Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Pillowtalk med Peg & Penny

Pillowtalk med Peg & Penny

Vi är två systrar som snackar om kärlek! Vi är långt ifrån experter, men vi har upplevt både kärlek och sorg, och vill dela med oss av våra personliga historier. Vi hoppas ni kan relatera till oss, skratta med oss, och sörja med oss. Cause girls stick together baby!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/pillowtalk

Avsnitt

Family is family

I en familj så älskar man varandra, men det är inte varje dag som man gillar varandra. I veckan hade vi en sån där dag där vi systrar ryckte ihop. Vi använder vår podd som ett terapi samtal och reflekterar över varför bråket ägde rum, vad som händer i oss vid en konfrontation och vad vi kan lära oss för att bli bättre familjemedlemmar. 
2020-11-26
Länk till avsnitt

Secreting

Penny läste boken Burn After Writing som vi använde som inspiration för att introducera konceptet secreting för er. Något som ledde Penny till Douglas och därefter Atticus. We'll let you in on the secret i dagens avsnitt! 
2020-11-19
Länk till avsnitt

Uuursäkta?

Hur är relationen mellan våra pojkvänner och vår pappa? Känner vi press att ha en bra podd? Hur känns det att våra killar förmodligen legat med 10 gånger fler än vad vi har..? Vi svarar på era frågor! Sen pratar vi även om veckans påhopp på Peg när våra branchkollegor från Ursäkta-podden gästar Rebecca Stella och Vanessas podd. 
2020-11-12
Länk till avsnitt

Trump 2020 Del 2

Hej vänner! Hur mår ni? Här känns varje timme som en evighet just nu i väntan på valresultatet i USA. Vad sägs som att hänga i podden och köra vår egna lilla Pillowtalk valvaka där vi pratar vad vi har fått veta hittills, Pegs intervjuer på SVT och TV4, samt svarar på era frågor! 
2020-11-05
Länk till avsnitt

Trump 2020

Nästa vecka väntar ett historiskt ögonblick som kommer påverka vår värld framåt. Vem kommer vinna det valet, Trump eller Biden? Vi tar därför det här avsnittet och pratar om what's in stake, hur det amerikanska valet fungerar och varför det är viktigt att vi alla läser på och engagerar oss. 
2020-10-29
Länk till avsnitt

En vänskap för livet

Vad innebär att vara en bra vän? Hur mycket kan man förvänta sig av en vänskapsrelation? Och hur jobbar man aktivt med att bli bättre? Dessa frågor tar vi oss ann i veckans avsnitt! 
2020-10-22
Länk till avsnitt

Philippa talar ut

När hela influencer-Sverige släpper kollektioner har det varit väldigt få som har lyft faktumet att detta bidrar till konsumtionshets som planeten inte klarar av. Vår egen Philippa Parnevik adresserade detta i veckan och hamnade minst sagt i ett medialt blåsväder. Vi pratar om det som hände och vad vi tycker, och sen gästas vi även av Queen P på slutet som får tala ut.
2020-10-16
Länk till avsnitt

Hela influencer-Sverige släpper produkter - och vi tycker till!

Hur är det ens möjligt att ALLA lanserade sina produkter, brands och kollektioner EXAKT samtidigt??? Det är verkligen en nytt steg för branchen och det har fått oss att reflektera en massa på bland annat hur profiler tänker kring vilkas produkter man väljer att pusha för? Är det här ännu ett bidrag till konsumtionshetsen eller tillför det ett nytt värde på marknaden. Sist men inte minst så brainstormar vi om hur det skulle se ut om vi hade tagit fram egna produkter! 
2020-10-08
Länk till avsnitt

Gästavsnitt: Vad skulle vi göra om vi hade en dag kvar att leva?

Idag gästas vi av Lova som är ute med sin nya singel One Day Left som får oss att reflektera över livet och hur man gör det bästa av det. 
2020-10-01
Länk till avsnitt

Onanerar Penny till Suits?

Vi börjar podden med att gå igenom incidenten där Peg såg en svart man bli nedtryckt på trottoaren av en gäng killar. Han hade helt klart gjort något fel, men var det våldet verkligen nödvändigt? Sen kör vi en never have I ever där vi får reda på saker vi aldrig visste om Penny. Tydligen har hon legat med en av killarna i Pegs musikvideo. Vad händer??? 
2020-09-24
Länk till avsnitt

Ett samtal om filtersamhället

Är det bara vi, eller har Instagram-filterna gått över styr? Har var relation till botox och skönhetsbehandlingar blivit för normaliserat? Vad har man som ansvar som influencer till sin publik, och vad har man som mottagare av content för ansvar? Låt oss prata om det här i dagens avsnitt! 
2020-09-17
Länk till avsnitt

It's Fall Ya'll ?

