Sveriges 100 mest populära podcasts

Gitarrzombien Podcast

Gitarrzombien Podcast

En podcast om allt som rör gitarrer

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

gitarrzombien.podbean.com

Avsnitt

Uppstart nya året med Marcus & Fredrik

Vi startar 2020 med att snacka om Uni-Vibe, gitarrljuden på nya plattan med Avatarium, hur det känns att få en Amerikansk Grammy-nominering, en nyfunnen bortglömd intervju, Manic Custom Guitars och en första glimt av den nyligen levererade gitarren Challenger från Sgt Doom.  

2020-01-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 7: Manic Custom Guitars (Michael Åkesson)

Vi gästas av Michael Åkesson, som bygger gitarrer under märket Manic Custom Guitars. Vi pratar gitarrer, gitarrer och åter gitarrer. Ett julavsnitt kliniskt fritt från all koppling till jul för er som tröttnat på Kalle Anka och annat mördande tråkigt. Lite väl kort kanske, förlåt Henke Brannerydh Rockpodden. Vi lovar att göra avsnitt som är längre nästa år, bara för din skull. För er som inte följer Rockpodden: Gör det ! 

2019-12-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 Staffan Österlind om "Jimmy Page"

Artisten, gitarrläraren och "Jimmy Page fanatikern" Staffan Österlind gästar oss för ett samtal om just ikonen Jimmy Page. Vi hinner med en massa spännande områden, som till exempel, olika gitarrstämningar, vikten av skevhet, LA, Seymour Duncan, nedslipade 59-halsar och förstås mycket mer.

2019-12-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 "Hagström Story" Mikael Jansson

Mikael Jansson leder oss igenom Hagström, ett av världens mest inflytelserika gitarrtillverkare. Vi pratar om allt mellan innovativa gitarrkonstruktioner, lördagsgroggar i Älvdalen och rykten om en rejäl comeback inom premiumsegmentet. 

2019-11-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 Henrik Bergqvist "Prins Svart"

Gitarristen från det svenska bandet Prins Svart besöker Gitarrzombien och berättar hur han gör för att hitta det klassiska 70-talssoundet, vikten av dynamik, att gitarrspel faktiskt är ett språk och varför han sällan använder delay eller reverb och Marcus kommer ut som "chorus lover"... 

2019-11-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 Mona Lindgren "Demona" (2019)

Vi möter Demona, eller Mona Lindgren som hon heter. Mona är en av två gitarrister bakom Ola Salo på Hamburger Börs där han just nu kör sin show "It takes a fool to remain sane". Vi rör oss runt cape-byten, Helix, wet-dry-wet, Jcm800, Gibson Custom, kylskåp, dubbelt så mycket phasers och en hel del annat i en skön kaosartat strukturerad dialog. Tack Mona för att du ville vara med...

2019-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 Gitarrzombien (2019)

Oscar Ulfheden driver företaget Lafayette Music Company och tillverkar egna mikrofoner för bland annat inspelning av gitarr i professionella studios såväl som hemstudios. Vi pratar ordentligt djupt om hur det går till att bygga bandmikrofoner och hur de opererar i spannet mellan bas-mid-diskant. 

2019-10-30
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Nypremiär

I premiäravsnittet får ni veta vad som hänt under det ofattbart långa uppehållet. Men också hur vår sprillans nya app för iOS och Android fungerar och hur ni kan stötta oss så att vi kan fortsätta producera podcasts till er lyssnare. Såklart berättar vi också vad våra kommande avsnitt kommer att handla om...

