Sveriges 100 mest populära podcasts

Röglepodden

Röglepodden

En hockeypodd från Helsingborgs Dagblad med fokus på Rögle BK. Programledare: Daniel Rooth, Linus Ahlin och Mattias Hjälm.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hd.se/rogle

Avsnitt

Avsnitt 205. Stor silly season-genomgång

En del spelare är på ingång ? andra är på väg ut. I veckans avsnitt av Röglepodden blir det ett rejält silly season-svep.

I november brukar det röra på sig i SHL-klubbarna. 2023 verkar inte bli något undantag. Adam Tambellini sägs vara klar för schweiziska Davos inför nästa säsong, vilket har öppnat för spekulationer om Leon Bristedt kan vara på väg att gå i motsatt riktning, från Davos till Rögle. Dessutom snackas det om att Lian Bichsel är på ingång i Rögle inom kort ? övergången till Rögle bekräftades just efter inspelningen var klar ? och att en annan back, Leksands Anton Lindholm, är ett hett namn inför nästa säsong.

I Röglepodden tar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth en rejäl diskussion om detta i veckans avsnitt. Dessutom besvaras lyssnarfrågor, det pratas om lagets uppryckning senaste tiden och bjuds på en träningsrapport med ett positivt skadebesked.


2023-11-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 204. Trängsel, debut och comeback

Hårdnande konkurrens, Lucas Ekeståhl Jonsson om lyftet i powerplay, nyhetsrubriker, debut och Daniel Zaar-comeback ? Röglepodden är tillbaka med ett fullmatat avsnitt.

Två matcher har spelats sedan senaste podden och Rögle har fått ihop tre raka segrar. I veckans avsnitt av Röglepodden diskuterar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth vad som talar för respektive emot att det har vänt på allvar för klubben nu.

Dessutom djupdyker trion i veckans nyhetsrubriker om Samuel Jonsson och Brandon Davidson. Lucas Ekeståhl Jonsson gästar och får prata om hur det är att vara tillbaka i Rögle och återförenad med Adam Tambellini i powerplay. 

Det bjuds även på kluriga lyssnarfrågor och en diskussion om konkurrensen som gör att flera spelare hamnar på läktaren nu.
2023-11-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 203. Sexton avgörande dagar

Sju matcher på sexton dagar ? är det nu Rögles säsong definieras? Röglepodden diskuterar det och bjuder på lite mer klarhet gällande Lian Bichsel.
 Uppehållet är över, nu kommer sju matcher på sexton dagar för Rögle. Först mot HV71 och Oskarshamn, som ligger precis efter i tabellen, och därefter väntar Linköping, Malmö, Timrå, Frölunda och Modo ? idel streckkonkurrenter i tabellen. I veckans avsnitt diskuterar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth om detta är en serie matcher som kan avgöra vart Rögles säsong tar vägen. 

I podden bjuder vi även på en inspelad intervju med nyförvärvet Henry Bowlby. I studion blir det intensiva diskussioner ? om vad den här värvningen signalerar och om trängseln på backsidan. Det framkommer också lite klargörande information om vad som gäller med NHL-kontrakterade backen Lian Bichsel, som Rögle hoppas på. 

2023-11-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 202. Hur mår Rögle efter första tredjedelen?

Nästan en tredjedel spelad av säsongen och landslagsuppehåll ? då passar Röglepodden på att summera Rögle så långt. Det blir analys om allt från spelsystem till spelares insatser.

När avsnitt 202 av Röglepodden spelades in var det något av feststämning i studion ? äntligen kunde alla tre vara med. Linus Ahlin, Daniel Rooth och Mattias Hjälm tog sig an Rögles första tredjedel av säsongen och i analysen vävdes lyssnarfrågor in.

Lagdel för lagdel gås igenom där mycket tid läggs på backsidan. Inte minst eftersom Lucas Ekeståhl Jonsson kommit in och Brandon Davidson lär vara på väg tillbaka. Vem blir över? Vad kommer hända?

Framåt verkar det till slut ha formats två toppkedjor som fungerar, men vart ska Daniel Zaar in när han kommer tillbaka från skada?

Vi tittar tillbaka på sista matchen innan landslagsuppehållet och undrar vilka skillnader som fanns i segern mot Luleå jämfört med tidigare matcher. Spelsystemet sägs ha gått tillbaka mot hur Rögle spelade tidigare ? hur märks det?

I damsatsningen bröt Rögle med sportchefen Nanna Holm Glaas och vi försöker ge en bild av vad som kan ligga bakom beslutet. 


2023-11-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 201. Är Ekeståhl Jonsson spelaren Rögle behöver?

Lucas Ekeståhl Jonsson vänder tillbaka, men är han spelartypen Rögle är i behov av? Den här veckan analyseras senaste nyförvärvet, backsidan i stort och vad som krävs för att laget ska vända krisläget.

Efter kritiken mot backsidan agerade Rögle och värvade tillbaka Lucas Ekeståhl Jonsson efter hans tid i den schweiziska ligan. Podduon Linus Ahlin och Mattias Hjälm tar ett grepp värvningen och blickar framåt för att analysera hur försvaret kan tänkas se ut framöver. 

Lagkaptenen Anton Bengtsson gästar i en intervju, en färsk träningsrapport avhandlas och lyssnarfrågorna betas av. Bland annat vilken, eller vilka, backar som kan komma att lämna framöver. 

Trevlig lyssning!


2023-11-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 200. Abbotts ledarskap testas som aldrig förr

Hur tjock är isen i Catena arena? Hur hittar materialförvaltaren så snabbt nya klubbor när spelarnas går sönder? Och hur ska första SHL-fjärdedelen analyseras?

Svaren kommer i det 200:e avsnittet av Röglepodden. 

Massor av lyssnarfrågor besvaras när Röglepodden fyller 200 avsnitt. En lyssnare får till exempel svar på flera funderingar: hur tjock är isen i Catena arena, hur funkar det med reklamen där under ytan och hur går det till när en spelares klubba bryts och materialförvaltare Frederik Andersen blixtsnabbt hittar och sträcker ut en ny?

Men merparten av avsnittet ägnas åt Rögles knackiga första fjärdedel av SHL:s grundserie. Mattias Hjälm och Daniel Rooth analyserar de senaste matcherna och spekulerar i om det är någon vändning i sikte. 


2023-10-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 199. Första gången marken gungar lite under Abbotts

Sex raka bortaförluster har satt Rögle i en tuff sits. I Röglepodden diskuteras hur klubben mår. 

