Sveriges 100 mest populära podcasts

Barnmorgon i Barnradion

Barnmorgon i Barnradion

Morgonprogram för barn om sånt som är roligt, viktigt och klurigt. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/barnmorgon

Avsnitt

Måndagsväckning: God morgon med ett biip-boop

Ebba från Höör ringer och väcker en snäll och påhittig kompis med ett klurigt godmorgon-ljud!

2022-11-28
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Tvillingagenter och en smygexpert

Ylva tänder första adventsljuset på hemliga stället och klurar på hur hon ska komma åt uppdragen som chefen gömt på sitt kontor.

Hon får grymma tips av tvillingsystrarna Amanda och Louise i Nyköping och radioagent Mika i Vånga som är grym på att smyga.Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-11-27
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 10

Ibland känner hon sig som en mullvad, för hon har hört att dom är väldigt ensamma. Berättar 9-åriga Lykke om huvudpersonen i hennes favoritbok.

I finalen av Läs och skriv med Ylva har det blivit dags att bada i lästips. Det blir både tips på bästa böckerna och bästa preppen för att njuta av läsningen.Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-25
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 9

"Han har krafter - alla krafter! Berättar 9-åriga Juni och Bianca om en av huvudpersonerna i sin saga.

I seriens nästsista avsnitt sammanfattar Ylva alla läs- och skrivknep tillsammans med två kompisar som både storläsare och gillar att skriva tillsammans.Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-24
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 8

"Rösten är snäll men lite grov. Så känner 9-åriga Elsie att en av personerna i hennes saga låter.

Det är bra att träna på att läsa högt för att få in läsflytet. När flytet är där, då kan man sen börja leka med hur sagan ska låta. Till exempel läsa på olika sätt beroende på vem som pratar i berättelsen.Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-23
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 7

"Det var ett bra slut för hon fick ju en familj. Hon blev lycklig! säger Adrian som går i trean på Falkenbergsskolan i Kalmar.

Att lyssna till eller läsa någon annans saga och sen fundera och fantisera vidare, det handlar seriens sjunde avsnitt om. Om att bokprata!Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-22
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 6

Lavasjön och varulvarna på andra sidan sjön är hoten i sagan, dom hotar jätten Emil. Berättar David i klass 3A på Bredaredsskolan i Borås.

Koppla på laserblicken och superhörseln, det har blivit dags att vara läsdetektiver. Läsa varandras berättelser och spåra upp sagans fem byggstenar; VEM, VAR, MÅL, HOT OCH SAGOSLUT.Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-21
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Strömavbrott och avspärrningsband

Någon har stängt av strömmen och spärrat av Hemliga stället. Kan det vara chefen?

Tillsammans med radioagenterna Alf från Staffanstorp och Ingmar från Värnamo försöker Ylva få chefen att lämna över alla nya uppdrag som kommit in. Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-11-20
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 5

Man kan gå ut utomhus eller se i andra böcker hur det löser sig. Så gör 9-åriga Helmer från Ljungby i för att komma på slutet på sin saga.

Att skriva slutet på en saga handlar om att komma på själva lösningen - hur huvudpersonen ska överlista och komma förbi hindret. Hitta en lösning och komma runt hindret som är i vägen för målet. Hur ska huvudpersonen lösa situationen och lyckas? Kom på en lösning!Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-18
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 4

Tänk kanske på något du sett på riktigt eller på tv - då kommer hotet fram! Berättar Dante i klass 3B på Falkenbergsskolan.

För att en berättelse ska bli spännande eller oväntad så behövs det nåt eller nån som försöker hindra huvudpersonen från att uppnå sina mål och drömmar. Det kan vara monster och elaka fiender. Men det måste inte vara läskigt, det kan ju till exempel vara vädret eller att väckarklockan inte ringer. Dags att skapa ett hot i din berättelse!Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-17
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 3

Egentligen kan ingen vara starkare än henne. Hennes mål är att bli den ultimata ledarvargen! Berättar Ilda som går i trean på Nyhedsskolan i Rättvik.

Nu är det dags att ge huvudpersonen ett mål. Något att längta efter eller drömma om. Då blir det lättare att hitta på vad berättelsen ska handla om.Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-16
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 2

Det är kallt där för det är hål i fönsterna och väggarna. Berättar 8-åriga Elis på Tallbackaskolan.

