Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

PåJobbetpodden - För dig som är intresserad av ledarskap!

PåJobbetpodden - För dig som är intresserad av ledarskap!

Är du intresserad av ledarskap? Då är detta podden för dig! Lyssna på Kristina Vallin och Gustaf Josefsson Tadaa som tillsammans med intressanta gäster utmanar, uppmuntrar och utvecklar dig och ditt synsätt på ledarskap. Allt för att göra ditt uppdrag spännande, kul och hands-on. I den här podden du får lärdomar, insikter och inspiration direkt ifrån (arbets)livet. Vi som står bakom den här podden heter Wise Consulting!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pajobbetpodden.se/

Avsnitt

Hugi Asgeirsson - Att jobba mot ett mål utan en plan

I det sista avsnittet för säsongen gästar Hugi Asgeirsson som sitter i ledningen för Edgeryders. Verksamheten beskrivs som ett företag och ett community där människor möts för att lösa problem för aktörer som t.ex EU-kommissionen och Världsbanken. I avsnittet diskuteras kulturen kring decentraliserade organisationer och distansarbete. Hur mycket frihet, komplexitet och osäkerhet klarar vi människor av ur ett arbetsperspektiv? Vilka för- och nackdelar finns med att jobba på distans? Vilka utmaningar ställs man inför när man jobbar med organisationer som inte jobbar på distans?

2020-06-23
Länk till avsnitt

Navid Modiri - Samtalsaktivisten

Spelar det någon roll hur jag pratar och hur jag lyssnar på andra och mig själv? Beroende på vilken relation vi har till omgivningen så lyssnar och samtalar vi på olika sätt. I veckans avsnitt gästar Navid Modiri - samtalsaktivist, författare och driver samtalspodcasten ?Hur kan vi??. I veckans avsnitt får vi höra Navids strävan efter att kunna samtala med andra utan att fastna i fördomar, triggers och känslor. Missa inte Navid berätta om sina handfasta tips.

2020-06-09
Länk till avsnitt

Våra upplevelser under coronapandemin

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden berättar Kristina och Gustav om sina arbetsliv och privatliv under coronapandemin. Dessutom delar duon med sig av sina reflektioner kring de ökade kraven på kvalité och struktur under videomöten. Vilka möten fyller en funktion när vi inte ses fysiskt? Det uppstod en mängd problem i samhället när pandemin slog till. Hade vi som samhälle kunnat lösa detta på ett bättre sätt om vi hade jobbat på ett annat sätt? Kan verkligen alla branscher jobba mer agilt och ställa om sina verksamheter i kristider?

2020-05-26
Länk till avsnitt

Elin Sundin - Vem har makten?

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden ska vi grotta ner oss i makt. Behöver vissa grupper, både i organisationer och i samhället, mer makt än vad de har idag eller är det bra som det är? Vem vill egentligen släppa ifrån sig makt? Till vår hjälp har vi Elin Sundin som gästar podden. Elin är grundare av Maktbyrån som utforskar makt på arbetsplatser och organisationer inom organisations- och kommunikationsutveckling. Målet med genomlysning av verksamheter är skapa social hållbarhet och jämställdhet.

2020-05-12
Länk till avsnitt

Lena Lid Falkman - Självledarskap i isolation

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden diskuteras självledarskap på individnivå och på gruppnivå tillsammans med Lena Lid Falkman. Att gå från att jobba på kontor till att tvingas isolera sig under en pandemi påverkar våra jobbrutiner och strukturer i vardagen. Lena Lid Falkman är Ph.D i Ledarskap och retorik på Handelshögskolan i Stockholm kommer tillsammans med Gustaf Tadaa att dela med sig av sina egna tips och råd om hur man leder sig själv när man arbetar på distans. Missa inte Lenas råd för bättre självledarskap riktade både till grupper och individer.

2020-04-28
Länk till avsnitt

Michel Westher - Bli effektivare på den virtuella scenen

Veckans avsnitt av Påjobbetpodden spelas in på distans och i tider som dessa kommer avsnittet att handla om COVID-19 och digitaliseringen. I avsnittet gästar Michel Westher, VD på Knowly, som kommer att prata om den virtuella scenens framtida betydelse. Vad är viktigt på den virtuella scenen? Tips och råd om hur du förbättrar utbildningar och möten online. Dessutom tas personliga reflektioner upp i avsnittet, socialt som karriärmässigt.

2020-04-14
Länk till avsnitt

Johnny Warström - Varför ska vi mäta allt?