2019-10-23
Länk till avsnitt

Chips och Kent från Sator + feta gitarrsound

Vi träffar försvararna av svensk rockpunk, Kent och Chips från SATOR, i 4Soundtältet efter deras spelning på Sweden Rock. Vi pratar gitarrljud, spellistor och tuffa 80-talsgitarrer. Sen diskuterar vi mickningens betydelse för ett riktigt fett gitarrsound i Marcus Jidells nya studio i Solna. Gäster: SATOR Sidekick: Marcus Jidell (Avatarium + Soen) Programledare: Fredrik Svensson 

2017-08-04
Länk till avsnitt

Nicklas Boman - Make a Jazz Noise Here

Vi träffar Nicklas Boman, en av sveriges unga hungriga jazzgitarrister med framtiden för sig. Nicklas förklarar hur jazzen kring gitarr kan byggas upp med konkreta målande exempel under samtalets gång. Vi pratar jazzkatter som George Benson och Joe Pass m.fl

Gäst: Nicklas Boman Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium (semester) Programledare: Fredrik Svensson

2017-07-26
Länk till avsnitt

Kings X avslöjar hemligheter

Vi träffar Doug Pinnick och Ty Tabor från Kings X nere på Sweden Rock i 4Sound-tältet och pratar gitarrljud, hur man blandar förstärkare och hur man kan EQa för fetare gitarr och basljud. Vi efterlyser också en speciell choruspedal utan rörelse samt diskuterar frågor som "spelar utseendet nån roll", "hur påverkar ditt psyke ditt sound", och "vad har Ingemar Stenmark och Pizza med gitarrljud att göra"?

2017-07-12
Länk till avsnitt

Electric Boys & Francos dubbelhalsade Strata

Vi träffar Franco Santunione och Conny Bloom från Electric Boys i 4Sound-tältet på Sweden Rock. Vi reder ut ryktet om Francos nya dubbelhalsade strata, lipstick vs humbucker, Jimmy Page, och festligheterna i oktober runt Groovus Maximus på Circus i Stockholm. 

2017-07-04
Länk till avsnitt

Niclas Engelin på Sweden Rock

Vi träffar Niclas Engelin från In Flames i 4Soundtältet på Sweden Rock Festival och pratar Gibson RD, Sgt Doom, Fender EVH förstärkare och olika inspelningsmiljöer samtidigt som Biff Byford passerar förbi och skapar nostalgiska vibrationer. 

2017-06-21
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 55 - The Haunted + VA Rocks

Vi rapporterar från Sweden Rock och intervjuar Patrik Jensson The Haunted och Ida Vollmer från powertrion VA Rocks i 4Sound tältet. Vi pratar gitarrer, förberedelser för gig och Gothenburg Sound.

2017-06-09
Länk till avsnitt

Anders Sundström - Bygga förstärkare och pedaler själv

Hur börjar man att bygga förstärkare, vilka är utmaningarna, hur funkar tonstacken, transformatorernas roll, hur jobbar man med frekvenserna och hur farligt är det? Är det lätt att bygga wha wha pedaler och hur är det med tidstyrda pedaler som flanger och delay? Anders Sundström reder ut grunderna i självbyggandet?.

2017-06-07
Länk till avsnitt

Roger Nibeland, gitarrtech åt de bästa

Vi träffar Roger Nibeland som varit gitarrtech åt storheter som Yngve Malmsten, Motörhead och en bunt andra genom åren. Vi pratar om hur en dag med Yngwie kan se ut, stretchning av strängar, hur man får ett stratasvaj att stämma, trådlösa system, Anders Wikströns gitarrspel, hur en looperpedal kan rädda ditt gig, Strängens sätt att lösa signalproblem, hur luftkonditionering kan sabba det mesta. Vi pratar också om Avatariums nya platta och Marcus delar med sig av lite teknik och feelingtips. 

2017-06-02
Länk till avsnitt

Fender Talkshow & återbesök Andras Novak

Vi åker till Göteborg och FUZZ Guitarshow och gör Fender Talk Show tillsammans med grymma popbandet Urban Cone och pratar gitarrens plats i musiken.  Dessutom gör vi återbesök hos gitarrbyggaren Andras Novak.

2017-05-22
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 51 kollar in Blade Guitars

Gitarrzombien Podcast träffar Ulf Lindsten och pratar Blade Guitars 30th anniversary samt intervjuar fysikern och gitarrbyggaren Gary Levinson som uppfunnit två intressanta features, VSC och Falcon tremolo.

