Sveriges 100 mest populära podcasts

Flinck & Rutte - Bladets handbollspodd

Flinck & Rutte - Bladets handbollspodd

Sportbladets Johan Flinck och Kristianstadsbladets Robin Nilsson snackar handboll och media; ibland med gäster, ibland utan gäster; ibland på allvar, ibland på mindre allvar; ibland bakom kulisserna, ibland framför. Kort sagt: vi är er kajplats i handbollsetern.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/bladetshandbollspodd

Avsnitt

Avsnitt 202 ? ?Väck med dem?

Avsnitt 202 bjuder på hela trojkan vid mikrofonen, summering av EM, ett pajaslag till all star team, skadan som kan vara skillnaden mellan svenskt guld eller silver i VM, den bleka seriefinalen, HK Malmös ödesvecka, tidiga allsvenska avgörandet(?) och sluge Albrechtsons misslyckade manöver.
2022-11-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 201 ? ?Det finns inget värre folk än danskar?

Äntligen är trojkan samlad igen ? handbollspoddarnas Gre-No-Li. Vi dyker förstås djupt i pågående EM. Stocken gör sig ovän med hälften av Europas nationer, Flinck har fått nog av tårarna i Podgorica och Rutte njuter av en spionskandal. Sedan blir det en vända om handbollsligan med bland annat straffsatser, Nacor Medina uttåg och hotet från Island.
2022-11-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 200 ? ?Bästa spritländerna, spelarna och mästerskapen?

Avsnitt nummer 200 firas med att Per Johansson gästar podden inför EM. Detta är inspelat i början på veckan, innan Nederländernas förbundskapten hamnade i klammeri med Europas gränspoliser och började kuska kontinenten runt med en ?Jugoslavien-inspirerad magväska?. Under den här dryga timmen utser Johansson de bästa spritländerna, bästa spelarna han har tränat och roligaste/bästa mästerskapen han varit förbundskapten på. Han berättar också om den unika nederländska handbollssatsningen, drömjobbet efter ?giget? i Nederländerna, som kliver in i EM i kväll, och de omvälvande känslorna inför att troligen ställas mot Montenegro för första gången.
2022-11-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 199 ? Stora EM-specialen

Vi är framme vid säsongens första mästerskap och som så många gånger förr är det Martin Frändesjö som är vår ciceron i det stora förhandsavsnittet. Frändesjö går genom grupp för grupp, lag för lag och tippar hela EM. Han tror på ett skrällmästerskap med en oväntad mästare och varnar på vägen för flera av lagen bakom de största.
2022-11-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 198 ? Han får sparken först

Medan Rutte vilar upp sig på Balkan kör Flinck och Stocken en timme med allt från ?Eskilstunas Maradona? till truppbyggen inför mästerskap, VM-uttagningar, vindrutehandboll, Barças överlägsenhet, svaga handbollsligan, utdöende arter och vilken tränare som får lämna sin post först.
2022-10-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 197 ? Tik-tok räddar klistret

Veckans podd bjuder på en rejäl dos om herrlandslaget, en (sista?) sväng om förbundets kommunikationshaveri, axelkontrollen och en pressträff som blev en sponsorträff. Vi funderar också på vilka tre som ryker i Axnérs VM-trupp och det kloka i att låta uppladdningen bli en utdragen kamp om många platser. Sist men inte minst tar Robin en omväg om NHL och visar hur tik-tok ska rädda handbollen från Hasan Moustafas klisterfria boll.
2022-10-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 196 ? Aggressiva högertreor

Kampen om EM-platserna, ?Stycket? och Solberg (del 18), Mässing över allt, ligarankning, europapoäng, underskattning, Handbollsfabriken i Skövde, IFK Kristianstad på joggingtur och en vass tunga som försvann. Podden bjuder på en fin mix denna vecka.
2022-09-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 195 ? Säsongsstarten

SHE och Handbollsligan har dragit igång ? och vilken öppning sen. Toppmatchen, skrällar och resultat som satt alla tips på ändan. Vi går igenom den första omgången på dam- och herrsidan.
2022-09-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 194 ? ?Han är en skitgris?

