Sveriges 100 mest populära podcasts

Separationspodden

Separationspodden

Podcast by Försäkringskassan Förälder

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/separationspodden

Avsnitt

Avsnitt 10 Separation över tid

I det sista avsnittet av Separationspodden får Sofia besök av Hasse Brontén. Hasse har en dotter som idag är 25 år och separerade från mamman när dottern var 3 år. Han berättar om känslorna kring separationen och vad han upplevt både som jobbigt och bra sedan dess. Medverkar gör även Niklas Löfgren från Försäkringskassan och Nina Stenbom från Familjeperspektiv.
2016-08-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 - När separationen inte fungerar

Avsnitt 9 handlar om de problem som kan uppstå när separationen inte fungerar. Gäst i avsnittet är Rickard som berättar sin historia med 3 separationer bakom sig. Medverkar gör även Niklas Löfgren från Försäkringskassan och Nina Stenbom från Familjeperspektiv.
2016-07-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 - ?Föräldraskap på avstånd?

?Föräldraskap på avstånd? I avsnitt 8 träffar vi Annamaja som har en 4-årig dotter på heltid. Hon träffade sitt ex i Indien, de gifte sig, fick barn och bestämde sig för att bosätta sig i Sverige. Idag har de separerat och pappan har flyttat tillbaka till Indien. Annamaja berättar om de utmaningar som detta innebär. Medverkar gör även Karin Honorato dos Santos från Försäkringskassan och Linda Lagerros från Familjeperspektiv.
2016-07-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 - Att komma överens

I avsnitt 7 får Separationspodden besök av Ann Söderlund. Hon berättar om separationen från sitt ex och hur de hanterar föräldraskapet idag. Medverkar gör även Niklas Löfgren från Försäkringskassan samt Linda Lagerros från Familjeperspektiv.
2016-06-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Separationspusslet, att hitta en fungerande vardag

I avsnitt 6 får Separationspodden besök av Carola Wetterholm som är ensamstående mamma till 9 barn. Hon berättar sin historia, om separationspusslet och de utmaningar hon möter i vardagen. Medverkar gör även Karin Honorato Dos Santos från Försäkringskassan och Linda Lagerros från Familjeperspektiv.
2016-06-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 Vad händer efter en separation?

Avsnitt fem handlar om vilka som är de stora frågorna och vad som händer efter en separation, vi berör frågor som boende, vårdnad, umgänge och försörjning. Sofia träffar Jan Johansen som delar med sig av sin historia som separerad med ett barn på 10 år. Med i avsnittet är också experterna Karin Honorato dos Santo, Verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan och Nina Stenbom från Familjeperspektiv.
2016-06-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 Hur mycket kostar ett barn?

Avsnitt fyra handlar om hur mycket ett barn egentligen kostar och tar upp hur man ska tänka runt den ekonomiska biten gällande barn generellt och speciellt vid en separation. Sofia träffar en representant från Konsumentverket som går igenom hur man kan tänka och beräkna kostnaden för ett barn. Med i avsnittet är också experterna Karin Honorato dos Santo, Verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan och Nina Stenbom från Familjeperspektiv.
2016-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Barnens upplevelser av separationer

Avsnitt tre handlar om barnens perspektiv och upplevelsen av att leva med separerade föräldrar. Sofia träffar bland annat Fanny vars föräldrar separerade när hon var 12 år, idag är Fanny 25 år. Med i avsnittet är också experterna Karin Honorato dos Santo, Verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan och Nina Stenbom från Familjeperspektiv.
2016-05-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 Upplevelser som nyseparerad

Dagens avsnitt handlar om hur man som nyseparerad kan uppleva tiden precis efter en separation.
2016-04-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 Dags att börja prata, var börjar vi?

I första avsnittet av Separationspodden möter vi Nina som berättar sin historia om när hon separerade. Dagens ämne handlar om utmaningen att våga ta steget att börja prata om separation med sin partner. Hur gör man och vad bör man tänka på?
2016-04-15
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.