Sveriges 100 mest populära podcasts

Prestationspodden

Prestationspodden

Sveriges största podcast om stress. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall. Sedan Mars 2019 produceras podcasten av Caroline.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

carolinenorbelie.com

Avsnitt

Prestationskrav

Tekniken strulade och intervjun jag tidigare gjort blev inte inspelad. Så är det ibland för en poddare. Jag hade inte förberett ett eget avsnitt så jag gjorde ett avsnitt som handlar om det som är aktuellt när jag coachar. Prestationskrav! Jag pratar om vad man kan göra och kommer med en del tips. Jag är glad över att det blev ett avsnitt. Och hoppas ni gillar det trots att jag fått improvisera.

Tack för att du lyssnar! Tack för att ni lämnar en recension i er app! Det göra att podden sprids till fler som behöver och att jag kan fortsätta. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-14
Länk till avsnitt

Kost, stress och tarmflora - Lina Nertby Aurell & Mia Clase - Food Pharmacy

Vill du veta mer om hur du kan påverka ditt mående med kosten? Och är du dessutom nyfiken på att höra Lina Nertby Aurell och Mia Clase prata om deras resa med Food Pharmacy från att de hade anställningar på olika företag till vad de skapat idag. En av Sveriges största hälsoplattformar. Jag har alltid imponerats av deras arbete och inte minst av deras kokböcker. Jag tycker om deras inställning kring kost och att det finns saker vi kan göra för att må bättre. Det här avsnittet är fullproppat med tips, tankesätt och reflektioner kring hälsa.

Lyssna! Och sprid till andra som behöver höra. Gå gärna in på appen du lyssnar ifrån och lämna en recension.

Tack för att du lyssnar!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-07
Länk till avsnitt

Ta hand om din högkänslighet - Louise Henning

Högkänslighet kan vara en anledning till att känna hög stress. Då vi lever i en värld som inte är anpassad högkänsliga. Högkänslighet, vad är det? Hur anpassar man sitt liv efter det? Det och mycket annat pratar jag med fantastiska Louise Hennings om. Hon har instagramkonto highlysensitive_person där hon tar upp högkänslighet. Dessutom ställer jag era frågor som ni skrivit på instagram. Stort tack till er som bidragit med frågor.

Vill du själv testa dig om du är det. Klicka på länken:

https://hsperson.com/test/highly-sensitive-test/

Tips på tre böcker:

Elaine N. Aron ? The Highly Sensitive Person

Melody Wilding ? Trust Yourself

Nedra Glover Tawwab ? Set boundaries, find peace

Lyssna och sprid till de som behöver. Lämna gärna en recension om du gillar podden.

Kram Caroline

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-30
Länk till avsnitt

Utmattning tog Yohanna närmare sig själv - Yohanna Mannelqvist

Yohanna arbetade inom mode och var många år utomlands och levde ett liv många drömmer om. 

Men kroppen sa ifrån och det resulterade i en utmattning. Yohanna drevs av perfektion och dessutom led av ätstörning. Hon började jobba med sig själv och idag hjälper om människor som fantastisk yogalärare, hälsocoach och dessutom som en väldigt fin person. Lyssna och sprid till andra och njut av en klok person.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-23
Länk till avsnitt

Forskningsbaserad stresshantering - Göran Boll

Det här var ett speciellt möte för mig. Jag möttes av ett lugn som de flesta av oss skulle behöva. Dessutom var det på något sätt extra intressant att lyssna på vad han har att säga.

Göran Boll är en drivande kraft bakom yogaträning i stor skala inom det svenska näringslivet. Han är skapare av yogaformen MediYoga som dessutom är forskningsbaserad. Vi pratar kring stress och stresshantering. Göran har ett erbjudande yoga gratis  https://www.iamyoga.online/prestationspodden

In och testa i två månader! Jag ska göra det jag med med start idag.