2017-05-11
Länk till avsnitt

50. Chris Andersen om Gibson

Vi träffar produktspecialisten för Gibson, Chris Andersen, och pratar Gibsons historia, det verkliga skälet till att SG bytte namn från Les paul, Gibson 2017 och Custom Shop och får inblick i Marcus Jidells förberedelser för turné med Soen och det senaste projektet Doomsday Kingdom

Gäst: Chris Andersen, Gibson Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

 

2017-04-10
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 49 jazz/Fussion/Blues med Pelle Holmberg

Vi gästas av ingen mindre än Pelle Holmberg, en av de klarast lysande stjärnorna på Jazz/Fusion/Blues himlen idag. Vi pratar inspiration, teknik, känsla, high gain- och low gainpedaler GIT, Scott Henderson, Steve Lukather och lyssnar på när Pelle exemplifierar hur man kliver över i olika tonarter graciöst som puman Baghera i Djungelboken. 

 

2017-04-01
Länk till avsnitt

Kistofer Dahl "GuitarMasterClass"

 Vi träffar Kristofer Dahl som driver GuitarMasterClass.net , en sajt som erbjuder massor tips kring hur man kan utvecklas som gitarrist. Vi pratar vikten av att på olika sätt öva sig på sin gitarr, hur man kan tänka lite smartare kring det, olika tekniker och hur man undviker att bli en copy cat player.  Gäst: Kristofer Dahl Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

 

2017-03-13
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 47 - Pontus Snibb Bonafide

Pontus Snibb från bandet Bonafide berättar om hur det är att faktiskt gigga 150 ggr/år, vilka krav det faktiskt ställer på en själv som musiker och på utrustningen. Vi pratar även gitarrer, pedalbord och ger ljudexempel på hur en Humbucker skiljer sig från P90. Gäst: Pontus Snibb Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

 

2017-03-03
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 46 - Jimi Hendrix med Clas Yngström

I detta avsnitt pratar vi Jimi Hendrix med Clas Yngström. Om hur Hendrix konst inspirerat och influerat honom själv och flera generationer gitarrister. Vi pratar också om vilka influenser Hendrix själv hade och det levereras också ingångar till hur man kan efterlikna Hendrix ton. Vi får också en topplista på ikoniska låtar och mycket mer. 

Gäst: Clas Yngström Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

2017-02-24
Länk till avsnitt

Gitarrzombien PRS med Jimmy Lindqvist

Gitarrzombien träffar Jimmy Lindqvist under NAMM2017 för att prata om PRS, ett märke som kilat in sig mellan de marknadsledande Fender och Gibson. Vi pratar toppar, mensurer, pickupper, förstärkare och kreativitet.  Gäst: Jimmy Lindqvist Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium & Soen Programledare: Fredrik Svensson

 

2017-02-16
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Halkan & Stevie

Gitarrzombien träffar Jan "Halkan" Hallquist och Stevie Klasson i ett maratonmöte om hur den svenska vintagemarknaden tog sina första stapplande steg och slutade i fenomenet "Halkan". Vi pratar Sune, Spotnicks, Bluesbreaker, de första uppköpsresorna till USA, vintageinstrument, gantgubbar och jazzkatter på höjden och tvären med dessa båda, minst sagt, spännande karaktärerna i svensk gitarrhistoria.  Gäst: Janne "Halkan" Hallquist och Stevie Klasson Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

2017-02-09
Länk till avsnitt

Fender Factory Tour + John Cruz

I Gitarrzombien avsnitt 43 pratar vi om Fenderfabriken i Corona och den factory tour vi blev inbjudna till i samband med vår resa till NAMM. Som om det inte är nog så möter vi även "masterbuilder" John Cruz på Fender Custom Shop i en smått unik intervju om hans filosofi bakom de perfekt byggda gitarrerna och vikten av att aldrig ge upp sin dröm. Som grädde på moset dyker också Joefina Campos upp, Abigail Ybarras arvtagare....

