Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Equmeniapodden

Equmeniapodden

Equmeniapodden är Equmenias egen podcast som tar upp viktiga och intressanta ämnen och diskuterar dem med gäster. Det är inte en podcast som ger några tydliga svar, men som förhoppningsvis får dig att tänka till och ge nya perspektiv!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

equmenia.se/equmeniapodden

Avsnitt

Avnitt 19. Livepodd om ledarskap

Historiens första Equemeniapodden-livepodd är ute i etern! Avsnitt 19 spelades in i samband med Equmenias ledarutbildning ?Växa som ledare? den 29 september 2018 och ämnet är självklart ledarskap. Gäst är entreprenören Niklas Aronsson som varit med och startat Linas matkasse men som numer arbetar i församling. Det pratas om skillnaden på ledarskap i företagsvärlden jämfört med kyrkan, idealledaren och allt avslutas med ett sprakande hyllningstal till alla Equmenias ledare!
2018-10-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 18. Kroppen

Älskad och hatad. Den sjuke och den friske. Kroppen! Detta avsnitt av Equmeniapodden handlar om kroppen och att vi allt oftare utsätts för fixering och hets. Det pratas kroppsnormer och hur vi sett på kroppen under historien. Gäst är läkarstudenten Filip Nordin som varje dag studerar kroppen; andens tempel.
2018-09-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 17. Döden

Nu ska döden få ta plats. Det är jobbigt, spännande och viktigt. Avsnitt 17 av Equmeniapodden handlar om döden. Om när den sker, hur vi ser på den och vad händer sen? Gäst är pastor Oscar Molneryd. Han mötte döden på nära håll när hans mamma dog när han var 11 år. Oscar berättar om sina egna erfarenheter och ger tips på hur man kan bemöta någon som går igenom sorg. Dessutom. Vad står det i Bibeln om det här med uppståndelsen och livet efter detta?
2018-05-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 16. Framtidsval

Det 16:e avsnittet av Equmeniapodden handlar om hur man gör framtidsval. Gäst är psykologistudenten Matilda Thörne. Här får du redskap och tips inför val som du står inför, vare sig det är köp av en tröja eller skolval. Utifrån psykologiforskningen kan vi lära oss hur vi påverkas av vår omgivning, hur stressande det kan vara att stå inför för många val och hur man blir nöjdare med valen man gör.
2018-04-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 15. Metoo

Hösten 2017 fick uppropet #Metoo stor genomslagskraft. Det handlade om sexuella övergrepp och trakasserier och visade att nästan alla kvinnor på ett eller annat sätt blivit utsatta. Hur går vi vidare efter det här och hur kan vi som kyrka bemöta de som utsatts och utsatt andra? Det här och en del om förlåtelse pratas det om i Equmeniapoddens femtonde avsnitt. Gäst är Esther Kazen som bland annat startade metoo-uppropet inom frikyrkan (#sanningenskagöraerfria) samt driver instagramkontot Feministpastorn.
2018-03-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 14. Att fördjupa sin tro

Ibland kan det finnas tillfällen då det är dags att fördjupa sin tro. Att låta tron bli en större del av vardagen. Men hur gör man det? Och måste man fördjupa tron? I det här avsnittet är Jonas Eveborn gäst och tillsammans med Elin och Unni försöker de bena ut vad man kan göra för att fördjupa sin tro och hur fördjupningen blir mer än bara en plusmeny i vardagen.
2018-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 13. Den goda utopin, julen och dragspel

Emil Mattsson är avsnittets gäst och han är direktor för Göteborgs räddningsmission. I avsnittet pratar vi om deras arbete med socialt utsatta människor. Bland annat berättar Emil om hur Göteborgs räddningsmission finns med och stöttar barn vars föräldrar sitter i fängelse. Men det pratas även om den goda utopin, julen och dragspel!
2017-12-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 12. Psykisk ohälsa

