Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Fråga vad du vill i P3

Fråga vad du vill i P3

Ett intervjuprogram där lyssnarna får ställa sina frågor till vanliga (och ovanliga) gäster. Ansvarig utgivare: Matti Lilja

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/fragavadduvillip3

Avsnitt

Jag är djävulens advokat

Arash tar grovt kriminella i försvar. Han har lyckats fria en pedofilanklagad och försökt rentvå en Bandidosledare från sprängdåd, bland annat! Arash ser sig som en förkämpe för rättvisan och tycker att alla har rätt till ett bra försvar även massmördare som Breivik. Varför? Fråga honom vad du vill!

2019-06-13
Länk till avsnitt

Min dotter anslöt till IS

Patricios dotter Amanda gifte sig med ökände Michael Skråmo, flyttade till Syrien och gick med i terrorsekten IS. Fem år senare, i januari 2019, kom dödsbeskedet. Patricio bestämde sig för att hitta de sju barnbarnen. I mitten av maj landade dom i Göteborg. Nu är han med i Fråga vad du vill i P3 för att berätta om sin kamp för deras liv och svara på lyssnarnas frågor om hur det kunde gå så snett för sin dotter.

2019-06-06
Länk till avsnitt

Jag exponerar dömda

Magnus tycker att alla har rätt att veta om andra har gjort något olagligt. Har dejten kört onykter? Har din nya granne snattat och blivit dömd för det? Det kan man få veta med hjälp av Magnus söktjänst på nätet. Men har man inte rätt att lämna sitt förflutna bakom sig? Fråga Magnus vad du vill!  

2019-05-30
Länk till avsnitt

Jag är barnfri för klimatet

Gurgin har tagit det här med miljömedvetenhet lite längre än de flesta. Man skulle kunna säga att han är klimatradikal. Han tänker sterilisera sig för att inte få barn eftersom de innebär för mycket utsläpp. Han flyger inte och äter inga animaliska produkter (vegan) och lever ett minimalistiskt liv i husbil.

2019-05-23
Länk till avsnitt

Jag äter bara kött

Veganism är bland det värsta Eva vet och köttfria dagar i skolan ser hon som barnmisshandel. Enligt henne är grönsaker giftiga, men rå kycklinglever och köttfärs får henne att känna sig riktigt frisk och kåt. Eva går emot alla vedertagna kostråd och äter BARA kött.

2019-05-16
Länk till avsnitt

Jag fick 50 år i Thaifängelse

Karolina ville flytta hem till Sverige efter att ha levt och arbetat i Thailand. På flygplatsen i Bangkok stoppades hon med drygt 5 kilo heroin, som Karolina menar att hon blev pålurad av en vän. Hon stod inför en dödsdom, men fick 50 år i det ökända fängelset Klong Prem. Det är nu 25 år sedan den där ödesdagen som kom att förändra hennes liv. Nu kan du fråga henne vad du vill!

2019-05-09
Länk till avsnitt

Jag är religionsgrundare

Eleonor startade en religion. Hon ser änglar och väsen, tror på återfödelse, vill inte klippa navelsträngen på barnen när dom föds utan låta den falla av, hon tror att vaccin och fluor i tandkräm är giftigt oavsett vad vetenskapen säger. Målet är att starta skolor och föra tron på moder jord och energier vidare. Fråga henne vad du vill!

2019-05-02
Länk till avsnitt

Jag är Alexander Bard

Han är känd som bland annat filosof, författare och jurymedlem i TV. Alexander Bard är en man med starka åsikter. Tillsammans med er lyssnare ska vi försöka hitta den röda tråden. Vad är det för samhälle han vill skapa. Varför då? Hur ska han lyckas få människor med sig in i den framtid som han målar upp?

2019-04-25
Länk till avsnitt

Jag är troféjägare

Rolf åker runt i hela världen för att skjuta isbjörn, elefanter, lejon och bergsgetter. Han tycker att det är kul och viktigt och hjälper andra göra samma sak för stora summor pengar. Han är med för att svara på era frågor om varför han och alla andra ska få hålla på med den så kritiserade troféjakten.

2019-04-18
Länk till avsnitt

Jag är abortmotståndare

Helena är emot aborter. Hon har i 16 år jobbat med abortfrågan för katolska kyrkan. Varför tycker hon att kvinnor ska föda barn mot sin vilja och varför ska barnmorskor få vägra göra aborter? På torsdag kan du fråga henne vad du vill!

