Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Schlagerprofilernas Podcast

Schlagerprofilernas Podcast

Podcast by Schlagerprofilerna

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/schlagerprofilerna

Avsnitt

Special A5 - Inför ESC 2019 m Nanne Grönvall

I femte Inför Eurovision-podden 2019 avslutar vi som vi började genom att bjuda in en svensk Eurovision-deltagare. Nanne Grönvall tog hem bronset till Sverige 1996, och har varit en schlagerikon sedan åttiotalet. Nu diskuterar hon tillsammans med oss låtarna som redan är i final och kommer från Frankrike, Israel, Italien, Spanien, Tyskland och Storbritannien.
2019-05-10
Länk till avsnitt

Special A4 - Inför ESC 2019 m Tobias Larsson

I fjärde Inför Eurovision-podden 2019 har vi bjudit in Tobias Larsson, mannen som hela Sverige anlitar när det skall tas fram fakta om Eurovision Song Contest, så han tillsammans med oss kan diskutera låtarna som kommer från Kroatien, Malta, Litauen, Ryssland, Albanien, Norge, Nederländerna, Nordmakedonien och Azerbajdzjan.
2019-05-08
Länk till avsnitt

Special A3 - Inför ESC 2019 m Hanna Ferm

I tredje Inför Eurovision-podden 2019 har vi bjudit in Hanna Ferm, Idol-tvåan som gjorde duett-succé i på årets Melodifestival och kom trea, för att tillsammans med oss diskutera låtarna som kommer från Armenien, Irland, Moldavien, Schweiz, Lettland, Rumänien, Danmark, Sverige och Österrike.
2019-05-05
Länk till avsnitt

Special A2 - Inför ESC 2019 m Thomas G:son

I andra Inför Eurovision-podden 2019 har vi bjudit in Thomas G:son, en legendar som tävlat i Eurovision 11 gånger (och vunnit en), för att tillsammans med oss diskutera låtarna som kommer från Belgien, Georgien, Australien, Island, Estland, Portugal, Grekland och San Marino.
2019-05-02
Länk till avsnitt

Special A1 - Inför ESC 2019 m Anna Bergendahl

I första Inför Eurovision-podden 2019 har vi bjudit in Anna Bergendahl, en av årets Mello-favoriter och Sveriges representant i Eurovision 2010, för att tillsammans med oss diskutera låtarna som kommer från Cypern, Montenegro, Finland, Polen, Slovenien, Tjeckien, Ungern, Vitryssland och Serbien.
2019-04-27
Länk till avsnitt

Special - Siffrorna i Mello 2019

Alla röstningssiffror i Melodifestivalen 2019 är släppta, och tillsammans med vår vän statistikern Anders Ringqvist från podden Schlagerfesten nördar vi ned oss riktigt ordentligt i resultaten deltävling för deltävlingen... Tips! Ha SVTs PDF med alla siffror nära till hands! PS. Poddarna om historiska Melodifestivaler är tillbaka i höst, och innan dess ska vi så klart snacka massa Eurovision. Se till att prenumerera på iTunes, Spotify eller Acast så ni inte missar något!
2019-03-12
Länk till avsnitt

1980

I säsongsavslutningen hoppar vi tillbaka så långt som till 1980! Vi pratar med Lasse Holm och Janne Lucas, diskuterar (som vanligt) alla låtar, artister och röstsiffror, och så plockar vi fram skämskudden när - en i övrigt ganska utmärkt programledare - börjar dra rasistiska skämt.
2019-01-28
Länk till avsnitt

2011 D1

Närmare nutid i Mellohistorien har vi aldrig varit under denna säsongen - och då är det ändå åtta år sedan deltävling ett i Melodifestivalen 2011 ägde rum i Luleå! I detta avsnittet pratar vi om ett superstarkt startfält, om artisterna som höll och föll, om hits som fortfarande håller, om en bra programidé som föll på en dum slutkläm - och om en dum programidé som föll på ungefär allt. Dessutom ringer vi upp rekordmånga gäster och pratar med Hanna Fahl om hur hon blev den tredje Schlagerprofilen, med Le Kids Märta Grauers om hur det kändes att först vara vidare och sen åka ut (inom loppet av några sekunder), och - såklart - med S'Profilerna-favoriten Jenny Silver.
2019-01-21
Länk till avsnitt

