Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Förhandlingspodden

Förhandlingspodden

Gillar du förhandlingar? Då är Förhandlingspodden något för dig. Tillsammans med aktuella gäster får vi höra om spännande case och gästernas bästa förhandlingstips. Programledare är advokat Carl Fhager, MAQS Advokatbyrå, som ägnat halva sitt liv åt att skriva och förhandla olika avtal. Har ni frågor om förhandling eller tips på gäster så tveka inte att kontakta Carl på forhandlingspodden@maqs.com. Ansvarig utgivare: Carl Fhager Teknik/klippning; Simon Löfving och Mattias Åsén.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

forhandling.podomatic.com

Avsnitt

Ernst Billgren – Geniet


Förhandlingspodden presenterar stolt Ernst Billgren som gäst i detta avsnitt. Ernst Billgren är en av Sveriges mest kända nu levande konstnärer. Ernst berättar om sin syn på genialitet och konstnärskap. Vi går igenom tavlans resa från pensel till vägg, både rent faktiskt, men även kommersiellt. Ernst har också en förhandlingsmetod som varit mycket lyckosam för honom. Missa inte detta speciella och häftiga avsnitt med konstnären och geniet Ernst Billgren.
2019-04-22
Länk till avsnitt

Klas Hallberg – Sitt Ner och Håll Käften!


I detta häftiga avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi supertalaren Klas Hallberg. Klas är tre gånger utsedd till årets talare och nyligen blev han rankad som en av världens nio bästa talare. Klas tar oss igenom talarbranschen och hur den funkar och dessutom spanar han in i framtiden – hur ska vi förhålla oss till en föränderlig värld? Vilka metoder behöver man ha för att komma framåt på bästa sätt? Ett avsnitt med mycket energi. https://klashallberg.se/
2019-04-15
Länk till avsnitt

Mattias Ljungberg – Prins Carl Philips bröllopstårta


Alla har väl någon gång varit på café, bageri eller konditori. I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi Mattias Ljungberg. Mattias driver Tössebageriet, och även Mr Cake tillsammans med Roy Fares. Ni har sett honom i flera tv-program såsom Hela Sverige bakar och Det stora tårtslaget. Mattias berättar om hur affärerna funkar i cafebranschen. Vi ska också hantera den helt central frågan: kan man förhandla på ett konditori? Slutligen ska ni få reda lite på bakgrundsstoryn kring Prins Carl Philips häftiga bröllopstårta.
2019-04-08
Länk till avsnitt

Hans Wallenstam – Konsten att göra en bra fastighetsaffär


Hans Wallenstam är fastighetsmagnaten som sedan länge är vd för Wallenstam. Tillsammans med Hans ger vi oss in i fastighetsbranschen och diskuterar allt från den omdiskuterade Mipim-mässan i Cannes till hyresrättens framtid. Hans berättar hur man gör en fastighetsaffär på bästa sätt och spånar även kring vilket land i världen man ska investera om man är lite riskbenägen. Idrott, föreningsliv och sponsring behandlas också utifrån Hans långvariga och djupa engagemang i Pixbo Wallenstam.
2019-04-01
Länk till avsnitt

Mika Kjellberg – Modellbranschen bakom kulisserna


Träffa Mika Kjellberg, modellagent och grundare av agenturen Mikas. Mika har varit med sedan modellbranschen startade och sett den växa - och förändras. Mika tar oss med bakom kulisserna och berättar hur kända modeller, som Emma Wiklund och Victoria Silvstedt, byggt upp sina karriärer.
2019-03-25
Länk till avsnitt

Lars Wallin – Förhandla med elegans


Lars Wallin är stjärndesignern som tar fram spektakulära klänningar, kläder och smycken för många av våra mest kända kvinnor. Lars berättar om hur modebranschen fungerar, vart framtiden pekar och avslöjar även lite tankar om sina nya kollektioner. Vi får också veta hur det är att arbeta med kändisar, hur bygger man förtroende bland kungligheter och andra celebriteter. Slutligen ger Lars några vassa råd om hur man ska förhandla med stil. För mer info: www.larswallin.com
2019-03-18
Länk till avsnitt

Jonas Eriksson – Förhandla med Ronaldo


Jonas Eriksson är superentreprenören som blev fotbollsdomare och i den rollen blev han Sveriges bästa och genom tiderna mest meriterade domare. Sedan Jonas tröttnade på svågerpolitiken inom FIFA och slutade som domare i våras har han ånyo börjat som entreprenör och håller även väldigt uppskattade föreläsningar. Vill du veta hur man kan förhandla med en domare, hur en domarkarriär fungerar egentligen, hur det är att behandla Ronaldo som alla andra och lite till. Missa inte detta spektakulära avsnitt av Förhandlingspodden !
2018-12-17
Länk till avsnitt

Annette Magnusson – See you in court!