Gäst: John Cruz (Fender Custom Shop) Sidekick: Marcus Jidell (Avatarium & Soen) Programledare: Fredrik Svensson

2017-02-02
Länk till avsnitt

Gitarrzombien NAMM Rapport 2017

Gitarrzombien rapporterar från NAMM 2017, musikmässan som får allt annat att blekna. Vi pratar Fender Custom Shop, Gibson Gustom Shop, Blackstar, Ehrlund, Elektron, BOSS, Supro, Music Man, PRS, Slipknot, Gus G, Phil Demmel, Rainbow Bar & Grill, Orange och en hel del annat. 

Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson

2017-01-25
Länk till avsnitt

Kenny Håkansson Kebnekajse

2017 sparkas igång med ingen mindre än Kenny Håkansson, en av sveriges pionjärer inom svensk rockmusik och grundare av Kebnekajse, och dessutom medlem i den klassiska orkestern Dag Vag under smeknamnet Beno Zeno. Vi pratar Jimi Hendrix, Baby Grandmothers, Kebnekajse, Dag Vag men även förstärkare, pedaler och gitarrer. 

Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

2017-01-14
Länk till avsnitt

Nyårsfest med Niklas Stålvind

Nyårsprogrammet tar tag i nya regler för Rosewood, Doomsday Kingdom, Wolf, carbon copy, Shadows, skägg och träskor, låtsnickeri, POD, orange tiny terror, hjärnans anpassning, gitarråret som gick och massa nyårslöften. 

Gäst: Niklas Stålvind Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

 

2016-12-30
Länk till avsnitt

39. Erik Almström, Bullet och gitarrbyggande

Erik Almström, mest känd som fd gitarrist i Bullet, bygger egna gitarrer under märket Sgt Doom. Bland annat bygger han två stycken åt Niclas i In Flames. Vi pratar gitarrbyggen, aktiviteter på julafton, julklappstips och vikten av att träna flitigt framför spegeln. 

Gäst: Erik Almström Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson

2016-12-23
Länk till avsnitt

38. Hakim Krim, Dead Lord & gitarrservice

Hakim Krim är inte bara gitarrist i det hårt turnerande bandet Dead Lord utan en av sveriges vassaste gitarrmeckare på Guitar Labs som tidigare jobbat på Helges Håla i mörkaste Småland. Vi pratar om hur en junior blir custom, varför det är bättre att samla på Marshalls än gitarrer och The Band...

2016-12-16
Länk till avsnitt

Tobias Lindberg levererar Marvin

Tobias Lindberg, TLL Guitars, levererar den gitarr som Gitarrzombien beställt och följt under tillverkningen. Ett fantastiskt bygge där också Lundgren Pickups bidragit samt Magnus Rammel Inlay Works. Vi pratar konstruktion och hantverket som sådant. Lite av en crash course i gitarrbygge.... Göst: Tobias Lindberg Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson

2016-12-07
Länk till avsnitt

Om en av de mest inflytelserika, Eddie Van Halen

I veckans avsnitt möter vi Christian Alsing från Fender Scandinavia igen och pratar om Eddie Van Halen och hans förstärkare och gitarrer samt tittar på den specialbeställda Custom Shop Strata som beställdes i februari 2016. Klippen i programmet är inspelade med En Custom Shop strata genom en EVH LBX 15 watt, SM57 och en 4x12a med Greenbacks. Första klippet "blå kanal" och andra klippet "röd kanal", båda med 50% gain. 

Gäst: Christian Alsing Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson

 

2016-11-25
Länk till avsnitt

Moddade förstärkare och gitarrljud med Sven Ericsson

I Gitarrzombien Podcast 35 ger vi oss i kast med modifierade, "moddade", förstärkare. Sven Ericsson går lös på en Marshall JCM800 -89 och gör den mer strängig med mer umpf + lite mer gain. Vi lär oss att vi inte alltid ska använda stand by knappen på rörförstärkare, PPIMV, om trafons betydelse, olika rör och hur de hänger ihop med slutljud och mycket mera. Julafton för dig som gillar förstärkare... Gäst: Sven Ericsson, SvenAmp Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium & Soen Programledare: Fredrik Svensson

