Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

PåJobbetpodden - För dig som är intresserad av ledarskap!

PåJobbetpodden - För dig som är intresserad av ledarskap!

Är du intresserad av ledarskap? Då är detta podden för dig! Lyssna på Kristina Vallin och Hakim Rudels som tillsammans med intressanta gäster utmanar, uppmuntrar och utvecklar dig och ditt synsätt på ledarskap. Allt för att göra ditt uppdrag spännande, kul och hands-on. I den här podden du får lärdomar, insikter och inspiration direkt ifrån (arbets)livet. Vi som står bakom den här podden heter Wise Consulting!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pajobbetpodden.se/

Avsnitt

En alien i New York

I veckans avsnitt av Påjobbet berättar Hakim och kulturkrockarna som uppstod mellan skandinaviskt ledarskap och amerikansk hierarki. Missa inte inte detta!

2019-07-09
Länk till avsnitt

Magnus Berg - Utan Silkesvantar

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får ni höra Magnus Berg och hans lärdomar från sina år på Migrationsverket. Temat för avsnittet är integration och mångfald. Hakim och Kristina undersöker begreppet mångfald och hur man på ett konstruktivt sätt kan diskutera det utan att fastna under PK-filten?

Allt detta och mycket mer på ämnet får du lyssna till i veckans avsnitt!

2019-06-25
Länk till avsnitt

Hakim

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får vi möta Kristina Vallins nya poddpartner. Efter mycket sökande efter ersättaren till Johan Segergren har hon äntligen funnit den person som gör duon komplett. Lyssna på hans historia om hur han tidigt fick sitt intresse för människor och hur det formade hans karriär senare i livet. Dessutom berättar Kristina om podcastens nya fokus.

2019-06-14
Länk till avsnitt

Sara Banegas - Det handlar om att ?tillit-styra"

I veckans avsnitt av podden PåJobbet möter vi Sara Banegas, verksamhetschef och distriktsläkare på Ekerö Vårdcentral. Sara var en av finalisterna till framtidens ledare inom sjukvården 2018. I detta avsnitt delar hon berättelsen om hur hon vände en impopulär och olönsam vårdcentral på Ekerö till populär och lönsam.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Alexander Storckenfeldt - Att gå vidare i karriären hos samma arbetsgivare

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Alexander Storckenfeldt som är nytillträdd VD för giganten inom skadedjursbekämpning, Anticimex. Alexander har jobbat på Anticimex i många år och det är just det som är veckans krämpa. Hur gör man för att gå vidare i karriären hos en och samma arbetsgivare?

2019-05-14
Länk till avsnitt

Charlotte Sundåker - Workshopen är inte död

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Kristina Vallin och Maria Narbom av Charlotte Sundåker. Det diskuteras bland annat huruvida workshopen är död eller ej.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Sofia Stigendal - Så rekryterar du inkluderande

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Sofia Stigendal på Arbetsgivarverket. Nyligen genomfördes ett hackathon där ämnet handlade om inkludering. I avsnittet får ni höra om praktiska exempel från verkligheten om hur arbetsgivare har lyckats inkludera fler målgrupper i sina organisationer. Dessutom tar Sofia upp flertalet tips på hur du kan gå tillväga vid nästa rekrytering.

 

2019-04-16
Länk till avsnitt

Kristina Vallin och Marina Narbom - Detta kännetecknar bra ledarskap

I veckans avsnitt av PåJobbet reder ledarskapsprofilerna Maria Narbom och Kristina Vallin ut vad som är kärnan i ledarskap. Vad kännetecknar bra ledarskap och hur gör man för att få alla att gå åt samma håll? Vilka ledarskapstrender har vi sett under de senaste åren?

2019-04-02
Länk till avsnitt

Marcus Svanberg Länsförsäkringar Fastighetsförmedling - Ett uppdrag med målet att bli nummer ett på marknaden

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Marcus berättar om resan från att vara Sveriges tredje största mäklarkedja till målet att bli nummer ett i branschen ? vilka ingredienser i strategi, vision och ledarskap behövs för att knipa positionen som nummer ett?

2019-03-19
Länk till avsnitt

Calle & Amanda från Färsking - Våga vara naiv

Vi har alla säkert någon gång haft en affärsidé som förblivit just bara en idé. I veckans avsnitt av Påjobbet möter vi Calle Rosengren och Amanda Larsson, två av grundarna bakom granolatillverkaren Färsking. Duon berättar om bolagets resa som började som ett UF-företag till att idag leverera granolaprodukter till 480 butiker.