Annette Magnusson är generalsekreterare för Skiljedomsinstitutet vid Stockholms Handelskammare och hon om någon har koll på det här med skiljeförfaranden. För det är ju så i en del förhandlingar, att alternativet till en uppgörelse är en process. Vad innebär en process inför en skiljenämnd? Vad kostar det? Och vad är skillnaden mot domstolsprocess? Kan och ska man använda verktyget medling? Välkomna till ett mycket matnyttig avsnitt där vi går lite mer på djupet kring alternativet process. För den som önskar mer info om Svenska Skiljedomsinstitutet rekommenderas denna film som togs fram med anledning av Svenska Skiljedomsinstitutets 100-årsjubileum: https://vimeo.com/205567614 https://sccinstitute.com/about-the-scc/scc-100-years/the-quiet-triumph/
2018-12-10
Länk till avsnitt

Johan Trouvé – Västlänkens förkämpe


Johan Trouvé är vd på Västsvenska Handelskammaren. Johan berättar för oss om varför han tycker den omdiskuterade Västlänken är en bra ide. Och även om hur så stora infrastrukturprojekt överhuvudtaget kommer till. Vem kommer med iden och hur går förhandlingen till. Detta och mycket annat i detta spännande avsnitt.
2018-12-03
Länk till avsnitt

Peter Bagge – ”Hej, det är Uppdrag granskning som ringer”


Peter Bagge är mångårig chef på Uppdrag granskning. I denna roll får han ofta uppgiften att prata med den som ska granskas och försöka få personen och ställa upp på en intervju. Hur bygger man förtroende när man börjar på minus? Vilka villkor och krav accepterar Uppdrag granskning och SVT i samband med intervjun? Peter tar med oss bakom kulisserna i dessa delar. Många PR-konsulter håller kurser i vad man ska göra när Uppdrag granskning ringer - för alla Förhandlingspoddens lyssnare berättar nu Uppdrag granskning själva vad de har för råd till den som får ett samtal.
2018-11-26
Länk till avsnitt

Torsten Jansson – Förhandla alltid dagen före julafton


Torsten Jansson startade New Wave Group i en källare i Dingle. Företaget är idag ett multinationellt börsföretag. Hur har denna resa varit möjlig? Torsten berättar om hur man behåller företagskulturen under en tillväxtresa. Som vd för ett världsomspännande företag har Torsten 150-200 resdagar och han ger sina bästa tips på hur man förhandlar i en internationell miljö. Vi pratar särskilt om USA och Danmark. Dessutom ger Torsten sitt bästa förhandlingstips, som är av det lite mer udda slaget. Missa inte detta avsnitt med superentreprenören Torsten Jansson
2018-11-19
Länk till avsnitt

Susanne Birgersdotter – Älska ditt företag som din bebis


Träffa serieentreprenören och appdrottningen Susanne Birgersdotter. Susanne nominerades till utmärkelsen Näringslivets mäktigaste kvinna av Dagens Industri både 2017 och 2018. Tillsammans med Susanne ska vi prata om hur mycket det kostar att bygga en app - och hur man tjänar pengar på den. Vi kommer in på frågan om hur man både som investor och entreprenör ska tänka när det är dags för kapitalanskaffning och slutligen slår Susanne ett slag för en av hennes hjärtefrågor - kvinnligt entreprenörskap.
2018-11-12
Länk till avsnitt

Per Schlingmann – Om Annie Lööfs misstag, framtidens rådgivare och livet som författare


Vi möter Per Schlingmann. Mannen som var hjärnan bakom Nya Moderaterna. Idag är han föreläsare, författare, rådgivare - och mycket annat. Per har blicken mot framtiden och kommer med flera viktiga och relevanta spaningar. Hör honom även berätta om steget in i författarlivet, synen på näringsliv kontra politik och framtidens rådgivarroll. Och såklart ger Per sin syn på regeringsbildningen och vad han anser vara vissa överraskande misstag.
2018-11-05
Länk till avsnitt

