Sveriges 100 mest populära podcasts

Röglepodden

Röglepodden

En hockeypodd från Helsingborgs Dagblad med fokus på Rögle BK. Programledare: Daniel Rooth, Linus Ahlin och Mattias Hjälm.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hd.se/rogle

Avsnitt

Avsnitt 119. Nya spelregler inför Rögles slutspel

Walkover och kompisgängets fortsatta hockeyresa är två av ämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Under onsdagen kom besked om att det införs walk over i händelse av en utbredd smittspridning uppkommer i ett lag under slutspelet. Vad får det för konsekvenser och hur ser Röglepoddarna på det? Åsikterna går delvis ihop och delvis isär. Regeringen följer också Folkhälsomyndighetens vädjan om att behålla nuvarande restriktioner längre än vad som var tänkt, vilket betyder att till att börja med åtminstone stora delar av slutspelet måste genomföras utan publik. Kanske kan ändå de kommande matchernas dignitet väga upp lite av att åskådarna inte får vara på plats och skapa stämning? Linus Ahlin ger er det senaste i truppen, och har också gjort en intervju med Simon Ryfors. Vi blickar lite bakåt och pratar om att Rögle vann sin sista match i grundserien i seriefinalen mot Växjö, och vi blickar lite framåt för att se vartåt det lutar med kvartsfinalmotstånd. Ni lyssnare har bidragit med frågor som till exempel om Niklas Hansson blir kvar eller fortsätter karriären i Schweiz. Det öppnar upp en annan fråga, nämligen om nästan ett helt kompisgäng kan komma att försvinna till nästa säsong. Det bjuds också på, som brukligt, en och annan spaning. Välkomna att lyssna.
2021-03-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 118. Gapet har krympt ? lagen som närmat sig Rögle

Tre raka derbyförluster, en sviktande Rögleform och konkurrenter som närmat sig är tre av veckans ämnen i Röglepodden. Onsdag betyder nytt avsnitt av Röglepodden. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth bjuder på en färsk träningsrapport och går igenom läget i Röglelaget. Dessutom blir det en återblick på fredagen, då Rögle förlorade sitt tredje raka Skånederby. Poddgänget fastande framför allt för retoriken efteråt, hur Ängelholmslagets tränare och spelare pratade. Trion tar även ett grepp om det faktum att Rögles andra halva av säsongen är svagare än den första och funderar på olika förklaringar till att flera andra konkurrenter närmat sig på olika plan. Det bjuds även på spaningar och en intervju med forwarden Anton Bengtsson, som ger sin syn på läget i Rögle. Dessutom sticker Mattias Hjälm ut sin i podden berömda haka och utser redan nu vilket lag han tror tar SM-guld. Välkomna att lyssna.
2021-03-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 117: Fördelarna som en serieseger skulle ge Rögle

Slutspelet närmar sig så sakteliga, Rögle avslutar grundserien med matcher mot Malmö, Leksand och Växjö. Mattias Hjälm saknas i veckans avsnitt, men Linus Ahlin och Daniel Rooth vänder ut och in på Rögles avslutningsschema och ser matcherna som tre intressanta test ? på olika sätt. Duon diskuterar jakten på seriesegern och vilka fördelar en sådan framgång skulle kunna ge inför första slutspelsrundan. Dessutom blir det spaningar, lyssnarmejl och en hisnande sluttabell från 1972 som nog saknar motstycke i Rögles historieböcker.
2021-03-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 116. Viktiga formbesked mitt i ovissa SHL-spurten

Stökiga omstarten, försenade SM-slutspelet och nyckelspelarnas form är tre av ämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Onsdag betyder nytt avsnitt av Röglepodden. Tisdagens omstart hemma mot Oskarshamn avhandlas och det blir närvarorapport från onsdagens träning. Rögles lagkapten Mattias Sjögren gästar podden under några minuter och får svara på samma frågor som Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth också diskuterar: var står Rögle formmässigt och hur påverkas de inblandade av att SM-slutspelet nu försenas på grund av nya coronautbrottet i Malmö? I slutet blir det dessutom spaningar innan några lyssnare får svar på sina frågor.
2021-03-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 115. Vilket lag vill Rögle möta i SM-kvartsfinal?

Hur mår det Rögle som gått på uppehåll? Och vilket lag önskas i SM-kvartsfinal? Det är två heta frågor i veckans avsnitt av Röglepodden. Två raka förluster och 2?9 mot Färjestad och Örebro följdes upp av en övertygande 4?2-seger mot Skellefteå ? förra veckans skiftande insatser avhandlas i nya avsnittet av Röglepodden. Där diskuteras det också i vilket skick Rögle är i några veckor före slutspelet, en fråga som också Simon Ryfors gästar och besvarar. Daniel Rooth bjuder också på en färsk träningsrapport från onsdagens aktiviteter i Catena arena. I slutet blickas det även framåt och poddtrion diskuterar vilka lag som skulle passa Rögle bättre respektive sämre i en SM-kvartsfinal. Derbyrivalen Malmö figurerar i det resonemanget... I slutet besvaras också några frågor och funderingar från lyssnarna.
2021-03-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 114. Sista nyckeln Rögle måste hitta

