Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Fulkultur

Fulkultur

Den sedelärande och folkbildande podden, som tar sig an allt det som inte bjuds in i finkulturens salonger. Här handlar det om film, tv, spel, serier och böcker i glad ton.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fulkulturpodden.tumblr.com/

Avsnitt

Om signaturer och introlåtar

Fulkultur tar sig an det omfattande ämnet introlåtar, och går hela vägen från Gilligans Island via Alf och Sunset Beach till Lost och Bumbibjörnarna. Dessutom: Gustav har testspelat Greedfall, Amanda har betat av Orange is the New Black och Jakob har sett filmen Yesterday. Ett musiktungt avsnitt!

2019-09-17
Länk till avsnitt

Om barn som dör och dödar

Äntligen höst, och vad passar bättre när det mörknar än en skön och mysryslig skräckfilm? Lövet tipsar medan Gurkan och Jakob döljer sina kunskapsluckor så gott det går. Temat denna gången är barn som dör, och barn som dödar.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Om sommartipsen till hängmattan

Amanda och Jakob bjuder på ett extralångt sommaravsnitt som är alldeles fullpackat med bra tips till hängmattan, och en hel del som passar bra inomhus när det regnar. Dessutom svarar vi på frågor från lyssnarna. Länklistan finns som vanligt på fulkulturpodden.tumblr.com.

2019-07-02
Länk till avsnitt

Om Game of Thrones

Hej Westeros! Fulkultur är tillbaka med säsong 3, som inleds lite stapplande i ny lokal och ny obunden regi. Precis, Fulkultur är nu en fristående rebellpodd, som inte knäböjer för någon ? varken draktränare eller psykopater med jobbig uppväxt. Den här gången pratar vi helt och hållet om tv-serien Game of Thrones ? så varning för spoilers!

2019-06-06
Länk till avsnitt

Om påskens bästa tips

Fulkultur avslutar säsong två med en extralång påskspecial, där tipsen haglar och sidospåren är många. Dessutom: Lyssnarbrev och nyheter om poddens framtid. Den här gången med Amanda, Gustav och Jakob.

2019-04-19
Länk till avsnitt

Om uppföljarna

Andreas, Gustav och Jakob diskuterar den heta potatisen uppföljare. Är en uppföljare alltid på sätt och vis sämre än föregångare, eller finns det lysande exempel som sätter en ny nivå? Under avsnitttet hinner vi med både semantiska diskussioner, och namndroppande av både de bästa och de sämsta uppföljarna. Spoilervarning för Ghostbusters 2!

Länklista som vanligt på: http://fulkulturpodden.tumblr.com

2019-04-03
Länk till avsnitt

Om filmmusik, och musik i film

Norrlands dynamiska duo samlas i studion för att gräva ner sig i musiken som bygger filmernas universum, utan vilket inget kan flyga och magi inte är möjlig. Vad är ett bra filmsoundtrack, och är regissörerna våra nya vänner med USB-minnen fullt av musik? Varning för lätta små spoilers för Baby Driver, Guardians of the Galaxy, Lost och Garden State.

Länklista som vanligt på http://www.fulkulturpodden.tumblr.com

2019-03-06
Länk till avsnitt

Om Final Fantasy och de japanska rollspelen

Fulkultur vänder återigen blicken österut, för nu samlas en trio som diggar japanska rollspel i studion. Andreas "Lövet" Eklöv, Vendela "Gurt" Wijk och Jacob "Cobben" Hugosson pratar gamla minnen från Final Fantasy-spelen och tipsar om bra inkörsportar till genren!

Länklista hittar du som vanligt på https://fulkulturpodden.tumblr.com

2019-02-13
Länk till avsnitt

Om att sätta betyg och ge rekommendationer

Vad är en typisk 4/5-film, och vem har glädje av Netflix rekommendations-algoritmer? Hur ser Gustavs surdegsmodell ut för filmtittande, och skulle inte en miljard-gradig skala vara bättre? Lövet, Jakob och Gustav diskuterar ivrigt betygsättande och rekommendationsgivande ? häng med!

2019-01-30
Länk till avsnitt

Om det bästa från 2018

Fulkultur inleder 2019 med att prata om 2018, och de bästa filmerna, spelen och tv-serierna som upptog vår tid. Gustav, Andreas, Jakob och Ida kastar fram allt från okända doldisar till aktade storproduktioner. Välkommen att lyssna!

2019-01-16
Länk till avsnitt

Jakob och hans vänner önskar god jul

Julkultur live! Julstämningen fixas med hjälp av det juligaste som finns, nämligen tv-spelsmusik och mysprat som går live rakt ut i etern. Amanda och Anton gästar Jakob i studion. God jul och gott nytt år!

Länklista som vanligt på fulkulturpodden.tumblr.com

2018-12-23
Länk till avsnitt

Om jultraditioner, och Die Hard

Julhatare luras utomlands, och julens hjältar tar plats i studion för att mysprata om traditioner och tipsa om Fulkultur i högtidens tecken. Den infekterade frågan om Die Hard är en julfilm hanteras med varsam diplomati, och även i slutet är alla vänner. Precis som det ska vara på julen!

2018-12-12
Länk till avsnitt

Om verken som formade oss

Fulkultur vänder sig inåt, och lyfter fram de stora verken, de som format oss och gjort oss till de nördar vi är idag. Ett psykologiskt djuplodande avsnitt med Jakob, Lövet och Gustav. Här avslöjas också vem som skrivit fanfiction, vem som är äldst och vem som gillar The Fast and the Furious-filmen förvånansvärt mycket (den första). Länklista på fulkulturpodden.tumblr.com som vanligt!

2018-11-28
Länk till avsnitt

Om Vilda Västern och dess berättelser

Fulkultur-gänget plockar fram den vita stetson-hatten, packar ner tuggtobak och trangiaköket, och rider in i studion för att prata om våra bästa Västern-minnen från film, tv, böcker och spel. Som vanligt genereras en diger länklista med tips från Andreas, Calle, Jakob och Jocke.

2018-11-14
Länk till avsnitt

Om tillbaka till Framtiden

Great Scott! Fulkultur-filmklubben återvänder med det bästa från det förgångna. Den här gången rakt ned i åttiotalet med ännu en episk filmtrilogi; Tillbaka till Framtiden. He was never in time for his classes... He wasn?t in time for his dinner... Then one day... he wasn?t in his time at all!

2018-10-31
Länk till avsnitt

Om Sagan om Ringen på film

Fulkultur återvänder skyndsamt till Midgård, och den här gången är det filmskaparen Peter Jackson som är guide. Jakob Nilsson, Emil Åkered, Jocke Bennet och Gustav Höglund berättar om sina bioupplevelser, allt extramaterialet på DVD-utgåvorna (extended edition givetvis) samt diskuterar huruvida alvernas rustningar duger och om det verkligen är coolt att surfa på sköldar och mûmakilbetar.

2018-10-15
Länk till avsnitt

Om Sagan om Ringen, och de andra böckerna från Tolkiens Midgård

Fulkultur är tillbaka! Efter ett långt sommarlov värmer vi upp studion med ett mysigt ämne som vi länge velat prata om, nämligen Tolkiens makalösa böcker om Midgård. Trilogin (?) om Härskarringen är inte det enda, för här finns också storslagna epos om lampornas ålder, Melkors fall och många många alvsläkter.

2018-10-14
Länk till avsnitt

#67: Om de bästa tipsen för sommaren

Sommaren är här, och med det bjuder vi på vårt traditionsenliga tips-avsnitt med Fulkultur-material som passar bäst regniga dagar, eller i hängmattan när solen är framme. Andreas, Gustav och Jakob tipsar friskt!

2018-06-20
Länk till avsnitt

#66 Om robotar i förklädnad

Fulkultur gosar ner sig bland Autoboter och Decepticons ? kampen mellan det goda och det onda i leksaksform, och självklart också tecknad film och serietidningar. Med avstamp i Retcon pratar vi Transformers för hela slanten, med gäster dessutom! Transform and roll out!

2018-06-05
Länk till avsnitt

#65: Om samlaren inom oss

Star Wars, gamla datorspel, figurer och... tvålar? Det går att samla på det mesta, och i det här avsnittet gräver vi djupt ner i våra inre för att hitta svaret på varför vi samlar. En del rekonstruerar sin barndom, andra drivs av en vilja att komplettera. Men blir samlingarna någonsin färdiga, och finns det en gräns när samlandet övergår i vansinne? Ett väldigt personligt avsnitt av Fulkultur!