Lyssna, yoga och sprid! 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-16
Länk till avsnitt

Sorgen visade vägen till drömyrket - Camilla Dellion

Det här avsnittet kunde varit längre. Det var så intressant. Men vi hade olika agendor och Camilla skulle i väg på och filma med sin drönare. Hon arbetar med sin dröm: att filma och fota med drönare. Och hon fotar och filmar fantastiska platser över hela världen. Men så har det verkligen inte sett ut hela livet. Ensamhet i barndomen och dessutom förlust av sin mamma och pappa. I det här avsnittet ska ni få höra en stark kvinna som förlorade sin mamma och beslutade sig att resa utomlands för att finna sig själv. Med detta avsnitt vill jag inspirera till att gå din egen väg även när det är svårt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-09
Länk till avsnitt

Inspiration till meditation- Jimmy Tjärnlund

Jimmy Tjärnlund började sin inre resa tidigt och blev introducerad till meditation som 12 åring; han utvecklade sedan sin kunskap inom Vipassana tekniken i Indien. Jimmy har tidigare startat ett dussintal företag och är numera business coach och livscoach, han coachar män och kvinnor till att leva ett sant liv och nå sin fulla potential. Jag bjöd in honom en ANDRA gång till podden för att denna gång fråga honom frågor om meditation i syfte att inspirera er och mig själv.

Lyssna till detta avsnitt! Och kom ihåg att sprida till andra och lämna en recension i din podcaster app eller var du lyssnar ifrån.

Tack för att du lyssnar. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-02
Länk till avsnitt

Stressen över våra kroppar - Karin Björkegren Jones

En härlig intervju! Och jag fylldes med energi. Jag bjöd in Karin Björkegren Jones för att tala om vår relation till våra kroppar och om hennes tid när hon hade cancer. Karin är journalist och yogalärare som älskar ta reda på hur det egentligen är, för att sen skriva inspirerande böcker inom hälsa och förmedla det svårbegripliga mer lättförståeligt till andra. Vi pratar om också om lymfsystemet, stress och mycket mer. Lyssna till en stark och energigivande kvinna.

Tack för att du lyssnar. 

Caroline Norbelie  

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-26
Länk till avsnitt

Från trygg anställning till passion - Caroline W Söderblom

Som en uppföljning på förra avsnittet, då jag pratade om hur man kan skapa förändring och våga gör det man vill. Detta avsnitt är mer konkret och till för att inspirera dig som känner stress, och känner dig fast på ett jobb som du inte trivs med. Jag vill inspirera dig till att våga följa ditt hjärta och till att arbeta mer lustfyllt. Caroline W Söderblom arbetade inom marknadsföring. Efter skilsmässa tog Caroline beslutet att göra det som hon brinner för. Lyssna på Caroline och hennes mod då hon sadlade om till personlig tränare och startade sitt företag Movology. Hon ger massor av konkreta tips om hur man ska tänka..

Tack för att du lyssnar!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-19
Länk till avsnitt

Skapa förändring, ny karriär eller hitta din passion - Caroline Norbelie

Hur man förändrar sitt liv och hittar sin passion finns det många svar på. I detta avsnitt berättar jag en väg som jag tror på. Att identifiera vem du är, rädslor, hinder, att hitta nya sätt att leva på och att gå all in när du hittat något som intresserar dig och väcker intresse. 

Lyssna gärna och sprid! Hoppas jag inspirerar dig! 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-12
Länk till avsnitt

Natur, örter och stress - Carmela Guida

I det här avsnittet berättar Carmela Guida om örter och hur vi kan använda örterna för att må bra. Jag tycker det är spännande. En del av vår stress är att vi kommit för långt ifrån naturen. Vi är inte längre en del av den. Även om jag tror alla kan skriva under på att när vi är i naturen så mår vi bättre. Carmela har växt upp med att använda sig av naturen. Jag är intresserad av hur vi stressade människor kan använda oss av den. Lyssna! 

