Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Feminvest podcast

Feminvest podcast

Feminvest är sannolikt Sveriges största kvinnliga nätverk för kvinnligt ägande & inflytande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

feminvest.nu

Avsnitt

14. Vad hände med räntan?

En turbulent sommar på börsen ligger bakom, med en hel del politiska händelser som håller tillbaka ekonomin globalt. I veckans Feminvest avsnitt tar Michaela Berglund tempen på den inverterade räntan och andra trender som du som investerare kan beakta.
2019-08-22
Länk till avsnitt

13. Caroline Solskär om tech, me too och hur du blir bäst på att bygga bolag.

Hon vågar agera för att vara med och skapa en förändring i samhället, därför var hon med och initierade Me-too manifestationen i Stockholm. I veckans intervju möter du Caroline Solskär som idag jobbar som Head of Innovation på Nordic Tech House.
2019-08-15
Länk till avsnitt

12. Vad är gig ekonomin och hur påverkar den morgondagens företag?

Den här veckan intervjuar Feminvest Emelie Fågelstedt som är frilansande kommunikatör och en av grundarna till Svenska Nomader. Vi pratar om hur stor del av befolkningen som jobbar som gigsters, vilka gig-trender som finns samt hur det påverkar företagskulturen hos både större och mindre bolag samt om day-trading ingår i statistiken.
2019-06-27
Länk till avsnitt

11. Elisabeth Thand Ringqvist om riskkapital och ängelinvesteringar

Visste du att 99% av allt riskkapital går till manliga grundare eller kombinerade team. Vi tar upp temat tillsammans med Elisabeth Thand Ringqvist, ordföranden för riskkapitalföreningen. Hur det kan arbetas med den statistiken samt hur hon gått tillväga i sina val av investeringar och uppdrag.
2019-06-20
Länk till avsnitt

10. Vendela Ragnarsson om jämställdhet på börsen och i näringslivet

Hur kan jämställdhet påverka din avkastning? Hur ser trenden ut runt jämställdhet i näringslivet, hur kan du jobba med den i din organisation. I veckans avsnitt träffar Michaela Berglund jämställdhetsstrategen Vendela Ragnarsson och pratar om Investeringar och företagande.
2019-06-13
Länk till avsnitt

9. Är du entreprenör och kommer söka riskkapital, Kajsa Gatenbeck hjälper dig på vägen.

I veckans Feminvest avsnitt möter du Kajsa Gatenbeck, Investment Manager på Schibsted Growth. Hon delar sina tankar och tips på vad en pitch borde innehåll och vad du som entreprenör bör ha koll på när du ska in ett möte med en potentiell investerare.
2019-06-06
Länk till avsnitt

8. I det här avsnittet delar Günther Mårder vd företagarna lite av sitt onoterade innehav.

Del 2. Han var tidigare vd för Aktiespararna och är idag vd för Företagarna. Vi pratar risktagande, om vad han tror kommer hända långsiktigt på aktiemarknaden. Hur företagande och investeringar hänger ihop samt vilka trender han ser inom onoterat.
2019-05-30
Länk till avsnitt

7. Günther Mårder vd Företagarna började investera sina egna och sin pappas aktier som 14åring.

Del 1. Han var tidigare vd för Aktiespararna och är idag vd för Företagarna. Vi pratar risktagande, om vad han tror kommer hända långsiktigt på aktiemarknaden. Hur företagande och investeringar hänger ihop samt vilka trender han ser inom onoterat.
2019-05-23
Länk till avsnitt

6. ?Value of Investment? med Elaine Eksvärd om hennes nya dokumentärsatsning.