Så här långt lever inte Rögle upp till sina egna eller omvärldens högt ställda förväntningar. Sex raka förluster på bortais och en elfteplats i tabellen är en grov missräkning och besvikelsen jäser i supporterleden. 

I Röglepodden menar Daniel Rooth att för första gången gungar marken lite under Cam och Chris Abbotts ledarskap. Tillsammans med Mattias Hjälm analyseras upptakten och vad det är som inte stämmer. 

Podduon grottar ner sig i avslöjande statistik, bjuder på en aktuell träningsrapport och gästas av lagkaptenen Anton Bengtsson, som ger sin syn på varför poängen inte rullar in som tänkt. 

Dessutom får vi veta varför matchklockn räknar neråt i stället för uppåt när herrarna spelar. 

2023-10-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 198. Minikrisen över ? hur blir det med bortaspöket?

Urstarkt hemma, bara förluster på bortais ? i veckans avsnitt av Röglepodden diskuteras varför det är så. Dessutom besvarar vi aktuella lyssnarfrågor och får besök av backen Ludvig Claesson. 
Hemma i Catena arena har Rögle tagit tolv av tolv poäng, men på bortais har matcherna mot Örebro, Leksand, Modo och Frölunda bara gett sammanlagt en poäng. Mattias Hjälm och Daniel Rooth diskuterar vad det kan finnas för faktorer inblandade här ? och låter Ludvig Claesson ge sin syn på det hela. Lyssnarna hade varit flitiga med att skicka in frågor och dessa besvaras en efter en. De handlar bland annat om Adam Tambellinis framtid, Lucas Ekeståhl Jonssons svåra sits i Schweiz och Lian Bichsels starka NHL-camp med Dallas.
2023-10-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 197. Chris Abbott om heta ämnena i minikrisen

Fyra raka bortaförluster och förnedrat med 8?2 mot Frölunda senast. Rögle har fått en jobbig start på SHL-säsongen. I veckans avsnitt är Linus Ahlin tillbaka i poddstudion ? han och Daniel Rooth dissikerar både insatsen i Göteborg och säsongsinledningen som helhet. Varför hackar Rögle? Hur påverkas laget av kraven? Hur kan basala saker som duellspel inte fungera så här långt? 
Chris Abbott gästar podden och vi låter honom svara på ett antal aktuella frågor. Sportchefen medger att det nya laget har ett identitetsproblem så här långt och svarar på hur han ser på att tre importer ofta hamnat utanför de sex startande positionerna på backsidan.    
Vi bjuder även på senaste nytt inför mötet med Luleå där Dennis Everberg kommer att göra comeback. Och så serveras vi en intressant uträkning från en dataanalytiker i lyssnarkretsen. Han avslöjar Rögles vinstprocent när bortaresorna görs med buss kontra flyg.       
Trevlig lyssning! 
2023-10-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 196. Tre backar i kläm under svängiga upptakten

Krängande upptakt, tre etablerade backar utanför startande positioner och Daniel Zaar listar tre utropstecken ? här är veckans avsnitt av Röglepodden. 
1?4 och platt fall i Leksand i torsdags ? 3?1 och en kraftdemonstration hemma mot Växjö två dagar senare. Nivåskillnaden på Rögle de två senaste matcherna har varit enorm och i Röglepodden diskuterar Mattias Hjälm och Daniel Rooth tänkbara anledningar till det. Duon tar också ett rejält snack om situationen som uppstått på backsidan ? att Brandon Davidson, Valtteri Viljanen och Johannes Johannesen alla hamnat utanför de sex startplatserna.Dessutom gästas podden av Daniel Zaar, som får i uppdrag att lyfta fram tre lagkamrater som på olika sätt överraskat honom. 

2023-09-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 195. Är tiden med galna Skånederbyn förbi?

Upptakten recenseras, Petr Kvaca gästar och det bjuds på både skallningar och hyllningar. Här är veckans avsnitt av Röglepodden.

Onsdag betyder nytt vecka av Röglepodden. Där får lyssnarna möta målvakten Petr Kvaca, som berättar om första tiden i Rögle och reder ut hur hans efternamn egentligen ska uttalas.
Dessutom analyseras de två första matcherna. Mattias Hjälm var på plats i Behrn arena i lördags och berättar om sina intryck från den matchen. Daniel Rooth blickar tillbaka på Skånederbyt mot Malmö och har en teori om att tiden med galna Skånederbyn kanske är förbi.
Och så blir det lyssnarfrågor, skallningar, hyllningar och spaningar. 
2023-09-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 194. Vi räknar ner till premiär och Skånederby

Premiär och Skånederby i ett. I veckans avsnitt av Röglepodden ger vi er det senaste inför det som blir en stekhet torsdagskväll i Ängelholm.

Julafton i mitten av september ? hetaste drabbningen direkt i premiären med Skåne-derby. Grattis till alla hockeyälskare.
Topptippade Rögle kommer att ha en kokande Catena arena bakom sig, men är det så självklart att man sköljer och kör över bottentippade Malmö?
Mattias Hjälm tror inte det är självklart och han baserar det på senaste säsongerna, de avslutande försäsongsmatcherna och ? Dennis Everberg.

? För vilken betydelse får Everbergs frånvaro i upptakten av SHL?

? Vad tänker vi om spetsvärvningen på backsidan Thomas Grégoire?

? Daniel Rooth går igenom hur Rögle ställde upp på sista träningen och vad som väntas bli premiärlaget.

? Vi svarar på era frågor, däribland om vi tror att bröderna Abbott blir kvar eller lämnar vid ett SM-guld, om Rögles tekningsstatistik kommer bli bättre, och om vi har några speciella derbyminnen.

? Daniel Rooth har träffat tränaren Cam Abbott hemma hos honom och hans familj ? vilka intryck har han med sig därifrån?

Ni bjuds också på en intervju med Samuel Jonsson, som berättar om lagets målsättning och hur det känns när Röglehymnen hörs ner i omklädningsrummet.  
2023-09-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 193. Mönstret som är omöjligt att läsa

En vecka före SHL-premiären spanar Röglepodden in mönster som känns både lätta och omöjliga att läsa. För var står Rögle egentligen? 

Förra veckan fanns inga moln på Röglehimlen. En vecka senare vet vi att Dennis Everberg blir borta en tid, att några fler spelare har missat matcher och att nye backen Thomas Grégoire fick en mardrömsdebut mot HV71 i måndags. Vad betyder det?

