Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Feminvest

Feminvest

Feminvest är sannolikt Sveriges största kvinnliga nätverk för kvinnligt ägande & inflytande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

feminvest.nu

Avsnitt

85. Hon jagar Europas mest intressanta bolag

Sanna Westman, Investment Manager på Creandum arbetar med att leta upp de allra mest intressanta bolagen och entreprenörerna för Creandum att gå in i. Creandum har en otroligt bred portfölj, med bolag som iZettle, KRY, Spotify, depop och många fler i bagaget, förstår ni säkert att de vet vad de pysslar med!
2021-01-14
Länk till avsnitt

84. "Ta vara på kriser"

År 2021 första avsnitt av Feminvestpodden kickstartar vi med en otroligt driven multientreprenör. Hon är i grund och botten en Civilekonom som kommer med lång erfarenhet inom styrelsearbete, IT, att driva och vidareutveckla bolag. Redan på 80-talet grundade Monika Christensson ett IT-bolag som idag omsätter närmare 70 miljoner SEK. Monika är idag ägare och styrelseledamot för Skelderwikens Brygghus. I avsnittet får du höra om Skelderwikens nya plattform MyBeerify som är en teknisk lösning och ett koncept med enorm potential. I podden får du även ta del av Monikas bästa råd som hon nu i efterhand kan se ha varit nyckeln till att hon lyckats med det hon tagit sig för. "Ta vara på kriser. Hur kan jag förändra det jag håller på med - det kan vara nyckeln till innovationer"    Monika Christensson
2021-01-07
Länk till avsnitt

83. Dashlduon Expanderar

Duon Arbilina Nissan och Nina Akbari gästar Feminvest och berättar om deras otroliga resa. Med fokus på hållbarhet och schyssta arbetsförhållandenhar de idag över 350 kvinnor som frilansar via Dashl! Dashl grundades i Stockholm 2016 av två kvinnliga entreprenörer för att digitalisera och modernisera skönhetsbranschen och göra den mer hållbar genom en tekniskt innovativ lösning.
2020-12-17
Länk till avsnitt

82. DET ÄR NOG NU.

I veckans podd har vi en van poddare med oss i studion. Du känner kanske igen rösten från hennes egna podd där hon lyfter förebilder i näringslivet. Fanny Widman är kvinnan vi pratar om såklart. Och vi är extra glada över att hon gästar oss precis nu då hon är aktuell med hennes bok: "DET ÄR NOG NU - röster om jämställdhet för att förändra arbetslivet?
2020-12-10
Länk till avsnitt

81. Stiftelsen som arbetar aktivt med jämställdhetsfrågan

I veckans avsnitt av Feminvestpodden får vi besök av Amanda Lundeteg, vd och talesperson för stiftelsen Allbright. Amanda berättar bl.a. om vad hon tagit med sig från den senaste rapporten. Hon pratar om branscher och bolag där man ser att utvecklingen går åt rätt håll men lyfter också vart problematiken ligger och vart utvecklingen avstannat. Hon ger även konkreta tips på hur bolag kan förbättra sitt jämställdhetsarbete! Obs. Ha gärna överseende med ljudet då man i dessa tider inte alltid kan ses fysiskt
2020-12-03
Länk till avsnitt

80. Hon tog på sig statsskulden under pandemin

I Feminvestpodden denna vecka kommer du att få lyssna in på Michaela Berglund som bjudit in Anna Sjulander från Riksgälden till ett samtal med ett rykande hett ämne! - Statsskulden Riksgälden är som du kanske vet en myndighet som ligger under finansdepartementet som består av fyra stora uppdragsavdelningar. Där Anna leder ev av dem: Upplåningen & Förvaltningen av den svenska statsskulden. Vi pratar om hur det eventuellt kan se framåt, hur förutsättningarna har förändrats, och varför man bestämmer sig att ta sig an arbetet med den svenska statsskulden mitt under en brinnande pandemi - man kan tänka sig att det ligger ett par utmaningar i arbetet...
2020-11-26
Länk till avsnitt