Äntligen tillbaka! Det säger i alla fall vi. Och vi hoppas att ni också tycker när ni lyssnat på detta långa och matiga avsnitt. Först blir det en stund om sommarens snackisar innan vi tar tag i huvudpunkten: genomgången av alla lag i handbollsligan och SHE ? på ett lite annorlunda sätt. Hör om när Stockenberg chockartat friades i brist på bevis, vilken arena som är ?som att komma till rymden?, cyniske Skipagötu, Fahlgrens punk-aura, Stockens imitation av Schefvert och ?skitgrisen? som värvats till Alingsås.
2022-09-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 193 ? Säsongsavslutning

Visst hade vi en podd i oss till före sommarlovet. Det blir lite om herrarnas SM-final men ännu mer om nästa säsong i handbollsligan. Vi dissekerar Boquist-soppan och pratar om Isabelle Gulldéns sagoslut på den stora scenen och snackar upp herrarnas Final 4. Och så förstås Expressens ?comeback? i handboll och därmed Ekwalls intåg i bevakningen.
2022-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 192 ? Sävehof ? mästare för att stanna (?)

Sävehof är svenska mästare på damsidan - kommer dominansen fortsätta eller kan Skuru eller något annat lag fortsätta utmana? Dessutom laddar vi inför herrarnas fjärde final i Ystad och diskuterar de många finaldomarnas vara eller inte vara. Och så rankar vi profiler från då och nu. Stockenberg drar fram en riktig doldis högst upp på sin lista.
2022-05-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 191 ? Finaldags

Då är SM-finallagen spikade både i handbollsligan och SHE. Vi tippar finalerna och diskuterar vad som kommer att avgöra dem. Det blir en analys varför guldfavoriten Sävehof missar herrfinalen och varför svenska klubbar tackar nej till europaspel. Vi minns Bengan Johansson såklart och så avslöjar Robin sitt system med gula, röda och blåa kort till sina barn under pappaledigheten. ?Stocken?? Han är med!
2022-05-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 190 ? ?Så jävla fjantigt att jag mår dåligt?

Podden blev några timmar försenad. Men i gengäld så fick vi med det som kan bli ett oförglömligt slutspel på herrsidan, eller i varje fall oerhört minnesvärda semifinalserier. Förstalinan är tillbaka i podden med Stockenberg i högform. Det sågas, svingas, analyseras, spanas och hyllas om vartannat. Adde Malmberg nämns. Liksom Borås djurpark.
2022-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 189 ? Carlén och Apelgren gästar

I det här avsnittet tog vi ett litet annat grepp än vanligt. Vi gästas av två handbollsligatränare, Oscar Carlén och Michael Apelgren, som dock inte pratar så mycket om handbollsligan och sina lag utan i stället har Carlén en spännande spaning om hur topphandbollen går mot ?lägre fart? och Apelgren diskuterar storsatsningarna i danska och norska klubbar och vad det får för konsekvenser för handbollsligan. Intressanta tankar utlovas.
2022-04-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 188 ? ?Golare har inga polare?

Vi summerar, analyserar och ?snackar ner? första kvartsfinalrundan i handbollsligan och SHE samt kvalet till handbollsligan tillsammans med Andreas Stockenberg, som på sitt karaktäristiska sätt konstaterar att: ?Jag är skyldig handbolls-Sverige att vara med i den här podden?. Det blir också lite Elverum som fortsätter att värva från en oväntad hylla i handbollsligan.
2022-03-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 187 ? Poddens ?awards? 2021/22

Vi fick ett infall så här när de svenska grundserierna nästan är färdigspelade och valde att dela ut ?priser? i en rad kategorier i handbollsligan och SHE: Årets överraskning, besvikelse, roligaste, tråkigaste, spelare, tränare, värvning och komet. Prisutdelare är Robin och ?Stocken?.
2022-03-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 186 ? Jack Thurins torso

Den ?klassiska? podduppställningen tillbaka eftersom Stockenberg lägger all energi på ?sin handboll? denna veckan. Då bjuder vi på en riktig mix: Guifs recept för att gå till slutspel (Robin har hittat det). Jack Thurins torso. IHF strutsar Ukraina-kriget. Gulldéns nertrappning. Skurus berömda träningsmiljö. Gottfridsson flyttar gränserna för när man slutar vara en talang. Ola Lindgrens busringning till Kristianstadsbänken. Djupdykning i Skövde-Kristianstad.
2022-03-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 185 ? ?Malmö kommer inte att spela i handbollsligan om två år?

Efter att sovit ruset av oss efter det svenska EM-guldet är det dags att snacka om våra inhemska ligor igen. Vi snackar om överraskningslag och besvikelser i Handbollsligan och SHE, tittar på toppstriden i allsvenskan, imponeras av Sävehofs herrar, reder ut varför ligamatcher fortfarande skjuts upp på grund av corona och så dömer ?Stocken? ut både klubbar och matcher. Trevlig lyssning!
2022-02-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 184 ? ?Han har lyft svensk handboll?

