Sveriges 100 mest populära podcasts

Jobbpodden

Jobbpodden

Välkommen till Arbetsförmedlingens nystart av jobbpodden. Här delar vi med oss av jobbsökartips och personliga berättelser. Lyssna, låt dig inspireras och hitta nya möjligheter. Avsnitten finns även på Arbetsförmedlingens playtjänst: arbetsformedlingen.se/play. Där hittar ni även textversioner av avsnitten.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

arbetsformedlingen.se/play/podcast/jobbpodden

Avsnitt

Melkam tog korta vägen till jobb inom bygg

Melkam arbetade inom byggbranschen i Etiopien i två år och det var ett riskfyllt jobb. När hon kom till Sverige såg hon nya möjligheter för att fortsätta sin karriär. Tack vare utbildningen Korta vägen fick hon praktikplats på ett byggföretag som sedan ledde till jobb. Hör Melkam berätta om Korta vägen och hur det är att arbeta som kvinna inom byggbranschen.
2024-01-08
Länk till avsnitt

Arnes resa från skrivbord till sjukvård

Arne delar sin inspirerande berättelse om att byta karriär till undersköterska mitt i livet. Ett oväntat byte från försäkringsbranschen till vården började med en arbetsmarknadsutbildning. I podden delar han erfarenheter från mötet med patienter, klasskamrater, och ger kloka råd till de som funderar på att utbilda sig mitt i livet. Idag nöjd, ser han sin framtid i vården som både meningsfull och hållbar.
2023-12-04
Länk till avsnitt

Jessica jobbar 1365 meter under jord

Att arbeta i en gruva är inte riskfritt men för Jessica spelar det ingen roll. Hon älskar stämningen under jord. Hör henne berätta om flytten från Karlskoga till Kiruna och hur det är att köra en lastmaskin som väger över 80 ton i trånga mörka gruvgångar.
2023-11-06
Länk till avsnitt

Shala jobbar som undersköterska i rullstol

Samma år som Shala tar studenten är hon med om en olycka och hamnar i rullstol. Att komma tillbaka till arbetslivet ska visa sig vara mycket svårt. Hör henne berätta om sin kamp för en anställning och hur hon till sist bevisat att det går att arbeta som undersköterska även när man sitter i rullstol.
2023-10-09
Länk till avsnitt

Pierre om kriminalitet och det nya livet

Pierres liv har handlat mycket om kriminalitet, fängelse, missbruk och skulder. Men det är historia nu. Det kan ta tid att hamna rätt i livet men det är inte omöjligt och det är värt allt slit. Hör Pierre berätta om sina val i livet och hur det gick till när han som 50 plus satte sig i skolbänken igen.
2023-09-11
Länk till avsnitt

Natalia om att hitta sitt uppdrag i livet

Natalia är 47 år när hon lämnar Colombia för Sverige och kärleken. Hur gjorde hon för att skapa sig ett liv i Sverige? Varför letade hon efter problem i samhället i stället för att söka efter lediga jobb? Lyssna på Natalias berättelse om att hitta sitt uppdrag i livet.
2023-08-14
Länk till avsnitt

Viktoria lämnade Stockholm för drömjobbet i norr

När Viktoria inte hittade ett jobb i Stockholm började hon söka jobb i nya städer. Till slut hittade hon drömjobbet i Skellefteå. Viktoria är en av många som lämnat södra Sverige och flyttat norröver. I norr finns många lediga jobb. Hör henne berätta om flytten, karriären, vänner och ett nytt självförtroende.
2023-06-12
Länk till avsnitt

Joanna om diagnoser och att driva företag

I tonåren försökte hon ta sitt liv flera gånger. Idag driver hon eget företag och hennes livserfarenheter har blivit en tillgång och gett henne flera priser. Joanna kämpar fortfarande med flera psykiska sjukdomar och en neuropsykiatrisk diagnos. Men hon har lyckats vända en mörk tillvaro till ett liv där hon följer sina drömmar.
2023-05-08
Länk till avsnitt

Alex ? nytt land, tuffa år och en strålande karriär

Alex kom som 12-åring från Uzbekistan till Värmland. Hör honom berätta om de tuffa åren, sin drivkraft och idrottens betydelse för att komma in i samhället. Men även om de långa studierna inom offentlig rätt och det oväntade karriärbytet till business intelligence.
2023-04-17
Länk till avsnitt

