Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

P1 Drama

P1 Drama

Älskar du serier och vill lyssna på avsnitt efter avsnitt? Här samlar vi alla radiodramaserier från P1. Du hör oss alltid i Sveriges Radio Play! Ansvarig utgivare: Doreen Kanter

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/drama

Avsnitt

Spring Uje, spring! av och med Uje Brandelius

Med sin svarta humor och karaktäristiska popmusik tar Uje Brandelius från gruppen Doktor Kosmos, med oss på en musikalisk resa av humor och allvar, specialgjord för radio.

Jag gjorde den här förställningen för att det var kul, och för att jag kände att jag fick lite bråttom i livet. För att jag länge drömt om att få spela på mina mer teatrala strängar som hålls i tukt när man är popartist, ja, jag ville få clowna mig lite helt enkelt. Och också kanske för att jag ville ta reda på vad som faktiskt är viktigt på riktigt i mitt liv. Ungefär så. säger Uje Brandelius. Spring Uje, spring! har också getts som scenföreställning på Stockholms Improvisationsteater, Södra Teatern. Det här är dock en alldeles unik radioegen version, gjord speciellt för att höras, inte ses! Spring Uje, spring! fick ett hederpris i Prix Europa 2018. I rollerna: Uje Brandelius, Bixi Brandelius, Henrik Schyffert, Johan von Schreeb, Marie Wennersten, Christoffer Barnekow, Jack Silver, Marie Liljedahl, Martin Aagård. Musik: Uje Brandelius, Iiris Viljanen (piano), Fredrik Myhr (trummor), Clas Lassbo (bas). Ljud: Michael Johansson. Inspicient: Sven Philip. Producent och medregi: Marie Wennersten. Text, musik, regi: Uje Brandelius. Sändes första gången 28 maj 2017. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 25 januari 2022. 
2021-01-25
Länk till avsnitt

Nobeldrama 2020: Glück och Jonas ? ett drömspel om att översätta poesi

Martina Montelius har samtalat med en av Glücks översättare, Jonas Brun, och parallellt skapat en drömd Glück, så som hon kan te sig i Jonas huvud när han arbetar.

Till detta serveras vi dikter ur samlingarna Averno och Vild iris. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 7 december 2021. Glück och Jonas ett drömspel om att översätta poesi Av Martina Montelius Med: Jonas Brun och Martina Montelius Louise Glücks svenska röst: Ingela Olsson Musik och ljud av Mira Eklund Inspelning, ljud: Monica Bergmark, Michael Johansson, Nima Shams Producent: Marie Wennersten
2020-12-07
Länk till avsnitt

Nobeldrama 2002: Ur Kaddish för ett ofött barn med Sven Wollter

Då Imre Kertész fick Nobelpriset i litteratur 2002, spelades denna föreställning in med Sven Wollter. Hans varma, djupa, lite sträva röst. Så välkänd och så rätt i rollen.

Kaddish är den bön judarna ber för sina döda. När 2002 års nobelpristagare använder ordet får det många dubbla bottnar. I en ömsom munter, ömsom ironisk och vädjande monolog försöker en man berätta varför han valt att förbli barnlös och på så vis också väljer bort sin unga hustru, den vackra judinnan. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 12 november 2021. Ur Kaddish för ett ofött barn av Imre Kertész Översättning: Ervin Rosenberg I rollerna: Jag Sven Wollter, Hustrun och Kaddish-sångerskan Anne Kalmering, Doktor Oblath Fredrik Ohlsson. Dessutom medverkar: Helena Fernell Zeime, Nathalie Forslund, Gabriella Kassius, Elise Philipsson, László Roboz och Ervin Rosenberg. Ljuddesign: Frida Englund. Inspicient: Sven Philip. Dramatisering och regi: Anders Carlberg. Från 2002.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Drama: Bröderna Lejonhjärta. Del 5 av 5.

Skorpan och Jonatan hittar en spricka i berget som leder till grottan där Körsbärsdalens frihetskämpe Orvar hålls fången, fjättrad i en bur. Tengils soldater närmar sig för att hämta Orvar till Katla!

"Nu ska jag berätta om min bror. Min bror Jonatan Lejonhjärta. Och så ska jag berätta om Nangiajala. Det är nästan som en saga. Och ändå är alltihop sant. Fast det vet nog ingen mer än jag och Jonatan." Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 11 juli 2021. Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren I dramatisering av Alex Haridi. I rollerna: Leon Sandelius, Malte Gårdinger, Andreas Rothlin Svensson, Per Lasson, Amanda Ooms, Dragomir Mrsic, Jonas Malmsjö, Sten Ljunggren. Musik: Andreas Söderström. Ljuddesign: Frida Englund. Producenter: Mathilda von Essen och Jan Cruseman. Dramaturger: Frida Derwinger och Camilla Blomqvist. Regi: Eva Staaf.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Drama: Bröderna Lejonhjärta. Del 4 av 5.

Tengil vill ha tag i Jonatan, och Veder och Kader misstänker att det försiggår något i Mattisgården. Just som de ska skjuta undan skänken för att se vad som finns bakom börjar det brinna!