Länklista hittar du som vanligt på fulkulturpodden.tumblr.com

2018-05-23
Länk till avsnitt

#64: Om när bok blir film

Är boken alltid bäst, och isåfall varför? Den här gången pratar vi filmatiseringar i Fulkultur, och både Andreas, Ida och Jakob har åsikter. Vi pratar bland annat om varför Hobbit-filmerna blev så dåliga, om Sagan om Ringen-filmerna verkligen var så lyckade, vad Alan Moore tycker om att hans serier blir film, och inte minst om Steven Spielbergs senaste. Lyssna och kom med era egna tips! Länklista hittar du som vanligt på fulkulturpodden.tumblr.com

2018-05-09
Länk till avsnitt

#63 Om Travelers ? När Kanada gör tidsresor

Emil och Jakob stänger in sig i studion för att prata om Netflix-serien Travelers, som är härlig och gedigen tidsrese-scifi med Kanada som ursprung. Vi hinner även gå igenom sista säsonger som är sämst, och som vanligt ge lite tips på finfin fulkultur. Spoiler för Travellers efter 15 minuter!

2018-04-25
Länk till avsnitt

#62 Om den förbjudna musiken

Fulkultur vänder återigen blickarna mot musikens värld, men den här gången den förbjudna och farliga musiken, den som omstörtar samhällen, får mödrar att svimma, svartmetallare att se rött och frikyrkopoppare att rodna. Lyssna och njut!

2018-04-10
Länk till avsnitt

#61 Om spel som berättar historier

Vissa spel är bara spel. Rent gameplay utan story, som en torskrygg med ett enkel chablis till. Tetris och Counter-Strike. Inga konstigheter! Sen finns spelen som vill berätta historier. 

Länklista

The Witcher 3: Wild Hunt (spel, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher_3:_Wild_Hunt

Bastion (spel, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bastion_(video_game)

Red Dead Redemption (spel, 2010)
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Dead_Redemption

Theif-serien (spel, 1998-2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Thief_(series)

Max Payne (spel, 2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Payne

Grim Fandango (spel, 1998)
https://en.wikipedia.org/wiki/Grim_Fandango

Planescape: Torment (spel, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Planescape:_Torment

Fahrenheit (spel, 2005)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_(2005_video_game)

Heavy Rain (spel, 2010)
https://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_Rain

Beyond: Two Souls (spel, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Beyond:_Two_Souls

Detroit: Become Human (spel, 2018)
https://en.wikipedia.org/wiki/Detroit:_Become_Human

Bioshock: Infinite (spel, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/BioShock_Infinite

Brothers: A Tale of Two Sons (spel, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Brothers:_A_Tale_of_Two_Sons

A Way Out (spel, 2018)
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Way_Out_(video_game)

Dark (tv-serie, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_(TV_series)

Lost (tv-serie, 2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_(TV_series)

God of War 3: Remastered (spel, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/God_of_War_III#God_of_War_III_Remastered

Bioshock (spel, 2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/BioShock

Mass Effect-serien (spel, 2007-2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect

Star Wars: Knights of the Old Republic (spel, 2003)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Knights_of_the_Old_Republic

Fable-serien (spel, 2004-2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fable_(video_game_series)

The Walking Dead (spel, 2012)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(video_game)

Assassin?s Creed IV: Black Flag (spel, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed_IV:_Black_Flag

Bloodborne (spel, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bloodborne

Doom (spel, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Doom_(2016_video_game)

Why Nathan Drake Doesn't Need a Compass (video, 2015)
https://www.youtube.com/watch?v=k70_jvVOcG0

Uncharted and The Last of Us - Great and Terrible Games (filmklipp, 2016)
https://www.youtube.com/watch?v=ma4DJbvO84I

 

2018-03-28
Länk till avsnitt

#60 Om parkförvaltningen i Pawnee, Indiana

Äntligen kom det, avsnittet om TV-serien Parks & Recreation! I studion samlar Jakob en panel bestående av Revis, Gurkan och Lövet för att avhandla de knasiga karaktärerna, humorn och djupet som hittas i trakterna av Pawnee, Indiana. Spoilers efter 25 minuter.

Länklista hittar du på https://fulkulturpodden.tumblr.com.

2018-03-14
Länk till avsnitt

#59 Om guilty pleasure och fascinationen för det usla

Oavsett vilken fulkulturell spisning vi ägnar oss åt vill vi oftast att det vi ägnar vår tid till ska vara bra. Men det finns ju något som kallas dåligt bra filmer, verk som är uselt bra på ett sätt som är en konst i sig.

 

Länklista

Star Wars: Episode I ? The Phantom Menace (film, George Lucas, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_I_?_The_Phantom_Menace

The Last Witch Hunter (film, Breck Eisner, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Witch_Hunter

Godzilla (film, Roland Emmerich, 1998)
https://en.wikipedia.org/wiki/Godzilla_(1998_film)

National Treasure (film, Jon Turteltaub, 2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Treasure_(film_series)

Lara Croft: Tomb Raider (film, Simon West, 2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lara_Croft:_Tomb_Raider

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (film, Jan de Bont, 2003)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lara_Croft_Tomb_Raider:_The_Cradle_of_Life

Sahara (film, Breck Eisner, 2005)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sahara_(2005_film)

Van Helsing (film, Stephen Sommers, 2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/Van_Helsing_(film)

True Blood (TV-serie, Allan Ball, 2008-2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/True_Blood

Vampire Diaries (tv-serie, Kevin Williamson/Julie Plec, 2009-2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Vampire_Diaries

The Transporter (film, Corey Yuen, 2002)
https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Transporter

Inglourious Basterds (film, Quentin Tarantino, 2009)
https://en.wikipedia.org/wiki/Inglourious_Basterds

Epic Movie (film, Jason Friedberg, Aaron Seltzer, 2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/Epic_Movie

Date Movie (film, Jason Friedberg, Aaron Seltzer, 2006)
https://en.wikipedia.org/wiki/Date_Movie

Meet the Spartans (film, Jason Friedberg, Aaron Seltzer, 2008)
https://en.wikipedia.org/wiki/Meet_the_Spartans

Superhero Movie (film, Craig Mazin, 2008)
https://en.wikipedia.org/wiki/Superhero_Movie

Disaster Movie (film, Jason Friedberg, Aaron Seltzer, 2008)
https://en.wikipedia.org/wiki/Disaster_Movie

Scary Movie (filmserie, Miramax Films, 2000-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Scary_Movie_(film_series)

Troll 2 (film, Claudio Fragasso, 1990)
https://en.wikipedia.org/wiki/Troll_2

Alien from the Deep (film, Antonio Margheriti, 1989)
http://www.imdb.com/title/tt0096785/

Tail Sting (film, Paul Wynne, 2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Tail_Sting

Sharknado (filmserie, The Asylum, 2013-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sharknado_(film_series)

Mega Shark vs Giant Octopus (film, Jack Perez, 2009)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mega_Shark_Versus_Giant_Octopus

Stargate Atlantis (tv-serie, Sci Fi Channel, 2004-2009)
https://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_Atlantis

Stargate SG-1 (tv-serie, Showtime, 1997-2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_SG-1

Mortal Kombat (filmserie, Paul W. S. Anderson, 1995)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mortal_Kombat_(film)

Jay & Silent Bob Strikes Back (film, Miramax Films, 2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jay_and_Silent_Bob_Strike_Back

Clerks III (film, okänt, okänt)
https://en.wikipedia.org/wiki/Clerks#Clerks_III

Street Fighter (film, Steven E. de Souza, 1994)
https://en.wikipedia.org/wiki/Street_Fighter_(1994_film)

Phantom Thread (film, Paul Thomas Anderson, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Street_Fighter_(1994_film)

Godless (tv-serie, Scott Frank, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Godless_(TV_series)

Xena: Warrior Princess (tv-serie, John Schulian/Robert Tapert, 1995-2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Xena:_Warrior_Princess

Beowulf (film, Graham Baker, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Beowulf_(1999_film)

Married... with Children (tv-serie, Michael G. Moye/Ron Leavitt, 1987-1997)
https://en.wikipedia.org/wiki/Married..._with_Children

2018-02-28
Länk till avsnitt

#58 Om Altered Carbon, neo-noir och den nya cyberpunk-vågen

Extra långt avsnitt, där andra halvan innehåller spoilers om Netflix-serien Altered Carbon, avsnitt 1-5.
Orolig? Se först, lyssna sen!
Dessutom mängder med cyberpunk, sci-fi och neo-noir-tips

 

Länklista

Altered Carbon (roman, 2002)
https://en.wikipedia.org/wiki/Altered_Carbon

Broken Angels (roman, 2003)
https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_Angels_(novel)