Ha en bra vecka / Caroline Norbelie 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-05
Länk till avsnitt

Vilka lärdomar har jag fått av Prestationspodden?

I år firade podden 5 år! Och jag har fått frågan att summera vad jag lärt mig under dessa fem år. Det tog lite tid för mig att få tid att fundera över vad det är jag lärt mig. Så vill ni ta del av den kunskap jag fått under åren. Jag tycker det är en utmaning att prata utan gäst. Så gillarna detta låt mig veta. Och framförallt tack att du lyssnar.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-29
Länk till avsnitt

Osteopati: Ett sätt att läka kroppen efter stress - Pierre Lundqvist

Jag hade turen att för länge sedan testa osteopati när min kropp var trött då jag var småbarnsmamma. Sömn kan i stunder var svårt för mig och i våras när jag märkte att jag igen hade svårt så testade jag allt. Köpte alla vitaminer i världen, gick på akupunktur för halv min lön för att jag tillslut kom på att Osteopati hjälper mig. Jag känner mig som en ny människa efteråt. Totalt centrerad och glad. Min man brukade fråga mig vad är det han gör och jag hade svårt att beskriva.

I det här avsnittet intervjuar jag Pierre Lundqvist om vad Osteopati är. Pierre har själv upplevt stress och har många kloka tankar kring det. 

Kom ihåg att gå in på er podcaster app och lämna en recension då sprids podcasten till fler och fler kan bli hjälpta med stressen.

Ha en härlig vecka! Caroline 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-22
Länk till avsnitt

Resan efter utmattningen och förlusten av en mor - Lotta Sirc

Det är inte bara Lotta Sircs resa efter utmattning där hon sadlade om från lärare till att starta eget som skribent jag vill belysa med detta avsnitt. Hon berättar om hur det var att förlora sin mamma tidigt och hur omvärlden inte ville veta av det. Inte vågade prata om det. 

Är du utmattad och behöver inspiration att våga ta steget till något nytt- så lyssna! 

I avsnittets försnack uppmanar jag till att gå emot dina rädslor. 

Ha en fin sommar vecka och kom ihåg att lämna en recension i din podcaster app. 

Caroline 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-15
Länk till avsnitt

Vad är Ayurveda och hur hjälper det mot stress? - Dr. Tejal

Hur kan man må bra i denna stressiga värld? Jag vill undersöka olika sätt att leva på som gör det lättare att må bra och att applicera Ayurveda är ett sätt. Jag intervjuade Dr Tejal som har en lång utbildning inom Ayurveda. Jag tycker hon är intressant på många sätt. Hennes kunskap, närvaro och att hon levt på flera olika ställen i världen vilket ger henne en bredare syn. Vad är Ayurveda? Och hur kan det läka dig från stress?

Avsnittet är på engelska och jag ber om ursäkt i förväg för eventuell svengelska:)

Tack för att du lyssnar! Sprid gärna podden genom att gå in på din podcaster app och ge en recension eller ett par stjärnor. Gärna fem:)

Ha en fin vecka

Caroline

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-08
Länk till avsnitt

Förhållningssätt till prestationskrav - Stina Lönnkvist

Stina som är influenser och driver företaget Mantle. Som influenser vill hon inspirera andra att nå sin fulla potential med allt vad det innebär. Och i det här avsnittet pratar vi om prestation, prestationskrav och hur hon hanterar det. Stina har en förmåga att nå sina drömmar och hur hon gör talar vi om i detta avsnitt.

Lyssna till en klok person.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-01
Länk till avsnitt

Stark genom klimakteriet - Monika Björn

Nu är det tredje gången jag lyfter klimakteriet i podden. Det gör jag för att 

det är något som inte prioriteras av samhället eller sjukvården. Det behöver pratas om. Och jag antar att stressen hon kvinnor under klimakteriet är stort. Hur man ska må bättre och vad man kan göra talar jag med Monika Björn som skrivit boken: Stark genom klimakteriet. Dessutom föreläser hon, har retreats och coachar inom ämnet. 

