Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Hälsosnack med Lotta och Victoria

I Hälsosnack med Lotta och Victoria, bjuder vi in intressanta och inspirerande gäster för att prata om hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv, med kost och välbefinnande i centrum. Samtalet styrs till stor del av vem vi pratar med och vad vår nyfikenhet leder oss in på. Om du är det minsta intresserad av hälsa får du inte missa denna podd!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vitalista.se

Avsnitt

138 Nya frukostmaten, ASMR och vardagsträning.

Vi drar igång säsongen med ett snack där vi bland annat pratar om hur riktig mat till frukost kan göra så stor skillnad för både kropp och sinne. Victoria har upptäckt ett nytt internetfenomen, ASMR, där viskningar, rollekar och virtuella spabesök ger många en skön och avslappnad känsla. Och har du inte kommit igång med träningen ännu så ger vi dig även några superenkla tips att få in mer rörelse i vardagen.

Vi är i full färd med att boka in intervjuer under våren. Tipsa oss gärna om gäster eller ämnen du tycker vi ska ta upp. Maila oss på [email protected].

Följ oss gärna på Instagram @halsosnackmedlottaochvictoria och anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill ha mer hälsoinspiration, vara med i tävlingar och få trevliga erbjudanden från oss och våra samarbetspartners. Anmäl dig på Vitalista.se

2020-01-15
Länk till avsnitt

137 Mona Brenkle Gejer - Lär känna dina drivkrafter och lyckas med din hälsosatsning!

Vi har träffat Mona Brenkle Gejer som är ledarutvecklare på Protea, för att prata om hur olika personer motiveras och vilka drivkrafter som finns för att skapa förändring. Mona använder ett verktyg som heter Enneagrammet som har nio olika personlighetstyper och i det här avsnittet får vi veta mer om dessa olika typer och vad som driver oss till att förändra oss. Det här verktyget är jättebra för att inte bara lära känna sig själv bättre, men även hur andra fungerar och på så sätt utvecklas i sina relationer både privat och på jobbet. Här får du kanske också svaret till hur du kan lyckas med dina nya goda hälsovanor!

För alla som vill veta mer om Enneagrammet har Protea erbjudanden för företag. Dels en personlig introduktion till Enneagrammet på telefon, dels kan vi använda Enneagrammet för teamutveckling, när vi har uppdrag med grupper på företag som vill utveckla sin förmåga att samarbeta.

För privatpersoner rekommenderar vi Enneagramföreningen. Där kan man söka efter personer som jobbar med Enneagrammet i sin del av landet. De erbjuder workshopar, kurser och personlig coachning:  https://www.enneagramforeningen.se/yrkesverksamma/?wpv_view_count=3754-TCPID3970&wpv_filter_submit=Hitta

Tips på böcker på svenska:
Elisabeth Wiktorén ?Enneagrammet och de nio livsstrategierna?

Ann Timm & Tina Törnell ?Självinsikt ? nyckeln till att utveckla dig själv och andra?

Böcker på engelska:
Beatrice Chestnut ?9 Types of Leadership? är en bra introduction till Enneagrammet med exempel från olika företag.

Renee Baron, Elisabeth Wagele ?The Enneagram Made Easy? ? enkel introduktion med teckningar och humor.

Det finns många fler böcker på engelska beroende på hur djupt man vill gå.

På internet finns många sidor om Enneagrammet. En hemsida vi gillar är theenneagraminbusiness.com av Ginger Lapid Bogda. 

På denna sida finns beskrivningar av alla nio typerna: https://www.enneagraminstitute.com/type-descriptions Och det finns många fler.

Var med och tävla om boken Enneagrammet och de nio livsstrategierna av Elisabeth Wiktorén. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev! Anmäl dig på https://www.vitalista.se

Lycka till med att fortsätta upptäcka Enneagrammet!

 

2019-12-20
Länk till avsnitt

136 Lars-Johan Åge - Happy happy! Konsten att komma överens med alla!

Den här gången gästas vi av ekonomiprofessorn Lars-Johan Åge. Lars-Johan forskar inom området förhandling och har bland annat jobbat med svenska polisens insatsstyrka och självaste FBI. I boken Happy-Happy - 5 steg för att komma överens med vem som helst, sammanfattar han en massa forskning inom området med sin 5-stegsmetod som alla som vill komma överens med sina medmänniskor har nytta av. I avsnittet går Lars-Johan igenom alla fem stegen och vi får många konkreta tips på hur vi blir bättre på att få andra att lyssna och göra det vi vill samtidigt som alla parter är glada och nöjda!

Kolla in Happiears fina sortiment på https://happiears.com Med koden Hälsosnack får du 15% rabatt på ditt köp. Koden gäller tom 29/2-2020.

Var med och tävla om Lars-Johans bok Happy-Happy - 5 steg för att komma överens med vem som helst. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev! Anmäl dig på https://www.vitalista.se

 

2019-12-02
Länk till avsnitt

135 Nina Jonasson - Så fixar du din problemhud

Lösningen på de flesta hudproblem sitter oftast inte i huden utan på insidan i kroppen. När hudteratpeuten Nina Jonasson förstod hur vår insida hänger ihop med vår utsida utbildade hon sig även till näringsterapeut, just för att kunna hjälpa sina kunder att komma till roten av hudproblemet. Bland annat tonårsakne, psoriasis, rosacea, eksem kan man hitta obalanser som är kopplade till vår livsstil, kosthållning och även till läkemedel och hormonella preventivmedel. Här berättar Nina om de vanligaste orsakerna till hudproblem och vilka näringsämnen som är extra viktiga för huden. Nina pratar också om hur födoämnesintoleranser kan påverka huden och kopplingen mellan sköldkörteln och hudhälsan.

Du hittar mer info om Nina och Hudkliniken i Ystad på hudkliniken.se

Läs mer om hårmineralanalyser på alpha-plus.se/vara-tester/harmineralanalys

Få mer inspiration och hälsoinformation via vårt nyhetsbrev! Anmäl dig på vitalista.se

2019-11-15
Länk till avsnitt

134 Madeleine Wilhelmsson - Yoga vid utmattning och sköldkörteln

Vi har fått besök av Madeleine Wilhelmsson som driver yogastudion Yogamana och som skapat konceptet ManaYoga. Madeleine upptäckte yogan när hon själv hade drivit sig lite för hårt och behövde hitta något som kunde hjälpa henne tillbaka till hälsa. Vi pratar om Madeleines egen hälsoresa och hur yogan stöttade hennes kropp att läka efter utmattning. Vi pratar om hur viktigt det är att hantera olika former av stress och krav, att lyssna på sina behov och välja rätt saker för sig själv. Madeleine berättar också hur man enklast får till en egen yogarutin och vi får två enkla andningsövningar, som lugnar nervsystemet och ger oss bättre fokus och koncentration.

Du hittar mer info om Madeleine på yogamana.se och konceptet ManaYoga på ManaYoga.se

Få mer inspiration och hälsoinformation via vårt nyhetsbrev! Anmäl dig på vitalista.se

 

2019-10-31
Länk till avsnitt

132 Månadsintentioner - Att få in goda vanor, minska krav och leva i sanning.

Att sätta intentioner till sig själv är ofta ett kraftfullt sätt att komma närmare sina mål eller att ge sitt liv små vänliga knuffar i den riktning som man vill. Det kan handla om små eller stora förändringar, få in goda vanor eller att skifta sitt tankesätt. Intentioner är ett verktyg som vi ofta använder både på oss själva och i coachingen och det finns flera sätt man kan jobba med dem. I det här avsnittet fortsätter vi prata om intentioner med Sara Johansson. Vi följer upp våra intentioner från avsnitt 129 och sätter nya. Det handlar om både stora och små saker, och ibland kan en liten intention sätta saker i rörelse som kan bli mycket större än man anar?

Om du blir inspirerad och sätta dina egna månadsintentioner dela gärna med dig på Instagram under #månadensintentioner.