Var ska din berättelse utspela sig? I en stor skog, uppe i rymden eller kanske på en bilfabrik. Dags att skapa en plats till din berättelse. Hur ser det ut där? Är det varmt eller kallt? Vilka bor där? Du bestämmer!Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-15
Länk till avsnitt

Läs och skriv med Ylva - avsnitt 1

Hon är inte rädd för ormar eller spindlar, eller för allt! Berättar 9-åriga Agnes från Ösmo.

Vem ska din historia handla om? En människa, ett djur, en robot, ett talande kylskåp eller kanske en sagoprinsessa? Fritt fram att fantisera! Dags att skapa just din huvudperson.Hundratals barn runt om i Sverige har tillsammans med Ylva Hällen under hösten skrivit och läst ur sina egna och varandras berättelser.  Det är deras idéer och fantasi som Ylva nu fångar upp och använder för att ännu fler barn ska bli sugna på att skriva och läsa.
2022-11-14
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Tack alla radioagenter!

Dödskallemysteriet är nu löst tack vare er, alla smarta och kluriga agenter.

Orvar och mormor firar på Turtle Island, medan Ylva arkiverar det lösta fallet. Medverkar gör också radioagent Frank, 9 år från Varberg. Han har idéer kring hur vi ska kunna sätta stopp för chefens misstänksamhet. Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-11-13
Länk till avsnitt

Mysteriefredag: Iskristallerna äntligen hemma!

Tack vare er radioagenter har Orvar tagit sig till ett snöstormigt Svalbard för att återföra iskristallerna.

Samtidigt tvivlar fortfarande chefen på om ni agenter och hemliga stället verkligen behövs. Ylva funderar tillsammans med 9-åriga Henry på hur dom ska få chefen på andra tankar. Bli radioagent du också!Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-11-11
Länk till avsnitt

Kompistorsdag: Att sakna sina fotbollskompisar

Dagens kompisbrev handlar om när kompisarna byter fotbollslag och man inte längre har någon att äta mellis och gå till träningen med.

2022-11-10
Länk till avsnitt

Djuronsdag: Livrädda katter

I dagens djuronsdag berättar Clara om sina katter som är rädda för barn. Men hon har kommit på ett bra knep för att bli kompis med dem, blunda lite försiktigt och sträck fram handen.

2022-11-09
Länk till avsnitt

Tisdagskollen: ?Alltid redo?

Eugenia vet hur man kan överleva på en öde ö -det har hon lärt sig i scouterna. Och nu är det snart dags för scoutläger. Pirrigt tycker Eugenia.

2022-11-08
Länk till avsnitt

Måndagsväckning: En schackmästare väcker en annan

Noah är en hejare på schack och det är också hans farbror som han ringer och väcker. Dessutom är han underbar, säger farbror Jonas.

2022-11-07
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Piratdagbokens kraft

Mormor och Orvar är påväg till fel ställe med dom magiska stenarna.

Vilken tur att radioagent Ellen, 8 år från Järfälla, hör av sig med en briljant idé; Mormor älskar ju pirater och kapten Scully. Läs för henne ur dagboken, då kommer hon förstå att Svalbard är rätta stället!Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-11-06
Länk till avsnitt

Mysteriefredag: Stenarna måste ju till Svalbard!

Med hjälp av radioagent Walter, 9 år, löser Ylva veckans gåta.

Då öppnar sig nästa dödskallemapp och där finns en flygbiljett till Turtle Island. Å nej, mormor är påväg med dom magiska stenarna till fel ställe!  Hur ska Ylva få tag på henne i tid?! Orvars gåta: Vilka sjöbusar har de största rumporna?Kan du svaret på gåtan? Vill du också bli radioagent? Hör av dig till Ylva. Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-11-04
Länk till avsnitt

Kompistorsdag: "Alla andra har telefon"

Kompisbrevet handlar om vad man ska göra när alla andra har telefon och man själv hamnar utanför. Klara och Markus klurar och på dilemmat och ger råd.

2022-11-03
Länk till avsnitt

Djuronsdag: Ett gosigt djur med mycket energi

Evelins kanin Lucy är väldigt sprallig men hur långt kan hon egentligen hoppa? 20 centimeter? En meter? Eller kanske till och med en hel kilometer?

2022-11-02
Länk till avsnitt

Tisdagskollen: En hammare med magisk kraft

Otto läser allt han kommer över om nordisk mytologi och gudar. Favoritguden är Tor som har en hammare man bara kan drömma om.

2022-11-01
Länk till avsnitt

Måndagsväckning: En stor storebror som kan allt om lekar

Emil ringer och väcker storebror Pontus som han längtar efter. De bor långt ifrån varandra men när de väl ses är de mästare på att leka tillsammans!