Den här veckans avsnitt har ett litet annorlunda fokus när det kommer till investeringar, nämligen "Value of Investment" (VOI). Michaela Berglund möter Elaine Eksvärd och pratar om satsningen bakom dokumentären "Det osynliga brottet" där hon och Patrik Sjöberg 242 bjuder in allmänheten till att bli delägare. Delägarskap som ett sätt att vara med och bidra till en tryggare uppväxt för barn, då ett av fem barn idag blir utsatta för sexuella övergrepp.
2019-05-16
Länk till avsnitt

5. Omvärldsstrategen Henrik Von Sydow reder ut hur politiken kan påverka dina investeringar.

I veckans avsnitt från Feminvest så möter Michaela Berglund Henrik Von Sydow, som är omvärldsstrateg på Carnegie Investment Bank. I intervjun får du höra hans tankar om vilka politiska händelser just nu som kan komma att påverka dina investeringar.
2019-05-09
Länk till avsnitt

4. Aurore Belfrage är tech entreprenör, investerare och AI rådgivare.

I veckans avsnitt får du möte investeraren och entreprenören Aurore Belfrage som bland annat delar med sig av hur du ska tänka när du investerar i onoterade bolag. Du får följa delar av hennes karriär och höra om hur hon idag landat i gränslandet mellan storbolag, start ups, tech och AI.
2019-05-02
Länk till avsnitt

3. Feminvest möter modespecialisten Beata Af Donner och pratar investeringar i mode och design!

Kan du investera i mode? På vilket sätt kan du i såfall tänka? Feminvest möter Beata af Donner som är modespecialist på Stockholms Auktionsverk i ett samtal om investeringar i modevärlden.
2019-04-26
Länk till avsnitt

2. Feminvest möter entreprenören Pia Ganeva vars bolag idag omsätter över 100 miljoner

Pia Ganeva startade Nikita AB i lågkonjuktur, idag omsätter bolaget över 100 miljoner. Vi pratar om ledarskap, att bygga bolag, hur hon tänkte när hon grundade Nikita AB, samt lite trender hon ser att framtidens bolag efterfrågar.
2019-04-19
Länk till avsnitt

1. Feminvest möter Louise Grabo från SweFinTech

Idag släpps första avsnittet av Feminvests nya podd med grymma Louise Grabo generalsekreterare på SweFinTech samt vice ordförande för CUF, vi pratar fintech, uppstickare och hur politiska beslut är viktiga att hålla koll på. Feminvest vill utmana, inspirera och utbilda runt ägande. Varje torsdag framåt släpper vi därför ett avsnitt av vår nya poddserie med fokus på att inspirera, utmana och utbilda runt ägande, investeringar och entreprenörskap.
2019-04-11
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #55 ? Säsongsavslutning

I säsongens sista avsnitt av Feminvest Direkt är Martin Nilsson tillbaka i studion tillsammans med Anna Svahn. Anna och Martin pratar om makroläget just nu, Trumps handelstullar och Kinas nu konstaterade bear market. Dessutom diskuterar de hur man kan använda sommaren för att sommarstäda portföljen och utveckla sin investeringsstrategi.
2018-06-29
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #54 - Råvaror och peak oil

I avsnitt 54 av Feminvest Direkt fortsätter Anna Svahn och Martin Nilsson på råvaruspåret. Förra veckan diskuterade de caset för guld och nu funderar de på hur världsekonomin och priset på olja hänger ihop. Martin går igenom konceptet peak oil och Anna tror att priset på mjuka råvaror kommer att öka i framtiden på grund av ökande befolkning och klimatförändringar.
2018-06-15
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #53 ? Råvaror och Guld

I avsnitt 53 av Feminvest Direkt har Anna Svahn bjudit in Martin Nilsson från Nyhetsbyrån Direkt till studion. Anna och Martin pratar om energi som är den råvarugrupp som har störst betydelse på världsekonomin och diskuterar huruvida vi nått peak oil eller ej. Råvarumarknaden är uppdelad i fem huvudgrupper med totalt 24 undergrupper som handlas globalt. Anna fokuserar främst på mjuka- och spannmålsråvaror medan Martin berättar att han är mer nyfiken på ädelmetaller som guld. I avsnittet pratar de dessutom om hur man som investerare på olika sätt kan exponera sig mot råvaror och Anna trycker på vikten av att hålla koll på avtal och villkor om man äger till exempel pappersguld.
2018-06-08
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #52 - Vi blir vad vi äter