Nollorna, Leon Bristedt och debatten om stängd liga som blossat upp igen ? där har ni några av ämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Efter tre raka segrar och två raka hållna nollor av Christoffer Rifalk blev det magplask storlek större av Rögle under de första minuterna mot Färjestad och man blev till slut själva nollade. Vad hände? Och har Christoffer Rifalk i det stora hela tystat eventuella tvivlare nu om att Rögle har vad som krävs på målvaktsfronten för att kunna gå hela vägen? På en nästan klargrön Rögle-himmel finns ett orosmoln ? hinner viktige forwarden Leon Bristedt återhämta sig så pass mycket att han göra sig själv riktig rättvisa i det kommande slutspelet? Han vilade mot Färjestad, men väntas vara tillbaka mot Örebro. Leon Bristedt jobbar sig tillbaka från covid-19, och under onsdagen bekräftade också backen Niklas Hansson för HD att han varit smittad. Det är fler lag som är drabbade i detta nu och än en gång har debatten om en stängd liga blossat upp. Röglepoddarna ger sina synpunkter. Det senaste från laget delges, och så besvaras lyssnarfrågor. En av dem handlar om vad som gör ett lag slutspelsmässigt och vad är det för skillnad på slutspelshockey och grundseriehockey. En annan är om Rögle har blivit ett nytt Luleå? Till sist, en spann löv eller en semla? Vad skulle du välja? Vad väljer Linus Ahlin? Missa inte detta historiska ögonblick i Röglepodden...
2021-02-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 113. Ted Brithéns hemkomst och nyckelspelarnas framtid

Ted Brithéns femårskontrakt, framtiden för Rögles stora nyckelspelare och senaste nytt om laget är tre av ämnena i veckans poddavsnitt. Nyheten om att Ted Brithén återvänt till Rögle är ett givet huvudämne i veckans poddavsnitt. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth analyserar 30-åringens beslut, det långa kontraktet och vad det kan få för effekt på Rögles lagbygge inför nästa säsong. Det pratas även om Dennis Everbergs nobbade bud från Schweiz och kontraktsspelet som pågår bakom kulisserna i hockeyvärlden nu. Det blir dessutom träningsrapport inför torsdagens match mot Djurgården, diverse spaningar och en efterlysning.
2021-02-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 112. Snacket och ryktena inför transferfönstrets stängning

På måndag stänger säsongens transferfönster i svensk ishockey. Röglepodden tar ett rejält grepp om detta i veckans avsnitt. Ska Rögle värva eller inte innan transferfönstret stänger på måndag? Hur låter det från klubbledningen och vilka namn surras det om? Allt det där avhandlas i veckans avsnitt av Röglepodden. Det blir dessutom en träningsrapport från Catena arena, intervju med Taylor Matson, snack om Rögles prestationer före uppehållet och en framåtblick mot det som väntar efter omstarten på tisdag. På slutet läser poddgänget dessutom upp mejl från lyssnare och svarar på inkomna frågor.
2021-02-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 111. Derbytorsk, strul och comebacker

Leon Bristedt och Adam Tambellini har kommit tillbaka efter frånvaro och fler spelare är på väg in. Joey LaLeggia gjorde sin debut mot Malmö och recenseras. I veckans avsnitt pratar poddgänget om Rögles två raka förluster, varför man inte räckte till i derbyt och resonerar kring målskyttet som gått i stå ? ett ämne som även Rögles lagkapten Mattias Sjögren får gästspela och resonera kring. Dessutom diskuterar vi hur skadeproblematiken påverkat på kort och lång sikt. Daniel Rooth bjuder på senaste nytt i laget och vi grottar ner oss i SHL-lagens läge inför sista fjärdedelen. Vilka lag har Rögle gått bäst mot, och vilka har man minusstatistik mot? Dessutom bjuds det några nya teorier om följetongen kring vad det egentligen är som ropas från båset under matcherna (som låter som vitt, vitt, vitt). Välkomna att lyssna.
2021-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 110. Siffrorna som avslöjar Rögles styrka

Dennis Everberg, Simon Ryfors och Daniel Zaar bär mycket istid, samlar många poäng och är Rögles stora nyckeltrio. Det faktumet avhandlas i veckans avsnitt av Röglepodden, men Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth kikar också närmare på andra siffror, som avslöjar hur spridd delaktigheten är. All fakta understryker nog samma sak: att Rögle är ett svårslaget lag som leder SHL. Det blir träningsrapport med senaste nytt om skadeläget. Poddgänget diskuterar också ungdomarna som fått chansen när etablerade spelare saknats, plockar upp snackisar från förra veckan och svarar på läsarfrågor.
2021-01-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 109. Tappade ledningar och hjärntvättade supportrar

Grus i maskineriet, skadeläget i truppen och spelare som genom åren spelat både back och forward är tre av ämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Rögle leder fortsatt SHL, men laget har tappat ett antal ledningar den senaste tiden och sett flera poäng segla iväg när motståndarna vänt matcher och vunnit. Vad beror det på? Det svaret gräver Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth djupt efter i veckans avsnitt av Röglepodden. Linus Ahlin bjuder på en träningsrapport från onsdagens aktiviteter i Catena arena och trion reder ut skadeläget i truppen och resonerar kring flera spelare som tidigare varit utanför eller på gränsen, exempelvis Samuel Johannesson. I slutet blir det även snack om Röglespelare som genom åren omskolats från back till forward eller tvärtom, detta apropå att senaste nyförvärvet Joey LaLeggia kan användas på båda positionerna. Tio namn kommer med på Daniel Rooths lista ? finns det fler som vi glömt? Kanske lyssnarna vet.
2021-01-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 108. Är det säsongens första formsvacka för Rögle?