Och hur är läget i laget en vecka före SHL-premiär? Mattias Hjälm och Daniel Rooth tar en diskussion om det ? och lyssnar till en röst från truppen, närmare bestämt Christoffer Rifalks.
Rooth bjuder också på en färsk träningsrapport och rapporterar om en lagdel som känns förhållandevis enkel att läsa av ? och om en annan som är helt omöjlig att slå fast något om.
2023-09-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 192. Nytt lugn ? och en ljudchock

Hela havet stormar i laguppställningen ? men också helt nya vindar jämfört med i fjol. Det och en ljudchock avhandlas i veckans avsnitt av Röglepodden. 

För första gången efter sommaren är Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth samlade i studion samtidigt. Veckans avsnitt av Röglepodden börjar med ett gäng jämförelser med augusti i fjol. Texterna det refereras till ? kombinerat med vittnesmål från årets försäsong ? understryker att det blåser nya vindar i år och att det råder ett större lugn runt Rögle nu.Daniel Rooth bjuder på en färsk rapport från onsdagens träning, där det hade skakats om rejält i enheterna. Han berättar också om en ljudchock som pågick under en kvart av träningen. Linus Ahlin försöker gå till botten med varför det spelades musik på hög volym och konsulterar en källa runt Röglelaget.Avslutningsvis besvaras den hypotetiska lyssnarfrågan om vad Cam och Chris Abbott hade gjort om de fått ta över ansvaret i HIF.
2023-08-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 191. Chris Abbotts svar efter KHL-kaoset

Italienska lägret, nästa träningsmatch och KHL-turbulens är tre ämnen som avhandlas i veckans avsnitt.
Rögle är hemkommet efter fem dagar i italienska Sydtyrolen ? precis som HD:s Linus Ahlin och Daniel Rooth. Veckans avsnitt av Röglepodden tar avstamp där, i den mycket annorlunda hockeymiljö där laget varit på läger och spelat två träningsmatcher.På fredagen väntar säsongens första match på svensk mark när Rögle åker till Kristianstad för att möta svenska mästarna Växjö. En färsk träningsrapport avhandlas och det blir snack om Rögles val att fortsätta gå med Anton Bengtsson som lagkapten. Dessutom förklarar sportchef Chris Abbott varför Rögle inte hade erbjudit något kontrakt till en spelare som Kenny Agostino, apropå turbulensen de senaste dagarna som slutade med att Skellefteå kände sig tvingat att bryta med nyförvärvet från KHL. 
Vi tar även upp flera lyssnarfrågor ? bland annat om damlagets stundande satsning.
2023-08-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 190. Specialavsnitt från lägret i Italien

Första träningsmatchen närmar sig. Röglepodden bjuder på ett specialavsnitt från de italienska Alperna.

Fredag kväll drar säsongen igång på allvar. Schweiziska Davos står för motståndet i första träningsmatchen och på torsdagen tränade Rögle i matcharenan i italienska Neumarkt. Linus Ahlin och Daniel Rooth bevakade ispasset på plats och kommer bland annat kommentera helgens matcher som livesänds på hd.se.
Veckans specialavsnitt är inspelat på plats och lyssnarna får följa med bakom kulisserna. Förutom träningsrapport och en intervju med Cam Abbott blir det diskussion om lagkaptensfrågan. Lian Bichsels fortsatta närvaro avhandlas, precis som ett gäng lyssnarfrågor. En av dem: Är detta Röglelag för hajpat eller är de uppskruvade förväntningarna motiverade? 
2023-08-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 189. Säsongspremiär ? är det en guldkandidat vi ser?

Ännu en säsong av Röglepodden rullar igång. I första avsnittet ger vi de första intrycken från träningshallen, snackar om Lian Bichsel och lyssnar till ett omdöme om ett nyförvärv.
Röglepodden har funnits sedan 2015 och nu är det 189:e avsnittet inspelat. Det är säsongens första och i studion finns Linus Ahlin och Daniel Rooth. De har sett det nya laget träna och summerar sina intryck av de första backparen och kedjorna som Cam Abbott satt ihop. Backbesättningens utseende är en snackis, precis som NHL-backen Lian Bichsels närvaro i Ängelholm och de stjärnspäckade toppkedjorna. När det gäller Färjestadsvärvningen Brandon Davidson låter vi Värmlands Folkblads hockeyexpert Johan Ekberg ge oss en recension. I slutet besvaras läsarfrågor och det blickas framåt mot nästa helgs turnering i Italien, som just Linus Ahlin och Daniel Rooth ska åka söderut för att bevaka. Båda matcherna kommer att livesändas på hd.se.
2023-08-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 188. Specialavsnitt ? vi synar storsatsningen

Specialavsnitt ? vi synar storsatsningen Mycket har hänt ? och framför allt är det stora grejer som hänt. Röglepodden synar lagbygget så här långt och flaggar för en ny situation som klubben kan tvingas förhålla sig till.

Häromdagen landade bomben: centern Simon Ryfors har skrivit på ett fyraårskontrakt med Rögle. Om det nu blir så ? i poddstudion diskuteras det varför supportrarna nog bör vänta en månad med att fira hemkomsten.

Det fattas någon back fortfarande, men truppen börjar närma sig färdigt skick. Röglepodden går igenom truppen grundligt, lagdel för lagdel. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth analyserar styrkorna och svagheterna med Chris Abbotts lagbygge hittills.

NHL-centern Fredrik Olofsson har kontrakt med Rögle om han skulle återvända till Europa nästa säsong. Poddtrion diskuterar den möjligheten ? och konstaterar att ett helt nytt favoritskap väntar Rögle om det skulle bli så.
2023-05-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 187. Vilka spelare blir kvar i nya satsningen?

Vad blir betyget på Rögle ? och vad händer nu när klubben ska satsa? Röglepodden blickar bakåt och framåt i säsongsavslutningen.

Röglepodden är framme vid säsongens sista ordinarie avsnitt. Det börjar där allt slutade ? med kvartsfinalförlusten mot Skellefteå. Daniel Rooth och Mattias Hjälm summerar intrycken från söndagens epilog i Catena arena och tillsammans med Linus Ahlin diskuteras hur säsongen ska bedömas.

Det stora samtalsämnet handlar dock om vad som händer framöver. Vilka spelare blir kvar? Vilka är på väg in? Rögle förbereder en storsatsning och går igenom vad det ryktas om och resonerar om hur det nya laget kan se ut till hösten.
2023-03-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 186. Sista chansen ? nu måste stjärnorna skina

Onsdagens måstematch, stjärnornas poängtorka, silly season och riktigt höga nummer ? där har ni hållplatserna i veckans avsnitt av Röglepodden.

