massa extramaterial såklart där Hanna berättar att hon är lite nedstämd eftersom hon har sålt torpet "Hannaland". Och när är egentligen den optimala åldern för att bli ihop med någon?
2022-11-15
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Christer Lundberg: Vem eller vad vill du fira?

Det är måndag i mitten av november i en värld som stundtals kan te sig lite mörk. Då behöver vi hitta nåt kul att fira!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Vilket firarläge vi går in i! Mattias vill fira sin sambo för att han får vara den han är tillsammans med henne, Rosita vill fira sina underbara grannar och Robin vill fira sin vän och gamla klasskompis Marianne som låter honom övernatta när han är ute och kör med lastbilen.Och så blir det en massa extramaterial såklart! Bland annat vill Adam fira att han äntligen har burit undan en gammal låda från vardagsrummet, Christer har blivit hindrad inträde av en man när han skulle hämta hämtmat och Anna var på en väldigt annorlunda spaupplevelse.
2022-11-14
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Apropå tåg II

Det gick som på räls med tåghistorierna, så vi fortsätter rulla genom landet i jakt på lyssnarnas berättelser från vagnar, kupéer och perronger.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Lyssnaren Maria berättar om en dramatisk upplevelse när hon följde dotterns kompis till och på tåget och inte hann av. Anitas dotter hann inte heller av tåget och fick åka med i pyjamas.I extramaterialet fortsätter vi prata armar och händer och var man egentligen ska göra av dem.
2022-11-10
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Apropå tåg

Oväntade möten, märkliga förväxlingar eller spännande samtal - allt möjligt spännande händer på tåg. Därför vill vi veta: vad har lyssnarna varit med om på ett tåg?

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.i programmet ringer vi upp järnvägsfantasten Pär Boman från P4 Gävleborg och ber honom berätta allt han kan och lite till om järnvägar. Lyssnaren Leif har roat folk på tåg med att prata som Kalle Anka, Abbi berättar om en resa från Iran där familjen packat med honom massa god torkad mat, sen kom tullen på tåget och öppnade alla påsar, och Emmas pappa drog i nödbromsen när han skulle öppna fönstret framför "Sound of music-slottet"I extramaterialet avhandlas tändare vs ficklampor på konsert, tändaren som fanns i bilar förr och så berättar Adam om kopplingen mellan Galenskaparnas säng-sång och en gammal tåglåt och Hanna Raz har insett att alla tåg-emojis åker åt fel håll.
2022-11-09
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Christer Lundberg: Hur hamnade jag här? II

Vägen är inte alltid spikrak och ibland undrar man ju hur det egentligen gick till när man hamnade där man hamnade, både fysiskt och själsligt. Historierna fortsätter trilla in!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Det är ju rent otroligt var lyssnarna har hamnat någonstans. Vi fick bland annat höra från P.A, som i dimman på motorvägen helt enkelt valde att följa efter dimljusen på bilen framför för att på så sätt tryggt och säkert komma hem till Mariestad. Det var bara det att bilen framför inte hade Mariestad som slutdestination...Och så blir det såklart en massa extramaterial där Oscar ställer en fråga man kanske inte ställer sig själv så ofta, hur ska man ha händerna på bordet när man är på dejt?
2022-11-08
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Christer Lundberg: Hur hamnade jag här?

Ibland stannar man ju upp och undrar vad som i hela fridens namn ledde fram till att man är där man är, fysiskt eller själsligt. Hur hamnade du där egentligen?

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.En sån massa goa samtal. Bland annat från Hasse som har börjat köra rally vid en ålder när, som han säger, andra slutar. Mats kom över en väldig massa hattar när han köpte ett hus och bestämde sig rätt och slätt för att starta ett hattmuseum. Och så hade vi ju Tord såklart, som hoppade in i Chuck Berrys bil.Och så blir det en massa extramaterial där bland annat Hanna berättar om när hon mötte en rocklegendar i Alvesta och Christer har blivit bestulen på en den större av två tygsnoppar.
2022-11-07
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Rasmus Persson: Älskad, saknad