Biskop Susanne Rappmann - Att förhandla med Gud


Det sägs ju att man ska känna sin motpart och veta hur man pratar med densamma. Så, vem är Gud och hur pratar man med Gud? Varför finns det ondska i världen om Gud är god och allsmäktig. Och hur ska man sköta snacket med Sankte Per så att man kommer till himlen och inte helvetet när man knackar på den dörren en dag. Biskop Susanne Rappmann tar med oss på ett annorlunda avsnitt där vi lär oss att förhandla med Gud.
2018-10-03
Länk till avsnitt

Sofia Kacim – Bitch better have my money


Sofia Kacim är expert på millennials. Hur skiljer sig deras syn på karriär och vardag? Hur ska man hantera millennials i förhandlingar och affärer? Sofia är dessutom retorikexpert och ger oss några handfasta tips på hur vi kan utveckla vårt sätt att kommunicera. Slutligen berättar Sofia vilken låt man ska lyssna på före en löneförhandling.
2018-09-24
Länk till avsnitt

Niclas Eriksson – Hur mycket kan man pruta på Elgiganten?


Träffa Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, som blev utsedd till Handels mäktigaste 2017. I detta avsnitt ska ni få veta hur mycket ni kan pruta i en Elgigantenbutik, vilket som är det bästa sättet att hantera mellandagsrean och mycket annat matnyttigt. Vi ska också gå igenom hur branschen förändras i tider av digitalisering samt höra mer detaljer kring Elgigantens förvärv av Phonehouse.
2018-09-18
Länk till avsnitt

Sören Holmberg – Vem blir Sveriges nya statsminister?


Professor emeritus Sören Holmberg kan allt om svensk politik och svenska val. Sören berättar för oss om hur förhandlingarna går till nu, vad vi har framför oss och han berättar även vem som blir Sveriges nästa statsminister. Avslutningsvis diskuterar vi även hur demokratin mår just nu. Demokratin i Sverige råkar fira 100 år just i år. Klippning: Simon Löfving
2018-09-11
Länk till avsnitt

Sommarhälsning


Då var det dags att avsluta säsong V av Förhandlingspodden. Totalt är vi nu uppe i 58 avsnitt av podden så ni har mycket matnyttigt att lyssna på i solstolen under semestern. I detta säsongsavslutande avsnitt sammanfattas de olika poddavsnitten från denna säsong. Glad sommar och på återhörande! Klippning: Simon Löfving
2018-05-23
Länk till avsnitt

Mattias Göransson – Carolas raseri


Mattias Göransson är mannen som har ritat om den svenska magasinsbranschen. Han startade Offside 1999 och Filter 2008 och berättar om nyckelfaktorerna för att skapa ett framgångsrikt magasin och om hur Offside och Filter förhåller sig till digitaliseringen i mediabranschen. Mattias berättar om sina erfarenheter av ryssar och avslutar med att berätta om vad som fick Carola att försöka stoppa en publicering i Filter. Klippning: Simon Löfving
2018-05-16
Länk till avsnitt

Markus Schwartz – Lär dig tala som en operastjärna


Markus Schwartz är operastjärnan som på sistone bland annat uppträtt på StockholmsOperan och GöteborgsOperan. Markus lär oss hur man utvecklar sin röst och förbereder sig för sitt föredrag eller sin förhandling. Mängder av konkreta tips i ämnet, allt från hur man tränar på sin andning till vilken frukt man ska äta för att rösten ska bli bästa möjliga dagen efter. Tänk hur mycket man använder sin röst men hur lite man egentligen tränar på den. Missa inte denna chans att få unika och väldigt användbara tips från en riktig expert.
2018-05-08
Länk till avsnitt

Patrick Mörk - En fotbollstransfer bakom kulisserna


Patrick Mörk är Sveriges mest erfarna fotbollssgent med över 30 års erfarenhet och flera hundra genomförda internationella övergångar. Tillsammans med Patrick tar vi en fotbollstransfer från a till ö. Varför vill en klubb ha en spelare, hur går sedan förhandlingarna till, medias roll och vi avslutar med läkarundersökning och signing. Missa inte chansen att komma bakom kulisserna på det man annars bara läser om i media. Klippning: Simon Löfving
2018-04-30
Länk till avsnitt

Marcus Risberg – Ett bastubad innan förhandlingen?