Det här är avsnittet vi knyter ihop sommaren som har varit och preppar oss inför en efterlängtad höst med nya outfits, musik, rutiner och mindset! 
2020-09-10
Länk till avsnitt

Har vi varit problematiska?

Våra reflektioner efter Cassandra Klatzkows inlägg 
2020-09-03
Länk till avsnitt

PENNY ÄR GRAVID!!!! (igen)

Yes, it's true. This is how it went down! 
2020-08-27
Länk till avsnitt

Peg, did you just say that???

Tycker vi att vi är coolare än alla andra för att vi är amerikaner? Styr Peg familjen med en hjärnhand? Är Penny en people pleaser? Vi svarar på era fördomar om oss! 
2020-08-20
Länk till avsnitt

Hur mår våra förhållanden just nu?

Fan, ni gav oss jobbiga frågor att svara på om våra förhållanden. I dagens avsnitt välkomnar vi därför in er till skavet, utmaningarna och kaoset i våra relationer med Douglas och Filip. 
2020-08-13
Länk till avsnitt

We're back! ??

Vi planerar inför Pegs födelsedag! Familjen tycker hon ska spara pengar men Peg vill hyra Grönan... Vi pratar också om begreppet självkärlek blivit urholkat och hur det är omöjligt att älska sig själv varje dag, däremot kan man respektera sig själv varje dag oavsett dagsformen. Samt pratar vi om Peg och Filips stora bråk, ni får gärna flika in om vem ni tyckte hade rätt! Btw,  kul att vara tillbaka! 
2020-08-06
Länk till avsnitt

Pennys ex har förlovat sig

För fyra år sen blev Penny hjärtekrossad av sin pojkvän som hade varit otrogen mot henne. Vi behövde ventilera våra känslor och prata om kärlek och relationer. Detta blev födelsen av Pillowtalk och där ni kom in i våra liv som vi har delat så mycket med. And guess what - vi såg precis på Facebook att Pennys ex precis förlovat sig. Detta ska vi prata om i veckans avsnitt! 
2020-07-16
Länk till avsnitt

USA den fallna drömmen

Vi reder ut veckans systerbråk, pratar om Kanye 2020, hur vi inte känner någon trygghet i att låta våra barn växa upp i USA och Pegs dröm om att sjunga låten Circle of Life tillägnad till Bianca Ingrosso som slutade i tårar. 
2020-07-09
Länk till avsnitt

Pojkvännerna från förr

Hur många pojkvänner har vi haft? Hur hanterar man seperationsångest när man flyttar till en ny stad? Vilken svensk kändis vill vi bli bästa kompis med? Vi svarar på era frågor! 
2020-07-02
Länk till avsnitt

Starbucks cancelled!??

Äntligen en Q&A guys! Är det dags att bojkotta Starbucks? Vad tycker vi om att Sommar i P1 brist på representation? Vad är våra favoritord på svenska vs engelska? Ja, som ni hör är det här ett random avsnitt, men sånna instickare behövs ibland! 
2020-06-25
Länk till avsnitt

Till våra vita lyssnare:

Var Black Lives Matter bara en hype som vi hakade på och nu återgår till vår vardag? Eller var det här början på ett livslångt lärande och ansvarstagande? Det är nu våra sanna intentioner prövas och vi vill prata med er om hur vi på bästa sätt nu går vidare för att förändra oss själva, tar medvetna beslut i vår vardag, skyddar svarta liv och motarbetar den rasistiska struktur som vi som vita har tillåtit alldeles för länge. 

Denna poddintervju med Rachel Cargle ger mer kunskap och verktyg som vi vill förmedla vidare:
https://open.spotify.com/episode/40GGIoK4cPLAxnBEH6FjeM?si=P2pn8mbMQaC-CoZv_WFW9Q
2020-06-18
Länk till avsnitt

SPELA SPELET! (Obs 18+)

We know the cool girl trope ain't feministic, men vi har alla väl nån gång spelat den coola tjejen som druckit ipa med grabbarna trots att det smakade skit, eller memoriserat något från den förra matchen med Djurgården trots att vi inte kunde brytt oss mindre, eller sagt ''jag hänger inte så mycket med tjejer, de är så mycket drama.'' I dagens avsnitt bryter vi ner hur du rockar dejting-scenen and play the game like a master. Och ta vårt snack med en nypa salt idag please... ???
2020-05-28
Länk till avsnitt

Framtidsplanerar!