2019-03-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 75 - Hur du hanterar utvecklingsångest

Många chefer drabbas av utvecklingsångest. I veckans avsnitt av podden #påjobbet guidar ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin oss igenom diverse tips på hur vi kan hantera utvecklingsångest på bästa sätt. Är verkligen tegelstensböcker skrivna av ledarskapsgurus det enda alternativet?

2019-02-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 74 - Leif Denti - Svårigheten att vara kreativ i grupp

Många chefer tror att om man bara ber medarbetarna att bli mer kreativa så blir dom det. Många chefer tampas dagligen med pressen om att behålla sin relevans inom sin bransch. I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Leif Denti, forskare på Psykologiska institutionen vid Göteborgs Universitet. I veckans avsnitt av PåJobbet får du höra Johan Segergren och Kristina Vallin som, tillsammans med Leif Denti, spånar om innovationsångest och svårigheten att vara kreativa i grupp. Missa inte!

2019-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 73 - Sofie Källström - Riskkapital och att hitta rätt investerare

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Sofie Källström. I avsnittet kommer Kristina Vallin och Maria Narbom att tillsammans med Sofie diskutera deras erfarenheter av att starta eget, manliga och kvinnliga chefer samt veckans krämpa som belyser svårigheterna i att söka kapital.  

2019-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 72 - Maria Källsson - När drevet är igång

I veckans avsnitt av PåJobbet diskuteras hanteringen av drev i sociala medier utifrån ett ledarskapsperspektiv. Hur man bör låta sig bottna i sina åsikter och på så vis känna sig säker i sitt ställningstagande. I avsnittet gästas PåJobbet av Maria Källsson som berättar om tiden då hon ansvarade för Bokmässan. Allt detta och många fler matnyttiga tips, missa inte!

2019-01-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 71 - Tommy Ivarsson - Tragedi mitt i karriären

I veckans avsnitt av Påjobbet gästas Johan och Kristina av Tommy Ivarsson som berättar om hur han tacklade sin familjs största kris samtidigt som han var mitt i karriären. Vi får ta del av Tommys gripande berättelse och hans råd till andra i liknande situationer.

2018-12-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 70 - Anne-Marie Andric - The art of Employer Branding

I veckans avsnitt av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Anne-Marie Andric, HR-chef på iZettle. Temat är employer branding; Hur bygger man en stark och positiv företagskultur där verksamhetens värdeord efterlevs? Vilka risker finns med att inte jobba aktivt med sitt arbetsgivarvarumärke, i en tid där information om företag blir alltmer tillgänglig och rykten sprider sig rekordsnabbt?

2018-11-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 69 - Live från Passion HR på Rival

Under tisdagen förra veckan hölls eventet Passion HR på Hotell Rival i Stockholm. En av programpunkterna var podcasten PåJobbets som intog scenen med temat ?trygghet under förändring?. Gästerna bestod av Ingrid Höög VD på Wise Group och Boel Sjöstrand VD på Wise Professionals.

Missa inte avsnittet med matnyttiga tips till dig som chef som står inför förändringar och hur du ska tackla de negativa tankegångarna kring detta ämne.

2018-11-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 68 - Perfektion och Prestation

Temat i veckans avsnitt av PåJobbet handlar om prestation och perfektion, vad definierar egentligen perfektion? Maria Narbom och Kristina Vallin pratar om sina egna erfarenheter och delar privata hemligheter, definitionen av perfektion och hur du leder prestationsmänniskor och icke-prestationsmänniskor.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 67 - Sandra Bourbon - Framtidsfeministen

Sandra Bourbon, grundare av Framtidsfeministen gästar podden PåJobbet. Avsnittet handlar denna vecka om det alltid så viktiga ämnet jämställdhet. Lyssna på veckans avsnitt och ta del av handfasta tips på hur du kan göra ditt företag mer jämställt. Dessutom presenteras intressant data kring jämställdhet i Sverige, hur går det egentligen för oss? Kan man slå index genom att investera i jämställda bolag? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!

2018-10-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 66 - Petra Holst - Besikta - Att våga ta chanser

Veckans avsnitt av PåJobbet inleds med ett grubbel. Kristina berättar om hur privatlivet fick henne att avstå från att studera ekonomi på Universitet. Veckans krämpa handlar om karriärvägval och värdet av att ibland våga chansa. Gäst denna gång är Petra Holst som berättar om hur hon gick från ett jobb som HR-administratör till att bli HR-chef på Volatiägda Besikta på knappt två år.