Noor om sin dolda psykiska ohälsa

Hon har imponerat och berört juryn i tv-programmet Talang 2023. Så mycket att hon fick en enkelbiljett till finalen. Noors vardag består av sång och studier, men även av en kamp mot depression och ätstörning. Hör henne berätta om sina två diagnoser som jobbar emot varandra. Hon berättar även mer om hennes varför i livet, det som får henne att fortsätta kämpa.
2023-03-20
Länk till avsnitt

Ulf 59 år fick nya jobbmöjligheter genom utbildning

Ulf närmade sig pensionsåldern när han blev av med jobbet. Trots många jobbansökningar fick han inget nytt. Tillslut vände lyckan. Han fick möjlighet att gå en yrkesutbildning till CNC-operatör via Arbetsförmedlingen. Ett spännande arbete där man sköter datorstyrda maskiner inom verkstadsindustrin. Hör Ulf berätta om vikten av att vara nyfiken. Att du aldrig blir för gammal för att lära dig ett nytt yrke. Och jobbmöjligheterna som väntar.
2023-02-20
Länk till avsnitt

Att jobba med autism och adhd

Under sin uppväxt gjorde Alexander Skytte allt för att försöka vara normal och passa in. Som 10-åring fick han diagnosen adhd och som vuxen gjorde han en ytterligare en utredning som visade att han har autism. I dag jobbar han som idrottslärare i grundskolan och stormtrivs med sitt yrkesval. Med sin historia inspirerar han andra och berättar om de utmaningar han dagligen ställs inför.
2021-12-06
Länk till avsnitt

Myrsteg a?r ocksa? steg mot ett nytt jobb

I det här avsnittet gästas podden av föreläsaren och författaren Lili Öst. Hon är livscoach och hennes driv är att hjälpa människor bort från psykisk ohälsa och istället sträva mot ett önskat resultat med bland annat hjälp av beteendevetenskap. Hon blev själv utbränd 2002 och har idag många insikter och stor kunskap hur man kan gå från klarhet till klarhet när man söker jobb.
2021-11-22
Länk till avsnitt

Sök jobb i byggbranschen

? Utbildningen är inte facit på att du kan utföra ett jobb. Kompetens är en förmåga att lösa en uppgift, säger Klas Wahlström på Flens Byggelement. Byggbranschens ökade efterfrågan gjorde att företaget behövde anställa många snickare på en gång. Med kreativa lösningar hittade de rätt kompetens, lyssna på avsnittet för att höra hur de gjorde!
2021-11-09
Länk till avsnitt

Rusta och matcha ? en väg till jobb

? Med vilja och driv så når man sitt mål oavsett vad du har för bakgrund eller erfarenhet, säger Sofien Messaoud. Han är en av många som jobbar som handledare inom tjänsten rusta och matcha, en typ av jobbsökarkurs genom Arbetsförmedlingen. Han berättar om sina bästa tips för att få ett jobb, bland annat genom att satsa på studier och se till att söka de jobb du kan få. Lyssna på avsnittet så får du veta mer!
2021-10-28
Länk till avsnitt

Det ljusnar på arbetsmarknaden

Fler får jobb, arbetsmarknaden växer sig allt starkare och arbetslösheten sjunker. Det är en positiv utveckling, men många utmaningar kvarstår. Långtidsarbetslösheten ökar då arbetssökande inte alltid har den kompetens som efterfrågas. Marcus Löwing från Arbetsförmedlingen hjälper oss att förstå hur allt hänger ihop och varför det är så viktigt att rusta sig rätt för att få ett jobb!
2021-10-26
Länk till avsnitt

Falla mellan stolarna

En vanlig fråga vi får på Arbetsförmedlingen är vad som gäller när man varit sjukskriven och ska återgå till ett arbete på nytt. I det här avsnittet vill vi belysa hur Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen samarbetar och vem som gör vad. Michael Boman från Försäkringskassan berättar och förklarar vilka jobb man kommer att prövas mot och vikten av samarbetet mellan myndigheterna.
2021-10-18
Länk till avsnitt

Kriminalvården ? här finns jobben

Sveriges fängelser och häkten är fulla och kriminalvården står inför en stor utveckling och expansion. Minst 3000 personer till behöver anställas. Podden gör ett unikt besök på Tidaholmsanstalten och träffar kriminalvårdsinspektör Björn Wäring. Han berättar om de viktiga uppdragen som kriminalvården har. Hör ett spännande och intressant samtal om hur en arbetsdag kan se ut på ett fängelse.
2021-10-15
Länk till avsnitt