"Nu ska jag berätta om min bror. Min bror Jonatan Lejonhjärta. Och så ska jag berätta om Nangiajala. Det är nästan som en saga. Och ändå är alltihop sant. Fast det vet nog ingen mer än jag och Jonatan." Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 11 juli 2021. Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren I dramatisering av Alex Haridi. I rollerna: Leon Sandelius, Malte Gårdinger, Sten Ljunggren, Ivan Mathias Petersson, Pablo Leiva Wenger, Per Lasson, Christoffer L. Jonsson och Andreas Rothlin Svensson. Musik: Andreas Söderström. Ljuddesign: Frida Englund. Producenter: Mathilda von Essen och Jan Cruseman. Dramaturger: Frida Derwinger och Camilla Blomqvist. Regi: Eva Staaf.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Drama: Bröderna Lejonhjärta. Del 3 av 5.

Nu vet Skorpan vem som är förrädaren i Körsbärsdalen och det blir allt mer bråttom att hitta Jonatan. Då blir han tillfångatagen av Kader och Veder!

"Nu ska jag berätta om min bror. Min bror Jonatan Lejonhjärta. Och så ska jag berätta om Nangiajala. Det är nästan som en saga. Och ändå är alltihop sant. Fast det vet nog ingen mer än jag och Jonatan." Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 11 juli 2021. Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren I dramatisering av Alex Haridi. I rollerna: Leon Sandelius, Malte Gårdinger, Pablo Leiva Wenger, Ivan Mathias Petersson, Sten Ljunggren, Christoffer L. Jonsson och Adriana Savin. Musik: Andreas Söderström. Ljuddesign: Frida Englund. Producenter: Mathilda von Essen och Jan Cruseman. Dramaturger: Frida Derwinger och Camilla Blomqvist. Regi: Eva Staaf.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Drama: Bröderna Lejonhjärta. Del 2 av 5.

Skorpan och Jonatan har upptäckt att det finns en förrädare i Körsbärsdalen. Ondskan kommer allt närmare nu när Törnrosdalen fallit i fiendens händer.

"Nu ska jag berätta om min bror. Min bror Jonatan Lejonhjärta. Och så ska jag berätta om Nangiajala. Det är nästan som en saga. Och ändå är alltihop sant. Fast det vet nog ingen mer än jag och Jonatan." Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 11 juli 2021. Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren I dramatisering av Alex Haridi. I rollerna: Leon Sandelius, Malte Gårdinger, Amanda Ooms,Jonas Malmsjö, Dragomir Mrsic, Pablo Leiva Wenger och Ivan Mathias Petersson. Musik: Andreas Söderström. Ljuddesign: Frida Englund. Producenter: Mathilda von Essen och Jan Cruseman. Dramaturger: Frida Derwinger och Camilla Blomqvist. Regi: Eva Staaf.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Drama: Bröderna Lejonhjärta. Del 1 av 5.

Plötsligt ligger Skorpan inte i sin sjukhussäng! Han står istället vid grinden till ett vitt hus med gröna knutar och en grön dörr. På grinden sitter en skylt: Här bor Bröderna Lejonhjärta.

"Nu ska jag berätta om min bror Jonatan Lejonhjärta. Och så ska jag berätta om Nangiajala. Det är nästan som en saga. Och ändå är alltihop sant. Fast det vet nog ingen mer än jag och Jonatan." Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 11 juli 2021. Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren I dramatisering av Alex Haridi. I rollerna: Leon Sandelius, Malte Gårdinger, Gisen Erdogan, Adriana Savin, Amanda Ooms, Jonas Malmsjö och Dragomir Mrsic. Musik: Andreas Söderström. Ljuddesign: Frida Englund. Producenter: Mathilda von Essen och Jan Cruseman. Dramaturger: Frida Derwinger och Camilla Blomqvist. Regi: Eva Staaf.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Komedi: Adolf. Del 3 av 3.

En liten serie av Lidija Praizovic, om hur svårt det kan vara att namnge ett barn och de förvecklingar och kulturkrockar som uppstår då familjs och vänners motstridiga viljor ska tillfredsställas.

Och där tjänstemannen från skatteverket, Vargunge Larsson Nord, återkommande och med mer och mer desperation kontaktar de nyblivna föräldrarna i namnfrågan. För om de inte bestämmer sig snart, måste ju skatteverket gå in och ge barnet ett namn. Och det skulle väl inte vara så roligt? säger Vargunge Larsson Nord. Lyssna och ladda ner till 23 maj 2021. Adolf  Av Lidija Praizovic Del 3 av 3. I rollerna: Ana Stanicis - Nevena, Suzanna Santrac - Nevenas mamma, Zeljko Santrac - Nevenas pappa, Birte Heribertson - Rojas mamma, Bahareh Razekh - Roja, Sandra Stojiljkovic - Systern, Nils Poletti Vargunge Larsson Nord. Ljuddesign: Mattias Miselli. Producenter: Manal Masri och Draen Kuljanin. Regi: Lola Zackow.
2020-05-23
Länk till avsnitt

Komedi: Adolf. Del 2 av 3.

En liten serie av Lidija Praizovic, om hur svårt det kan vara att namnge ett barn och de förvecklingar och kulturkrockar som uppstår då familjs och vänners motstridiga viljor ska tillfredsställas.