Lyssna till en kunnig och inspirerande person. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-24
Länk till avsnitt

Stressen och nervsystemet - Lotta Kasche

Lotta Kasche är psykolog och kan mycket om nervsystem och anknytning. Det avsnitt handlar om det och hur man kan jobba med sig själv för att få ett lugnare nervsystem. Vi pratar om tillståndet social engagement när man är här och nu och får kontakt med andra på riktigt. 

Lyssna till en kvinna med mycket kunskap och hög närvaro.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-17
Länk till avsnitt

Ett samtal om medberoende - Tess Engdahl

Vårt medberoende till andra skapar stress. Ett medberoende behöver inte vara bara till någon som dricker. Som man kanske tror när man hör ordet. Det behöver inte vara ett medberoende till någon som missbrukar alkohol, det kan vara till en person som är arbetsnarkoman, som missbrukar sociala medier, medberoende till någon som är psykisk sjuk eller många andra orsaker. I det här avsnittet så berättar Tess som är yogalärare och sångerska om sitt medberoende och hur hon aktivt jobbar med det. Jag blev inspirerad av Tess och hennes styrka och tycker vi hade ett fantastiskt samtal.

Lyssna till en cool kvinna! Med ett ämne som är viktigt! 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-10
Länk till avsnitt

Compassion - Susanne Engren & Maria Elmfeldt Öhrskog

Compassion är förhållningssätt till livet som hjälper oss att komma i kontakt med värme, vishet och förståelse för att bättre ta hand om oss själva och vår omgivning. Compassion är något som många önskat att jag ska ta upp i podden. Susanne är affärsekonom och yogalärare och Maria är psykolog och tillsammans har de skrivit en bok som heter Vila i dig själv som handlar om compassion. Lyssna till två kloka kvinnor.

I avsnittet lottar jag ut deras bok!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-03
Länk till avsnitt

Yoga Nidra för en bra sömn & att sätta intentioner från det undermedvetna - Fredrik Binette

Jag träffade Fredrik första gången på Yogamana i Stockholm. Trött och förvirrad la jag mig ned på yogamattan för att för första gången utöva Yoga Nidra. Helt blown away av hur härligt det var det vara att bli guidad av Fredrik och dessutom efteråt så var det som om jag hade sovit i 4 timmar. Jag var återställd. 

Det var en period då jag hade svårt med sömnen. Och då lyssnade jag även på passen nattetid via en digital länk.

Den här intervjun handlar om mycket mer än så. Vi pratar om att sätta mål och intentioner från sitt undermedvetna. När vi avslutade intervjun var min första tanke. Det här gör vi igen. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-27
Länk till avsnitt

Lust är stressens motpol - Annika Munter

Lust är en motpol till stress. Och med detta avsnitt vill jag inspirera till att börja undersöka vad som är lustfyllt i livet. Det kanske så att livet du lever saknar passion, sex, glöd och kreativitet? I den värld vi lever i så är vi många som stänger ned och inte lever fullt ut. Det leder ofta till utmattning. Annika Munter är skribent och arbetar på Blachestories. Hon är en härlig och färgsprakande kvinna med en törst efter att leva ett roligt och lustfyllt liv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-20
Länk till avsnitt

Personlig utveckling som hobby - Kristin Kaspersen

Jag inspireras av människor som tar ansvar för sina handlingar och som ständigt är i utveckling. Kristin Kaspersen är dagens gäst och hon arbetar med sin personliga utveckling. Det var en tid då Kristin upplevde utmattning. En utmattning som blommar upp när det är för mycket. Varifrån det kommer är oklart då hon drabbades av en 

 luftrörssjukdom där symptomen som varierar. 