Det är dagen efter det efterlängtade guldet och vi försöker lite spretigt summera både turneringen och finalen. Vem som har lyft svensk handboll enligt rubriken på avsnittet? Det är i varje fall inte den ni tror som åsyftas. Vi tar ut var sitt all star-lag och plockar i vanlig ordning ut flippar och floppar. Det här var också sista EM-podden och vi tackar alla lyssnare för att ni var med de här veckorna. Vi är tillbaka nästa vecka med ordinarie avsnitt.
2022-01-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 183 ? ?Vårt bästa avsnitt någonsin?

Det är ?Stocken? som slår fast det när vi ?myggat av?: ?Det här var vårt bästa avsnitt någonsin?. Kanske det, men det är upp till att bedöma. Det här var i alla fall avsnittet där... ...Robin ser mönstret på twitter. ...Flinck får Stockenberg att inse att han blivit feg. ...Stocken knäcker Solbergs oväntade petningskod.
2022-01-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 182 ? ?Han är född till att avgöra matcher?

Dagen efter Sveriges bragdmatch är det föräldrafritt i podden när Flinck har fullt upp med sitt riktiga jobb. Om Valter Chrintz mäktiga mål och känslosamma intervjuer, Sveriges viktiga men inte helt självklara målvaktsbyte, Bergendahls bringa, Danmarks kommande läggmatch och mycket mer.
2022-01-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 181 ? ?De har Spiderman som förbundskapten?

En podd inspelad kort efter dråpslaget att Felix Claar och Andreas Palicka isolerats med corona och missar matchen mot Norge. Då har ?Stocken? en idé om både ny vänstertvåa och hur Sverige ska spela. ? Jag ser ett litet ljus i tunneln. Det blir mycket annat också.
2022-01-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 180 ? ?Norge har fått hybris?

Vi gav ?Stocken? ledigt men fick ändå ihop ett habilt avsnitt. Vi prisar några doldisar, går igenom svenska spelarnas EM så här långt, flippar och floppar norrmän och tittar lite närmare på öststaternas ras.
2022-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 179 ? ?Då kör Chrintz Cotton-Eye Joe ridande på Bergendahls rygg?

Tajt mellan matcherna nu men vi klämmer ändå in ett avsnitt. Fyra rubriker från ett matigt avsnitt: ?Deras handboll år passé.? ?De såg ut som ett gubblag.? ?Sveriges insats? Juryn sammanträder fortfarande.? ?Då kör Chrintz, med slipsen i pannan, Cotton-Eye Joe ridande på Bergendals rygg.?
2022-01-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 178 ? ?Han är väldigt osympatisk?

Sverige vidare med ett nödrop. Det fanns det förstås mycket att prata om ? tills Robin satte ner foten och sade sig ha facit till varför Sverige har problem i detta EM. Stockenberg pendlar mellan ?Detta kan vara vägen till vändningen? och ?Då är det bara att byta förbundskapten?. Vi kommer också in på Montenegros skräll mot Slovenien och man kan säga att ?Stockenberg? inte har så mycket till övers för en av förbundskaptenerna i den matchen.
2022-01-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 177 ? ?De har vanärat den svenska flaggan?

Tyngre dag efter den svenska förlusten mot Spanien i går. Podden är kritisk mot mycket och ?Stocken? har pratat med Andreas ?Stycket? Nilsson. Men vi ser samtidigt stora svenska möjligheter i mellanrundan ? som det väl ska bli ändå? Det blir också gårdagens svensk, flippar, floppar och vad vi ser fram emot mest just nu. Trevlig lyssning
2022-01-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 176 ? Nederländernas revolutionshandboll

Då kör vi igång EM-versionen av podden som kommer ut varannan dag under mästerskapet och som har Andreas Stockenberg som permanent gäst. Det blir mycket om den svenska premiärsegern förstås men också om Nederländernas skräll där en, enligt Stocken, banbrytande handboll låg bakom: ?Det brutalaste jag sett?. EHF får sig en känga och kanske kan vi snart ha ett nytt EM-format. Claar eller Gottfridsson? Eller båda två?! Detta och mycket mer får ni i den första EM-podden.
2022-01-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 175 ? Stora EM-specialen med Frändesjö

