Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Stjärnsäljarpodden

Stjärnsäljarpodden

En podcast för dig som antingen är eller har ambitioner att bli en Stjärnsäljare. Podden drivs av Tomas Wesander och Philip Gozzi.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-146270776

Avsnitt

Säljsnack, en missnöjd webinardeltagare och bra kräm i kabeln

Denna vecka kastar vi oss ut för stupet helt utan ämne men vi vågar ändå utlova ett fullmatat avsnitt med massa härligt säljsnack. Bland annat pratar vi kundbemötande, webinar, businessapproach, bilhallar och kungens toalettbestyr. Men först blir det självklart lite barndomsanekdoter och mera kaffe - Välkomna!
2021-03-01
Länk till avsnitt

Är social selling bara för säljare?

I veckans avsnitt slår vi hål på den seglivade föreställningen om att social Selling och LinkedIn bara är för säljare! Stjärnsäljarpoddens customer successavdelning tar fram mikrofonerna för att attackerar frågan och ge svar på vilka olika användningsområden som finns ute på dom sociala plattformarna. Dessutom blir det såklart skidanekdoter, Äppelkinder och en resa jorden runt - Välkomna!
2021-02-22
Länk till avsnitt

Skippa flyktbeteendet och motivera dig ut ur svackan

I veckans avsnitt snackar vi om vikten av motivation i säljarbetet och tillsammans med våra lyssnare hittar vi olika tips och tricks för dagar då humöret och motivationen tryter. Kan en kalldusch hjälpa eller är det bara så 2020? Hur reagerar Tomas fru när det börjar snackas väder? Men först blir det såklart en något sladdrig inledning bland drängar och stereoapparater - Välkomna!
2021-02-15
Länk till avsnitt

Den livsviktiga offerten

Vi kastar oss rakt in i offerten och stegar oss igenom do's and dont's. Vilka tricks kan du ta till för att göra offerten mer personlig? Funkar video? och vilka fällor vill du absolut inte fastna i? Isabelle Lindahl ger dig svar på frågorna! Men vi börjar såklart med att Philip återigen vill använda sig av kryddburken!
2021-02-08
Länk till avsnitt

Från konkurs till succé

Philip är tillbaka från sin oerhört långa semester och han kliver såklart in i podden med skjuts i stegen. Tillsammans med Tomas tar dom en titt bakåt i tiden för att söka svar på vilka nycklar och framgångsfaktorer som ligger till grund för omsättningsdubbleringen som skett sedan 2018. Men givetvis blir det också stickspår, vattenskotrar och dåliga instagrambilder.
2021-02-01
Länk till avsnitt

Maradona, Megadeals & Driving your career with Antonio Marsico

From the olive gardens to climbing the career ladder, Antonio Marsico from Avanade tells the story of how he traveled from a small Italian village through earthquakes and a Commodore 64 to eventually reaching the height of his career. 

We will of course talk about sales, and with an Italian in the studio, it is clear in order to talk a little bit about football. 

2021-01-25
Länk till avsnitt

Överträffa förväntningarna i införsäljning och leverans

Säsongen är igång och vi snackar om vikten av att överträffa kundens förväntningar. Hur ska du agera för att bjuda på positiva överraskningar, kan man krydda till det? Som vanligt bjuds det också på del annat som kängor till både höger och vänster, tartiflette och klyschiga vinterbadare.
2021-01-18
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning och Julmys

Hela teamet bakom stjärnsäljarpodden ses för att summera det gångna året, det blir reflektioner, framtidsmål och som vanligt en hel del trams. Men den stora frågan är såklart huruvida Philip tagit årets julhälsning på allvar eller inte och förstås huruvida han kommer att bada med gubbar på julafton eller inte? Det här vill ni såklart inte missa!
2020-12-21
Länk till avsnitt

Digital försäljning med Tele2

Januari 2020 låg Michelle och Pernilla från tele2 steget före alla andra när dom startade upp ett digitalt säljteam helt utan tankar på Covid19, sen gick allt med en rasande fart och hela världen digitaliserades. Vad har dom lärt sig det senaste året, vad har framtiden i sitt sikte och vilka kvaliteter eftersöks i dagens rekrytering? Tillsammans med Philip söker vi svar på frågorna.
2020-12-14
Länk till avsnitt