1986

I detta avsnitt hoppar vi åter tillbaka till vårt barndoms Melodifestivaler och hamnar i det gemensamma favoritåret 1986. Ett år med fantastiska genombrott, artister och låtar - men med en vinnare vi inte helt synkar med och en programledare vi aldrig verkar kunna sluta prata om. Dessutom ringer vi upp Melodifestival-legendaren Lasse Holm och fanfavoriten Git Persson.
2019-01-15
Länk till avsnitt

1996

Vi djupdyker ned i finalen av Melodifestivalen 1996 och hittar en gemensam favorit. Hur var programledarna? Deras manus? Mellanakter? Vad gissade pressen innan? Och såklart; hur var årets låtar och artister? Dessutom ringer vi upp Andreas Lundstedt vars (snudd på rekord)deltagande startade just 1996!
2019-01-07
Länk till avsnitt

2007 D4

I årets första podd går vi för första gången igenom en deltävling i detalj. Sista deltävlingen 2007 står i fokus och vi går som vanligt igenom bidrag, artister, programledare, manus och mellanakter. Dessutom ringer vi upp vår vän Sarah Dawn Finer som berättar om sina minnen från sitt stora genombrott.
2018-12-31
Länk till avsnitt

2001

Avsnittet där vi går igenom det som kallats en av de sämsta Melodifestivalfinalerna någonsin, nämligen den 2001. Var det verkligen så dåligt? Vad gjorde Roxette där? Vad skrev kvällstidningarna? och vad tycker vi nu? Dessutom ringer vi upp Kim Kärnfalk och frågar vad hon minns av kvällen!
2018-12-17
Länk till avsnitt

1992

I detta avsnitt djupdyker vi ned i finalen av Melodifestivalen 1992. Vilka var programledarna? Artisterna? Hur bra var låtarna? Manuset? Mellanakterna? Och hur såg egentligen Py Bäckman ut?! Dessutom ringer vi upp Lizette Påhlsson och pratar om hur det var att nästan, nästan vinna över Christer Björkman - vilket kunde förändrat hela Melodifestivalens historia radikalt.
2018-12-11
Länk till avsnitt

1989

PREMIÄR! I varje podd denna säsongen pratar vi om en specifik Melodifestivalfinal eller deltävling, och vi börjar med finalen 1989! Vi pratar om vad vi tyckte då och nu om artister, låtar, programledare och mellanakter och så ringer vi upp Susie Pävirinta på en skräning telefonlinje och frågar om hennes minnen är okey, okey.
2018-12-03
Länk till avsnitt

Artistsläppet 2019

Artisterna för 2019 är släppta! Vi gör en grundlig analys av vad startfältet kan innebära genom att bara tolka namnen och det vi hört om låtarna, samtidigt som det bjuds på intervjuer från dagens presskonferens. En ordentlig teaser inför nya poddsäsongen utlovas också!
2018-11-27
Länk till avsnitt

Special - Eftersnack 2018 m Christer Björkman

I sista podden för säsongen 17/18 bjuder vi in vår vän Christer Björkman, Mr Mello himself, för att älta allting från snön under årets Mello till vinnaren Eurovision, från Israels seger till fansens svenskhat, från varför tittarna tycker låtarna är kassa när de egentligen menar programinnehållet, till appens jobbiga utsmetande av poängen i finalen - och så frågar vi så klart om han kommer ställa upp i Mello 2022 nu när han återigen startat sin artistkarriär med Diggiloo-turné hela sommaren.
2018-06-12
Länk till avsnitt

Special - Crossover m podden Schlager-Micke & hans vänner

Ett specialavsnitt där vi samkör med podden Schlager-Micke och hans vänner, och därmed låter två av Sveriges mest lyssnade schlagerpoddar bli en och samma för ett avsnitt. I detta (tyvärr ljudmässigt ganska skrapiga) avsnitt diskuteras våra poddars likheter och olikheter, där listas fem anledningar till varför vi älskar MF/ESC och slutligen sammanfattar vi schlageråret 2017/2018 S'Profilerna-style med våra "Årets-lappar".
2018-05-31
Länk till avsnitt

Special - Final Info?r ESC 2018 m Eric Saade

I femte (och sista) delen gästas vi av ingen mindre än Eurovision-trean, trippel-Mello-deltagaren, greenroom-värden och Så Mycket Bättre-hitmakaren Eric Saade, som både hinner hitta låtar han älskar, berätta vad han tycker om när musik låter Disney, och som reder ut vad kåthet kan betyda för ett scenframträdande. Vår superkunnige kompis, och tillika Mix Megapols utsände i Lissabon, Anders Ringqvist, pepprar dessutom avsnittet med roliga fakta. Länderna vi tycker till om i femte och sista podden är Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland och värdlandet Portugal.
2018-05-03
Länk till avsnitt

