Sveriges 100 mest populära podcasts

Pillowtalk med Peg & Penny

Pillowtalk med Peg & Penny

Vi är två systrar som snackar om kärlek! Vi är långt ifrån experter, men vi har upplevt både kärlek och sorg, och vill dela med oss av våra personliga historier. Vi hoppas ni kan relatera till oss, skratta med oss, och sörja med oss. Cause girls stick together baby!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/pillowtalk

Avsnitt

Okej. Let's Dance...

Jag behövde ta en paus förra veckan och under tiden så har ryktena ballat ur. Att mitt förhållande blir en snackis kan kännas underhållande och oskyldigt för dig, men min verklighet just nu går ut på att ta mig igenom en dag i taget. 
2021-05-06
Länk till avsnitt

Ska Peg flytta till Kalifornien???

Vi är tillbaka efter en veckas paus från podden där vi tagit hand om vår psykiska hälsa och myst i nostalgiska minnen i vårt Florida-hus in i det sista. Vi kickar igång podden med ett härligt 10-snabba-frågor avsnitt där vi svarar på hur Pennys drömlägenhet ser ut och vart hon vill bo, om Tayler och Peg varit tillsammans, vad tycker vi om abort och mycket mer! 
2021-04-29
Länk till avsnitt

Första och största

I dagens avsnitt leker vi med temat ''första och största'', där vi berättar om första gången vi körde bil, första- och största dejten i våra liv, största köpet vi har gjort, you get it! ?
2021-04-15
Länk till avsnitt

Fan vad ni sårade mig

[]
2021-04-08
Länk till avsnitt

Rykten om oss

Blev Penny tillsammans med Douglas för pengarna? Är vi dryga att jobba med oss i samarbeten och plåtningar? Stämmer det att Peg är snällare än vad man tror? Röstar Penny på högern? I dagens avsnitt så svarar vi ärligt på rykten om oss.
2021-04-01
Länk till avsnitt

Helt plötsligt blev man gammal

Mamma och pappa är rätt nära på att sälja huset nu. Vårt hem som vi växte upp i med alla minnen från barndomen. Ett ögonblick senare blev vi vuxna med egna familjer och nu mera kallas våra föräldrar för mormor och morfar. Hur gick tiden så fort? 
2021-03-25
Länk till avsnitt

Låtarna som fångade våra liv

Vissa låtar kastar en tillbaka till ögonblick av livet som man aldrig kommer glömma. När vi var så hjärtekrossade efter ett breakup att vi kände att det inte fanns någon morgondag. När vi dansade bort sorgen med våra tjejkompisar. När vi träffade den där sommarflirten som var så jävla snygg. När känslorna började krypa fram till det som kom att bli mannen i vårt liv. I dagens avsnitt tar vi en trip down the memory lane och lyssnar på låtarna som fångade våra liv.  
2021-03-18
Länk till avsnitt

Pebble Murray

Peg bad mig förklara hur det känns att föda. DEATH. Fyfaaan va ont det gör. Trots att hela graviditeten var fantastiskt från start till slut så slås man lite då och då av hur sjukt mycket vi mammor behöver genomgå för våra barn. Det känns som the science har lite att komma ikapp när det kommer till just kvinnokroppen...

Pillowtalk klipps av Victor Ganguly
2021-03-11
Länk till avsnitt

Det är okej att vara ledsen

Snacka om att mediabevakningen inte missade förra veckans avsnitt. Finns det inget viktigare att skriva om, ibland undrar man ?Hur som helst, i dagens avsnitt pratar vi om sorg. Många, inklusive vi, här känt sig ledsna utan en riktigt anledning. Det känns bara som att det är sånna tider just nu. Hur processar man den sorgen och bara låter sig själv vara ledsen ett tag? 

Pillowtalk klipps av Victor Ganguly
2021-02-25
Länk till avsnitt

Triggervarning: skönhet, botox och fillers

Är man icke-feministisk om man vill göra  ett skönhetsingrepp? Bör man berätta vad man har gjort för att andra tjejer inte ska få en orealistisk verklighetsbild, eller normaliserar man för fler att plastikoperera sig? Vad bör göras på strukturell nivå och hur förhåller man sig till de här frågorna på en individnivå som en tjej som bara vill se lite snyggare ut? Vi gör vårt bästa med att tänka högt kring dessa frågor och vill förvarna för er som känner att ämnet kan trigga. 

