Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

yogiskt.libsyn.com/podcast

Avsnitt

169: Sommar!

Äntligen sommar! Ljuset, den gröna energin, eldelementet... och sommarsolståndet med allt vad det är... det är dagens yogiska ämnen! Och sedan blir det lite om känslomässig baksmälla och våra naturliga flöden - i livet, i naturen, i universum och i andetaget. Glad midsommar - nu tar vi sommaruppehåll. Sat Nam finast yogisar!

2019-06-21
Länk till avsnitt

168: Fritt och rätt. Om att välja.

Vi väljer hela tiden. Oavsett om vi förstår det eller är medvetna om det. Idag pratar Cecilia och Jenny om val och valsituationer... eller "kvalsituationer" som man kanske ibland vill kalla dem. Vi pratar om att upptäcka alla dessa val, att hantera dem, att bryta valmönster och hur man kan veta om ett val kommer från egot eller från hjärtat. Och kan man alltid lita på magkänslan? Sat Nam vackra yogisar!

 

2019-06-13
Länk till avsnitt

168: I en trygg famn. Om Ishvara Pranidhana

Att tryggt vila i att allt ordnar sig, att överlämna sig till universums (eller vad vi nu väljer att kalla det) famn, vilande i vetskapen om att vi är omhändertagna, är ett sätt att beskriva den sista av våra fem Niyamas - Ishvara Pranidhana. Med tidigare yamas och niyamas som plattform kan vi ta det sista steget. Idag pratar vi om överlämnande och yogisk frihet. Det enklaste och det svåraste på en och samma gång. Häng med oss vackra yogisar!

2019-06-09
Länk till avsnitt

166: Att se oss själva in i själen. Om Svadhyaya.

Frågan "Vem är jag?" är kanske den djupaste spirituella fråga vi kan ställa oss. Vi får leta genom tider och erfarenheter för att nå den. Kanske också förhålla oss till att vi är frågan, svaret och frågeställaren. Svadhyaya, fjärde och nästa sista niyamasen handlar om självreflektion och självstudier. Alla de yamas och niyamas som kommit före har krattat manegen för att vi ska kunna se oss själva rakt in i själen. Sat Nam vackra yogisar.

2019-05-23
Länk till avsnitt

165: Att lossa greppet. Om Aparigraha

Aparigraha. Den femte och sista yamasen handlar om att inte greppa efter saker, att inte hålla fast eller låta sig fastna i sådant vi inte behöver. Att inte vara girig är ett annat sätta att beskriva Aparigraha. I dagens Yogiskt pratar vi om hur Aparigraha handlar om trygghet, frihet och bygger på att allt förändras. Häng med oss fina yogisar!

2019-05-17
Länk till avsnitt

164: Yogisk no pain, no gain. Om Tapas

Det här med att rikta sin inre energi mot sitt högre syfte, att ihärdigt hålla i det trots att det skumpar på vägen, det ger oss en vink om vad Tapas är. Disciplin, eld och mod är andra aspekter. Eller gå tillbaka till sin inre önskan när motstånden reser sig. Det, kära vänner är vad Cecilia & Jenny samtalar om i dagens Yogiskt. Sat Nam!

2019-05-09
Länk till avsnitt

162: Skapa utrymme! Om Saucha.

Saucha betyder renlighet eller renhet.  Att hålla kropp, sinne och omgivning rena handlar om helt andra saker än klinisk fläckborttagning eller försök att vara felfri. Det handlar om att skapa utrymme för prana, livsenergi, att flöda. Vi gillar tanken på Saucha och livet som en trädgård vari vi med öm varsam hand skapar förutsättningar för att det vackra ska kunna växa och blomma ut. Och för det behöver vi både vattna och rensa ogräs kontinuerligt. Idag pratar vi alltså om den yogiska värdegrunden, niyaman, Saucha och vad som händer när vi väljer att hålla den högt i livet. Och hur man går tillväga. Sat Nam, finfina yogisar!

2019-04-25
Länk till avsnitt

161: Nöjd, nöjdare, santosha!