Special - S2A2 Info?r ESC 2018 m Krista Siegfrids

I fjärde delen gästas vi för tredje året i rad av vår finska megafavorit Krista Siegfrids. Hon får chans att tycka till om Benjamin Ingrosso, men också berätta om när hon orsakade ett upplopp i Georgien. Vår besatta Eurovision-expert till kompis Nina Andrén är också med för tredje gången - fast då i år och i rad! Länderna vi tycker till om i tredje podden är Georgien, Polen, Malta, Ungern, Lettland, Sverige, Montenegro, Slovenien och Ukraina.
2018-04-29
Länk till avsnitt

Special S2A1 - Inför ESC 2018 m Magnus Carlsson

I tredje Inför ESC2018-podden gästas vi av 00-talets flitigaste Melodifestival-deltagare, den absolut mest folkkära av landets två Magnus Carlsson (och återigen av vår grymma Eurovision-kompis Nina Andrén) och vi frågar bland annat Magnus om vilken Barbados-låt han tror funkat bäst i Europa och vilket ögonblick han minns absolut bäst i ESC-historien. Länderna vi tycker till om är Norge, Rumänien, Serbien, San Marino, Danmark, Ryssland, Moldavien, Nederländerna & Australien.
2018-04-26
Länk till avsnitt

Special S1A2 - Info?r ESC 2018 m Jessica Andersson

I andra Inför ESC2018-podden gästas vi av Melodifestivalaktuella, 15-årsjubilerande Eurovision-femman Jessica Andersson och av vår grymma Eurovision-kompis Nina Andrén. Länderna vi tycker till om i andra podden är Makedonien, Kroatien, Österrike, Grekland, Finland, Armenien, Schweiz, Irland & Cypern, och vi får också veta vilken av låtarna Jessica helst skulle velat göra själv.
2018-04-22
Länk till avsnitt

Special S1A1 - Info?r ESC 2018 m Robin Bengtsson

I första Inför Eurovision-podden 2018 har vi bjudit in Robin Bengtsson, Sveriges senaste ESC-representant, för att tillsammans med oss och Hanna Fahl diskutera låtarna som kommer från Azerbajdzjan, Island, Albanien, Belgien, Tjeckien, Litauen, Israel, Vitryssland, Estland och Bulgarien. Dessutom blir det en hel del minnen från den där veckan i Kiev 2017.
2018-04-19
Länk till avsnitt

24 Allting som vi sa

Det är över! Vi har en vinnare - och en jäkla massa siffror att grotta ned oss i! Men vi pratar också om efterfesten i Friends Arena, vilken artist som krävde förklaringar av Ronnys - men också om vem som gav honom beröm, och hur allting slutade... Men vi blickar också bakåt på turnén som varit, tackar en väldans massa människor - och blickar såklart framåt mot Portugal!
2018-03-14
Länk till avsnitt

23 Följ dina drömmar

Vi har intervjuat Zain/Brøchner om deras fyra finalbidrag (vilket tar upp större delen av podden) men börjar också så smått peppa inför årets stora TV-händelse: Finalen i Melodifestivalen 2018! VEM ska vinna?
2018-03-06
Länk till avsnitt

23 Följ dina drömmar

Vi har intervjuat Zain/Brøchner om deras fyra finalbidrag (vilket tar upp större delen av podden)men börjar också så smått peppa inför årets stora TV-händelse: Finalen i Melodifestivalen 2018! VEM ska vinna?
2018-03-06
Länk till avsnitt

22 Långt Härifrån

S'Profilerna diskuterar hur det kommer att gå i Andra Chansen 2018, vad vi tycker och tror om den allt mer annalkande finalen i Melodifestivalen OCH så har vi båda börjat tro på människan igen efter att ha fastnat i snön långt, långt härifrån.
2018-02-26
Länk till avsnitt

21 Give Me Your Love

Vi tar med er till Göteborgdeltävlingens lite lama efterfest, går igenom (och svarar på) en hel del frågor och kommentarer som ramlat in i bloggen, snackar lite, lite Eurovision och mycket, mycket Jessica Andersson...och så vill en av oss ha er kärlek.
2018-02-12
Länk till avsnitt