Pillowtalk klipps av Victor Ganguly
2021-02-18
Länk till avsnitt

Dealbreaker ?

Glad alla hjärtans dag hörni!!! I dagens avsnitt tar vi ställning till olika påståenden om mindre charmiga egenskaper som hade gjort det svårt för oss att vara tillsammans med den perfekta killen. Han har aldrig läst en bok, luktar illa, eller varit med i PH - hade det varit en dealbreaker för dig?

Pillowtalk klipps av Victor Ganguly
2021-02-12
Länk till avsnitt

Nått är fel

Penny ringer till Peg och Filip mitt i natten och säger, ''nått är fel, ni behöver komma.'' Det samtalet vill man aldrig få, nånsin. De kommer till lägenheten och sängen är fylld med blod och Penny behöver snabbt åka in till Danderyds sjukhus. Under dagarna som Penny är inne så hoppar auntie Peg in och bor med Atticus. Det här med att småbarnsföräldrar aldrig sover är något som Peg har fått lära sig inte är en myt. Välkommen in till den kaosigaste veckan på länge.

Pillowtalk klipps av Victor Ganguly 

2021-02-04
Länk till avsnitt

It's not sexy to eat people

Haha guys, ni har varit så oroliga att förra veckans avsnitt var vårt sista. Vi har lite soul searching kvar att göra med podden, but we are not leaving you yet ??

I veckans podd pratar vi om skådespelaren Armie Hammer och det som har kommit ut om hans sexfetisher. Vi lever i en kultur som romantiserar att få våra liv förstörda av dominanta män, men det här är ju på en helt ny nivå?!? Det är svårt att relatera till kannibalism, men det fick oss ändå att reflektera över våra egna fetisher. Allt från punkare och vampyrer till captain Jack Sparrow! ? Vi castar även skådisarna till filmerna om våra liv och svarar på frågor ur Burn After Reading.

Pillowtalk klipps av Victor Ganguly 
2021-01-28
Länk till avsnitt

Det är dags att gå vidare

Det var länge sen vi hördes nu. Vi har tänkt rätt mycket sen nyårsskiftet. På våra liv och vart vi är på väg. På om det är dags att packa ihop podden. 
2021-01-21
Länk till avsnitt

Ångestpodden ?? Pillowtalk

I dagens avsnitt gästas vi av branchkollegorna Ida och Sofie från Ångestpodden! Vi älskar deras podd och här länge velat bjuda in dem då vi delar många hjärtefrågor, inte minst samtalet om ångest. Vi teamar upp idag och försökte samsas om mickarna så gott vi kunde haha. Hoppas ni gillar det här ??
2021-01-14
Länk till avsnitt

Trenderna som styrde 2020

Vi klarade det guys, vi tog oss igenom 2020!!! Vi packar ihop det här året genom att blicka tillbaka på vårt förra nyårsavsnitt och se hur mycket av våra mål vi lyckades hålla. Sedan pratar vi om trenderna som tog över under 2020, och ger vår hiss och diss. Vi delar med oss av våra favorit-filmer, -serier och låtar som kommit ut i år, och sedan laddar vi nya mål inför 2021.
2020-12-31
Länk till avsnitt

God Jul på er Pillowtalkers!!!

Vi ser framför oss att du sätter på varma kläder, pluggar i hörlurarna, sätter på Pillowtalk, så tar vi en mysig morgonpromenad i solen tillsammans. Men om du planerar att koppla bort från allt och bara hänga med familjen idag så förstår vi såklart haha, och får helt enkelt hänga på mellandagarna istället. God jul bästa du! 
2020-12-24
Länk till avsnitt

Bästa julklappen 2020?