Santosha - belåtenhet, förnöjsamhet, att vara nöjd är i fokus i dagens avsnitt av Yogiskt. Tvärtemot vad man kanske skulle kunna tro är santosha inte ett passivt tillstånd som man kanske har tur att känna. Santosha byggs av ljus, fokus på det positiva och tacksamhet. Det är vara medveten om det vackra i det vi har och insikten om att vi ju redan har allt vi behöver. Gräset är inte grönare någon annanstans. Häng med fina yogisar! 

2019-04-18
Länk till avsnitt

160: Att ta det som inte är givet.. Asteya

I Dagens Yogiskt pratar vi om när vi tar sådant som inte är vårt att ta; det handlar inte bara om det uppenbara - andras saker - utan också sådant som andras idéer, tid, uppmärksamhet, sinnesro eller utrymme för känslor. Som att tala om för någon hur hen borde känna för att ta ett exempel. Vi pratar alltså om Yoga Sutrans tredje Yama: Asteya. Vid första anblicken så enkel och självklar. Vid andra anblicken not so much. Låt oss utforska tillsammans fina yogisar! Sat Nam!

2019-04-11
Länk till avsnitt

159: Intervju med Josephine Selander

Idag sänder Yogiskt det underbara samtalet med varma, urhärliga yogaläraren, teacher trainern, författaren och skaparen av Virya Yoga - Josephine Selander. Det blev ett innerligt, roligt och vindlande samtal om känslor, känslohistoria, yogan och allmän andlighet i Josephines kök. Ja just det vi pratade en del yogafilosofi som något att hålla sig i i vardagen också. Tack snälla Josephine för att du kom till Yogiskt och delade med dig av dina insikter och erfarenheter. Sat Nam fin yogisar!

2019-04-04
Länk till avsnitt

157: Tankar. Dåtid. Framtid. Nutid.

Cecilia & Jenny pratar idag om frigörelse från tankar och vad som händer med oss när vi släpper det gamla, slutar försöka springa i förväg till framtiden och stannar kvar där vi faktiskt alltid är, i nuet. Allt i ljuset av Eckhart Tolles bok: The Power of Now. Vi pratar också om de identiteter vi knåpat ihop själva och hur mycket de påverkar oss. Känner du till dina egna identiteter och vad de innehåller? Häng med fina yogisar!

2019-03-21
Länk till avsnitt

156: Intervju med Viveka Pasquier

Dags för ert kärt återseende! Fantastiska kundaliniyogadrottningen, teacher trainern och tillika vår lärare Viveka Pasquier kom tillbaka till Yogiskt för att prata om fördjupat medvetande, ökad medvetenhet och hur sinnet förändras på meditationens väg. Healing, insikter och en hel del skratt blev det också. Och just det - lite om det här med gudomlig avslappning också. Häng med oss, vackra yogisar!

2019-03-14
Länk till avsnitt

155: Interview with Maya Fiennes

Our interntaitonal series continues: today's episode features kundaliniyoga teacher extraordinaire,  creator of KundaDance, composer, musician and author Maya Fiennes! We had a fantastic conversation with Maya about presence, inspiration, digging deep into self-love and happiness when she was in Stockholm for a much appreciated immersion in kundaliniyoga and KundaDance. Thank you Mayafor taking the time to sit down with us!

2019-03-07
Länk till avsnitt

154: Djup helande avslappning. SNR.

I den djupa helande avslappning som Sat Nam Rasayan innebär, kommer vi till en jämvikt - ett slags nolläge - där vi jämnar ut alla yttre och inre intryck. Vi expanderar och tillåter utrymme för allt som är just nu. Fullständigt närvarande, meditativt alerta och i djup avslappning. I den vibrationen kan vi hela och bli helade. Jenny och Cecilia diskuterar allt detta men också att fördjupa sin meditation och och den utbildning inom SNR som Cecilia påbörjade i november 2018. Följ med oss ut på djupt vatten. Sat Nam vackra yogisar!