 

Mer om Sven: https://www.facebook.com/zvenamps

2016-11-17
Länk till avsnitt

34. Robert Pehrsson´s Humbucker

Gitarrzombien Podcast gästas av skivaktuella Robert Pehrsson och pratar gitarrljud, influenser, tips för att utvecklas som gitarrist, HM-2 och förstås nya plattan Long Way To The Light.  Gäst: Robert Pehrsson; Robert Pehrsson's Humbucker Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium ocg Soen Programledare: Fredrik Svensson

2016-11-12
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Podcast 33 "Strängen" Robert Dahlqvist

I veckans avsnitt av Gitarrzombien Podcast möter vi Robert Dahlqvist, alias "Strängen", från Hellacopters, Thunder Express, Dundertåget. Vi djupdyker i ämnen som ljudideal, riff-skapande, Freddie King och vi pratar också om hans nya projekt som går under namnet "Strängen".  Gäst: Robert Dahlqvist, Strängen Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson
2016-11-04
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Podcast 32 "Andras Novak och trasiga gitarrer"

I Gitarrzombien avsnitt 32 möter vi Andras Novak, som byggt, reparerat och servat gitarrer innan de flesta av oss var födda. Marcus undersöker om den trashade gitarr han ärvt överhuvudtaget går att rädda.  Gäst: Andras Novak Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson 
2016-10-31
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Podcast 31 "Vi pratar ännu mera mickar"

Programmet gästas återigen av Johan Lundgren som avslöjar hur P90 mickarna på "Red Dragon" kommer fungera, hemligheten bakom den beryktade lindningsmaskinen samt en hel del om sina helt nya humbuckers vid namn "Heaven 77".  Gäst: Johan Lundgren, Lundgren Pickups Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson
2016-10-21
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Podcast 30 Maja från Heavy Tiger igen !

Vi får återbesök av Maja Linn Samuelsson från Heavy Tiger och snackar om hennes signaturgitarr från Italien, nya plattan, frustrerande ljudtekniker. "när olyckan är framme" och en av både Marcus och hennes favoriter Ry Cooder. Gäst: Maja Linn Samuelsson Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson
2016-10-14
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 29 "lyssnarfrågor med Sebastian Nylund"

I veckan avsnitt låter vi lyssnarna ställa frågor till Sebastian Nylund på TheseGoTo11. Vi grottar ordentligt i olika pedalers karaktär och lyfter frågan om "strumptrampade pedaler", det otyg som vräker sig in i våra liv.  Gäst: Sebastian Nylund, TheseGoTo11 Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson
2016-10-07
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 28 med Mikael Strömqvist

I programmet möter vi gitarristen Mikael Strömqvist i det hårdast turnerande bandet i Sverige, nämligen dansbandet Donnez. Vi prövar våra fördomar och lär oss vad "sjögräset" och "vandrande pinnar" har med chicken-pickin, pedalbord och handbender att göra. Gäst: Mikael Strömqvist, Donnez Sidekick: Marcus "the one and only" Jidell Programledare: Fredrik Svensson
2016-09-29
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 27 om förstärkare av märket Fender

Vi gästas ännu en gång av Christian Alsing från Fender Scandinavia. Denna gång pratar vi förstärkare genom historien, och dessutom djupdyker vi i vattnen kring Fenders nya serie "Bassbreaker". En förstärkare som mer eller mindre är en homage till "The Brittish sound". Vi grattar även Avatarium till det fina priset som delades ut på Metal Hammer Awards förra veckan.  Gäst: Christian Alsing, Fender Scandinavia Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium och Soen Programledare: Fredrik Svensson
2016-09-23
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 26 med Lasse Johansson Candlemass

Gitarrzombien gästas av Lasse Johansson från ikoniska och EP-aktuella Candlemass. Vi pratar om bland annat om Lasses vurm för SGs, hans signatur från Framus, refräng-böjen, en ny smart noise-gate samt favoritbandet Mountain. Gäst: Lasse Johansson Candlemass Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium m.m Programledare: Fredrik Svensson
2016-08-22
Länk till avsnitt

