Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Fråga vad du vill i P3

Fråga vad du vill i P3

Ett intervjuprogram där lyssnarna får ställa sina frågor till vanliga (och ovanliga) gäster. Ansvarig utgivare: Matti Lilja

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/fragavadduvillip3

Avsnitt

Jag stred mot IS

Jesper har kämpat för den kurdiska milisen YPG. Han åkte ner för att hjälpa i ett flyktingläger, men fick en kalasjnikov i handen och ställdes på fronten mot IS. Är han en hjälte eller krigsturist? Och varför valde han att åka tillbaka fem gånger? Fråga Jesper vad du vill! 

2019-02-14
Länk till avsnitt

Jag är imam

Hur är det att vara kvinna och ta på sig ledarrollen i en moské? Får man ta mycket skit? Hur motverkar en imam radikalisering? Det vet Iman som är imam. Fråga henne vad du vill!

2019-02-07
Länk till avsnitt

Jag var minkfarmare

Trots att Fredrik hade minkar för päls så blev han ibland fäst vid djuren. Hur går det ihop? Vad gör man när familjen blir hotad på grund av ens yrkesval? Fredrik var minkfarmare - fråga vad du vill!

2019-01-31
Länk till avsnitt

Jag var papperslös

Josef levde som papperslös i fyra år. Idag har han fått uppehållstillstånd, men tänker ofta på tiden som gömd. Hur var det att leva som papperslös? Kunde han gå ut och klubba trots rädslan att bli påkommen? Fråga Josef vad du vill!

2019-01-24
Länk till avsnitt

Jag var elitsoldat

Hur är livet som soldat? Hur ser en vanlig arbetsdag ut i Afghanistan? Petra var elitsoldat i försvarsmaktens hemligaste förband i 10 år. Kan en elitsoldat slappa i soffan och moffa chips? Fråga vad du vill!

2019-01-17
Länk till avsnitt

Jag genomgår könskorrigering

22-åriga Leon föddes som Denise och genomgår nu en könskorrigering. Han är som vilken annan kille som helst, förutom han inte föddes med snopp och sånt där som i vanliga fall förknippas med guys. Hur känns det att bli kallad hon? När man inte är en hon! Och hur går det till när man väl tar de första stegen mot att bli den man är på insidan, även på utsidan? Fråga vad du vill!

2019-01-10
Länk till avsnitt

Fråga vad du vill i P3

Nytt år - ny sändningstid! Du hör Fråga vad du vill i P3 varje torsdagskväll, 19.00-21.00. Ett program där vanligt och vanligt folk berättar sina historier, avslöjar detaljer och svarar på dina frågor!

2019-01-03
Länk till avsnitt

Pegahs nyårskarameller 2018

Programledare Pegah Zarassi bjuder på de absoluta höjdpunkterna från året som gått - med gästerna vi minns och alla nyfikna frågor som ställdes. Gott nytt år!

2018-12-29
Länk till avsnitt

Jag jobbar på oljerigg

Hur många brudar jobbar på en oljerigg? Hur mycket cash tjänar man? Vem har högst ranking offshore? Och vågar man titta på katastroffilmen Deepwater Horizont? Ludwig arbetar på en oljerigg fråga vad du vill!

2018-12-22
Länk till avsnitt

Jag var livvakt

Följer livvakten med på dejten? Måste man alltid se allvarlig ut när man livvaktar? Är varje dag på jobbet en actionfest? Stefan har arbetat som livvakt, till bland annat Kungen och Drottningen. Han har dessutom jobbat inom SÄPO! Fråga vad du vill!

2018-12-08
Länk till avsnitt

Jag forskar om virus och epidemier

Kan man bli smittad av ett djur? Eller kan man själv råka ge sin hund vinterkräksjukan? Vilken är de värsta sjukdomsutbrotten som drabbat världen? Och hur sprider sig ett virus? Fredrik forskar om virus och epidemier - fråga vad du vill!

2018-12-01
Länk till avsnitt

Jag är kryssningskapten

Äter en kapten på ett kryssningsfartyg alltid BUFFÈ till middag? Utbrister man någon gång SKEPPOHOJ! Och blir det intriger på fartyget - precis som i den gamla tv-serien Rederiet? Gustav är kapten på världens största kryssningsfartyg - fråga vad du vill!