Några böcker som nämns i avsnittet:
Ord för dagen ? 365 texter för styrka och sinnesro, av Sofia Sivertsdotter
Know the truth, av Gordana Biernat
The Yoga Sutras of Patanjali, av Swami Satchidananda

Ni kan läsa mer om Sara och hennes blogg på saraseviga.se

vitalista.se kan du börja prenumerera på vårt nyhetsbrev eller läsa mer om oss och vad vi har på gång. Du kan också följa oss på Instagram på @halsosnackmedlottaochvictoria

 

 

2019-10-17
Länk till avsnitt

132 Hanna Gillving - Ketolicious - Fettet som kropp och hjärna älskar!

I det här avsnittet intervjuar vi Hanna Gillving som nyss kommit ut med boken Ketolicious. Den handlar om varför och hur man äter en ketogen kost, dvs en kost med mycket fett. Hanna är utbildad Funktionsmedicinsk Kost- och Hälsocoach och har själv en historia med hälsoutmaningar bakom sig som hon till mesta del löst med sin kosthållning. I det här avsnittet pratar vi om en antiinflammatorisk ketogen kost och vilka effekter det kan ha för hälsan, kroppen och hjärnan. Vi bland annat pratar om vilka fetter som är livsnödvändiga och vilka som vi helst ska vara utan. Vi pratar om hjärnhälsa, periodisk fasta och hur man ska tänka om man har problem med sköldkörteln och vill äta ketogen kost. Dessutom snuddar vi in på karnivorkost, dvs köttkost.

Några böcker och hemsidor som nämns i avsnittet:
The salt fix, James Dinocalontino
Växtparadoxen, Steven R Gunry
Dr Paul Saladino - carnivoremd.com
Dr Shawn Baker - meatheals.com

Mer information om Salli och deras fina stolar hittar du här: salli.com

Victorias blogginlägg om Salli hittar du här: vitalista.se/post/hur-kan-din-stol-påverka-din-hälsa-och-prestation

Hälsosnack Live!
Häng med på en fantastisk dag ute i skärgården med oss och några av våra gäster! Den 20 oktober anordnar vi tillsammans med Hälsosamma Möten Hälsosnack Live!
En dag med föreläsningar, musik, god mat, meditation och mingel på Säby Säteri ute på Ingarö.

Med koden hälsosnack får du och dina vänner 200 kr rabatt på biljetten. Mer information och bokning hittar du här: vitalista.se eller här: 
https://sv-se.invajo.com/event/hälsosammamöten/hälsosnacklive20oktober2019

2019-10-09
Länk till avsnitt

131 Karl Hultén & Anna-Maria Norman - Autoimmun kost

Vi har träffat Karl Hultén och Anna-Maria Norman för att prata om det Autoimmuna Protokollet, AIP. Karl är expert på kost och livsstil vid autoimmun sjukdom och Anna-Maria är kostrådgivare och hälsocoach. Tillsammans har de skrivit boken Autoimmun Handbok, som beskriver en metod för att med hjälp av kosten minska inflammation och lugna ner immunförsvaret. Karl har själv en autoimmun sjukdom och här berättar han hur han blev helt symtomfri med hjälp av AIP-metoden. Vi pratar om vilken mat som hjälper kroppen läka och vilken mat som kan ställa till problem. Vi pratar också om hur kött påverkar hälsan och om den senaste forskningen inom Paleo-kost. Sen får vi såklart veta deras bästa morgonrutiner och hälsotips!

Läs mer om Karl och Anna-Maria på: paleoteket.se

Läs mer och anmäl dig på Hälsosnack Live här:

https://sv-se.invajo.com/event/hälsosammamöten/hälsosnacklive20oktober2019

Med koden Hälsosnack får du 200 kr rabatt när du anmäler dig.

I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna Karl och Anna-Marias bok Autoimmun Handbok. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på:

vitalista.se

Nyfiken på Cellexir? Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se

 

2019-09-26
Länk till avsnitt

130 Ami Hemviken ? Knepen som gör det roligare på jobbet!

Vi har intervjuat Ami Hemviken, som är en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap. Hon är även författare till boken Le! - Det är inte tanken som räknas. Ami är också beteendevetare och vet hur viktigt det är för både företag och anställda att man mår bra på jobbet. Hon ger oss flera insikter och tips på hur man blir mer engagerad, hittar mer glädje och minskar stressen på jobbet.

Läs mer om Ami på: amihemviken.se

Läs mer om vår PT-utbildning här: performance-institute.se

Läs mer och anmäl dig på Hälsosnack Live här: vitalista.se

Nyfiken på Cellexir? Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se

Tävla och vinn ett exemplar av Amis bok. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på vitalista.se

 

2019-09-06
Länk till avsnitt

129 Månadsintentioner ? Ett kraftfullt verktyg att styra livet dit du önskar!

Att sätta intentioner till sig själv är ofta ett kraftfullt sätt att komma närmare sina mål eller att ge sitt liv små vänliga knuffar i den riktning som man vill. Det kan handla om små eller stora förändringar, få in goda vanor eller att skifta sitt tankesätt. Intentioner är ett verktyg som vi ofta använder både på oss själva och i coachingen och det finns flera sätt man kan jobba med dem. I det här avsnittet pratar vi mer om intentioner tillsammans med Sara Johansson, och delar med oss av några som vi själva satt för nästkommande månad. Vår tanke är att följa upp med fler avsnitt som tar upp fler aspekter kring intentioner, hur man kan tänka när man sätter dem och rent praktiskt hur man gör.

Om du blir inspirerad och sätta dina egna månadsintentioner dela gärna med dig på Instagram under #månadensintentioner.

Några böcker som nämns i avsnittet:
Move your DNA, Katy Bowman, MS.
Distraherad, Sissela Nutley
Skärmhjärnan, Anders Hansen
Gott om tid, Bodil Jönsson

Vi nämner också Spinal waves inspirerade av NaprapatJonas och Ido Portal

Hälsosnack Live!
Häng med på en fantastisk dag ute i skärgården med oss och några av våra gäster! Den 20 oktober anordnar vi tillsammans med  Hälsosamma Möten en dag med föreläsningar, musik, god mat, meditation och mingel på Säby Säteri ute på Ingarö.

Boka innan 10 september med koden earlybird och få 300 kr rabatt.

Mer information och bokning hittar du på vitalista.se eller här: 
sv-se.invajo.com/event/hälsosammamöten/hälsosnacklive20oktober2019 

2019-08-22
Länk till avsnitt

128 Katarina Woxnerud - Från mammamage till fab 50+ - Bli funktionsstark genom hela livet!

I det här avsnittet pratar vi om de ofta bortglömda men ack så viktiga musklerna i mage och bäckenbotten med Katarina Woxnerud. Katarina är leg. Naprapat, författare och träningsprofil och skapare av konceptet Mammamage. Nu driver hon Hela kvinnans klinik där hon hjälper kvinnor med diverse problem som kan relateras till musklerna kring underliv och bäckenbotten. Vi pratar bland annat om hur man kan förebygga och återträna sin inre muskulatur för att få en bra funktion som gör att vi inte bara klarar vardagen utan också orkar träna, håller tätt och får bättre sexliv. Vi pratar också om vilken hjälp och vilka hjälpmedel som finns om man har underlivsskador eller har svårt att få kontakt med sina muskler. Katarina berättar vad man ska och inte när det gäller bäckenbottenträning i kombination med annan träning. Vi pratar också om hur klimakteriet påverkar vävnaderna och om och när det kan vara bra att ta kollagentillskott.