2019-02-21
Länk till avsnitt

152: Alla hjärtans yogiska dag!

Alla hjärtan, precis alla hjärtans dag. Idag blir det ett innerligt samtal om hjärtat, hjärtchakrat och kärlek som drivkraft. Låt oss ta hand om våra hjärtan, se andra i hjärtats ljus och leva mer utifrån våra egna hjärtans önskningar. Alla dagar skulle såklart vara hjärtats dagar men varför inte ta tillfället i akt fira lite extra. Ge en komplimang, ett leende och lägga handen på handen på hjärtat. Bokstavligt och bildligt. Happy Valentines Day vackra yogisar - ni finns i våra hjärtan!

2019-02-14
Länk till avsnitt

151: Intervju med Snatam Kaur (English)

Idag sänder vi intervjun med den fantastiska internationella yogamusik-stjärnan, kundaliniyogaläraren och författaren Snatam Kaur. Vi fick ett innerligt, öppenhjärtigt och härligt samtal med Snatam om hennes naad yoga, ljud som läkande och lärande kraft, om utmaningar i livet och i yogan och hur man får till en daglig praktik. Och självklart också om hennes Grammy-nominering! Tack Snatam för att du delade dina insikter och visdomar! Intervjun är på engelska.

2019-02-07
Länk till avsnitt

149: Tystnad. Superkraft.

Våra världar är fulla av ljud - både våra yttre och inre världar. Först när vi tar kontakt med vår inre stillhet, tystnaden i oss, kan vi höra det vackra och sanna i oss, som ropar med en mjuk röst. Det autentiska i oss. I tystnaden stillnar vi, besannas vi och kommer till nuet. Tystnaden är en superkraft. Följ med oss vackra yogisar! 

2019-01-24
Länk till avsnitt

148: I slutet på det känsliga samtalet

Det känsliga samtalet fortsätter. Hur håller man sig nyfiken och fortsätter lyssna när någon annan blir arg, går i försvar eller tystnar? Hur skapar vi en hållbar yogisk förändring i vårt förhållningssätt i samtal där mycket står på spel? Häng med oss ända in i kaklet!

2019-01-17
Länk till avsnitt

147: Yogiska intentioner. Sankalpa 2019!

Sankalpa. En yogisk intention, djupt rotad i hjärtat. Förankrad i yogisk sömn. Visst låter det som magi? Och det är du ju såklart. Högst naturlig sådan. Som funkar som en drivrutin skulle man kunna säga. Vi funderar kring våra intentioner inför året och hur vi kan formulera oss kring det. Sat Nam fina yogisar!

 

2019-01-10
Länk till avsnitt

146: Det känsliga samtalet fortsätter.

Samtal om känsliga och svåra saker, där det känns som mycket står på spel - det är vad dagens Yogiskt handlar om. Samtal där det är alldeles för lätt att hamna snett eller i vart fall inte där vi helst önskar. Visste du att det nästan aldrig är det känsliga innehållet som gör att ett sådant samtal havererar?

Vi har självsvåldigt utropat 2019 till den kärleksfulla vänlighetens år och vill vi med hjälp av yogisk empati och sanning ta oss an det som ligger framför oss. Vi börjar nu med att träna på att bli ännu bättre på att prata om allt - även det som inte är så lätt. Kom och var med fina yogisar! Sat Nam.

Avsnittet är fristående men hör ihop med avsnitt 141 (PodMe) om känsliga samtal som sändes 2018. 

2019-01-03
Länk till avsnitt

144: Jul, jul yogiska jul!

God jul yogisar! Hoppas att vi alla får fira den enligt yogisk filosofi - i medkänsla, värme, generositet och sanning. Själv kommer vi syssla med tratakam, metta och att bli friska. Vi önskar er finingar den bästa av jular hur ni än firar den. Sat Nam!

2018-12-22
Länk till avsnitt

143: Rena rama sanningen. Satya.