Vi pratar om vad förväntningar gör med oss och hur det blir när vi antar utan att ta reda på vad som är .

Lyssna till en inspirerande kvinna. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-13
Länk till avsnitt

Utmattad hjärnforskare - Hedvig Söderlund

När Hedvig Söderlund blev befordrad till professor i psykologi var hon sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. Hon hade, på både nationell och internationell nivå, framgångsrikt forskat på hur minnet är organiserat i hjärnan. Minnet påverkas i hög grad vid utmattning

I podden berättar hon om sin egen historia, om framgång och motgång, om iakttagelser hon gjort i forskarvärlden, om hur hon som kvinna blivit sämre behandlad än männen. Det pratar vi mycket om samtidigt som jag inser att jag kommer vilja ta upp det ämnet i podden mer. För vad kan vara mer dränerade än att bli diskriminerad pga av kön.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-06
Länk till avsnitt

EMDR kan lösa trauman - Fredrik Holmborg

Vissa saker som händer sätter sig i kroppen och hur mycket vi än pratar så försvinner inte känslan. Då kan Emdr behandling vara precis vad du behöver. 

EMDR (Eye Movement Desenssitization and Reprocessing) är en evidensbaserad metod. Bearbetning med EMDR lyfter upp och bearbetar traumatiska händelser som olyckor, dödsfall, övergrepp, men även långvariga missförhållanden som en dålig uppväxt. Även depressioner, fobier, tvång, missbruk och smärta kan behandlas. Ofta ser vi inte våra egna trauman som tillräckligt stora att behandla. Men det tycker jag vi ska ändra på. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-29
Länk till avsnitt

Näring som vi behöver vid stress - Marie Levin

Mari Levin drev en klädbutik i London samtidigt som hennes tvillingsöner var 3 år gamla. Att jobba hårt och hålla hög nivå var en självklarhet. Till utmattning var ett faktum. En utmattning som ledde henne in på en helt ny karriär. Mari tog reda på allt som kunde få henne att må bättre och det ledde henne in på att bli näringsterapeut. Detta avsnitt är verkligen fullproppat med tips om vad du kan göra för att boosta dig själv som både utmattad eller om du är stressad.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-22
Länk till avsnitt

De bästa tipsen för en bra sömn - Claire Anne Eriksen

Sömnen är något många svenskar lider av. Jag bjöd in Claire Anne Eriksen som är en forskare inom sömn för att svara på hur får man skapar en bra nattsömn. Och jag måste säga att hon levererade otroligt många handfasta tips och många av tipsen har jag aldrig tidigare hört.

Så in och lyssna och sov gott! 

Kom ihåg att sprida podden till vänner!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-15
Länk till avsnitt

Det aldrig försent med en ny karriär - Annica Liljeblad

Med detta avsnitt vill jag inspirera er alla till att det är aldrig försent att skapa förändring. Det spelar ingen roll om det gäller förändring inom dig, nytt jobb eller kanske hitta en ny hobby. Varje dag är en ny chans. Eller kanske snarare varje andetag är en ny chans.

När Annica fyllde 50 år kände hon att hon var på väg att vissna. Hon tog mod till sig att uppfylla sin livslånga dröm. Hon utbildade sig till skådespelare. Tveklöst äldst i klassen men med ett mod som är imponerande.

Sedan dess har Annica landat i flera spännande roller och har medverkat i bland annat

Ruben Östlunds Oscarsnominerade ?The Square?.

Lyssna till en inspirerande person och en fantastisk resa. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-08
Länk till avsnitt

Mod, inre styrka och stress - Annie Lööf

Äntligen kan jag släppa detta efterfrågade avsnitt med Annie Lööf. 