Vad är julklappens roll år 2020? Köpa dem, skippa dem, eller går det att tänka lite hållbart? I dagens avsnitt så berättar vi om julklapparna vi köper till våra nära och kära och knäcker dessutom vilka de topp 5 bästa julklapparna är i år för er som behöver inspo. Sen så har vi en hemlig gäst på slutet som ni inte får missa!
2020-12-17
Länk till avsnitt

Talkshow del 2: We solve your problems

Sorry sorry sorry för att podden är sen, men idag kommer den äntligen. Avsnittet där vi löser era problem! Hur berättar man för sin familj på roligaste sätt att man blivit förlovad? Hur lär man sig att inte vara så hård mot sig själv? Hur förklarar man för sin vän att hon tillsammans med en toxic kille? 
2020-12-12
Länk till avsnitt

Welcome to our talk show

I veckans avsnitt hostar vi en var sin talkshow där vi bjuder in varandra som gäst och pratar om utmaningar som vi står inför i livet just nu. Vart ska Penny föda? Sverige eller Florida? Och Peg har listat ut att mycket av hennes ångest på senaste tiden kommer från scrollandet på Instagram där vi nog alla funderar på hur influencers kan leva sitt bästa liv trots en pandemi... Sen pratar vi även om akrylnaglar, att gå på gymmet under corona och om vi dricker för mycket??? Mycket är klura ut som ni hör. Häng med! 
2020-12-03
Länk till avsnitt

Family is family

I en familj så älskar man varandra, men det är inte varje dag som man gillar varandra. I veckan hade vi en sån där dag där vi systrar ryckte ihop. Vi använder vår podd som ett terapi samtal och reflekterar över varför bråket ägde rum, vad som händer i oss vid en konfrontation och vad vi kan lära oss för att bli bättre familjemedlemmar. 
2020-11-26
Länk till avsnitt

Secreting

Penny läste boken Burn After Writing som vi använde som inspiration för att introducera konceptet secreting för er. Något som ledde Penny till Douglas och därefter Atticus. We'll let you in on the secret i dagens avsnitt! 
2020-11-19
Länk till avsnitt

Uuursäkta?

Hur är relationen mellan våra pojkvänner och vår pappa? Känner vi press att ha en bra podd? Hur känns det att våra killar förmodligen legat med 10 gånger fler än vad vi har..? Vi svarar på era frågor! Sen pratar vi även om veckans påhopp på Peg när våra branchkollegor från Ursäkta-podden gästar Rebecca Stella och Vanessas podd. 
2020-11-12
Länk till avsnitt

Trump 2020 Del 2

Hej vänner! Hur mår ni? Här känns varje timme som en evighet just nu i väntan på valresultatet i USA. Vad sägs som att hänga i podden och köra vår egna lilla Pillowtalk valvaka där vi pratar vad vi har fått veta hittills, Pegs intervjuer på SVT och TV4, samt svarar på era frågor! 
2020-11-05
Länk till avsnitt

Trump 2020

Nästa vecka väntar ett historiskt ögonblick som kommer påverka vår värld framåt. Vem kommer vinna det valet, Trump eller Biden? Vi tar därför det här avsnittet och pratar om what's in stake, hur det amerikanska valet fungerar och varför det är viktigt att vi alla läser på och engagerar oss. 
2020-10-29
Länk till avsnitt

En vänskap för livet

Vad innebär att vara en bra vän? Hur mycket kan man förvänta sig av en vänskapsrelation? Och hur jobbar man aktivt med att bli bättre? Dessa frågor tar vi oss ann i veckans avsnitt! 
2020-10-22
Länk till avsnitt

Philippa talar ut

När hela influencer-Sverige släpper kollektioner har det varit väldigt få som har lyft faktumet att detta bidrar till konsumtionshets som planeten inte klarar av. Vår egen Philippa Parnevik adresserade detta i veckan och hamnade minst sagt i ett medialt blåsväder. Vi pratar om det som hände och vad vi tycker, och sen gästas vi även av Queen P på slutet som får tala ut.
2020-10-16
Länk till avsnitt

Hela influencer-Sverige släpper produkter - och vi tycker till!