Pedalbord och switchsystem med Göran Elmquist

Den här gången gästas Marcus och jag av Göran Elmquist som hjälper oss gå till botten med bland annat Voodoo Lab, och andra leverantörers, switchsystem och fördelen med s.k "rig building".  Gäst: Göran Elmquist, Sound Of Silence Sidekick: Marcus Jidell, Avatarium, Soen m.m Programledare: Fredrik Svensson www.soundofsilence.se
2016-08-12
Länk till avsnitt

Joakim JJ Marsh, ljud, förstärkare och pedaler

I avsnitt 4, även om vi säger 3 i programmet, möter vi Joakim JJ Marsh från bandet Bridge To Mars och som tidigare spelat in imponerande 9 album med Glenn Hughes. JJ Marsh är förmodligen, som han själv säger, Sveriges mest kända "okända gitarrist". Joakim är en bländande skicklig gitarrist, med stor passion för organiskt spel, och i programmet delar han med sig av en hel del olika sätt att tänka som musiker.  Gäst: Joakim JJ Marsh Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson
2016-07-29
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 23 "David Castillo & inspelning av gitarr"

Marcus och jag gästas av musiksveriges just nu mest intressanta musikproducent, med ett imponerande CV vad gäller gitarrljud. Vi pratar om hela kedjan gitarrist-gitarr-förstärkare-mickning osv. David bjuder på många tips för den som spelar in hemma och även för den professionella gitarristen på väg in i studio. Gäst: David Castillo Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson
2016-07-22
Länk till avsnitt

Gitarrzombien Podcast om "True Temperament"

Många känner kanske inte till det faktum att elgitarren ända sedan begynnelsen inte går att "stämma" korrekt över hela halsen. Detta har Anders Thidell löst genom sin geniala uppfinning True Temperament. Här möter vi honom och ber honom ingående förklara hur det hela började, teorin och praktiken bakom det faktum att gitarrister som Steve Vai, Ia Eklund och andra kräsna gitarrister omfamnat lösningen som befriat dem från den sk. "Intonationskrisen" Gäst: Anders Thidell Sidekick: Marcus Jidell Programledare: Fredrik Svensson
2016-07-15
Länk till avsnitt

Noiseless pickups och Fender Elite med Christian Alsing & Marcus Jidell

Säsong 2 kickas igång med en genomgång av Fenders nya skapelse "Elite" som innehåller flera nyheter och spännande tweeds, bland annat Noiseless Pickups N4. För att få full koll på fakta bjöd vi in Christian Alsing, produktspecialist på Fender Scandinavia. Ny sidekick för säsongen är Marcus Jidell från Avatarium och Soen. Marcus har lång erfarenhet, både som gitarrist men även musikproduktion och en passionerad gitarrfantast. Programledare: Fredrik Svensson Sidekick: Marcus Jidell Gäst Christian Alsing, Fender Scandinavia
2016-07-08
Länk till avsnitt

Gitarrzombien 20 "Shredding" med John Berg

I avsnitt 20 pratar vi "Shredding" och utser "Århundrades Shredder" med den fenomenala shreddern John Berg från The Paralydium Project  och tidigare Dynazty. Vi böjer oss också för lyssnarnas kritik och pratar mer transistorförstärkare.  Programledare: Fredrik Svensson Sidekick: Daniel Kordelius Gäst: John Berg www.theparalydiumproject.com
2016-04-22
Länk till avsnitt

Gitarrzombien avsnitt 19 Förstärkare på höjden och tvären

I avsnitt 19 går vi in på området förstärkare och vad man bör tänka på när man bygger sin rigg. Vi pratar bland annat om transistorförstärkare, rörförstärkare och digitala lösningar. Som om det inte är nog så tittar vi på högtalarens roll i kedjan.  Programledare: Fredrik Svensson Sidekick: Daniel Kordelius
2016-04-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.