Vi pratar om hur hon hittar mod, hur hon finner styrka i kris, hennes bok, målsättningar. Annie berättar om de tuffa åren då båda hennes svärföräldrar gick på kort tid bort i cancer, samtidigt var hon en av tre som kandiderade till att efterträda Maud Olofsson som partiledare för Centern. Lyssna till en modig och stark person!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-01
Länk till avsnitt

Vad är stress? - Giorgio Grossi

Giorgio Grossi är beteendevetare, legitimerad psykoterapeut och docent i medicinsk psykologi och forskare. Jag är nyfiken på hur han ser på stress och hur han ser på den typiska personligheten som bränner ut sig.

Jag lottar ut hans senaste bok:

Krisstress: att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar

Gå in på carolinenorbelie.com och signa upp för mitt nyhetsbrev. Skriv en rad om varför just du ska ha boken. Lycka till!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-25
Länk till avsnitt

Hur lite behövs för att du ska sättas ur spel? - Micke Gunnarsson

Micke har över 20 års erfarenhet av personlig utveckling, lärande, digitalisering och framförallt vår relation till våra barn och unga. Han brände ut sig och har sedan dess tagit tag i sitt liv på ett imponerande sätt. Vi hade ett härligt samtal och vi pratade om hur vi är med våra barn, att vi bygger upp orimliga nivåer och en vilja hur vårt liv ser ut och hur bland annat konsumtion driver oss till att gå in i väggen. Vi pratar om digitaliseringen, rädslor och ja, om livet själv. Detta är ett fullspäckat avsnitt med där vi pratar kring personlig utveckling. Lyssna! 

Gå in på carolinenorbelie.com om du vill läsa mer om podden eller prenumerera på Prestationspoddens nyhetsbrev. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-18
Länk till avsnitt

Var dig själv och finn din potential - Christer Olsson

Jag inspireras av Christer sätt att sätta fingret på hur vi människor är, var vi brister och vad som gör att vi frigör vår potential. Christer Olsson är en inspiratör, en fantastisk föreläsare och coach. I det här avsnittet talar vi bland annat om att känna sig som en bluff och vikten av att vara oss själva och att våga tro att det duger.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-11
Länk till avsnitt

Vad är lycka?

Vad innebär det egentligen att vara lycklig och hur blir man det? Det har jag pratat med Agnes Sjöström om som har Lyckopodden. Precis som jag nördar hon ned sig i människans mående. Agnes pluggar psykologi och har träffat massor av människor som hon diskuterat lycka med. Lyssna till en underbar människa.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-04
Länk till avsnitt

Sprider kunskap om stress - Markus Runhager

Markus Runhager drabbades av en panikångest attack och trodde att skulle dö. Det blev en vändning i hans liv. Han började se livet med andra ögon. Markus var bara 25 år när han gick in i väggen. Efter att ha haft en jobbig tid, mycket jobb och dessutom en jobbig skolgång bakom sig så gick det inte längre. Idag arbetar Marcus delvis med sin dröm ? att föreläsa om sin historia, psykisk ohälsa och personlig utveckling.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-25
Länk till avsnitt

I tystnad finner du nya idéer - Linn Ajland Liffner

Linn Ajland Liffner är en härlig och minst sagt driven person som mattade ut sig och under sin sjukskrivning få fick chansen att äntligen stanna upp och lyssna vad hon egentligen ville i livet. 

Är du sugen på att testa dreja då ska du gå till Drejverkstaden. Inte bara för att det är ett vackert och härligt ställe utan för att dreja i sig är meditativt och väldigt bra om du är stressad eller utmattad.

Vi pratar om mycket, varför hon pressat sig själv, har höga krav och hur hon har tagit hjälp med sitt medberoende.

Lyssna till en klok person. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-18
Länk till avsnitt

Lev din sanning-Doctor Diamantis

Av ren tur hittade min man Doktor Diamantis inlägg på instagram om att vinterbada.