Allhelgonahelgen ligger framför oss, och vid den här tiden på året tänker vi extra mycket på dem som inte finns med oss längre, på dem vi saknar i våra liv.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.I programmet berättar Johan om saknade efter sin mormor Anna-Lisa som han stod väldigt nära, han minns särskilt kortleksstunderna hemma hos henne, Nahid saknar sin pappa som nyligen gick bort i Iran, de ringdes varje dag innan han dog hon önskar hon kunde ringa honom idag. Per minns sin man, guldsmeden Ulf som gick bort tidigare i år.I extramaterialet berättar Adam om saker han fått ärva som minne av sin farmor och farfar, och Hanna har nyligen fått läsa brev hon skrev till sin farmor som liten.
2022-11-04
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Jag fuskade...

Det har blivit dags att bikta sig i kvällspasset om när du fuskade. Det kan handla om ett oskyldigt litet fusk som fick ödesdigra konsekvenser. Eller om livets fusk som du kom undan med!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Elisabeth fick hoppa in en lördag och sälja frukt och godis, men hade inte någon vidare koll på priserna så hon låtsasvägde varorna och hittade på priser! Det blev en succé hos kunderna. Storfuskaren Börje ringer berättar om en fisketävling där han deltog, när abborrarna skulle vägas in efteråt fick Börje en idé, han stoppade fisken full med guldtior och vann tävlingen! Det uppdagades dock när han fick i uppdrag att rensa fisken. Tomas fuskade omedvetet och fick godkänt på körprovet utan att ha lämnat in det! Det blir våran eminenta tävling Nyhet eller bullshit. I podden pratar vi fusk, vi har fått ett grattis i poddline och vi snöar in på en STOR fråga: Kan man bli kär i vem som helst?
2022-11-03
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Apropå kalas!

Kvällspasset firar 7 år idag och det firar vi med ett kalas tema! Oväntade, knäppa eller märkliga historier apropå just KALAS.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Helens morfar fyllde 90 år och festen höll på enda in på småtimmarna, mormor och morfar ville aldrig gå hem och Helene fick tillslut släpa mormor hem klockan ett på natten. Eva gjorde en receptmiss, man skulle ju smälta osten i vinet! Det blev tillslut varma mackar som serverades. Johans mammas födelsedagsfirande skedde precis i stormens öga när stormen Gudrun drog över landet, elen slutade fungera, det var kallt och alla 80 släktingar fick samsas om stolar, golv och bord att sova på och under.Vi pratar med den norska artisten Freddy Kalas om hans festliga namn.I podden berättar gänget kalashistorier som har med såpa att göra och Sarit har ett litet dilemma...
2022-11-02
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: Jag och apparater

Det handlar om apparater. För alla har vi väl råkat ut för något med våra elektriska (o)vänner.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Kristina fick tuppjuck på en fax och kastade ut den i snön, det visade sig dagen efter att det inte alls var något fel på faxen utan mer på Kristinas tekniska kunskaper inom faxar. Mats väggtelefon kopplade alla samtal fel och det tog cirka 3 dagar att bara ringa några samtal. När han tillslut fick sin jägarexamen tog han med sig telefonen till skjutbanan och tog ut sin hämnd på den. Anja skulle brygga kaffe på jobbet när tre kannor gick sönder, när hon tillslut fick tag på en ny kanna så fanns det inga kaffefilter. Men som gammal scout kom hon på att göra ett filter utav toapapper!Claudia har dessutom gjort en liten apparat-enkät inom olika yrkesgrupper. I podden pratas det bland annat om bergsprängare, träslöjdslärare och tatueringar.
2022-11-01
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Rasmus Persson: Att slösa och spara på el

Har vi några riktiga elsparare därute? Eller elslösare för den delen? Kvällspasset får besök av energi- och klimatrådgivaren Mats Danielsson och vi vill gärna höra vad lyssnarna har för historier på ämnet!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Johan ringer in och berättar om sin älskade jacuzzi som drar oerhörda mängder el när det ska badas mitt i vintern, men å så go den är!Kristin ville en gång för alla reda ut vad som drar mest energi, ugnen eller den nyinköpta airfryern? Och hur är det egentligen med snabbprogrammen på disk- och tvättmaskinerna?Dessutom blir det poddline från Skogsfilosofen och så bjuder Rasmus på en matig genomgång av sin eltörstande avfuktare som behövs för att bli av med en hemsk lukt. Är den värd priset?
2022-10-31
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Rasmus Persson: HÖST-BINGO!