Skellefteå har vänt kvartsfinalserien till 2?1 i matcher och det innebär att Rögle nog är piskat att vinna onsdagens hemmamatch för att hoppet om avancemang ska leva vidare.

Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth analyserar utgångsläget, de tre spelade matcherna, vad som skiljt lagen åt och varför Rögles tänkta ledande spelare inte längre producerar poäng när nöden är som störst.

Och är det läge att röra om i kedjorna nu?

Det blir även en färsk träningsrapport från Catena arena, en intervju med backen Samuel Jonsson och senaste nytt från silly season-bubblan.

Veckans historiska nummer är de högsta genom tiderna ? mellan 80 och 100. Totalt tretton spelare har burit dessa nummer och de har gått till historien som allt ifrån firade NHL-proffs till stora floppar.
2023-03-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 185. Bakom kulisserna på resan som nu går till Skellefteå

HD:s Linus Ahlin och Daniel Rooth har punktmarkerat Rögle i Leksand sedan i måndags och skrivit hem om de två segrarna som tog laget till SM-kvartsfinal mot Skellefteå.

Enda möjligheten att spela in ett nytt avsnitt av Röglepodden den här veckan var sent på tisdagskvällen och därför blir det här ett avsnitt med speciella förtecken.

HD:s utsända tar med lyssnarna bakom kulisserna och pratar om vad de sett, hört och upplevt under dagarna i Dalarna. Det pratas om statistik och vilka spelare som har stuckit ut i matcherna.

Dessutom blir det en framåtblick mot nästa steg i slutspelet: kvartsfinalen mot Skellefteå.

Till slut får Linus Ahlin en marig uppgift: att gissa vilka femton spelare som burit nummer 70?79 i Rögle.
2023-03-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 184. Lagen som borde passa och skrämma Rögle

Vilka lag skulle passa Rögle i play in? Vem av målvakterna borde få förtroendet mellan stolparna? Och var det rätt beslut att hissa Mattias Sjögrens tröja?

Det är onsdag igen och ett späckat avsnitt av Röglepodden är ute. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth diskuterar Rögles form inför play in och går igenom plus och minus med de olika lagen som kan bli motståndare från och med lördag.

Nästa heta ämne är Rögles beslut att hissa Mattias Sjögrens tröja i Catena arena. Ett hyllat initiativ i supporterkretsar, men Daniel Rooth utmanar med en ifrågasättande tanke: räcker meriterna verkligen till? I Röglepodden utvecklar han sina tankar och argument.

Veckans avsnitt bjuder också på lyssnarmejl och en ny djupdykning bland höga nummer. 19 spelare har burit tröjor mellan nummer 51 och 67 ? hur många kan du?
2023-03-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 183. Här är plus och minus när dramat ska avgöras

SHL-spurten är här. I veckans avsnitt blir det fokus på den, skadeläget, lyssnarfrågor och spelare som haft höga nummer.

Mattias Hjälm är tillbaka efter sin månadslånga frånvaro och därmed är poddtrion med Linus Ahlin och Daniel Rooth komplett igen.

I veckans avsnitt blir det snack om tisdagens förlustmatch mot HV71, Dennis Everbergs avtryck efter comebacken och hur stadigt Rögle verkar stå när det återstår fyra matcher av grundserien.

Dessutom besvarar trion en rad lyssnarfrågor.

I slutet blir det ? till Juhamatti Aaltonen-vurmaren Mattias Hjälms ära ? ett annorlunda nummerspecial. Daniel Rooth är en anhängare av låga nummer, men den här veckan gör han ett undantag och uppmärksammar de 18 spelare som representerat Rögle i nummer 40?50.
2023-03-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 182: Namnen det ryktas om till nästa säsong

Röglepodden är tillbaka. Linus Ahlin och Daniel Rooth börjar med de tappade ledningarna mot Frölunda och Linköping ? två förluster som förde med sig att topp sex-tåget förmodligen har gått nu. I stället väntar en kamp för att nå en play in-plats och det blickas framåt mot torsdagens ångestmöte med Luleå, som är en poäng bakom Rögle och just nu under strecket.

Dessutom blir det snack om nyförvärven som sägs vara på väg in till nästa säsong och både Linus Ahlin och Daniel Rooth droppar nya namn som snurrat förbi i ryktesfloran.
Veckans historiska nummer är 23. Två spelare har burit det i sju säsonger vardera ? minns du vilka? I veckans avsnitt avslöjas både dem och alla andra spelare.
2023-02-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 181: Tre heta ämnen inför spurten

Mattias Hjälm är fortfarande på vift, men Daniel Rooth och Linus Ahlin är tillbaka i poddstudion. Och de hade mycket att avhandla denna onsdag:

? Läget i Rögle sista dagen innan transferfönstrets stängning. 

? De första intrycken av nyförvärven Valtteri Viljanen och Simon Hjalmarsson.

? Dennis Everbergs återkomst till isen. 

? Sportchef Chris Abbotts tydliga framtidsbesked om Ted Brithén.

? Läget i Röglelaget dagen efter den tunga trepoängaren mot Skellefteå ? och dagen före säsongens sista Skånederby mot Malmö.

Dessutom bjuds det på en intervju med tränare Cam Abbott, en läsarfråga om andraassister besvaras och lyssnarna får veta alla 22 namn som burit tröja nummer 16 före Valtteri Viljanen.      

2023-02-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 180. Specialavsnitt ? Juhamatti Aaltonen gästar

Röglepodden tar inte landslagsuppehåll. I stället bjuder Mattias Hjälm på en stor intervju med finländaren Juhamatti Aaltonen. Han var i Rögle under två sejourer, säsongerna 12/13 och 17/18, då han blev en omtyckt profil bland lagets supportrar. Det pratas fortfarande ofta om Juhamatti Aaltonens speciella och sevärda spelstil som gjorde stort avtryck under hans tid i Ängelholm.
? Rögles supportrar har en varm och stor plats i mitt hjärta. Jag kände deras stöd direkt när jag kom till klubben. När de hejade på mig när jag kom tillbaka med Skellefteå blev jag rörd, säger Juhamatti Aaltonen i avsnittet.
Hur upplevde han sin första säsong i Rögle när det blev poängsuccé och laget degraderades? Och sin andra när tvillingarna Abbott kom in och Aaltonen fick lämna laget? I det här avsnittet pratar 37-åringen också bland annat om familjelivet i Finland, sin långa karriär och vikten av att behålla spelare som underhåller inom hockeyn. Såklart snackas det också om minnena från Rögle, bland annat om matchen då han gjorde hattrick mot Växjö på en period efter att ha varit petad.
2023-02-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 179. Veckan som kan avgöra säsongen