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt träffar Anna Svahn Paradisets VD och grundare Johannes Cullberg. Johannes berättar hur resan startade när han blev trött på att det var svårt att hitta ren och bra mat i de vanliga butikerna. Efter att ha startat upp LIDL i Norge bestämde han sig för att använda sig av erfarenheten för att starta en egen alldagligvarukedja. Ett par år senare finns flera butiker i Stockholm, en nylanserad e-handel och en vilja att bli bäst på marknaden. Drivet och pannbenet har gett resultat och Paradiset har belönats med flera priser, bland annat som årets ekobutik och årets butikskoncept.
2018-06-01
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #51 - Crowdfunding möjliggör för alla att investera i start ups

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt har Anna Svahn bjudit in FundedByMe's VD Daniel Daboczy för att diskutera crowdfunding. Genom att göra det möjligt för fler att investera i bolag i tidigt skede och samtidigt möjliggöra för fler entreprenörer att ta in kapital till sina bolag kan företagsamheten växa sig ännu starkare. Daniel, VD för FundedByMe, menar också att ett delägarskap medför att man som investerare kan fungera som en ambassadör för bolaget och således hjälpa dem på traven även på annat sätt än med kapital.
2018-05-18
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #50 ? Informationsflöde på marknaden, då och nu

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt är Maria Mähl tillbaka från New York. Anna och Maria diskuterar informationsflöden idag kontra förr i tiden och pratar om skiftet från att bolag historiskt haft kontroll på den data som släpps om bolaget till att idag ha förlorat den till medier. Vilken information ska man egentligen handla på och när ska man sitta lugnt i båten? Hur kommer det ökade informationsflödet att påverka finansmarknaden i framtiden? Allt detta och lite till pratar de om i veckans avsnitt av Feminvest Direkt!
2018-05-11
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #49 - Vad händer med amorteringskravet?

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt är Joachim Ronneback från Bofink tillbaka i studion. Anna och Joachim diskuterar det nya kontra det skärpta amorteringskravet och hur detta försvårar för förstagångsköpare att ta sig in på bostadsmarknaden. Dessutom funderar de på vad som kommer att hända om räntan höjs.
2018-05-04
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #48 - Hållbar läkemedelsutveckling och intervju med Diamyd Medical

I avsnitt 48 av Feminvest Direkt gästar Ulf Hannelius, VD för Diamyd Medical, Anna Svahn i studion. De diskuterar den senaste tidens framsteg för bolaget, hur Ulf ser på potentiella partnerskap i framtiden och hållbarhet vid läkemedelsutveckling.
2018-04-27
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #47 - Hälsokoll på ditt bolån

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt träffar Anna Svahn Joachim Ronneback som driver bolaget Bofink. Bofink är en app som möjliggör en hälsokoll av ditt bolån för att se att du som äger din bostad har rätt ränta och löptid.
2018-04-20
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #46 - Hållbarhet och transparens i finansbranschen med Per Bolund

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt är Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister samt biträdande finansminister på plats för att diskutera transparens och hållbarhet i finansbranschen. Anna Svahn från Feminvest undrar bland annat hur de rent praktiskt arbetar med frågorna samt diskuterar utmärkelsen som hållbarhetsmäktigast i Sverige 2018 som Per Bolund nyligen emottog från Aktuell Hållbarhet.
2018-04-13
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #43 - Trendspaning med Alexander Gustafsson från Nordnet

Efter en veckas uppehåll av Feminvest Direkt är Anna Svahn tillbaka i studion igen. Tillsammans med Alexander Gustafsson från Nordnet pratar de om trendspaningar, utdelningar och volatilitet på börsen. Alexander menar till exempel att banksektorn eventuellt är sugen på revansch efter en svagare period och Anna pratar om att börsen nästan stått still i tre år.
2018-03-01
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #42 - Logiskt sparande med Åsa Wallenberg från SPP Fonder