Woken Furies (roman, 2005)
https://en.wikipedia.org/wiki/Woken_Furies

Altered Carbon (tv-serie, 2018-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Altered_Carbon_(TV_series)

You Need to Watch Altered Carbon (Spoiler-Free Review) (Youtube, Gamespot Universe, 2018)
https://www.youtube.com/watch?v=EI1jayjl7fU

Altered Carbon's Cyberpunk World Explained (Youtube, Gamepot Universe, 2018)
https://www.youtube.com/watch?v=bbw3SEfgUT8

Altered Carbon: 5 Biggest Book To Show Changes (Youtube, Gamespot Universe, 2018)
https://www.youtube.com/watch?v=WeMVvty5b0g

Läskiga Skynet-robotar som öppnar dörrarhttps://www.youtube.com/watch?v=wXxrmussq4E

Ready Player One (roman, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ready_Player_One

Androidens drömmar (roman, 1968)
https://en.wikipedia.org/wiki/Do_Androids_Dream_of_Electric_Sheep%3F

Neuromancer (roman, 1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/Neuromancer

Strange Days (film, 1995)
https://en.wikipedia.org/wiki/Strange_Days_(film)

Surrogates (film, Jonathan Mostow, 2009)
https://en.wikipedia.org/wiki/Surrogates

The Island (film, Michael Bay, 2005)
https://en.wikipedia.org/wiki/Surrogates

Blade runner (film, Ridley Scott, 1982)
https://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner

Mad Max: Fury Road (film, George Miller, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mad_Max:_Fury_Road

Ex Machina (film, Alex Garland, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ex_Machina_(film)

Tank Girl (film, Rachel Talalay, 1995)
https://en.wikipedia.org/wiki/Tank_Girl_(film)

Black Mirror (tv-serie, Netfix, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Mirror

Ijustwanttobecool (Youtube-kanal)
https://www.youtube.com/user/IJustWantToBeCool

Avslutningsmusik: Black Rebel Motorcycle Club - God?s Gonna Cut You Down
(från Altered Carbon, s01e09)
https://www.youtube.com/watch?v=wVqAJl3ebso

 

2018-02-14
Länk till avsnitt

#57 Om hjärtskärande magplask och besvikelser

Fulkultur är tillbaka med ett rykande färskt avsnitt där vi gottar ner oss i våra största fulkulturella besvikelser. Vad innebär det att bli besviken på något man älskar? Hur mycket kan man ursäkta i fandomens namn eller är man extra hård och kritisk mot det man älskar? Detta och mycket mer snackar vi om i detta avsnitt.

LÄNKLISTA:

Star Wars: Episode I ? The Phantom Menace (film, George Lucas, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_I_?_The_Phantom_Menace

Star Wars: Episode II ? Attack of the Clones (film, George Lucas, 2002)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_II_?_Attack_of_the_Clones

Star Wars: Episode III ? Revenge of the Sith (film, George Lucas, 2005)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_III_?_Revenge_of_the_Sith

 

Star Wars: Episode VIII - The Last jedi (film, Disney, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Last_Jedi

 

Earthworm Jim 3D (spel, Shiny Entertainment, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Earthworm_Jim_3D

 

Firefly (tv-serie, Fox, 2002)

https://en.wikipedia.org/wiki/Firefly_(TV_series)

 

Final Fantasy XIII (tv-spel, Square Enix, 2009)

https://en.wikipedia.org/wiki/Final_Fantasy_XIII

 

Metroid Prime (tv-spel, Nintendo, 2002)
https://en.wikipedia.org/wiki/Metroid_Prime

 

The Lord of the Rings (filmserie, Warner Bros. Pictures, 2001-2003)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings_(film_series)

 

The Hobbit (filmserie, Warner Bros. Pictures, 2012-2014)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hobbit_(film_series)

 

Out Run (spel, Sega, 1986)

https://en.wikipedia.org/wiki/Out_Run

 

The Stooges/Iggy & The Stooges (musikorkester, 1967-2016)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Stooges

 

The Stooges (album, The Stooges, Elektra, 1969)

https://open.spotify.com/album/3MANoCcmaHWeXSuWiO3iVo

 

Funhouse (album, The Stooges, Elektra, 1970)

https://open.spotify.com/album/5qhXaVIC5BdE4a5Kq1FMZG

 

Raw Power (album, Iggy & The Stooges, Columbia, 1973)

https://open.spotify.com/album/6mxbG8KrOTZIxlP4gzaliM

 

The Weirdness (album, The Stooges, Virgin, 2007)

https://open.spotify.com/album/5S38cTeAWT2aqlArzdWbuc

 

Mass Effect: Andromeda (spel, EA, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Andromeda

 

Star Wars: Battlefront 2 (spel, EA, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_Battlefront_II_(2017_video_game)

 

Star Citizen (spel, Cloud Imperium Games, TBA)

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Citizen

 

The End of the F***ing World (tv-serie, Netflix, 2018)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_End_of_the_F***ing_World

 

Mario + Rabbids: Kingdom Battle (spel, Ubisoft, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mario_%2B_Rabbids_Kingdom_Battle

 

Steamworld Heist (spel, Image & Form, 2015)

https://en.wikipedia.org/wiki/SteamWorld_Heist

 

Broken Sword 1-5 (spel, PC, 1996-2014)

https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_Sword

 

Monkey Island (spelserie, PC, 1990-2009)

https://en.wikipedia.org/wiki/Monkey_Island_(series)

 

South Park, Fractured But Whole (spel, Ubisoft, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/South_Park:_The_Fractured_but_Whole

 

Assasin?s Creed Origins (spel, Ubisoft, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed_Origins

 

New Girl (tv-serie, Fox, 2011-)

https://en.wikipedia.org/wiki/New_Girl

 

Black Mirror (tv-serie, Netflix, 2011-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Mirror

 

Fröken Frimans krig (tv-serie, SVT, 2013-2017)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fröken_Frimans_krig

 

Horizon: Zero Dawn (spel, Guerrilla Games, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Zero_Dawn

 

Dark Angel (tv-serie, Fox, 2000-2002)

https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Angel_(TV_series)

 

Carnivále (tv-serie, HBO, 2002-2005)

https://en.wikipedia.org/wiki/Carnivàle

 

Lost (tv-serie, ABC, 2004-2010)

https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_(TV_series)

2018-01-31
Länk till avsnitt

#56 Om Marvels mutanter, och framtiden för MCU

Fulkultur vänder åter blicken mot Marvels film- och serieuniversum. Den här gången handlar det mest om X-men och de andra mutanterna, som filmatiserats flera gånger av Fox. Men nu när Disney öppnat plånboken kanske mutanterna (och Fantastiska Fyran) äntligen kan hitta hem. Länklista hittas på https://fulkulturpodden.tumblr.com.

2018-01-17
Länk till avsnitt

#55 Om julkalendrar och fulkulturella nyårstraditioner

Gänget diskuterar vad som egentligen kan klassa som en "julfilm". Det listas julkalendrar och tipsas om nyårsunderhållning.

 

LÄNKLISTA

Godless (tv-serie, Netflix, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lifeline_(mobile_game)

Star Trek Discovery (tv-serie, Netflix, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Discovery

Horizon: Zero Dawn (tv-spel, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Zero_Dawn

Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul (tecknat, 1958)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kalle_Anka_och_hans_v%C3%A4nner_%C3%B6nskar_God_Jul

Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton (film, 1975)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sagan_om_Karl-Bertil_Jonssons_julafton

Die Hard (film, 1988)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Die_Hard

Ivanhoe (film, 1982)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ivanhoe_(film,_1982)

Raka spåret till Chicago (film, 1987)
https://en.wikipedia.org/wiki/Planes,_Trains_and_Automobiles

The Book of Mormon (musikal, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_Mormon_(musical)

Nicke Lilltroll (radio, 1957)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nicke_Lilltroll

Portal 2 (tv-spel, 2011)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Portal_2

A Nightmare before Christmas (film, 1993)
https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Nightmare_Before_Christmas

Tomtarna på loftet (tv-serie, 2001 )
https://sv.wikipedia.org/wiki/Tomtar_på_loftet_(TV-serie)

Ensam Hemma (film, 1990)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ensam_hemma

Julkalendrar i SVT
https://sv.wikipedia.org/wiki/Julkalendern_i_Sveriges_Television

Det stora experimentet (tv-serie, 2016)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Det_stora_experimentet

Julkalendrar i SR
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_Radios_julkalender

2018-01-03
Länk till avsnitt

#54 Om Star Wars och The Last Jedi

Vi samlas för att prata om Star Wars då, nu och framtid. Kommer gulliga djur ta över visdom och ljussablar? Efter 35 minuter spoilar vi järnet ur The Last Jedi.