Du hittar mer information om Katarina och hur hon jobbar här: https://helakvinnansklinik.se

Se gärna till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att du inte missar chansen att vinna ett exemplar av Katarinas bok Mammamage. Vi har två böcker att tävla ut. Du anmäler dig på https://www.vitalista.se

2019-08-08
Länk till avsnitt

127 Pa Sandberg - Släpp fötterna fria!

Våra fötter är en riktigt viktig bit i vårt hälsopussel! I det här avsnittet pratar vi om fötterna och hälsan med Pa Sandberg, som har skrivit boken En handbok om fötter. Vi pratar bland annat om direkta fotproblem som hallux valgus och hur andra problem i knän, höfter och rygg är kopplade till våra fötter, men också hur våra fötter är kopplade till hälsan i stort. Varför det är lika viktigt att ha ett nervsystem som är påkopplat och inte bara starka muskler? Vi får också veta varför det är så avstressande att gå barfota, hur man går och springer effektivt och skonsamt, samt vi får tips och övningar som hjälper till.

Läs mer om Pa här: pasandberg.se

I nästa nyhetsbrev kommer all info om tävlingen där du har möjlighet att vinna ett signerat ex (av två) av Pas bok En handbok om fötter. Anmäl dig på vitalista.se

Missa inte det fina erbjudandet från vår sponsor Cellexir. Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se

Så sparka av dig skorna, lägg dig i hängmattan eller ta en barfotapromenad och lyssna!

2019-07-03
Länk till avsnitt

126 Härliga hälsorutiner - utan prestationsprinsessan!

Det här avsnittet är ett riktigt hälsosnack! Vi fick besök av Sara Johansson som vi lärt känna i avsnitt 64, 65 och 114, men denna gång pratar vi helt utan manus och förberedda frågor. Istället låter vi inspelningen gå när vi pratar om våra egna hälsoutmaningar, hur vi hittar träningsmotivation efter ett uppehåll och vilka hälsorutiner som vi inte kan vara utan. Vi pratar också om meditation och hur vi ibland får med våra barn, vi pratar om hur viktigt det är med självmedkänsla och kärlek när det gäller hälsosatsningar. Och tro't eller ej, men inte ens en hälsocoach är perfekt när det gäller hälsan! Vi avslöjar till exempel vad som får oss att hamna i sockerfällan emellanåt.

Saras blogg hittar du här: saraseviga.se

Missa inte det fina erbjudandet från vår sponsor Cellexir. Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se

Vår Kirtan Kriya-kurs och Vår-Cleanse hittar du här: vitalista.se/webbshop 

För att få nyheter, inspiration, tävlingar mm, anmäl dig till vårt nyhetsbrev på vitalista.se  

2019-06-19
Länk till avsnitt

125 Marie Svalberg - Ta tillbaka din energi - hitta orsaken till orkeslöshet, utmattning och trötthet.

I veckans avsnitt pratar vi med Näringsterapeuten och Funktionsmedicinaren Marie Svalberg från IFM-kliniken i Falun, om vad som orsakar brist på energi, trötthet och utmattning. Vi går till botten i ämnet och pratar om olika möjliga orsaker till energilöshet, vilka metoder som finns för att mäta och såklart vad man kan göra med kost, näring och livsstil för att få tillbaka energin och må bra igen. Vi pratar om bland annat stress, hormonbalans, toxisk belastning, mage/tarmhälsa och Marie tar även upp ett par olika exempelfall på oväntade orsaker som är ganska enkla att komma åt, bara man vet vad de är.

Läs mer om Marie och IFM-Kliniken i Falun här: ifmkliniken.se/ifm-falun/

Missa inte nästa nyhetsbrev där du får all information om tävlingen där du kan vinna en Hårmineralanalys inklusive 30 min rådgivning med Marie (värde ca 1.650 kr). Anmäl dig till nyhetsbrevet på vitalista.se Där hittar du också vår webbshop med andningsövningarna.

Vi vill tacka avsnittets sponsor Alpha Plus. Läs mer om vad Alpha Plus kan erbjuda på alpha-plus.se

Läs mer om Hårmineralanalys på hårmineralanalysen.se

 

2019-06-05
Länk till avsnitt

124 Eva Sanner - Naturen som läker

Vi människor är så beroende av naturen för att leva och må bra, ändå lever vi längre ifrån naturen än någonsin. Vi har träffat författaren, terapeuten och föreläsaren Eva Sanner, som har skrivit boken Naturens Hemlighet, för att prata om hur vi kan närma oss naturen igen. Att vara i naturen vet vi är bra för vår hälsa och mer och mer forskning bevisar naturens positiva effekter - fysiskt, mentalt och emotionellt, men det finns även fler aspekter att upptäcka. En bra relation till naturen kan även hjälpa oss hitta tillbaka till oss själva, ger oss kreativitet och skapar en känsla av överflöd. Att fler människor återskapar sin relation till naturen kanske också är en del av lösningen till att rädda hela vår fantastiska planet.

Du kan läsa mer om Eva och hennes fina bok här: evasanner.se

Missa inte det fina erbjudandet från vår sponsor Cellexir. Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se

Du kan läsa mer om utbildnigen till PT och Medicinsk Livstilstränare här: paleo-institute.se/kurser_yrkesutbildningar

2019-05-22
Länk till avsnitt

123 Mia Lundin - Hormonbalans - Varför du mår som du mår

Vi gästas återigen av Mia Lundin, med mångårig klinisk erfarenhet inom hormonell hälsa, författare av böckerna Kaos i Kvinnohjärnan och Mat för Hormonell Balans och grundare av kliniken HerCare.

I det här avsnittet pratar vi om hur hormonerna påverkar varför vi mår som vi mår, kopplingen mellan hormoner och känslor av oro, ångest, stress och nedstämdhet och varför vi kvinnor är mer utsatta. Vi får en genomgång av hur hormonerna förändras under menscykeln och hur den påverkas när vi blir äldre. Mia berättar om Hormone Replacement Therapy med bio-identiska hormoner och när det kan vara aktuellt att ta till.

Du kan läsa mer om Mia och HerCare här: hercare.se

Missa inte det fina erbjudandet från vår sponsor Cellexir. Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se

Vitalista Vår-Cleanse hittar du här: vitalista.se/webbshop

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att vara med och tävla om ett exemplar av Mias böcker på:  vitalista.se

 

 

 

2019-05-10
Länk till avsnitt

122 Louise Henning ? Högkänslighet och kopplingen till vår hälsa

Att vara högkänslig är som att ha osynliga, men långa känselspröt som känner av extra mycket hela tiden. Det sätter större press på vår hjärna, på våra stress-system och på hälsan. Idag pratar vi med Louise Henning som i samband med sin utmattning, blev varse om att hon är högkänslig. Vi pratar om Louises erfarenheter och vi delar även med oss av hur vi upplever det att vara högkänslig. Vi delar tips och ger råd som kan underlätta och förebygga ohälsa om man, precis som vi är HSP, alltså en högkänslig person.

 Louises instagramkonto Higly Sensitive Person hittar du här: instagram.com/highlysensitive_person/

Louises hemsida hittar du här: highlysensitive.nu

Här kan du lyssna på musiken som Louise nämner i avsnittet: open.spotify.com/artist/3ff1CmU6qfTqRAmdrq8EEG?si=4Nv2K0sqQ1eCXBun18_D2Q

Här hittar du Vitalistas Vår-Cleanse: vitalista.se/webbshop

Glöm inte heller tävlingen vi har i samarbete med Holistics UriBalans. UriBalans är en ny produkt för dig som har besvär med urinvägarna och som innehåller ett speciellt tranbärsextrakt, utvalda mjölksyrabakterier och D-mannos. Du har fortfarande chansen att vinna en förpackning UriBalans. Allt du behöver göra är att maila oss en rad eller två om varför du vill prova UriBalans plus din adress till [email protected]. Vi har hela tio paket att tävla ut och sista dagen att vara med är 15 maj 2019.