Det har ännu en gång blivit dags för en resa genom vårat avlånga land där vi idag letar efter personer som har gjort någonting särskilt på en specifik plats. Får vi 5 rätt blir det BINGO!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Leif planerar en höstfest i nordväst :"Middag med dans" heter den. Kristina njuter av sin trädgårds färg i Åtvidaberg. Ronny har haft en god jakt i en värmländsk trakt, en kärleksjakt där han träffa Ida som han nu är gift och har två barn med. Jonas känner höstsorg i Sölvesborg, han saknar sommar och rockfestival. Och Monika, Sonja och Mats spelar höstens fanfar i eller omkring Kalmaaar. Näverluren åker fram och vilken fanfar! Det blev BINGO!
2022-10-28
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Iran

Kvällspasset om landet många tänker på just nu. Det är över 40 dagar sen Mahsa Jina Amini dödades efter att hon gripits av Irans moralpolis, och många följer händelseutvecklingen i lran. Vi öppnar upp för lyssnarna att dela med sig av sina tankar och historier kopplat till landet.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Shiva har bott i Sverige i över 45 år men berörs otroligt mycket av vad som händer i Iran just nu, det är med sorg men också med stolthet hon tänker på folket i Iran. Laleh brinner för persisk mat, och har hållit i matlagningskurser där hon vävt in den persiska kulturen med mat, samtal och persisk poesi. Läget i Iran är det enda Poya tänker på just nu, han hoppas att folket fortsätter att kämpa och han känner själv att han bär ett stort ansvar som svensk/iranie att också kämpa för att få deras röster hörda. Med för att svara på frågor från lyssnarna och berätta om situationen i Iran just nu är Sveriges Radios korrespondent Johan-Mathias Sommarström.
2022-10-27
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Lär mig nåt jag inte kan

Vad kan lyssnarna som kanske inte som många kan? Vi vill ha alla tips och trix och all ny kunskap vi kan få!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.På tal om att lära sig saker! Vi ringer upp årets lärare 2022 Patrik Vesterlund, och frågar honom om läraryrket och hur man egentligen blir årets lärare. Lyssnarna lär oss massor med nytt: Anders berättar om skillnaden på cement och betong, Mats lär oss att alla får på Gotland heter lamm och Bosse som är skomakare undervisar oss i vikten av att sätta i skoblocken i skorna direkt när man tagit av dem. I extramaterialet slår Sarit ett slag för återinförandet av tryckaren! Och så säger vi hej till vår praktikant Adam.
2022-10-26
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Christer Lundberg: Den eller det smet II

Sir väs är fortfarande ute på glid, och det har många av er lyssnare också varit! Ett program om fler rymningar och smitningar...

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Högt och lågt när vi bland annat får höra om Sonjas dotters majs orm som åla sig ner i en ryggsäck men slank ur väskan på en gräsmatta. Ett par dagar senare dök ormen upp i tidningen och fanns att återfå på en biltvätt i Linköping. Klas jobbade på Kirseberganstalten när en väldigt filmisk rymning ägde rum, en fånge lyckades gräva sig ur med en gaffel och skickade sedan ett kort från Holland med en märklig förfrågan. Och Rune, han smet från sin svensexa.I podden pratas det smeknamn, det är poddlines från Örebro och hunden Bror har ännu en gång gjort en dramatisk rymning.
2022-10-25
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Christer Lundberg: Den eller det smet

Inspirerade av den förrymda kungskobran Sir Väs vill vi gärna veta vad lyssnarna har varit med om på tal om rymningar, smitningar eller vad det nu än kan vara som har stuckit iväg!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Oj vad det ryms och smits! Evas stackars klasshamster som rymde och råkade bli inlåste med en katt. Skansen-Jonas Wahlström uppdaterar oss om det senaste kring den förrymda kungskobran Houdini.Och så tittar Rasmus in i programmet och lär oss ett och annat om både förrymda hundar och flamingor.Dessutom blir det en massa extramaterial där vi bland annat får höra om Christers spektakulära rymning från ett franskt hotell och om Hannas brorsas orm som låg under en madrass i tre månader för att tillslut upptäckas.
2022-10-24
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Rasmus Persson: På vilket sätt är du fredagsfin och varför?