Sann. Autentisk. Ärlig. På riktigt. Satya. Det här med yogisk sanning har många bottnar och det är ett viktigt begrepp. Men inte så lätt alltid.  Hur sanna är vi? Vågar vi visa vilka vi är på riktigt? Är vi sanna mot oss själva? Hur många osanna illusioner göder vi inom oss? Är vi sanna mot andra? Och sätter vi empati före "sanningssägande"? Kära yogisar idag blir det sanning för hela slanten!

2018-12-13
Länk till avsnitt

142: Det yogiska flummet.

En del menar att yoga och meditation är "lite flummigt". Trots att det blivit rätt mainstream. Vad betyder det egentligen att något är "lite flummigt"? Att det är mystiskt? Oförklarligt? Okänt? Att det också handlar om själen? Att det ändrar verklighetsuppfattningen? Eller att det gränsar mot det som vi inte har något naturligt språk för? Kanske är det bara så att vi inte visste hur nära sammanhörande kroppar, sinnen och själar faktiskt är. Hur som helst så pratar vi om allt detta och lite till (det blev nog en del utsvävningar) i dagens avsnitt. Sat Nam vackra vänner!

2018-12-06
Länk till avsnitt

140: Sträva framåt. Släppa taget om resultatet. Abhyasa/Vairagya

Yoga och meditation är magiska, mentala och ibland mystiska saker. De sträcker sig långt bortom mattan och vi kan praktisera på många sätt. Genom dem rensar vi bort begränsningar och sådant som håller oss tillbaka. Vi bygger relationen med oss själva stark. Två centrala tankar handlar om att hela tiden sträva och samtidigt släppa taget om resultatet. Vi utforskar två yoga-sutriska begrepp som är otroligt aktuella. Hela tiden och jämt. Sat Nam fina yogisar!

2018-11-22
Länk till avsnitt

139: Den livsviktiga beröringen

Beröring är inte bara mysigt. Det är också livsviktigt - det sänker blodtryck och puls, stärker immunförsvar, gör oss mindre stressade och mer sociala. Visste ni att våra emotionella nervtrådar är långsamma för att de ska kunna ändra vårt känsloläge och våra beteenden på sikt? Sat nam finaste yogisar! 

2018-11-15
Länk till avsnitt

138: Frågepodd!

Det är äntligen dags för frågor igen! Så härligt tycker vi. Vi är så glada över att ni skickar in frågor och berättar om er själva - tack för att vi får lära känna er lite mer. Idag handlar det om motstånd som man varken förstår eller vill ha, hur man kan använda tapas då och hur man tar sig an opåkallad svartsjuka och går till botten med den. Sat Nam fina yogisar!

2018-11-06
Länk till avsnitt

138: Intervju med Ulrica Gulz

Efterfrågat och efterlängtat! Nu kommer intervjun med fantastiska Ulrica Gulz - yogini, yogalärare och såklart holiyogans grundare. Vi hade ett innerligt och insiktsfullt samtal om att ta plats i kroppen, smärtan som utlopp och lärare och hur vi kan läka oss själva på djupet med hög medvetenhet och ett varsamt lyssnande till våra kroppar. Missa inte magiska Ulrica! 

2018-11-01
Länk till avsnitt

137: Empatiskalan. Känslighet i olika steg.

Vår känslighet (hög eller låg) kan placeras på en skala - det empatiska spektrat. Vi befinner oss alla någonstans på skalan och det gör alla vi kommer i kontakt med också. Vi pratar vidare om känslighet, vad den beror på, kemin i hjärnan och det här med empater. Asteya och ahimsa får också ett par fingrar med i spelet. Sat nam finaste yogisar!

2018-10-25
Länk till avsnitt

135: Intervju med Marja Norlin. Om högkänslighet

Yogiskt fortsätter sin resa genom känslorna och intervjuar idag den fantastiska, inkännande yogaläraren och terapeuten Marja Norlin. Vi  pratar om känslighet i allmänhet och högkänslighet i synnerhet. Visste du att det finns ett empatiskt spektrum? Vet du var du befinner dig i det?  Vi börjar här utforska den känsligare delen tillsammans med Marja som specialiserat sig på högkänslighet eller högmedvetenhet som hon (och nu vi också) hellre kallar det. Missa för allt i världen inte härliga Marja!