Bland nättroll och behovsanalyser

Philip är på hugget och har gett sig in i bråk på LinkedIn vilket resulterar i att också Tomas får sig en släng av sleven. Diskussioner om varför du ibland bör tacka nej till affärer landar till slut i att bryta ner behovsanalysen i bitar. Varför göra en behovsanalys och hur kan du göra den vassare nu när nästan alla möten är digitala - Ja ni hör ju att ni faktiskt bör lyssna!
2020-12-07
Länk till avsnitt

Canvasförsäljning med Mathias Svensson

180 avsnitt utan att någonsin berört ämnet "Knacka dörr". Finns det några likheter mellan dörrknackning och Social Selling och vad kan vi lära oss av varandra? Med oss i studion har vi Mathias Svensson från Rahmqvist som genom åren dykt upp oanmäld på många olika företag runt om i landet. Tillsammans med denna expert gör vi en djupdykning inom den lite mer gammaldags säljmetoden Canvas.
2020-11-30
Länk till avsnitt

Mötesbokning - vad funkar egentligen bäst?

Tomas har fyllt år och fått både likes och en bok vilket leder oss rakt in i ett snack om möten. Hur bokar man mötet på bästa sätt, vilka fällor är det lätt att trampa i och hur konverterar vi fysiska träffar till digitala? Såklart också massa grymma LinkedIn tips om hur din närvaro på nätet tar dig vidare direkt in i möten och potentiella affärer.
2020-11-23
Länk till avsnitt

Så får du dina LinkedIn inlägg att flyga - från webinaret 5/11

Vi gjorde ett webinar den 5e november om hur man får sina inlägg att flyga bättre och i slutändan genererar affärer.
2020-11-19
Länk till avsnitt

Hetaste trenden inom SaaS - så får du produkten att sälja sig själv med Samir Smajic

Vi träffar Samir från Getaccept för att prata saas-tjänster och säljkultur. Men självklart pratar vi också om partybussar, Sales Conference, svindyra möten, vart man egentligen köper en säljklocka och hur det känns att bära en kostym med 73 färger.
2020-11-16
Länk till avsnitt

Släpp sargen och stick ut

Tomas har blivit dissad av Adam och det för oss in på olika sätt att sticka ut, kanske genom en scarf eller genom ett par guldfärgade skor eller framförallt genom att våga lämna din comfortable zone. Det blir också tal till nationen, videosnack och lite Borlänge-häng.
2020-11-09
Länk till avsnitt

Så bygger du din egna mediakanal med Henric Smolak

Tiderna förändras och analoga säljare halkar efter. Varför är det egentligen så viktigt att bygga sitt personliga varumärke och hur skall du tänka för att skapa fängslande innehåll som engagerar och fångar mottagarens intresse? Mannen bakom podcasten "Under femton" gästar podden och lär oss alla tips och tricks.
2020-11-02
Länk till avsnitt

Behovsanalysen som alla säljare missar - Desireé Rova

Desiree Rova är experten när det kommer till att göra behovsanalyser. Vad kan du läsa in i ett mail? Vad säger egentligen inredningen om behovet och vad är det för skillnad på jag och vi? Allt detta plus en mutad rörmokare i veckans avsnitt.
2020-10-26
Länk till avsnitt

Tillväxt, tanken om att göra sig själv överflödig. Med Niklas Roupé.

Niklas berättar hur de skalat sin tjänsteverksamhet upp till 70+ anställda 70+ miljoner omsättning med god marginal. Hur håller du koll på siffrorna och undviker att vara splittrad? Kopplingen till Pablo Escobas från Narcos? Det och mycket annat diskuterar Niklas och Tomas i detta matiga avsnitt.
2020-10-22
Länk till avsnitt

Paketera ditt budskap effektivt så att kunden förstår vad du erbjuder

Äventyraren och experten inom presentationsteknik Jonathan Ljungqvist gästar podden och lär oss allt om hur Sagan om Ringen kan hjälpa oss att vinna fler affärer. Varför är det så viktigt med motstånd och hur presenterar vi lösningen?
2020-10-19
Länk till avsnitt

Pengakoll, spara smartare och börja investera. Med Åsa Ekman.