Spelet hackar och Rögle ser ut att vara i en formsvacka. Det diskuteras i veckans avsnitt av Röglepodden. Det blev förlust för Rögle mot Leksand och därmed har det ?bara? blivit fyra poäng av nio möjliga på de tre senaste matcherna. Kanske är serieledaren Rögle inne i sin första formsvacka för säsongen. Spelet tyder på det och Leksandsmatchen analyseras. Leon Bristedt och Simon Ryfors saknades och Moritz Seider tvingades utgå i matchen. Tre tunga pjäser på frånvarolistan och de är osäkra till spel borta mot Växjö på torsdagen. Det belyser en tvådelad problematik: frånvaroläget och truppens numerär till den avslutande delen av säsongen. På grund av pandemin slöt SHL-klubbarna i höstas en överenskommelse om att inte skriva några spelarkontrakt för nästa säsong. Det kontraktsembargot har lyfts och Rögle var snabb på pucken. Omgående presenterades en kontraktsförlängning med Adam Edström. I Röglepodden redogörs för vilka spelare som sitter på utgående kontrakt och vilka övriga frågetecken som lär finnas i truppbygget till 2021/2022. I slutet fortsätter Daniel Rooth med att ta sig igenom Finlands bidrag till Rögle i sin historiska hörna. Välkommen att lyssna!
2021-01-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 107: Ny hockeykarta och bruten coronatystnad

I Röglepodden avsnitt 107 tar vi ett grepp om hur Rögle mår några dagar in på 2021. Vi diskuterar den plötsligt så tunna truppen och lånet av Filip Karlsson från Oskarshamn. Dessutom blir det snack om Leon Bristedt, vars frånvaro först förklarades i luddiga ordalag innan huvudpersonen klev fram och berättade att den berodde på sviter av covid-19. Hockeykartans nya maktfaktorer är ett annat ämne som avhandlas.
2021-01-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 106. Röglepodden önskar god jul med paketutdelning

Röglepodden firar jul med att paketera höstens Rögles säsong under hösten i listform. Vissa julklappar behöver inget rim för att man ska förstå vad som är i paketet. Andra kan bli rena tankenötterna hur mycket hjälp man än får. Därför är det kanske inte helt svårt att gissa vem som ligger bakom ?höstens cirkusnummer?, men betydligt lurigare då att förstå vem som utses till ?höstens Sancho Panza?. I denna julgenomgång listar vi många fler spelare och händelser med Rögleanknytning varvat med klipp från tidigare poddavsnitt. På julbordet serveras, och det är bara att sätta igång att smörja kråset, bland annat följande: ? Höstens mest oväntade, och positiva, pall. ? Höstens smash and grab. ? Höstens macka. ? Höstens Clark Kent. ? Höstens underskattning. ? Höstens statement. ? Höstens what the... ? Höstens mest saknade. ? Höstens otursgubbe. ? Höstens lag. Veckans avsnitt innehåller många fler utnämningar, och minsann, dyker inte självaste Bockstensmannen upp i podden igen? Och, jultomten har väl sin hemvist i Finland och som sig bör hälsar vi då på i vårt grannland för att fördjupa våra historiska Röglekunskaper. God jul på er alla önskar HD-sporten och Röglepodden!
2020-12-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 105. Det är en rockstjärna som lämnar

Nils Höglander och julspurten är två av ämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Det bjuds också på en alternativ tabell som än mer avslöjar hur starkt Rögle varit så här långt. Skånederbyt mot Malmö på torsdagen blir Nils Höglanders sista match i Rögle för den här gången. Derbyt och Höglander är två givna samtalsämnen i veckans poddavsnitt. Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth samtalar om supertalangens utvecklingsresa i Rögle och att det faktiskt är en spelare med en slags rockstjärnestatus som lämnar klubben för NHL nu. I veckans avsnitt går vi också igenom en tabell som visar hur många poäng plus eller minus lagen är jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan. I slutet besvaras också några intressanta läsarfrågor.
2020-12-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 104. Sista barriären riven ? Rögle bäst i Sverige just nu

Avsnitt 104. Sista barriären riven ? Rögle bäst i Sverige just nu by En podcast från Helsingborgs Dagblad
2020-12-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 103. Varför kan så få SHL-lag matcha Rögles jämnhet?

En pigg comeback och lagets starka omstart är två av samtalsämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Det har bara spelats en Röglematch de senaste dryga två veckorna, men det finns gott om samtalsämnen i veckans poddavsnitt ändå. Vi pratar om Adam Tambellinis comeback, sätter punkt för Rögles karantänstid efter coronautbrottet och analyserar den imponerande starka 4?0-omstarten mot HV71. Dessutom gör vi en djupdykning i laguppställningen och försöker svara på varför så få lag kan matcha Rögles stabilitet i SHL. Mot slutet blir det även spaningar, finsk special, fler historiska drömfemmor och vi svarar på en läsares undran om hur vi sätter våra betyg på Röglespelarna efter matcherna.
2020-12-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 102. Coronaläget, omstart och drömfemma

Coronaläget, lyssnarfrågor och historiska hörnan ? det är innehållet i veckans avsnitt av Röglepodden. Plus att drömfemmor plockas ut. Coronautbrottet i Rögle har gjort att ett antal matcher fått nya datum i spelschemat. I veckans avsnitt av Röglepodden går vi igenom aktuellt läge. Ni lyssnare har skrivit frågor till oss och vi försöker besvara dem i Röglepodden. Har Rögle ett målvaktspar för att kunna ta SM-guld? Kommer utbyggnaden av Catena arena gå fortare när det inte får vara publik på matcherna? Vad händer efter att Ben Smith återvänt till Mannheim? Och så har poddarna blivit ombedda att ta ut sina drömfemmor. I den historiska hörnan går Daniel Rooth i mål med vårt grannland Danmarks bidrag genom åren i Rögle. Välkomna att lyssna.
2020-11-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 101. Röglepodden: ?Då upphör mitt intresse för SHL att gälla?