2018-11-24
Länk till avsnitt

Jag är straffrättsexpert

Vad är skillnaden mellan mord och dråp? Varför sitter inte livstidsfångar i fängelse livet ut? Betyder hårdare straff färre brott? Och vilken är den konstigaste bortförklaringen till ett brott? Dennis är straffrättsexpert - fråga vad du vill!

2018-11-17
Länk till avsnitt

Jag är brevbärare

Tjuvläser man på vykorten? Är jul kul eller kaos för en brevbärare? Vart hamnar ett brev som är adresserat till tomten? Och hur bra kondis behövs för att orka springa upp och ner i trapporna? Istria är brevbärare - fråga vad du vill!

2018-11-10
Länk till avsnitt

Jag växte upp i Knutbysekten

Hur är det att växa upp i en församling som mer och mer börjar likna en sekt? Vad händer när man inte följer reglerna? Hur lite vet man om världen utanför? Och hur går man vidare med sitt liv, efter att ett mord begås och alla ögon riktas mot det som bara var en vanlig liten ort? Julia växte upp i Knutbysekten - fråga vad du vill!

2018-11-03
Länk till avsnitt

Jag är pilot

Är en black box svart? Får man lyssna på musik i cockpit? Vad kan få en pilot att känna höjdskräck? Råkar man ut för passagerare som försöker gå med i 10 0000-meters klubben? Patrik är pilot - fråga vad du vill!

2018-10-27
Länk till avsnitt

Jag är professionell fighter

Hur blir man en av de bästa i världen på att fightas? Kan nån som inte blinkar inför en boxningsmatch vara rädd för spindlar? Och hur hamnar man i Hollywood för att göra stunts i en superhjältefilm? Madeleine har varit professionell fighter i många år - fråga vad du vill!

2018-10-20
Länk till avsnitt

Jag är AI-forskare

Kommer robotgräsklipparen i trädgården ha känslor om 15 år? Kommer datorerna bli smarta och ta över världen? Kommer framtidens tekniska maskiner ta ditt jobb? Tidigare var tanken på artificiell intelligens science fiction - nu är det verklighet! Alexander är AI-forskare - fråga vad du vill!

2018-10-13
Länk till avsnitt

Jag är hardcoreporrskådis

***Avsnittet innehåller grovt språk och är inte lämpligt för barn*** Vad är det konstigaste som hänt under en porrfilmsinspelning? Hur är det att sexa loss framför ett helt kamerateam? Vad är FÖR rough för en hardcoreporrskådis? Och funkar det att va tillsammans med nån, om man har en porrfilmskarriär? Sanna är hardcoreporrskådis - fråga vad du vill!

2018-10-06
Länk till avsnitt

Jag är magiker

Vilket är det sjukaste trolleritricket som finns? Vad finns ALLTID med i trollkarlsportföljen? Blir man hatade av andra magiker om man avslöjar hur trickzen funkar? Caroline skulle bli präst - men satsade på trolleri istället. Hon är magiker - fråga vad du vill!

2018-09-29
Länk till avsnitt

Jag jobbar på Tullverket

Vad försöker folk smuggla över gränsen? Hur skarp är en knarkhunds nos? Vad är det mest actionfyllda som hänt på jobbet? Avslöjar kroppsspråket att folk har nått fuffens för sig? Martin jobbar i tullen - fråga vad du vill!

2018-09-22
Länk till avsnitt

Jag är influencer

Vad influeras en influencer av? Kan man köpa fler följare? Hur ser en arbetsdag ut? Många drömmer om att bli det medan andra tycker det är ett hitte-på-yrke. Flora är influencer - fråga vad du vill!

2018-09-15
Länk till avsnitt

Jag överlevde Estonia

Vad tänker man när man kämpar för sitt liv på ett sjunkande fartyg, mitt i ett nattsvart stormigt hav? Det är en av de värsta katastrofer som drabbat Sverige. 852 människor dog när fartyget Estonia sjönk i Östersjön. 137 överlevande - Sara är en av dem. Fråga vad du vill!