Mattias Hjälm har gått på långledighet, men Linus Ahlin och Daniel Rooth har knåpat ihop ett nytt avsnitt av Röglepodden. Den här veckan kommer det redan på måndagen ? inför dubbelmötet med Leksand och bortamatchen mot Brynäs ? en vecka som kan avgöra Rögles säsong.
Duon diskuterar varför laget plötsligt är formsvagast i SHL, blickar tillbaka mot motsvarande tid för ett år sedan och pratar om vad som kommer att krävas nu när spurten drar igång.
Det blir även en färsk träningsrapport och avslöjande statistik som svar på en lyssnarfråga.
2023-01-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 178. Förlängt kontrakt och tänkbara NHL-tapp

Oskar Stål Lyrenäs har skrivit nytt kontrakt ? men är också en av flera Röglespelare som skulle kunna få chansen i NHL nästa säsong. Ett givet samtalsämne i veckans avsnitt av Röglepodden.

På tisdagen kom beskedet att Oskar Stål Lyrenäs förlängt sitt kontrakt med Rögle till 2026. Men både han och några av de yngre talangerna i Rögle borde vara högaktuella för NHL nästa säsong. Om detta samtalar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth i veckans avsnitt av Röglepodden.

Det bjuds på avslöjande individuell statistik, en dagsfärsk rapport från Catena arena, en intervju med William Wallinder och svar på läsarfrågor. Veckans historiska nummer är 15. Det går trögt för herrarna i studion att gissa på vilka 23 herrar som burit tröjan. Kanske våra lyssnare har bättre nummerminne?
2023-01-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 177. Rörelse i truppen och publikfavoritens pik

Skador och skilsmässa med Lukas Klok ? ändå har Rögle har kravlat sig över topp sex-strecket. Där börjar veckans avsnitt av Röglepodden.

Fem poäng av sex möjliga borta mot Timrå och Oskarshamn tog Rögle upp på slutspelsplats. Detta trots en rad skador och att klubben i förra veckan bröt med Lukas Klok. Den tjeckiske backen blev det fjärde nyförvärvet som lämnade i förtid, ett faktum som Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth tar en diskussion om i veckans avsnitt av Röglepodden. Det bjuds även på ett gäng spaningar, en rad lyssnarfrågor och en dagsfärsk träningsrapport från Catena arena. Veckans historiska nummer är 18, en tröja som i många år hängt oanvänd men som också 22 spelare burit. Bland annat en av klubbens största profiler någonsin ? minns du vem?
2023-01-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 176. Målvakter och svajiga topp sex-jakten

Skadestrul, svag målvaktsstatistik och svajande prestationer är tre av samtalsämnena i veckans avsnitt av Röglepodden.

Röglepodden är tillbaka med ett nytt avsnitt. Där diskuterar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth Rögles stökiga skadesituation ? och lyssnar på hur forwarden Adam Edström tycker att den påverkar laget just nu.

Rögles fortsatt svajiga jakt på en topp sex-plats avhandlas och det presenteras ett antal teorier om vad det är som fattas.

Det blir också snack om att laget släpper in över tre mål i snitt per match ? och målvakterna Christoffer Rifalks och Calle Clangs svaga statistik.

Dessutom blir det läsarmejl och snack om Örebrovärvningen Rodrigo Abols succéartade Ängelholmsbesök.

Veckans historiska nummer är 20, en tröja som över 20 spelare burit genom åren. Hur många fler än Pelle Svensson minns du?
2023-01-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 175. Tempen stiger efter infekterade övergången

Tempen stiger efter infekterade övergången Rodrigo Abols kommande flytt till Ängelholm och Rögles form är två av samtalsämnena i veckans avsnitt av Röglepodden.

Röglepodden har haft juluppehåll i två veckor, men nu har Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth samlats i studion igen.

Dels för att diskutera i vilket skick Rögle befinner sig i halvvägs in i SHL-grundserien, dels för att prata om nyheten som varit det stora samtalsämnet både här och i Örebro de senaste dagarna: Rodrigo Abols bekräftade flytthttps://www.hd.se/2023-01-01/orebros-lagkapten-bekraftar-sjalv--klar-for-rogle söderut efter säsongen. Poddtrion diskuterar den ovanliga situationen och snackar om det delikata faktum att Rögle och Örebro möts i Catena arena på torsdagen.

Det blir också en träningsrapport från Catena arena, silly season-surr och spaningar.

Veckans historiska nummer är 10, en tröja som 24 spelare har burit genom tiderna. Hur många kommer du ihåg?
2023-01-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 174. Många frågetecken efter CHL-uttåget

Frågetecknen hopar sig i Rögle, som på tisdagen blev utslaget från CHL. I veckans avsnitt snackar vi om läget i klubben och lyssnar till en som har erfarenhet av att vända motgångar där.

CHL-resan tog slut i Finland på tisdagen och två dagar senare kan Rögle tvingas klara sig utan upp till fem backar i SHL-hemmamatchen mot Timrå. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth inleder veckans avsnitt med att diskutera nuläget i klubben. Rögle ? som lånat in backarna Theo Nordlund och Viktor Grahn ? har förlorat tre raka matcher nu och ligger fortsatt illa till i SHL-tabellen.

Dessutom gästar Rögles förre klubbdirektör Marcus Thuresson, som ger sin syn på klubbens tillstånd och berättar om sina erfarenheter från stökiga tider i klubben.

Veckans klassiska nummer är 4 ? en tröja som 23 spelare burit genom åren. Hur många minns du?
2022-12-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 173. Prövningarnas tid nu ? vilken väg tar Rögle?

Kommande vecka ? den sätter Rögles trupp på säsongens största prövning. Spelare är borta och det är matcher mot topplag.

Seger i första kvartsfinalmötet med Tappara i CHL, men till slut en knapp sådan. Innan dess en käftsmäll i Jönköping. Innan dess en tydlig signal om att den grönvita maskinen mullrat i gång på allvar. Den senaste veckan analyseras i veckans avsnitt.

Sin vana trogen bjuder Linus Ahlin er lyssnare på en träningsrapport där det finns en del nyheter att förmedla. En spelare är på väg tillbaka, och så användes ett oväntat namn som sjundeback.

Målvaktsmatchen Christoffer Rifalk/Calle Clang går vidare. Hur är det egentligen med vem som anses vara etta nu? Om det nu finns en etta?