2022-10-31
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Är mormor tjuven?

Dödskallemysteriet närmar sig alltmer en lösning.

När Ylva pratar med radioagent Isak igen, blir plötsligt misstankarna mot Orvars mormor väldigt starka. När Ylva förklarar sin teori för Orvar får han ett väldigt oväntat och viktigt telefonsamtal.Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-30
Länk till avsnitt

Mysteriefredag: Smygfoton och ny havsdjursgåta

Med hjälp av radioagent Otto, 6 år i Hammarkullen, löser Ylva veckans gåta.

Då öppnar sig nästa dödskallemapp och där finns smygtagna bilder på Orvar när han kommer till och går från båten. Tjuven har också skrivit Pablitos tider". Konstigt, det är ju bara mormor som kallar Orvar för det! Ny gåta; Har huvud som en häst men gnäggar inte. Och i början kan man bada. Kan du svaret på gåtan? Vart tror du att tjuven är påväg? Hör av dig till Ylva! Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-28
Länk till avsnitt

Kompistorsdag: en gullig kanin som många bryr sig om

"Jag känner mig egoistisk men vill inte dela med mig av min kanin". Det handlar dagens kompisbrev om. Markus och Elvis klurar och ger råd.

2022-10-27
Länk till avsnitt

Djuronsdag: En katt som är allergisk mot fisk

Almas katt Luna är en dålig lyssnare men hon är desto bättre på bus. Och så kan hon klättra riktigt högt!

2022-10-26
Länk till avsnitt

Tisdagskollen: Chloé lär Markus göra en riktigt snygg kullerbytta

Chloé älskar truppgymnastik och ska snart tävla i det för första gången. Det känns pirrigt men hon har ett bra trick, "att tänka att ingen tittar på dig".

2022-10-25
Länk till avsnitt

Måndagsväckning: Att vakna av ett enhörningsvrål

Alicia saknar kompisen Signe som har flyttat och vill därför ringa och väcka henne i Barnmorgon. Men det blir inte med ett mysigt "godmorgon".

2022-10-24
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Iskristaller, tom grav och Svalbard

Ylva läser vidare i den gamla dagboken. När Scully och hans besättning ska gräva upp kaptenens grav har någon redan varit där. Den är tom!

Radioagent Isak från Örebro ringer med flera olika spännande teorier; Är det inte märkligt att Scully hette Pablo i förnamn och Orvar kallades för Pablito av sin mormor?..Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-23
Länk till avsnitt

Mysteriefredag: Flygbiljett och ny havsdjursgåta

Med hjälp av radioagent Finn, 7 år i Stockholm, löser Ylva veckans gåta.

Då öppnar sig nästa dödskallemapp och där finns ett kvitto på en flygbiljett med ömtåligt bagage. Tjuvens biljett tror Finn, och det ömtåliga bagaget måste vara dödskallen! Ny gåta; Visslar och klickar. Och i slutet är den absolut inte ful.Kan du svaret på gåtan? Vart tror du att tjuven är påväg? Hör av dig till Ylva! Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-21
Länk till avsnitt

Kompistorsdag: Att bli retad för sin dialekt

Idag handlar kompisbrevet om att att flytta till ett ställe där folk pratar helt annorlunda än en själv. Klara och Markus funderar över hur man kan göra om man blir retad för sin dialekt.

2022-10-20
Länk till avsnitt

Djuronsdag: "En riktig superhund"

När Melker har ont i benen hjälper hunden Albus till att lindra värken. "Han känner av när jag har smärta och då kommer han alltid till mig och tröstar".

2022-10-19
Länk till avsnitt

Tisdagskollen: Att skapa en magisk fantasivärld

Bonnie kan allt om Harry Potters magiska värld men hon tycker också om att skapa egna spännande historier. Just nu håller hon på att skriv en läskig berättelse som heter "Natten på Gröna Lund".

2022-10-18
Länk till avsnitt

Måndagsväckning: En dinosaurie hälsar god morgon!

Ines farmor blir rejält överraskad när hon blir uppringd av Barnmorgon och väckt med ett högt dinosaurievrål! Men det visar sig vara Ines som längtar efter att få leka med sin farmor.

2022-10-17
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: De magiska stenarnas förbannelse

Ylva läser vidare i den gamla dagboken. Oturen som drabbat P Scully och skeppets besättning verkar bero på stenarna de begravt tillsammans med sin förra kapten.