Hur och varför ska man börja spara och investera? Varför agerar kvinnor och män ofta annorlunda i detta? Var börjar man om man vill ta tag i sin ekonomi? Sätta mål, sprida risk och hur funkar det egentligen med Cryptovalutor? Åsa Ekman har svaren!
2020-10-15
Länk till avsnitt

Bingobonus på Q3

Q3 är nu avslutat och dom uppsatta målen firas med bingobonus och kaffemaskiner. Vi diskuterar strategier och huruvida det är fusk att stoppa in en rabatt för att uppnå sitt mål, vad signalerar egentligen en rabatt och vad kan vi lära oss inför Q4? Dessutom förklarar vi vikten av att bara leverera 80%.
2020-10-12
Länk till avsnitt

Så lyckas du med en säljrekrytering! Med Sara Strömgren Davidsson.

Specialavsnitt från Stjärnsäljarpodden Webinar Day. Hur undviker man de vanligaste fallgroparna vid en säljrekrytering?

Vilka egenskaper definierar en duktig säljare (och hur får jag korn på dem)? Hur ger jag en ny säljare en flygande start? Sara Strömgren Davidsson från PerformIQ har svaren.

2020-10-09
Länk till avsnitt

Framgångsrik kundservice med Maria Christofi Johansson

Förutom att ha gjort sig skyldig till flertalet sommarklychor är hon också expert inom framgångsrik kundservice. Vi pratar bemötande, teamwork, uppföljning, varför Maria är emot bonusar och självklart en del om att svika sin oförskämda pizzeria.
2020-10-05
Länk till avsnitt

Självledarskap och att ta sig igenom en tragedi

Philip är på fotvård och Tomas försov sig så därför tar den eminente stjärnsäljaren Karin över studion. Tillsammans med kompisen Kia Bruks Thyrén avhandlas självledarskap, kvinnor inom sälj och hur Kia kom tillbaks efter att ha förlorat sin man i en olycka
2020-09-28
Länk till avsnitt

Utbrändhet eller guldkort på SAS?

Philip fick nya insikter av att stå o kö tillsammans med gubbar i illasittande kostymer, Tomas ifrågasatte livet till sjöss och Karin brände ut sig. Denna vecka pratar vi om att våga skippa månadslönen på över 100k för att tillföra nya värden i livet. Vad är 3 månaders semester värt och hur blir man rik genom andras pengar?
2020-09-21
Länk till avsnitt

Från personlig kris till att landa Megadeals

Philip lyser med sin frånvaro och Tomas har istället bjudit in David och Bora från Megadeals för att prata försäljning och om att våga ta det stora steget till att starta eget. Vad är egentligen en megadealer och hur kommer det sig att en krulltott på Riddargatan får en Polis att steget in i sälj?
2020-09-14
Länk till avsnitt

Niklas Strömstedt på öppen gata

Philip, Karin och Tomas ses i Stockholm för första gången på ett halvår och avhandlar begreppet laggtider - varför är det viktigt att härda ut? Dessutom har Karin fått se Niklas Strömstedt, Tomas samlar nätverks streck och Philip klämmer in lite humble brag.
2020-09-07
Länk till avsnitt

Massutskick och tuppfäktning

Karin kliver in i podden, Tomas berättar om en dag med flyt och som vanligt har han också hybris kring sin egen persona, tuppfäktning uppstår när Philip vill påa avsnittet och diskussioner kring att förvandla likes till affärer kommer upp till ytan, men hur fräck får man egentligen vara och när är det läge att pruta på priset.
2020-08-31
Länk till avsnitt

Uppstart, Pappapodd och dryga Holländare

Semestern är över, Philip har blivit fet och Tomas har blivit Pappa men inget stoppar stjärnsäljarna från att bespotta både holländare och svenska semesterfirare i säsongens första avsnitt. Kanske får du också veta hur du absolut inte skall starta en konversation på LinkedIn. 
2020-08-24
Länk till avsnitt