79. Vägen till att bli branschens mest hållbara bolag

Adapteo bolaget med ambitionen är att bli branchens mest hållbara bolag! Vi har fått finbesök från härliga Hanna Wennberg som är Marknad /Kommunikation & Hållbarhetsdirektör hos uppstickaren Adapteo. Adapteo som är den ledande och framförallt det FELXIBLA fastighetsbolaget i Sverige vars cirkulära affärsmodell går ut på att hyra ut moduler/byggnader. Vi får lära känna både Adapteo och Hanna. Vi pratar om deras tillväxtstrategi samt om vart tillväxtspotentialen ligger. Bla. får vi höra hur de kan tänkas hjälpa samhället att lösa utmaningarna kring äldrevården. Samt att vi också får veta mer om deras nylanserade hållbarhetsstrategi! Vi får lära oss mer om deras olika erbjudanden, deras byggteknik, och så reder vi ut varför just deras moduler är av bästa kvalitet.
2020-11-19
Länk till avsnitt

78. Dramatisk utveckling för börsens mest jämställda bolag

Gunilla Osswald vd för BioArctic gästar feminvestpodden denna vecka. Bio Arctic blev utsedd till börsens mest jämställda bolag år 2020. - De ni! Hon delar med sig om bolagets forskning och vart fokuset ligger framåt. Gunilla reder även olika begrepp som ofta används i Life science-sfären. Hur ska du som investerare tänka när du går in i bolag som sysslar med läkemedelsutveckling - och vart går kapitalet till om man investerar i den här typen av bolag. År 2017 klev BioArctic in på börsen och Nasdaq Stockholm. Sedan dess har deras läkemedelsprojekt inom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom gjort betydande framsteg, nya projekt har tillkommit och bolagets börsvärde har mer än tredubblats.
2020-11-12
Länk till avsnitt

77. Hållbara investeringsmöjligheter från Västkusten

Med oss i Feminvestpodden har vi Henrik Tingstorp ansvarig förvaltare för de prisvinnande räntefonderna hos fondbolaget Simplicity. Vi har även med oss Simon Hansen på tråden, som är arbetar med kundrelationer och samarbetspartners. Michaela gräver i hur man ska tänka när man ska investera i fonder, hur ser deras strategi ut när de väljer fonder, och vad är egentligen skillnaden på räntefonder och aktiefonder. Simplicity är välkända för deras hållbarhetsarbete, och vad det innebär med  deras påverkans-dialoger. Samt att vi avslutar med trender framgent!
2020-11-05
Länk till avsnitt

76. Norrland möter Ukraina i utsökt design

Idag är det torsdag och ett nytt avsnitt av Feminvestpodden kommer som vanligt. Tidigare i veckan besökte Feminvest Susanne, grundare och vd för Ruth & Joanna. Susanne är en fantastisk möbeldesigner och driver sitt bolag Ruth & Joanna från det mysigaste showroomet i hjärtat av Östermalm, mitt i Stockholm. Möbeldesigner, inredningsstylist, inredningsbloggare, ja vill du få inspiration till ditt hem kan du kanske gissa vem vi rekommenderar!  Här blandar hon det minimalistiska norrland med det maximalistiska Ukraina.
2020-10-29
Länk till avsnitt

75. De fem bästa aktierna 2020 - har du dem i din portfölj?

Bättre sent än aldrig eller vad säger ni? Nu ligger veckans avsnitt av Feminvestpodden uppe - vi går igenom 5 bolag vars aktier gått riktigt bra år 2020! I veckorna framåt tänkte vi även ta upp de fem fonderna som gått allra bäst under 2020. Vad tror du om det?
2020-10-22
Länk till avsnitt

74. Readlys vd om stormen i vattenglaset

Idag träffade vi Maria Hedengren, vd för Readly och oj vilket samtal! Vi lär känna Maria och tar pulsen på Readlys framtidsplaner! Readly noterades 17 September 2020 på Nasdaq Stockholm. Efter Allers och Bonniers avhopp har vi alla suttit på helspänn inför hur Readlys väg framåt ska se ut! Readly är det ett magasin-abonnemanget med ett otroligt stort utbud av tidningar och magasin från världen över
2020-10-15
Länk till avsnitt