Radioagent May från Alingsås tror nu därför att även dödskalletjuven är i fara. Hen måste varnas! Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-16
Länk till avsnitt

Mysteriefredag: Tjuvens packlista och ny havsdjursgåta

Med hjälp av radioagent Henry, 8 år i Örebro, löser Ylva veckans gåta.

Då öppnar sig nästa dödskallemapp och där ligger en packlista. Sandaler, solskyddsfaktor och 2 kjolar - det verkar som tjuven ska åka till nåt varmt ställe  Ny gåta; Hästens hår i början och i slutet finns drycken te. Fast baklänges.Kan du svaret på gåtan? Vart tror du att tjuven är påväg? Hör av dig till Ylva! Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-14
Länk till avsnitt

Kompistorsdag: "Alla andra vill bara spela fotboll"

Klara är Barnmorgons nya kompis-storasyskon som tillsammans med Markus vänder och vrider på olika problem och undringar. Idag handlar det om vad man ska göra när man känner sig utanför på rasten.

2022-10-13
Länk till avsnitt

Djuronsdag: Ett vackert djur med ränder

I djuronsdag pratar Ebba och Markus om zebror. Hur är det egentligen, låter dom verkligen som en häst? Och kan man rida på dom?

2022-10-12
Länk till avsnitt

Tisdagskollen: En ljudlös piruett

I Tisdagskollen lär Julia Markus att göra en piruett. "Att vara lugn och träna mycket" är två av hennes tips.

2022-10-11
Länk till avsnitt

Måndagsväckning: En mormor med ett brutit ben

"Snäll och gosig men inte ett djur", så beskriver Miranda sin mormor. Idag ringer hon och väcker henne med en krya på-dig kram i Barnmorgon.

2022-10-10
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: För dödskallen otur med sig?

Kapten Scully skriver i dagboken om sjukdom och olycka på skeppet. Orvar har gång på gång också varit sjuk. Radioagent Meja från Timrå tror att det är den stulna dödskallen som är orsaken.

Meja hjälper också Ylva att lösa det långa siffertalet som dök upp i dödskallenmappen i fredags. Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-09
Länk till avsnitt

Mysteriefredag: Mystiskt siffertal och ny havsdjursgåta

Med hjälp av radioagent Lily 6 år i Hässleholm, löser Ylva veckans gåta.

Då öppnar sig nästa dödskallemapp och där verkar tjuven påminna sig själv om något viktigt med hjälp av ett långt siffertal: 7+8-3+100-3+6= Ny gåta: I SLUTET BÅDE ETT HOPPANDE DJUR OCH EN SKÄRM. I BÖRJAN RIDDARENS FÖRSVAR I STRID.Kan du svaret på gåtan? Kan du räkna ut talet? Hör av dig till Ylva! Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-07
Länk till avsnitt

Kompistorsdag: "Jag vågar inte sova över"

Markus och Azada har fått ett brev till kompistorsdag . Det handlar om hur man gör när man inte vågar sova över fastän man vill. De klurar och ger förslag.

2022-10-06
Länk till avsnitt

Djuronsdag: Ett djur med både mjukt och hårt skal

Idag Berättar Rufus om sköldpaddor. Att han precis som dem gärna skulle vilja bo i ett skal, då vet han precis hur han skulle möblera! Och så skulle han gärna vilja ha en egen, helst en liten gullig.

2022-10-05
Länk till avsnitt

Tisdagskollen: En mästare på Rubiks kub

I Tisdagskollen berättar Morris hur han lärde sig hantera Rubiks kub, vilka egenskaper som krävs och hur man blir sådär ruskigt snabb!

2022-10-04
Länk till avsnitt

Måndagsväckning: En kram till grannen mormor

Idag blir Anastasias mormor överraskad. Det är nämligen inte hennes hund som väcker henne denna morgonen utan Anastasia som ringer och skickar en kram via radion.

2022-10-03
Länk till avsnitt

Mysteriesöndag: Är diamantdödskallen magisk?

7-årige radioagent Dusan, som kan serbiska, hjälper Ylva att tyda den mystiska ljudfilen som fanns i senaste dödskallemappen.

Sen beger sig Ylva till havshistoriska muséet där det verkar som att tjuven jobbar. Eller..?Vill du också bli en radioagent?Ring telefonsvararen; 08-7842929 och tala om vad du heter, hur gammal du är och var du bor.Mejla in till [email protected]
2022-10-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.