Garanterat jobb inom industrin

Marie Nilsson är ordförande i IF Metall och hon vill sätta industrin på kartan. Det är en växande bransch och du har garanterat jobb efter utbildning. Det är ett positivt läge för Sveriges industrier. ?Prova gärna ett industrijobb. Där ligger framtiden och du blir en del av att förändra planeten.?, säger Marie. Lyssna på ett inspirerande avsnitt om industrins möjligheter.
2021-10-04
Länk till avsnitt

Spelutvecklare ? stora jobbchanser

Vill du ha goda jobbchanser framöver så har dataspelsbranschen jobben att satsa på. Det är en framgångsindustri på arbetsmarknaden och bristen på duktiga spelutvecklare ökar. I det här avsnittet gästas vi av Johanna Nylander från dataspelbranschens branschorganisation som berätta mer.
2021-09-27
Länk till avsnitt

Vilka jobb passar dig?

Om du vill byta bana men inte vet vilket jobb du ska satsa på så ska du lyssna på det här avsnittet. Ellinor Wassberg från Arbetsförmedlingen guidar dig kring hur du kan använda verktygen på arbetsformedlingen.se. Verktygen hjälper dig att fatta ett smart beslut kring ett nytt yrke. Viktigt är att du har med dig hjärta och hjärna i dina framtida val, tipsar Ellinor.
2021-09-20
Länk till avsnitt

Jobb att satsa på

Några av jobben som förväntas ha bäst jobbchanser framöver är undersköterska, lärare, ingenjör, systemutvecklare och målare. Det visar Arbetsförmedlingens senaste bedömningar. I det här avsnittet presenterar Ellinor Wassberg från Arbetsförmedlingen topplistan med vilka yrken du kan satsa för att öka dina chanser till ett jobb.
2021-09-13
Länk till avsnitt

Stora jobbchanser efter ett yrkesprogram

Få en bättre start på yrkeslivet genom att gå ett yrkesprogram på gymnasiet. Det finns goda jobbmöjligheter men det behövs fler som väljer en yrkesutbildning för att Sverige inte ska hamna i en kompetenskris. Johan Olsson från svenskt näringsliv berättar vad företagen efterfrågar och om ungdomars tankar och attityder kring gymnasievalet.
2021-09-06
Länk till avsnitt

Sök jobb på Linkedin

Detta avsnitt är fullspäckat med tips om hur du kan använda Linkedin när du söker jobb. Linda Björck som är Linkedinexpert är tillbaka och berättar om de verktyg och funktioner som finns. Även vikten av att vara aktiv och proaktiv på Linkedin för att få den effekt som du önskar. Genom att publicera inlägg och söka upp företag och rekryterare kommer dina möjligheter öka till att få ett jobb.
2021-08-30
Länk till avsnitt

Kom igång med tre steg på Linkedin

Hur ska man använda Linkedin i sitt jobbsökande? ?Vi borde bli bättre på att skryta för att lyfta våra kompetenser? berättar Linda Björck som är Linkedinexpert. Kom igång med tre steg, profilen, skapa kontakter och vara aktiv. Linda guidar dig hur du ska göra och i det här avsnittet får du även en synlighetsutmaning. Det här är första delen av två om hur du kan använda Linkedin när du söker jobb.
2021-08-23
Länk till avsnitt

Sök jobb baklänges

När du vet vilket jobb du vill ha så kan du med några enkla knep ta reda på hur du ska ta dig till ditt mål. Du söker jobbet baklänges. Per Westberg från Arbetsförmedlingen kommer att leda dig steg för steg hur du ska göra för att kunna få jobbet du vill ha.
2021-08-09
Länk till avsnitt

Teamwork med Arbetsfo?rmedlingen

Visste du att Arbetsförmedlingen ger speciellt stöd till personer med kognitiva svårigheter? En prioriterad grupp är personer från särskolan. I det här avsnittet berättar Rebecka om hur hon fått sitt jobb på Mormors restaurang. Fehima som är SIUS konsulent på Arbetsförmedlingen berättar om samarbetet och om att finna få och behålla ett arbete där introduktionen och uppföljning är väldigt viktig.
2021-07-26
Länk till avsnitt