Coronapandemin har drabbat Rögle och i veckans avsnitt av Röglepodden blir aktuellt smittläge i laget och SHL:s inställning till debatten om stängd liga centrala teman. Rögle har drabbats av ett coronautbrott och matcher är framflyttade. Eftersom verksamheten är pausad finns ingen träningsrapport att delge. Däremot har Linus Ahlin ett färskt samtal med SHL:s sporhchef Johan Hemlin att referera till och ett par av frågorna handlar om hur man från centralt håll tänker kring alla uppskjutna matcher och om det kan bli tal om att stänga ligan. Innan coronautbrottet vann Rögle komfortabelt hemma mot Brynäs och tog sin femte raka seger. Men det blev inte tangerat klubbrekord i matchen därpå för det blev uddamålsförlust borta mot Örebro. Röglepodden stannar till och reflekterar en stund kring det toppmötet och vad det faktiskt gav för signaler. I den historiska hörnan fortsätter Daniel Rooth med genomgången av danska spelare i Rögle genom tiderna. Välkomna att lyssna.
2020-11-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 100. Lakritsglass, derbyspecial och jubileum

Röglepodden fyller hundra! Inte år, men avsnitt. Det blir ett omfattande resonemang om Rögles derbyseger och den nya maktbalansen. Jovisst är det så ? Röglepodden har nu nått upp till den ansenliga summan om 100 avsnitt! vi tackar för ert förtroende och att ni fortsätter att vara med oss mot nya milstolpar. Så hur firar vi? Det bästa sättet är att göra det med er genom att ge er så mycket av och så nära Rögle vi kan. Veckans avsnitt har följande flerrättersmeny: ? Nedsnack av det första derbyt och om förskjutningen av maktbalansen till nordvästra Skåne. ? Dennis Everbergs frånvaro. ? Coronaläget och dess många svårigheter ? Historiska hörnan fortsätter att husera i Norden. ? I veckans spaningar presenterar Linus Ahlin den mer rättvisa snittabellen, medan Daniel Rooth skickar iväg en spottloska på, ja något han stör sig på. Allt medan Mattias Hjälm firar jubileet på sitt sätt.
2020-11-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 99. Avslöjande statistik om Rögles första femtedel

SHL har tagit landslagsuppehåll och det betyder att Röglepodden tar sig tid att reflektera, begrunda och analysera hur Rögle inlett säsongen. Niklas Hansson, Daniel Zaar och Leon Bristedt har rest iväg för att spela i Tre Kronor i Karjala Tournament, men i övrigt var nästan alla spelare på isen under onsdagens träning. Det var återsamling efter några dagars ledighet. Linus Ahlin var som vanligt på plats i Catena arena och har en färsk träningsrapport att erbjuda. Och hur blir det med Ben Smiths eventuella fortsättning när låneavtalet går ut? I hockey finns mycket statistik att tillgå och i veckans avsnitt tittar vi närmare på olika ligor. Allt från poäng till tacklingar, från effektivitet till plus/minus. Med mycket mer. Vi passar också på att titta till den haltande tabellen och spanar efter trender. Vilka ha gått som förväntat? Sämre än väntat? Bättre? I den historiska hörnan ger sig Daniel Rooth i kast med ett kärt grannland. Vilket? Han passar också på att pudla... Välkommen att dig in i och hän åt Röglepodden för att få veta varför och mycket mer.
2020-11-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 98. Därför leder den grönvita maskinen hela SHL

Rögles serieledning är ett givet samtalsämne i veckans avsnitt. Vi letar förklaringar till lagets starka form. Tre raka segrar ? mot Frölunda, Skellefteå och Färjestad ? har skickat upp Rögle i serieledning efter elva spelade matcher. Vi nagelfar prestationerna och resonerar kring vad det är som gör laget så svårslaget. Andra ämnen som avhandlas: * Coronasituationen. Vissa klubbar är hårt drabbade och nu diskuteras om SHL tillfälligt ska stängas för nedflyttning. Det råder lite delade meningar om vilken väg ligan borde gå. * Tjeckien. Minns ni hur många hockeyspelare därifrån som spelat i Rögle genom åren? Svaret kommer i historiska hörnan på slutet. Podden spelas även denna vecka in från tre olika platser av coronarelaterade avståndsskäl.
2020-10-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 97. Röglepodden: Fem tuffa matcher nu ? finns det en växel till?

En skral bortaturné, två tuffa veckor före uppehållet, ett Leon Bristedt-resonemang och slovakisk special ? där är några av samtalsämnena i veckans podd. Social distansering hade kunnat fälla Röglepodden den här veckan, men Linus Ahlin, Mattias Hjälm och Daniel Rooth lyckades få ihop ett avsnitt ändå från tre olika adresser. Här är några av ämnena som avhandlades: * Bortaturnén med förlustmatcherna mot Brynäs och Leksand, som resulterade i två förluster. * Spurten fram till uppehållet, då Rögle möter idel svåra lag: Frölunda, Skellefteå, Färjestad och Luleå (två gånger). Har Rögle kraften att växla upp nu? * Lönesänkningar i SHL och nytänket med restaurangplatser på läktaren i Catena arena. * Leon Bristedts resonemang om att det fokuseras för mycket på individuella poäng i svensk hockey. Åsikterna går isär när det gäller frågan om Bristedt har rätt eller inte. * Historiska hörnan med fokus på Slovakien. Rögle har haft fyra slovakiska spelare genom tiderna ? alla har varit backar. Minns du namnen? Annars får du en påminnelse på slutet.
2020-10-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 96. Backkonkurrens och psykbryt

I veckans avsnitt analyseras Rögles försvarssida, varför laget leder SHL och orosmoln trots fina starten. Dessutom bjuder vi på en story med ett psykbryt i Karlskoga. Moritz Seider är redo för debut i Rögle, vilket innebär att konkurrensen bland backarna skruvas upp rejält. Vi synar läget i truppen och tar upp en nykomponerad spetskedja. Dessutom pratar poddgänget om publikläget, Rögles start och vad laget fortsatt behöver förbättra. Sedan berättar Daniel Rooth och Linus Ahlin om en resa till Karlskoga som slutade med ilska och frustration.
2020-10-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 95: Ben Smith och kaos i hockeyvärlden