Sommarhjärnor, dikt och en glass från Willys

Tomas håller taktpinnen men har svårt att få Karin och Philip på tråden. Vad försegår egentligen i semesterhjärnorna, vilka är försäljningens grundbultar och varför har Philip så svårt att förbereda sig? Detta och lite till i säsongens sista avsnitt.
2020-06-29
Länk till avsnitt

5 år som företagare - Summering av magplask, lärdomar och champagnemingel i Almedalen

Efter att ha ruttnat på att inte äga sin tid är det 5 år sen Tomas&Philip kastade sig ut i en resa fylld av motgångar (som att tappa rösten de första två månaderna och att första utbildningen slutade med att vi fick gruppen emot oss) till framgångssötma som den första riktiga kunden, när varumärket började ge resultat samt Tomas selfie med Petter Stordalen.
2020-06-22
Länk till avsnitt

Stjärnsäljarpodden goes International

Karin, Tomas och Philip diskuterar den kommande utlandsexpansionen. I ärlighetens namn ett avsnitt som denna gång mest handlar om oss, en av fördelarna av att driva sin egen podd ;) Förhoppningsvis också en del matnyttigt för dig som gillar utlandsexpansioner och vill få en uppdatering på vad som händer hos oss.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Bygg relationer och investera i människor som Dennys från Ukraina

I ett industriområde i Ukraina fick Tomas insikter som färgar veckans avsnitt. Hur bygger vi relationer och framförallt - hur bygger vi relationer utan att träffas? I veckans avsnitt pratar vi onlinemöten och hur du bör agera för att inte låta social distansering påverka det livsviktiga relationsbyggandet. Keps eller inte Keps?
2020-06-08
Länk till avsnitt

Hur ett skav mellan sälj- och marknadsavdelningen maxar resultatet. Med Eva-Lotta Jonsvik, marknadschef (storkunder) Telia.

Ett skav mellan sälj och marknad för att få ut max av samarbetet? Vad ska säljavdelningen respektive marknadsavdelningen göra för att stötta marknad? Hur mäter en modern marknadsföring sin pipeline?
2020-06-01
Länk till avsnitt

Bjuder du på för mycket värde så har det kanske inget värde? Med Ken Skoog

Bjuder du på för mycket värde så har det kanske inget värde? Med Ken Skoog. Ken Skoog från Straction & Säljpodden gästar återigen med ett späckat avsnitt. Om man bjuder på allt, hur ska vi då få igång Sverige? Vilken kunskap ska man bjuda på? Skillnaden mellan att bjuda på kunskap digitalt och analogt? Insight Selling? Inspelat på Stjärnsäljarpodden Webinar Day i april.
2020-05-28
Länk till avsnitt

Respond, Reset & Renew - Vad blir det nya normala för B2B-försäljning? Susanne Cederberg

Hur påverkas möten av hemmamiljöer, kan man dra nytta av en skrikande 5-åring och kommer vi i framtiden ha samvete att flyga till Göteborg? Tillsammans med Susanne Cederberg från Avanade reder Tomas ut hur covid-19 påverkar vårt beteende både nu och i framtiden.
2020-05-25
Länk till avsnitt

Lärdomar och motivationstips

Efter en kanonvecka rent försäljningsmässigt kommer också bakslag och insikter. Tomas har blivit utskälld både hemma och på jobbet, Philip försöker sluta svära och vi reder en gång för alla ut varför du aldrig skall bli senior.
2020-05-18
Länk till avsnitt

Susanne Hjälmered ? Rekrytering i dessa tider?