Nytt mästerskap innebär ett nytt, maffigt förhandsavsnitt. Och som traditionen bjuder inför herrmästerskap är det en av Sveriges mest omtyckta och respekterade experter som är gäst ? Martin Frändesjö, som säger sig aldrig varit så påläst som inför detta EM. Frändesjö går under 1,5 timme igenom samtliga lag och tippar sedan hela EM från start till mål och Flinck och Rutte kommer med lite instick. Självklart blir det en hel del om Sverige men inget lämnas åt slumpen. Några ?rubriker? från Frändesjö: ?Den halvan är brutal.? ?Det är den tuffaste gruppen.? ?Roligaste laget att titta på.? ?Han kan vara galaxens bästa spelare.? ?Har den största generationsväxlingen av alla lag.? ?Där har Sverige en ofattbar bredd?. ?Det är Glenns största förtjänst.?
2022-01-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 174 ? ?En sektkänsla över landslaget?

Det är dagen efter Sveriges uttåg i VM. Vi pratar förstås mycket om damernas VM och det här landslagets framtid. Men det blir också en del om Solbergs EM-trupp, lite silly, Sävehof-Magdeburg och en gnutta Amo-Lugi (?Stocken? är ju med).
2021-12-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 173 ? ?Han kallas Gud i Norge?

Vi har ett ?Stocken-avsnitt? igen och trots att han blivit av med en kroppsdel levererar Stockenberg som aldrig förr. Det blir verkligen både ris och ros (nästan mest ros faktiskt) när vi snackar VM-formatet, Sveriges VM så här långt, Sävehofs europaspel och lite annat.
2021-12-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 172 ? VM-specialen

VM i Spanien står för dörren och då levererar förstås podden ett specialavsnitt inför turneringen. Vi har bjudit in Per Johansson som guidar oss igenom alla grupper, tippar hela VM, siar om VM:s besvikelse och dark horse, listar det svenska lagets plus och minus, tycker till om VM:s utvidgning och pratar om en hel del annat. Välkomna till 1 timme och 15 minuter bara om VM.
2021-11-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 171 ? Tränarkarusellen

Vi tar grepp om tränarkarusellen i handbollsligan, vi snackar om tränarna som fastnat i Finspång, vi glädjer oss åt svenska övergångar till Europas superklubbar, vi häpnar över Lugis vinröda och högljudda ?vägg? och vi (eller snarare Flinck) funderar lite över Solbergs EM-uttagning på högernio. Och så har Robin fastnat i en reservation i ett beslut från Riksidrottsnämnden? Ja, ni hör ju själva vilket stekhett avsnitt vi bjuder på denna vecka.
2021-11-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 170 ? Tokdementin

Ihop med Stockenberg snackar vi om överpresterare och underpresterare i handbollsligan och SHE, det fega svenska handbollsförbundet, tondövheten hos en domaransvarig och lite annat.
2021-11-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 169 ? Handbollsvärldens äldsta 21-åring

169:an ger oss en härligt blandad kompott: röda kort-explosionen, ilskan mot filmningar, stjärnornas krig del 2, glassigaste positionen i handboll, lättaste positionen att bli proffs på, handbollsvärldens äldsta 21-åring, varför tiden verkligen tas i mål i år i SHE och så tar vi ut damernas VM-trupp.
2021-10-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 168 ? ?Gör Claar till nummer ett i landslaget?

Det här är avsnittet då ?Stocken? kräver (nåja) att Claar ska göras till nummer ett på mittnio i landslaget, Flinck kommer med ett plötsligt påhopp på ?Stocken? och Robin snackar omspel, delegater och tävlingsbestämmelser (förstås). Det blir också mycket handbollsligan, lite Amo-succé och en hel del om den färska landslagstruppen.
2021-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 167 ? När elitserien var som bäst

Det blir mycket om mycket i dagens avsnitt ? Erik Edmans Rysslandsresa, Elliot Stenmalms Polenresa, Jonas Källmans förbundskaptensresa, Robert Hedins svepskäl...och så har vi, inte minst, försökt ta reda på när handbollsligan/elitserien egentligen var som bäst.
2021-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 166 ? ?Så jävla fegt överlag?

Dags för den stora genomgången av SHE och ?Stocken? är förstås med oss. Vi går igenom lag för lag utifrån ?Stockens? tabelltips. Vi utser också årets genombrott, värvning, flipp och flopp.
2021-09-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 165 ? ?Det kan bli en massaker?