Vi kollar in spelschemat fram till jul. Ser ni vad vi ser? Växjö på torsdagskvällen följs av Skellefteå på lördag, Tappara borta i CHL på tisdag, Timrå nästa torsdag och Frölunda nästa söndag. Precis. Idel topplag. Samtliga SHL-matcher spelas i Ängelholm. Här kommer en tydlig indikation på hur långt Röglebygget faktiskt kommit.

Men det kommer vara fler spelare som saknas eftersom det vankas landskamper och så åker Adam Engström och Oskar Pettersson iväg med JVM-laget.

Det har varit och är lite krassligt bland poddarna. Mattias Hjälm är tillbaka efter en del hemmajobb, men nu är det Daniel Rooths tur att vara frånvarande så därför finns han med via luren. Det betyder inte att nummersegmentet satts på paus, men han har valt ett nummer som förvånar utifrån hans egen policy... Och det är bara en spelare som haft det numret.

Till sist: Hur är det med kultspelaren Olle Liss? En stadig intervju med honom rundar av avsnittet.
2022-12-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 172. Därför blåser det plötsligt nya vindar

Kollektiv uppryckning, derbyvändning, en känslosam vecka efter minnesstunden med ?Bengan?, ett gästspel av Magnus Bogren och klassiska 24:or ? där är lite av innehållet i veckans avsnitt.

Onsdag igen, då är Röglepodden tillbaka med ett nytt avsnitt. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth inleder med att försöka bena ut varför vindarna runt klubben plötsligt vänt efter tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Trion diskuterar även intrycken från tisdagens Skånederby ? som Rögle vann efter en sen vändning ? och de senaste dagarna som till stor del präglats av minnesstunden för bortgångne Bengt-Arne ?Bengan? Svensson i lördags.

Veckans gästintervju har Linus Ahlin gjort med förre Rögleprofilen Magnus Bogren, som numer är huvudtränare i Södertälje.

När det gäller klassiska nummer blir det fokus på derbyhjälten Marco Kaspers nummer 24. Hela 25 spelare har genom åren burit detta nummer och vi går igenom hela listan.
2022-11-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 171. Plötsligt stormar hela havet

Skador, spelare lämnar och en back petas ? betyder det att Rögle kommer att värva? Poddgänget tar ett grepp om truppen och tabellpositionen i SHL i veckans avsnitt.

Efter ett förhållandevis lugnt uppehåll har det hänt massor i Rögle de senaste dagarna. Den turbulensen blir startämnet i veckans avsnitt av Röglepodden.

Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth diskuterar brytningarna med Kim Rosdahl och Theodor Niederbach, Daniel Zaars operation och det faktum att ytterligare fyra forwards riskerar att missa torsdagens match i Linköping.

Poddtrion diskuterar också förändringarna på backsidan, där Tony Sund ser ut att ha halkat ner i hierarkin, och uppgifterna som cirkulerar om att Mattias Sjögren ska ha erbjudits en roll i Rögle.

Vidare pratas det om Rögles CHL-framgång och vi bjuder på en intervju med Salzburgs assisterande tränare Daniel Petersson, som är uppväxt i Hjärnarp och har ett förflutet i Rögle.

I slutet besvaras ett gäng frågor från lyssnarna och i det historiska segmentet berättar vi vilka femton spelare som genom åren burit Kim Rosdahls nummer 29.
2022-11-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 170. Gamla synder och en talande sekvens i båset

Rögle föll tillbaka i gamla synder ? och särskilt en sekvens i slutet av CHL-matchen mot Salzburg fastnade på näthinnan. Röglepodden är tillbaka med ett nytt avsnitt.

Även Röglepodden hade landslagsuppehåll förra veckan, men dagen efter Rögles 3?1-förlust mot Salzburg är det comeback-dags. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth tar avstamp i CHL-matchen och konstaterar att Ängelholmslaget återföll i gamla spelmässiga synder ? och att det fanns några tv-bilder från spelarbåset i slutet av matchen som kändes talande för formkurvan.

Poddtrion tar ett grepp om läget i laget inför lördagens SHL-omstart i Örebro och i det historiska segmentet går Daniel Rooth igenom de tolv spelare som genom åren burit nyförvärvet Lukas Kloks nummer 31. Det handlar om två utespelare och åtta målvakter ? hur många minns du?

Sist i avsnittet bjuder Linus Ahlin också på en intervju med förre Rögletränaren och -profilen Mikael Gath, som nu gör succé med allsvenska Kristianstad. Gath berättar om vad som hände bakom kulisserna sedan han slagits blodig av en AIK-spelare 2006 ? och förklarar varför han är tveksam till att någon gång återvända till Rögle som tränare.
2022-11-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 169. Avslöjande fakta och mörka moln

Spretig statistik, talande fakta och ett gästspel från Mattias Sjögren ? där har ni tre ämnen i veckans avsnitt av Röglepodden.

Bäst i powerplay av SHL-lagen, näst sämst i boxplay. Från bäst i tredje perioden förra säsongen till sämst nu. Det svänger om Rögle ? även internt. Vissa spelare ligger runt tvåsiffrigt plus i plus/minusstatistiken, andra nära tvåsiffrigt på minusskalan. Här börjar veckans avsnitt av Röglepodden.

Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth diskuterar vad som fattas i laget och plockar fram en lång rad fakta som är både talande och uppseendeväckande.

Dessutom blir det två gäströster. Linus Ahlin har intervjuat Daniel Zaar om läget i Röglelaget ? och Mattias Sjögren om hans nya liv utan hockey.

Veckans historiska nummer är det Sjögren spelade i: 11. Daniel Rooth har grävt fram totalt 30 spelare som burit den tröjan genom åren. Hur många minns du?
2022-11-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 168. Svängig formkurva och svallande känslor

Formen svänger och känslorna svallar efter det uppmärksammade domslutet mot Leksand ? där har ni två samtalsämnen i veckans avsnitt av Röglepodden.

Magplask i Timrå ? storseger hemma mot Leksand. Veckans avsnitt av Röglepodden tar avstamp i den svängiga formkurvan.

Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth diskuterar Rögles plus och minus i den jämna SHL-tabellen och det blir diskussion om den uppmärksammade situationenhttps://www.hd.se/2022-10-26/domarchefen-slar-tillbaka-vi-gor-inga-nya-regler-mitt-i-sasongen mot Leksand då en hjälmlös Christoffer Rifalk tvingades ducka för ett skott.

Linus Ahlin bjuder på en närvarorapport från onsdagens träning ? och en intervju med formstarke forwarden Ludvig Larsson.

En lyssnarfråga öppnar dörren till intressant fakta om att Rögle tacklar mindre den här säsongen.