Visst vill man ändå piffa till sig litegrann ibland. Det är ju ändå fredag!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Rasmus har tagit på sin vita skjorta och bolo tie (en sån där västernslips ni vet) och gjort sig riktigt fredagsfin. Men inte bara det! Han har laddat lyckohjulet!Så många goa lyssnare ringde in. Bland annat Titti som har målat ögonen för att bli lite extra fin inför att fota för ett nationellt ID-kort. Dan har haft sina kor Carmen och Jasmine på skönhetstävling. Den unga Eddie Meduza-fantasten Karl har fått en ny ursnygg jeansväst.Och så blir det en massa extramaterial där Rasmus berättar om när hans ettåring råkat sätta på hans alarm på telefonen som väckte honom klockan fyra. Hanna Rasmuson älskar att tvätta fötterna, då blir hon fredagsfin. Och så blir det en filosofisk poddline om rymden.
2022-10-21
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Rasmus Persson: Oväntade uppvaknanden

Vi spinner vidare på det här med sömn och hör allt om era mest oväntade uppvaknanden

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Sven la sig för att sova i bilen men hade lyckats komma åt växelspaken så att bilen åkt iväg och ställt sig och blockerat toaletten på campingen. Sigges garderob i semesterhuset var nästan som i filmen Narnia, det fick hon erfara en natt då hon vaknade av att en främling andades vid hennes huvud. Och Niklas briljerade inte direkt under högvakten på slottet då han somnade mot sin bajonett och vaknade av att kaptenen skrek : GIVAKT!Vi pratar med Stephanie Zakrisson som är Sveriges Radios korrespondent i London om Liz Truss avgång och rekordkorta tid som premiärminister i Storbritannien.I podden snackas det bland annat om oväntade uppvaknanden och teaterskräck. Vi har fått in ett rörande lyssnarmejl och dessutom har Hanna Rasmusson dagen till ära hängt med en prinsessa!
2022-10-20
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Udda sovplatser

Ett program om udda sovplatser tillägnat alla sömntutor därute.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Magnus var trött och hittade den mest perfekta skylda platsen i hela simhallen att sova på, högst upp på femmans hopptorn. Sven-Åke somnade på en låda dynamit och Anders bekänner att han sov i ett bollhav en natt på ett hotell i Skövde.Och vi gör tillsammans med Didrik Vanhoenacker som är jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet en djupdyking in i djurens sömn och sovplatser. I podden berättar Adam om ett händelseförlopp i en sovvagn på ett tåg och Claudia har varit på lättklädd cancanshow! Sarit var otroligt rädd för papperskorgarna på gymnasiet och Oscar Petré har sovit i en kartong. Och poddlines!
2022-10-19
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: Sömnrelaterat

Udda sovplatser, nattliga irrfärder, och andra märkligheter som skett på ämnet sömn.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Vi får bland annat höra om Lena som somnade på flyget och blev lite för kärvänlig med främlingen i flygstolen bredvid. Maria och hennes trötta lumparkumpaner vrålade ut order i sömnen till varandra och Patriks vilostund i duschen fick förödande konsekvenser!"Fråga Agnes Wold" släppte idag sitt första avsnitt inför hösten. Agnes Wold är med på tråden och pratar sömn med Morgan.I podden spelar vi upp det gamla samtalet med Andreas där han pratar jibberish i sömnen. Morgan påstår att han vet hur man får svärfäder på fall! Och, går det att säga västkustsk kusk snabbt?
2022-10-18
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Rasmus Persson: Konstigt kroppsligt

