Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

TAMPODDEN

TAMPODDEN

MENS. There, I said it. TAMPODDEN är youtube-podcasten för dig som älskar mens, hatar mens, undrar varför du vill döda kattungar en gång i månaden eller bara är fett nyfiken på hur mycket de där livmoderbärarna egentligen blöder. Nytt avsnitt var fjärde fredag. Nu även på iTunes och I LIKE RADIO!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Array

Avsnitt

16. Blödarsjuka w/ SARA MUNKSTEN

BLÖDARSJUKA. Vad är det? Vem har det? Kan en få det? Jag bjöd in Sara Munksten som är blödarsjuk för att lära oss allt om saken. Lyssna!
2017-11-03
Länk till avsnitt

15. Body positivity w/ SARA SONGBIRD

Halloj från en härlig strand i Spanien! Jag och Sara Songbird hänger den här veckan och pratar om kroppspositivism. Vad är det? Hur funkar det? Och varför är det så svårt att låta alla kroppar bara vara kroppar, och att låta folk vara nöjda med dem? Sara har svaren. Lyssna!
2017-10-06
Länk till avsnitt

14. Förlossningsterapi w/ CISSI WALLIN & LADY DAHMER

Tampodden möter Penntricket! Idag tjötar jag om mens, söner och förlossningsskräck med GENI-PODDARNA Cissi Wallin och Natasja Blomberg aka Lady Dahmer. Håll till godo.
2017-09-01
Länk till avsnitt

13. Trans och mens w/ CAMERON JAI

Månadens avsnitt av Tampodden är, liksom förra, live från West Pride i Göteborg. Det är även med en precis lika eminent gäst som sist. Idag snackar jag med fantastiska Cameron Jai om identitet, mens, och att behöva komma ut som trans suersnabbt bara för att ens mamma anmäler en till Idol. Lyssna!
2017-08-04
Länk till avsnitt

12. Mammafeminism w/ MAXIDA MÄRAK

Tampodden är, efter ett års uppehåll, TILLBAKA i cyberspace! Denna gången live från West Pride i Göteborg, inspelat i början av juni, med ingen mindre än fantastiska musikern och aktivisten Maxida Märak. Det blir mammafeminism och menssnack. Lyssna!!!
2017-07-07
Länk till avsnitt

11. Kroppssnack w/ LAKIDORIS

Den kanske mest luddiga Tampodden hittills, men Lakidoris gästar och är lysande som vanligt, så framför er väntar 25 minuters snack om kropp, identitet, mens och kroppshår.
2016-07-08
Länk till avsnitt

10. Endometrios w/ ATHENA AFSHARI

Endometrios. Ni vet den där kroniska sjukdomen? Som det varken finns medicin mot, eller en förklaring till varför det uppstår? Som var tionde livmoderbärare har? Vilket är lika många som får prostatacancer i Sverige? Ni vet? Inte..? Okej. Lyssna då.
2016-06-03
Länk till avsnitt

9. Trans och könstillhörighet w/ FREJA LINDBERG

Inte bara tjejer har mens, och inte alla tjejer har mens. Freja Lindberg hjälper oss att reda ut vad cis, trans, pronomen och könsidentitet är, och hen äger på det.
2016-05-06
Länk till avsnitt

8. Svarar på mensfrågor w/ RFSU-ÅSA

Vad är klumparna i mensen? Varför ska en hålla utkik efter fisklukt? Och kan en få tvillingmens? Åsa från RFSU gästar och vi svarar på allt ni någonsin undrat om blodet.
2016-04-08
Länk till avsnitt

7. Könsroller w/ THOMAS SEKELIUS

Varför har killar aldrig kjol? Varför har tjejer mascara? Varför är det äckligt när tjejer har hår under armarna, och när killar har långa naglar? Könsroller, people. Och Thomas Sekelius är proffs på ämnet.
2016-03-04
Länk till avsnitt

6. Att komma ut w/ OSCAR ZIA

Let's prata om att komma ut! Jag sitter med Oscar Zia som, på tal om ämnet, droppar: "Vad är det du gratulerar mig för? Att jag har känslor och kan tycka om en annan människa?". Preach.
2016-02-05
Länk till avsnitt

5. Grynet returns!!! w/ ELIN EK

Vilka minns Grynets show? Jag gör. Och jag dör inombords av ren lycka över det faktum att TAMPODDEN idag gästas av fantastiska Elin Ek, aka Grynet herself, för att prata om feminism för barn på bästa sändningstid.
2016-01-01
Länk till avsnitt

4. Killar och mens w/ MANFRED ERLANDSSON

Möt Sveriges charmigaste rågblonda charmknutte: Manfred Erlandsson! I dagens TAMPODDEN diskuterar vi ickemensares attityd mot världens farligaste blod.
2015-10-18
Länk till avsnitt

3. PMS och mensvärk w/ KARIN ADELSKÖLD

Alla vet att PMS är livmoderversionen av galna kosjukan. Vi mensare kan ju inte ens hantera oss själva när vi PMS:ar och håller på. Eller..? Och vad är då egentligen PMDS? Sveriges roligaste, Karin Adelsköld, vet.
2015-09-18
Länk till avsnitt

2. Transpersoner och mens w/ JENS NORELL

Alla med mens är inte tjejer och alla tjejer har inte mens. Mensfeminismens gyllene regel. Men hur funkar då detta? Idag snackar jag transmedvetenhet med fantastiska Jens Norell!
2015-08-21
Länk till avsnitt

1. Sexism och mensdouchebags w/ KEYYO

Haru mens eller?. Kan alla som någonsin fått frågan när en varit arg, irriterad eller typ bara haft en åsikt räcka upp en hand? Wow, vi var några stycken. Dags för mig och min youtube-buddie Keyyo att snacka om mensdouchebags.
2015-07-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.