Hur ser våra karriärer ut om 5-10 år? Vart vill vi bo? Hur många barn vill vi ha? Vad kommer vara vår klädstil? Vilka hobbys har vi plockat upp? Hur kommer det se ut för våra syskon? Ni kommer bli förvånade! 
2020-05-21
Länk till avsnitt

Hur hanterar man sin ångest?

Vardaglig stress, social fobi, dödsångest... Vi pratar om allt relaterat till ämnet ångest i dagens podd och hur man på bästa sätt tar sig igenom det. Vi är verkligen inga experter, men vi dealar med samma utmaningar och pratar utifrån vår erfarenhet. We are in this together. 
2020-05-14
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: Best of Penny Parnevik

Det här är ett speciellt avsnitt då varken Peg eller Penny är med i podden. De vet inte ens om att den här podden släpps. I tre år har jag följt deras resa och klippt podden Pillowtalk. Vi började det här projektet när Penny var 19 år gammal och fortfarande bodde hemma hos sina föräldrar i Florida. Hon hade hoppat av plugget, precis blivit hjärtekrossad av en otrogen kille och kände sig allmänt lost i livet. Idag är hon förlovad till Douglas, mamma till Atticus, hon är en badass business woman och precis fyllt 23. Som en överraskning till henne så har jag gått tillbaka i arkivet och klippt ihop hennes bästa moments från den här poddresan. Stort tack till dig som har lyssnat på Pillowtalk i alla dessa år. Dags för en trip down the memory lane med vår gurl Penny Parnevik! ??
2020-05-12
Länk till avsnitt

Relationspodden ??

Borde ens kille ta bort bilderna med sitt ex på Instagram? Hur vet man att man har träffat the one? Hur får man egentid utan att såra den andra? Tack för era grymma frågor, vi gör vårt bästa att svara på dem i dagens avsnitt!
2020-04-30
Länk till avsnitt

Vi svarar på era fördomar om oss

Omg, you guys are rude, and we love it! Vi svarar på era fördomar om oss!
2020-04-23
Länk till avsnitt

Låtarna som fångade vårt liv

[]
2020-04-16
Länk till avsnitt

Penny blir utskälld av svenskar

Is Penny and Douglas moving to Sweden???? How do we navigate through our worries and fears during these current times? And oh yeah, this happened.... 
2020-04-09
Länk till avsnitt

Sexpodden ?

Ni sanna Pillowtalkers vet ju att vi sällan snackar om sex med varandra, så det ska faktiskt bli spännande för oss också att få en uppdatering om den andres sexliv. Är sex viktigt i en relation? Hur initierar man samtalet om vad man gillar i sängen? Vad behöver vi för att komma? Välkommen till ännu en sex-podd!
2020-04-02
Länk till avsnitt

How is Philippa so cool? HOW???

We love our baby sister, but weirdly enough you guys seem to love her even more. Today we give you the one and only *drumrolls* ....., PHILIPPA PARNEVIK!!! You better like this episode!
2020-03-26
Länk till avsnitt

Corona ångest

Det är så sjukt att vi hamnade här. Pandemin vi genomgår nu är förmodligen något som våra barn och barnbarn kommer fråga oss om i framtiden. Precis som många andra så känner vi oss också oroliga. Vi försöker dock ta dagen som den kommer och umgås med våra nära och kära och använda våra sociala medier för att sprida glädje. Vi tror världen behöver det just nu. Hoppas du mår bra. 
2020-03-19
Länk till avsnitt

The Cosmoz is with you

Vi älskar när ni skickar in frågor, och i dagens avnsitt svarar vi bland annat på om det är weird att dumpa sin partner för att den har blivit kompis med ens ex? Hur hanterar man skolstress? Hur har vi fått en så bra systerrelation de senaste åren? 
2020-03-12
Länk till avsnitt

She's a bitch

Peg släpper ny låt, let's talk about it! 
2020-03-05
Länk till avsnitt

BIG NEWS!!!!

Drumroll please.... 
2020-02-27
Länk till avsnitt

Sisters Tag

How well do we really know each other? Find out in todays pod! 
2020-02-20
Länk till avsnitt

Happy Valentines Day!!!! ??????

It's that time of the years guys! Vi pratar om våra gamla flammor, våra favoritdejter of all times, och hur man hittar tillbaka till förkärleken med sin partner! Och har du någon du är intresserad, var ball och do the move this year. We love you! 
2020-02-13
Länk till avsnitt

Vafan har vi lovat nu???