I dagens Sverige ökar den psykiska ohälsan i flera samhällsgrupper. Men vad är psykisk ohälsa? Hur vet jag att jag är sjuk och hur kan jag stötta om någon i min närhet lider av psykisk ohälsa? I det här avsnittet är Cecilia Melder och Patrik Dahlquist gäster. Cecilia forskar på ämnet och undervisar i psykisk ohälsa och hälsa på Teologiska högskolan medan Patrik har egna erfarenheter. Behöver du hjälp? Gå in på www.equmenia.se/equmeniapodden och läs mer under det här avsnittet.
2017-11-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 11. Församling

Vad ska vi ha församlingen till? I samband med tonåren och även i åldern som ung vuxen är det många som lämnar kyrkan och församlingen. Varför är det så? Om detta och mycket mer handlar det elfte avsnittet av Equmeniapodden om. Johanna Buller, pastor i Fiskebäck, är gäst och berättar om sin syn på församlingen och varför den är viktig för henne.
2017-09-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 10. Feminism

Vad är egentligen feminism och hur kan det leda till en mer jämställd värld? Vi reder ut begrepp som genus och patriarkat och pratar om att kyrkan är mer feministisk än vad vi kanske tror! Gäst i det tionde avsnittet av Equmeniapodden är journalisten och författaren Lina Mattebo.
2017-06-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 9. Alkohol

I det här avsnittet av Equmeniapodden tar vi upp ämnet alkohol. Equmenia som organisation har tagit ställning att alla Equmenias arrangemang ska vara alkoholfria. Men i många andra sammanhang finns alkoholen, inte minst i skolavslutning- och examenstider. Om detta pratas det om tillsammans med gästen Malina Abrahamsson.
2017-05-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 8. Skam

Tv-serien Skam är en norsk ungdomsserie som handlar om några gymnasieungdomars vardag i Oslo. Serien tar upp ämnen som vänskap, svek, ärlighet, fest och kärlek. Hur kommer det sig att serien har blivit så populär och har den något att lära oss? Maria Lidén som tar studenten 2018 och Rune W Dahlén som tog studenten 1973 är avsnittets gäster.
2017-04-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 7. Flykting

Avsnitt 7. Flykting by Equmenia
2017-03-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 6. Nätporr

Att komma åt pornografi på nätet är lätt. Viss statistik säger att 96 % av dagens tonårskillar tittar på porr. Hur påverkar det ett förhållande? Kan det få konsekvenser? Det här och mycket mer handlar det sjätte avsnittet av Equmeniapodden om. Gäst är Ulrica Stigberg som tillsammans med Maria Ahlin har skrivit boken Visuell drog.
2016-12-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 5. Teodicéproblemet

Vad är egentligen teodicéproblemet och hur kan vi tänka kring det? Och om Gud är allsmäktig och god, varför finns då ondska? De här funderingarna tas upp i avsnitt 5 av Equmeniapodden där David Wedegård är gäst.
2016-11-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 4. Kärlek

Kärlek är ämnet för avsnitt 4 av Equmeniapodden och gäster är Hannes och Samuel som spelar i bandet Nouveau. Deras sångtexter handlar i många fall om kärlek, var får de den inspirationen ifrån? Hur är det egentligen med det här att hitta den rätta, är det för alla? Och vad är grejen med att gifta sig? Allt det här och mycket mer får du höra om du lyssnar!
2016-09-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 3. Kristus och karriären

Kristus och karriären är det tredje ämnet i Equmeniapodden. Hur hinner vi med båda delarna i vardagen? Och är det två delar? Eller hör de alltid ihop? Victor och Olle från filmföretaget Crazy pictures är gäster i avsnittet. De berättar om sin vardag som bitvis kantas av mycket filmjobb och hur de aktivt jobbar för att Kristus och karriären ska ta lika stor plats i vardagen.
2016-08-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 2. Mission

Mission. Vad är det egentligen? Och hur är det att vara ute som missionsarbetare idag? Gäst i det andra avsnittet av Equmeniapodden är Emma Gunnarsson som varit missionsarbetare i Ecuador. Hon berättar om svårigheter och roligheter och hur hon då och då fått stå till svars för vad andra missionärer gjort många år tidigare.
2016-06-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 1. Hur gestaltar vi tro?

Första avsnittet av barn- och ungdomsorganisationen Equmenias podcast. Carin Dernulf är gäst och diskuterar ämnet Hur vi gestaltar tro.
2016-05-26
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.