I veckans avsnitt analyserar vi Ben Smiths intåg i Rögle ? och varför han hamnade här. Smiths tyska klubb Mannheim är en av många som befinner sig mitt i en kaotisk situation på grund av coronapandemin. Vidare diskuteras Rögles värvningsstrategi, rockaderna i laget och veckans matcher. Dessutom blir det fokus på Röglevärvningar från ett nytt land i Historiska hörnan på slutet.
2020-10-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 94. Lurig ekvation efter lagkaptenens comeback

I veckans avsnitt av Röglepodden får ni lyssna till och om Mattias Sjögren. Dessutom utses tidiga utropstecken och så blir det än en gång en historisk utblick ? den här gången ner till Alperna. Två matcher spelade, två segrar. Rögle har resultatmässigt inlett årets säsong på bästa möjliga sätt. Men trots maximal utdelning finns mer att hämta anser både Linus Ahlin och Daniel Rooth. Lagkaptenen och centern Mattias Sjögren gjorde comeback senast mot HV71 och fick då spela som ytterforward. Varför? Och vad sänder det för signaler? Det försöker poddarna svara på. Det senaste i pandemin kontra publik tas också upp i veckans avsnitt. Regeringen har öppnat, trots allt, för lättnader i publiken med upp till 500 sittande åskådare från 15 oktober. Med reservationen om smittoläget så tillåter. Mattias Hjälm tycker till om regeringens sätt att hantera frågan. I programpunkten ?Historiska hörnan? har Daniel Rooth grävt bland spelare från alpländerna som representerat Rögle. Hur många klarar ni av innan ni lyssnar? Avslutningsvis blir det en utzoomning för att se vilka som öppnat starkt och svagt i SHL. Välkomna att ta del av Röglepodden.
2020-09-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 93. Ryska hemligheter och en flygande SHL-start

Intrycken efter premiären, Raphaël Lavoies plötsliga uttåg och nya kontraktsförlängningar diskuteras i veckans Röglepodden. Dessutom blir det djupdykning i ett ryskt arkiv. 6?4-segern mot Linköping i premiären analyseras ordentligt i poddstudion. Där tas det också ett rejält grepp om Rögles beslut att bryta med Raphaël Lavoie. Silly season-läget avhandlas, precis som nyheterna om att Samuel Jonsson och Daniel Zaar förlängt sina kontrakt. I ?Historiska hörnan? på slutet går Daniel Rooth till botten med hur det kom sig att Rögle värvade den meriterade ryske landslagsbacken Igor Stelnov 1992. Lyssnarna får höra hockeyprofilen Peter Elander ? assisterande tränare i Rögle på den tiden ? berätta hur det gick till när han fick i uppdrag att flyga till Moskva och slutföra affären på CSKA Moskvas anläggning.
2020-09-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 92. Vässad konkurrens under premiärveckan

En tom skadelista lagom till premiären ? vi analyserar läget i Rögletruppen inför första omgången. Dessutom diskuterar poddarna nya reglerna i SHL och det blir en ny lektion av Daniel Rooth i "Historiska hörnan." På lördag är det SHL-premiär för Rögle hemma mot Linköping. Med Mattias Sjögren och Adam Edström tillbaka i full träning innebär det en tom skadelista och tuff konkurrens i kedjorna. Röglepodden går igenom förutsättningarna och resonerar kring tänkbara uppställningar på kort och lång sikt. Vi pratar även om nya tuffare bedömningar från domarna och potentiella SM-guldfavoriter. Det blir ett gäng spaningar från Rögles träningar och Daniel Rooth har sin andra del i segmentet "Historiska hörnan."
2020-09-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 91. Snart premiär ? hur redo är Rögle?

I veckans avsnitt av Röglepodden blir det en stor genomgång av laget och hur mycket som verkar bestämt i målvaktsval, backpar och kedjor. På fredagen har Rögle sitt genrep borta mot Oskarshamn. Då dyker Röglepodden djupt ner i laget för att diskutera hur långt bygget kommit, vad som är oklart och vad som verkar fastställt. SHL-premiären hemma mot Linköping är ju bara en dryg vecka bort. Linus Ahlin ger det absolut senaste från Röglelägret, vilka som är skadade och vem som spelade med vem på torsdagsträningen. I veckans avsnitt också en intervju med den interna poängligaledaren under försäsongen, Leon Bristedt. I försäsongsmatchen mot Frölunda släpptes 50 åskådare in och Daniel Rooth berättar om vilken betydelse det hade för upplevelsen. Samme Rooth presenterar dessutom en helt ny programpunkt som säkerligen tilltalar den som följt Rögle över tid... Välkomna att lyssna!
2020-09-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 90. Röglepodden: Lyxproblem och pussel på forwardssidan

Regeringen har öppnat för sittande publik och vad det kan medföra i praktiken för Rögle är ett av huvudämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Det andra är att Rögle har ett lyxproblem och pussel att lägga på forwardssidan. Hur många? Vilka? På vilket sätt? Ger det någon ekonomisk uppsida för Rögle? Frågorna är många och svaren än så länge få efter att regeringen öppnat för lättnader i publikfrågan för idrottsevenemang. Röglepodden försöker vrida och vända på temat så långt det är möjligt med aktuell information. Det är ?bara? försäsong och det blev förlust mot Växjö. I de tre spelade matcherna har programledaren Mattias Hjälm noterat en genomgående trend som Rögle behöver komma till rätta med. Hur är det med balansen mellan center- och forwardsuppsättningarna? Till matchen mot HV 71 på torsdagskvällen tyder allt på att nye Adam Tambellini flyttas in som center ? smart drag eller inte? Tränaren Cam Abbott har både ett lyxproblem och ett pussel att lägga för att hitta fungerande kedjor och få alla att gilla läget. Linus Ahlin ger det senaste från onsdagens träning hur laget formerades och vilka som finns på frånvarolistan. Välkommen att lyssna!
2020-08-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 89. Jättetalangen in ? är Rögles trupp spikad nu?