73. Expedition rädda Östersjön

Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv arbetar Briggen tre kronor för att Östersjön ska bli mer hållbar. I podden denna vecka har vi med oss Peter Åberg, nytillträdd vd för Expidition Baltic Sea samt Mats Jakobsson som har varit med Briggen tre kronor sedan starten. Det snackas hållbarhetsarbete, socialt ansvar, nätverksbyggande och mycket mer Just nu pågår en teckningsperiod för briggen tre kronor som just nu en satsning i det nya bolaget Expidition Baltic Sea som ska bidra till att Östersjön blir mer hållbar. Engagera dig du också!
2020-10-08
Länk till avsnitt

72. Sparekonomen om känslor & ekonomi

Michaela träffar denna vecka föreläsaren, författaren och sparekonomen Shoka Åhrman som är just sparekonom för SPP. Shoka har arbetat i många år inom finansbranschen med inriktning rådgivning, privatekonomi och sparande. Samtalet belyser Beteendeekonomi, samt att Shoka ger konkreta tips och en rådgivares syn på hur man hur man kan resonera kring sin ekonomi. Hur man ska förhålla sig kring sin ekonomi, vanligaste fördomarna innan man ger sig in i ekonomidjungeln. Vidare diskuteras det kring hur man som kvinna kan kan ta mer kontroll i en gemensam ekonomi. Vi snuddar även vid ämnet privatekonomi under pandemin. Samt PENSIONEN såklart.
2020-10-01
Länk till avsnitt

71. Hur påverkas du av Budgetproppen?

Feminvest pratar om Budgetpropositonen för 2021 som presenterades nu i veckan. Vi pratar om VAD ett budgetförslag är, vilka områden den täcker, stadsskulden och hur det här kommer att påverka dig som privatperson eller företagare. Har du frågor eller förslag på vad du vill att vi ska ta upp i podden framöver, maila gärna in till [email protected] så tar vi upp i nästa avsnitt!
2020-09-24
Länk till avsnitt

70. Verktyget som möter världsproblemen

2014 befann sig Helena Samsioe på en tach-föreläsning i Zambia där det pratades om hur mobilehealth har förbättrat folkhälsan i Afrika, och det spekulerades i vad nästa verktyg skulle kunna vara som bidrar till folkhälsan, och hon fick en idé. Det sas att om 30 år så kommer drönare att vara en del av samhällsstrukturen. Helena tyckte detta var alldeles för pessimistiskt sagt då hon själv använder sig av drönare genom sitt foto/filmintresse. Frågan blev då istället: - Hur skulle man förflytta drönaranvändningen till fler områden än just foto och film? 2016 kom svaret. In och lyssna på podden för att höra mer om Globhes framgång!
2020-09-17
Länk till avsnitt

69. Proffset om att skala upp, ta in investerare & kapital

I veckans avsnitt av Feminvestpodden träffar Michaela Berglund projektledaren Josephine Magnusson från Mangold Fondkomission. Josephine hjälper bolag att fatta rätt beslut när man ska ta in kapital och investerare. Hon kommer att dela med sig av de allra viktigaste råden till dig som går i tankarna på att skala upp ditt bolag, de pratar även om kommande trender och mycket, mycket mer!
2020-09-10
Länk till avsnitt

68. Feminvest svarar; Barn och Ekonomi

Många kanske tycker det är svårt att lyfta ämnet ekonomi med sina barn. Så idag fokuserar vi på just ekonomi och hur du kan tänka när du pratar om pengar med ditt barn.  I dagens podd ?Feminvest svarar? besvarar vi några av de frågor om ekonomi, sparande och investeringar som kommit in, idag med temat: barn och ekonomi. Vi lyfter de grundläggande delarna av vad du kan göra med pengar; spendera, spara, investera, tjäna och ge bort pengar. I slutet delar vi konkreta tips på hur du kan lyfta ekonomi med barnen. Exempelvis när ska du börja ge barn en veckopeng? Vad är det viktigaste du kan lära ditt barn när det kommer till ekonomi?
2020-09-03
Länk till avsnitt