20 Om Igen

Vi pratar såklart om resultatet i deltävling ett, vad som hände på efterfesten efteråt, och blickar framåt mot deltävling två. Men det blir också en hel del om QX Gaygala, om våra tidigare Mello-minnen från Göteborg, om vad ni kan vänta er på Beebar på fredag OCH så avslöjar vi ett ihärdigt rykte om en väldigt känd låtskrivare som skrivit under pseudonym i årets festival.
2018-02-06
Länk till avsnitt

Special - Nyårsspecial 2017/2018

Schlagerprofilerna gör ett försök att sammanfatta schlageråret 2017 och samtidigt blicka fram mot 2018.
2018-01-02
Länk till avsnitt

Special - MF2018 Artistpresskonferensen

Ronny ringer in från ett Joe & the Juice på Manhattan (kan han bli mer Carrie Bradshaw) när Schlagerprofilerna bryter sin långa tystnad med en stor, skramlig special-podd om dagens artist-släpp inför Melodifestivalen 2018!
2017-11-28
Länk till avsnitt

Special - Eftersnack ESC 2017 m Edward af Sillén

Salvador-gate, juryskandalerna, bakom kulisserna-händelserna i solsäkra Kyiv, Italiens fall... Det finns ju hur mycket som helst som måste diskuteras efter årets Eurovision, och vi gör det återigen tillsammans med vår favorit Kris Boswell, som verkligen lusläst alla jurypoängen med lupp, och med världens bästa svenske ESC-kommentator genom tiderna; vår vän Edward af Sillén.
2017-05-18
Länk till avsnitt

Special - Finalen Inför ESC 2017 m Kris Boswell

Femte delen av Schlagerprofilernas Inför Eurovision-poddar 2017! Gästpanel: Kris Boswell Länder som bedöms: Big Five (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien & Tyskland) samt värdlandet Ukraina.
2017-05-01
Länk till avsnitt

Special - S2A2 Inför ESC 2017 m Fredrik Kempe

Fjärde delen av Schlagerprofilernas Inför Eurovision-poddar 2017! Gästpanel: Fredrik Kempe Länder som bedöms: San Marino, Kroatien, Norge, Schweiz, Belarus, Bulgarien, Litauen, Estland & Israel
2017-04-27
Länk till avsnitt

Special - S2A1 Info?r ESC 2017 m Linnéa Deb

Tredje delen av Schlagerprofilernas Inför Eurovision-poddar 2017! Gästpanel: Linnéa Deb Länder som bedöms: Serbien, Österrike, Makedonien, Malta, Rumänien, Nederländerna, Ungern, Danmark & Irland
2017-04-24
Länk till avsnitt

Special - S1A2 Info?r ESC 2017 m Edin Jusuframic

Andra delen av Schlagerprofilernas Inför Eurovision-poddar 2017! Gästpanel: Edin Jusuframic Länder som bedöms: Grekland, Polen, Moldavien, Island,Tjeckien,Cypern, Armenien, Slovenien & Lettland
2017-04-21
Länk till avsnitt

Special - S1A1 Info?r ESC 2017 m Krista Siegfrieds

Första delen av S'Profilernas Inför Eurovision-poddar 2017! Gästpanel: Krista Siegfrieds Länder som bedöms: Sverige, Georgien, Australien, Albanien, Belgien, Montenegro, Finland, Azerbajdzjan & Portugal
2017-04-17
Länk till avsnitt

19 Kommer du ihåg mig?

Vi djupdyker ned i härligt ESC-nörderi när vi pratar med Tobias Larsson om hans ambitiösa blog-projekt "Tobson och alla bidragen" där han går igenom Eurovision-historien låt för låt - men vi hinner också med att nörda ned oss i årets startordning och kolla vad Tobias tycker om SVTs nedläggning av Inför-programmen, program som han ju faktiskt jobbat med i flera år.
2017-04-04
Länk till avsnitt

18 Dansa i Neon

Vi snackar med veckans gäst Zain Odelstål, mannen bakom Robin Bengtssons Melodifestival-vinnande rullbandsnummer, om vem han är, vart ifrån han får sina idéer, om så klart numret kommer ändras inför Kiev. Dessutom försöker Ken reda ut turerna kring Ryssarnas eventuella frånvaro och så har vi en ganska bestämd åsikt om SVTs nedläggning av Inför Eurovision.
2017-03-26
Länk till avsnitt