LÄNKLISTA

 

Star Wars: Episode I ? The Phantom Menace (film, George Lucas, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_I_?_The_Phantom_Menace

Star Wars: Episode II ? Attack of the Clones (film, George Lucas, 2002)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_II_?_Attack_of_the_Clones

Star Wars: Episode III ? Revenge of the Sith (film, George Lucas, 2005)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_III_?_Revenge_of_the_Sith

Star Wars: Episode IV ? A New Hope (film, George Lucas, 1977)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_(film)

Star Wars: Episode V ? The Empire Strikes Back (film, Irvin Kreshner, 1980)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Empire_Strikes_Back

Star Wars: Episode VI ? Return of the Jedi (film, Richard Marquand, 1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/Return_of_the_Jedi

Star Wars: Episode VII ? The Force Awakens (film, J.J. Abrams, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Force_Awakens

Star Wars: Episode VII ? The last Jedi (film, Rian Johnson, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Last_Jedi

Rogue One: A Star Wars Story (film, Gareth Edwards, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Rogue_One

Solo: A Star Wars Story (film, Ron Howard, 2018)
https://en.wikipedia.org/wiki/Solo:_A_Star_Wars_Story

Stjärnornas krig och fred - julspecial (film, Steve Binder, 1978)
https://www.youtube.com/watch?v=wJDAmBQ1u2g

How Star Wars was saved in the edit
https://www.youtube.com/watch?v=GFMyMxMYDNk

Star Wars Rebels (tv-serie, Simon Kiberg/Dave Filoni/Carrie Beck, 2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_Rebels

2017-12-20
Länk till avsnitt

#53 Om TV-spel på språng ? maskinerna, spelen, tipsen och historiken

Jul- och nyårshelgerna står för dörren. Tiden då vi reser och bor hemifrån. Hur gejmar man egentligen bäst på språng, och hur har det bärbara spelet sett ut genom tiderna?
Gänget diskuterar, och delar med sig av sina tips till de bästa plattformarna.

LÄNKLISTA

Lifeline (spel, IOS)
https://itunes.apple.com/se/app/lifeline-library-choices-are-yours-new-episodes/id1186085092?mt=8

Monument Valley (spel, IOS)
https://itunes.apple.com/se/app/monument-valley/id728293409?mt=8

Fallout Shelter (spel, IOS)
https://itunes.apple.com/se/app/fallout-shelter/id991153141?mt=8

Scribblenauts (Spel, Nintendo 3DS/IOS)
https://en.wikipedia.org/wiki/Scribblenauts

The Room (Spel, IOS)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Room_(2012_video_game)

Tetris (Spel, alla tänkbara plattformar)
https://en.wikipedia.org/wiki/Tetris

Snake
https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_(video_game)

Angry Birds
https://en.wikipedia.org/wiki/Angry_Birds

Fruit Ninja
https://en.wikipedia.org/wiki/Fruit_Ninja

Nokia E61 (Mobiltelefon)
https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_E61

Gizmondo (Spelkonsol)
https://en.wikipedia.org/wiki/Gizmondo

Sega Game Gear
https://en.wikipedia.org/wiki/Game_Gear

Atari Lynx
https://en.wikipedia.org/wiki/Atari_Lynx

Nintendo Game Boy
https://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy

Game Boy Advance
https://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_Advance

Nintendo DS
https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_DS

Game Boy Advance SP (bärbar spelkonsol, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_Advance_SP

Nintendo 3DS (bärbar spelkonsol, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_3DS

Nintendo Switch (stationär/bärbar spelkonsol, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_Switch

Sony PSP (bärbar spelkonsol, 2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Portable

Sony PS Vita (bärbar spelkonsol, 2012)
https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Vita

Sony Xperia Play (smartphone, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Xperia_Play

Nokia N-Gage (bärbar spelenhet/telefon, 2003)
https://en.wikipedia.org/wiki/N-Gage_(device)

Game & Watch (bärbar spelenhet, 1980)
https://en.wikipedia.org/wiki/Game_%26_Watch

Apple Iphone (smartphone, 2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone

2017-12-06
Länk till avsnitt

#52 Om spelikonen Super Mario

Är Super Mario den störste av de stora? Ja, åtminstone enligt veckans Fulkultur-panel, som fullkomligen öser sin kärlek över en knubbig rörmokare som inte kan ha undgått någon.

Glöm inte att rösta fram er Mario-favorit. Ni hittar omröstning i våra sociala medier.

LÄNKLISTA

Mario Bros (spel, 1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Bros.

Super Mario Bros (spel, 1985)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros.

Super Mario Bros: The Lost Levels (spel, 1986)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros.:_The_Lost_Levels

Super Mario Bros 2 (spel, 1988)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros._2

Super Mario Bros 3 (spel, 1988)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros._3

Super Mario Land (spel, 1989)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Land

The Super Mario Bros. Super Show! (tv-serie, 1989)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Super_Mario_Bros._Super_Show!

King Koopa?s Kool Kartoons (tv-serie, 1989)
https://en.wikipedia.org/wiki/King_Koopa%27s_Kool_Kartoons

Super Mario World (spel, 1991)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_World

Super Mario Bros (film, 1993)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros._(film)

Super Mario World 2: Yoshi?s Island (spel, 1995)
https://en.wikipedia.org/wiki/Yoshi%27s_Island

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars (spel, 1996)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_RPG

Super Mario 64 (spel, 1996)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_64

Paper Mario (spel, 2000)
https://en.wikipedia.org/wiki/Paper_Mario

Luigi?s Mansion (spel, 2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Luigi%27s_Mansion

Super Mario Sunshine (spel, 2002)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Sunshine

Mario Kart: Double Dash (spel, 2003)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Kart:_Double_Dash

New Super Mario Bros (spel, 2006)
https://en.wikipedia.org/wiki/New_Super_Mario_Bros.

Super Mario Galaxy (spel, 2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Galaxy

Super Mario Galaxy 2 (spel, 2010)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Galaxy_2

Super Mario 3D Land (spel, 2011)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_3D_Land

Super Mario 3D World (spel, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_3D_World

Luigi?s Mansion: Dark Moon (spel, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Luigi%27s_Mansion:_Dark_Moon

Mario Kart 8 (spel, 2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Kart_8

Captain Toad: Treasure Tracker (spel, 2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Captain_Toad:_Treasure_Tracker

Super Mario Maker (spel, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Maker

Yoshi?s Woolly World (spel, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Yoshi%27s_Woolly_World

Super Mario Run (spel, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Run

Sonic Mania (spel, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_Mania

Sonic Forces (spel, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_Forces

Super Mario Odyssey (spel, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Odyssey

2017-11-22
Länk till avsnitt

#51 Om den mästerliga Stephen King

I Fulkultur #51 snackar Jocke, Ida och Andreas om skräcknestorn Stephen King och hans inflytande på populärkulturen. De ger sina personliga topplistor och ber också lyssnarna rösta fram bästa King-romanen!

 

LÄNKLISTA

Rösta fram lyssnarnas King-favorit här!
https://www.opinionstage.com/polls/2470830

Langoljärerna (mini-serie, 1995)
http://www.imdb.com/title/tt0112040/

Det mörka tornet (bokserie, 1982?2012)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Det_mörka_tornet

Den gröna milen (film, 1999)
http://www.imdb.com/title/tt0120689/

The Shining (film, 1980)
http://www.imdb.com/title/tt0081505/

Lida (bok, 1987)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Lida_(roman)

Jurtjyrkogården (bok, 1983)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Jurtjyrkogården

Dolores Claiborn (film, 1995)
http://www.imdb.com/title/tt0109642/

The Eyes of the Dragon (bok, 1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eyes_of_the_Dragon

Dreamcatcher (novell, 2001; film, 2003)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dreamcatcher_(novel)

Det (bok, 1986; film, 1990)
https://en.wikipedia.org/wiki/It_(novel)

1922 (novell, 2010; film, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/1922_(novella)

Cujo (bok, 1983; film, 1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/Cujo

Gerald?s Game (bok, 1992; film, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Gerald%27s_Game

The Mist (bok, 1980; film, 2007; tv-serie, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mist

The Colorado Kid (bok, 2005; tv-serie, 2010)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Colorado_Kid

Carrie (bok, 1974; film, 1976)
https://en.wikipedia.org/wiki/Carrie_(novel)

Children of the Corn (novell, 1977; film, 1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/Children_of_the_Corn

Salem?s Lot (novell, 1975; tv-serie, 1979)
https://en.wikipedia.org/wiki/%27Salem%27s_Lot

The Green Mile (bok, 1996; film, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Green_Mile_(novel)

Pestens tid/The Stand (bok, 1978; tv-serie, 1994)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Stand

Stand by me (film, 1986)
https://en.wikipedia.org/wiki/Stand_by_Me_(film)

Christine (bok, 1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/Christine_(novel)

The Shawshank Redemption (film, 1994)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Shawshank_Redemption

The Dark Tower (bokserie, 1998-2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Tower_(series)

Lisey?s Story (bok, 2006)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisey%27s_Story2017-11-08
Länk till avsnitt

#50 Om Blade Runner, gamla och nya

Fulkultur-gänget tar sig an klassiska filmen Blade Runner, och även den nya uppföljaren Blade Runner 2049 i detta extralånga avsnitt.