I veckans historiska segment blir det fokus på två historiska och pensionerade nummer: 25 och 26, som bara ett fåtal spelare genom åren burit.
2022-10-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 167. Besatthet, klassvärvning och elefanten i rummet

Linus Sandins ankomst, Kim Rosdahls framtid och bröderna Abbotts vinnarskallar är tre av ämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Där blir det även fokus på nummer 13 och en hälsning från Almen Bibic.

Det har hänt en hel del runt Rögle sedan förra veckans avsnitt. Linus Sandin har presenterats, Kim Rosdahl verkar vara på väg uthttps://www.hd.se/2022-10-18/kim-rosdahl-forsoker-halla-huvudet-uppe och Rögle har vunnit tre raka matcher nu (en i CHL och två i SHL). Det här blir det rejält fokus på i veckans avsnitt, där Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth analyserar ? och kommer in på ett resonemang om bröderna Abbotts vinnarskallar.

Trion tar även ett grepp om Theodor Niederbachs tuffa start, Anton Bengtssons formbesked, silly season-läget och Cam Abbotts resonemang om att media överdriver i motgång.

I veckans historiska segment gräver Daniel Rooth ner sig i historien kring tröja nummer 13. Att Roger Elvenes bar tröjan i sexton säsonger och därefter fick numret pensionerat är förstås en anledning till att bara tolv spelare haft den före honom. Men det finns ett skäl till och det avslöjas i podden.

Till sist bjuder Linus Ahlin på en lägesrapport från förre Rögleprofilen Almen Bibic, som berättar hur hans liv ser ut i dag.
2022-10-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 166. Jumbofinal och analys av tuffa sitsen

Blytung SHL-start, framgångar i CHL, förklarande statistik, en hälsning från Norge och 23 spelare som burit nummer 22 ? där har ni lite av innehållet i veckans avsnitt av Röglepodden.

Sju poäng på sju matcher ? varför hackar det och hur ska Rögle hitta in på rätt spår igen? Den frågan tar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth ett rejält grepp om i veckans färska avsnitt av Röglepodden.

Tisdagens CHL-match i Schweiz ? då laget säkrade gruppsegern ? avhandlas och lyssnarna får veta vilka lag Rögle kan lottas mot under torsdagen.

Det tas även ett grepp om skadeläget, vilka förstärkningar som skulle kunna bli aktuella och statistik som understryker varför laget har haft problem i SHL-upptakten.

Daniel Rooth har djupdykt i historiken kring nummer 22 och hittat totalt 23 spelare som burit den. Den utsvävningen börjar med Samuel Jonsson och hans pappa Pierre, som båda spelat i tröjan.

Till sist ringer Linus Ahlin upp den före detta Rögleprofilen Victor Panelin-Borg. 32-åringen berättar om sitt nya liv som hockeypensionär i Norge.
2022-10-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 165. Hackig start och spräckta toppkedjor

Spräckta toppkedjor, hackig start, klassiska nummer 27 och hisnande berättelser från Danmark ? där har ni några av samtalsämnena i veckans avsnitt av Röglepodden.

Sju poäng på fem matcher och tre raka SHL-hemmamatcher utan någon seger efter ordinarie tid ? Röglemaskinen har hackat i upptakten och i veckans avsnitt analyserar Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth vad de sett och ser.

Trion diskuterar också det faktum att Rögle verkar spräcka sina två toppkedjor inför torsdagens bortamatch mot Färjestad.

Veckans nummer är 27 ? Daniel Rooth har grävt i arkiven och hittat arton spelare som burit den tröjan genom tiderna.

Linus Ahlin bjuder också på en utblick med förre Rögleprofilen Alexander Lindqvist-Hansen, som bjuder på några minnen från sin proffstid i Danmark som framkallar skratt i poddstudion.
2022-10-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 164. Derbyfeber och kaxiga utspel

Rögles upptakt, glödheta derbyt, Daniel Zaars replik och en lång radda profiler som burit nummer 2 ? där har ni veckans avsnitt av Röglepodden.

Rögle har inlett ungefär som förväntat och Malmö bättre än så. Redan i fjärde omgången möter de varandra i Ängelholm ? det blir givetvis Röglepoddens epicentrum där allt resonemang utgår från.

Vi snackar upp derbyt, bjuder på en replik från Rögles Daniel Zaar efter Emil Sylvegårds kaxiga utspel och ger er senaste nytt om skador och formationer från onsdagens träning.

Dessutom blir det spaningar, en tillbakablick på Rögles Norrlandsturné i förra veckan och lyssnarfrågor.

Veckans historiska segment handlar om nummer 2. Minns ni den hårdskjutande tvåan som skapade rabalder efter flytten till Malmö, dansken som sedan hamnade i NHL och backen som debuterade i tröjan 1969 och sedan representerade Rögle ända fram till 1982?

Välkomna att lyssna!
2022-09-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 163. SHL-premiär, gäster och nior från förr

SHL-premiären, kontraktsförlängning, gäströster och ett nummer 9-special ? veckans avsnitt av Röglepodden är fullmatat. Rögle inledde SHL-säsongen med en förlängningsseger mot Brynäs.

Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth summerar intrycken från lördagen ? och bjuder på en intervju med Brynäsbacken Samuel Johannesson, som berättar hur det kändes att vara tillbaka i arenan som var hans hemmaplan i sju år.

Linus Ahlin kommer med en rapport från onsdagens träning och ett snack med målvakten Calle Clang, som bland annat berättar om sina rutiner inför matcher.

Dessutom blir det spaningar, lyssnarfrågor och ett historiskt segment som i dag fokuserar på nummer 9. Daniel Rooth tar avstamp i 90-talets ?myggkedja?, som leddes av Per Wallin. Lyssnarna får veta vilka andra profiler som burit just den tröjan genom åren.
2022-09-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 162. Återförening och premiärextra

Premiär på lördag. Röglepodden bjuder på senaste nytt från laget, intrycken från SHL:s upptaktsträff och en intervju med Sanny Lindström. Dessutom går vi på djupet med Rögles historiskt mest mobbade nummer.

Mitten av september betyder att hockeytemperaturen stiger kraftigt ? SHL-premiären är nära. På lördag går Rögle in i säsongen med hemmamatch mot Brynäs och då har Röglepodden massor att avhandla.

Den här veckan är dessutom alla tre poddare samlade. Det betyder att Mattias Hjälm programleder och Daniel Rooth och Linus Ahlin ger sina samlade expertkunskaper. Våra hållpunkter:

* Var står Rögle efter de senaste CHL-matcherna och inför premiären?

