Sveriges 100 mest populära podcasts

Flinck & Rutte - Bladets handbollspodd

Flinck & Rutte - Bladets handbollspodd

Sportbladets Johan Flinck och Kristianstadsbladets Robin Nilsson snackar handboll och media; ibland med gäster, ibland utan gäster; ibland på allvar, ibland på mindre allvar; ibland bakom kulisserna, ibland framför. Kort sagt: vi är er kajplats i handbollsetern.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/bladetshandbollspodd

Avsnitt

Avsnitt 168 ? ?Gör Claar till nummer ett i landslaget?

Det här är avsnittet då ?Stocken? kräver (nåja) att Claar ska göras till nummer ett på mittnio i landslaget, Flinck kommer med ett plötsligt påhopp på ?Stocken? och Robin snackar omspel, delegater och tävlingsbestämmelser (förstås). Det blir också mycket handbollsligan, lite Amo-succé och en hel del om den färska landslagstruppen.
2021-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 167 ? När elitserien var som bäst

Det blir mycket om mycket i dagens avsnitt ? Erik Edmans Rysslandsresa, Elliot Stenmalms Polenresa, Jonas Källmans förbundskaptensresa, Robert Hedins svepskäl...och så har vi, inte minst, försökt ta reda på när handbollsligan/elitserien egentligen var som bäst.
2021-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 166 ? ?Så jävla fegt överlag?

Dags för den stora genomgången av SHE och ?Stocken? är förstås med oss. Vi går igenom lag för lag utifrån ?Stockens? tabelltips. Vi utser också årets genombrott, värvning, flipp och flopp.
2021-09-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 165 ? ?Det kan bli en massaker?

Säsongspremiär för podden ? och Handbollsligan. Då gästar Andreas Stockenberg oss igen när vi går genom lag för lag utifrån ?Stockens? tabelltips. Han levererar sanningar (nåja), rubriker och oneliners. Vi utser också sånt som årets genombrott, värvning, flipp och flopp.
2021-09-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 164 ? OS-sammanfattningen

Med ?Stocken? akut på sjukhus fick vi inte det slutet på OS-podden som vi ville ? ungefär som damerna alltså. Därför fick vi, Flinck & Rutte, sammanfatta detta OS själva. Vi gjorde i alla fall så gott vi kunde.
2021-08-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 163 ? ?Sluta fyra är som att bli tolva?

Damernas semifinaler är avgjorda. Då ska damernas semifinaler analyseras och snackas ner. Häng med oss nu.
2021-08-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 162 ? ?Jag fattar ingenting?

Varför klarade Danmark det Sverige misslyckades med mot Spanien? Hur kommer sju mot sex-spelet att användas framöver? Frankrikes taktiska lösning som gäckar Stockenberg. Och mycket mer.
2021-08-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 161 ? ?Ett skolboksexempel?

Fyra kvartsfinaler spelade i dag. Fyra kvartsfinaler att snacka ner. Och fyra semifinaler att se fram emot ? och snacka upp.
2021-08-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 160 ? ?Det var en avrättning?

OS-kvartsfinalerna på herrsidan är avgjorda och vi fick ett jobbigt svenskt uttåg. Men därmed är det dags för ?Stocken? att sätta slutbetyg på alla de svenska spelarna. ?Stocken? går också igenom de fyra kvartsfinalerna och tittar fram mot semifinalerna med några väl underbyggda tips.
2021-08-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 159 ? ?Sverige får aldrig en bättre chans att gå till OS-semi?

Damernas gruppspel är avslutat och vi kör samma upplägg som i går. Vi pratar om Sveriges match, ?Stocken? tippar och kommenterar kvartsfinalerna och sedan tar han ut två all star-lag, ett A- och ett B-lag, utifrån gruppspelet. Trevlig lyssning!
2021-08-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 158 ? ?Han är ett ärkesvin?

?Stocken? är tillbaka. ?Stocken? har fått tillbaka tron på Sverige. ?Stocken? tippar herrarnas kvartsfinaler. ?Stocken? tar ut all star team, ett A- och ett B-lag, efter herrarnas gruppspel.
2021-08-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 157 ? ?Axnérs väl valda val?