Hålla modet uppe när tiden går

Hur ska man hålla modet uppe när man söker jobb och tiden bara går? Hur ska man hantera situationen att vara utan arbete i månader och kanske år? Vi gästas av Betti Lukic som jobbar som legitimerad psykolog på Arbetsförmedlingen och möter personer som varit utan jobb en längre tid. Hon berättar att det finns strategier men det är också viktigt att be om hjälp.
2021-07-12
Länk till avsnitt

Kraften med sociala medier

Sociala medier är bland det mäktigaste vi har för att nå ut. Den kraften kan du dra nytta av när du söker jobb. Ziza Madani från arbetsförmedlingen ger dig tipsen du inte får missa för att kunna landa jobbet med hjälp av sociala medier.
2021-06-28
Länk till avsnitt

Lär dig hitta de dolda jobben

Var letar man efter jobb som inte finns utannonserade? I det här avsnittet gästas vi av en expert på att hitta dolda jobb. Ziza Madani från Arbetsförmedlingen ger dig flera exempel och tips på var du ska leta för att hitta.
2021-06-15
Länk till avsnitt

Glädje varje dag på jobbet trots ständiga smärtor

Ronnie Stjärnholm älskar sitt jobb och får så mycket glädje och energi av att jobba inom handikappomsorgen. Men vägen till hur han mår och känner idag har varit lång och smärtsam. I det här avsnittet berättar Ronnie om sin sjukdom och de steg han har behövt ta för att över huvud taget kunna jobba, samt vilken betydelse Arbetsförmedlingen haft.
2021-05-31
Länk till avsnitt

Möjligheter och styrkor när du söker jobb

I det här avsnittet kommer vi att lyfta fram möjligheter och styrkor hos dig när du söker jobb och har en funktionsnedsättning. Miranda Nour Forsberg från Arbetsförmedlingen har jobbat många år med personer som behöver extra stöd i sitt jobbsökande. Hon berättar vad du själv kan göra och var Arbetsförmedlingen kan hjälpa till med.
2021-05-10
Länk till avsnitt

Marknadsför dig själv

Personlig marknadsföring handlar om att visa arbetsgivaren ditt professionella jag. Att visa vem du är som medarbetare och vad du kan bidra med på en arbetsplats. Genom att du lär dig hur du lyfter fram dina egenskaper på ett tydligt sätt kommer du att ligga steget före många andra som söker jobb. I det här avsnittet får du enkla tips på hur du kommer igång med din personliga marknadsföring!
2021-05-03
Länk till avsnitt

IT ? här finns jobben!

Det behövs fler som jobbar inom IT och branschen går en ljus arbetsmarknad till mötes. Sofie Andersson från arbetsgivarverket jobbar med kompetensförsörjning inom statliga myndigheter och berättar bland annat om bristen på kompetens inom IT och vad som krävs för att få jobben. Fram till 2024 kommer 70 000 nya jobb att skapas inom techbranschen. Kan det vara ditt nästa jobb?
2021-04-26
Länk till avsnitt

Arbetsprövning blev anställning som frukostvärdinna

?Jag är jätteglad att jag har en anställning idag och jag hoppas verkligen att fler kommer att få den möjligheten.? Det var Emelie Ljungbergs ord när vi intervjuade henne. I det här avsnittet berättar hon om sin väg till anställning. Men även om den hjälp hon fått för att göra det möjligt att jobba som frukostvärdinna trots sina hinder.
2021-04-19
Länk till avsnitt

Du svarar väl på frågan vem, vad och varför?

Känner du igen dig i att ha svårt att komma igång att skriva rätt saker när du ska presentera dig eller skriva ett personligt brev? Du kanske börjar med: ?Hej?? och sen tar det stopp? Så frågan är ju om det finns något enkelt knep? Ellinor Wassberg som är jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen kommer att bjuda på tre enkla tips som du kan hålla dig till för att landa rätt: Vem, vad och varför? Det är inte svårare än så!
2021-04-12
Länk till avsnitt

Gör det till en sport att ta ett nej

Visste du att människan kan reagera som att vi potentiellt är attackerade när vi får ett nej till ett jobb? Förklaringen ligger i vårt biologiska känslosystem. Kan man då kringgå känslan av att få ett nej? Omid Rahmanian som är jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen bjuder på flera strategier som gör det lättare att ta ett nej med en klackspark.
2021-03-26
Länk till avsnitt