Och där tjänstemannen från skatteverket, Vargunge Larsson Nord, återkommande och med mer och mer desperation kontaktar de nyblivna föräldrarna i namnfrågan. För om de inte bestämmer sig snart, måste ju skatteverket gå in och ge barnet ett namn. Och det skulle väl inte vara så roligt? säger Vargunge Larsson Nord. Lyssna och ladda ner till 23 maj 2021. Adolf  Av Lidija Praizovic Del 2 av 3. I rollerna: Ana Stanicis - Nevena, Suzanna Santrac - Nevenas mamma, Zeljko Santrac - Nevenas pappa, Birte Heribertson - Rojas mamma, Bahareh Razekh - Roja, Sandra Stojiljkovic - Systern, Nils Poletti Vargunge Larsson Nord. Ljuddesign: Mattias Miselli. Producenter: Manal Masri och Draen Kuljanin. Regi: Lola Zackow.
2020-05-23
Länk till avsnitt

Komedi: Adolf. Del 1 av 3.

En liten serie av Lidija Praizovic, om hur svårt det kan vara att namnge ett barn och de förvecklingar och kulturkrockar som uppstår då familjs och vänners motstridiga viljor ska tillfredsställas.

Och där tjänstemannen från skatteverket, Vargunge Larsson Nord, återkommande och med mer och mer desperation kontaktar de nyblivna föräldrarna i namnfrågan. För om de inte bestämmer sig snart, måste ju skatteverket gå in och ge barnet ett namn. Och det skulle väl inte vara så roligt? säger Vargunge Larsson Nord. Lyssna och ladda ner till 23 maj 2021. Adolf  Av Lidija Praizovic Del 1 av 3. I rollerna: Ana Stanicis - Nevena, Suzanna Santrac - Nevenas mamma, Zeljko Santrac - Nevenas pappa, Birte Heribertson - Rojas mamma, Bahareh Razekh - Roja, Nils Poletti Vargunge Larsson Nord. Ljuddesign: Mattias Miselli. Producenter: Manal Masri och Draen Kuljanin. Regi: Lola Zackow.
2020-05-23
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Jaktlaget ? Framåt marsch! Del 4 av 4.

En serie om livslång ovänskap. Stunden är kommen. Oförrätter ska redas ut. Marklunds jaktlag har samlat truppen och polerat bössorna för ett sansat samtal med ärkefiende Lassinantis.

Jaktlaget är en serie i delar om en livslång ovänskap mellan två jaktlag i ett litet samhälle. En berättelse om hat, försoning och en strid inför öppen ridå på den lokala tidningens insändarsidor. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 4 maj 2021. Storyline & regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Lennart Jähkel, Lisa Larsson, Charlotte Lindmark, Pär Andersson, Anton Raukola och Fred Broman.  Musik: Iiris Viljanen Ljud: Calle Andersson & Glate Öhman Producent: Pernilla Kommes Programassistent: Helene Juntti Sveriges Radio Drama Luleå.
2020-05-04
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Jaktlaget ? Protestaktion på Ica. Del 3 av 4.

En serie om livslång ovänskap. En planerad fastighetsaffär har gått upp i lågor, Bitti söker upprättelse och Roland är fast besluten att bevisa att Lassinantis ligger bakom Tobias olycka.

Jaktlaget är en serie i fyra delar om en livslång ovänskap mellan två jaktlag i ett litet samhälle. En berättelse om hat, försoning och en strid inför öppen ridå på den lokala tidningens insändarsidor. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 4 maj 2021. Storyline & regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Lennart Jähkel, Lisa Larsson, Charlotte Lindmark, Pär Andersson, Anton Raukola, Fred Broman, Sigrid Runeberg och Hedvig Runeberg. Musik: Iiris Viljanen Ljud: Calle Andersson Producent: Pernilla Kommes Programassistent: Helene Juntti Sveriges Radio Drama Luleå.
2020-05-04
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Jaktlaget ? Vedergällning. Del 2 av 4.

En serie om livslång ovänskap. Marklunds jaktlag sammankallar sina medlemmar och vässar pennan för ett avgörande jaktlagsmöte där vedergällning står på dagordningen.

Jaktlaget är en serie i fyra delar om en livslång ovänskap mellan två jaktlag i ett litet samhälle. En berättelse om hat, försoning och en strid inför öppen ridå på den lokala tidningens insändarsidor. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 4 maj 2021. Storyline & regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Lennart Jähkel, Lisa Larsson, Charlotte Lindmark, Pär Andersson, Anton Raukola, Fred Broman, Sigrid Runeberg och Hedvig Runeberg. Musik: Iiris Viljanen Ljud: Calle Andersson  Producent: Pernilla Kommes Programassistent: Helene Juntti Sveriges Radio Drama Luleå.
2020-05-04
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Jaktlaget ? Skarpa skott. Del 1 av 4

En serie om livslång ovänskap. Fejden mellan de två jaktlagen Marklunds och Lassinantis har pågått sedan urminnes tider och efter en tids vapenvila ekar nu plötsligt skottsalvor i skogen igen

Jaktlaget är en serie i fyra delar om en livslång ovänskap mellan två jaktlag i ett litet samhälle. En berättelse om hat, försoning och en strid inför öppen ridå på den lokala tidningens insändarsidor. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 4 maj 2021. Storyline & regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Lennart Jähkel, Lisa Larsson, Charlotte Lindmark, Pär Andersson, Anton Raukola, Fred Broman, Sigrid Runeberg och Hedvig Runeberg. Musik: Iiris Viljanen Ljud: Calle Andersson och Glate Öhman Producent: Pernilla Kommes Programassistent: Helene Juntti Sveriges Radio Drama Luleå.
2020-05-04
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Testamentet ? Julafton. Del 4 av 4.