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Johnny Warström, medgrundare till appen Mentimeter. Appen möjliggör interaktiva möten och grundar sig i att mötesdeltagarna röstar direkt i appen anonymt. I avsnittet diskuteras kärnfrågorna, kan man verkligen mäta allt och varför vi i så fall göra det?

2020-03-31
Länk till avsnitt

Seher Yilmaz - Omorganisation för inkludering

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden möter vi Seher Yilmaz, Ansvarig Sverigespegling och Employer branding på SVT. Avsnittet handlar om inkludering. Vad är förenande och vad blir därmed exkludering i en organisation eller i media?

2020-03-17
Länk till avsnitt

Jubileumsavsnitt med Gustaf Tadaa

I avsnitt 100 får vi lära känna vår nya poddare Gustaf Tadaa som tar över efter Hakim. Gustaf är en entreprenör som föreläser om digitalisering, organisationsutveckling och ledarskap. Missa inte veckans avsnitt!

2020-03-04
Länk till avsnitt

Eva-Lotta Kling Von Schmalensée - Employer branding inom förskolan

I veckans avsnitt av Påjobbet gästar Eva-Lotta Kling von Schmalensée skolchef på Norlandia Förskolor. Temat för veckans avsnitt är employer branding inom förskolan. Vi kommer att få höra om konkurrensen mellan arbetsgivarna. Hur attraherar man den bästa personalen till förskolorna idag? Enbart högre löner och incitamentsprogram? Hur ser relationen mellan privata och kommunala förskolor?  Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!

2020-02-18
Länk till avsnitt

Yashar Moradbakhti - Socialt entreprenörskap

I veckans avsnitt av Påjobbet gästar Yashar Moradbakhti, VD och medgrundare för språkutbildningsappen Lingio. I avsnittet diskuteras socialt entreprenörskap och hur man får människor från andra länder snabbt integrerade i samhället. Missa inte detta!

2020-02-04
Länk till avsnitt

Kajsa Asplund - Risker med talanger i företag

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Kajsa Asplund podden. Kajsa är PhD i Företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och i avsnittet diskuteras talent management. Vilka risker finns det med att ha talanger i sin verksamhet? Vilka positiva aspekter respektive negativa aspekter finns det med talangidentifiering på företaget? Hur påverkas individen av att bli utsedd som talang? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av Påjobbetpodden.

2020-01-21
Länk till avsnitt

Kristina och Hakims nyårskarameller

2019 var året då podcasten genomgick en stor förändring. En utav grundarna till Påjobbetpodden, Johan Segergren, lämnade över mikrofonen till Hakim Rudels och Påjobbetpodden breddade sitt fokus. Sedan hösten 2019 har podcasten gått från att fokusera på ledarfrågor till att bredda fokuset mot personlig utveckling, samhällsfrågor och trendspaningar inom näringslivet. I dagens avsnitt kommer Hakim och Kristina gå in på de mest minnesvärda intervjuerna och ögonblicken från podcasten under deras tid tillsammans under 2019.

2020-01-07
Länk till avsnitt

Patrik Hadenius - Konsten att ta en paus

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar språkvetaren Patrik Hadenius som kommer prata om konststycket att ta en paus. Vad innebär en djuplek och vad kom Patrik fram till när han bestämde sig för att ta en paus i karriären?

2019-12-10
Länk till avsnitt

Lena Lid Falkman - Mörk och ljus karisma

I veckans avsnitt av Påjobbet gästar Lena Lid Falkman Ph.D i Ledarskap och Retorik. Avsnittet kommer att bland annat gå in på kontorslandskap, var presterar man bäst? I rapporten Framtidens kontor står Lena som medförfattare tillsammans med en rad forskare och som finansierades av Vinnova. I Rapporten får vi bland annat svaret på frågan, jobbar chefer lika mycket idag som cheferna jobbade 1951?

2019-11-26
Länk till avsnitt

Sylvia Nylin - Festivalisering

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Sylvia Nylin, VD på Svenska Möten. Sylvia delar med sig av de senaste omvärldstrenderna inom mötesindustrin och den största trenden på senare år är festivaliseringen.

2019-11-12
Länk till avsnitt

Live från Lönebildningsdagen

Är ett lönepåslag en garanti för motiverade medarbetare? Hur ska man tänka kring löneproceduren under den årliga lönerevisionen som HR-chef? Magnus Sverke, psykologiprofessor på Stockholms Universitet diskuterar lön som motivation tillsammans med Kristina Vallin och Hakim Rudels i Påjobbetpodden.

2019-11-05
Länk till avsnitt

Erik Ringertz - Är du en Mensch?