Förhandlingspodden träffar Marcus Risberg i detta avsnitt. Marcus är vd på Tallink Silja. Tillsammans med Marcus pratar vi om rederibranschen, hur ser affärsmodellen ut. Marcus är född i Finland, uppvuxen på Åland och sedan 20 år bosatt i Stockholm. Han är med andra ord väl lämpad att prata finsk-svensk förhandlingskultur. Ni får svar på frågorna hur man ska agera om en finne är tyst, ska man babbla eller vara lika tyst. Och ska man sätta sig med motparten i bastu innan förhandlingen?
2018-04-24
Länk till avsnitt

Charlotte Ljunggren – Spelet bakom kulisserna på flygplatsen


Charlotte Ljunggren är flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. Charlotte berättar om hur en flygplats bygger sin affärsmodell. Ni får också veta varför man får bussgate med ett flygbolag medan ett annat flygbolag får bästa position på flygplatsen. Och kanske undrar ni varför vissa flyglinjer startas och andra inte. Charlotte berättar om spelet bakom luftvägarna. Klippning: Simon Löfving.
2018-04-16
Länk till avsnitt

Maria Hemberg – Att förhandla i Kina


Maria Hemberg är chefsjurist för Volvo Cars. Hon är dessutom sekreterare i Volvos styrelse och styrelseledamot i Sweden-China Trade Council. Det är med andra ord en riktig tungviktare som gästar Förhandlingspodden och delar mig sig av sina kunskaper och erfarenheter. Missa inte att ta del av detta avsnitt där Maria lär oss att förhandla, göra affärer och skriva avtal i Kina. Hon berättar dessutom om hur det är att genomföra de mycket stora och komplexa affärer som hon ansvarar för i sin roll på Volvo.
2018-04-09
Länk till avsnitt

Alexander Hallberg – Vad är e-sport - egentligen?


I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi E-sportförbundets ordförande Alexander Hallberg. Alexander berättar om vad e-sport är, hur det är organiserat och likheter respektive skillnader mot ”vanlig” sport. Vi går också bakom kulisserna och reder ut vilka affärer som sker och hur de går till i e-sportvärlden. Slutligen berättar Alexander om den allmänna förhandlings- och affärskulturen inom e-sporten. Hur ska ett företag eller en entreprenör agera om man vill gå in på den scenen.
2018-04-02
Länk till avsnitt

Martin Schibbye – Tyst diplomati


Martin Schibbye satt tillsammans med sin kollega Johan Persson 438 dagar i etiopiskt fängelse. I Förhandlingspodden ger han sin syn på vilket mod som krävs för att genomföra ett sådant uppdrag, hur man samarbetar under extrema omständigheter och slutligen hur man återhämtar sig efter avslutat uppdrag. Vi pratar också om tyst diplomati, den förhandlingsstrategi som användes från den svenska regeringens sida för att Martin och Johan skulle släppas. Martin analyserar också Dawit Isaak-fallet där också tyst diplomati är den väg som används. Martin driver idag sin journalistik på www.blankspot.se Martin Schibbye och Johan Persson har också startat en fond (Kalityfonden) till stöd för fängslade journalister och fotografer. Ni finner den på www.kalityfonden.se.
2018-03-27
Länk till avsnitt

Stefan Tilk – Självkörande bilar och fulla kineser


I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi Nevs vd Stefan Tilk. Stefan berättar hur det är att driva bolag i automotiveindustrin i dessa tider av mycket stor förändring. Hur mycket mer kostar det att bygga en elbil? Kommer vi att få se självkörande bilar ta över i en framtid. Dessutom berättar Stefan om sina erfarenheter av att göra affärer i Kina - Nevs har ju mycket av sin verksamhet där. Avslutningsvis berättar även Stefan om sina tankar kring GAIS där han är nyinvald styrelseledamot.
2018-03-19
Länk till avsnitt

Johan ”RedTop” Larsson – Knark i rockärmen


Johan ”RedTop” Larsson är mannen bakom nya Pustervik, Rocklubben vid Järntorget i Göteborg. Han har också många års erfarenhet av att arrangera klubbar och konserter. Johan berättar om hur man får ihop ekonomin kring en konsert och bjuder på några framgångsfaktorer för att driva en rockklubb på bästa sätt. Slutligen ska vi få sanningen bakom förhandlingarna med alla vanliga och ovanliga artister. Vad svarar Johan egentligen när han får ett krav på att det ska finnas knark backstage. Klippning: Simon Löfving
2018-03-12
Länk till avsnitt