En dramakomediserie om livet efter döden.

Släkten samlas på advokatkontoret för få klarhet i vem som egentligen äger Lövudden. Anna hävdar att det inte finns någon rättvisa i världen och att den som har lika mycket som sina grannar upplever livet som rättvist oavsett hur mycket eller lite den har. Göran lättar sitt hjärta och Hasse ställer ett ultimatum. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 27 april 2021. Storyline och regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Sven Björklund, Emma Peters, Anders Öhrström, Charlotte Lindmark, Fred Broman, Margareta Gudmundson, Linda Wincent och Johan Forslund.  Musik: Iiris Viljanen.  Teknik och ljuddessign: Calle Andersson och Bjarne Johansson. Producent: Camilla Blomqvist. Programassistent: Helene Juntti. Sveriges Radio Luleå
2020-04-06
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Testamentet ? Sjukhuset. Del 3 av 4.

En dramakomediserie om livet efter döden.

Det är tidig morgon på intensiven. Hasse tar på sig skulden för allt som har hänt, Göran drar rövarhistorier medan Bitti och Anna desperat försöker få svar på sina frågor om Fannys tillstånd. Vems fel var egentligen olyckan och vad kommer att hända med Lövudden om Fanny dör? Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 27 april 2021. Storyline och regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Sven Björklund, Emma Peters, Anders Öhrström, Charlotte Lindmark, Fred Broman, Margareta Gudmundson, Linda Wincent och Johan Forslund.  Musik: Iiris Viljanen.  Teknik och ljuddessign: Calle Andersson och Bjarne Johansson. Producent: Camilla Blomqvist. Programassistent: Helene Juntti. Sveriges Radio Luleå
2020-04-06
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Testamentet ? Släktgården. Del 2 av 4.

En dramakomediserie om livet efter döden.

Bitti har bjudit alla till Lövudden för att släktingarna ska få tillfälle att berätta för Fanny vad gården betyder för dem. Att vara samlade på Lövudden väcker minnen till liv och Bitti får användning av sina kunskaper i TSU- terapi  (Turning Spirals Upwards). Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 27 april 2021. Storyline och regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Sven Björklund, Emma Peters, Andres Öhrström, Charlotte Lindmark, Fred Broman, Margareta Gudmundson, Linda Wincent och Johan Forslund.  Musik: Iiris Viljanen.  Teknik och ljuddessign: Calle Andersson och Bjarne Johansson. Producent: Camilla Blomqvist. Programassistent: Helene Juntti. Sveriges Radio Luleå
2020-04-06
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Testamentet ? Advokatkontoret. Del 1 av 4.

En dramakomediserie om livet efter döden.

Fyra släktingar samlas på ett advokatkontor för att ta del av moster Elsies testamente. Hur kan man försäkra sig om att det blir rättvist? Och vad kommer att hända med släktgården Lövudden? Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 27 april 2021. Storyline och regi: Rasmus Lindberg. Medverkande och improviserad dialog: Sven Björklund, Emma Peters, Anders Öhrström, Charlotte Lindmark, Fred Broman, Margareta Gudmundson, Linda Wincent och Johan Forslund.  Musik: Iiris Viljanen.  Teknik och ljuddessign: Calle Andersson och Bjarne Johansson. Producent: Camilla Blomqvist. Programassistent: Helene Juntti. Sveriges Radio Luleå
2020-04-06
Länk till avsnitt

Spänning: Den enögda kaninen. Del 1 - 4.

Hemvändande David och hans gamla vänner blir insnärjda i en eskalerande härva av stölder, droger och våldsamma dödsfall.