Spoilers för den nya filmen kommer 50 minuter in i avsnittet.

Länkar till det vi tipsade om finns på fulkulturpodden.tumblr.com

2017-10-24
Länk till avsnitt

#49 Om den svenska humorn

Från Hasse & Tage och Mosebacke Monarki till Onkel Kånkel och Torsk på Tallin - svensk humor slår vitt och brett omkring sig, och gänget grottar ner sig på allvar i detta extralånga avsnitt.

Länklista

Hasse & Tage - Spik i foten
https://youtu.be/Sx58z5V6FsY

Hasse O Tage K.N.U.L.L.A. Lindeman
https://www.youtube.com/watch?v=NX-2AdTpPL0

Måns Herngren intervjuar Jan Myrdal (ur Encyklopiaden)
https://youtu.be/SkY3JKPe4ik

Varan-TV - Hallå bibblan, hur är läget?
https://youtu.be/loUjUWnppC4

Varan-TV - Kalle Ninja
https://youtu.be/KM5qBrsB8AE

Fredrik Lindström - Ingesson
https://youtu.be/4Z6oFCD_p7g

Galenskaparna & After Shave - Dalsland
https://youtu.be/q30GqppBavk

Grotesco - Ett kilo mjöl
https://youtu.be/AQIxZMUWUpU

Salva i P3: Club Goa Gubbar
https://youtu.be/hYPoCGIRpEA

Riskradion (Humorprogram från sena 80-talet)
https://youtu.be/GSoHlnqjE-k

Putte Punsch Lyckoshow - Biskvierna
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3389&artikel=5458551

P3:s olika humorprogram
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3389&artikel=2704694

Mosebacke Monarki (Norgesången)
https://www.youtube.com/watch?v=QXWtP-vzKBo

Nöjesmassakern - Fred på Jorden
https://www.youtube.com/watch?v=YW8q99r6ruk

Nöjesmassakern - Trollet Rulle
https://www.youtube.com/watch?v=JQz14HB4KMs

Svullo grisar vidare (Kärrtorp)
https://youtu.be/b6dcLuRcRP8?t=25s

Onkel Kånkel (P3-reportage)
https://youtu.be/5ZESPp2wcNI?t=2m8s

Inslag om Onkel i nyhetsprogrammet Gävle-Dala 1994
https://youtu.be/Z16QllfwJGY?t=2m50s

Percy Tårar (Kaminmannen, Varför är Åge syk)
https://www.youtube.com/watch?v=umU8A29odxQ

Percy Tårar (Tommy Bohlin, Metallica)
https://www.youtube.com/watch?v=k5tqJe5W2gI

Spermaharen (Lars Brundin om Brunt)
https://www.youtube.com/watch?v=djFzxzDiPLM

Propaganda-TV 
https://youtu.be/yMGYtlil54k

Penetrerings-TV
https://youtu.be/hKBEg-tOucE

 

2017-10-11
Länk till avsnitt

#48 Om Buffy the Vampire Slayer

En kärleksförklaring till fulkulturens drottning när gänget nördar ner sig bland vampyrer och tonårsangst i Sunnydale.

Länklista

Buffy the Vampire Slayer (TV-serie, 1997?2003)
en.wikipedia.org/wiki/Buffy_the_Vampire_Slayer

Angel (TV-serie, 1999?2004)
en.wikipedia.org/wiki/Angel_(1999_TV_series)

Firefly (TV-serie, 2002)
en.wikipedia.org/wiki/Firefly_(TV_series)

Dollhouse (TV-serie, 2009?2010)
en.wikipedia.org/wiki/Dollhouse_(TV_series)

Supernatural (TV-serie, 2005? )
en.wikipedia.org/wiki/Supernatural_(U.S._TV_series)

Teacher's Pet (avsnitt 4, säsong 1, 1997)
en.wikipedia.org/wiki/Teacher%27s_Pet_(Buffy_the_Vampire_Slayer)

Out of Mind, Out of Sight (avsnitt 11, säsong 1, 1997)
en.wikipedia.org/wiki/Out_of_Mind,_Out_of_Sight_(Buffy_the_Vampire_Slayer)

The Hush (avsnitt 10, säsong 4, 1999)
en.wikipedia.org/wiki/Hush_(Buffy_the_Vampire_Slayer)

Welcome to the Hellmouth (avsnitt 1, säsong 1, 1997)
en.wikipedia.org/wiki/Welcome_to_the_Hellmouth

Conversations with Dead People (avsnitt 7, säsong 7, 2002)
en.wikipedia.org/wiki/Conversations_with_Dead_People

Once More, with Feeling (avsnitt 7, säsong 6, 2001)
en.wikipedia.org/wiki/Once_More,_with_Feeling_(Buffy_the_Vampire_Slayer)

The Wish (avsnitt 9, säsong 3, 1998)
en.wikipedia.org/wiki/The_Wish_(Buffy_the_Vampire_Slayer)

Doppelgangland (avsnitt 16, säsong 3, 1999)
en.wikipedia.org/wiki/Doppelgangland

Which Pop Culture Property Do Academics Study the Most? (blog, 2012)
www.slate.com/blogs/browbeat/2012/06/11/pop_culture_studies_why_do_academics_study_buffy_the_vampire_slayer_more_than_the_wire_the_matrix_alien_and_the_simpsons_.html

The Rise of Buffy Studies (artikel, 2015)
www.theatlantic.com/entertainment/archive/2015/10/the-rise-of-buffy-studies/407020/

Böckerna Thomas visar upp på instagram:

The Sunnydale High Yearbook (bok, 1999)
www.amazon.com/Sunnydale-Yearbook-Buffy-Vampire-Slayer/dp/067103541X

Buffy, the Vampire Slayer : the Watcher's Guide (bok, 1998)
www.amazon.com/Buffy-Vampire-Slayer-Watchers-Guide/dp/0671024337

Buffy: The Watcher's Guide, Vol. 2 (bok, 2000)
www.amazon.com/Buffy-Watchers-Guide-Vol-2/dp/0671042602

Angel: After The fall, Vol 1
www.amazon.com/Angel-After-Fall-Vol-1/dp/160010343X

2017-09-26
Länk till avsnitt

#47 Om megafenomenet Battlegrounds

Gänget snackar om battle royal-succén Battlegrounds - dråpliga minnen och snabba getaways i bästsäljaren.

 

Länklista

Lars and the Real Girl (film, 2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lars_and_the_Real_Girl

Frank (film, 2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_(film)

Swiss Army Man (film, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Army_Man

The Leftovers (serie, 2014-2017)
http://www.hbo.com/the-leftovers

The Night Of (mini-serie, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Night_Of

Destiny 2 (spel, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Destiny_2

Yolo on the Battlegrounds (Youtube-klipp, Stonemountain 64)
https://www.youtube.com/watch?v=YsM98GKFbro

Calles duo-vinst där vi stod bakom varsin sida om muren (Youtube-klipp, FZ.se)
https://www.youtube.com/watch?v=9D1cG1V6vaI

Girigheten tog en av våra medlemmar och Calle räddas av stekpanna (Youtube-klipp, FZ.se)
https://www.youtube.com/watch?v=qwVALbnXM5A

Snygg getaway slutar i katastrof (Youtube-klipp, FZ.se)
https://www.youtube.com/watch?v=FkCTHY83UiM

10 miljoner Battlegrounds sålda (Milstolpe, FZ.se)
https://www.fz.se/nyhet/274267-milstolpen-nadd-10-miljoner-battlegrounds-salda

H1Z1: King of the Kill (spel, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/H1Z1:_King_of_the_Kill

V
år Discord-server
https://discord.gg/trJHbbt

 

2017-09-13
Länk till avsnitt

#46 Om den rafflande tv-seriehösten

Panelen tipsar friskt i den här höstspecialen. Vi försöker gå igenom alla kommande tv-serier av värde, med Stranger Things 2 och nya Star Trek som självklara höjdpunkter.