2018-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 65 - Mia Rolf - Ideon Science Park - Att bibehålla tillväxtmotivationen

I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan och Kristina Mia Rolf från Ideon Science Park, Sveriges första forskningsby med ca 400 företag med 9000 anställda inom mobilitet, ICT, Life Science, cleantech, medtech, smarta material och automation. Mia berättar om hur du som chef kan finna motivationen i den ständiga strävan att växa som bolag. Ett tufft och kravfyllt mål som kräver sitt ledarskap.

2018-09-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 64 - Jessica Johannesson - Hövding - Att leda ett bolag utan konkurrenter

I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan och Kristina Vallin Jessica Johannesson, HR-chef på Hövding som berättar om hur det är att driva ett företag där produkten är unik och inga konkurrenter finns att snegla på.

2018-09-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 63 - No More Söndagsångest

Visst är det härligt att träffa alla på jobbet igen och berätta om resan till Italien för femtioelfte gången för dina kollegor? Egentligen vill du bara hoppa ner i havet igen från klipporna och vila i solstolen. Du är inte ensam om att känna så här, faktum är att majoriteten av alla som arbetar känner precis just så efter att semestern är över.

I veckans avsnitt av PåJobbet berättar Johan och Kristina hur du enklare hanterar dessa känslor själv och hur du som chef kan stötta dina medarbetare.

2018-08-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 62 - Glad sommaravsnittet (20180703)

I veckans avsnitt av PåJobbet kommer ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin diskutera ledighetens helighet. Alla vill vi ut i solen och ta det lugnt, men vilka krav kan du som chef ställa på dina anställda och dig själv?

2018-07-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 61 - Viveca Sten - Från koncernledning till mord i Skärgården

I veckans avsnitt av PåJobbet får vi höra Viveca Sten berätta om hur hon lämnade en lång karriär bakom sig för att byta till en helt annan. Vilka tankar och funderingar kan dyka upp och hur tacklar man rädslorna?

2018-06-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 60 - Magdalena Gerger - Systembolaget - Service Management

En dålig kundupplevelse gör att man tappar oftast just den kunden det berör och på sikt så sprider sig upplevelsen till flera kunder. Hur vänder man en sådan trend? I veckans avsnitt gästas podden av Magdalena Gerger, VD på Systembolaget som berättar om när hon tillträdde kort efter mutskandalen i Systembolaget. Idag är Systembolaget det bolag med högst betyg när det kommer till service och vi kommer att få höra om hur resan där dom är idag gick till.

2018-06-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 59 - När är det dags att gå vidare?

I veckans avsnitt av PåJobbet kommer ämnet att handla om beslutet, när är det dags att gå vidare? Vi kommer att få höra om Johans egna reflektioner kring ämnet och höra om hans historia om hur han byggde det som kom att bli Wise Group, från ett börsvärde på 25 miljoner till 450 miljoner kronor 17 år senare.

Vad ångrar han idag och vilka råd kan han ge till den som börjar tänka kring att påbörja ett nytt kapitel i sin yrkeskarriär?

2018-05-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 58 - Det Sitter i Väggarna

I veckans avsnitt av PåJobbet diskuterar Kristina Vallin och Johan Segergren om problemet med företag där värderingarna kommer före bolagets utveckling. Kan man fråga högsta ledningen om att se över företagets värderingar? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt podcasten PåJobbet.

2018-05-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 57 - Härskartekniker

I veckans avsnitt av PåJobbet diskuterar Johan Segergren och Kristina Vallin härskartekniker. Podd-duon kommer att beta igenom och exemplifiera de fem vanligaste härskarteknikerna som den tidigare politikern och socialpsykologiprofessorn Berit Ås beskrev i sin bok Master Suppression Techniques (1999).

2018-04-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 56 - När krisen kommer - Ett år efter terrorattentatet på Drottninggatan

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Johan och Kristina av Nathalie Berthelius, Chief People & Culture Officer på Wise Group. Bolagets lokaler ligger ett stenkast från Drottninggatan, med många medarbetare i rörelse kring platsen för dådet. Nathalie berättar om hur hon ansvarade för och hanterade Wise Groups internkommunikation under och efter terrorhotet.