En landsbygd-noir-historia om de som ger sig av och om de som blir kvar. En serie i fyra avsnitt efter en roman av Christoffer Carlsson i dramatisering av Lotta Erikson och Helene Lindholm. Regi: Nicolas Kolovos. Lyssna och ladda ner till och med 30 mars 2021. Med: Jonathan Silén David, Amy Deasismont Eva, Wilhelm Johansson Lukas, Victoria Dyrstad Alex, Magnus Roosmann Valldeman, Anna Persson Ylva på Ylvas Café, Kim Lantz gamle Emanuel, Tage Wirenhed Kasper, Lasse Beischer Davids pappa, Lena B. Nilsson polis Vanja Möller, Per-Anders Ericson  Jack, Emma Österlöf  Davids syster Jeanette, Kerstin  Åsa Bodin Karlsson. Specialkomponerad musik, sångtext, sång ledmotiv: Fanny Risberg. Musiker: Fanny Risberg, Kalle Bäccman och Petter Eriksson. Evas sång "Gravitation" med text och musik av Joakim Berg (Kent, 1996) och Born to Run  med text och musik av Bruce Springsteen (1975) framförs av Amy Deasismont med gitarrkomp av Henrik Henriksson. Övriga medverkande: Olivia Backhurst, Constantine Wiig, Andrea Valderrama, Stephanie Granqvist, Elias Abounakif, Erik Lund, Lava Franck, Anette Jonson-Hälleby, Charlotta Nylund, Britt Nordberg, Andrea Valderrama, Mina Benaissa, Stephanie Granqvist, Elias Abounakif, Erik Lund, Lava Franck, Emma Engström. Ljud, ljudeffekter: Rolf Hilton, Henrik Henriksson och Nima Shams. Dramaturg: Magnus Lindman.  Producenter: Marie Wennersten, Marie Jansson.
2020-03-09
Länk till avsnitt

Spänning: Den enögda kaninen. Del 4 av 4.

Hemvändande David och hans gamla vänner blir insnärjda i en eskalerande härva av stölder, droger och våldsamma dödsfall.

Den oskyldiga barndomen är långt borta när de återförenas under en sommar. En sommar som inte alla överlever. En serie i fyra avsnitt efter en roman av Christoffer Carlsson i dramatisering av Lotta Erikson och Helene Lindholm. Regi: Nicolas Kolovos. Lyssna och ladda ner till och med 30 mars 2021. Med: Jonathan Silén David, Amy Deasismont Eva, Victoria Dyrstad Alex, Wilhelm Johansson Lukas, Lena B Nilsson polisen Vanja Möller, Per-Anders Ericson Jack, Magnus Roosmann Valldeman, Tage Wirenhed Kasper, Lasse Beischer Davids pappa. Specialkomponerad musik, sångtext, sång ledmotiv: Fanny Risberg. Musiker: Kalle Bäccman och Petter Eriksson. Övriga medverkande: Charlotta Nylund prästen, Britt Nordberg damen på bussen, Andrea Valderrama Radiorösten samt Olivia Backhurst, Constantine Wiig, Stephanie Granqvist, Elias Abounakif, Erik Lund, Lava Franck, Eva Monica Svensson och Henrik Henriksson. Evas sång: Born to Run med text och musik av Bruce Springsteen (1975) framförs av Amy Deasismont med gitarrkomp av Henrik Henriksson. Ljud, ljudeffekter: Rolf Hilton, Henrik Henriksson och Nima Shams. Dramaturg: Magnus Lindman.  Producenter: Marie Wennersten, Marie Jansson.
2020-03-09
Länk till avsnitt

Spänning: Den enögda kaninen. Del 3 av 4.

Hemvändande David och hans gamla vänner blir insnärjda i en eskalerande härva av stölder, droger och våldsamma dödsfall.

"Det är som att minnet vägrar vara med. Det var så ohyggligt. Som att vara i mardrömmen..." En serie i fyra avsnitt efter en roman av Christoffer Carlsson i dramatisering av Lotta Erikson och Helene Lindholm. Regi: Nicolas Kolovos. Lyssna och ladda ner till och med 30 mars 2021. Med: Jonathan Silén David, Amy Deasismont Eva, Victoria Dyrstad Alex, Wilhelm Johansson Lukas, Anna Persson Ylva på Ylvas Café, Tage Wirenhed Kasper, Lena B Nilsson polisen Vanja Möller, Lasse Beischer Davids pappa, Per-Anders Ericson Jack samt Anette Jonson-Hälleby Bingoutroparen och Andrea Valderrama Radiorösten. Specialkomponerad musik, sångtext, sång ledmotiv: Fanny Risberg. Musiker bl a: Kalle Bäccman och Petter Eriksson. Ljud, ljudeffekter: Rolf Hilton, Henrik Henriksson & Nima Shams. Dramaturg: Magnus Lindman. Producenter: Marie Wennersten, Marie Jansson.
2020-03-09
Länk till avsnitt

Spänning: Den enögda kaninen. Del 2 av 4.

Hemvändande David och hans gamla vänner blir insnärjda i en eskalerande härva av stölder, droger och våldsamma dödsfall.

"Det skulle ju bara vara en rolig sommar. En sista sommar med gänget. Vi skulle ha lite kul innan vuxenlivet började på allvar... " En serie i fyra avsnitt efter en roman av Christoffer Carlsson i dramatisering av Lotta Erikson och Helene Lindholm. Regi: Nicolas Kolovos. Lyssna och ladda ner till och med 30 mars 2021. Med: Jonathan Silén David, Amy Deasismont Eva, Victoria Dyrstad Alex, Wilhelm Johansson Lukas, Lasse Beischer Davids pappa, Emma Österlöf Davids syster Jeanette, Lena B Nilsson polisen Vanja Möller, Åsa Bodin Karlsson Kerstin, Tage Wirenhed Kasper. Specialkomponerad musik, sångtext, sång ledmotiv: Fanny Risberg. Musiker bl a: Kalle Bäccman och Petter Eriksson. Evas sång "Gravitation" med text och musik av Joakim Berg (Kent, 1996) framförs av Amy Deasismont med gitarrkomp av Henrik Henriksson. Övriga medverkande: Andrea Valderrama, Mina Benaissa, Olivia Backhurst, Constantine Wiig, Stephanie Granqvist, Elias Abounakif, Erik Lund, Lava Franck, Helena Wirenhed och Henrik Henriksson. Ljud, ljudeffekter: Rolf Hilton, Henrik Henriksson och Nima Shams. Dramaturg: Magnus Lindman.  Producenter: Marie Wennersten, Marie Jansson.
2020-03-09
Länk till avsnitt

Spänning: Den enögda kaninen. Del 1 av 4.