2019-04-11
Länk till avsnitt

Jag är samisk aktivist

Timimie kämpar för ett samiskt självstyre och tycker att folk vet för lite om Sápmi. Med sin poesi och starka röst som vapen kämpar Timimie mot svenskens förtryck, genom att vittna om hur det påverkar urinvånarnas liv och rättigheter. Fråga Timimie vad du vill!

2019-04-04
Länk till avsnitt

Jag säljer vapen

Sebastian jobbar med att sälja vapen. Det handlar om flygplan, ubåtar och missiler för hur många miljoner som helst. Vissa tycker att det är att bidra till krig och död, men själv tycker han att det är viktigt för diplomatin och Sveriges försvar. Fråga honom vad du vill!

2019-03-28
Länk till avsnitt

Jag är Femen

Dödshotet mot en tunisisk barbröstad kvinna fick Jenny att starta Femen-Sweden. Med budskap ritade på sina bröst vill hon krossa patriarkatet. Men rörelsen har anklagats för att vara islamofobisk och för att reducera den feministiska kampen till att handla om hur mycket kläder en kvinna ska bära. Fråga Jenny vad du vill.

2019-03-21
Länk till avsnitt

Jag misshandlade kvinnor

Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem. Carl Adam är en av förövarna. Han var våldsam mot flera kvinnor som han var tillsammans med. Ställ dina skarpaste frågor till honom.

2019-03-14
Länk till avsnitt

Jag använder civil olydnad

Martin är villig att gå över lagens gränser för att få igenom sin dröm om en vapenfri värld utan dödandet av människor och djur. Han har suttit i fängelse flera gånger och lever ett liv på existensminimum. Nu får du fråga honom vad du vill.

2019-03-07
Länk till avsnitt

Jag är för surrogatmödraskap

Eduardo tjänar pengar på surrogatmödraskap och har själv fått barn på det sättet. Verksamheten har kallats för människohandel, men det tycker inte Eduardo att det är. Själv drivs han av en vilja att hjälpa dom ofrivilligt barnlösa.

2019-02-28
Länk till avsnitt

Jag är satanist

Richard är satanist och sätter alltid sig själv först. Han är emot bistånd och bidrag och tycker att man har rätt att krossa dom som står i vägen. Varför? Och vad menar han med det? Fråga honom vad du vill!

2019-02-21
Länk till avsnitt

Jag stred mot IS

Jesper har kämpat för den kurdiska milisen YPG. Han åkte ner för att hjälpa i ett flyktingläger, men fick en kalasjnikov i handen och ställdes på fronten mot IS. Är han en hjälte eller krigsturist? Och varför valde han att åka tillbaka fem gånger? Fråga Jesper vad du vill! 

2019-02-14
Länk till avsnitt

Jag är imam

Hur är det att vara kvinna och ta på sig ledarrollen i en moské? Får man ta mycket skit? Hur motverkar en imam radikalisering? Det vet Iman som är imam. Fråga henne vad du vill!

2019-02-07
Länk till avsnitt

Jag var minkfarmare

Trots att Fredrik hade minkar för päls så blev han ibland fäst vid djuren. Hur går det ihop? Vad gör man när familjen blir hotad på grund av ens yrkesval? Fredrik var minkfarmare - fråga vad du vill!

2019-01-31
Länk till avsnitt

Jag var papperslös

Josef levde som papperslös i fyra år. Idag har han fått uppehållstillstånd, men tänker ofta på tiden som gömd. Hur var det att leva som papperslös? Kunde han gå ut och klubba trots rädslan att bli påkommen? Fråga Josef vad du vill!

2019-01-24
Länk till avsnitt

Jag var elitsoldat

Hur är livet som soldat? Hur ser en vanlig arbetsdag ut i Afghanistan? Petra var elitsoldat i försvarsmaktens hemligaste förband i 10 år. Kan en elitsoldat slappa i soffan och moffa chips? Fråga vad du vill!

2019-01-17
Länk till avsnitt

Jag genomgår könskorrigering

22-åriga Leon föddes som Denise och genomgår nu en könskorrigering. Han är som vilken annan kille som helst, förutom han inte föddes med snopp och sånt där som i vanliga fall förknippas med guys. Hur känns det att bli kallad hon? När man inte är en hon! Och hur går det till när man väl tar de första stegen mot att bli den man är på insidan, även på utsidan? Fråga vad du vill!

2019-01-10
Länk till avsnitt

Fråga vad du vill i P3

Nytt år - ny sändningstid! Du hör Fråga vad du vill i P3 varje torsdagskväll, 19.00-21.00. Ett program där vanligt och vanligt folk berättar sina historier, avslöjar detaljer och svarar på dina frågor!