Vi får även skönja en viss animositet mellan republikaner och rojalister i gänget...

Länklista

The Mysterious Secrets of Uncle Bertie's Botanarium (Radio/podteater)
http://www.unclebertie.com

The Crossing (USA-premiär oktober, ABC)
https://www.youtube.com/watch?v=vq4w6GhDTmU

Alex, Inc (USA-premiär 2017, ABC)
https://www.youtube.com/watch?v=WgLLBCPYx4k

The Gifted (USA-premiär 2 oktober, Marvel, FOX)
https://www.youtube.com/watch?v=qTzW9rMcbzk

Marvel?s Inhumans (USA-premiär 29 september ABC)
https://www.youtube.com/watch?v=1sYF1SXcWqQ

The Leftovers (Ute nu, HBO)
https://www.youtube.com/watch?v=rKtgMEKMoiU

Curb your enthusiasm (2 oktober, HBO Nordic)
https://www.youtube.com/watch?v=VvLpN1pMNHA

Stranger Things 2 (27 oktober, Netflix)
https://www.youtube.com/watch?v=vgS2L7WPIO4

Knightfall (2017, HBO Nordic)
https://www.youtube.com/watch?v=F9dtepkeR0I

Star Trek Discovery (25 september, Netflix)
https://www.youtube.com/watch?v=oWnYtyNKPsA

The Deuce (11 september, HBO Nordic)
https://www.youtube.com/watch?v=J7YMlL8x8GE

The Expanse säsong 2 (8 september, Netflix)
https://www.youtube.com/watch?v=27JmggM5GGQ

Altered Carbon (2018, Netflix)
https://en.wikipedia.org/wiki/Altered_Carbon#Television_adaptation

The Terror (USA-premiär 2017, AMC)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Terror_(TV_series)

Young Sheldon (USA-premiär  2 november, CBS)
https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Sheldon

What happened to Monday? (USA-premiär 18 augusti, Netflix)
https://en.wikipedia.org/wiki/What_Happened_to_Monday

Silicon Valley (2017, HBO)
https://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Valley_(TV_series)

Ducktales (USA-premiär 23 september, Disney XD)
https://en.wikipedia.org/wiki/DuckTales_(2017_TV_series)

Jills veranda (15 november, SVT)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Jills_veranda

Lotta och Erik emigrerar (7 december, SVT)
https://www.svt.se/kultur/erik-och-lotta-emigrerar

Köttets lustar (7 december)
https://www.svt.se/kottets-lustar/

Grotescos sju mästerverk (3 november)
https://www.svt.se/grotesco/roligt-kaotiskt-vilt-och-lekfullt-grotesco-ar-tillbaka

American Horror Story (USA-premiär 5 september)
https://en.wikipedia.org/wiki/American_Horror_Story:_Cult

The Fall (ute nu, Netflix)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fall_(TV_series)

Narcos (1 september)
https://en.wikipedia.org/wiki/Narcos

The Crown (8 december, Netflix)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Crown_(TV_series)

The Shannara Chronicles (11 oktober, HBO)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Shannara_Chronicles

2017-08-29
Länk till avsnitt

#45 Om Alistair MacLean ? Örnnästet och så mycket mer!

Fulkultur sätter tänderna i klassiska spion- och krigsberättelser signerade Alistair Maclean. Allt från Kanonerna på Navarone till mer bortglömda verk!

Länklista

Alistair MacLean (författare, 1922-1987)
https://en.wikipedia.org/wiki/Alistair_MacLean

Romaner
H. M. S. Ulysses (1955)
https://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Ulysses_(novel)

Kanonerna på Navarone (1957)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Guns_of_Navarone_(novel)

Sista båt från Singapore (1958)
https://en.wikipedia.org/wiki/South_by_Java_Head

Hemliga vägar (1959)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Frontier_(novel)

Natt utan slut (1960)
https://en.wikipedia.org/wiki/Night_Without_End

Fruktan är mitt vapen (1961)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_Is_the_Key

Fångarna på ön Vardu (1961)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Crusader

Det gyllene mötet (1962)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Golden_Rendezvous

Station Zebra (1963)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ice_Station_Zebra_(novel)

Åtta glas (1966)
https://en.wikipedia.org/wiki/When_Eight_Bells_Toll

Örnnästet (1967)
https://en.wikipedia.org/wiki/Where_Eagles_Dare

Styrka tio från Navarone (1968)
https://en.wikipedia.org/wiki/Force_10_from_Navarone

Marionett i kedjor (1969)
https://en.wikipedia.org/wiki/Puppet_on_a_Chain

Festen vid grottorna (1970)
https://en.wikipedia.org/wiki/Caravan_to_Vaccarès

Björnön (1971)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bear_Island_(novel)

Full fart mot döden (1973)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Way_to_Dusty_Death

Mot Fort Humboldt (1974)
https://en.wikipedia.org/wiki/Breakheart_Pass_(novel)

Cirkus (1975)
https://en.wikipedia.org/wiki/Circus_(novel)

Golden Gate (1976)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Golden_Gate_(MacLean_novel)

Svart guld (1977)
https://en.wikipedia.org/wiki/Seawitch

Bäva Kalifornien! (1978)
https://en.wikipedia.org/wiki/Goodbye_California

Attentat vid Athabasca (1980)
https://en.wikipedia.org/wiki/Athabasca_(novel)

Dödens flod (1981)
https://en.wikipedia.org/wiki/River_of_Death

Partisaner (1982)
https://en.wikipedia.org/wiki/Partisans_(novel)

Stormflod (1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/Floodgate_(novel)

San Andreas (1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/San_Andreas_(novel)

Santorin (1986)
https://en.wikipedia.org/wiki/Santorini_(novel)

Utvalda filmer baserade på MacLeans verk
Hemliga vägar (1961)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_Ways

Kanonerna på Navarone (1961)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Guns_of_Navarone_(film)

Polarstation Zebra svarar ej (1968)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ice_Station_Zebra

Fruktan är mitt vapen (1972)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_Is_the_Key_(film)

Styrka tio från Navarone (1978)
https://en.wikipedia.org/wiki/Force_10_from_Navarone_(film)

Dödens tåg (TV-film, 1993)
https://en.wikipedia.org/wiki/Death_Train

Nattvakten (TV-film, 1995)
https://en.wikipedia.org/wiki/Night_Watch_(1995_film)

2017-08-16
Länk till avsnitt

#44 Om Judge Dredd, 2000AD och den brittiska comics-scenen

Avsnitt 44 firar att Judge Dredd och veckomagasinet 2000AD fyllt 40 i år, och funderar över den brittiska comics-scenens inverkan på det amerkanska superhjältestallet. 

 

LÄNKLISTA

 

Om 2000AD
https://en.wikipedia.org/wiki/2000_AD_(comics)

 

Tharg the Mighty presenterar första numret av 2000AD
https://www.youtube.com/watch?v=cheg-rT4LQM

 

Judge Dredd: The complete Case Files 01
https://comicvine.gamespot.com/judge-dredd-the-complete-case-files-1-volume-1/4000-119444/

 

Judge Dredd: The complete Case Files 05
https://comicvine.gamespot.com/judge-dredd-the-complete-case-files-5-volume-5/4000-230604/

 

Var ska jag börja läsa Dredd?
https://www.youtube.com/watch?v=G25g5EbLzpI

 

Judgement on Gotham (Bisley, Grant, Wagner, 1991)
https://en.wikipedia.org/wiki/Batman/Judge_Dredd:_Judgment_on_Gotham

 

The Ballad of Halo Jones (Alan Moore, 1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ballad_of_Halo_Jones

 

D.R & Quinch (Alan Moore, 1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/D.R._%26_Quinch

 

Skizz (Alan Moore, 1983)
https://en.wikipedia.org/wiki/Skizz

 

V for Vendetta (Alan Moore, 1982-1985)
https://en.wikipedia.org/wiki/V_for_Vendetta

 

Lost Girls (Alan Moore, Melinda Gebbie, 1991)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_Girls

 

Swamp Thing (Alan Moore, 1984-1987)
https://en.wikipedia.org/wiki/Swamp_Thing

 

Watchmen (Alan Moore, 1986)
https://en.wikipedia.org/wiki/Watchmen

 

The League of Extraordinary Gentlemen (Alan Moore, 1999-)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_League_of_Extraordinary_Gentlemen

 

The League of Extraordinary Gentlemen (Alan Moore, 1999-)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_League_of_Extraordinary_Gentlemen

 

The Sandman (Neil Gaiman, 1993-)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sandman_(Vertigo)

 

Transformers (Simon Furman)
https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Furman

 

All-Star Superman (Grant Morrison, 2005-2008)
https://en.wikipedia.org/wiki/All-Star_Superman

 

We3 (Grant Morrison, 2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/We3

 

 

2017-08-02
Länk till avsnitt

#43 Om Zelda i våra hjärtan

Avsnitt 43 hanteras av Andreas och Jakob, som passar på att gå igenom den klassiska och fantastiska spelserien The Legend of Zelda. Både historisk genomgång och personliga reflektioner får plats i detta extralånga och extranördiga avsnitt!