Hemvändande David och hans gamla vänner blir insnärjda i en eskalerande härva av stölder, droger och våldsamma dödsfall.

En landsbygd-noir-historia om de som ger sig av och om de som blir kvar. En serie i fyra avsnitt efter en roman av Christoffer Carlsson i dramatisering av Lotta Erikson och Helene Lindholm. Regi: Nicolas Kolovos. Lyssna och ladda ner till och med 30 mars 2021. Med: Jonathan Silén David, Amy Deasismont Eva, Wilhelm Johansson Lukas, Victoria Dyrstad Alex, Magnus Roosmann Valldeman, Anna Persson Ylva på Ylvas Café, Kim Lantz gamle Emanuel, Tage Wirenhed Kasper, Lasse Beischer Davids pappa. Specialkomponerad musik, sångtext, sång ledmotiv: Fanny Risberg. Musiker: Fanny Risberg, Kalle Bäccman och Petter Eriksson. Evas sång "Gravitation" med text och musik av Joakim Berg (Kent, 1996) framförs av Amy Deasismont med gitarrkomp av Henrik Henriksson. Övriga medverkande: Olivia Backhurst presentatör på festen, Constantine Wiig handbollstjejen samt Andrea Valderrama, Stephanie Granqvist, Elias Abounakif, Erik Lund, Lava Franck och Henrik Henriksson. Ljud, ljudeffekter: Rolf Hilton, Henrik Henriksson och Nima Shams. Dramaturg: Magnus Lindman.  Producenter: Marie Wennersten, Marie Jansson.
2020-03-09
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Balansgång och framdukade Mojitos. Del 9 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-01-18
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Muurikka, renskavswraps och en ringlande kö. Del 8 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-01-18
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Rivalitet med familjen Thärnstam. Del 7 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-02-29
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Saffranskryddad paella och en tår på kinden. Del 6 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-01-18
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Free as a bird. Del 5 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-02-08
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Ställbara bord och underleverantörer. Del 4 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-02-08
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Squash och gravören Malte Holmén. Del 3 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-01-18
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Dijonstekt torsk, cevapcici och sondmatning. Del 2 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-01-18
Länk till avsnitt

Humor: Stefan och Thomas i P1 ? Avfart 43 mot Lindboholms Bygghandel. Del 1 av 9.

Stefan och Thomas Två vänner mitt i livet.

Manus, idé, skådespelare: Anton Hellström och Edvin Hallberg Mix: Frida Claeson Johansson Producent: Tove Palén. Projektledare: Linda Karlsson och Stina Sämgård En serie i nio avsnitt från Munck Studios i Göteborg.
2020-01-18
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Cheferna ? Die Forelle. S2: Del 4 av 4.

Vad innebär provet Supergrillen? Vem är egentligen Fredric? Vem har skickat det hemliga meddelandet? Och är det sant att det finns en världsomspännande konsultkonspiration? Dramakomedin - slutstriden.

Här är den fristående fortsättningen på Cheferna där mellancheferna Anna-Helena Wikström, Stefan Vinberg och Chloë Bryant slogs om toppjobbet i Dresden. Nu har Anna-Helenas mjuka ledarstil drivit fram en svår kris i företaget, och hon nödgas kalla in managementkonsulten Fredric Wildingsson Hammar igen. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 16 december 2022. Dramakomedin Cheferna är en serie med skriven storyline som skådespelarna aldrig fått se. Utifrån individuella instruktioner inför varje scen har de improviserat dialogen. Med samma metod skapades också Parmiddagen, Kraschen och Allt är nu. Och en liknande metod användes vid skapandet av Testamentet och Lärarna. Cheferna, andra säsongen. En dramakomedi i fyra delar. Regi, huvudförfattare: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Paula McManus, Krister Kern, Shirin Golchin, Eric Stern, Anna Takanen. Storyline: Malin Axelsson, Eric Stern, Daniel Karlsson. Producent: Magnus Berg. Ljuddesign och inspelningstekniker: Frida Englund. Assisterande ljudtekniker: Nima Shams.
2019-12-16
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Cheferna ? Gestaltterapi. S2: Del 3 av 4.

Kommer Stefan stå upp när kärleken till Anna-Helena sätts på prov? Och hur ska de alla lyckas ta sig ur den calzone Fredric stängt in dem i? Och vem är Peder??? Dramakomedin Cheferna är tillbaka.