67. Shesize - En skjorta för alla

I veckans avsnitt av Feminvestpodden träffar Michaela Berglund, Emmeli Marmander. Grundare för Shesize. Shesize är ett svenskt varumärke som grundades 2019, och har som ambition att göra skillnad för kvinnor, på marknaden, i idealen och inom modeindustrin. Shesize vill skapa en individanpassad garderob där passformen prio, och detta helt utan att tumma på design eller kvalitet. I avsnittet pratas det om hur det är att driva ett bolag utan medgrundare, tips och trix för den som själv är intresserad av modebranschen, hennes resa från start till där hon är idag. Framtidsplaner, hur målmarknaden ser ut och mycket, mycket mer!
2020-08-27
Länk till avsnitt

66. Karma - tjänsten som förändrar planetens framtid

Inom buddhismen är karma resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under dennes livstid. Vad bättre då än att prata med en av Karmas grundare Elsa Bernadotte En tredjedel av all producerad mat kastas årligen, vilket resulterar i 1,3 miljarder ton avfall över hela världen. Det är en av de största klimat- och ekonomiska frågor som vår planet står inför, Karmas grundare såg detta och till följd, en enorm affärsmöjlighet. Att äta upp problemet såklart. Tänk om man istället använde sig av en app som räddar överskottsmat, som annars skulle ha gått till spillo. Och som därefter ser till att konsumenten får tillgång till den för halva priset. Tänk om man kunde beställa hem en box med matsvinn till dörren eller kontoret med frukt och grönt? Tänk om appen redan finns och heter KARMA? TÄNK OM!!
2020-08-20
Länk till avsnitt

65. The Future Is Female - Nyamko Sabuni

Vi har under 7 veckor presenterat 7 olika samtal med 7 kvinnor som delat sin syn på ägande, jämlikhet och investeringar. Vi på Feminvest hoppas verkligen att ni har uppskattat detta lika mycket som vi. Vi är alltså på den sista intervjun och vi är glada över att få presentera Nyamko Sabuni. Politiker, partiledare, författare - Ja hon gör det mesta. Hennes arbete inom politiken har berört frågor som rör näringsliv samt jämlikhet och jämställdhet. Det blir ett samtal kring Nyamkos driv och engagemang, problematiken kring att utrikesfödda kvinnor har svårare att ta sig in på arbetsmarknaden, och hur företagande faktiskt är en viktig del av integrationen. Dels genom innovationen, men också på grund av det nytänkande de bidrar med som skapar ett konkurrenskraftigt näringsliv, och mycket, mycket mer! Att få höra olika perspektiv och genom att samtala med olika kvinnor med olika erfarenheter, hoppas vi att få bukt på ägandefrågan. Vi kvinnor behöver äga mer, och det nu!
2020-08-13
Länk till avsnitt

64. The Future Is Female - Victoria Silvstedt

I samtalet med entreprenören och börshajen Victoria Silvstedt pratar Michaela Berglund henne strategi och tankar runt hennes trading, ekonomi och hennes råd till den som vill starta företag eller börja investera.
2020-08-06
Länk till avsnitt

63. The Future Is Female - Ebba Busch

I den här intervjun får du höra Ebbas tankar om företagsamhet, löneutveckling och hur man roddar livet som ensamstående. Michaela Berglund frågar henne om vad politiken kan bidra med för en ökad jämställdhet, vi får även höra personliga reflektioner runt ägande och ekonomi.
2020-07-30
Länk till avsnitt

62. Karin Johansson Intervju - The Future Is Female

Handeln har förändrats över tid och står för stora utmaningar, inte minst med covid19 virusets utbredning. Michaela Berglund pratar med Karin Johansson, vd Svensk Handel om trender och utmaningar för handeln framöver. Vad händer med handelsområden, kontanter och butiker längs med städernas gågator.
2020-07-23
Länk till avsnitt