Från SPP Fonder kommer Åsa Wallenberg, VD, till studion och gästar Anna Svahn. Anna och Åsa diskuterar bland annat olika hållbara förvaltningsstilar och pratar om varför hållbarhet är framtiden. Vi får också svar på vad SPP Fonder menar med att ?hållbart sparande är logiskt sparande?. Åsa och SPP Fonder kommer även att medverka vid Feminvests hållbarhetsturné som arrangeras tillsammans med Nordnet den 6-8 mars.
2018-02-16
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #41 - Fonden som investerar i kvinnligt ledarskap

I avsnitt 41 av Feminvest Direkt träffar Anna Svahn förvaltaren Elena Herrero från Indecap. Elena förvaltar deras nylanserade Q30-fond som investerar i bolag med hög andel kvinnor på ledande positioner. Anna och Elena diskuterar förvaltningsstilen, hur de poängsätter bolag och på vilka kriterier de tittar på för att välja.
2018-02-08
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #40 - Hållbarhet via machine learning, big data och S-ray

I avsnitt 40 av Feminvest Direkt är Maria Mähl från Arabesque tillbaka. Anna och Maria fortsätter diskussionen om hållbarhet. De går också igenom den investeringsprocess som ?Arabesque Systematic? använder sig av. Genom att analysera ESG och GC-data och sen lägga på finansiell analys kan Arabesque sortera fram hållbara bolag som även presterar bra finansiellt.
2018-02-01
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #39 ? Vad är hållbara investeringar?

I årets första avsnitt av Feminvest Direkt gästar Maria Mähl från Arabesque studion. Anna och Maria diskuterar konceptet hållbara investeringar och hur det har gått från att handla om att göra avkall på sin avkastning till att nu finnas en stark korrelation mellan hållbara bolag och hög riskjusterad avkastning.
2018-01-25
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #38 - Timea marknaden och julspecial

I årets sista avsnitt av Feminvest Direkt diskuterar Anna Svahn och Mikael Syding skillnaden mellan att handla på säsongsmönster och att försöka timea marknaden. Innan Feminvest går på julledighet hälsar Anna och Micke tittarna God Jul och hoppas på återseende nästa år.
2017-12-21
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #37 ? Frågeavsnitt

I det näst sista avsnittet för året har Anna Svahn tagit med sig Mikael Syding till studion. De har fått en hel del tittar- och lyssnarfrågor som de besvarar under programmet. Först diskuterar de hur man kan och bör lägga upp sitt pensionssparande när det endast är ett par år kvar till pension men senare under programmet ger de sin syn på bankaktier, olja, Tesla och inte minst kryptovalutor och Bitcoin som just nu är på allas läppar.
2017-12-14
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #36 ? Analys 101

Under höstens event med Feminvest har Analyst Group varit med och hållit i en analysutbildning för Feminvests medlemmar. Utbildningen har varit populär och för att medlemmar även runt om i landet ska kunna få tillgång till analysskolan är veckans avsnitt av Feminvest Direkt ett specialavsnitt med fokus på analys. Patrik Olofsson från Analyst Group går steg för steg igenom hur man kan lägga upp en bolagsanalys.
2017-12-07
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #35 ? Investera i start ups

Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin är tjejerna bakom företaget Angelr som kopplar ihop investerare med start ups. Det var när de själva jobbade på start ups som de insåg hur svårt det var att hitta investerare till bolagen. Problemet låg inte enbart i att det var svårt att hitta investerare utan att det var svårt att hitta rätt person som inte bara kunde bidra med kapital utan även erfarenhet och nätverk som kunde hjälpa bolagen framåt. Därför startades Angelr. Angelr är mellanhanden mellan investerare och start ups, de hjälper både investerare att hitta intressanta case i rätt skede och företag att hitta personer som kan bidra med kapital och kunskap.
2017-11-30
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #34 - Elin Helander hjälper oss att få hjärnkoll på pengarna