Det är jag väldigt tacksam över. För vilket härligt samtal om livet, hitta sin sanning och stress och hälsa. Jag har sällan blivit så glad och tillfreds efter ett samtal. Doktor Diamantis är läkare i Kinesisk medicin, utbildad inom funktionsmedicin och inom Naprapat. Men framför allt en väldigt klok människa.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-11
Länk till avsnitt

Stress, trauman och tapping - Ulf Sandström

Vad är tapping och hur fungerar det? Ulf har hjälpt tusentals klienter att nå sin fulla potential privat och som företagsledare, OS-atleter, elitfotbollsspelare, artister eller hjälparbetare. 

Han åker till krigsdrabbade områden och arbetar med människors trauman. Dessutom har han en spännande bakgrund som pianist och hypnotisör. Som tidigare pianist var slaget hårt när hans armar slutade fungera. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-04
Länk till avsnitt

Klimakteriet och din superkraft - Katarina Wilk

Det kan vara så att du är i klimakteriet även om läkarna vill behandla det som en utmattning. Katarina Wilk är författare och journalist inom medicin och hälsa. Katarina var med om att må otroligt dålig och läkarna ville ge henne serotonin. Enligt dem var hon utmattad. Hon kände att det inte stämde, som den journalist hon är tog hon reda på vad det egentligen var. Det ledde till att hon skrev boken:

PERIMENOPOWER - HITTA DIN SUPERKRAFT NÄR HORMONERNA SVÄNGER

Lyssna till ett viktigt avsnitt med tips om hur du kan må bättre även när hormonerna spökar.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-28
Länk till avsnitt

För inre glöd och lyskraft - Cecilia Gustafsson

Cecilia vill bidra till inre glöd och yttre lyskraft och det gör hon genom en mångsidig träning som där kraft, rytm, grace och stillhet ingår. Bara genom att träffa Cecilia digitalt så såg jag att hon själv utstrålar det hon vill uppnå för sina kunder. Ett jättehärligt samtal om stress, träning och skogsbad. På fråga hur ska vi må bättre så svara Cecilia att hon tror vi ska försöka vad mer danska! Alltså vara lite mer softa. Vilket bra svar. Ingen kan hålla med henne mer än jag.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-21
Länk till avsnitt

Psykisk ohälsa inom idrotten - Richard Magyar

Richard Magyar är fotbollsspelare och spelar för Hammarby. I vårt samtal berättar han om sin psykiska ohälsa som han tidigare har kämpat med och om att han bevittnat ett självmord som 18 åring vilket lett till att han är ambassadör för Suicide Zero, en organisation som arbetar med självmordsprevention och med att belysa ämnet psykisk ohälsa. 

Jag är inte bara imponerad av honom som fotbollsspelare utan även av hans personliga utveckling, styrka och mod att våga berätta som det är. Jag är så glad att han finns och är en förebild för många unga och inte minst för min fotbollsgalning till son Lucas. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-14
Länk till avsnitt

Andning

Ulrica Norberg är föreläsare, yogalärare, andningscoach och har skrivit ett flertal böcker bland annat boken Andas. Hur påverkas vi av vårt andetag? Det pratar vi om i dagens avsnitt. Andetaget är så viktigt och vi avsnittet blev betydligt längre än tänkt då vi kom in på livet, naturen innan vi väl pratade andning. Lyssna till ett intressant och högaktuellt ämne med tanke på Covid19. Andning. Jag tror ju starkt på att vi skulle minska den psykisk ohälsan om vi lärde ut andning till våra barn.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-07
Länk till avsnitt

Nyårsceremoni

Detta är igen ett lite panik insatt avsnitt. Det har varit krångligt med intervjuer innan jul. Jag knåpade ihop det dagen efter julafton. Det blev en nyårsceremoni precis en sån jag gör varje år. Ni sätter upp mål. Jag guidar er. Ni lyssnar, pausar och arbetar med era mål. GOTT NYTT ÅR UNDERBARA LYSSNARE!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-31
Länk till avsnitt