2018-09-08
Länk till avsnitt

Poddspecial: Happy Jankell

Hur är det att byta mellan olika roller som skådespelare? Hur går sexscener till egentligen? Får man mycket cash för att medverka i en långfilm? Och hur botar man scenskräck? Happy Jankell är skådespelare. Fråga vad du vill i denna specialpodd som livesänds från Umeå universitet inför publik!

I denna livepodd, framför publik vid Umeå universitet, berättar skådespelaren Happy Jankell om livet bakom kulisserna, hur en filminspelning går till och att hon brottas med samma oro som de flesta andra - är jag bra nog?
2018-09-06
Länk till avsnitt

Jag är delfinskötare

Vilket är det vanligaste delfin-namnet? Hur ser man egentligen skillnad på delfinerna i poolen? Och är de verkligen så glada som de ser ut? Dagens gäst är delfinskötaren Linda fråga vad du vill!

2018-09-01
Länk till avsnitt

Jag är NHL-proffs

Vad har man för månadslön som NHL-stjärna? Känner folk igen en på stan? Och vad saknar man allra mest med Sverige när man bor på andra sidan Atlanten? NHL-proffset Oliver Ekman-Larsson är dagens gäst. Fråga vad du vill!

2018-08-25
Länk till avsnitt

Jag är bröllopsfixare

Vad borde ett ultimat bröllopstal innehålla? Vad har det dyraste bröllopet kostat? Och vad händer egentligen om man säger nej till varandra när den stora dagen är kommen? Dagens gäst är bröllopsfixaren Johanna Kajson fråga vad du vill!

2018-08-18
Länk till avsnitt

Jag är rockstjärna

Hur hanterar man galna fans? Är rockstjärnelivet en mix av sex, droger och rock 'n' roll? Och finns det ett bäst före-datum? Dagens gäst Dregen är rockstjärnan som lirar gitarr i både The Hellacopters och Backyard Babies. Fråga vad du vill!

2018-08-11
Länk till avsnitt

Jag är sommelier

Hur gör man egentligen alkholfritt vin? Kan man lagra en bibb? Och kan vin verkligen smaka brandrök, nyklippt gräs och cykelslang? Dagens gäst Totte är en prisbelönt sommelier fråga vad du vill!

2018-08-04
Länk till avsnitt

Jag var med i Navy SEAL

Vad krävs för att bli en Navy SEAL? Är det som i en actionfilm? Och hur tuff är egentligen hell week? Dagens gäst Rick La Roche var med i Navy SEAL och i dag är han pensionerad diplomat fråga vad du vill!

2018-07-28
Länk till avsnitt

Jag gick ner 100 kilo

Blir man lyckligare som smal? Vad kostar det att byta ut hela klädgarderoben? Och vad får man egentligen för relation till mat? Joacim gick ner 100 kilo fråga vad du vill!

2018-07-21
Länk till avsnitt

Jag är barnmorska

Kan man få med sig moderkakan i en doggybag? Hur ser det ut när underlivet spricker? Och hur lång är egentligen navelsträngen? Caisa är barnmorskan som hjälper dig övervinna din förlossningsrädsla. Fråga vad du vill!

2018-07-14
Länk till avsnitt

Jag är gruppträningsinstruktör

Blir man lite av en rockstjärna när man instruerar en klass för 2000 personer i Globen? Och vad hände egentligen med benvärmare, svettband och rosa spandex? Fråga gruppträningsinstruktören Michael vad du vill!

2018-07-07
Länk till avsnitt

Jag är fjällräddare

Hur länge överlever man egentligen begravd flera meter ner under snön? Och när man inte vet vad som är upp eller ner hur ska man då hitta ut? Dagens gäst har räddat människor i de jämtländska fjällen i över 20 år. Fråga vad du vill!

2018-06-30
Länk till avsnitt

Jag blev utsatt för incest

Den tryggaste platsen på jorden blev till ett helvete. Dagens gäst blev utsatt för incest av sin morfar innan hon ens börjat skolan. När förstår man att det är fel? Och vad är räddningen? I dag berättar Anja sin historia fråga vad du vill!

2018-06-23
Länk till avsnitt

Jag friklättrar höga byggnader

Hur känns det att balansera på toppen av ett 100-våningshus? Bajsar fåglarna på en när man klättrar mot toppen för den ultimata selfien? Pontus klättrar höga byggnader fråga honom vad du vill!