Ett program om udda attribut på våra kroppar och om lustiga trick vi kan göra med våra kroppar.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Magnus nacke är 30 grader sned, men den vridna nacken kommer väl till pass på jakt med bössan i handen. Hilda har bara ett bröst och bestämde sig för några år sedan att kasta bh:n, hon tycker det är dags att vi accepterar våra skavanker. Lastbilschauffören Mikael kan gäspa precis när han vill, vilket visat sig vara mycket praktiskt när man blir torr i ögonen av lång bilkörning. Bosse Sjökvist är bland annat marknads varietéexpert och listar tre kroppskonstnärer i historien som utmärkt sig lite extra. Varning för ekivokt innehåll!I podden har Rasmus gjort något pinsamt i tvättstugan, Adam har bråttom men kan inte låta bli att prata om kimchi och Claudia har en lista på kroppsliga saker som ska vara näst intill omöjliga att lyckas med.
2022-10-17
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: "Friday I´m in love"

Ett kärleksfullt program som kommer att handla om prylar eller fenomen vi älskar och blir lyckliga av.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Elias älskar fredagskvällarna, för det är då han får slappna av lite och umgås med sina vänner över internet och spela E-sport och snacka skit. Birgitta är fotterapeut och går riktigt igång på fula tånaglar! Ju fulare, desto kulare är hennes motto. Annika kan inte värja sig mot livemusik, det blir bara sååå mycket kärlek i luften.Hanna Andersson hoppar in och pratar om hennes kärlek för glidtacklingar.I podden vill Morgan prata om filmen Ice Age 3, han tror sig ha hittat ett dolt budskap. Ledarsuggan berättar vidare om förra veckans turné med Uggla och om konferensen hon ska på ikväll och Claudia bedyrar sin kärlek till sina kimonos.
2022-10-14
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Stövlar

Historier om när dina stövlar råkade ut för något eller när du var med om någonting märkligt apropå stövlar.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Högt och låg om stövlar när vi bland annat får höra om Ellinors midsommar med stövelkastning där somliga var lite väl tävlingsinriktade. Vi hör Birgitta som hade hela ena stöveln full med torrfoder och misstänker någon form av gnagare. Och lika snygga som Gunilla tyckte hennes nya stövlar var, tyckte hennes hund att dom var goda! Mums!I podden säger vi adjö till vår praktikant Elsa, vi pratar om "gåskor" och om kaoset som ofta uppstår vid en flytt. Skogsfilosofen ringer in och tipsar Sarit.
2022-10-13
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: PRAO och praktik

Kvällspasset har haft en PRAO hela veckan och självklart vill vi veta vad du har varit med om när du fick lämna skolbänken för att få känna på arbetslivet litegrann.

Vi har letat i arkiven och hittat ett klipp på när 15-åriga Sarit är ute och gör intervjuer under sin prao-tid på radion i Borås.Läraren Kenneth berättar om när han skickade i väg en elev på prao till ett hotell men när hotellet några veckor senare ringer och säger att ingen elev kommit, så uppdagas ett missförstånd. Karin gjorde prao på en skoaffär i Jönköping och gick och gömde undan skor hon själv ville ha. I podden berättar Adam om sin praktik, där han fick inseminera kossor.
2022-10-12
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: Apropå återvinning

Vi pratar om att göra någonting nytt av någonting gammalt. Den enes skräp den andres skatt.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Idag fick vi bland annat prata med Robert som gjorde ett soffbord av kompisen Assars gamla båt och med Britt-Marie som är sömmerska och som sydde en kappa av slipsar. Håkan trixade ihop en slags hallgarderob med hjälp av en skyltdocka, en gammal gul brevlåda och en porslinshund. Garderoben fick armar, utbytbara huvuden och lapp för ögat.I diskuteras mera återvinning och...bandet Queen!
2022-10-11
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Sopor!

