Sveriges 100 mest populära podcasts

Svenska Mordhistorier

Svenska Mordhistorier

Varje vecka berättar vi om ett svenskt mord. Vi uppmärksammar fall som inte får glömmas bort, och försöker förstå vad som ligger bakom det som hänt.Hör fler avsnitt av Svenska Mordhistorier hos Podme! https://podme.com/se/svenska-mordhistorier

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/svenskamordhistorier

Avsnitt

PODDTIPS: Inför rätta om Almedalsmordet

Följ med in i rättssalen under rättegången mot Theodor Engström som står åtalad för mordet på Ing-Marie Wieselegren under Almedalsveckan 2022. Hör honom berätta om hans motiv till dådet och lyssna till människorna som blev vittnen till den brutala attacken.
Hör alla avsnitt på Podme:
https://podme.com/se/infor-ratta/1121927
2023-03-29
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Vårdhemsmordet

Johanna har en lugn fredagskväll och kollar på filmen Cliffhanger på TV3 tillsammans med grannen Martin. Plötsligt ringer det på dörren. Utanför står Petter, Johannas kollega. Snart sitter han i en fåtölj och ser filmens upplösning tillsammans med henne och Martin. Efter filmen vill grannen Martin gå ned till sig och Petter insisterar på att följa med. En stund senare hör Johanna dunsar och upprörda röster någonstans i byggnaden. Sen kommer ett ångestfyllt skrik. Hon har ingen aning om vad som väntar några våningar ner.

Du hör alla avsnitt av Svenska Mordhistorier bara på Podme!
https://podme.com/se/svenska-mordhistorier
Ladda ner Podme-appen i Appstore eller Google Play. Skapa ditt konto och prova kostnadsfritt.
2023-03-13
Länk till avsnitt

Ny säsong ute nu!

Svenska Mordhistorier är tillbaka med många nya avsnitt att lyssna på - bara hos Podme. Du hör bland annat: Förväxlingsmordet i Malmö, Elevmordet i Bjuv, Den sista avrättningen och Ritualmordet på Lidingo.
2023-02-24
Länk till avsnitt

Poddtips från Svenska mordhistorier

Christopher Holmberg tipsar om Podme:s nya true crime-serie "Det kunde varit jag".
Hör alla avsnitt av "Det kunde varit jag" hos Podme!

https://podme.com/se/det-kunde-varit-jag

Ladda ner Podme-appen i Appstore eller Google Play. Skapa ditt konto och prova kostnadsfritt.


2023-02-16
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: De von Sydowska morden

Mars 1932. 15-åriga Marianne von Sydow har precis kommit hem från skolan till den väldiga våningen på Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm. Ganska direkt märker hon att något inte står helt rätt till. Flera dörrar som brukar vara öppna är nu låsta. Och hon tycker sig höra märkliga ljud och sparkar. Det den 15-åriga flickan inte vet är att just i den stunden ligger tre personer döende eller döda i lägenheten hon befinner sig i. Programledare är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Axel Rosenberg och producent är Oscar Wendel. Originalmusik av Tor Wilén. Lyssna på ännu fler avsnitt av Svenska mordhistorier hos PodMe. Signa upp dig på Podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!
2022-08-30
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Malmökannibalen

Det är januari 1980. I Malmö är polisen upptagna av ett märkligt fall. Dem har precis ertappat en 30-årig man i en kvinnas lägenhet. En kvinna som har varit försvunnen i flera månader. Sakta men säkert börjar poliserna känna en märklig lukt medan de söker igenom lägenheten. De följer lukten mot kylskåpet. När de öppnar kylskåpsdörren blir stanken mycket värre och de får syn på något som kommer att vända upp och ner på hela fallet. Programledare är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Axel Rosenberg och producent är Oscar Wendel. Originalmusik av Tor Wilén. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast exklusivt för PodMe. Lyssna på ännu fler avsnitt av Svenska mordhistorier hos PodMe. Signa upp dig på Podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!
2022-08-30
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Styckmordet i Bagarmossen

Pingstdagen, den sjätte juni 1954 träffar järnverksarbetaren Erik en trevlig man på en bar i Stockholm. De möts i sitt gemensamma musikintresse och mannen bjuder snart hem Eric till ett jam i hans lägenhet i Bagarmossen. I förbifarten nämner också mannen att han har ett lik hemma, något som Eric viftar bort som ett skämt - tills han kommer in i lägenheten. Lyssna på nya avsnitt på PodMe. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!


Programledare är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Per Johansson, och producent är Andreas Jamsheree. Originalmusik av Tor Wilén. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast för PodMe.


Källor: Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen, Stockholmstidningen, rättegångsprotokoll och dom.