Hur är det ens möjligt att ALLA lanserade sina produkter, brands och kollektioner EXAKT samtidigt??? Det är verkligen en nytt steg för branchen och det har fått oss att reflektera en massa på bland annat hur profiler tänker kring vilkas produkter man väljer att pusha för? Är det här ännu ett bidrag till konsumtionshetsen eller tillför det ett nytt värde på marknaden. Sist men inte minst så brainstormar vi om hur det skulle se ut om vi hade tagit fram egna produkter! 
2020-10-08
Länk till avsnitt

Gästavsnitt: Vad skulle vi göra om vi hade en dag kvar att leva?

Idag gästas vi av Lova som är ute med sin nya singel One Day Left som får oss att reflektera över livet och hur man gör det bästa av det. 
2020-10-01
Länk till avsnitt

Onanerar Penny till Suits?

Vi börjar podden med att gå igenom incidenten där Peg såg en svart man bli nedtryckt på trottoaren av en gäng killar. Han hade helt klart gjort något fel, men var det våldet verkligen nödvändigt? Sen kör vi en never have I ever där vi får reda på saker vi aldrig visste om Penny. Tydligen har hon legat med en av killarna i Pegs musikvideo. Vad händer??? 
2020-09-24
Länk till avsnitt

Ett samtal om filtersamhället

Är det bara vi, eller har Instagram-filterna gått över styr? Har var relation till botox och skönhetsbehandlingar blivit för normaliserat? Vad har man som ansvar som influencer till sin publik, och vad har man som mottagare av content för ansvar? Låt oss prata om det här i dagens avsnitt! 
2020-09-17
Länk till avsnitt

It's Fall Ya'll ?

Det här är avsnittet vi knyter ihop sommaren som har varit och preppar oss inför en efterlängtad höst med nya outfits, musik, rutiner och mindset! 
2020-09-10
Länk till avsnitt

Har vi varit problematiska?

Våra reflektioner efter Cassandra Klatzkows inlägg 
2020-09-03
Länk till avsnitt

PENNY ÄR GRAVID!!!! (igen)

Yes, it's true. This is how it went down! 
2020-08-27
Länk till avsnitt

Peg, did you just say that???

Tycker vi att vi är coolare än alla andra för att vi är amerikaner? Styr Peg familjen med en hjärnhand? Är Penny en people pleaser? Vi svarar på era fördomar om oss! 
2020-08-20
Länk till avsnitt

Hur mår våra förhållanden just nu?

Fan, ni gav oss jobbiga frågor att svara på om våra förhållanden. I dagens avsnitt välkomnar vi därför in er till skavet, utmaningarna och kaoset i våra relationer med Douglas och Filip. 
2020-08-13
Länk till avsnitt

We're back! ??

Vi planerar inför Pegs födelsedag! Familjen tycker hon ska spara pengar men Peg vill hyra Grönan... Vi pratar också om begreppet självkärlek blivit urholkat och hur det är omöjligt att älska sig själv varje dag, däremot kan man respektera sig själv varje dag oavsett dagsformen. Samt pratar vi om Peg och Filips stora bråk, ni får gärna flika in om vem ni tyckte hade rätt! Btw,  kul att vara tillbaka! 
2020-08-06
Länk till avsnitt

Pennys ex har förlovat sig

För fyra år sen blev Penny hjärtekrossad av sin pojkvän som hade varit otrogen mot henne. Vi behövde ventilera våra känslor och prata om kärlek och relationer. Detta blev födelsen av Pillowtalk och där ni kom in i våra liv som vi har delat så mycket med. And guess what - vi såg precis på Facebook att Pennys ex precis förlovat sig. Detta ska vi prata om i veckans avsnitt! 
2020-07-16
Länk till avsnitt

USA den fallna drömmen

Vi reder ut veckans systerbråk, pratar om Kanye 2020, hur vi inte känner någon trygghet i att låta våra barn växa upp i USA och Pegs dröm om att sjunga låten Circle of Life tillägnad till Bianca Ingrosso som slutade i tårar. 
2020-07-09
Länk till avsnitt

Pojkvännerna från förr

Hur många pojkvänner har vi haft? Hur hanterar man seperationsångest när man flyttar till en ny stad? Vilken svensk kändis vill vi bli bästa kompis med? Vi svarar på era frågor! 
2020-07-02
Länk till avsnitt

Starbucks cancelled!??