2018-04-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 55 - Carina Sunding & Marie Thorslund - 4Good Business Network - Gräv där du står

Carina Sunding och Marie Thorslund från nätverket 4Good business network och duon in Sunshinepodden gästar PåJobbetpodden. I veckans avsnitt diskuteras temat nätverkande. Många utnyttjar inte sitt nätverk och upplever en nätverksstress, rädd att missa en viktig kontakt. Carina och Marie punktar upp handfasta tips på hur du blir bättre som nätverkare.

2018-03-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 54 - Ami Hemviken - Självledarskap i motgångar

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av Ami Hemviken, Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap två år i följd. Johan Segergren och Maria Narbom (vikarierande för Kristina Vallin) intervjuar Ami Hemviken inom området självledarskap. Ami bjuder på handfasta tips och anekdoter. Missa inte detta!

2018-03-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 53 - Johan Segergren och Kristina Vallin - Kick Ass Kick-Off

I veckans avsnitt av PåJobbet kommer Johan och Kristina berätta om de pinsammaste och de roligaste anekdoterna från tidigare kick-offer, väldigt många tips till dig som chef utlovas! Dessutom kommer vi att få höra om hur man arrangerar en kick-off på bästa sätt som chef, kan vi skippa excelarken och långdragna tal?

2018-02-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 52 - Johan Åberg- Next State - Vinn större affärer smartare

Vi har alla någon gång stött på dom. Vi behöver inte nämna dom vid namn, men när vi väl hör deras företagsnamn så knyter man näven i fickan och försöker tänka på något annat. I veckans avsnitt av podcasten PåJobbet får vi lyssna till bokaktuella Johan Åberg diskutera kundvård med Johan och Kristina. Johan Åberg berättar om sina upplevelser som kund som fick honom att skapa en viral video på Linkedin där han tog upp problemet med företag som tar en som given som kund.

2018-02-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 51 - Sofie Johansson - Netsurvey - Engagerade medarbetare - nöjda kunder

I veckans avsnitt av PåJobbet får vi lyssna till Sofie Johansson på Netsurvey som berättar om de senaste trenderna och ger handfasta tips till dig som chef när det kommer till medarbetarkulturen på din arbetsplats.

2018-01-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 50 ? Sylvia Nylin ? Svenska Möten: Kampen mot slösmöten

Möten, möten, möten ? att vara chef är ofta att springa mellan möten med vaga syften, utan tydlig agenda, alltid 5 min för sen för att allt bokas dikt an? ? Continue reading ?

The post Avsnitt 50 ? Sylvia Nylin ? Svenska Möten: Kampen mot slösmöten appeared first on Påjobbet.

2018-01-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 49 ? Kristina Lindhe ? Den förskönade bilden av att vara entreprenör

I veckans avsnitt av PåJobbet möter vi Kristina Lindhe, VD på Lexington Company. Det är mycket prat om entreprenörskap och kanske framför allt inom it-tech-industrin nuförtiden. Skolorna utbildar i entreprenörskap ? Continue reading ?

The post Avsnitt 49 ? Kristina Lindhe ? Den förskönade bilden av att vara entreprenör appeared first on Påjobbet.

2017-12-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 48 ? Morsi Khaled ? Klassiskt hårt arbete

I veckans avsnitt gästas Johan och Kristina av Morsi Khaled, VD på femstjärniga Nobis Hotel Stockholm. Dagens krämpa handlar om hårt arbete. Krävs inte bara hårt arbete och en vision ? Continue reading ?

The post Avsnitt 48 ? Morsi Khaled ? Klassiskt hårt arbete appeared first on Påjobbet.

2017-12-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 47 ? John Mellkvist ? Ålderism

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av John Mellkvist, temat är ålderism. Bakgrunden till avsnittets tema är att allt flera vitala seniorer nu höjer sina röster och syns i ? Continue reading ?

The post Avsnitt 47 ? John Mellkvist ? Ålderism appeared first on Påjobbet.

2017-11-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 46 ? Björn Neubeck ? Hur man hanterar psykiska funktionshinder som chef och kollega

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas vi av Björn Neubeck, leg psykoterapeut och psykoanalytiker med 25 års erfarenhet av psykiatriska behandlingar. Dagens krämpa är att vara lite normalstörd som de ? Continue reading ?

The post Avsnitt 46 ? Björn Neubeck ? Hur man hanterar psykiska funktionshinder som chef och kollega appeared first on Påjobbet.