Länklista och tidigare avsnitt hittas på 

http://www.fulkulturpodden.tumblr.com

2017-07-19
Länk till avsnitt

#42 Om Liftarens guide till galaxen

Avsnitt 42 handlar naturligtvis inte om något annat än Douglas Adams rymdepos Liftarens Guide till Galaxen, som inkarnerats både som radiopjäs, roman, datorspel och mycket annat.

Länklista och tidigare avsnitt hittas på http://www.fulkulturpodden.tumblr.com

2017-07-05
Länk till avsnitt

#41 Om tidsresande cybernetiska dödsänglar

I det senaste avsnittet gör Andreas, Amanda och Jakob en djupdykning ner i två hyllade actionfilmer från 80- och 90-talet, signerade James Cameron. Biffige Arnold Schwarzenegger spelar mördarroboten Terminator från framtiden, Linda Hamilton spelar en allt tuffare brud och tidsresandets paradoxer blir snabbt oviktiga bland all fartfylld och fet action.

Avsnittet innehåller ordentliga spoilers för både Terminator och Terminator 2, samt mindre spoilers för andra Terminator-filmer och det mesta som James Cameron har regisserat.

 

Länklista och tidigare avsnitt finns på fulkulturpodden.tumblr.com.

2017-06-21
Länk till avsnitt

#40 Om gröna muterade krigare

Fulkultur-gänget tar sig an ytterligare barndomshjältar, nämligen de gröna och sköna mutantkrigande ninjasköldpaddorna Leonardo, Donatello, Michelangelo och Rafael. Självklart tar vi upp allt från serietidningarna, TV-serierna, filmerna, spelen och leksakerna. Cowabunga!

 

2017-06-07
Länk till avsnitt

#39 Om den nördiga musiken

Länkar och tips hittar du på http://fulkulturpodden.tumblr.com.

2017-05-24
Länk till avsnitt

#38 Om när verkligheten möter det magiska

Fulkultur avhandlar denna gången det egendomliga och bisarra mötet mellan mundan verklighet och övernaturlig magi, hela vägen från Black Lodge via Los Angeles och 1970-talets England till Ocean Lane.

 

LÄNKLISTA:

Star Trek: The Next Generation (tv-serie, 1987-1994)

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_The_Next_Generation

 

Wonderfalls (tv-serie, Bryan Fuller, Fox, 2004)

https://en.wikipedia.org/wiki/Wonderfalls

 

Fallout 4 (spel, Bethesda Sowftworks, 2015)

https://en.wikipedia.org/wiki/Fallout_4

 

The Holy Mountain (film, Alejandro Jodorowsky, 1973)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holy_Mountain_(1973_film)

 

Soylent Green (film, Richard Fleischer, 1973)

https://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_Green

 

Hundra år av ensamhet (roman, Gabriel García Márquez, 1967)

https://en.wikipedia.org/wiki/One_Hundred_Years_of_Solitude

 

Twin Peaks (tv-serie, ABC, 1990-1991)

https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks

 

Twin Peaks: Fire Walk with me (film, David Lynch, 1992)

https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks:_Fire_Walk_with_Me

 

Laura Palmers hemliga dagbok (roman, Jennifer Lynch, 1990)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_Diary_of_Laura_Palmer

 

Twin Peaks 2017 (tv-serie, Showtime, 2017)

https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks_(2017_TV_series)

 

Mulholland Drive (film, David Lynch, 2001)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mulholland_Drive_(film)

 

Lost Highway (film, David Lynch, 1997)

https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_Highway_(film)

 

Blue Velvet (film, David Lynch, 1986)

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Velvet_(film)

 

Lost (tv-serie, ABC, 2004-2010)

https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_(TV_series)

 

Game of Thrones (tv-serie, HBO, 2011-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones

 

Tre Kronor (tv-serie, TV4, 1994-1999)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tre_Kronor_(TV-serie)

 

Rederiet (tv-serie, SVT, 1992-2002)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Rederiet

 

Dead Like Me (tv-serie, Bryan Fuller, 2003-2004)

https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Like_Me

 

Pushing Daisies (tv-serie, Bryan Fuller, 2007-2009)

https://en.wikipedia.org/wiki/Pushing_Daisies

 

American Gods (roman, Neil Gaiman, 2001)

https://en.wikipedia.org/wiki/American_Gods

 

American Gods (tv-serie, Starz, 2017-)

https://en.wikipedia.org/wiki/American_Gods_(TV_series)

 

Amelie från Montmartre (film, Jean-Pierre Jeunet, 2001)

https://en.wikipedia.org/wiki/Amélie

 

Northern Exposure (tv-serie, CBS, 1990 - 1995)

https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Exposure

 

Georges Perec (författare, 1936-1982)

https://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Perec

 

Beasts of the Southern Wild (film, Benh Zeitlin, 2012)

https://en.wikipedia.org/wiki/Beasts_of_the_Southern_Wild

 

Min granne Totoro (film, Hayao Miyazaki, 1998)

https://en.wikipedia.org/wiki/My_Neighbor_Totoro

 

L.A. Story (film, Mick Jackson, 1991)

https://en.wikipedia.org/wiki/L.A._Story

 

Enya (artist)

https://en.wikipedia.org/wiki/Enya

 

The Celts (dokumentärserie, 1987 Frank Delaney)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Celts_(BBC_documentary)

 

Porco Rosso (film, Hayao Miyazaki, 1992)

https://en.wikipedia.org/wiki/Porco_Rosso

 

Jonathan Strange & Mr Norrell (roman, Susanna Clarke, 2004)

https://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Strange_%26_Mr_Norrell

 

Rabbits (webbserie, David Lynch, 2002)

https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbits_(film)

https://youtu.be/GxKPBLjHAEA

 

Donnie Darko (film, Richard Kelly, 2001)

https://en.wikipedia.org/wiki/Donnie_Darko

 

Life on Mars (tv-serie, 2006-2007)

https://en.wikipedia.org/wiki/Life_on_Mars_(UK_TV_series)

 

Life on Mars (Amerikansk adaption, 2008-2009)

https://en.wikipedia.org/wiki/Life_on_Mars_(U.S._TV_series)

 

Ashes to Ashes (tv-serie, 2008-2010)

https://en.wikipedia.org/wiki/Ashes_to_Ashes_(TV_series)

 

Ocean at the end of the Lane (roman, Neil Gaiman, 2003)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ocean_at_the_End_of_the_Lane

 

Northern Exposure (tv-serie, CBS, 1990-1995)

https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Exposure

 

Groundhog Day (film, Harold Ramis, 1993)

https://en.wikipedia.org/wiki/Groundhog_Day_(film)

 

Lola Rennt (film, Tom Tykwer, 1998)

https://en.wikipedia.org/wiki/Run_Lola_Run

 

Big Fish (film, Tim Burton, 2003)

https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Fish

 

Carnivàle (tv-serie, 2003-2005)

https://en.wikipedia.org/wiki/Carnivàle

 

The Fall (film, Tarsem Singh, 2006)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fall_(2006_film)

 

The Cell (film, Tarsem Singh, 2000)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Cell

 

Pippi Långstrump (bok, Astrid Lindgren, 1945)

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pippi_Långstrump_(bok)

 

Lillebror och Karlsson på taket (bok, Astrid Lindgren, 1955

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pippi_Långstrump_(bok)

 

Nils Karlsson Pyssling (novell, Astrid Lindgren, 1949)

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Nils_Karlsson_Pyssling_(bok)

 

Allrakäraste Syster (novell, Astrid Lindgren, 1949) 

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Allrakäraste_Syster

 

Barton Fink (film, Joel Cohen, 1991)

https://en.wikipedia.org/wiki/Barton_Fink

 

Brazil (film, Terry Gilliam, 1985)

https://en.wikipedia.org/wiki/Brazil_(1985_film)

2017-05-10
Länk till avsnitt

#37 Om Marvel på vita duken

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

2017-04-26
Länk till avsnitt

#36 Om doktorn och hans följeslagare

Fulkultur tar sig an den väldigt anrika och väldigt brittiska science fiction-långköraren Doctor Who.