Podden fick ge ?Stocken? ledigt i dag. Han har ju ett jobb och ett lag att sköta. Men ersättaren går inte av för hackor: ?Rutte? gör comeback ? igen. Det blir snack om varför det svenska damlaget är så bra, skillnaden på Axnér och Solberg, OS-bevakningen på plats, vaska eller inte vaska matcher, spekulationer om kvartsfinalparen på damsidan och ett tips om finaldomare.
2021-07-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 156 ? ?Tjänstefel att inte byta in honom nu?

En maffig dag med många tunga stormöten sammanfattas och det blir förstås fokus på Sveriges förlust mot Egypten. ?Stocken? tar på sig Solberg-hatten och plockar fram tre förändringar han skulle göra som förbundskapten i detta läget. Han förklarar också varför Sverige ska vaska matchen mot Danmark.
2021-07-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 155 ? ?Hon är bäst i hela OS nu?

De svenska handbollslagen vägrar förlora. Vi analyserar Sveriges imponerande insats mot Frankrike och lyfter framför allt upp några enskilda spelares insatser. ?Stocken? går så långt att han menar att en av de svenska spelarna förmodligen är bäst i hela OS nu. Vem? Lyssna! Men han hade inte varit ?Stocken? om han inte hade delat ut lite ris också. Vi kan inte låta bli att titta fram mot de svenska damernas väg fram nu i OS och laddar också för en mycket het fredag med den ena stormatchen efter den andra.
2021-07-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 154 ? ?Per Johansson är det svarta fåret?

Kvällens avsnitt får finfrämmande när ?Rutte? Nilsson gästar sin egen podd. Vi dissekerar förstås Sverige-Portugal men snackar också om Discoverys handbollssändningar och pekar ut mardröm- och drömmotståndare i kvartsfinalen. Och så har ?Stocken? hittat tre spaningar/trender i OS-handbollen. Väl mött!
2021-07-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 153 ? ?Sverige-Norge i en drömfinal?

Sverige vann lätt mot Ryssland och den ende i handbollsvärlden som såg den komma var väl ?Stocken?, här i podden i går. ?Det är därför man är expert?, som han säger (läs: skrockar). Och det är därför det finns anledning att lyssna på honom när han hyllar de svenska damerna, tror på medalj och tippar alla onsdagens matcher i dagens podd.
2021-07-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 152 ? ?De måste klara kritik?

?Det sänder inte bra signaler.? ?Niometersspelet är under all kritik.? ?Han fattar ju inte finterna? ?Måste klara kritik.? ?Det är nu ledarskapet testat.? ?Sverige vinner rätt lätt mot Ryssland.? ?De spelar dödgrävarhandboll.? Stockenberg levererar några, eller i varje fall sina, sanningar i dagens podd efter herrarnas andra speldag och en ny svensk seger med andan i halsen.
2021-07-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 151 ? ?Hon är topp-3 i världen nu?

?Stocken? gör tre spaningar efter damernas första omgång i OS-handbollen. Det blir förstås stort fokus på Sveriges drömstart på turneringen mot Spanien, som gjorde ?Stocken? så ?uppriktigt glad som bara jag kan bli?.
2021-07-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 150 ? ?Så gör riktiga mästare?

Första OS-dagen är över, liksom Andreas Stockenbergs debut i podden. Han är besviken på ett lag, imponerad över ett annat, förlåtande mot ett tredje och ifrågasättande mot ett fjärde. Er favoritpodd snackar ner premiärdagen i OS-handbollen ? alla matcher och med ett givet fokus på Sverige-Bahrain.
2021-07-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 149 ? OS-premiär

Premiär för OS-specialen av Bladets handbollspodd ? en daglig podd från OS med Per Johansson som stående expert. Johansson går genom lag för lag och tippar hela OS. Och ska vi tro experten kan det bli ett riktigt kul, svenskt OS ? och en skräll på herrsidan. Johansson ger oss också sitt bästa OS-minne, vad han ser fram emot mest med årets OS och synar Bahrains bluff.
2021-07-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 148 ? The last dance

Säsongen summeras med både tråkiga och sorgliga besked, men också med tillförsikt inför sommaren och framför allt nästa, förhoppningsvis, pandemifria säsong.
2021-06-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 147 ? Hotet mot Møllgaard

Veckans podd tar bland annat upp Sävehofs SM-guld och vad som väntar i Europa. Ålborg skrällde i Champions League och Flinck har tagit upp kontakten med Henrik Møllgaard. Är hans karriär i fara? Och är Aron Palmarsson världens mest överskattade spelare? Detta och mycket mer!
2021-05-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 146 ? Kan SM-finalerna vända?