Hur hittar man en rekryteringslösning tillammans med kunden i Corona-tider? Interim? Har kandidatens marknad blivit arbetsgivarens? Hur lyckas man med en Onboarding på distans? Dessa frågor med svar och en massa annat kan du förvänta i detta avsnitt.
2020-05-14
Länk till avsnitt

Sälj som ett proffs online med Per Lange

Allt fler möten sker nu online vilket möjliggör ännu fler möten. Hur kan du säkerställa att du trycker på rätt argument i ditt kundmöte? Hur kan du förbereda dig på förhand med rätt frågor som är relevanta för kunden? Per Lange har svaren.
2020-05-11
Länk till avsnitt

Emma Wallin: Ideal Customer Profile ? viktigare än någonsin

Emma Wallin, Head of Partner Sales på Bambora om vikten av att regelbundet utvärdera och bearbeta rätt kunder. Hur ska man göra i praktiken för att få reda på vad som är rätt? Utöver detta berör vi hur vi ska lyckas få in fler kvinnor i säljyrket och Emmas bästa tips för att bygga sitt personligt varumärke.
2020-05-07
Länk till avsnitt

Peppe Ekmark: När det blåser bygger en del vindskydd andra väderkvarnar

Inspiratören Peppe Ekmark förverkligade under fjolåret sin livsdröm om en kursgård i Italienska Toscana. I avsnittet berättar han hur han hanterar en kris och vikten av att leva sina drömmar, hur ser ditt liv ut om 20-30 år?

Peppe kommer även med sina bästa ledarskapstips och hur man ska tänka och agera som säljare just nu.

 

2020-05-04
Länk till avsnitt

Skapa framgångsrika team med Relationsproffset Jacquline Joo

Föreläsaren & Relationsexpert Jacquline Joo om vad som utmärker och hur man skapar framgångsrika team. Hur ska man tänka som ledare? Hur ska man tänka när allt mer kommunikation och möten blir online?
2020-04-30
Länk till avsnitt

Motivationstips och pepp

När krisen blir det nya normala gäller det att inte såsa ihop. Tomas som tillfrisknat är hungrigare än någonsin och flankerad av Philip uppstår styv kuling. Tips för att träna både kropp och huvud (meditation) utlovas.
2020-04-27
Länk till avsnitt

Henrik Berghult ? VD Clarion Sign: Ingenting är som förut.

Ett inspirerande avsnitt med Henriks tankar (som VD på Stockholms största hotell) när efterfrågan försvinner i princip. Med nya fokus såsom att avlasta vården och få ut folk i arbete. Och en enorm framtidstro på att efterfrågan kommer tillbaka, om än på ett annorlunda sätt.
2020-04-23
Länk till avsnitt

Christian Cabau, Klarna ? Dags för kommunikationen att lämna karantänen

Ska marknadsföringen gasa eller bromsa i kristider?
Christian resonerar kring vilka varumärken (HM, Lego, Absolut, Volvo, SAS etc) som har lyckats med marknadsföringen just nu. Finns det en mall för att lyckas?

2020-04-20
Länk till avsnitt

Sara Dalsfelt ? Affärskritiska nycklar för chefer och HR i rådande kristider

Hur kan du skapa en kultur remote? Hur kan du jobba med självledarskap i dessa tider? HR-profilen Sara Dalsfelst besvarar dessa frågar samt förklarar tidningsartikel-knepet i dessa annorlunda tider. Philip erkänner även sina synder som gammeldags övervakande chef.

2020-04-16
Länk till avsnitt

Storyselling med David JP Philips

Direkt från stjärnsäljarpoddens stora webinarday - Hur ökar du dina försäljning genom att berätta en historia, vad krävs för att ändra en persons mindset och vad gör en kräfta i ett koppel på ICA? David JP Philips ger dig svaren!

2020-04-13
Länk till avsnitt

Hitta strukturen och kom till skott

Sverige forsätter att jobba hemifrån och nya möjligheter skapas. Tomas som denna vecka är nere för räkning lyser med sin frånvaro och stjärnsäljaren Karin Moberg kliver in och ger dig guidning genom hemmakontorets fördelar och fällor. Dessutom avslöjar vi allt om stjärnsäljarpoddens stora swebinarday.

2020-04-06
Länk till avsnitt

Cold calls vs meddelande

Öppningsfraser, vedervärdiga härskartekniker och massutskick.
Kalla samtal har med digitaliseringen blivit kalla meddelanden - hur formulerar med egentligen ett sånt?

2020-03-30
Länk till avsnitt

2012 vs 2020

Livepodd / AW online - Philips skräckvälde, frågelåda, att bygga mediehus och framförallt en massa snack om vad som hänt de senaste 8 åren!

2020-03-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.