Louise Bergqvist – Köpcentrats framtid


Idag ska vi bege oss in i köpcentrumens förlovade land och träffa en som är mycket väl lämpad att prata om detta, nämligen Louise Bergqvist på det internationella köpcenterföretaget Unibail Rodamco. Där har Louise haft lite olika roller - hon har varit centrumchef för Täby Centrum, centrumchef för Nacka Forum och hon var också centrumchef när Mall of Scandinavia utvecklades och nu är hon leasing manager för både Mall of Scandinavia och Täby Centrum. Så att Louise vet vad hon pratar om. Vi ska prata lite allmänt om köpcentrum, hur går det egentligen? Det talas om en förestående kris för den fysiska handeln och för köpcentrum. Stämmer det? Hur ska köpcentrumen möta detta hot. Med Louise pratar vi också allmänt om förhandlingar med hyresgäster i ett köpcenter.
2018-03-05
Länk till avsnitt

Ann-Marie Skarp – En svit på Grand Hotel


I veckans avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi den färgstarka förlagsdirektören Ann-Marie Skarp. Ann-Marie grundade Piratförlaget 1999, då hon bröt sig loss från Norstedts Förlag, och har sedan dess varit en förnyare i branschen. Vi pratar om bokbranschens utveckling i en digitaliserad värld. Förhandlingar med författare berörs också, liksom vilken roll författarnas agenter spelar i de förhandlingarna. Ni får också svaret på frågan hur en författare ska göra för att förhandla sig till en svit på Grand Hotel. Klippning: Simon Löfving
2018-02-26
Länk till avsnitt

Kristina Lindhe – Svåra fransmän och digital omställning


Här är säsong V av Förhandlingspodden! Vi inleder starkt med Kristina Lindhe som är VD och grundare av Lexington. Bolaget har växt från en idé i Kristinas huvud till att idag finnas i över 20 länder. Kristinas har också vunnit många priser för sitt ledarskap. Med Kristina pratar vi om hur man ska manövrera i det nya digitala landskapet. Hur ska man utveckla sina egna butiker, jobba med återförsäljare samt online. Vi ska även få veta varför Kristina inte gillar att förhandla med fransmän. Klippning: Simon Löfving
2018-02-19
Länk till avsnitt

Andreas Andersen – Livet på andra sidan bron


Andreas Andersen är VD på Liseberg och pratar om hur affärerna går till i Tivolivärlden. Hur mycket kan du egentligen förhandla i kassan när du ska köpa ditt åkhäfte. Vi pratar också om varför danskar är som de är vid förhandlingsbordet och slutligen ska vi få höra Andreas berätta öppenhjärtigt om hur det var att komma till Göteborg med ambitionen att inte ha någon relation med de du gör affärer.
2017-12-11
Länk till avsnitt

Sam Manaberi – Afrikas sol


Vi träffar Sam Manaberi, vd och medgrundare till Trine. Bolaget som finansierar och möjliggör för solentreprenörer att skapa en bättre elförsörjning i Afrika. Podden berör det goda företagandet och en eventuell motsättning med vinstintresset. Också frågan hur denna typ av företagande påverkar förhandlingar. Afrikansk affärskultur och förhandlingsteknik berörs också liksom vikten av att kramas i förhandlingar.
2017-12-05
Länk till avsnitt

Håkan Mild – Från Sportchef till Entreprenör


I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi Håkan Mild. Trollhättans stolthet, som efter en elitkarriär med bland annat VM-brons i USA 1994 övergick i en sportchefsroll i IFK Göteborg. Sedan ett antal år tillbaka är Håkan verksam i näringslivet i olika roller. Vi pratar om galna förhandlingar under sportchefstiden, men även om den intressanta jämförelsen mellan förhandlingar och affärsklimat i sportvärlden och näringslivet. Och vi talar om vad respektive sida kan lära av den andra. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-11-27
Länk till avsnitt

Anna-Karin Wyndhamn – Supernannyn lär dig förhandla med barn och tonåringar


Anna-Karin Wyndhamn är Supernannyn i TV 3:s programserie där hon kliver in och skapar ordning i kaotiska familjer. Anna-Karin berättar om hur du ska kommunicera med små barn samt ger svaret på frågor om mutor är effektivt etc. Vi pratar även om tonåringar och hur du ska sätta regler, hantera skärmberoende etc. Ur sin roll som pedagog ger även Anna-Karin några kloka ord hur man ska agera i en förhandling. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-11-13
Länk till avsnitt