Ett illaluktande program om återvinningsstationer, soprum och om saker som slängts fel eller blandats ihop Juste, det ska handla om sopor!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Vi pratar bland annat med Annika som tänkte att det var smart att kroka fast soptunnan på dragkroken till bilen, det var det inte. Hon glömde bort den och spred istället ut allt skräp längs med gatan. Lasse och hans hade middag med räkor och vin och åkte sedan till USA i tre veckor...väl hemma fann dom en stank, miljoner med flugor och fick måla om i hela huset. Och Siv ramlade i containern på återvinningscentralen. Vi får också höra från Lovisa Berntsson som är "sopgumma" om vad Sopbilskuppen är för något. I podden pratar Adam och Sarit om ännu mera sopor. Och Jovan i växeln lägger korten på bordet om huruvida sopgubbar får åka bak på bilen.
2022-10-10
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: Märkliga saker jag trodde när jag var liten

Som barn drog man ofta egna slutsatser om saker och ting. Vi pratar med lyssnarna om vad dom trodde blint på som barn.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Vi får bland annat höra om Tommy som skrev en uppsats med frågeställningen om bilar fortfarande skulle finnas när han blev stor nog att ta körkort. Morgan pratar med Lollo som trodde att hon hade fått horn i pannan av att svära då hon tyckte att pannan buktade ut lite på sidorna och Anki som trodde att det bodde små minimänniskor i radioapparaten. Det blir även en tävling om vem som har bäst "fredagsfeeling"!I podden har Morgan fått babyolja i öronen, Adam trodde som barn att Blekinge låg i Halland OCH vi utfärdar en varning för att inte tvätta ur schampot.
2022-09-30
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Barnasinnet kvar

Vi har barnasinnet kvar i kvällspasset där vi pratar med och om barnsliga vuxna som inte riktigt har vuxit upp.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Anette går på kvällspromenader och spanar efter lediga gungor på tomma lekplatser. Jenny har skrämt bort barn från bollhavet på en Finlandsfärja och Gunnar älskar att doppa bullen i ett glas kall mjölk. Vi kollar av barnsinnet hos Journalisten och programledaren Fouad Youcefi som bland annat leder Politikbyrån i SVT.I podden råder det delade meningar om pannkakstårta, Sarit har haft problem med sopsorteringen och Adam drömmer sig bort och funderar på hur det hade varit att vara ett "underbarn" vid 6 års ålder.
2022-09-29
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Christer Lundberg: Förvånad av ett barn II

Vi fortsätter att lyssna till historier där försigkomna barn har förvånat och förbluffat oss. Med sin ärlighet, tokighet, träffsäkerhet eller sitt förstånd.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Anna-Lenas dotter gav dagisfröken svar på tal, och sa att det är minsann Göran Persson som bestämmer om hon ska ta på sig galonbyxor. Gunillas sexåriga barnbarn förvånade med att vara engelskspråkig och Karins dotter rapade så högt i affären att gubben framför blev helt stum och med ögon som nästan trillade ut.Farah Abadi är med i programmet och berättar om Världens Barn turnén nästa vecka tillsammans med Magnus Uggla. I podden berättar Ledarsuggan bland annat om vad som händer nästa vecka på våran sändningstid, hon ska nämligen också på Världens Barn turné med Uggla. Det pratas om namn vi blivit kallade, frisörer och annat smått och gott.
2022-09-27
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Christer Lundberg: Förvånad av ett barn

Vi pratar om när du blev riktigt förvånad av ett barn. När ett barn var oväntat ärlig kanske eller gjorde något så tokigt att du tappade hakan.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.I kvällens avsnitt får vi bland annat höra om Karin, vars elever trodde att hon hade brutit hjärnan och om Evas son som blev förskräckt inför skaldjursbuffén som han trodde inkluderade sköldpaddor. -Det var så gott att jag slapp kräkas, sa Göstas dotter om torskrommen hon fick till middag.I podden har både Christer och valpen Bruno varit krassliga, Adam har haft på sig ett par rejäla gummistövlar hela dagen på kontoret och Claudia har träffat ett väldigt pratglatt barn på bussen.
2022-09-26
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Morgan Larsson: Vem eller vad vill du fira?

Det finns all anledning att fira, det är fredag, bara en sån sak? Vem eller vad vill lyssnarna fira?