JVM-guldspelaren Raphaël Lavoie. Forwardskonkurrensen. Centeruppsättningen. Skadeläget. Och hur går egentligen surret kring spelarnas prestationer under säsongsupptakten? Röglepodden är här med ett nytt avsnitt. Linus Ahlin är tillbaka i Röglepodden och tillsammans med Mattias Hjälm har de en omfattande lista att gå igenom. Eller vad sägs om följande: ? Under torsdagen framkom att Rögle lånar jättetalangen och JVM-guldspelaren Raphaël Lavoie från Edmonton ? han blir en given startpunkt för poddarna. Det mynnar ut i tankar kring den knivskarpa forwardskonkurrensen, inte minst till de två första kedjorna. ? Sportchefen Chris Abbott har tidigare pratat om att värva en center ? är det annat ljud i skällan nu? Aktuell centeruppsättning diskuteras. ? Två försäsongsmatcher är spelade. Den andra var på onsdagskvällen borta mot allsvenska Kristianstad där Rögle tappade en 4?1-ledning till förlust. Vad gick fel? Mattias Hjälm har varit på plats på båda matcherna och ger sina intryck så här långt. ? Den tredje träningsmatchen är på fredagskvällen, mot Växjö igen, men den här gången hemma i Catena arena. Linus Ahlin har det senaste vad gäller skador och formationer. Hur står det egentligen till med Dennis Everberg? ? Hur går surret? Vilka spelare snackas det om? Linus Ahlin har svaren. ? Kaptensvalet ? är det rätt kvartett som leder laget bland spelarna under säsongen 2020/21? ? Till sist blir det en genomgång av läget i publikfrågan. Välkomna att lyssna!
2020-08-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 88: Olli Palola ? en logisk Röglevärvning?

Var Olli Palola en typisk Chris Abbott-värvning? Hur blir laget i första träningsmatchen? Och kan det bli publik i Catena arena premiärlördagen i september? Röglepodden försöker besvara frågorna. I säsongens andra avsnitt av Röglepodden inleder vi med att diskutera Rögles finska värvning Olli Palola. Debutanten i poddstudion, Sebastian Rönström, lämnar en träningsrapport från Catena arena och vi skärskådar backparen och kedjorna till säsongens första träningsmatch borta mot Växjö på torsdagen. Dessutom blir det silly season-snack, en finsk specialutvikning, senaste nytt om Kodie Curran och en diskussion om klubbdirektör Daniel Kochs vision om att ha 25?50 procents publikbeläggning i premiären den 19 september.
2020-08-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 87: Röglepodden tillbaka ? vi synar lagdelarna

Tunga pjäser har lämnat fjolårets succéupplaga av Rögle, men en stark stomme finns också kvar. Röglepodden är tillbaka med säsongens första avsnitt och vi börjar med att analysera truppen och vad som fortfarande ska värvas.
2020-08-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 86: Punkt efter en overklig säsong

Säsongen är över i förtid på grund av coronakrisen. I veckans avsnitt av Röglepodden försöker HD sammanfatta Rögles historiska säsong och vad som händer nu med spelare in och ut. Det fjärde och det sista derbyt, som också blev säsongens sista match, spelades i torsdags kväll. Rögle vann och slutade på en historisk andraplats, och med bara sämre målskillnad än tvåan. Coronaviruset har lamslagit stora delar av världen och fick till följd att Svenska Ishockeyförbundet fattade beslutet på SHL:s begäran att avsluta säsongen i förtid. Så därför kommer redan nu ett uppsamlande avsnitt med ett rejält grepp om Rögles rekordsäsong och en genomgång av hela truppen, lagdel för lagdel. Vilka blir kvar, och kanske framför allt, vilka försvinner? Och hur ska Rögle hantera de förmodade stjärntappen? Här är veckans ämnen: ? Säsongen är över ? känslorna kläs i ord. ? Återblick på sista matchen inför tomma läktare. ? CHL ? Rögle är kvalificerat för första gången. ? Vad händer nu? Spelare in och ut. ? Svar på twitterfrågor från lyssnare.
2020-03-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 85: Allt om Rögles spurt och superdrama

Hur ska SHL-dramat sluta? Hur mår egentligen Rögle fyra omgångar före slutet, efter att ha förlorat tre av de fyra senaste matcherna? Och hur ser förutsättningarna för de inblandade lagen ut? Röglepodden går igenom skadeläget, restprogram och spekulerar kring hur tabellen ser ut efter sista matchen nästa torsdag. Dessutom blir det spaningar, ett snack om Craig Schira-petningen och en lägesrapport från Taylor Matson.
2020-03-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 84: ?Mest spektakulära backen i Rögles historia?

Kodie Curran dominerar i SHL och gör ofta det oväntade. I det här avsnittet av Röglepodden blir det extra fokus på den så skicklige backen som också ligger tvåa i den totala poängligan. Kodie Curran. Det mesta har redan sagts om Rögles poängbäste spelare. Eller? I veckans avsnitt av Röglepodden ägnas ett rejält stycke åt hans betydelse för laget. Han ingår i den första powerplay-enheten och ligger bakom mycket av framgångarna där, och ger själv en utförlig förklaring till varför Rögle nu är bäst i serien i spelformen. Mer då? Endast sju omgångar återstår av grundserien. Rögle och Färjestad har samma poäng och samma målskillnad, det enda som är till Färjestads fördel är att man gjort fler mål. Därför är Rögle trea och Färjestad tvåa. På torsdagskvällen möts de i det som kan ses som slaget om andraplatsen. Vidare ställs, och besvaras frågan, vilka spelare som är formtoppade och vilka som det kan väntas mer av. Det kommer också en hälsning från André Brendheden. Under Mattias Hjälms ledning ger Daniel Rooth och Linus Ahlin sina expertkunskaper och analyser. God lyssning!
2020-02-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 83: Rögles historiska formtopp