2017-11-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 45 ? Bo Mattsson ? Konflikträdda chefer

I det här avsnittet av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Bo Mattsson grundaren av Cint. Dagens krämpa är hur mycket elände konflikträdda chefer ställer till med, hur utbrett är ? Continue reading ?

The post Avsnitt 45 ? Bo Mattsson ? Konflikträdda chefer appeared first on Påjobbet.

2017-10-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 44 ? Sam Manaberi ? Tillväxt med kärlek för världen

Möt Sam Manarebi, grundare av och VD för succén Trine. Hur viktigt är det för dagens ledare att ta ansvar för den omvärld man verkar i? Utöver tankar kring det ? Continue reading ?

The post Avsnitt 44 ? Sam Manaberi ? Tillväxt med kärlek för världen appeared first on Påjobbet.

2017-10-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 43 ? Christina Stielli ? Hur kul är det #PåJobbet egentligen?

Arbetsglädje, är inte det en självklarhet år 2017? Är det verkligen något som man behöver fokusera på? Gillar man inte sitt arbete så är det väl bara att byta jobb, ? Continue reading ?

The post Avsnitt 43 ? Christina Stielli ? Hur kul är det #PåJobbet egentligen? appeared first on Påjobbet.

2017-09-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 42 ? Pär Lager ? Hör du inte vad jag säger?

Denna vecka gästas vi av Pär Lager, mångfacetterat styrelseproffs som kommer att prata om kommunikation mellan anställd och chef. Hur tydlig kan man vara mot en anställd när denne ska ? Continue reading ?

The post Avsnitt 42 ? Pär Lager ? Hör du inte vad jag säger? appeared first on Påjobbet.

2017-09-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 41 ? Camilla Wallander ? Hur skapar man och leder en agil organisation?

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Camilla Wallander, VD på Berghs School of Communication. Vi kommer att få höra om hennes bakgrund och hennes uppdrag som VD för ? Continue reading ?

The post Avsnitt 41 ? Camilla Wallander ? Hur skapar man och leder en agil organisation? appeared first on Påjobbet.

2017-09-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 40 ? Lasse Lychnell: Mindfulness ? Mjuk- eller hårdvara?

I veckans avsnitt av #PåJobbet gästas Johan och Kristina av Lasse Lychnell, affilierad forskare vid institutionen för Företagande och Ledning vid Handelshögskolan i Stockholm, som berättar om Mindfulness och meditation. ? Continue reading ?

The post Avsnitt 40 ? Lasse Lychnell: Mindfulness ? Mjuk- eller hårdvara? appeared first on Påjobbet.

2017-08-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 39 ? Suad Ali ? En ledare med mod att förändra

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Johan och Kristina av Suad Ali! Vi kommer att få höra om Suads resa som började i Linköping! Suad Ali blev av Veckans Affärer ? Continue reading ?

The post Avsnitt 39 ? Suad Ali ? En ledare med mod att förändra appeared first on Påjobbet.

2017-06-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 38 ? Sara Demitz Helin ? Beroendet som är Ditt ansvar

Din chans att rädda liv, och spara lidande och pengar ? Sarah Demitz-Helin, VD på Ljung & Sjöberg proactive drug management delar med sig av mycket konkreta tips för dig ? Continue reading ?

The post Avsnitt 38 ? Sara Demitz Helin ? Beroendet som är Ditt ansvar appeared first on Påjobbet.

2017-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 37 ? Per Eriksson, NetEnt: Våga Vägra Byråkrati

I det här avsnittet av PåJobbet ligger värderingsstyrt ledarskap i fokus. Per Eriksson, VD för lönsamma tillväxtssuccén NetEnt, delar med sig av de viktigaste komponenterna i NetEnts framgångsrecept. Dagens krämpa  handlar ? Continue reading ?

The post Avsnitt 37 ? Per Eriksson, NetEnt: Våga Vägra Byråkrati appeared first on Påjobbet.

2017-05-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 36: Siri Wikander: Finns det fina och fula jobb?

I veckans avsnitt av PåJobbet får vi träffa Siri Wikander, HR-chef på Hemfrid! Hon berättar om hur ett bolag som hemfrid, där det talas 70 olika språk, tar ett samhällsansvar ? Continue reading ?

The post Avsnitt 36: Siri Wikander: Finns det fina och fula jobb? appeared first on Påjobbet.

2017-05-11
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.