2019-01-03
Länk till avsnitt

Pegahs nyårskarameller 2018

Programledare Pegah Zarassi bjuder på de absoluta höjdpunkterna från året som gått - med gästerna vi minns och alla nyfikna frågor som ställdes. Gott nytt år!

2018-12-29
Länk till avsnitt

Jag jobbar på oljerigg

Hur många brudar jobbar på en oljerigg? Hur mycket cash tjänar man? Vem har högst ranking offshore? Och vågar man titta på katastroffilmen Deepwater Horizont? Ludwig arbetar på en oljerigg fråga vad du vill!

2018-12-22
Länk till avsnitt

Jag var livvakt

Följer livvakten med på dejten? Måste man alltid se allvarlig ut när man livvaktar? Är varje dag på jobbet en actionfest? Stefan har arbetat som livvakt, till bland annat Kungen och Drottningen. Han har dessutom jobbat inom SÄPO! Fråga vad du vill!

2018-12-08
Länk till avsnitt

Jag forskar om virus och epidemier

Kan man bli smittad av ett djur? Eller kan man själv råka ge sin hund vinterkräksjukan? Vilken är de värsta sjukdomsutbrotten som drabbat världen? Och hur sprider sig ett virus? Fredrik forskar om virus och epidemier - fråga vad du vill!

2018-12-01
Länk till avsnitt

Jag är kryssningskapten

Äter en kapten på ett kryssningsfartyg alltid BUFFÈ till middag? Utbrister man någon gång SKEPPOHOJ! Och blir det intriger på fartyget - precis som i den gamla tv-serien Rederiet? Gustav är kapten på världens största kryssningsfartyg - fråga vad du vill!

2018-11-24
Länk till avsnitt

Jag är straffrättsexpert

Vad är skillnaden mellan mord och dråp? Varför sitter inte livstidsfångar i fängelse livet ut? Betyder hårdare straff färre brott? Och vilken är den konstigaste bortförklaringen till ett brott? Dennis är straffrättsexpert - fråga vad du vill!

2018-11-17
Länk till avsnitt

Jag är brevbärare

Tjuvläser man på vykorten? Är jul kul eller kaos för en brevbärare? Vart hamnar ett brev som är adresserat till tomten? Och hur bra kondis behövs för att orka springa upp och ner i trapporna? Istria är brevbärare - fråga vad du vill!

2018-11-10
Länk till avsnitt

Jag växte upp i Knutbysekten

Hur är det att växa upp i en församling som mer och mer börjar likna en sekt? Vad händer när man inte följer reglerna? Hur lite vet man om världen utanför? Och hur går man vidare med sitt liv, efter att ett mord begås och alla ögon riktas mot det som bara var en vanlig liten ort? Julia växte upp i Knutbysekten - fråga vad du vill!

2018-11-03
Länk till avsnitt

Jag är pilot

Är en black box svart? Får man lyssna på musik i cockpit? Vad kan få en pilot att känna höjdskräck? Råkar man ut för passagerare som försöker gå med i 10 0000-meters klubben? Patrik är pilot - fråga vad du vill!

2018-10-27
Länk till avsnitt

Jag är professionell fighter

Hur blir man en av de bästa i världen på att fightas? Kan nån som inte blinkar inför en boxningsmatch vara rädd för spindlar? Och hur hamnar man i Hollywood för att göra stunts i en superhjältefilm? Madeleine har varit professionell fighter i många år - fråga vad du vill!

2018-10-20
Länk till avsnitt

Jag är AI-forskare

Kommer robotgräsklipparen i trädgården ha känslor om 15 år? Kommer datorerna bli smarta och ta över världen? Kommer framtidens tekniska maskiner ta ditt jobb? Tidigare var tanken på artificiell intelligens science fiction - nu är det verklighet! Alexander är AI-forskare - fråga vad du vill!

2018-10-13
Länk till avsnitt

Jag är hardcoreporrskådis

***Avsnittet innehåller grovt språk och är inte lämpligt för barn*** Vad är det konstigaste som hänt under en porrfilmsinspelning? Hur är det att sexa loss framför ett helt kamerateam? Vad är FÖR rough för en hardcoreporrskådis? Och funkar det att va tillsammans med nån, om man har en porrfilmskarriär? Sanna är hardcoreporrskådis - fråga vad du vill!

2018-10-06
Länk till avsnitt

Jag är magiker

Vilket är det sjukaste trolleritricket som finns? Vad finns ALLTID med i trollkarlsportföljen? Blir man hatade av andra magiker om man avslöjar hur trickzen funkar? Caroline skulle bli präst - men satsade på trolleri istället. Hon är magiker - fråga vad du vill!