Aldrig förr har Rögle tagit fem raka trepoängare i Sveriges högsta hockeyliga. I veckans avsnitt av Röglepodden diskuteras därför förklaringar till den historiska formtoppen. På Röglepoddens meny vecka 8 står följande: * Intryck från matchen mot Leksand. * Rögles historiska vinstsvit och Ted Brithéns historiska hattrick. * Styrkan i powerplay och boxplay. * Om vilka orosmoln som finns eller som kan dyka upp. * Intervju med backen Daniel Bertov * Rögles kontraktsförlängning med Samuel Jonsson. * Framåtblick mot kommande matcher. Väl mött.
2020-02-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 82: Flygande omstart och Rögles alla transferrykten

I slutet kommer det en hälsning från legendariske tränaren Christer Abris, som ledde Rögle till elitserien 1992. Innan dess avhandlar vi Rögles rivstart i Växjö, Chris DeSousas debut och nyheten om att tvillingarna Abbott närmar sig förlängda kontrakt med Rögle. Det kommer en rapport från onsdagsträningen och Niklas Hansson tycker till om sin comeback och lagets SHL-spurt. Dessutom tar vi ett stort grepp kring att transferfönstret stänger på lördag kväll. Vi går igenom ryktena som florerar och påminner om spelarna som kommit in strax före fönstrets stängning de senaste åren.
2020-02-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 81: Silly season började tidigt för Rögle

Flera nyckelspelare lämnar eller är på väg bort från Rögle inför nästa säsong. Hur är läget i truppen egentligen? Poddgänget analyserar även värvningen av Chris DeSousa. I senaste avsnittet av Röglepodden går vi igenom den tidiga silly season-karusellen Rögle är i. Vad är Chris DeSousa för typ av spelare och hur kommer han att användas? Vi pratar också om formkurvan inför slutspurten av SHL.
2020-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 80: Rögle gör om helt ? vi analyserar varför

Nya kedjor och backpar i Rögle ? vi tar ett grepp om de förändrade konstellationerna. Dessutom pratar vi anledningar till lagets ojämna form och SHL-spurt. I veckans avsnitt av Röglepodden analyserar vi tränarnas val att ändra om i samtliga formationer. Vad ligger bakom rockaderna? Rögle har två raka förluster, vi diskuterar anledningarna till att prestationerna vinglat den senaste tiden. Det blir även träningsrapport, en lägeskoll med centern Simon Ryfors och en framåtblick mot det hektiska schemat som väntar under slutspurten av SHL.
2020-01-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 79: Chris Abbott om sin egen och Rögles framtid

Röglepodden avsnitt 79 blir ett specialavsnitt med Chris Abbott. i 47 minuter svarar Rögles sportchef på frågor om varför han avstått från att värva och om han vill förstärka laget inför transferdeadline. Abbott blickar också framåt och pratar Röglevisioner, om han själv bär på NHL-drömmar och hur långt fram han ser sig själv och brodern Cam i klubben.
2020-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 78: Nystart och hemmastrul

Röglepodden är tillbaka efter några veckors uppehåll. Vi presenterar ett poddrelaterat nyförvärv, tar ett grepp om var Rögle står just nu och borrar ner oss i varför laget hackar på hemmais och mot sämre lag. Dessutom blir det en Daniel Bertov-rapport, spaningar, motståndarkoll och en anekdot som har med Luleås tråkighet att göra.
2020-01-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 77: Stor genomgång av kontraktsläget i Rögle

Rögle jagar nyförvärv, men samtidigt finns flera spelare i truppen med utgående kontrakt. Röglepodden tar ett grepp om läget och pratar även om hur kedjorna kan formeras i omstarten. Rögle kommer sannolikt att få tillbaka skadade spelare i omstarten av SHL. Samtidigt är Nils Höglander och Dominik Bokk på JVM. Hur ska kedjorna formeras? Poddarna ger varsitt förslag på enheter. Dessutom blir det en genomgång av truppen och kontraktsläget. Vilka spelare bör Rögle förlänga med? Vilka ska de vara oroliga för att tappa inför nästa säsong? Vi analyserar läget och pratar även om potentiella nyförvärv. Och så drar ju serien igång igen på tisdag och för Rögles del väntar match borta mot Oskarshamn. I motståndarkollen får ni veta vilken form, eller icke-form, Oskarshamn faktiskt är i.
2019-12-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 76: Värvningstider i Rögle och bortdömda mål

Ska Rögle värva? Hur blir det med Dennis Everbergs comeback? Och vad händer med de bortdömda målen i SHL? Röglepodden lyfter på alla stenar. Veckans avsnitt av Röglepodden är en späckad historia. Först serveras lyssnarna en rejäl onsdagsrapport från Catena arena där Dennis Everberg tränat för fullt i flera dagar. Men blir det någon comeback mot Brynäs på torsdagen? Poddarna tar också ett rejält grepp om Rögles situation i SHL, där det blivit två trepoängare på de tretton senaste matcherna. Ska det värvas och vad? Frågan diskuteras och svaren i studion sticker åt lite olika håll. Vidare tas ett större grepp om ligan och debatten kring alla bortdömda mål. Till slut kommer en hälsning från en av de stora namnen i Rögles historieböcker: Pelle Svensson, som blickar tillbaka på sina olika roller i klubben genom åren.
2019-12-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 75: Varför är Rögle så mycket upp och ner?

Skånederbyt och Rögles svängiga kurvor är de stora samtalsämnena i veckans avsnitt av Röglepodden. Torsdagens utsålda derby är det givna huvudnumret. Det blir träningsrapport från Catena arena och backen Erlend Lesund berättar om sina tankar kring att möta Malmö på hemmais. Veckans poddare diskuterar också det faktum att Rögle bara har en poäng mer än vid motsvarande tid i fjol ? och att det skiljer enormt mellan de tio första matcherna jämfört med de tio som följde därefter. Det är som förra säsongen ? fast tvärtom. Veckan innehåller även en bortamatch mot Leksand och avsnittet bjuder också på en stadig motståndarkoll. Välkomna att lyssna!
2019-11-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 74: Vad betyder Ted Brithéns återkomst för Rögle?