LÄNKLISTA

Grace and Frankie (tv-serie, Netflix, 2015-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Grace_and_Frankie

Chewing Gum (tv-serie, Netflix, 2015-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Chewing_Gum_(TV_series)

Fallout 4 (spel, Bethesda Softworks, 2015)

https://en.wikipedia.org/wiki/Fallout_4

Girls (tv-serie, HBO, 2012-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Girls_(TV_series)

Mass Effect: Andromeda (spel, Bioware, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Andromeda

Doctor Who (tv-serie, BBC, 1963 - )
https://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Who

S01E01: Rose
https://en.wikipedia.org/wiki/Rose_(Doctor_Who)

S01E02: The End of the World
https://en.wikipedia.org/wiki/The_End_of_the_World_(Doctor_Who)

S01E06: Dalek
https://en.wikipedia.org/wiki/Dalek_(Doctor_Who_episode)

S03E10: Blink
https://en.wikipedia.org/wiki/Blink_(Doctor_Who)

S05E01: The Eleventh Hour
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eleventh_Hour_(Doctor_Who)

S05E04: The Time of Angels 
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Time_of_Angels

S05E05: Flesh and Stone
https://en.wikipedia.org/wiki/Flesh_and_Stone

The Day of the Doctor (50th anniversary special)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_of_the_Doctor

S09E05: The Girl who Died
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Girl_Who_Died

S09E06: The Woman who Lived
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Woman_Who_Lived

S09E11: Heaven Sent
https://en.wikipedia.org/wiki/Heaven_Sent_(Doctor_Who)

Torchwood (tv-serie, Russel T Davis, 2006-2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Torchwood

Förslag på titta-ordning
https://www.cnet.com/how-to/watch-doctor-who-viewing-guide-perfect-order/

2017-04-12
Länk till avsnitt

#35 Om bestar, monster och andra vidunder

Länklista

Dracula Untold (film, Gary Shore, 2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dracula_Untold

Beauty and the Beast (film, Bill Condon, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Beauty_and_the_Beast_(2017_film)

Mass Effect: Andromeda (spel, Bioware, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Andromeda

The Handmaiden (film, Park Chan-wook, 2016) 
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Handmaiden

Final Fantasy 15 (spel, Square Enix, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Final_Fantasy_XV

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (spel, Nintendo, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Zelda:_Breath_of_the_Wild

The OA (tv-serie, Zal Batmanglij, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_OA

Dracula (bok, Bram Stoker, 1897)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dracula

The Vampyre (bok, John William Polidori)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Vampyre

Frankenstein (bok, Marry Shelly, 1818)
https://en.wikipedia.org/wiki/Frankenstein

En vampyrs bekännelser (bok, Anne Rice, 1976)
https://en.wikipedia.org/wiki/Interview_with_the_Vampire

 En vampyrs bekännelse (film, Neil Jordon, 1994)
https://en.wikipedia.org/wiki/Interview_with_the_Vampire_(film)

Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde (bok, Robert Louis Stevenson, 1886)
https://en.wikipedia.org/wiki/Strange_Case_of_Dr_Jekyll_and_Mr_Hyde

The Terminator (film, James Cameron, 1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Terminator

Terminator 2: Judgement Day (film, James Cameron, 1991)
https://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_2:_Judgment_Day

Om arternas uppkomst (bok, Charles Darwin, 1859)
https://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Origin_of_Species

Twilight (bokserie, Stephenie Meyer, 2005-2008)
https://en.wikipedia.org/wiki/Twilight_(novel_series)

True Blood (tv-serie, Allan Ball, 2008?2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/True_Blood

The Fly (film, Kurt Neumann, 1958)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fly_(1958_film)

Godzilla (filmserie, 1954-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Godzilla

Resident Evil (spelserie, Capcom, 1996-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil

12 Monkeys (film, Terry Gilliam, 1995)
https://en.wikipedia.org/wiki/12_Monkeys

George A. Romero (filmskapare, 1940-)
https://en.wikipedia.org/wiki/George_A._Romero

Warm Bodies (film, Jonathan Levine, 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Warm_Bodies

iZombie (tv-serie, Rob Thomas, Diane Ruggiero-Wright, 2015-)
https://en.wikipedia.org/wiki/IZombie_(TV_series)

Gengångare (tv-serie, Fabrice Gobert, 2012-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Revenants_(TV_series)

Dawn of the Dead (film, Zack Snyder, 2004)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dawn_of_the_Dead_(2004_film)

Vampire: The Masquerade (rollspel, White Wolf, 1991-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Vampire:_The_Masquerade

Nosferatu (film, 1922, F.W. Murnau)
https://en.wikipedia.org/wiki/Nosferatu

Underworld (filmserie, 2003-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Underworld_(film_series)

Alien (filmserie, 1979-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Alien_(franchise)

Jaws (filmserie, 1975-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jaws_(franchise)

Jaws: The Revenge (film, Joseph Sargent, 1987)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jaws:_The_Revenge

Sharknado (filmserie, 2013-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sharknado_(film_series)

Deep Blue Sea (film, Renny Harlin, 1999)
https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Blue_Sea_(1999_film)

Vampire diaries (serie, Kevin Williamson & Julie Plec, 2009 -)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Vampire_Diaries

Teen Wolf (film, Rod Daniel, 1985)
https://en.wikipedia.org/wiki/Teen_Wolf

Jurassic Park (film, Steven Spielberg, 1993)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jurassic_Park

Jurassic World (film, Colin Trevorrow, 2015)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jurassic_World

Them! (film, Gordon Douglas, 1954)
https://en.wikipedia.org/wiki/Them!

King Kong (filmserie, 1933-)
https://en.wikipedia.org/wiki/King_Kong

Kong: Skull Island (film, Jordan Vogt-Roberts, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Kong:_Skull_Island

King Kong vs Godzilla (film, Ishiro Honda, 1962)
https://en.wikipedia.org/wiki/King_Kong_vs._Godzilla

Gremlins (film, Joe Dante, 1984)
https://en.wikipedia.org/wiki/Gremlins

Shrek (film, Andrew Adamson & Vicky Jenson, 2001)
https://en.wikipedia.org/wiki/Shrek

The Incredible Hulk (Marvel-monster)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Incredible_Hulk_(disambiguation)

 Dexter (serie, James Manos Jr., 2006 ? 2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dexter_(TV_series)

The Thing (film, John Carpenter, 1982)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Thing_(1982_film)

Battlestar Galactica (tv-serie, Ronald D. Moore, 2004-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica_(2004_TV_series)

Penny Dreadful (tv-serie, John Logan, 2014-2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Penny_Dreadful_(TV_series)

The Day of the Triffids (tv-serie, Ken Hannam, 1981)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_of_the_Triffids_(1981_TV_series)

Perelandra (bok, C.S. Lewis, 1943)
https://en.wikipedia.org/wiki/Perelandra

Supernatural (tv-serie, Eric Kripke, 2005 -)
https://en.wikipedia.org/wiki/Supernatural_(U.S._TV_series)

Dorian Greys porträtt (bok, Oscar Wilde, 1890)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Picture_of_Dorian_Gray

Odysséen (miniserie, Andrei Konchalovsky, 1997
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Odyssey_(miniseries)

From Dusk to Dawn (film, Robert Rodriguez, 1996)
https://en.wikipedia.org/wiki/From_Dusk_till_Dawn

From Dusk to Dawn (tv-serie, Robert Kurtzman, 2014 -)
https://en.wikipedia.org/wiki/From_Dusk_till_Dawn:_The_Series

Hellboy (serie, Mike Mignola, 1993-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Hellboy

The Blob (film, 1988)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Blob_(1988_film)

Trollhunter (film, André Øvredal 2010)
https://en.wikipedia.org/wiki/Trollhunter

Vampyrer: en kulturkritisk studie av den västerländska vampyrberättelsen från 1700-talet till 2000-talet (bok, Anna Höglund, 2011)
http://www.adlibris.com/se/sok?q=9789173271448

Vampyrater: Havets demoner (bok, 2010)
http://www.bokus.com/bok/9789132159107/vampyrater-havets-demoner/

2017-03-29
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.