2018-06-09
Länk till avsnitt

Jag forskar om cancer med hjälp av försöksdjur

Går det att vara djurvän om man jobbar med djurförsök? Hur bor djuren i labbet? Testas medicin på människor? Karin forskar om cancer med hjälp av djurförsök - fråga vad du vill!

2018-06-02
Länk till avsnitt

Jag är rättsmedicinsk utredare

Vilka mysterium kan lösas genom att undersöka ett brottsoffers kropp? Vilket organ luktar värst? Vad berättar kroppens ledtrådar för polisen? Erik är rättsmedicinsk utredare - fråga vad du vill!

2018-05-26
Länk till avsnitt

Jag är reseledare

Äter man BUFFÉ till middag varje dag? Vilket är det konstigaste klagomålet en gäst haft? Saknar man köttbullar & Arne Weise när man bor utomlands? Filip är reseledare på Mallorca - fråga vad du vill!

2018-05-19
Länk till avsnitt

Jag är gärningsmannaprofilerare

Hur tänker en mördare? Hur kan en beteendevetare och en kriminaltekniker lista ut vart en okänd brottsling kommer slå till nästa gång? Äter man mycket DONUTS på jobbet? Fråga vad du vill!

2018-05-12
Länk till avsnitt

Jag jobbade på casino

Hur glammigt är livet bakom Black Jackborden? Får en croupier visa känslor? Vad är det mest rafflande som hänt vid Roulette-hjulet? Ali har jobbat på casino - fråga vad du vill!

2018-05-05
Länk till avsnitt

Jag är pastor

Hon kallar Gud för hen och snackar om sex, abort och feminism på sociala medier. Esther Kazen är pastor! Vad är skillnaden mellan en präst och en pastor? Får en kristen vara kåt? Fråga vad du vill!

2018-04-28
Länk till avsnitt

Aviciispecial: minnen och kärlek

Avicii är död, bara 28 år gammal. Den svenske världsartisten, producenten och DJ:en Tim Bergling lämnade ett avtryck i mångas liv med sin musik. I denna Aviciispecial delar lyssnarna med sig av dem.

2018-04-21
Länk till avsnitt

Jag är sanerare

Hur är det att städa en lägenhet när någon legat död i den? Håller man andan när man kryper i bajskaos, efter avlopptrubbel? Tobias är saneraren som lider av bacillskräck - fråga vad du vill!

2018-04-14
Länk till avsnitt

Jag är stormjägare

Hur låter en tornado och varför vill man jaga dem? Christoffer åker till USA för att komma tornados så nära som möjligt. Är det farligt? Och behöver man en vindtät jacka? Fråga vad du vill!

2018-04-07
Länk till avsnitt

Jag är en urban explorer

Olaglig turism, extremsport, actionarkeologi - urban exploration kallas många saker. Vad lockar till äventyr i rivningshus och vilka skatter gömmer sig i en övergiven fabrik? Fråga Jan vad du vill!

2018-03-31
Länk till avsnitt

Jag försökte ta mitt liv

Varför är det så läskigt att snacka om självmord? Hur tar man sig vidare från att inte vilja leva till att känna att livet är okej? Samuel hoppade från sjunde våningen - fråga vad du vill.

2018-03-24
Länk till avsnitt

Jag är vulkanforskare

Vad är en supervulkan och varför vill Nasa punktera en sådan i USA? Hur varm är magma och hur ser insidan av en vulkan ut? Steffi är vulkanforskare - fråga vad du vill! Programledare Pegah Zarassi.

2018-03-17
Länk till avsnitt

Jag är häxa

Luktar en häxas hem mortlad råttavans och salvia? Kan vem som helst bli häxa och funkar verkligen trollformler? Ebba är häxa - fråga vad du vill! Programledare Pegah Zarassi.

2018-03-10
Länk till avsnitt

Jag är cirkusdirektör

Var köper clowner sina kostymer och går det att ledsna på sockervaddslukt? Cirkusvagnar och mänsklig kanonkulor är vardag för Trolle, en av världens yngsta cirkusdirektörer. Fråga vad du vill!

2018-03-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.