2018-10-17
Länk till avsnitt

135: Tummen ner. Den ogillande recensenten.

Egot kan ta för sig lite ibland som bekant. Det här med att bedöma,  "fälla domar" - att ständigt recensera, värdera andra och annat är exempel på just det. Och det sker snabbt. Innan tankarna och känslorna kommer. Det sker reaktivt. Det är ett sätt för våra egon att hantera upplevda utmaningar. men hur gör vi för att tona ned den där hårdföra recensenten? Samtidigt som vi behåller vårt sunda kritiska tänkande? Vad är skillnaden? Och vad är egentligen yogisk arkeologi? Sat Nam finfina yogisar!

2018-10-11
Länk till avsnitt

134: Skapa om. Skapa nytt. Om kreativitet

Bortom kontroll, oro för andras åsikter och rädsla för att misslyckas bor vår kreativitet. Till och med bortom fallenhet och talang.  Vi människor är både kreatörer och kreationer - kreativiteten är nämligen en del av att vara människa. En stark och naturlig kraft vi alla föds med. Vi kan skapa om och skapa nytt varje dag. Idag handlar Yogiskt om att öppna kanalerna till vår egen skapandekraft. 

 

2018-10-03
Länk till avsnitt

133: Intervju med Pernilla Cristvall & AnneSophie Sjöblom

Nu är det dags för den härliga intervjun med den dynamiska duon Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom, coola ashtangis, teacher trainers och inte minst ägare av den urmysiga studion YogaDevi. Där vi håller våra workshop, ni vet? Vi hade ett så mysigt samtal med skratt, allvar, yoga och hur vi ser på livet genom den yogisk linsen. Missa inte dessa magiska damer! Sat Nam! 

2018-09-26
Länk till avsnitt

132: Positivt tänkande. Yogiskt undersöker.

Kan man ersätta negativt tänkande med positivt tänkande? Är positivt tänkande alltid bra? Kan det leda till negativa saker som att vi känner oss ensamma? Hur funkar sinnet och tänker vi? Idag handlar nämligen Yogiskt om att tänka positivt. Vi slår ett slag för ett särskilt form av positivt tänkande - eller ska vi säga, att uppleva positiva saker? Är det någon skillnad? Lyssna in och diskutera gärna med oss. Sat Nam fina yogisar!

2018-09-19
Länk till avsnitt

131: Intervju med Kino MacGregor

Dagens Yogiskt innehåller intervjun med den fantastiska ashtangayogaläraren och författaren Kino MacGregor. Vi hade ett öppet, hjärtligt och jordnära samtal om livet, mörkret, ljuset och det här med att sätta gränser. Och såklart yoga off the mat. Det blev många skratt, en hel del insikter och ett härligt möte. Missa inte Kino för allt i världen! Sat Nam fina yogisar!

2018-09-12
Länk till avsnitt

130: Härliga höst. Pepp & prepp!

Vi går mot mörkare tider. Vi kan knappt tro att det är sant efter den här långa, varma och ljusa sommaren. Hösten förknippas med metallelementet som i sin tur är mycket likt det yogiska elementet luft. Att hösten påverkar oss och vår energinivåer är inget nytt men vad kan vi göra när vi behöver extra ljus och näring? Hur kan vi hålla en fin jämn energinivå under hösten, vilka yogiska verktyg står till buds och hur tar vi hand om oss på bästa möjliga vis? Kom och se fina yogisar!

2018-09-05
Länk till avsnitt

129: Mer än rågat. Om konsumera för mycket.

Att ta in för mycket. Att inte stoppa när glaset redan är överfyllt. Att överkonsumera kan handla om att låta sig styras av sina sinnen. Ett slags sinnenas slaveri. Som gör att vi överspenderar värdefull energi. I dagens Yogiskt pratar vi överkonsumtion i dess vidaste bemärkelse, och om energy management -  eller som vi säger på yogiska: brahmacharya. Sta Nam fina yogisar!