2019-04-25
Länk till avsnitt

121 Magdalena Mecweld - Stärk din fascia med yin yoga

I det här avsnittet träffar vi yoginin Magdalena Mecweld som har skrit boken Vila dig i form med yin yoga. Magdalena är ett ?medicinskt mirakel? då hon läkte en svårare ryggskada med hjälp av yogan. Vi får höra Magdalenas fantastiska berättelse om hur yogan hjälpte henne, vi pratar om hur trauman och smärta sätter sig i kroppen och hur man kan använda yogan till att möta svåra känslor. Sen pratar vi om det otroligt spännande organet fascian, ett länge bortglömt, men ack så viktig del av vår kropp. Vi får en massa tips på hur vi kan ta hand om vår fascia för att bland annat minska inflammation och öka cirkulationen i vår kropp. 

I avsnittet nämns Helene Langevins forskning om kopplingen mellan yoga, stretchning och bröstcancer. Läs mer här: oshercenter.org/2018/05/24/stretching-reduces-tumor-growth-in-a-mouse-breast-cancer-model/

Här hittar du mer information om Magdalena och hennes kurser mm: yin-yoga.se

Magdalena har även en fantastisk yoga-app med flera olika yogapass och övningar som man kan kombinera som man vill. Nu har 5 st lyssnare möjligheten att vinna varsin gratis nedladdning av appen. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev. Anmäl dig på vitalista.se

2019-04-10
Länk till avsnitt

120 Malin Berghagen ? Kärlek, sorg och nya äventyr!

I det här avsnittet intervjuar vi livskonstnären Malin Berghagen, aktuell med boken Livslust och Hälsa enligt Malin. Vi pratar bland annat om mod både som i att våga följa sina drömmar, och som i att våga glidflyga i Alperna trots år av flygskräck och som att våga släppa in en ny kärlek i sitt liv. Malin berättar om hur hon har tagit sig igenom svår sorg och hur man hittar tillbaka till livslusten. Vi pratar om alla förväntningar som finns när man åldras och Malins vilja att åldras naturligt. Sen dyker vi ner i Malins härliga morgonrutin och får inspirerande hälsotips.

Tack till vår sponsor Holistic!

Missa inte tävlingen där vi i samarbete med Holistic tävlar ut 10 st förpackningar UriBalans. Allt du behöver göra är att skriva några rader om om dina urinvägsproblem samt din adress till oss på [email protected], så är du med och tävlar. Senast 30/4 behöver vi ha ditt mail.

Vill du vinna Malins bok Livslust och hälsa enligt Malin, se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev. All info om hur du tävlar om boken kommer i nästa nummer. Anmäl dig på Vitalista.se.

Malins blogg hittar du här: blogg.malinberghagen.se

 

2019-04-03
Länk till avsnitt

119 Enkelboning - Den enkla vägen mot lycka och ekonomisk frihet

Vi lever i en tid och ett land med sådan lyx som historiska kungligheter inte ens kunde drömma om, ändå är vi inte lyckligare utan ännu mer stressade? Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg som driver bloggen enkelboning och har skrivit boken Ut ur ekorrhjulet, insåg att jakten på mer pengar, prylar, resor och annat inte var meningen med deras liv. Istället började en annan resa med att skala ner, spara och tänka om och nytt, för att några år senare kunna sluta sina jobb och titulera sig ekonomiskt fria. I veckans avsnitt berättar de mer om vad och hur de gjorde för att nå sitt mål - Att bli ekonomiskt fria. De berättar också mer om hur en familj med två vuxna och tre barn kan göra allt de vill och lite till och ändå bara göra av med max 20.000 kr i månaden.

Läs mer om Oskar och Maribel på enkelboning.com 

I vårt nästa nyhetsbrev kommer all info om tävlingen där du har chansen att vinna deras bok Ut ur ekorrhjulet ? Så blir du också ekonomiskt. Anmäl dig på vitalista.se

2019-03-14
Länk till avsnitt

118 Hälsotipsen som stärker hormonbalansen och fertiliteten

Det är många som brottas med hormonella obalanser och ofrivillig barnlöshet. Oavsett om det handlar om kända orsaker eller om allting ser helt normalt ut, finns det massor man kan göra själv för att stärka upp sin hormonbalans och öka chanserna till en hälsosam graviditet. Vi tipsar om bästa knepen både när det gäller att optimera mat och näring samt andra parametrar som påverkar könshormonerna, kvaliteten på äggceller och fertiliteten i stort. I det här avsnittet berättar Lotta också om sin egen resa genom fertilitetsbehandlingar, kost- och livsstilsförändringar som till slut ledde till två friska barn.

I avsnittet nämner vi Dr Lissa Rankin och hennes bok Mind over medicine.

Lottas fina onlineprogram hittar du här shop.vitalista.se/produkt/stark-hormonbalansen-och-maxa-fertiliteten/

I vår finns också chansen att lära dig mer om hur du kan balansera dina hormoner tillsammans med Lotta i en workshop i Stockholm. Läs mer här: yogamana.se/utbud/workshops-och-helgkurser/hormonbalans-med-funktionsmedicin/

Missa inte tävlingar, erbjudanden och hälsotips från oss! Prenumerera på vårt nyhetsbrev här: vitalista.se

 

 

2019-02-21
Länk till avsnitt

117 Karin Tydén ? Mindhacking - för mer glädje, mod och framgång!

I det här avsnittet pratar vi med Mindhackern och hypnosterapueten Karin Tydén, som om inte en av världens i alla fall en av Europas bästa inom sitt område. Hon hjälper alltifrån Hollywoodkändisar till människor med svåra kriser i bagaget, att programmera om sin hjärna för att tex släppa rädslor, trauman eller nå upp till sin fulla potential. Här berättar Karin hur vårt undermedvetna kan lura oss, hur vissa rädslor uppkommer och hur man tar sig förbi dem. Vi får också handfasta knep hur man kan träna hjärnan att bli mer positiv och känna mer glädje i livet.

Du kan läsa mer om Karin här: karintyden.se

 Hon finns på Instagram som @karintyden

 Missa inte!! I Lotta & Victorias nästa nyhetsbrev får alla prenumeranter två hypnoser av Karin! Anmäl dig på vitalista.se

2019-02-06
Länk till avsnitt

116 Christian Benedict - Hur hälsan hänger ihop med sömn

I det här avsnittet snackar vi sömn med Christian Benedict, sömnforskare vid Uppsala Universitet och författare till boken Sömn Sömn Sömn som han har skrivit tillsammans med journalisten Minna Tunberger. Vi grottar ner oss ordentligt i sömnens värld i denna faktaspäckade intervju och pratar bland annat om den senaste sömnforskningen, vilka positiva hälsoeffekter sömnen har och Christian berättar också när och hur länge du behöver sova för optimal återhämtning. Vi får också tips på hur vi kan kompensera för sömnbrist och om sömn-appar verkligen fungerar.

I nästa veckas nyhetsbrev har du chansen att vinna Christians bok, Sömn sömn sömn. Så håll utkik i din inbox där du får all information om tävlingen. Om du inte redan är prenumerant är det ett perfekt tillfälle att signa upp dig nu. Du som anmäler dig till vårt nyhetsbrev får nämligen vår nya webkurs - Skapa en härlig kvällsrutin - helt gratis! Gå in på vitalista.se och fyll i din emailadress. Gäller minst till och med 28/2-2019.

Om du vill få mer sömntips från Christian - följ Sleepadvocate på Instagram. 

2019-01-24
Länk till avsnitt

115 ? Nystart - nya satser och nya vinster!

Årets första avsnitt handlar om hur man kommer på banan igen efter långhelgerna och får en nystart på hälsan. Vi pratar om hur vi hittar tillbaka till den nyttiga maten, träningen och andra viktiga rutiner för välmåendet. Vi pratar om de smarta metoder och verktyg som vi använder själva och med våra klienter. Dessutom pratar vi om hur stormen Alfrida fick Lotta helt ur balans, Victoria berättar om sin ?jul-baksmälla? och vi pratar om fenomenet Konmari -hur en Japanska fått världen att rensa, städa och posta bilder från sina prydliga byrålådor och garderober på sociala medier.