Äntligen en Q&A guys! Är det dags att bojkotta Starbucks? Vad tycker vi om att Sommar i P1 brist på representation? Vad är våra favoritord på svenska vs engelska? Ja, som ni hör är det här ett random avsnitt, men sånna instickare behövs ibland! 
2020-06-25
Länk till avsnitt

Till våra vita lyssnare:

Var Black Lives Matter bara en hype som vi hakade på och nu återgår till vår vardag? Eller var det här början på ett livslångt lärande och ansvarstagande? Det är nu våra sanna intentioner prövas och vi vill prata med er om hur vi på bästa sätt nu går vidare för att förändra oss själva, tar medvetna beslut i vår vardag, skyddar svarta liv och motarbetar den rasistiska struktur som vi som vita har tillåtit alldeles för länge. 

Denna poddintervju med Rachel Cargle ger mer kunskap och verktyg som vi vill förmedla vidare:
https://open.spotify.com/episode/40GGIoK4cPLAxnBEH6FjeM?si=P2pn8mbMQaC-CoZv_WFW9Q
2020-06-18
Länk till avsnitt

SPELA SPELET! (Obs 18+)

We know the cool girl trope ain't feministic, men vi har alla väl nån gång spelat den coola tjejen som druckit ipa med grabbarna trots att det smakade skit, eller memoriserat något från den förra matchen med Djurgården trots att vi inte kunde brytt oss mindre, eller sagt ''jag hänger inte så mycket med tjejer, de är så mycket drama.'' I dagens avsnitt bryter vi ner hur du rockar dejting-scenen and play the game like a master. Och ta vårt snack med en nypa salt idag please... ???
2020-05-28
Länk till avsnitt

Framtidsplanerar!

Hur ser våra karriärer ut om 5-10 år? Vart vill vi bo? Hur många barn vill vi ha? Vad kommer vara vår klädstil? Vilka hobbys har vi plockat upp? Hur kommer det se ut för våra syskon? Ni kommer bli förvånade! 
2020-05-21
Länk till avsnitt

Hur hanterar man sin ångest?

Vardaglig stress, social fobi, dödsångest... Vi pratar om allt relaterat till ämnet ångest i dagens podd och hur man på bästa sätt tar sig igenom det. Vi är verkligen inga experter, men vi dealar med samma utmaningar och pratar utifrån vår erfarenhet. We are in this together. 
2020-05-14
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: Best of Penny Parnevik

Det här är ett speciellt avsnitt då varken Peg eller Penny är med i podden. De vet inte ens om att den här podden släpps. I tre år har jag följt deras resa och klippt podden Pillowtalk. Vi började det här projektet när Penny var 19 år gammal och fortfarande bodde hemma hos sina föräldrar i Florida. Hon hade hoppat av plugget, precis blivit hjärtekrossad av en otrogen kille och kände sig allmänt lost i livet. Idag är hon förlovad till Douglas, mamma till Atticus, hon är en badass business woman och precis fyllt 23. Som en överraskning till henne så har jag gått tillbaka i arkivet och klippt ihop hennes bästa moments från den här poddresan. Stort tack till dig som har lyssnat på Pillowtalk i alla dessa år. Dags för en trip down the memory lane med vår gurl Penny Parnevik! ??
2020-05-12
Länk till avsnitt

Relationspodden ??

Borde ens kille ta bort bilderna med sitt ex på Instagram? Hur vet man att man har träffat the one? Hur får man egentid utan att såra den andra? Tack för era grymma frågor, vi gör vårt bästa att svara på dem i dagens avsnitt!
2020-04-30
Länk till avsnitt

Vi svarar på era fördomar om oss

Omg, you guys are rude, and we love it! Vi svarar på era fördomar om oss!
2020-04-23
Länk till avsnitt

Låtarna som fångade vårt liv

[]
2020-04-16
Länk till avsnitt

Penny blir utskälld av svenskar

Is Penny and Douglas moving to Sweden???? How do we navigate through our worries and fears during these current times? And oh yeah, this happened.... 
2020-04-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.