17 Make Me No 1

Sverige - vi har ett resultat! Vi grottar ned oss i alla siffror bakom årets Melodifestival, diskuterar resultatet och den märkliga maktfördelningen i finalen, studsar vid årets blöta efterfest och hamnar tillslut någonstans nära Ukraina (som VI vet vart det ligger).
2017-03-14
Länk till avsnitt

16 I en värld full av strider

Vi ältar Lorexit ännu ett varv, hyllar Estland och spekulerar lite kring vad vi kan tänkas ha för vinnare av melodifestivalen om en vecka.
2017-03-05
Länk till avsnitt

15 Welcome to My Life

Ken har fått känna på känslan Ronny haft både med Dinah Nah och Bella & Filippa, vi diskuterar hur bra Linköpings startfält har varit genom åren, och går igenom veckans valda bidrag i Europa.
2017-02-26
Länk till avsnitt

14 Boogieman Blues

En ganska trött och lågmäld podd där vi fortfarande lider av Boogiemannens blues efter resultatet i Växjö.
2017-02-19
Länk till avsnitt

13 Ge mig (inte) en spanjor

Vi snackar om delfinal två i Malmö 2017 och blickar fram emot Växjö. Dessutom pratar vi om skandalvalet till Eurovision i Spanien och så har Ken hittat en ny ESC-favorit - för tredje året i rad från samma land.
2017-02-12
Länk till avsnitt

12 Wild Child

I detta avsnitt snackar vi mycket om efterfesten efter Göteborgs-deltävlingen, men också lite om vad som hänt på Eurovision-fronten under veckan och blickar lite framåt på Malmö-veckan som kommer.
2017-02-05
Länk till avsnitt

11 Dags att börja om igen

Vi laddar inför första Melodifestivalveckan 2017 genom att kolla tillbaka på andra semifinaler i Göteborg, vi pratar om Storbritanniens ESC-bidrag, Mello-bilderna i nya QX och så pratar vi med en av dem som satt i Sveriges jurygrupp i Finlands stora final i helgen och om låten som vann Finlands final.
2017-01-29
Länk till avsnitt

10 Välkommen till (Mello)Livet

Vem är Karin Gunnarsson - nyligen utsedd till Melodifestivalens kronprinsessa av General Björkman himself? Vi tog ett långt snack med Mellos senaste juryordförande för att kolla vem hon är, vad hon tänker om Melodifestivalen och, såklart, vad hon tycker om schlager. Dessutom blir det en hel massa snack om årets startordning, om vår nya Eurovision-site i bloggen, om QX nästa schlagerspäckade nummer och om de nationella finalerna i Litauen, Island, Spanien, Georgien och Vitryssland.
2017-01-23
Länk till avsnitt

Special - Nyårsspecial 2016

En special-variant av Schlagerprofilernas Schlagerstudio/podcast som vi sände live på Facebook på Nyårsaftons eftermiddag. Där sammanfattar vi hela schlageråret 2016 på vårt sett och blickar så smått framåt 2017!
2016-12-31
Länk till avsnitt

09 Television

Sista avsnittet för säsongen är här, och vi pratar en hel massa om kommande filmer, Golden Globe/SAG-nomineringar och skådespelare som kommer få en Oscar så småningom, men kanske mest om TV och vilka TV-program vi älskat allra mest under 2016 (och vi är ganska eniga). GOD JUL och höll öron (OCH ögon) öppna efter en nyårsspecial.
2016-12-18
Länk till avsnitt

08 Evig Kärlek

Ronny gråter ut över Timoteijs splittring och listar sina manliga favoritkaraktärer på TV, medan Ken obsessar över norsk ungdoms-TV och avslöjar sina värsta Melodifestivalen-minnen. Sen nuddar vi såklart vid att de tre program vi pratat så mycket om varje vecka under hösten, nu slutligen är över...
2016-12-11
Länk till avsnitt

07 Åh, vilken sång

Vi listar årets bästa Eurovision/Melodifestivallåtar, typiska Ronny-artister och världens bästa TV-karaktärer om man är en bög på 40+. Dessutom så har det varit semifinalveckor både i Idol och X-factor och Så Mycket Bättre har levererat årets kanske största hit i programmet. Och så kommer en av oss ut som jurymedlem i MF-juryn 2016/2017...
2016-12-05
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.