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får vi lyssna till ett kärt återbesök av Erik Ringertz, VD på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Erik deltog i avsnitt 24 av Påjobbetpodden i samband med hans utmärkelse som Årets VD 2016. Den här gången kommer vi att få höra om begreppet Mensch och om Eriks kommande bok Harder, better, faster, stronger. Missa inte detta!

2019-10-29
Länk till avsnitt

Stefan Söderfjäll - Ledarskap, vad är det?

Ledarskap, vad är det? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Stefan Söderfjäll, grundare av Ledarskapcentrum och Fil. D i psykologi. Stefan ska försöka ge sig på svaret på den här frågan vi alla tror oss veta svaret på. Lyssna på diskussionerna kring detta komplexa samtalsämne i dagens avsnitt!

2019-10-15
Länk till avsnitt

Magnus Kull - Attityd mot förändring

Alla företag kommer någon gång att hamna i en svacka och ledarskapet sätts på prov. I svåra tider behöver man som chef kunna ifrågasätta sina mönster. Kanske kan det vara så att affärsmodellen behöver ses över eller kan det vara så att du som chef behöver jobba på din personliga mognad?  I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Magnus Kull, grundare av coach2coach och föreläser om neurolingvistisk programmering och coachande ledarskap.

2019-10-01
Länk till avsnitt

Anna Tebelius Bodin - Hinder för inlärning

Lyssna på veckans avsnitt av PåJobbetpodden som gästas av Anna Tebelius Bodin, föreläsare och utbildare om hjärnan i digital närvaro. Tillsammans diskuteras hinder för inlärning, lösningen på vår generations största hälsoproblem och stress. Missa inte!

2019-09-17
Länk till avsnitt

Maria Göthe - Psykologisk säkerhet

Veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästas av Maria Göthe, ledarutvecklare och HR-expert från Wise Consulting. Temat för avsnittet är psykologisk säkerhet. Vad innebär det egentligen och hur skapar du psykologisk säkerhet i just ditt team?

2019-09-03
Länk till avsnitt

Sebastian Tarkowski - Meningsfullare Möten

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden fokuserar vi på mötet. Mötes-evangelisten Sebastian Tarkowski listar i intervjun 6 viktiga verktyg som gör möten mer meningsfulla och givande.

2019-08-20
Länk till avsnitt

En alien i New York

I veckans avsnitt av Påjobbet berättar Hakim och kulturkrockarna som uppstod mellan skandinaviskt ledarskap och amerikansk hierarki. Missa inte inte detta!

2019-07-09
Länk till avsnitt

Magnus Berg - Utan Silkesvantar

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får ni höra Magnus Berg och hans lärdomar från sina år på Migrationsverket. Temat för avsnittet är integration och mångfald. Hakim och Kristina undersöker begreppet mångfald och hur man på ett konstruktivt sätt kan diskutera det utan att fastna under PK-filten?

Allt detta och mycket mer på ämnet får du lyssna till i veckans avsnitt!

2019-06-25
Länk till avsnitt

Hakim

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får vi möta Kristina Vallins nya poddpartner. Efter mycket sökande efter ersättaren till Johan Segergren har hon äntligen funnit den person som gör duon komplett. Lyssna på hans historia om hur han tidigt fick sitt intresse för människor och hur det formade hans karriär senare i livet. Dessutom berättar Kristina om podcastens nya fokus.

2019-06-14
Länk till avsnitt

Sara Banegas - Det handlar om att ?tillit-styra"

I veckans avsnitt av podden PåJobbet möter vi Sara Banegas, verksamhetschef och distriktsläkare på Ekerö Vårdcentral. Sara var en av finalisterna till framtidens ledare inom sjukvården 2018. I detta avsnitt delar hon berättelsen om hur hon vände en impopulär och olönsam vårdcentral på Ekerö till populär och lönsam.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Alexander Storckenfeldt - Att gå vidare i karriären hos samma arbetsgivare

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Alexander Storckenfeldt som är nytillträdd VD för giganten inom skadedjursbekämpning, Anticimex. Alexander har jobbat på Anticimex i många år och det är just det som är veckans krämpa. Hur gör man för att gå vidare i karriären hos en och samma arbetsgivare?

2019-05-14
Länk till avsnitt

Charlotte Sundåker - Workshopen är inte död

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Kristina Vallin och Maria Narbom av Charlotte Sundåker. Det diskuteras bland annat huruvida workshopen är död eller ej.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Sofia Stigendal - Så rekryterar du inkluderande

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Sofia Stigendal på Arbetsgivarverket. Nyligen genomfördes ett hackathon där ämnet handlade om inkludering. I avsnittet får ni höra om praktiska exempel från verkligheten om hur arbetsgivare har lyckats inkludera fler målgrupper i sina organisationer. Dessutom tar Sofia upp flertalet tips på hur du kan gå tillväga vid nästa rekrytering.