61. Camilla La?ckberg Intervju - The Future Is Female

Det blir ett samtal kring Camillas engagemang, och driv kring entreprenörskapet, författarskapet och att följa sina drömmar. Vi kommer även att belysa problematiken kring kvinnors löneutveckling samt att endast 1-2% av riskkapitalet går till kvinnliga entreprenörer.
2020-07-16
Länk till avsnitt

60. Helena Bergström Intervju - The Future Is Female

Veckans samtal i Feminvestpodden pratar Michaela Berglund med Helena Bergström om jämställdhet i teaterns värld. Hon berättar om vad som påverkade henne som mest under tystnad tagning, om risktagande och vad hon tror behövs för riktig jämställdhet framåt.
2020-07-09
Länk till avsnitt

59. Sara Mohammad intervju - The Future Is Female

Avsnittet belyser mod, hennes driv, GAPF, företagsamhet och att bygga en organisation. Samt problematiken kring att utrikesfödda kvinnor har svårare att ta sig in på arbetsmarknaden, och hur företagande faktiskt är en viktig del av integrationen.
2020-07-02
Länk till avsnitt

58. Glassmakerskan som gjort sig ett glassimperium - Stikki Nikki

Visste du att Sverige är en av topp 5  länder som konsumerar mest glass i världen. I Sverige äts det faktiskt nästan 12 liter glass per år per person. Vilket är ganska underligt med tanke på att vi endast har 4 varma månader under ett år. (Om ens det) Vilket leder oss in på veckans gäst i Feminvestpodden. Vi träffat glassmakerskan som gjort sig ett glassimperium. Du har säkert hört talas Nicole Emson - mer känd som Stikki Nikki.
2020-06-25
Länk till avsnitt

57. Professor Carin om kvinnligt företagande Del 2

Den här veckan fortsätter samtalet med Carin Holmquist. Vi kommer att gå in mer på vad forskningen faktiskt visar om vilket håll jämställdheten går men också hur man kan påverka jämställdhet och ägande i en positiv riktning.  Carin är professor i entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon forskar om kvinnors företagande, om hur man organiserar entreprenörskap samt om internationalisering. Hon är känd för sin forskning och sina publikationer kring just kvinnligt företagande och entreprenörskap, som hon arbetat fram tillsammans med Elisabeth Sundin. Detta är ett område vilket hon är internationellt ledande i. Vilket leder oss in på veckans avsnitt av Feminvestpodden - Där allt detta, samt personliga reflektioner och tankar kommer att diskuteras. Detta är del 2.
2020-06-18
Länk till avsnitt

56. Professor Carin om kvinnligt företagande Del 1

Carin Holmquist, du kanske hört eller sett henne tala om kvinnligt företagande? Carin är nämligen professor i entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon forskar om kvinnors företagande, om hur man organiserar entreprenörskap samt om internationalisering. Hon är känd för sin forskning och sina publikationer kring just kvinnligt företagande och entreprenörskap, som hon arbetat fram tillsammans med Elisabeth Sundin. Detta är ett område vilket hon är internationellt ledande i. Vilket leder oss in på veckans avsnitt av Feminvestpodden - Där allt detta, samt personliga reflektioner och tankar kommer att diskuteras. Du kommer att få två hela avsnitt av detta samtal, detta är del 1 av 2!
2020-06-11
Länk till avsnitt

55. Företagsledaren, investeraren och författaren; PH.Börjesson

Torsdag och ett nytt avsnitt av Feminvestpodden är på ingång. Denna vecka gästas vi av Företagsledaren, författaren och investeraren: PH Börjesson - Grundare för Spiltan. Vem är PH egentligen? Hur grundades Investment AB Spiltan? Vad är på gång härnäst? Det och mycket mer i veckans podd!
2020-06-04
Länk till avsnitt