Så jobbar Arbetsförmedlingen med våld i nära relationer

Var tredje vecka mördas en kvinna i Sverige av sin partner och flera av dessa var arbetssökande. Nu har Arbetsförmedlingen fått i uppdrag av regeringen att öka upptäckten av våld då kopplingen mellan förmågan att arbeta samt ohälsa och våld är stor. I det här avsnittet ska vi prata om hur mötet med våldsutsatta arbetssökande kan se ut i verkligen och därför har vi med oss Fivos Pagalias som i sin yrkesroll mött personer som varit utsatta för våld. Det här är andra delen av två om Arbetsförmedlingens arbete kring Ökad upptäckt av våld och varför Arbetsförmedlingen ska ställa frågor om våld. Regeringsuppdraget görs i samverkan med Försäkringskassan, Migrationsverket, Socialstyrelsen och Jämställdhetsmyndigheten. Gäst: Fivos Pagalias Programledare: Charlotte Lindman Tekniker: PG Nordström Skriv gärna till oss och berätta vad du tyckte om det här avsnittet och skriv även om du har förslag på vad vi ska prata om i podden: [email protected]. Kvinnofridlinjen 020-50 50 50 Välj att sluta 020?55 56 66 Lever du med våld i en nära relation?  Lever du med våld i en nära relation? - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)
2021-03-25
Länk till avsnitt

Dyslektiker har styrkor som andra inte har

Känner du någon som har dyslexi eller kanske har du dyslexi själv? Då har du troligtvis flera dyslexistyrkor som inte andra har som är värdefulla för en arbetsgivare. Till exempel att ha förmågan att tänka i 3D och se hur en process kan utvecklas långt före andra. Susanna Cederqvist har själv dyslexi och har jobbat professionellt med dyslexi i 15 år. I det här avsnittet sticker hon hål på ett antal fördomar om dyslexi och berättar om vilka styrkor du kan lyfta fram på en anställningsintervju.
2021-03-16
Länk till avsnitt

Varför ska Arbetsförmedlingen fråga om våld?

Var tredje vecka mördas en kvinna i Sverige av sin partner och flera av dessa var arbetssökande. Nu har Arbetsförmedlingen fått i uppdrag av regeringen att öka upptäckten av våld i samverkan med Försäkringskassan, Migrationsverket, Socialstyrelsen och Jämställdhetsmyndigheten. Kopplingen mellan ohälsa och våld är stor och påverkar förmågan att arbeta. Därför kommer Arbetsförmedlingen utbilda 7 400 medarbetare om våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck samt sexuellt våld. Åsa Frostfeldt är ansvarig på Arbetsförmedlingen för införandet av regeringsuppdraget och kommer i det hör avsnittet att berätta mer. Det här är första delen av två om Arbetsförmedlingens arbete kring Ökad upptäckt av våld och varför Arbetsförmedlingen ska ställa frågor om våld? Gäst: Åsa Frostfeldt Programledare: Charlotte Lindman Tekniker: Per-Göran Nordström Skriv gärna till oss och berätta vad du tyckte om det här avsnittet och skriv även om du har förslag på vad vi ska prata om i podden: [email protected]. För rådgivning finns Kvinnofridslinjen på telefonnummer 020-50 50 50
2021-03-08
Länk till avsnitt

Studera genom Arbetsförmedlingen

Plugga vidare! Det tipsar många om, men finns det utbildningar som ökar mina chanser till jobb efteråt? Kan Arbetsförmedlingen hjälpa mig med utbildning? Ja! I det här avsnittet får du veta mer om arbetsmarknadsutbildningar. Det är korta utbildningar inom yrken där arbetsgivare behöver personal, som varvar teori med praktik, vilket gör det lättare att få jobb efteråt.
2021-03-01
Länk till avsnitt

Sök sommarjobb 2021

Det är dags att söka sommarjobb! I det här avsnittet bjuder vi på de bästa tipsen som går att få för att landa sommarjobbet. Ellinor Wassberg är jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen och hon berättar: Var du ska leta? Vilka jobb som finns att söka? Hur du kan sticka ut i mängden?
2021-02-22
Länk till avsnitt

Lär dig söka jobb digitalt med hjälp av Digitala jag

I det här avsnittet får du tips på hur du kan lära dig att bli mer digital på ett enkelt sätt. Digitala verktyg och tjänster har öppnat upp nya möjligheter att söka jobb på flera olika sätt. För väldigt många har digitaliseringen förenklat vardagen, men för andra har det blivit lite krångligare. Därför har Arbetsförmedlingen tillsammans med Google Digitalakademin skapat utbildningssidan Digitalajag.se med korta och enkla utbildningar. Där kan du till exempel lära dig att skapa säkra konton eller att kommunicera via sociala medier.
2021-02-15
Länk till avsnitt

Kommer jag att kunna gå tillbaka till mitt gamla jobb när pandemin är över?