 

2018-08-29
Länk till avsnitt

128: Ajajaj. Smärta. I själen. I kroppen. Del 1

Idag handlar Yogiskt om smärta och lidande. Smärta i själen, smärta i kroppen och lidande i största allmänhet. Vad kan smärtan säga oss, lära oss? Hur orkar vi med den? Hur tar vi hand om den? Vi pratar också om det här med smärtkroppen och hur den fungerar. Inte lätt och vi kommer återkomma till ämnet. Låt oss ta oss an detta tillsammans. Tack fina yogisar!

2018-08-23
Länk till avsnitt

127: Malande kvarn & klump i magen. Om oro.

Oron kan verkligen mala som en kvarn i våra huvuden. Eller kännas som en klump i magen eller ett tryck över bröstet. Den kan lägga sordin på tillvaron. En del menar att den kommer från vår rädsla för döden. Andra att den är en bra lärare. Eller är det helt enkelt så att oron är priset vi människor betalar för att vi kan tänka framåt och bakåt i tiden? Hur som helst tar den ofta alldeles för mycket kraft. Yogiskt handlar idag om hur vi tar hand om vår oro och lättar dess grepp. Sat nam vackra yogisar!

2018-08-16
Länk till avsnitt

126: Sen, senare, aldrig. Om att skjuta upp saker.

Att skjuta upp, förhala eller att inte få saker gjorda kan vara en form av självskadebeteende. Fast vi faktiskt oftast är ute efter att skydda oss själva från smärta. Varför skjuter vi upp saker och hur kan vi göra för att få det där som vi vill ha gjort, gjort? Vad ligger bakom prokrastinering (svåruttalat ord, det där) och visste ni att det finns en meditation med syfte att hjälpa oss oss att sluta prokrastinera? Sat nam vackra yogavänner!

2018-08-08
Länk till avsnitt

125: Trygg eller otrygg är frågan. Om anknytning.

Vi lär oss snabbt. Redan före 3 års ålder har vi samlat tillräckligt många upplevelser för att ha grundat en trygg eller en otrygg anknytning. Fördelningen är 60-40 ungefär. Med yogan som förstoringsglas och syrgastub tittar vi in i oss själva och får fatt på vår relation till omvärlden. Sat nam fina yogisar!

2018-08-01
Länk till avsnitt

124: Yogiska sommarreflektioner!

Det är sommar och semestertider. Vi tänker att det är ett perfekt tillfälle att stanna upp en stund - ta chansen att reflektera, tänka efter och göra mening av det vi upplevt hittills i år. Att ta fatt i insikter, avsikter och nya utsikter kanske? I dagens Yogiskt gör vi ett halvårsbokslut över livet, läget och sakernas tillstånd. Allt i healingens och yogans namn. Sat Nam fina yogisar!

2018-07-25
Länk till avsnitt

123: Gift eller magi. Vår Inre dialog

Vår inre dialog är avgörande för hur vi mår och tar oss genom livet. Den finns hela tiden i bakgrunden - när vi fattar beslut, om vi litar på någon eller inte, val vi gör, förändringar vi genomför - ja, hur vi tar oss an världen. Ofta ligger den som en bottenplatta i vårt inre och är därför inte alltid så synlig. I dagens Yogiskt sätter vi ett varmt yogiskt ljus på den så att vi ser den och förstår hur den påverkar allt vi gör och inte gör. Sat Nam fina yogisar!

2018-07-18
Länk till avsnitt

122: Sann, djup, livslång. Eller nåt annat? Om vänskap.

Vännerna. Kompisarna. Flocken. En relation så viktig att den nästan är familj. Eller kanske ännu viktigare. Yogiskt pratar vänskap, flockar, hur de påverkar oss, hur vi påverkar dem och det här med äkta vänskap. Och så lite om must, trust, rust och just friends också. Sat Nam på er våra fina yogiska vänner!