54. Hur får vi ekonomin att snurra efter Covid 19

I veckans avsnitt träffar Feminvest Elisabeth Svantesson som är ekonomisk-politisk talesperson för moderaterna samt 1:a vice partiordförande. Det blir ett spännande samtal om hur ekonomin ska ta fart igen efter covid 19, om tidigare insatser gett ett förväntat resultat samt vad kan göras ytterligare för att minska de negativa ekonomiska konsekvenserna av virusets frammarsch. En annan del av frågestunden kan du även hitta på Feminvests Youtubekanal. Där vi även delar en hel del webinar, och andra inspelningar. Missa inte det!
2020-05-28
Länk till avsnitt

53. Bekämpa framtidens sjukdomar med Sprint Bioscience

Sprint Bioscience arbetar med att utveckla framtidens läkemedel med fokus på bekämpning av cancer. Med världen som inspiration och i nära dialog och samarbete med de bästa inom området kan Sprints forskarteam verkligen göra en skillnad för de som lider av bland annat cancer. Samtalet mellan Michaela och Jessica rör allt mellan bakgrund och vilka drivkrafter som finns bakom bolaget, förutom det berättar Jessica om andra projekt som också är en del av Sprint Bioscience. De reder även i skillnaderna mellan de olika stegen som krävs för att testa och säkerställa forskningen. Vidare pratar de också om hur förloppet kan se ut för den som är nyfiken på att investera samt vad man som investerare faktiskt kan förvänta sig, och mycket mycket mer!
2020-05-21
Länk till avsnitt

52. Så investerar författaren Natalie just nu

Feminvestpodden gästas av härliga Nathalie Eriksson, entreprenören och författaren av Kvinnorna som äger börsen - aktier för nybörjare. En dialog mellan Michaela Berglund och Nathalie Eriksson, där det pratas investeringar, strategier, personliga reflektioner och tankar kring företagande och investeringar under Covid 19, samt lite tips och trix för hur man optimerar sitt sparande på bästa sätt!
2020-05-14
Länk till avsnitt

51. TerraNet om fenomenet självkörande bilar

Veckans avsnitt av Feminvestpodden ligger nu uppe, och även denna vecka bjuder vi på ett lite annorlunda avsnitt. I dagens avsnitt diskuterar en panel av experter från hela världen kring fenomenet "smarta bilar" - alltså självkörande bilar. Vi har nämligen fått ta del av ett avsnitt som bolaget TerraNet har gjort. Så intressant och väldigt rätt i tiden, eftersom att TerraNet är ett internationellt bolag så är avsnittet denna vecka på engelska. TerraNet är för dig som inte vet, utvecklar funktioner och positionering och navigering av fordon i förhållande till andra fordon. De tar fram mjukvaror och algoritmer för teknologin bakom aktiv säkerhet i alla miljöer!
2020-05-07
Länk till avsnitt

50. Strategier I Börsnedgång

Nu ligger veckans Feminvestpodd uppe! Tema: Investeringar i börsnedgång!   Det blev ett lite annorlunda avsnitt denna vecka. Efter att många hört av sig och frågat efter förra webinaret vi anordnade, har vi nu även lagt upp den som ett poddavsnitt! Ha gärna i åtanke att Michaela egentligen talar till en presentation, (särskilt slutklämmen som blev något abrupt) men vi hoppas att ni tyckte det var lärorikt ändå. Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om avsnittet. Vill du även SE webinaret så hittar du även det på Feminvests Youtubekanal!   Ha en fin Valborg och var rädda om varandra ?!
2020-04-30
Länk till avsnitt

49. VR/AR-plattformen Alloverse ger samhällsnytta en ny mening

Feminvest är så glada över att ha med den Schweiziskan Julie Despraz, mångsysslaren, entreprenören och medgrundare av VR/AR  plattformen Alloverse. Som skapades med målet att lägga grunden för ett "3D-internet". Wow säger vi bara. Vilken människa! Alloverse har tre grundpelare i sin plattform, den första: Alloverse Place är en hemsida, likt andra sociala kanaler som där ute kan du ha din egen sida samt besöka andras. Den andra är Alloverse Appliance som är likt en app på din telefon, fast det är en hemsida. Till sist har vi Alloverse Visor som är appen du använder för att starta ditt VR/AR-headet eller dator för att ansluta till platser. Se alla funktioner samt läs mer om Alloverse på deras hemsida!
2020-04-23
Länk till avsnitt