Här är den fristående fortsättningen på Cheferna där mellancheferna Anna-Helena Wikström, Stefan Vinberg och Chloë Bryant slogs om toppjobbet i Dresden. Nu har Anna-Helenas mjuka ledarstil drivit fram en svår kris i företaget, och hon nödgas kalla in managementkonsulten Fredric Wildingsson Hammar igen. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 16 december 2022. Dramakomedin Cheferna är en serie med skriven storyline som skådespelarna aldrig fått se. Utifrån individuella instruktioner inför varje scen har de improviserat dialogen. Med samma metod skapades också Parmiddagen, Kraschen och Allt är nu. Och en liknande metod användes vid skapandet av Testamentet och Lärarna. Cheferna, andra säsongen. En dramakomedi i fyra delar. Regi, huvudförfattare: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Paula McManus, Krister Kern, Shirin Golchin, Eric Stern, Anna Takanen. Storyline: Malin Axelsson, Eric Stern, Daniel Karlsson. Producent: Magnus Berg. Ljuddesign och inspelningstekniker: Frida Englund. Assisterande ljudtekniker: Nima Shams.
2019-12-16
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Cheferna ? Bandycoachning. S2: Del 2 av 4.

Knappt har kriskursen börjat förrän Fredrics auktoritet utmanas av stjärnkonsulten Karin Gyllenberg. En nattmatch i innebandy väcker gamla känslor till liv. Dramakomedi i mellanchefsmiljö.

Här är den fristående fortsättningen på Cheferna där mellancheferna Anna-Helena Wikström, Stefan Vinberg och Chloë Bryant slogs om toppjobbet i Dresden. Nu har Anna-Helenas mjuka ledarstil drivit fram en svår kris i företaget, och hon nödgas kalla in managementkonsulten Fredric Wildingsson Hammar igen. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 16 december 2022. Dramakomedin Cheferna är en serie med skriven storyline som skådespelarna aldrig fått se. Utifrån individuella instruktioner inför varje scen har de improviserat dialogen. Med samma metod skapades också Parmiddagen, Kraschen och Allt är nu. Och en liknande metod användes vid skapandet av Testamentet och Lärarna. Cheferna, andra säsongen. En dramakomedi i fyra delar. Regi, huvudförfattare: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Paula McManus, Krister Kern, Shirin Golchin, Eric Stern, Anna Takanen. Storyline: Malin Axelsson, Eric Stern, Daniel Karlsson. Producent: Magnus Berg. Ljuddesign och inspelningstekniker: Frida Englund. Assisterande ljudtekniker: Nima Shams.
2019-12-16
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Cheferna ? Cirkel av tolkar. S2: Del 1 av 4.

Anna-Helena knep toppjobbet i Dresden och tog med sina underchefer Stefan och Chloë. Men snart måste hon kalla in kriskonsulten Fredric Wildingsson Hammar igen. Dramakomedin Cheferna är tillbaka.

Här är den fristående fortsättningen på Cheferna där mellancheferna Anna-Helena Wikström, Stefan Vinberg och Chloë Bryant slogs om toppjobbet i Dresden. Nu har Anna-Helenas mjuka ledarstil drivit fram en svår kris i företaget, och hon nödgas kalla in managementkonsulten Fredric Wildingsson Hammar igen. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 16 december 2022. Dramakomedin Cheferna är en serie med skriven storyline som skådespelarna aldrig fått se. Utifrån individuella instruktioner inför varje scen har de improviserat dialogen. Med samma metod skapades också Parmiddagen, Kraschen och Allt är nu. Och en liknande metod användes vid skapandet av Testamentet och Lärarna. Cheferna, andra säsongen. En dramakomedi i fyra delar. Regi, huvudförfattare: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Paula McManus, Krister Kern, Shirin Golchin, Eric Stern, Anna Takanen. Storyline: Malin Axelsson, Eric Stern, Daniel Karlsson. Producent: Magnus Berg. Ljuddesign och inspelningstekniker: Frida Englund. Assisterande ljudtekniker: Nima Shams.
2019-12-16
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Kraschen ? CTRL Z/Kärlek. Del 6 av 6.

Börsen börjar falla i mars 2000 och snart är det för sent för många. Ctrl+Z går inte att tillämpa i den analoga världen. Tony gör ett sista återbesök på Webtarget. Vem har han egentligen blivit?

Kraschen är en tragikomisk serie om world wide webs födelse och det visionära IT-företaget Webtargets uppgång och fall under slutet av 90-talet - en tid innan Google och Facebook härskade över världen och vi fortfarande såg framför oss hur cyberrymden skulle skapa ett nytt och bättre samhälle. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 23 november 2021. Huvudförfattare och regi: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Isak Hjelmskog, Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Omid Khansari, Siham Shurafa, Inga-Lill Andersson, Maya Lazcano, Shang Imam och Johan Staël von Holstein. Storyline: Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson, Magnus Berg. Musik: Rebecca&Fiona. Ljudtekniker: Carolina Jinde. Auskultant: Maya Lazcano. Ljuddesign: Frida Englund. Producent: Magnus Berg.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Kraschen ? Y2K/Kokain. Del 5 av 6.

Det är 1999, luften sjuder av både optimism och hotet från milleniumbuggen. Webtarget expanderar internationellt. Företagets millenniefest på Sturecompagniet kommer att etsa sig in i Tony för alltid.