Brynolf & Ljung – Förhandla som en trollkarl


Brynolf & Ljung är trollkarlarna har slagit hela världen med häpnad med sin härliga magi som bygger mycket på perception, minne och alternativa fokuspunkter. Vi ska få lära oss lite om deras hemligheter samt prata om vilka möjligheter man har att översätta deras unika kunskaper in i en kommersiell förhandlingssituation. Detta avsnitt är en livepodd inspelad under en konferens med MAQS Advokatbyrå i Båstad. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-11-06
Länk till avsnitt

Jan Eliasson – Öga mot öga med Saddam Hussein


Träffa Jan Eliasson, mästerförhandlaren och diplomaten, som har titlar som ordförande för FN:s generalförsamling, Sveriges utrikesminister och vice generalsekreterare för FN på sitt CV. Jan berättar om hans fyra framgångsfaktorer för en lyckad förhandling. Receptet kommer kryddat med massor av fantastiska anekdoter såsom episoden när han satt öga mot öga med Saddam Hussein och en slarvig översättning av tolken skapade en väldigt otäck stämning. Det extralånga avsnittet med Jan Eliasson är också avslutningen på säsong III av Förhandlingspodden. Någon gång när kräftskivorna tagit slut och höstregnet börjar piska mot rutorna kommer vi tillbaka med säsong IV. Till dess hoppas vi att ni alla får en skön sommar då ni hinner ta del av avsnitt som ni kanske missat, tipsar vänner och bekanta om podden samt går in och gör en trevlig review i Itunes/Podcaster. Trevlig sommar! Skicka gärna frågor eller tips på gäster till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-06-12
Länk till avsnitt

Micael Dahlén - Förhandla dig lycklig


Träffa Handelsprofessorn Micael Dahlén som tar med oss på en svindlade resa om hur du blir mer kreativ, vad som krävs för att göra bra affärer i en ny tid och slutligen hur man ska göra för att en förhandling ska avslutas med en känsla av att alla är nöjda. 

Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com.

Teknik/klippning: Simon Löfving

2017-06-05
Länk till avsnitt

Laila Bagge - Om musikavtal och mycket annat


Laila Bagge är känd från bland annat Idol och hon har gedigen kunskap och mycket stor erfarenhet av musikbranschen och guidar oss igenom affärerna och avtalen där. Men Laila har många strängar på sin lyra - hon har bland annat startat flera företag och hon berättar hur man tar sin ide från ord till handling och ger oss också sina bästa förhandlingstips. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-05-29
Länk till avsnitt

Niklas Berntzon - Konsten att maximera sin bostadsaffär


Träffa stjärnmäklaren Niklas Berntzon från Stockholm Eklund New York. Niklas går från a till ö i hur du ska agera för att få ut maximalt av din bostadsaffär - när ska till exempel visning ske och bör köket repareras före eller efter affären? Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-05-22
Länk till avsnitt

Marion Ehmann – Konsten att förhandla med tyskar  


Marion Ehmann är tysk advokat, som har varit svensk advokat och som i dag är verksam som coach och föreläsare. Marion berättar om sin syn på svensk konflikträdsla och hur man hanterar detta i förhandlingssituationen. Marion ger också grunderna i vad man ska tänka på när man förhandlar med tyskar. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-05-15
Länk till avsnitt

Fredrik Wester - Om företagsförvärv och dataspelsbranschen


Fredrik Wester är vd och storägare i spelföretaget Paradox Interactive - succéföretaget som gått från sju till 200 anställda under hans ledning. Fredrik berättar om hur han köpte in sig i företaget 2003 och vad man kan tänka på om man får en sådan möjlighet. Han går igenom hur man maximerar utfallet av ett företagsförvärv och hur han lägger upp sin förhandlingsstrategi på ett sätt så alla blir nöjda. Fredrik berättar också om hur gamingbranschen funkar, varför Minecraft blev en så makalös succé samt ger oss lite framtidsspaningar. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-05-08
Länk till avsnitt