48. Entreprenörsloket Fredrik Berglund om Invajo

Feminvest gästas av entreprenörsloket och problemlösaren Fredrik Berglund. Som har lång erfarenhet av att starta upp och driva techbolag, och har nu hamnat på Invajo som drivande entreprenör. SAS plattformen Invajo är tjänsten som digitaliserar upplevelsen för dina deltagare. Invajo ligger helt rätt i tiden genom att erbjuda bolag att ha alla sina deltagare och bokningar genom en och samma digitala tjänst. Tjänsten kan framförallt användas till ditt digitala event, webinar, grupp-video, eller sammankomster live. Kort sagt, alternativen och applikationerna är många. Bolaget ska nu noteras och teckningsperioden öppnade nu i tisdags den 14 april och fortsätter fram tills den 28 april. Mer information hittar du här på Invajos hemsida, samt Eminova, eller i Investerbrevet Med anledning av noteringen kommer Invajo hålla en livesänd Pressträff klockan 16.00 den 23 april. Se pressträffen här
2020-04-16
Länk till avsnitt

47. Proethos - Fonden som investerar i lösningen på klimatkrisen

Skärtorsdag och ett nytt avsnitt av Feminvestpodden! Vi gästas av Magnus Alfredsson, grundare och vd för Proethos Fonden. Efter 15 år inom kapitalförvaltning och private banking satte han ihop en fond som investerar i lösningen på klimatkrisen. "Jag hoppas på att vi kommer att få se fler fonder som Proethos fond i framtiden, marknaden är väldigt stor så där finns plats för hur många aktörer som helst. Ju mer brus desto bättre är det, och kan vi till på köpet erbjuda halva avgiften och lika bra avkastning eller ännu bättre än indexet eller det vi jämför oss med är det ju helt fantastiskt.? - Magnus Alfredsson, Grundare och vd för Proethos Vi vill även passa på att be om ursäkt för ljudet i veckans poddavsnitt, som den ansvarsfulle medborgaren man är spelas avsnitten in hemifrån och på håll i Sverige. Hoppas ni har överseende och ändå lyssnar igenom veckans intressanta avsnitt!
2020-04-09
Länk till avsnitt

46. Vd:n och innovatören Malin Granlund om hantverkarappen

Done Services gästar veckans Feminvestpodd! Tech och- hantverkarbranschen. I två branscher som är överlägset mansdominerade har rebellen, vd:n och innovatören Malin Granlund valt att kliva in och starta bolag. Done Services är en app som kopplar samman noga utvalda och kvalitetssäkrade hantverkare med privatpersoner genom videosamtal. All kommunikation samt offert-hantering sker över telefon. Användningen av appen är helt kostnadsfri, och man betalar endast för den offert man godkänt och det efter att arbetet är utfört. - Effektivt och helt rätt i tiden!
2020-04-02
Länk till avsnitt

45. Michaela Berglund & Ronja Koepke Del 3: Småbolag

Del 3 och sista avsnittet tillsammans med Investpodden och Ronja Koepke. Dagens avsnitt tillägnas alla småbolag. Det pratas permittering, varsel och vad händer om man har ett aktiebolag respektive enskild firma, hur drabbas man egentligen? hur ska man få in riskkapital? Vad ska man göra som ängelinvesterare? ska man hålla i pengarna eller investera? Allt detta reder Michaela och Ronja i. Ha gärna i åtanke att avsnitten spelades in den 25e mars 2020, var också uppmärksam på att regeringen gått ut med fler stödpaket till småbolag efter att detta avsnitt spelades in, för aktuella stödpaket se verksamt.se, skatteverket.se samt tillväxtverket.se
2020-03-30
Länk till avsnitt