Vårt erbjudande till alla som vill dra igång en Clean Reset nu i januari! - Ett Live Webinar där du kan ställa dina Clean Reset-frågor till oss Hälsocoacher! Du som köper onlineprogrammet Clean Reset under januari månad får en inbjudan till webinaret helt utan kostnad. Maila ditt kvitto och kontaktuppgifter till [email protected] Du hittar Clean Reset Onlineprogram här: vitalista.se/webbshop

Passa på att hänga med på en Clean Reset! 

Under våren har du även möjlighet att bli coachad av oss irl då vi kommer ha vår mottagning på den fina yogastudion Yogamana på Östermalm i Stockholm. Med start i februari finns vi där varje fredag för hälsokonsultationer och hälsocoachning. Maila oss för mer info eller läs mer här: yogamana.se

Eller maila oss på [email protected]

2019-01-10
Länk till avsnitt

114 Sara Johansson - Klimatsmarta tips för alla!

Vi avslutar året med årets kanske viktigaste avsnitt! Vi har bjudit in Sara Johanson som sprider inspiration och tips via sin blogg, Saras Eviga, för en hållbar och giftminimerad vardag och omgivning. Alla val du gör påverkar världen i den ena eller den andra riktningen. Ju fler vi är som värnar om jordens resurser och klimat, desto större är chanserna att vi kan bromsa den globala uppvärmningen och ge hopp till våra barn, barnbarn och alla framtida generationer. Var du än befinner dig på din ?miljöresa?, är det inte slut än. Alla kan göra något! Vi pratar om både stora och små förändringar som minskar ditt klimatavtryck. Sara ger enkla och konkreta tips som du kan göra. Ju fler vi är desto större påverkan! Så om du bara lyssnar på ett Hälsosnack i år, låt det bli detta avsnitt!

Här hittar du Saras fina blogg: saraseviga.se

Vår nya Webbshop hittar du här: vitalista.se/webbshop

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få Kirtan Kriyameditationen gratis här: vitalista.se

Vi vill också riktat ett jättestort tack till vår sponsor Cellexir!

Vi har två fina erbjudanden till dig som är nyfiken att prova Cellexir eller som redan provat och som vill börja prenumerera.

Med koden Hälsosnack får du 2 förpackningar av Cellexir för priset av en, och med koden Hälsosnack15 får du 15% rabatt på ett abonnemang. Läs mer på och beställ på cellexir.se.

 

 

 

2018-12-26
Länk till avsnitt

113 ? Dr Gitterles 9 nycklar till anti-age ? en sammanfattning

I avsnitt 108 intervjuade vi den amerikanske specialistläkaren och anti-age-experten Dr Marcus Gitterle. Vi pratade om de 9 olika nycklar, eller mekanismer, som ligger bakom vårt åldrande och hur man reverserar dem. I det här avsnittet sammanfattar vi Dr Gitterles 9 nycklar från hans bok Growing Young- a doctor?s guide to the new anti-aging lite mer kortfattat och på svenska, efter önskemål från er lyssnare. Vi går igenom de olika mekanismerna bakom åldrandet och delar konkreta råd på hur vi kan påverka dem för att bland annat få mer energi, hålla oss friska, få bättre återhämtning och behålla den mentala skärpan. Man kommer väldigt långt med en hälsosam kosthållning och livsstil, men det finns också en massa knep att ta till för att hjälpa kroppen lite extra.

Boken Growing Young kan du beställa här: cellexir.se

Vi har också fått två fina erbjudanden till dig som är nyfiken att prova Cellexir eller som redan provat och som vill prenumerera. Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer på och beställ på cellexir.se.

2018-12-13
Länk till avsnitt

112 Lesscarbs-Fanny ? Matinspiration, träning och att älska livet!

Den här veckan träffar vi influencern och hälsoinspiratören Fanny Lindkvist som många känner igen från Instagram som Lesscarbs. Fanny driver en blogg och har skrivit två böcker; Det stora matäventyret och Giftfri ? Ett rent liv utan tillsatser. Fanny älskar att laga mat, att träna och allt som gör livet värt att leva. Ja, Fanny älskar verkligen livet och det lyser igenom i allt hon gör. Vi är nyfikna på var hon får all sin inspiration ifrån, hur hon ser på hälsa och välmående och vad hon har för favoriter i köket. Sen får vi massor av tips med alltifrån food prep och hur man lagar mat med barnen, till hur man blir självförsörjande på basilika.

Veckans tävling har du chansen att vinna Fannys härliga bok Det stora matäventyret. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev, så se till att anmäla dig på Vitalista.se.

Du hittar Fannys recept och hälsoinspiration på Instagram instagram.com/lesscarbs/ och på hennes hemsida lesscarbs.se

 

2018-11-28
Länk till avsnitt

111 Tänd ett mentalt ljus i vintermörkret

Är du som oss att du föredrar sommar framför vinter? Känner du också dig inte riktigt är redo för ännu en lång och kall vinter? Får du också lite lägre energi och känner dig lite nere så här års? Vi kände i alla fall att vi behövde prata av oss lite om det här med hur man bäst tacklar den mörka halvan på året. Hur man kan tänka och göra för att det inte bara ska bli en transportsträcka till när ljuset och värmen återkommer igen. Till vår hjälp har vi er lyssnare där vi delar några av era fina tankar om hösten och vad som är den bästa må-bra-hela-året-medicin. Det blir mer eller mindre djärva tips på hur man möter kylan, tänder ett mentalt ljus och drar igång sitt inre element.

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att få fler tips och inspiration för att stärka hälsan i vinter. Gå in på vitalista.se 

 

2018-11-16
Länk till avsnitt

110 Sanna Törsleff Berglund - Hälsan börjar i magen - en lektion om tarmfloran!

I det här avsnittet får du grunderna i allt du behöver veta om tarmfloran. Tillsammans med kunniga näringsterapeuten och funktionsmedicinaren Sanna Törsleff Berglund, går vi igenom vad tarmfloran är, vad den gör för vår hälsa, vad som händer när den är i obalans och hur vi kan ta hand om den på bästa sätt. Sanna berättar om bakteriofager och hur de kan vara en del av lösningen på antibiotikaresistens. Vi pratar om nyttiga bakterier och jästsvampen som du med fördel kan ha dig med när du reser bort. Vi pratar också om olika störningar i mag-tarmfunktionen som läckande tarm, SIBO och dysbios, och vad du kan göra för att ta hand om din mage, tarm och tarmflora på bästa sätt för din hälsa.

Läs mer om vår sponsor Alpha Plus deras spännande utbildningar och deras fina tillskott på alpha-plus.se.

I nästa nyhetsbrev har vi en tävling där tre vinnare får varsin förpackning av Alpha Plus probiotikatillskott Pro 30 Plus. Anmäl dig till nyhetsbrevet på Vitalista.se.

 

2018-11-01
Länk till avsnitt

109 Jonas Bergqvist - Träning för optimal hälsa

Det här avsnittet handlar om träning och hur man tränar för att uppnå optimal hälsa. Vi har bjudit in Jonas Bergqvist, som driver utbildningsföretaget Paleo Institute och som utbildar och skriver böcker om hälsa, kost och träning. Det är ju helt och hållet vedertaget att träning och rörelse är fantastiskt för hälsan. Men vad är effektivast? Hur tungt och länge behöver man träna för att påverka hälsan? Ska man tänka olika när det gäller män och kvinnor, olika åldrar, vid stress? Vad är funktionell träning?  Kan man träna när man är utmattad eller har IBS eller en autoimmun sjukdom? Hur tränar man för att uppnå bästa hormonella balans? Jonas ger oss svar på våra frågor och ger exempel på omständigheter och olika faser i livet som träningen kan anpassas till. Jonas berättar också mer om utbildningen till Medicinsk Livsstilstränare och vad som skiljer den från andra PT-utbildningar.