2022-06-15
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Svarta änkan

Klockan har passerat 22 på kvällen den 18 januari 2010. Två rökdykare trevar sig fram genom en brinnande lägenhet i Grängesberg. När de tagit sig till det innersta rummet ser de en liten hund, livlös på golvet. Strax därpå hittar de en medvetslös man.


Programledare är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Per Johansson, och producent är Andreas Jamsheree. Originalmusik av Tor Wilén. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast för PodMe. Du hittar nya avsnitt av Svenska Mordhistorier hos PodMe. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!


Källor:

Polisens förundersökningsprotokoll, åklagarens stämningsansökan, domarna i Falu tingsrätt och Svea hovrätt, tidigare domar i Köpings tingsrätt och Svea hovrätt, Nya Ludvika Tidning, Aftonbladet, Expressen och författarens intervju med Pigges syster.


2022-06-08
Länk till avsnitt

Viktigt meddelande från Svenska Mordhistorier!

Visste du att vi varje fredag släpper ett nytt avsnitt av Svenska mordhistorier hos PodMe? Dessutom hittar du över 50 avsnitt av Svenska Mordhistorier.

Starta din PodMe-prenumeration idag och få de första fjorton dagarna gratis!
https://podme.com/se/svenska-mordhistorier
2022-04-01
Länk till avsnitt

Snart är Svenska Mordhistorier tillbaka med nya avsnitt!

Den 18/2 är Svenska Mordhistorier tillbaka med nya avsnitt! Exklusivt hos PodMe. Missa inte det!

https://podme.com/se/svenska-mordhistorier
2022-01-28
Länk till avsnitt

PODDTIPS: Brottet inifrån - Morden i Malexander

I Brottet inifrån får du möta de som var där när det hände. Människor som blivit en del av några de största brotten i Sveriges historia. Vissa som berörda, andra i sina yrkesroller.

Vi återvänder till brottsplatsen och träffar kassabiträden, väktare, poliser, vittnen och brandoffer som berättar sina historier om tiden före, efter och under den aktuella händelsen. Programledare: Alexander Karim

Lyssna redan nu: https://podlink.to/brottet

Närpolischefen Kenneth Eklund ligger i vassen intill en sjö, med draget vapen och fruktar för sitt liv. De tre rånarna, som rånat banken i Kisa och sedan flytt i bil, har precis kastat flera handgranater mot honom. Det är fredagen den 28 maj, 1999, Kenneth Eklund överlever, men två unga kollegor blir - senare samma eftermiddag - ihjälskjutna i Malexander av rånarna. Hör Kenneth Eklund berätta om händelsen som kom att påverka resten av hans liv och kriminolog Sven Granath om hur det svenska polisarbetet förändrades efter morden i Malexander.

2022-01-12
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Kommunchefen

Du kan höra över 50 avsnitt av Svenska Mordhistorier hos PodMe!

https://podme.com/se/svenska-mordhistorier

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

Om avsnittet: I augusti 2010 har ett rykte från ett internetforum letat sig in i fikarummen bland de anställda på en kommun i mellansverige. Det ryktas om att deras högt aktade 51-åriga chef har ett mörkt och hemligt förflutet. 25 år tidigare sägs kommunchefen nämligen ha dödat någon.  

Programledare är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Saga Wadensjö, och producent är Evelina Fernerud. Originalmusik av Tor Wilén. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast, exklusivt för PodMe. Källor: Nordisk kriminalkrönika 1991, Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet, GT, Tingsrättsdom och Rättegångsprotokoll.

2021-10-22
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Columbinemassakern

Du kan höra över 50 avsnitt av Svenska Mordhistorier hos PodMe!

https://podme.com/se/svenska-mordhistorier

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

Om avsnittet: Vi berättar omden fruktansvärda massakern mot Columbineskolan i USA. Standin för SebastianKrantz är Hjalmar Wilén.


2020-07-24
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Golden State Killer

Du kan höra över 50 avsnitt av Svenska Mordhistorier hos PodMe!

https://podme.com/se/svenska-mordhistorier

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

Om avsnittet: Vi berättar omen man som begick brutala våldtäkter och mord under 60-90-talet men som förståkte dit 2018.

2020-07-10
Länk till avsnitt

Smakprov: 133. Kom Tillbaka del 2

Del 1, 3 och 4 hittar du hos PodMe.
Starta din PodMe-prenumeration idag och få de första fjorton dagarna gratis.
https://podme.com/se/svenska-mordhistorier

Författare Jennie Ekstrand
2018-08-15
Länk till avsnitt

Smakprov: 123. Kannibalen Ifrån Gävle

Vi berättar om en man vars lust om att få dricka blod och döda tog över. Kannibalen Lennart ifrån Gävle. Mordfallet.se
2018-05-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.