44. Michaela Berglund & Ronja Koepke Del 2: Spartips

Samarbetet mellan Feminvestpodden och Investpodden med Michaela Berglund & Ronja Koepke fortsätter och idag släpper vi del 2 av 3 med konkreta spartips som tema. Missa inte detta!
2020-03-28
Länk till avsnitt

43. Michaela Berglund & Ronja Koepke Del 1: Ekonomisk historia i coronakarantänen

Michaela Berglund vd för Feminvest och Ronja Koepke som driver Investpodden har slagit sina kloka huvuden ihop för att tillsammans prata och dela sina tankar runt Covid 19, och hur den drabbar vår ekonomi. Vi har tre avsnitt att se fram emot där olika teman kring Covid 19 kommer att tas upp varje vecka. I veckans avsnitt går vi igenom lite historia samt blickar tillbaka och jämför mot tidigare börskrascher. Nästa vecka kommer Michaela och Ronja att dela med sig av konkreta spartips. Perfekt nu i karantäntider!
2020-03-26
Länk till avsnitt

42. Storyspot - appen som levandegör din omvärld

Veckans Feminvestpodd gästas av Lisa Evertsson Norrevik som är grundare och vd för bolaget StorySpot. Lisa delar med sig av sina topp tre bästa tips kring att sätta en ide till verket, hur man utvecklar en app och hur man tar ett nej i en så konkurrenskraftig bransch! StorySpot som är en app där människor kan dela med sig av ljudberättelser och podcasts som går att koppla till olika platser.
2020-03-19
Länk till avsnitt

41. Johanna Englund - Fondfunderingar

Johanna Englund - fondexpert och programledare för fondfunderingar gästar veckans Feminvestpodd. Michaela och Johanna pratar om allt vad fonder heter. Skillanden mellan olika typer av fonder, vad du ska tänka på när du investerar i fonder, hur kan du använda fonder för att nå tillväxtmarknader, diversifierade fonder samt hållbara fonder.
2020-03-12
Länk till avsnitt

40. Filantropen Diana Svensson om att starta bolag.

Michaela Berglund möter i veckans avsnitt, Filantropen Diana Svensson har flyttat in en hel produktion till ett peruanskt fängelse för kvinnor, där kvinnors kompetens och hantverk kommer till nytta! Följ Diana och hennes imponerande framfart: @nordicentrepreneur
2020-03-05
Länk till avsnitt

39. Ida Herbertsson om sambandet mellan förändringar i livet och investeringsstrategier

Michaela Berglund träffar en av Feminvests ambassadörer Ida Herbertsson, som berättar om hennes väg till att börja investera, men också om hur livet kan komma emellan och att man då kan behöva tänka om kring sina investeringsstrategier!
2020-02-27
Länk till avsnitt

38. Tjejer kan investera 200 miljarder euro

I veckans avsnitt av feminvestpodden har vi fått samtala med Lennart Vaara, marknadschef på JP Morgan Asset Management. JP Morgan har nyligen släppt en rapport om kvinnor och investeringar där de kartlägger beteendet hos kvinnor och hur de ser på att investera, både här i Sverige och i andra delar av Europa.
2020-02-20
Länk till avsnitt

37. Nobelprisvinnande forskning ligger bakom bolagets investeringsmetod.

Den här veckan möter Michaela Berglund inspirerande Ingrid Lindquist, nu ordförande för den digitala investeringstjänsten Lysa. Ett samtal om hennes karriär i finansbranschen där hon bland delar med sig om lanseringen av framgångskonceptet Avanza Zero.
2020-02-13
Länk till avsnitt

36. Medtechbolaget Monivent på väg till börsen.

Den 6 februari öppnar teckningsperioden för det svenska medtechbolaget Monivent som noteras på Spotlight. Feminvest träffar bolagets vd Karin Dahlöf för att prata om bolagets resa och vad som ligger framför, de räknar med att ha sin första säljande produkt ute för utbildande syfte till sommaren 2020.
2020-02-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.