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt träffar Anna Svahn kognitionsvetaren Elin Helander som är aktuell med boken "Hjärnkoll på Pengarna" som handlar om hur vi får råd med våra drömmar genom att ta kontroll över vårt beteende vad gäller pengar. Elin arbetar även som forskningsansvarig för sparappen Dreams och ligger bakom projektet moneymind.
2017-11-23
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #33 - Framtidens finansbransch

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt är Mikael Syding tillbaka i studion. Anna och Micke diskuterar åt vilket håll finansbranschen är på väg och hur man som investerare bör agera för att kunna följa med i utvecklingen. Hur stor påverkan kommer robothandel att ha för vanliga småsparare och hur anpassar vi oss för framtiden?
2017-11-16
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #32 - Digitalisering tillgängliggör investeringar

I veckans Feminvest Direkt berättar Anton Fagerlönn och Ulf Ahrner om sin app Fundler (tidigare Primepilot). De tog fasta på att den digitala generationen själva vill ha makten över sitt boende och hur och var de jobbar och spenderar fritid och pension. Då behövs pengar och då duger inte nollräntekonton, utan det krävs bra investeringar. För att man ska slippa ägna veckor åt att jämföra alternativ och istället kunna få det bästa snabbt och enkelt byggde de en app för den nya generationens investerare, så att de ska kunna äga sin egen framtid.
2017-11-09
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #31 ? Katastrofobligationer Med Martin Hedberg

När orkanen Andrew drog över Florida år 1992 gick elva försäkringsbolag i konkurs. De hade helt enkelt inte råd att ersätta sina försäkringstagare vilket medförde stor ekonomisk skada för de som inte fick någon ersättning. Därför togs så kallade cat bonds, eller catastrophe bonds fram vars tanke är att erbjuda försäkringsbolag ett skydd som möjliggör för dem att betala ut ersättning till försäkringstagare. Till skillnad mot hur det kan låta så handlar katastrofobligationer alltså inte om att tjäna pengar på andras olycka utan ersätta det som försäkringsbolag inte kan göra själva. Martin Hedberg, metereolog, gästar Anna i studion och berättar om hur cat bonds fungerar. Dessutom diskuterar Anna och Martin framtidens investeringar ur ett hållbarhetsperspektiv.
2017-11-02
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #30 - Valutaeffekt

Veckans avsnitt av Feminvest Direkt handlar om vad man som investerare bör tänka på när det kommer till valutaeffekter. Hur påverkas till exempel ett bolag som H&M av dollarkursen och hur kan man valutasäkra sin portfölj? Veckans gäst är Mikael Syding från Futuris som tillsammans med Anna Svahn diskuterar valutaeffekter, valutasäkring och framtidens e-krona.
2017-10-26
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #29 - We Don't Have Time

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt gästas Anna Svahn av Ingmar Rentzhog, VD och grundare av Laika Consulting. Vid sidan har Ingmar startad initiativet We Don?t Have Time, en plattform för att låta kunder och användare av företag klimatratea bolag och ledare. Ingmar själv insåg efter att Trump blev vald till president att vi inte längre kan vänta på att något görs åt klimathotet utan att vi måste börja själva.
2017-10-19
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #28 ? Einrides ritar om transportsektorn från grunden

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt gästas av företaget Einride som med sin T-pod, ett förarlöst och eldrivet transportfordon vill rita om transportsektorn från grunden. Med kompetens från branschen och fokus på hållbarhet genom eldrivna transporter väntas de första T-poddarna levereras redan under 2018. För den som vill veta mer om Einride går det bra att höra av sig via länken nedan. http://www.feminvest.nu/?z=washington-post-hojer-upp-fd-volvochefens-startup-2957-6028
2017-10-12
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #27 ? Anna och Tove diskuterar skattehöjningen på ISK och KF