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Annie ska fira syrran som fyller 30 år med Harry Potter-tårta och Kinamat, Oscar vill hälsa grattis till kompisen Alfred "Sillen" som fyller 22 år och åker i bilen framför på väg hem från en jaktresa. I extramaterialet berättar Morgan om en beställning på en indisk restaurang och Hanna knäcker ett menymysterium. Och så går vi igenom målgesterna vi minns.
2022-09-23
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Gul

Ett program om allt som är gult! Vad har lyssnarna för gula historier att bjuda på? Och så är Kvällspasset nominerat till Gul(d)örat.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Tomaterna Håkan planterade blev aldrig röda - de blev gula. Elisabeth åkte in på sjukhus klädd i gul hatt, gul klänning och gula strumpor och läkaren sa att "såhär gul får man inte va", det visade sig att hon hade gallsten och fått gul hud och gula ögonlock. I extramaterialet får vi besök av Sarits psykolog Ingela som svarar på frågor om allt från kameler till oro och irritation.
2022-09-22
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Hänt på match II

Vi fortsätter att prata om vad som hänt på match. Matchernas match, oväntade prestationer med mera!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Det blev kärlek vid första ögonkastet när Sverker spillde ut en mugg cola på tjejen bredvid i stolsraden, Anders fick en reprimand av prins Daniels livvakter på en AIK match och Peder bröt två benpipor i armen MEN fångade bollen!I podden diskuteras bland annat... hur går kameler egentligen? Det finns en hund som heter Sarit, och Adam berättar om sin farfar som var väldigt glad i att vara på match och ge vägbeskrivningar.
2022-09-21
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Morgan Larsson: Hänt på match

Mycket kan hända på en match, både på läktaren, på plan eller i korvkön. Det pratar vi om idag!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Anders sänkte en svala med sin utspark, Nisse gjorde självmål och blev petad ur laget och Ingegerd och hennes dotter blev stjärnorna på en baseball match.Expertkommentatorn och före detta elitidrottaren Anette Börjesson är med och berättar bland annat om när hon oväntat fick ett gult kort.I podden gör Morgan ett uttalande om Ralf Edström som inte stämmer, bara nästan. Adam listar dråpliga namn på episka matcher och Tove tror att Claudia har fått PTHÄSTD.
2022-09-20
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Sarit Monastyrski: Apropå drottning Elizabeth II

Men anledning av drottning Elizabeth den II:s bortgång och begravning idag, pratar vi om era möten och minnen med drottningen.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Thomas eskorterade drottningen vid ett statsbesök i Sverige, Hanna fick ett brev från Elizabeth II och våran medarbetare Claes har varit på tebjudning hos självaste drottningen av England. Anders korsade vägar med drottningen vid en jakt i Scotland, och sedan ytterligare en gång i ett bandysammanhang. Bernt och hans fru fick låna drottningens toalett och Göran körde runt med drottning Elizabeth och vår svenska kung i en hel dag.
2022-09-19
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Morgan Larsson: Hänt hos frisören

Förväntansfull med ett litet pirr i magen kliver man kanske in på frisörsalongen och tänker att: Nu ska jag bli riktigt fin i barret. Men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig hos frissan.

Mats söner grät när dom fick se sin pappa efter en tur med trimmern och Birgitta gjorde precis alla fel som hemmafrisör och det hela slutade med ett desperat försök att rädda håret med klorin... Lars svåger tittade i lättklädda tidningar hos frisören och blev väldigt kortklippt och Marita fick sjunga skallig med bara en liten tofs i nacken på sin FRISÖRS bröllop. Detta och fler hårresande historier!
2022-09-16
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Jag har slutat ...

Magdalena Andersson, Annie Lööf och Roger Federer har alla nyligen slutat på jobbet. Vi vill veta vad lyssnarna har slutat med!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Från lyssnarna får vi höra Elaine som slutat med julpynt och påskpynt, Mia som har slutat räkna dagarna till jul och Helena som har slutat diska efter sina kollegor. Dessutom blir det tävling i form av Nyhet eller bullshit. I extramaterialet berättar Anna att hon slutat tränga in sig i för små skor och Hanna att hon har slutat stryka. Och så kommer Sarit på att hon vill bjuda in sin psykolog till podden.
2022-09-15
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Min första gång som ...