* Hur är läget i laget? Linus Ahlin kommer med det allra senaste i sin träningsrapport?

* Hur var SHL:s upptaktsträff? Daniel Rooth var på plats i Stockholm och förmedlar vad folk tyckte och tänkte. Han samlade också in en intervju med experten Sanny Lindström, som motiverar varför han tror att Rögle kommer lyckas gå hela vägen till SM-guld.

* Vad tror vi själva om vilket lag som tar SM-guld? Tror vi som Sanny Lindström? Vilka lag tvingas spela jumbofinalen för att hålla sig kvar?

* I förra veckan introducerade Daniel Rooth ett nytt segment, nämligen historiska nummer. Då började han med nummer 1. Den här veckan kastar han sig över Rögles historiskt mest mobbade nummer.
2022-09-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 161. CHL-turné, svajig form och klassiska ettor

Röglepodden är tillbaka. Den här veckan avhandlas CHL-turnén i Europa, formsökandet inför SHL-premiären och ett nytt nostalgiskt segment. HD:s Mattias Hjälm tillbringade förra veckan på resande fot i Polen och Ungern. I veckans avsnitt bjuder han på sina intryck från de annorlunda spelorterna. Hjälm, som drog på sig en förkylning längs vägen, är med på länk och i HD-studion analyserar Daniel Rooth och Linus Ahlin var Rögle står formmässigt en dryg vecka före SHL-premiären efter en rad svajiga prestationer på försäsongen. Interna poängligan efter sex spelade matcher redovisas också. Det blir en träningsrapport från Catena arena, där backen Samuel Jonsson bjuder på sina intryck från försäsongen. I slutet blir det också premiär för ett nytt segment: klassiska nummer. Daniel Rooth börjar bakifrån med nummer 1 och listar ett gäng målvakter som burit den tröjan, däribland tre namn som det lyser lite extra om.
2022-09-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 160. Inventering av truppen inför CHL

Rögle är på väg ut i Europa och in i CHL ? den här veckan börjar tävlingssäsongen med matcher mot Katowice och Fehérvár. I avsnitt 160 av Röglepodden inventerar vi truppen.Fyra försäsongsmatcher, tre förluster och en seger, är historia. Rögle gör sin andra säsong i CHL och kliver in i turneringen som regerande mästare. De första två matcherna är i Polen och Ungern. CHL är en självklar punkt i veckans avsnitt av Röglepodden.En annan är hur Rögle ser ut/kan tänkas se ut när alla spelare nu är tillgängliga. Vi går igenom hur tränaren Cam Abbott formerade laget på sista isträningen innan avresan och Daniel Rooth tycker till om alla lagdelar.Linus Ahlin är med via telefon och ger det absolut senaste från truppläget efter att ha pratat med Cam Abbott.Vi besvarar också lyssnarfrågor. Är det någon spelare på väg in? Har Rögle haft för få träningsmatcher? Kommer Rögle orka med två stora uppdrag, SHL och CHL, i det långa loppet? Börjar kemin infinna sig?Välkomna att lyssna.
2022-08-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 159. Comeback och tidigt huvudbry för Rögle

Rögle har inlett försäsongen med tre raka förluster. Både tränare och spelare är kritiska mot lagets prestationer. Vi synar starten, pratar lagbygge och blickar mot SHL-premiären i säsongens första avsnitt av Röglepodden. Spelare har värvats och lämnat, säsongen har inletts och bara en träningsmatch återstår innan CHL startar för Rögle. Vad beror lagets tidiga formsvacka på? Hur mycket kan man läsa in i resultat och prestation i de tre inledande matcherna? Linus Ahlin och Mattias Hjälm delger sina tankar och tar ett grepp om både truppen samt lagets schema fram till SHL-premiären. Välkomna att lyssna!
2022-08-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 158. Uttåget, historiska säsongen och silly season

Säsongen är slut och den summeras grundligt i veckans avsnitt av Röglepodden. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth går igenom alla framgångar som radats upp i vinter, men petar också i det faktum att laget inte peakade under slutspelet. Poddtrion tar också ett rejält grepp om truppen och spekulerar kring vilka spelare som stannar, försvinner och är på väg in.
2022-04-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 157. Blir Bristedt en injektion i utsatta läget?

Två tuffa förluster mot Färjestad, ett utsatt läge och att Leon Bristedt verkar närma sig comeback är tre heta ämnen i veckans avsnitt av Röglepodden. Daniel Rooth och Linus Ahlin var på plats i Karlstad, när Rögle förlorade sin andra raka SM-semifinal mot Färjestad. I veckans avsnitt av Röglepodden berättar de om sina intryck från matchen och hur Cam Abbott och hans spelare verkade tackla förlusten efteråt. Podduon tar ett grepp om matchserien så här långt och blickar framåt mot den tredje matchen i Ängelholm på onsdagen. Just före tisdagens inspelning tränade Rögle i Catena arena. Det blir en lägesrapport därifrån också, för det saknades ett gäng spelare. Dessutom tränade Leon Bristedt, till synes för fullt. Det blir en diskussion om vad Bristedt skulle kunna ge Rögle i det här utsatta läget, om han nu till slut kommer till spel.
2022-04-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 156. Clang en av de stora profilerna nu

19-årige målvakten Calle Clang stod pall i de avgörande kvartsfinalmatcherna och har blivit en ny publikfavorit. I veckans avsnitt också stor genomgång av det som varit och semifinalen mot Färjestad, samt silly ? redan nu.Många grönvita drog garanterat en lättnadens suck när Dennis Everberg satte 2?1, och ännu mer när Ludvig Larsson ökade på till 3?1. Seriesegraren Rögle tog sig till semifinal till slut efter en obehagligt jobbig resa mot uppstickaren Oskarhsamn. Varför krävdes sju matcher? Vilka klev fram när det verkligen behövdes? Dramat i den helt avgörande matchen analyseras, och Calle Clang fick publikens hyllningar med en egen sång ? varför har han blivit en ny publikfavorit.Just kring målvaktsrågan har för övrigt programledaren Mattias Hjälm en fundering han vill ventilera.Vi kollar också framåt såklart. Rögle ska möta Färjestad i semifinalen och det är ett pånyttfött Färjestad. Daniel Rooth tittar lite extra på vad det är som har hänt med laget från Karlstad.HD kunde på tisdagskvällen avslöja att Skellefteåbacken Michael Kapla är klar för Rögle nästa säsong och i veckans avsnitt går vi igenom sillyläget i stort.Vi besvarar också era lyssnarfrågor.Välkommen till Röglepodden.
2022-04-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.