Säsongspremiär för podden ? och Handbollsligan. Då gästar Andreas Stockenberg oss igen när vi går genom lag för lag utifrån ?Stockens? tabelltips. Han levererar sanningar (nåja), rubriker och oneliners. Vi utser också sånt som årets genombrott, värvning, flipp och flopp.
2021-09-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 164 ? OS-sammanfattningen

Med ?Stocken? akut på sjukhus fick vi inte det slutet på OS-podden som vi ville ? ungefär som damerna alltså. Därför fick vi, Flinck & Rutte, sammanfatta detta OS själva. Vi gjorde i alla fall så gott vi kunde.
2021-08-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 163 ? ?Sluta fyra är som att bli tolva?

Damernas semifinaler är avgjorda. Då ska damernas semifinaler analyseras och snackas ner. Häng med oss nu.
2021-08-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 162 ? ?Jag fattar ingenting?

Varför klarade Danmark det Sverige misslyckades med mot Spanien? Hur kommer sju mot sex-spelet att användas framöver? Frankrikes taktiska lösning som gäckar Stockenberg. Och mycket mer.
2021-08-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 161 ? ?Ett skolboksexempel?

Fyra kvartsfinaler spelade i dag. Fyra kvartsfinaler att snacka ner. Och fyra semifinaler att se fram emot ? och snacka upp.
2021-08-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 160 ? ?Det var en avrättning?

OS-kvartsfinalerna på herrsidan är avgjorda och vi fick ett jobbigt svenskt uttåg. Men därmed är det dags för ?Stocken? att sätta slutbetyg på alla de svenska spelarna. ?Stocken? går också igenom de fyra kvartsfinalerna och tittar fram mot semifinalerna med några väl underbyggda tips.
2021-08-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 159 ? ?Sverige får aldrig en bättre chans att gå till OS-semi?

Damernas gruppspel är avslutat och vi kör samma upplägg som i går. Vi pratar om Sveriges match, ?Stocken? tippar och kommenterar kvartsfinalerna och sedan tar han ut två all star-lag, ett A- och ett B-lag, utifrån gruppspelet. Trevlig lyssning!
2021-08-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 158 ? ?Han är ett ärkesvin?

?Stocken? är tillbaka. ?Stocken? har fått tillbaka tron på Sverige. ?Stocken? tippar herrarnas kvartsfinaler. ?Stocken? tar ut all star team, ett A- och ett B-lag, efter herrarnas gruppspel.
2021-08-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 157 ? ?Axnérs väl valda val?

Podden fick ge ?Stocken? ledigt i dag. Han har ju ett jobb och ett lag att sköta. Men ersättaren går inte av för hackor: ?Rutte? gör comeback ? igen. Det blir snack om varför det svenska damlaget är så bra, skillnaden på Axnér och Solberg, OS-bevakningen på plats, vaska eller inte vaska matcher, spekulationer om kvartsfinalparen på damsidan och ett tips om finaldomare.
2021-07-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 156 ? ?Tjänstefel att inte byta in honom nu?

En maffig dag med många tunga stormöten sammanfattas och det blir förstås fokus på Sveriges förlust mot Egypten. ?Stocken? tar på sig Solberg-hatten och plockar fram tre förändringar han skulle göra som förbundskapten i detta läget. Han förklarar också varför Sverige ska vaska matchen mot Danmark.
2021-07-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 155 ? ?Hon är bäst i hela OS nu?

De svenska handbollslagen vägrar förlora. Vi analyserar Sveriges imponerande insats mot Frankrike och lyfter framför allt upp några enskilda spelares insatser. ?Stocken? går så långt att han menar att en av de svenska spelarna förmodligen är bäst i hela OS nu. Vem? Lyssna! Men han hade inte varit ?Stocken? om han inte hade delat ut lite ris också. Vi kan inte låta bli att titta fram mot de svenska damernas väg fram nu i OS och laddar också för en mycket het fredag med den ena stormatchen efter den andra.
2021-07-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 154 ? ?Per Johansson är det svarta fåret?

Kvällens avsnitt får finfrämmande när ?Rutte? Nilsson gästar sin egen podd. Vi dissekerar förstås Sverige-Portugal men snackar också om Discoverys handbollssändningar och pekar ut mardröm- och drömmotståndare i kvartsfinalen. Och så har ?Stocken? hittat tre spaningar/trender i OS-handbollen. Väl mött!
2021-07-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 153 ? ?Sverige-Norge i en drömfinal?

Sverige vann lätt mot Ryssland och den ende i handbollsvärlden som såg den komma var väl ?Stocken?, här i podden i går. ?Det är därför man är expert?, som han säger (läs: skrockar). Och det är därför det finns anledning att lyssna på honom när han hyllar de svenska damerna, tror på medalj och tippar alla onsdagens matcher i dagens podd.
2021-07-27
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.