 

2019-04-16
Länk till avsnitt

Kristina Vallin och Marina Narbom - Detta kännetecknar bra ledarskap

I veckans avsnitt av PåJobbet reder ledarskapsprofilerna Maria Narbom och Kristina Vallin ut vad som är kärnan i ledarskap. Vad kännetecknar bra ledarskap och hur gör man för att få alla att gå åt samma håll? Vilka ledarskapstrender har vi sett under de senaste åren?

2019-04-02
Länk till avsnitt

Marcus Svanberg Länsförsäkringar Fastighetsförmedling - Ett uppdrag med målet att bli nummer ett på marknaden

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Marcus berättar om resan från att vara Sveriges tredje största mäklarkedja till målet att bli nummer ett i branschen ? vilka ingredienser i strategi, vision och ledarskap behövs för att knipa positionen som nummer ett?

2019-03-19
Länk till avsnitt

Calle & Amanda från Färsking - Våga vara naiv

Vi har alla säkert någon gång haft en affärsidé som förblivit just bara en idé. I veckans avsnitt av Påjobbet möter vi Calle Rosengren och Amanda Larsson, två av grundarna bakom granolatillverkaren Färsking. Duon berättar om bolagets resa som började som ett UF-företag till att idag leverera granolaprodukter till 480 butiker.

2019-03-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 75 - Hur du hanterar utvecklingsångest

Många chefer drabbas av utvecklingsångest. I veckans avsnitt av podden #påjobbet guidar ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin oss igenom diverse tips på hur vi kan hantera utvecklingsångest på bästa sätt. Är verkligen tegelstensböcker skrivna av ledarskapsgurus det enda alternativet?

2019-02-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 74 - Leif Denti - Svårigheten att vara kreativ i grupp

Många chefer tror att om man bara ber medarbetarna att bli mer kreativa så blir dom det. Många chefer tampas dagligen med pressen om att behålla sin relevans inom sin bransch. I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Leif Denti, forskare på Psykologiska institutionen vid Göteborgs Universitet. I veckans avsnitt av PåJobbet får du höra Johan Segergren och Kristina Vallin som, tillsammans med Leif Denti, spånar om innovationsångest och svårigheten att vara kreativa i grupp. Missa inte!

2019-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 73 - Sofie Källström - Riskkapital och att hitta rätt investerare

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Sofie Källström. I avsnittet kommer Kristina Vallin och Maria Narbom att tillsammans med Sofie diskutera deras erfarenheter av att starta eget, manliga och kvinnliga chefer samt veckans krämpa som belyser svårigheterna i att söka kapital.  

2019-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 72 - Maria Källsson - När drevet är igång

I veckans avsnitt av PåJobbet diskuteras hanteringen av drev i sociala medier utifrån ett ledarskapsperspektiv. Hur man bör låta sig bottna i sina åsikter och på så vis känna sig säker i sitt ställningstagande. I avsnittet gästas PåJobbet av Maria Källsson som berättar om tiden då hon ansvarade för Bokmässan. Allt detta och många fler matnyttiga tips, missa inte!

2019-01-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 71 - Tommy Ivarsson - Tragedi mitt i karriären

I veckans avsnitt av Påjobbet gästas Johan och Kristina av Tommy Ivarsson som berättar om hur han tacklade sin familjs största kris samtidigt som han var mitt i karriären. Vi får ta del av Tommys gripande berättelse och hans råd till andra i liknande situationer.

2018-12-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 70 - Anne-Marie Andric - The art of Employer Branding

I veckans avsnitt av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Anne-Marie Andric, HR-chef på iZettle. Temat är employer branding; Hur bygger man en stark och positiv företagskultur där verksamhetens värdeord efterlevs? Vilka risker finns med att inte jobba aktivt med sitt arbetsgivarvarumärke, i en tid där information om företag blir alltmer tillgänglig och rykten sprider sig rekordsnabbt?

2018-11-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 69 - Live från Passion HR på Rival

Under tisdagen förra veckan hölls eventet Passion HR på Hotell Rival i Stockholm. En av programpunkterna var podcasten PåJobbets som intog scenen med temat ?trygghet under förändring?. Gästerna bestod av Ingrid Höög VD på Wise Group och Boel Sjöstrand VD på Wise Professionals.