Under torsdagen kan det bli comeback för Ted Brithén efter två månaders frånvaro. Det är ett av veckans stora ämnen i Röglepodden. Vi låter också kedjekompisen Leon Bristedt berätta om sin centers betydelse för laget. Vidare blir det spaningar, en motståndarkoll kring lagen Rögle möter i veckan (Färjestad och Skellefteå) och vi tar olika statistiska grepp. Exempelvis: vilka Röglespelare är formstarkast och hur ligger laget till jämfört med 18:e omgången i fjol?
2019-11-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 73: På djupet inför SHL-omstarten

Uppehållet är över ? vi synar Rögles läge och lag inför omstarten. Dessutom analyserar vi hur laget bör ta sig an nästa tredjedel av SHL. Rögles skadeläge har ljusnat, men inte lika mycket som klubben hoppades på. I veckans avsnitt av Röglepodden pratar vi om laguppställningen, vad comebackerna kan betyda och kikar på veckans motstånd. Dessutom pratar vi om vilka effekter Rögles topplacering i SHL får i ett längre perspektiv och om publiktillströmningens följder.
2019-11-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 72: Flippar och floppar under första tredjedelen

Succéer och besvikelser. Första tredjedelen av SHL är avklarad och Röglepodden listar flippar och floppar så här långt. Dessutom: en färsk skadekoll och en hälsning från en stor profil från 2010-talet. Landslagsuppehåll, men inte uppehåll för Röglepodden. Läge då för en sammanfattning så här långt av SHL säsongen 2019/20. Flippar och floppar, trender och ögonblickshistorier. Högt och lågt, allvarligt och med glimten i ögat. För Rögles del har det sett ut så här: 8 5 4. Vinster, oavgjorda, förluster i siffror. De oavgjorda har betytt två övertidsvinster, två övertidsförluster och en vinst efter straffar. Totalt 32 poäng på 17 matcher och en andraplats, efter serieledaren, sensationen, Örebro, när SHL tog uppehåll för Karjala Tournament. Christoffer Rifalk, Niklas Hansson och Daniel Zaar kommer att vara Rögles bidrag i Tre Kronor. Dennis Everberg skulle egentligen också vara med, men tvingades tacka nej på grund av den hjärnskakning Djurgårdens lagkapten Marcus Högström gav honom med det där omdiskuterade knytnävsslaget. När det är omstart den 14 november möter Rögle HV 71 på bortais och då kan det vara så att Ted Brithén gör comeback. Liksom Kodie Curran och Dennis Everberg, Om inte då så i alla fall inom kort ? Röglepodden tar ett samlat grepp om skadeläget i truppen. Och så blir det en rejäl hälsning från en högtidsfirande före detta spelare, som är mycket välkänd i modern tid.
2019-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 71: Klubbdirektören: ?Vi ska vinna ett SM-guld ? därför jag tagit det här jobbet?

SM-guld, arenan, flick/damishockey, ekonomi, landslagsspelarna ? och hur Rögle går vidare med det som hände Dennis Everberg i matchen mot Djurgården ? här är veckans poddavsnitt. Daniel Rooth är på semester och Linus Ahlin hade inte hunnit hem från Röglebevakningen i Stockholm ? då passade Mattias Hjälm på att bjuda in Rögles nye klubbdirektör Daniel Koch. Efter nästan exakt tre månader på jobbet kan han ge sin nulägesbild, men också mycket mer. I det här avsnittet får ni veta en hel del om: * Rögles ekonomi. * Rögles syn på flick- och damhockeyn och att ett mycket välbekant namn är aktuellt här. * Rögles planer på att bygga ut och om arenan, och när det kan bli av. * Rögles visioner rent sportsligt, både på A-lagssidan och ungdomssidan. * Klubbdirektörens livshistoria och hur den nordamerikanska mentaliteten påverkat honom och hans mentalitet, och hans relation till bröderna Chris och Cam Abbott. Linus Ahlin bidrar med en lägesrapport från Stockholm och en färsk intervju med tränaren Cam Abbott. Dessutom tycker Daniel Koch till om såväl de positiva de negativa händelserna från tisdagens match mot Djurgården på Hovet, såväl Nils Höglanders fantastiska mål och vad det betyder för hockeyn i stort, som skallningen på Leon Bristedt och inte minst det slag Dennis Everberg fick av Djurgårdens kapten Marcus Högström, och hur Rögle arbetar vidare med det ärendet. Men hela avsnittet tar sin början någon helt annanstans, nämligen den historiska måndagen den 28 oktober när Rögle fick med hela fyra spelare i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament.
2019-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 70: Rifalks hisnande SHL-resa

I veckans avsnitt pratar poddarna om målvakternas leverans och konkurrensen i Rögle. Christoffer Rifalk och Roman Will ansågs vara osäkra kort inför säsongen, men nu har Rögles målvaktsduo visat vad de går för i SHL. I Röglepodden pratar vi främst om den förstnämndes snabba resa från division 1 och hur han imponerat. Vi kollar läget på träningen i Catena arena och berättar var comebackande Éric Gélinas och Nils Höglander tar plats. Dessutom hör vi med Mattias Sjögren hur han ser på lagets utmaningar i veckan och sin egen säsongsstart. Dessutom letar vi efter orosmoln på Röglehimlen och kommer med spaningar. Till sist skickar 80-talsprofilen Göran Tarring en hälsning och berättar historien om när Röglelaget fick åka stridsflygplan hem från Gotland.
2019-10-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.