Läs mer om Paleo Institutes utbildningar här: paleo-institute.se/oversikt-yrkesutbildningar

Här kan du läsa mer om utbildningen till PI Medicinsk Livsstilstränare:

paleo-institute.se/utbildning-cert-pi-personlig-tranare

Här kan du läsa mer om Jonas: jonasbergqvist.se

För att få information om erbjudanden, tävlingar och få inspiration till din inbox. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på vitalista.se

Följ oss gärna på Instagram @halsosnackmedlottaochvictoria

 

2018-10-26
Länk till avsnitt

108 Dr. Marcus Gitterle - Vetenskapen hur du håller dig ung längre

Det finns massor av forskning på vad som orsakar åldrande och hur man kan påverka det, men kunskapen når dessvärre inte ut till den breda massan, trots att det ofta är billigt och enkelt att  implementera. I dagens intervju (som är på engelska) pratar vi med Dr. Marcus Gitterle, som är specialistläkare i vävnadsregenerering i Texas och som brinner för att sprida kunskapen om anti-ageing. Han har tagit del av en massa forskning på området och skrivit boken  Growing Young - a doctor?s guide to the new anti-aging. I det här fullspäckade avsnittet går Dr. Gitterle igenom de olika mekanismerna bakom åldrandet och ger oss konkreta råd på hur vi kan påverka dem för att bland annat få mer energi, hålla oss friska, få bättre återhämtning och behålla den mentala skärpan. Man kommer väldigt långt med en hälsosam kosthållning och livsstil, men det finns också en massa knep att ta till för att hjälpa kroppen lite extra.

Du hittar mer information om Dr. Marcus Gitterle på growingyoungnow.com

Boken Growing Young kan du beställa här: cellexir.se

I samarbete med vår sponsor Cellexir har två lyssnare chansen att vinna 2 månaders förbrukning (2 paket) av kosttillskottet Cellexir. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev. Anmäl dig på vitalista.se

Vi har också fått två fina erbjudanden till dig som är nyfiken att prova Cellexir eller som redan provat och som vill prenumerera. Med koden Hälsosnack får du 2 förpackningar av Cellexir för priset av en. Och med koden Hälsosnack15 får du 15% rabatt på ett abonnemang. Läs mer på och beställ på cellexir.se.

 

2018-10-19
Länk till avsnitt

107 Christin Jarl - Stresskola med fokus på binjurar och HPA-axeln

I det här avsnittet pratar vi om stress och kopplingen till HPA-axeln och våra binjurar. Vi har bjudit in näringsterapeuten Christin Jarl för att lära känna våra binjurar bättre och prata om vad som händer i kroppen vid stress. Vi går igenom de symtom som ofta är relaterade till stress, ger tips på vad man kan göra för att stressa ned och pratar om vilken näring som är kopplad till binjurarna. Christin berättar också om olika tester hon använder för att mäta binjurefunktion och näringsstatus.

Tävling i samarbete med Alpha Plus:

Vi har fått tre fina paket av EnergiBalans, som innehåller produkterna B-RELAX och ADRENO PLUS, att tävla ut bland Hälsosnacks lyssnare. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev. För att anmäla dig fyller du i formuläret på vår hemsida vitalista.se.

2018-10-04
Länk till avsnitt

106 Katarina Wilk - Perimenopower - Hälsan, superkraften och svajande hormoner

I veckans avsnitt intervjuar vi Katarina Wilk, författare till boken Perimenopower - Hitta din superkraft när hormonerna svänger. Väldigt många kvinnor över 35 år kommer uppleva eller har upplevt olika symtom som har att göra med att hormonnivåerna i våra kroppar förändras ju närmare vi kommer vår sista mens. Det kan vara allt ifrån sömnlöshet, viktuppgång och vallningar till värk, ångest och panikattacker. Katarina berättar om sina egna erfarenheter om när hon kom på att hennes sömnlöshet berodde på hormonerna och hur hon till slut lyckades somna. Men framförallt vill hon berätta hur vi kan använda vår inneboende kraft för att inte bara ta oss igenom den här perioden av vårt liv, utan också hur vi kan må fantastiskt bra bara vi vet hur vi ska ta hand om oss. Det går nämligen att påverka och jämna ut hormonsvängningarna med hjälp av kosten, livsstil och kosttillskott.

Vill du kolla in Clean Reset Onlineprogram hittar du den här:

tidningenhalsa.se/artiklar/artiklar/20180628/clean-reset/

 

För att vara med och tävla om ett exemplar av boken anmäler du dig till vårt nyhetsbrev här:

vitalista.se

 

 

2018-09-26
Länk till avsnitt

105 Soki Choi - Goda bakterier, surkål och hjärnan i magen.

Hälsosnack har instiftat Surkålens dag den 18:e september och för att fira detta fantastiska superfood har vi bjudit in Soki Choi för att prata om kroppens bästa små doktorer, nämligen bakterierna i tarmfloran. Soki är precis aktuell med sin faktaspäckade bok Kimchi och kombucha - den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Det här bonusavsnittet är verkligen ett hyllningsavsnitt till vår våra vänner i tarmen där vi pratar om alla fantastastiska saker som vår tarmflora gör för vår kropp, hälsa och välbefinnande. Soki har grävt fram fakta ur den allra senaste forskningen på området och hon är helt övertygad om att goda bakterier och en frisk tarmflora är framtidens medicin!

Var med och fira surkålens dag! Använd #surkålensdag och tagga oss gärna på @halsosnackmedlottaochvictoria.

Läs mer om Surkålens Dag här: vitalista.se/single-post/2018/09/03/Surkålens-dag-18e-September---Var-med-och-fira

2018-09-17
Länk till avsnitt

104 Linda Myrberg - Bastu, kalla bad och nordiska hälsoritualer!

Den här veckan intervjuar vi hälsoprofilen, akupunktören och fd. musikalartisten Linda Myrberg i Hälsosnack. Linda är också expert inom holistisk hälsa och SPA-konsult. Därför kom vi snabbt in på ett av Lindas favoritområden, nämligen bastu och kalla duschar/bad. Linda berättar vilka fantastiska hälsofördelar det är att både bada kallt och bada bastu, hon tipsar om härliga basturitualer och delar self-care tips, vi pratar även om mental träning, hur man höjer sin energi och hur man kan använda Cupping till att stärka sitt lymfflöde. Sen berättar Linda hur hon blev nr 5 i VM i bastugrenen Aufguss...

Du kan läsa mer om Linda på lindamyrberg.com

Linda har gett oss möjligheten att tävla ut hennes spännande produkt Acu Cups samt en eterisk oljeblanding till en av våra lyssnare. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev. Så gå in på Vitalista.se och signa upp dig om du inte redan är prenumerant!

Och om du som lyssnar blir sugen att prova någon av Lindas fina produkter, har vi fått ett fint erbjudande att förmedla till er lyssnare. Koden Hälsosnack ger 10 % i rabatt i webshopen som du hittar på lindamyrberg.com.

2018-09-07
Länk till avsnitt

103 ? Autofagi - en nyckel till strålande hud (och hälsa)

I det här avsnittet fortsätter vi prata om anti-ageing och hur man kan bromsa åldrandet med hjälp av den kunskap vi har om de olika mekanismer som styr hur bra våra celler fungerar. Med inspiration från Naomi Whittels bok Glow 15 går vi igenom några bra knep att aktivera cellernas autofagi med resultat som både syns på din hud och märks på hela din hälsa. Dessutom ger vi några oväntade bio-hacks och tipsar även om böcker i ämnet anti-ageing. Lotta berättar även hur hon har boostat sin energi i sommar.

I avsnittet nämner vi också boken Growing Young av Dr Marcus Gitterle samt boken Head Strong av Dave Asprey.

Du kan fortfarande få 50% rabatt på 2 månaders förbrukning (2 paket) av kosttillskottet Cellexir. Beställ på cellexir.se och använd koden Hälsosnack i kassan.

I nästa nyhetsbrev kommer även alla detaljer i tävlingen där två lyssnare har chansen att vinna 2 paket var av Cellexir. Gå in på vitalista.se och anmäl dig.