Kraschen är en tragikomisk serie om world wide webs födelse och det visionära IT-företaget Webtargets uppgång och fall under slutet av 90-talet - en tid innan Google och Facebook härskade över världen och vi fortfarande såg framför oss hur cyberrymden skulle skapa ett nytt och bättre samhälle. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 23 november 2021. Huvudförfattare och regi: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Isak Hjelmskog, Ivan Mathias Petersson, Malou Zilliacus, Siham Shurafa, Omid Khansari och Inga-Lill Andersson. Storyline: Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson, Magnus Berg. Musik: Rebecca&Fiona. Ljudtekniker: Carolina Jinde. Auskultant: Maya Lazcano. Ljuddesign: Frida Englund. Producent: Magnus Berg.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Kraschen ? T28/Sex. Del 4 av 6.

Det är 1999 och vinden har vänt för Tony: aktierna stiger, han är deffad och hans nya Ericsson T28 ringer konstant. Men en het natt på Target händer något som toppar allt.

Kraschen är en tragikomisk serie om world wide webs födelse och det visionära IT-företaget Webtargets uppgång och fall under slutet av 90-talet - en tid innan Google och Facebook härskade över världen och vi fortfarande såg framför oss hur cyberrymden skulle skapa ett nytt och bättre samhälle. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 23 november 2021. Huvudförfattare och regi: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Isak Hjelmskog, Ivan Mathias Petersson, Malou Zilliacus, Siham Shurafa,  Inga-Lill Andersson och Maria Jones. Storyline: Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson, Magnus Berg. Musik: Rebecca&Fiona. Ljudtekniker: Carolina Jinde. Auskultant: Maya Lazcano. Ljuddesign: Frida Englund. Producent: Magnus Berg.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Kraschen ? HTML/Party. Del 3 av 6.

Platsen.se lanseras 1996 och festen blir legendarisk. HTML är Tonys liv, och det finns bara tre tillstånd: koda, vara full eller bakfull. När riskkapital kommer in i bolaget tar allt snabbt fart.

Kraschen är en tragikomisk serie om world wide webs födelse och det visionära IT-företaget Webtargets uppgång och fall under slutet av 90-talet - en tid innan Google och Facebook härskade över världen och vi fortfarande såg framför oss hur cyberrymden skulle skapa ett nytt och bättre samhälle. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 23 november 2021. Huvudförfattare och regi: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Isak Hjelmskog,  Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Siham Shurafa, Inga-Lill Andersson, Shang Imam, Maria Jones och Johan Staël von Holstein. Storyline: Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson, Magnus Berg. Musik: Rebecca&Fiona. Ljudtekniker: Carolina Jinde. Auskultant: Maya Lazcano. Ljuddesign: Frida Englund. Producent: Magnus Berg.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Kraschen ? BPM/Extacy. Del 2 av 6.

När Tony kommer nära sin Beautiful Dark Queen en syrad kväll på Docklands 1996 slår hans hjärta i hur många BPM som helst. Men arbetet på Webtarget ställer nya krav. Klarar Tony att leva upp till dem?

Kraschen är en tragikomisk serie om world wide webs födelse och det visionära IT-företaget Webtargets uppgång och fall under slutet av 90-talet - en tid innan Google och Facebook härskade över världen och vi fortfarande såg framför oss hur cyberrymden skulle skapa ett nytt och bättre samhälle. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 23 november 2021. Huvudförfattare och regi: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Isak Hjelmskog, Omid Khansari, Ivan Mathias Petersson, Siham Shurafa, Malou Zilliacus, Inga-Lill Andersson och Shang Imam. Storyline: Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson, Magnus Berg. Musik: Rebecca&Fiona. Ljudtekniker: Carolina Jinde. Auskultant: Maya Lazcano. Ljuddesign: Frida Englund. Producent: Magnus Berg.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Dramakomedi: Kraschen ? IRC/Förälskelse. Del 1 av 6.

Det är 1995 och datornörden Tony har under alias Lonely Rider chattat i flera månader på IRC med "Beautiful Dark Queen". Men hur ska det bli när de möts IRL? En natt på Vattenfestivalen ska det ske.

Kraschen är en tragikomisk serie om world wide webs födelse och det visionära IT-företaget Webtargets uppgång och fall med 90-talslegender i rollistan och skrikande modem, eurotechno och ICQ-"uhoh" i ljudbilden. Det var en tid långt innan Google och Facebook härskade över världen en tid då vi såg framför oss hur cyberrymden skulle skapa ett nytt och bättre samhälle. Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 23 november 2021. Huvudförfattare och regi: Malin Axelsson. Medverkande och improviserad dialog: Isak Hjelmskog, Siham Shurafa, Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Omid Khansari, Inga-Lill Andersson, Shang Imam, Linda Skugge, Kajsa Mellgren och Johan Staël von Holstein. Storyline: Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson, Magnus Berg. Musik: Rebecca&Fiona. Ljudtekniker: Carolina Jinde. Auskultant: Maya Lazcano. Ljuddesign: Frida Englund. Producent: Magnus Berg.
2018-11-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.