Flinck sitter på ett fik och hämtar andan efter dramat i Partille. Kan Skövde vända? Kan H65 vända? Den norska chocken! Ett internationellt svep. Och mycket mer.
2021-05-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 145 ? Sportcheferna

All Star Team, toppspelarna i slutspelet, hur slutar herrarnas SM-final?, Europafokus, Kristianstads organisation och dessutom har Flinck synat sportcheferna i Handbollsligan. Allt och mycket mer i veckans avsnitt.
2021-04-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 144 ? Semi & Silly

Kan semifinalerna vända? Vilka lag har värvat bäst till nästa säsong? Fotbollen går handbollens väg i Europa. De meningslösa kvalen. Allt avhandlas i veckans något försenade podd.
2021-04-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 143 ? Hundåren

Doders stegfel (?), disciplinärenden mellan Malmö och Kristianstad, Ulrika Olsson, Jonas Källmans CL-facit, profilernas hundår, handbollspapporna... fullspäckad podd!
2021-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 142 ? Hur sunkig är Arena Skövde?

Slutspelsenergi i podden! Förutom genomgång av kvartsfinaler blir det analyser av Skövdes slitna hemmaarena, Alingsås märkliga målvaktströjor, öde pressläktare och missade avslöjanden. Plus mycket annat förstås.
2021-03-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 141 ? Nu ska det avgöras!

Allt inför de dramatiska avslutningarna i Handbollsligan och SHE. Dessutom en genomgång och betyg på lagens säsonger.
2021-03-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 140 ? Läktarbråket

Vad är Glenn Solberg gjord av? Det är frågan efter att han presenterat OS-kvaltruppen. Dessutom det hetsiga läktarbråket i Helsingborg, silly season, Flincks avundsjuka på danskarna och en bottenstrid utan logik.
2021-02-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 139 ? Examensarbeten

VM summeras, tränarnas examensarbeten granskas och Handbollsligan går in i sitt slutskede.
2021-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 138 ? Lärjungen Solberg

Sverige succé-VM bara fortsätter och dagens podd tar sig an de kommande semifinalerna, men minns så klart den historiska kvartsfinalen mellan Danmark och Egypten. Dessutom: Palicka på tå, Claars nya (?) klubb, Solbergs mys och mycket mer.
2021-01-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 137 ? Så går Sverige till VM-final

Johan och Robin tar sig an Sveriges hittills framgångsrika VM och blickar framåt. Det finns tydliga saker att förbättra för att det ska gå ännu bättre. Dessutom en koll på de övriga guldfavoriterna.
2021-01-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 136 ? VM-special!

Äntligen dags för VM och Johan och Robin får sällskap av Viasats studioexpert Martin Frändesjö. Alla lag synas och kanske kan Sverige skrälla sig fram trots allt? Här är allt du behöver veta inför mästerskapet.
2021-01-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 135 ? Nej tack till landslaget

Johan och Robin går igenom tre heta ämnen: EM-slutet för damerna, den mycket överraskande VM-truppen för herrarna ? och IFK Kristianstads totala genomklappning i Handbollsligan.
2020-12-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 134 ? EM-schemat en snackis ? eller inte?

EM-pulsen har stigit efter danskarnas senaste kupp. Dessutom: De mördade minkarna, en nedtonad snackis, en nedmonterad handbollsbevakning, Sveriges luddiga insatser och det tajta programmet i Handbollsligan som ingen vill skylla på.
2020-12-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 133 ? "Axnér är också en livsnjutare"

Handbolls-EM står för dörren och i vanlig ordning gästar Per Johansson podden för att ge oss alla förutsättningar. Vilka är bäst? Hur bra är Sverige? Och vad ska förbundskapten Tomas Axnér göra för att koppla av mellan matcherna?
2020-12-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 132 ? Shark Week