 

Här kan du läsa mer och anmäla dig till våran Clean Reset Workshop den 22/9-2018. vitalista.se/workshop

2018-08-24
Länk till avsnitt

102 Jonas Bohr - Träning, prestation och anti-ageing

I det här avsnittet träffar vi entreprenören och tävlingscyklisten Jonas Bohr, som vid 43 års ålder upptäckte cyklingen och ville ta reda på hur bra man egentligen kan bli? Var är begränsningarna? När han fick boken Growing Young skriven av Dr Marcus Gitterle i handen förändrades Jonas syn på kroppen, hälsan och människans kapacitet. Nu är han 51 år och, trots allvarliga skador, i sitt livs form. Jonas berättar hemligheten i hur han med hjälp av bland annat näring och nutrition, rätt träning och kosttillskott, motverkar kroppens åldrande och snabbt återhämtar sig från både hård träning och skador.

Här hittar du Jonas blogg: jblifecycling.blogspot.com

Jonas erbjuder alla våra lyssnare 50% rabatt på 2 månaders förbrukning (2 paket) av kosttillskottet Cellexir. Beställ på cellexir.se och använd koden Hälsosnack i kassan.

I nästa nyhetsbrev kommer även alla detaljer i tävlingen där två lyssnare har chansen att vinna 2 paket var av Cellexir. Gå in på vitalista.se och anmäl dig.

2018-08-10
Länk till avsnitt

101 Daniella Gordon - Kärlek, intimitet och relationer

I säsongens sista avsnitt pratar vi kärlek och relationer med Daniella Gordon kropps- och samtalsterapeut och relationsexpert i tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Nu är hon aktuell med sin bok Kärlek på allvar ? Att välja och behålla en relation. Det här är ett ämne som lätt blir bortglömt när det handlar om hälsa, men ack så viktigt! Daniella avslöjar hemligheten med att hitta och behålla kärleken, hur man är intim utan att avslöja allt och vi får Daniellas råd vad man kan göra om man inte har råd att anlita en relationsterapeut.

Du kan läsa mer om Daniella här: daniellagordon.com

Vi har fått ett signerat exemplar av Daniellas bok att tävla ut bland er lyssnare. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev Se till att du är anmäld på vår hemsida vitalista.se.

2018-06-29
Länk till avsnitt

100 Hälsosnack - Bakom kulisserna - Jubileumsavsnitt

Hälsosnack firar sitt 100:e avsnitt med att ta med lyssnarna bakom kulisserna. Helena Önneby från Pure Personal Power tar över programledarollen i det här avsnittet och intervjuar oss, Lotta och Victoria. Vi berättar hur allting började, hur vi gör när det känns tufft och hur vi ska få Oprah att tacka ja till att bli vår gäst. Såklart pratar vi hälsa och vilka avsnitt som påverkat oss mest. Det blir också en hel del snack om hur man tar steget och förverkligar sina drömmar.

Du kan läsa mer om Helena på hennes hemsida helenaonneby.com

Lotta & Victoria hittar du som vanligt på vitalista.se

2018-06-16
Länk till avsnitt

99 Luise Vindahl - Green Kitchen Health Story

Den här veckan har vi träffat Luise Vindahl, som tillsammans med sin man David Frenkiel driver den populära bloggen Green Kitchen Stories. De har givit ut 4 st fantastiska kokböcker, som är utgivna på flera språk. Luise och Davids fina recept är baserade på naturliga och hälsosamma råvaror, och i kombination med jättefina och inspirerade bilder och berättelser från deras liv är det är inte konstigt att så många världen över älskar att följa dem. Vi hade ett fint hälsosnack med Luise och pratade bland annat grön matinspiration, tips om meal prep för ett lugnare vardagsliv och vi fick veta lite mer om Luises mat- och hälsofilosofi.

Luise och Davids blogg hittar du här: greenkitchenstories.com

I nästa Lotta & Victorias Nyhetsbrev kommer alla detaljer om hur du kan vara med och tävla om ett signerat exemplar av Luises och Davids senaste kokbok Green Kitchen at Home. Du kan anmäla dig till nyhetsbrevet på Vitalista.se.

För att köpa boken Clean Reset ? 3 effektiva steg till din läkande kost till specialpriset 150 kr går du in här bladhbybladh.se/produkt/clean-reset/ och anger koden ?hälsboost?.

2018-06-08
Länk till avsnitt

98 Caroline Norbelie - Från utbränd till stresscoach

Att bli sjuk av stress är det största folkhälsoproblemet just nu och det är få som kommer undan i nutidens snabba tempo och höga krav. Därför har vi bjudit in Stresscoachen Caroline Norbelie. Hon har egen erfarenhet av vad stress kan göra med kroppen och bytte bana i livet för att fokusera helt på att hjälpa andra med att minska och hantera stress. I det här avsnittet delar Caroline bland annat med sig av sina egna erfarenheter av stress, vi får tips på stresshanteringsverktyg och de enklaste knepen för att hjärnan ska få snabb återhämtning. 

Caroline är också med och driver sin egen podcast, Prestationespodden. Där bland annat vi är gäster i avsnitt 58. Den hittar du där poddar finns och även här: prestationspodden.se

Carolines blogg hittar du här: stresscoachen.mabra.com

I vårt nästa nyhetsbrev har en lyssnare chansen att vinna ett exemplar av Prio 5! Prio 5 är ett smart stresshanteringsverktyg, som Caroline berättar mer om i avsnittet. Se till att du är prenumerant genom att fylla i din mailadress i formuläret på vitalista.se.

2018-05-25
Länk till avsnitt

97 Carolina Enlund - Allt du behöver veta om Omega-3

I det här avsnittet pratar vi om de viktiga fettsyrorna i Omega-3. Varför är de så himla viktiga för oss? Vilka är de bästa källorna? Hur skiljer sig t.ex. Omega-3 i chiafrön jämfört med fisk? När i livet är det extra viktigt att få tillräckligt med Omega-3? Vilka doser ska man ta? Hur ska man tänka när det gäller Omega-3-tillskott? Ja, våra frågor är många och till vår hjälp har vi bjudit in Carolina Enlund från Enlund Nutrition och MorEpa. Carolina arbetar med att sälja och utbilda om Omega-3 tillskott och har en otrolig kunskap som vi får ta del av.

I nästa nyhetsbrev har du nu chansen att vinna fina tillskott från MorEpa. Vi tävlar nämligen ut 4 olika produkter; MorEpa Platinum, PluShinsO3, Vegan DHA och MorEpa Move. Allt du behöver göra är att se till att du får vårt nyhetsbrev. Anmäl dig på Vitalista.se.

Läs mer om Omega-3 och MorEpa på morepa.se

De finns även på Facebook: facebook.com/MorepaOmega3/ och Instagram: @Morepa_omega3

Du hittar bilden som visar omvandlingsvägarna för Omega-3- och Omega-6-fettsyrorna här!

2018-05-09
Länk till avsnitt

96 Clean Reset - Livepodd från Stadsbiblioteket

I februari i år höll Victoria Carinci och Katarina Hagberg, författare till boken Clean Reset ? 3 effektiva steg till din läkande kost, ett föredrag om metoden Clean Reset på Stadsbiblioteket i Stockholm. Efter föreläsningen var det frågestund för publiken och allting spelades in som en livepod. Victoria och Katarina berättar om metodens grundläggande principer och olika steg. Katarina delar sin historia om hur hon blev friskförklarad från sin autoimmuna sjukdom och sen får vi svar på frågor som vilken mat som oftast ställer till oreda i kroppen, vi tipsar om våra favorit-superfoods och varför man undviker kaffe under en Clean Reset.

I nästa nyhetsbrev tävlar vi ut 3 signerade exemplar av boken Clean Reset ? 3 effektiva steg till din läkande kost. Anmäl dig på vitalista.se om du inte redan är prenumerant.