2018-09-29
Länk till avsnitt

Jag jobbar på Tullverket

Vad försöker folk smuggla över gränsen? Hur skarp är en knarkhunds nos? Vad är det mest actionfyllda som hänt på jobbet? Avslöjar kroppsspråket att folk har nått fuffens för sig? Martin jobbar i tullen - fråga vad du vill!

2018-09-22
Länk till avsnitt

Jag är influencer

Vad influeras en influencer av? Kan man köpa fler följare? Hur ser en arbetsdag ut? Många drömmer om att bli det medan andra tycker det är ett hitte-på-yrke. Flora är influencer - fråga vad du vill!

2018-09-15
Länk till avsnitt

Jag överlevde Estonia

Vad tänker man när man kämpar för sitt liv på ett sjunkande fartyg, mitt i ett nattsvart stormigt hav? Det är en av de värsta katastrofer som drabbat Sverige. 852 människor dog när fartyget Estonia sjönk i Östersjön. 137 överlevande - Sara är en av dem. Fråga vad du vill!

2018-09-08
Länk till avsnitt

Poddspecial: Happy Jankell

Hur är det att byta mellan olika roller som skådespelare? Hur går sexscener till egentligen? Får man mycket cash för att medverka i en långfilm? Och hur botar man scenskräck? Happy Jankell är skådespelare. Fråga vad du vill i denna specialpodd som livesänds från Umeå universitet inför publik!

I denna livepodd, framför publik vid Umeå universitet, berättar skådespelaren Happy Jankell om livet bakom kulisserna, hur en filminspelning går till och att hon brottas med samma oro som de flesta andra - är jag bra nog?
2018-09-06
Länk till avsnitt

Jag är delfinskötare

Vilket är det vanligaste delfin-namnet? Hur ser man egentligen skillnad på delfinerna i poolen? Och är de verkligen så glada som de ser ut? Dagens gäst är delfinskötaren Linda fråga vad du vill!

2018-09-01
Länk till avsnitt

Jag är NHL-proffs

Vad har man för månadslön som NHL-stjärna? Känner folk igen en på stan? Och vad saknar man allra mest med Sverige när man bor på andra sidan Atlanten? NHL-proffset Oliver Ekman-Larsson är dagens gäst. Fråga vad du vill!

2018-08-25
Länk till avsnitt

Jag är bröllopsfixare

Vad borde ett ultimat bröllopstal innehålla? Vad har det dyraste bröllopet kostat? Och vad händer egentligen om man säger nej till varandra när den stora dagen är kommen? Dagens gäst är bröllopsfixaren Johanna Kajson fråga vad du vill!

2018-08-18
Länk till avsnitt

Jag är rockstjärna

Hur hanterar man galna fans? Är rockstjärnelivet en mix av sex, droger och rock 'n' roll? Och finns det ett bäst före-datum? Dagens gäst Dregen är rockstjärnan som lirar gitarr i både The Hellacopters och Backyard Babies. Fråga vad du vill!

2018-08-11
Länk till avsnitt

Jag är sommelier

Hur gör man egentligen alkholfritt vin? Kan man lagra en bibb? Och kan vin verkligen smaka brandrök, nyklippt gräs och cykelslang? Dagens gäst Totte är en prisbelönt sommelier fråga vad du vill!

2018-08-04
Länk till avsnitt

Jag var med i Navy SEAL

Vad krävs för att bli en Navy SEAL? Är det som i en actionfilm? Och hur tuff är egentligen hell week? Dagens gäst Rick La Roche var med i Navy SEAL och i dag är han pensionerad diplomat fråga vad du vill!

2018-07-28
Länk till avsnitt

Jag gick ner 100 kilo

Blir man lyckligare som smal? Vad kostar det att byta ut hela klädgarderoben? Och vad får man egentligen för relation till mat? Joacim gick ner 100 kilo fråga vad du vill!

2018-07-21
Länk till avsnitt

Jag är barnmorska

Kan man få med sig moderkakan i en doggybag? Hur ser det ut när underlivet spricker? Och hur lång är egentligen navelsträngen? Caisa är barnmorskan som hjälper dig övervinna din förlossningsrädsla. Fråga vad du vill!

2018-07-14
Länk till avsnitt

Jag är gruppträningsinstruktör

Blir man lite av en rockstjärna när man instruerar en klass för 2000 personer i Globen? Och vad hände egentligen med benvärmare, svettband och rosa spandex? Fråga gruppträningsinstruktören Michael vad du vill!

2018-07-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.