I avsnitt #27 av Feminvest Direkt kommer Unga Aktiesparares VD Tove Zander tillbaka till studion för att diskutera förslaget av skattehöjningen av ISK och KF. Enligt förslaget skulle skattebäringen innebära en steg mot ett jämställt samhälle då den enligt V:s ekonomipolitiska talesperson Ulla Andersson i första hand drabba rika män. Anna Svahn och Tove Zander plockar isär påståendet och diskuterar vikten av signalvärdet i att belåning nu blir mer attraktivt än sparande samt hur ränta-på-ränta-effekten påverkas på lång sikt för unga personer som pensionssparar idag. Budgetförslaget ska röstas om i december och fram till dess går det alltså fortfarande att påverka utfallet. Feminvest vill tillsammans med Unga Aktiesparare slå ett slag för att sparande ska premieras och belåning ska bli dyrare. #Sparaarbra
2017-10-05
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #26 - Trine Bekämpar Energifattigdom

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt träffar Anna Svahn Trines VD och grundare Sam Manaberi. Trine är en plattform som möjliggör för investerare att investera i solenergi genom att vara med och finansiera projekt som bygger solcellsparker i Afrika. Genom Trines arbete har över 170 000 personer i Afrika bara det senaste året fått tillgång till ren el och målet är att utrota energifattigdom. Trine bjuder också Feminvests medlemmar på ?10 vid första investeringen. Minibeloppet att börja investera är ?25 men de första ?10 får ni alltså av Trine! Gå in på www.jointrine.com och ange koden ?FEMINVEST? för att komma igång!
2017-09-28
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #25 ? Youple hjälper unga in på bostadsmarknaden

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt får vi träffa Diviesh Vithlani som ligger bakom Youple. Youple står för Young Urban People och hjälper alltså unga, urbana människor med sitt första bostadsköp. Idag är inträdesbarriärer i form av stor andel kontantinsats. Genom att crowdfunda en del av kontantinsatsen via Youples plattform kan familj och släkt ? eller helt utomstående investerare ? vara med både och hjälpa låntagaren in på bostadsmarknaden men även vara med på prisutvecklingen på bostaden. Läs mer om Youple på deras hemsida www.youple.se
2017-09-21
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #24 - Pensionsspecial

I avsnitt #24 av Feminvest Direkt gästas Anna Svahn av Kristina Althoff som arbetar som projektledare på Finansinspektionen. Anna och Kristina går igenom pensionens olika delar och vad man bör tänka på vid deltidsarbete eller om tjänstepension saknas i ditt avtal. Dessutom går de igenom de vanligaste frågorna kring pensionen, till exempel hur man kan få en bra översikt över sitt eget sparande!
2017-09-14
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #23 ? Investera i hyresfastigheter

I veckans avsnitt av Feminvest Direkt träffar Anna Svahn fastighetsbolaget AB-Hem. Annika Backlund, VD och grundare, berättar om sin resa och hur hon byggt upp sitt bolag genom att köpa hyreshus som hon själv kan tänka sig att bo i. Anna och Annika diskuterar vad som skulle hända med hennes bolag om fastighetspriserna skulle gå ner och diskuterar risker med den här typen av investeringar. Annika berättar också att AB-Hem nu står inför ett stort förvärv av bostadshus och därför tar in kapital i form av reverslån. En investering som står helt utanför börsen och därmed även de risker som aktiemarknaden medför.
2017-09-07
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #22 Tove på tronen

I avsnitt #22 av Feminvest Direkt befinner sig Anna i studion med ingen mindre än Unga Aktiesparares VD Tove Zander. Tove och Anna diskuterar Toves nya uppdrag, vilka lärdomar hon tagit med sig från tidigare tjänster, vikten av att komma igång med sitt sparande och hur Tove kommer att arbeta för att få in fler kvinnor både hos UA och på börsen i stort. Dessutom får vi veta hur det var att jobba med Günther Mårder och vad Tove själv tycker är bra egenskaper hos en VD. Veckans avsnitt sponsras av Odin fonder. Letar du efter en aktiv fondförvaltare som har sunda värderingar och en dokumenterat framgångsrik investeringsmodell till en marknadsmässig prissättning? Då ska du titta lite extra på veckans sponsor ODIN Fonder. Läs gärna mer om dem på deras hemsida eller följ dem på Twitter och Linkedin på ODIN Fonder Sverige där de delar med sig av sin kunskap om bolagen de investerar i och fondmarknaden. Deras investeringsstrategi har gett resultat och deras Sverigefond utsågs till näst bästa Sverigefond av Privata Affärer år 2016.
2017-08-31
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #21 ? Läget på börsen med Alexander Gustafsson