Missa inte avsnittet med matnyttiga tips till dig som chef som står inför förändringar och hur du ska tackla de negativa tankegångarna kring detta ämne.

2018-11-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 68 - Perfektion och Prestation

Temat i veckans avsnitt av PåJobbet handlar om prestation och perfektion, vad definierar egentligen perfektion? Maria Narbom och Kristina Vallin pratar om sina egna erfarenheter och delar privata hemligheter, definitionen av perfektion och hur du leder prestationsmänniskor och icke-prestationsmänniskor.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 67 - Sandra Bourbon - Framtidsfeministen

Sandra Bourbon, grundare av Framtidsfeministen gästar podden PåJobbet. Avsnittet handlar denna vecka om det alltid så viktiga ämnet jämställdhet. Lyssna på veckans avsnitt och ta del av handfasta tips på hur du kan göra ditt företag mer jämställt. Dessutom presenteras intressant data kring jämställdhet i Sverige, hur går det egentligen för oss? Kan man slå index genom att investera i jämställda bolag? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!

2018-10-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 66 - Petra Holst - Besikta - Att våga ta chanser

Veckans avsnitt av PåJobbet inleds med ett grubbel. Kristina berättar om hur privatlivet fick henne att avstå från att studera ekonomi på Universitet. Veckans krämpa handlar om karriärvägval och värdet av att ibland våga chansa. Gäst denna gång är Petra Holst som berättar om hur hon gick från ett jobb som HR-administratör till att bli HR-chef på Volatiägda Besikta på knappt två år.

2018-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 65 - Mia Rolf - Ideon Science Park - Att bibehålla tillväxtmotivationen

I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan och Kristina Mia Rolf från Ideon Science Park, Sveriges första forskningsby med ca 400 företag med 9000 anställda inom mobilitet, ICT, Life Science, cleantech, medtech, smarta material och automation. Mia berättar om hur du som chef kan finna motivationen i den ständiga strävan att växa som bolag. Ett tufft och kravfyllt mål som kräver sitt ledarskap.

2018-09-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 64 - Jessica Johannesson - Hövding - Att leda ett bolag utan konkurrenter

I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan och Kristina Vallin Jessica Johannesson, HR-chef på Hövding som berättar om hur det är att driva ett företag där produkten är unik och inga konkurrenter finns att snegla på.

2018-09-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 63 - No More Söndagsångest

Visst är det härligt att träffa alla på jobbet igen och berätta om resan till Italien för femtioelfte gången för dina kollegor? Egentligen vill du bara hoppa ner i havet igen från klipporna och vila i solstolen. Du är inte ensam om att känna så här, faktum är att majoriteten av alla som arbetar känner precis just så efter att semestern är över.

I veckans avsnitt av PåJobbet berättar Johan och Kristina hur du enklare hanterar dessa känslor själv och hur du som chef kan stötta dina medarbetare.

2018-08-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 62 - Glad sommaravsnittet (20180703)

I veckans avsnitt av PåJobbet kommer ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin diskutera ledighetens helighet. Alla vill vi ut i solen och ta det lugnt, men vilka krav kan du som chef ställa på dina anställda och dig själv?

2018-07-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 61 - Viveca Sten - Från koncernledning till mord i Skärgården

I veckans avsnitt av PåJobbet får vi höra Viveca Sten berätta om hur hon lämnade en lång karriär bakom sig för att byta till en helt annan. Vilka tankar och funderingar kan dyka upp och hur tacklar man rädslorna?

2018-06-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 60 - Magdalena Gerger - Systembolaget - Service Management

En dålig kundupplevelse gör att man tappar oftast just den kunden det berör och på sikt så sprider sig upplevelsen till flera kunder. Hur vänder man en sådan trend? I veckans avsnitt gästas podden av Magdalena Gerger, VD på Systembolaget som berättar om när hon tillträdde kort efter mutskandalen i Systembolaget. Idag är Systembolaget det bolag med högst betyg när det kommer till service och vi kommer att få höra om hur resan där dom är idag gick till.

2018-06-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 59 - När är det dags att gå vidare?

I veckans avsnitt av PåJobbet kommer ämnet att handla om beslutet, när är det dags att gå vidare? Vi kommer att få höra om Johans egna reflektioner kring ämnet och höra om hans historia om hur han byggde det som kom att bli Wise Group, från ett börsvärde på 25 miljoner till 450 miljoner kronor 17 år senare.

Vad ångrar han idag och vilka råd kan han ge till den som börjar tänka kring att påbörja ett nytt kapitel i sin yrkeskarriär?

2018-05-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.