2018-07-11
Länk till avsnitt

121: Magi & absolut frihet. Yoga Sutras kap 3 & 4

Äntligen dags för mera sutror! Nu tar vi först steget in i kapitel 3 där vi hittar massor av yogamagi - alltså resultatet av att gå yogans väg - och sedan vidare in i det mystiska kapitel 4 som handlar om den absoluta friheten. Självklart blandat med våra egna erfarenheter och tankar. Sat Nam på er vackra yogisar!

2018-07-04
Länk till avsnitt

120: I denna ljuva sommartid.

Sommar, sommar. Äntligen är den här. Idag är dags för Yogiskts sommarprat. Vårt sommarprat handlar bland annat om hur sommaren förknippas med elementet eld, hög energi, rörelse och relationer. Och vårt hjärta såklart. Vi pratar om hur det påverkar energinivåer och vårt välbefinnande. Vi pratar också om njurar, rädslor, lymfworkshops och ursprungssjälvet - roten. Och om yogan och meditationen mitt i allt detta. Sat Nam vackra yogisar!

2018-06-27
Länk till avsnitt

119: Familj. Vår identitet, Våra mönster. Våra lärare..

Kära ursprungsfamilj. Här sätts vår identitet, kultur, värderingar, mönster och vårt sätt att hantera konflikter till stor del på plats. Om parrelationen är den högsta yogan, så är familjen en av våra bästa lärare. Ram Dass menar lite skämtsamt att en vecka hos familjen visar precis hur upplysta vi just nu är. I dagens Yogiskt pratar vi familjen och hur den påverkar oss, hur vi lever och relaterar. Den som söker, finner som det heter. Sat Nam finaste yogisar!

 

2018-06-20
Länk till avsnitt

118: Lyssna med hjärtat!

60% av vår kommunikation går till lyssnande men vi tar bara in en fjärdedel av det vi hör. Lyssnandet är otroligt viktigt för oss och kopplat till lycka och känsla av tillhörighet. Samtidigt lever vi i en värld där vi lyssnar allt mindre. Hur lyssnar vi djupare, med hjärtat och hur lyssnar vi medvetet och yogiskt? Så att vi förstår andra inte bara hör vad de säger. Dagens Yogiskt handlar om lyssnandets ädla konst. 

2018-06-13
Länk till avsnitt

117: Intervju med Kristina Kumlin

Idag lägger vi ut intervjun med superspirituella yoginin Kristina Kumlin. Kristina arbetade i många år som modell och fastnade under den tiden i ett beroende. Hon kom under sitt tillfrisknande i kontakt med yoga och tog sig med yogans hjälp ur detta. Vi hade ett härligt och innerligt samtal om hennes yogiska väg, energiflöden i kroppen och världen, om att gå vidare i livet och att låta hjärtat leda vägen.Och just det, om leenden! Missa för allt i världen inte Kristina. Sat Nam finfina yogisar!

2018-06-06
Länk till avsnitt

116: 5:e kroppen! Om svett, rörelse och yang.

Vi har 10 kroppar sägs det. Den 5:e är vår fysiska kropp. Fordonet som bär de andra 9 kropparna. Balans är ett nyckelord för våra kroppar. Yin & yang. Idag pratar vi om yang; rörelse, fysisk aktivitet, och om det här med att svettas 11 minuter varje dag. Och hur yoga kompletterar annan fysisk aktivtet på ett ypperligt sätt. Bland annat. Sat Nam finfina yogisar!

2018-05-31
Länk till avsnitt

115: Mamma Mia. Fira din inre mamma!

Mammor, mammor, mammor! Stora inom oss oavsett hur de varit och även när de inte varit. På söndag är det mors dag och vi vill fira den varma, livgivande, jordade, omhändertagande mamma-energin som enligt yogiskt tankesätt finns i alla människor. Även om man inte har några barn eller är kvinna. Mamma-energin är äkta skaparkraft och mjuk men obändig styrka. Moder Jords egen energi. Sat Nam finaste yogisar!

2018-05-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.