I avsnitt #21 av Feminvest Direkt kommer Alexander Gustafsson från Nordnet till studion och pratar ränteläge. Anna och Alexander diskuterar till exempel vad som händer om räntan går upp och hur det skulle påverka börsen. Är det läge att binda räntan eller är det mer fördelaktigt att ha rörlig på lång sikt? Veckans avsnitt sponsras av Odin fonder. Letar du efter en aktiv fondförvaltare som har sunda värderingar och en dokumenterat framgångsrik investeringsmodell till en marknadsmässig prissättning? Då ska du titta lite extra på veckans sponsor ODIN Fonder. Läs gärna mer om dem på deras hemsida odinfonder.se eller följ dem på Twitter och Linkedin på ODIN Fonder Sverige där de delar med sig av sin kunskap om bolagen de investerar i och fondmarknaden. Deras investeringsstrategi har gett resultat och deras Sverigefond utsågs till näst bästa Sverigefond av Privata Affärer år 2016.
2017-08-24
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #20 - Jessica Löfström Och Fastighetsinvesteringar

I avsnitt #20 av Feminvest Direkt gästas Anna Svahn av Jessica Löfström. Jessica är grundare och VD till bolaget ExpanderaMera, ett bemanningsföretag inom byggbranschen. Vi pratar om den brokiga vägen hit och om hur Jessica investerar. Veckans avsnitt sponsras av Odin fonder. Letar du efter en aktiv fondförvaltare som har sunda värderingar och en dokumenterat framgångsrik investeringsmodell till en marknadsmässig prissättning? Då ska du titta lite extra på veckans sponsor ODIN Fonder. Läs gärna mer om dem på deras hemsida odinfonder.se eller följ dem på Twitter och Linkedin på ODIN Fonder Sverige där de delar med sig av sin kunskap om bolagen de investerar i och fondmarknaden. Deras investeringsstrategi har gett resultat och deras Sverigefond utsågs till näst bästa Sverigefond av Privata Affärer år 2016. Deras marknadschef Jessica Walter har tidigare gästat Feminvest Direkt, nämligen avsnitt nummer 12, har ni inte sett eller lyssnat på det ? så gör det!
2017-08-17
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #19 - Diversifiera Med Syding

I första avsnittet av Feminvest Direkt efter sommaruppehållet är Mikael Syding tillbaka i studion. Anna och Micke diskuterar diversifiering i olika tillgångsslag, toppsignaler på börsen och om marknaden är högt värderad. Vi reder dessutom ut begrepp som "money on the sideline", vad det innebär att försöka timea marknaden och hur man som småsparare kan tänka rent praktiskt om de själva vill utöka sin portfölj med andra innehav.
2017-08-10
Länk till avsnitt

Feminvest Direkt #18 - Att Vara Man Eller Kvinna I Finansbranschen Och Lyssnarfrågor

I säsongens sista Feminvest Direkt tar Anna med sig Karl-Mikael Syding till stuidon. Syding har tidigare arbetat som hedgefondförvaltare på Futuris för Brummer men bestämde sig för att sluta för ett par år sedan. Nu är han tillsammans med Ludvig Sunström programledare för podden 25 minuter där de diskuterar både personlig utveckling men även en hel del finans. Anna och Karl-Mikael diskuterar hur det är att vara man och kvinna i finansbranschen men svarar även på lyssnar- och tittarfrågor som kommit in. Avsnittet sponsras av Odin Fonder som är en aktiv fondförvaltare. Jessica Walter från Odin har tidigare gästat Feminvest Direkt och berättade då om fördelarna med aktiv förvaltning samt att Odins Sverigefond blivit utsedd som Sveriges näst bästa aktiefond av Privata Affärer år 2016.
2017-06-29
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.