Gert Wingårdh - Stjärnarkitektens råd till husbyggare


Stjärnarkitekten Gert Wingårdh ses av miljoner svenskar i succéprogrammet Husdrömmar. I Förhandlingspodden berättar Gert vad man ska tänka på när man går in i ett husprojekt. Gert berättar även hur det går till att anlita en arkitekt och vad det kostar att få ett Wingårdh-ritat hus. Avsnittet spelades in i Villa Hansson, den första villan som Gert ritade för snart 40 år sedan. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-05-01
Länk till avsnitt

Evelina Lindgren - Förhandlingar med facket


Träffa supertalangen Evelina Lindgren. VD för emballageföretaget aPac AB. Evelina blev bland annat utsedd till årets unga vd 2015 och i Förhandlingspodden berättar hon om förhandlingar i olika arbetsrättsliga situationer, det vill säga löneförhandlingar, förhandlingar med facket och så vidare. Evelina berättar också om hur hon ser på låsta situationer i förhandlingar och hur man gör för att lösa upp dessa. Slutligen berättar Evelina om hennes sätt att träna upp sitt tålamod, vilket ju onekligen kan vara viktigt i förhandlingar. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-04-17
Länk till avsnitt

Moa Gürbüzer - Med eller utan alkohol?


Träffa grundaren av MRG Wines, Moa Gürbüzer. Moas företag producerar exklusiva alkoholfria viner och champagner. Tillsammans med Moa skall vi lära oss hur affärerna i vinbranschen går till, hur det är att förhandla i Dubai och Japan och sist men inte minst få lyssna till Moas vision: med eller utan alkohol. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-04-10
Länk till avsnitt

Anders Nilsson - Förhandlingar i filmens värld


Träffa regissören, manusproducenten och klipparen Anders Nilsson. Mannen bakom bland annat Johan Falk och Noll tolerans. Anders berättar om hur förhandlingarna går till kring en filmproduktion, hur man ”blir av med” en rollkaraktär när förhandlingar bryter samman med skådespelaren dagen före inspelning. Anders berättar även för oss hur man skapar en skön förhandlingsscen på film samt ger oss några nedslag bland förhandlingsscener i filmhistorien. Annorlunda och väldigt roligt avsnitt! Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving
2017-04-03
Länk till avsnitt

Pär Svärdson - E-handels Zlatan


Träffa Pär Svärdson, eller e-handels Zlatan som han också har kallats efter sina fantastiska framgångar med att bygga e-handelsföretag. Pär byggde först upp och sålde av Adlibris och har nu byggt upp Apotea. Pär berättar om formeln för framgång på nätet, hur han bygger en kultur av kostnadsmedvetenhet i sina företag samt vilka lärdomar han drog av förhandlingarna kring försäljningen av Adlibris. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.
2017-03-27
Länk till avsnitt

Maria Rankka - Att förhandla i förändring


Träffa VD:n för Stockholms Handelskammare som berättar hur det är att driva och förhandla i ett intensivt förändringsarbete. Maria har även gedigen erfarenhet som nära medarbetare till Carl Bildt och f.d VD för Timbro. Hon berättar om sin syn på förhandlingar i politikens värld, både nationellt och internationellt. Skicka gärna frågor till: forhandlingspodden@maqs.com Teknik/klippning: Mattias Åsén
2017-03-20
Länk till avsnitt

Douglas Roos - Konsten att tjäna pengar på media

Träffa superentreprenören Douglas Roos som var en av de första som attackerade det svenska spelmonopolet när han tog Ladbrokes till Sverige. Idag är han grundare av Nyheter24-gruppen som utmanar de etablerade aktörerna i den tuffa mediabranschen. Douglas och jag skall också diskutera det intressanta ämnet om när och hur man skall köpa advokattjänster. Skicka gärna frågor till: forhandlingspodden@maqs.com Teknik/klippning: Mattias Åsén
2017-03-13
Länk till avsnitt

Viveca Sten - Mord eller förhandling


Möt deckarförfattaren och förhandlingsexperten Viveca Sten. Viveca är inte bara författarinna utan har även mångårig erfarenhet som bolagsjurist i stora bolag som Posten och SAS. Dessutom har hon skrivit en bok i Förhandlingsteknik (Förhandla i affärer, 2003) och hon håller föreläsningar i ämnet. Tillsammans med Viveca går vi igenom många intressanta aspekter av förhandling, som exempelvis hur man hanterar låsta situationer och den ruskigt effektiva metoden med hypotetiska frågor. Skicka gärna frågor till forhandlingspodden@maqs.com. Teknik/klippning: Simon Löfving.
2017-03-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.