Chockresultaten i Handbollsligan bara fortsätter. Avgjorde Skurus bortaturné SHE? Leo Larsson gör comeback (?) ? men hur brukar det lyckas? Titta på Mike Tyson... Dessutom: Har Sverige ett bra nödlandslag som står redo? Och så listar Robin Sveriges bästa...
2020-11-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 131 ? Skorna på prispallen

Robin får sig ett rejält uppvaknande, dåliga förlorare (och vinnare), äntligen landslagssamling, USA-hånen, utspelet om att pausa SHE och mycket mer.
2020-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 130 ? Vi er røde Vi er hvide

Flinck bjuder på Danmark for dummies. Dessutom: Rustan Lundbäck sätter fingret på det svenska Europaspelet, Robin sköter listan, landslagskaptenens sågning, Ralf Lundbergs polisjakt och mycket mer.
2020-10-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 129 ? Balkansvengelskan

Handbollspodden gör en liten nystart med nya moment och nya idéer. Den här veckan: "Nya" publikbeskedet, Axnérs debut, borta är det nya hemma, Per Johanssons dialekt, internationella svepet och en hel del annat.
2020-10-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 128 ? Kim omöjlig i Ystad?

Kan Kim Andersson göra sig omöjlig i Ystads IF? Ny power ranking mellan lagen. Dystert publikbesked. Mäkinens avhopp.
2020-09-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 127 ? Estradörerna

Podden är tillbaka och efter ett halvår utan handboll har ligan nu premiär ? oavsett om vi vill det eller inte. I premiäravsnittet är det klart det som står i fokus.
2020-09-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 126 ? Kamikazetipset

Säsongen har lidit mot sitt slut och podden avslutar i moll efter Fredrik Larssons tragiska dödsfall. Det blir också EHF, som nu tycks ha gått om IHF i idioti och vi avslutar med ett kamikazetips inför nästa säsong i Handbollsligan.
2020-05-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 125 ? Trashtalkern Basti Rasmussen

Handbollens coronaläge, jakten på den perfekte svenska handbollsspelaren och så jagar Flinck poäng i ett specialquiz.
2020-04-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 124 ? Generationsväxling!

Hur kommer coronaviruset att påverka handbollen framöver? Och kanske lite roligare: En rejäl djupdykning i SVT:s gamla årskrönikor och därmed också den fantastiska Bengan Boys-eran. Pelle Nyströms röst utlovas,
2020-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 123 ? Vem ringer Beutler?

Det har hänt en hel del sedan senast. Om coronaviruset och dess inverkan på svensk handboll, men också en alldeles för tidig sammanfattning av säsongen, med all star team och genomgång med alla lagen i Handbollsligan. Dessutom: Beutlers comeback som aldrig blev, tärningsspelet som ersätter slutspelet, Appelgrens karantänsysslor och mycket mer.
2020-03-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 122 ? Toppstriden!

Handbollsligan går in i sitt avgörande skede och podden tar ett grepp om toppstriden, inte minst efter Hallbys skräll mot IFK Kristianstad. Dessutom: Silly Season-nyheter i Kristianstad, den stora tränarkarusellen, förbundets kommunikationsproblem, ligans bästa spelare och en liten domarkoll.
2020-03-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 121 ? Handboll som en havererad Palme-utredning

Frågetecken i nye förbundskaptenens första trupp, till och med Palme-mordet är på väg att lösas ? men handbollens alla bekymmer bara pågår, Flinck reder ut spelarnas DNA och så blir det disciplinnämnd, granskningsnämnd och rättskommitté. Plus mycket mer!
2020-02-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 120 ? Dramatiken på pressläktaren

Dramatiken på pressläktaren i Kristianstad, spelet bakom kulisserna när Beutler blev klar för HK Malmö, amerikanska handbollshånet, de ständiga hjärnskakningarna och mycket mer.
2020-02-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 119 ? Andréssons arv

Podden går fortsatt all in på handbolls-EM. I fokus: Det svenska fiaskot och arvet Kristján Andrésson lämnar efter sig. Vad måste Glenn Solberg hitta på för att ta det här laget till OS? Dessutom: Ola Wenström-journalistik, Danmark/Frankrike-ångern, mellanrundans vara eller icke vara, Spaniens alla hot och mycket mer.
2020-01-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.