Vi vill veta vad lyssnarna har gjort för första gången! Kanske har nån nyss plockat sin första svamp, eller så kommer nån att tänka på en första gång för länge sen.

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Statsvetaren Folke Svantesson svarar på frågor om valresultatetDe sista rösterna är (närapå?) räknade men frågorna är fortfarande många. Vad händer nu egentligen nu? Folke Johansson, professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet svarar. Från lyssnarna får vi historier från Ingela som agerade vägens hjälte och spärrade av en olycka med sin lastbil, Zvezdan körde fel kund i sin taxi och Anna som både satt in fryst fisk i ugnen och jobbat som röstmottagare för första gången. Och i extramaterialet blir det första gången-historier om både kiss och bajs ...
2022-09-14
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Rasmus Persson om mer väntan

Vi fortsätter att snacka om vad du väntar på egentligen! Rasmus tar över stafettpinnen efter Sarit men i övrigt undrar vi samma sak. Vad väntar du på egentligen?

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Vi får bland annat ett kärt återhörande när vi ringer upp Anneli. För ett år sedan skulle hon få spola sin egen toalett efter att ha haft mulltoa i 20 år. Det var en lång väntan då. Hur känner hon nu ett år senare?Och så blir det en massa extramaterial såklart där Rasmus läser upp ett mejl som lika gärna hade kunnat vara med i Magstarka rummet, Hanna undrar när hon kommer känna sig hemma i Göteborg och Adam har grävt ner sig i Fahrenheit-skalans underbara (?) värld.
2022-09-13
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Vad väntar du på?

Det ser ut att bli en lång väntan på ett valresultat. Och det är ju heller inte det enda man går och väntar på. Eller hur?

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Dessutom blir det en massa extramaterial där vi bland annat får lära oss vad man ska göra när man kommer till ett rödljus och både Hanna och Sarit visar sig ha väldigt bra koll på var nära, kära och avlägsna släktingar befinner sig.
2022-09-12
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Morgan Larsson: Vart är du på väg?

Vart är lyssnarna på väg? Pernilla har fyllt på en silo, Truls är på väg för att hämta sin folkracebil och Mung är på väg på marknad. Dessutom ringer vi upp Claes Aronsson från Europapodden för att fråga vart England är på väg efter Elizabeth II:s bortgång.

2022-09-09
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Det hände på en valdag

Vad har lyssnarna varit med om på självaste valdagen? Moa frågade chans med en valsedel, Karolin valvakade med värkar och Mats återanvände gamla valsedlar som korvpapper och handlingslappar.

2022-09-08
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Rasmus Persson: Små och stora val

Kvällspasset flyttar sändningen till en uppstoppad blåval (!) och snackar med lyssnarna om små och stora val i livet. Dessutom gästas vi av statsvetaren Patrik Öhberg och psykologen Sandra Buratti som är experter på det här med val, fast på sina olika sätt.

2022-09-07
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski om Storbritannien

Storbritannien har fått en ny premiärminister och vi kollar med lyssnarna vad de har för historier på tal om nyss nämnda land!

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.Dessutom får vi en expertrapport från vår London-korre Stephanie Zakrisson med det senaste från Storbritannien. Och så blir det så klart en massa extramaterial där vi bland annat får höra om när Anna fick en riktig energiboost och Adam råkade översalta sina hemgjorda pommes frites. Typiskt!
2022-09-05
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Morgan Larsson: Vad är det som luktar?

Vi nosar upp historier på temat lukt! Magnus hittade ett ekorrhuvud i sin packning, Anders ääälskar lukten av sin grannes matlagning och Karins pappa hade glömt tömma dasset i husbilen.

2022-09-02
Länk till avsnitt

Kvällspasset med Sarit Monastyrski: Oj, larmet gick!

Det piper från allt möjligt hos lyssnarna. Ett brandlarmgår av under en 50-årsfest, brandvanare som piper men inte går att hitta, och en misstänkt tinnitus visar sig vara grannens brandvarnare.

2022-09-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.