Mer information om Clean Reset finns på Vitalista.se och där finns också gratis extramaterial att ladda ner med bland annat matlistor, dagboksblad och annat.

2018-04-27
Länk till avsnitt

95 Gordana Biernat - Sveriges egna Super Soul Teacher

Som första svenska podd är vi så glada att få ha med Gordana Biernat som gäst i detta avsnitt. Som ensam europé finns Gordana med bland de utvalda bland Oprah Winfreys Super Soul 100 Teachers, bland namn som Deepak Chopra, Eckhart Tolle och Gabrielle Bernstein. Hennes twitterkonto @mypowertalk har över 350.000 följare och hon har skrivit en bok som heter Sanningen finns inom dig. Vi är så nyfikna på att få veta mer om Gordana och hur det kom sig att hon startade sitt twitterkonto. Vi pratar om varför det är så viktigt att hitta sig själv och sin egen sanning, hur vi ska förhålla oss till svåra och jobbiga saker i vårt liv, vi pratar om synkronisitet och Gordana berättar om ?the missing link? i attraktionslagen, bland mycket annat.

Läs mer om Gordana på mypowertalk.com

Följ henner på Twitter och Instagram @mypowertalk

I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna ett signerat ex av Gordanas Bok Sanningen finns inom dig. Anmälningsformuläret för nyhetsbrevet hittar du på Vitalista.se.

2018-04-12
Länk till avsnitt

94 Hälsocoach är det nya svarta

Innan vi själva sadlade om till hälsocoacher hade vi inte koll på vad sådana sysslade med egentligen och varför någon skulle vilja anlita en. I det här avsnittet pratar vi om hur vi jobbar, vad våra klienter vill ha hjälp med och avslöjar hur de lyckas ändra om sin livsstil för resten av livet. Inte ens en hälsocoach lever perfekt hälsosamt varje dag. Livet kommer emellan, det är helger och högtider som får oss att halka ur våra hälsosamma rutiner. Som tur är har vi bra knep att ta till för att snabbt komma tillbaka till skön form igen. Såklart delar vi med oss av de bästa knepen som vi själva tar till när det händer.

Här kan du läsa mer om hälsocoachutbildningen vi har gått på Institute of Integrative Nutrition.

Här kan du läsa mer om våra hälsocoachprogram.

Du kan också maila oss på [email protected]

2018-03-30
Länk till avsnitt

93 Peter Wilhelmsson - Healthy Brain

Den här veckan återser vi återigen Peter Wilhelmsson, en av Sveriges mest erfarna närings- och funktionsmedicinare, författare till flera hälsoböcker och grundare av Alpha Plus. Nu är det äntligen dags att fortsätta vårt samtal om hjärnans hälsa. Det här är den andra och sista delen. I första delen, som du hittar i avsnitt 90, pratar vi om Broken Brain och vilka som är riskfaktorerna för att drabbas av mental och kognitiv ohälsa. I den här delen berättar Peter om vad man faktiskt kan göra för att förebygga och minska risken för ohälsa i hjärnan, både vad gäller kost och andra livsstilsfaktorer. Det har kommit mycket ny forskning i ämnet och Peter delar med sig av det han lärt sig från de främsta funktionsmedicinska hjärnexperterna i USA.

I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna de sprillans nya produkterna Mighty Brain och Brain Oil, som är utvecklade av Peter för Alpha Plus för att just främja hjärnans hälsa. Se till att du är prenumerant genom att fylla i formuläret du hittar på Vitalista.se.

Läs mer om Alpha Plus, deras utbildningar och produkter här: alpha-plus.se

2018-03-23
Länk till avsnitt

92 Sara Emilione ? Mindfulnessexperten som fick hjälp av sin egen medicin

Det var två år sedan sist, men nu är härliga Sara Emilione tillbaka som gäst i Hälsosnack igen. Sara är yoga- och mindfulnesslärare och har utvecklat sin egen Mimy-metod, som är en kombination av mindfulness och MediYoga. Sedan vi hördes senast har hennes utbildningsprogram Balansprogrammet gjort succé till den grad att det tom blev för mycket för Sara själv, och hon hamnade på sjukhus. Hör henne berätta vad som hände och hur hon ändrade fokus för att ta sig tillbaka. Nu är hon i startgroparna att återlansera sina utbildningar igen med en helt ny grund och synsätt. Hon tipsar bl.a. också om sina lekdagar och hur de kan hjälpa till att få tillbaka motivationen och gnistan i vardagen.

I samarbete med Sara har du som lyssnar nu chansen att vinna en plats i hennes utbildning MiMy Instruktör Steg 1 som börjar den 14:e april! All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev. Missa inte det för en plats i utbildningen kostar drygt 7000 kr (5.900 kr exkl. moms)! Gå in på vitalista.se för att anmäla dig.

Läs mer om Sara och Balansinstitutet här: balansinstitutet.se

2018-03-20
Länk till avsnitt

91 Maria Hellström ? Energibalans och hårmineralanalys

I detta avsnitt hälsar vi på hos näringsterapeuten Maria Hellström på Helhet igen. Det är nu dags att se hur det gick efter våra hårmineralanalyser som vi pratar om i avsnitt 76, och hur provet ser ut efter att ha följt rekommendationerna under några månader. Hur har energinivån påverkats? Hur kan ett ?sämre? resultat tyda på en förbättring? Hur gör man för att hamna i ?perfekt? mineral- och energibalans? Dessutom får vi konkreta och enkla tips på hur man får mer energi. 

I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna ett Energibalanspaket från Alpha Plus. Det innehåller produkterna B-Relax med bla. B-vitaminer, C-vitamin och Magnesium, och Adreno Plus som innehåller adaptogener och andra näringsämnen för att motverka stress och höja din energi. Anmäl dig till Nyhetsbrevet på Vitalista.se

Läs mer om hårmineralanalyser på: hårmineralanalysen.se

Läs mer om Maria på: helhetbym.se

Läs mer om utbildningar och produkter från vår sponsor Alpha Plus här: alpha-plus.se

2018-03-16
Länk till avsnitt

90 Peter Wilhelmsson ? Broken Brain

Den här veckan återser vi återigen Peter Wilhelmsson, en av Sveriges mest erfarna närings- och funktionsmedicinare, författare till flera hälsoböcker och grundare av Alpha Plus. Nu är det äntligen dags att prata om något som vi är så beroende av i våra liv, nämligen hjärnan. Den mentala ohälsan ökar och kryper längre ner i åldrarna. Det finns inte tillräckligt bra behandlingar att tillgå för dem som drabbats av tex demens eller Alzheimers. Samtidigt visar ny forskning att det är så mycket mer komplext, men också att det finns massor man kan göra för att förebygga ohälsa i hjärnan. Allt detta och mer därtill kommer Peter dela med oss i två avsnitt. Det här är den första delen.

Läs mer om Alpha Plus, deras utbildningar och produkter här: alpha-plus.se

2018-03-08
Länk till avsnitt

89 Karin Björkegren Jones ? Flow i lymfsystemet

I det här avsnittet återser vi författaren, yogaläraren och journalisten Karin Björkegren Jones för att prata om lymfsystemet. Ett jätteviktigt system i kroppen, men som ofta underskattas. Karin som fick lymfödem i sviterna efter bröstcancer, har själv fått uppleva svårigheterna med att få gehör för sina problem. Hon såg därför till att lära sig allt om lymfsystemet, utbilda sig till lymfmassör och dessutom skriva en bok, Omstart. Här delar hon med sig av sin kunskap, vilka tecken man ska vara uppmärksam på som tyder på lymfproblem och ger oss enkla och praktiska saker man kan göra för att hjälpa sitt lymfsystem.

I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna hennes bok Omstart. För att anmäla dig går du in på Vitalista.se.

 Här kan du läsa Karins blogg blogg.karinbjorkegrenjones.se

Här är Karins hemsida: karinbjorkegrenjones.se

 

2018-02-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.