Hur kan jag snabbt hitta ett jobb just nu? Och kommer jag att kunna gå tillbaka till mitt gamla jobb när pandemin är över? Vad är smart att satsa på? "Generellt kan man säga att den viktigaste faktorn är att skaffa sig en gymnasieutbildning. Så nu kan det vara ett bra läge att slutföra gymnasiestudierna om man inte har de med sig", säger Mahad Malingur från analysavdelningen på Arbetsförmedlingen. Han berättar också om att vi under pandemin har ändrat vårat beteende, till exempel inom handel där vi numer handlar på nätet. Men hur påverkar det framtidens jobb? I det här avsnittet tar vi reda på hur man ska tänka och vilka de bästa tipsen är för att vara beredd när pandemin vänder.
2021-02-08
Länk till avsnitt

Varför är det viktigt att gå gymnasiet?

Det finns många möjligheter att läsa in gymnasiet när du är vuxen för att få gymnasiebehörighet. Men varför är det viktigt att gå gymnasiet? Vad spelar det för roll egentligen? Ökar verkligen mina chanser att få ett jobb om jag har en gymnasieutbildning? Lyssna på vad arbetsgivare, gymnasieungdomar och experterna säger i detta insiktsfulla avsnitt!
2021-01-18
Länk till avsnitt

Arbetsmarknadsministerns bästa jobbtips

I det här avsnittet träffar vi Sveriges arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Hon summerar året som gått och lyfter bland annat fram de överenskommelser under pandemin som underlättat för dig som är arbetssökande. Eva besvarar även era frågor om exempelvis vad hon skulle göra om hon blev arbetssökande idag. Hon berättar också att hon fick nobben när hon sökte jobb på Arbetsförmedlingen. Lyssna på hela avsnittet för att höra mer.
2021-01-11
Länk till avsnitt

Kicka igång 2021

Gör en rivstart och kicka igång det nya året! Vi vill boosta dig genom sju konkreta tips för ditt jobbsökande 2021. Det kan vara så enkelt som att skicka en god fortsättning-hälsning på sociala medier eller att stanna upp och fundera på allt bra du gjorde under förra året. Du kommer också att få ta del av ett framgångsrecept. Arbetsförmedlingens jobbpodd hälsar dig välkommen till jobbsökaråret 2021. Nu kör vi!
2021-01-04
Länk till avsnitt

Årets bästa jobbtips från arbetsgivarna

I det här avsnittet har vi samlat ihop de bästa jobbtipsen från sex olika arbetsgivare vi träffat under året 2020. Till exempel hur du kan undvika misstagen som 95% andra gör i sin jobbansökan, hur du kan googla fram nya jobb som passar dina kunskaper eller varför det är viktigt att ha rätt inställning och rätt attityd när du söker jobb och så klart mycket mer.
2020-12-28
Länk till avsnitt

Fler än 3000 nya jobb väntar i Skellefteå

I Skellefteå händer det spännande saker just nu när Northvolt etableras för att förse världen med batterier och batterisystem. En ny fabrik med 3000 jobb ska tillsättas till år 2025. Är det så att du vill utbilda dig och sen flytta till Skellefteå för att vara med och förvandla samhället uppe i norr? Då ska du lyssna på detta avsnitt som gästas av Katarina Borstedt från Northvolt!
2020-12-21
Länk till avsnitt

Kom ut ur väggen efter utbrändhet

Många hör av sig till Arbetsförmedlingens jobbpodd och vill att vi ska prata mer om psykisk ohälsa i samband med att vara arbetssökande. Psykisk ohälsa omfattar ju så många olika tillstånd. Allt från oro eller nedstämdhet till svåra psykiatriska tillstånd som ångest eller utmattningssyndrom. Just utmattningssyndrom drabbar väldigt många och därför ska vi prata mer om det i det här avsnittet. Jag har träffat Sara Hermansson som gått in i väggen och har varit utbränd. Men hon har också kommit ut ur väggen. Lärdomar hon fått är att man behöver släppa det gamla och gå vidare. Acceptans och nya förhållningssätt är centralt för att bli frisk. Hör hela hennes berättelse.
2020-12-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.