Reflektioner från 2020

Hjälp. Som mycket annat ställdes min intervju med en person in! Två dagar innan jul och jag vill ju ändå leverera ett avsnitt. Jag blir intervjuad av Linda om hur jag ser på detta år. Det blev ganska spontant. Hoppas ni gillar det. Det är svårt med ljud på distans men jag tror det blev ganska bra. Även nästa avsnitt är ett eget avsnitt där jag pratar om målsättning och guidar er genom en nyår! Nästa år är fyllda av spännande intervjuer. God jul!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-24
Länk till avsnitt

Tips och tankar från en utmattning

Det blev för mycket. Under för lång tid har Natasa tryckt undan känslorna från att flytt ett krig. I detta avsnitt berättar Natasa om hennes utmattning som till mycket grundar sig på vad hon tidigare varit med om. Och även om du inte upplevt ett krig som liten så finns det mycket som händer i uppväxten som kokar inom oss och till slut ligger till grund till en utmattning.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-17
Länk till avsnitt

Ljudets påverkan på stress: Allan Montan

Hur påverkar ljud oss? Och hur påverkas vi av alla sinnesintryck. Det är något Allan har funderat över och har spännande tankar kring. 

Detta är spännande tycker jag eftersom många jag möter efter utmattning är ljudkänsliga. Det är som om våra sinnen inte orkar med. Och att stress göra att vi inte längre använder alla våra sinnen. 

Lyssna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-10
Länk till avsnitt

Lärdomar från en utmattning

Efter utmattning kommer faktiskt väldigt bra saker. Speciellt om man är beredd att ändra beteenden. Fia fann sitt värde och började sätta gränser. Att matta ut sig kan vara början på ett helt nytt liv. I detta avsnitt pratar jag med Fia Feljde, som arbetar som Copywriter om hennes tid som utmattad och hur hon har det idag då hon är tillbaka på jobbet igen.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-26
Länk till avsnitt

Lärdomar från utmattning - Babben Larsson

Babben Larsson är verkligen inte bara rolig, hon är väldigt insiktsfull också. Vi pratade om hennes utmattning och hur hon har förändrat otroligt mycket i hennes liv sen dess. På frågan om varför vi svenskar är så stressade svara Babben att vi manifesterar vårt värde genom att jobba hårt vi har ett kollektivt dålig självkänsla. Och det stämmer ju. Vem är vi utan våra jobb och prestation? Lyssna till ett avsnitt fullt med insikter och kloka tips.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-19
Länk till avsnitt

Att prestera och må bra

Vad händer när vi presterar för andra? När vi presterar från våra rädslor? Sofia Viotti som är Psykolog och skrivit boken Utan press beskriver i detta avsnitt prestationssvårigheter och hur man kan prestera och må bra.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-12
Länk till avsnitt

Homoner och stress

Ta fram dansen inom dig och dansa loss hemma eller ännu bättre dansa i grupp. Det är ett av tipsen vi får av kloka Jenny som utbildar i hormonhälsa och Justissemetoden ? en symptothermal metod för fertilitetsförståelse. Jenny tycker att

PMS, mensvärk eller PCOS är inte något vi måste må dåligt av utan att det är signaler om underliggande problem. I detta avsnitt pratar vi om kvinnokroppen och vad den behöver och hur vi ska tänka gällande stress och hur vi kan leva för att våra binjurar ska må bra igen.

Lyssna till en skärpt kvinna med massor av kloka tips.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-05
Länk till avsnitt

Medberoende

Medberonde. Vad är det? Hur påverkar det att växa upp eller leva med en missbrukare? Någon som t.ex dricker. Vad händer med barnet som växer upp och ska tackla livet, skapa relationer och prestera. Det pratade jag med härlga Bo Blåvarg, psykolog och enhetschef på Ersta vändpunkt.

Att vara medberoende skapar stress och kan verkligen vara anledning till att man mattar ut sig.

Jag har tekniska problem så bilden kommer senare.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.