Efter förra veckans avsnitt så fick Penny en del ångest och vi pratar om ifall hennes moraliska kompass har ändrats efter hon blivit mamma. Vi pratar även bröllopsplaner, framtidsplaner och när vi planerar inför att få barn nästa gång. Peg slås av om hon nånsin kommer vara redo. På slutet slås vi av att det snart är Valentines Day och funderar på om vi ska fira Alla Hjärtnas Dag med dig i år! 
2020-01-30
Länk till avsnitt

Dramat på Elle-galan

Omg, vi kom ut överlevande från både Elle Galan och P3 Guld! Tune in for the good, the bad, and the ugly! 
2020-01-23
Länk till avsnitt

Lyssna till slutet!!!

From the bottom of our hearts, we're sorry about Justin, låt oss snacka om det. And also, vad kan djurriket lära oss om att chilla lite? Och att gå på Elle-galan osminkad med herpes... Några av ämnena vi snackar om i det som måste vara Sveriges bästa podcast right? Love it! 
2020-01-16
Länk till avsnitt

Var snäll i år

Vi fick en tuff start på 2020 guys... Spänningen mellan USA och Iran blir större och vi verkar inte se något stopp från bränderna i Australien. Det är så himla tungt att ta in allt det här, men vi har ansvar att educate ourselves om världen vi bor i och göra det vi kan för att hjälpa till. Eller som Brad Pitt sa det i sitt tacktal på Golden Globes: ''If you see a chance to be kind to someone tomorrow take it. We need it.'' 
2020-01-09
Länk till avsnitt

Justin Bieber är fan nuts...

We made it to 2020! However, är det bara vi eller känner man sig rätt seg och trött efter årsskiftet? Sorry för 
ännu ett försenat avsnitt btw,  vi lovar att komma i fas inför nästa. I dagens poddavsnitt svarar vi på ett DM som vi fick från en lyssnare som undrar varför vi ofta naggar på JB utan att säga varför. Here goes... 
2020-01-06
Länk till avsnitt

2019, tack för allt

Tack för att vi har fått följa med dig i dina hörlurar under 2019. Vi hoppas du vill vara med en allra sista gång och packa ihop det här året som har gått för att sen ses vi på andra sidan och göra 2020 till det bästa hittills. Gott nytt år vännen <3 
2019-12-30
Länk till avsnitt

Att fira julen med en ätstörning

Julen är en stor tradition för många familjer, oss inräknat! Men precis som alla traditioner så behöver julen uppdateras, och speciellt medvetna behöver vi vara om personer med ätstörning. Kommentarer som ''nu ska vi äta tills vi spyr'' eller ''vi springer av det imorgon'' kan uppfattas som oskyldigt, men för en person som redan har det tufft att ta sig igenom julbordet så kan ord som dessa verkligen göra stor skada. 

Idag vill därför dedikera ett helt avsnitt till att prata om ätstörning och svara på alla frågorna som ni har ställt. Vi hoppas att tillsammans komma ut ur det här samtalet lite klokare och med bättre redskap att hantera vår- eller en närståendes ätstörning. 


2019-12-19
Länk till avsnitt

Ni kommer gråta

Idag pratar vi om Malous intervju, wtf happened there? Vi promenerar längs the memory-lane med hjälp av musiken Spotify påminde oss att vi lyssnade på för massa år sen och delar med oss av hur jobbigt det faktiskt är att vi ska sälja huset. 
2019-12-12
Länk till avsnitt

Peg drömmer om att mörda Hanna Schönberg

Vad är våra sämsta vanor? Hur ser Peg på att hon gjort botox? Hur träffar man vänner i vuxen ålder? Vi svarar på era frågor! Och btw, vi ber om ursäkt på förhand till Hanna Schönberg för det här avsnittet... Dinner on us nästa gång du är i stan, ok? 
2019-12-05
Länk till avsnitt

Våra bästa dejtingtips!

We love our boys and all, men man kan ändå sakna att gå på dejter, speciellt så här på vintertid! Det är mycket som har förändrats på dejtingscenen sen vi var singlar men vi tror ändå vi har grymma- och framförallt konkreta tips på hur du ska rocka din första dejt! 
2019-11-28
Länk till avsnitt

Parneviks Säsong 5!!!

Are we really doing this? 
2019-11-21
Länk till avsnitt

Unpopular Opinions

Beyonce är överskattad, we should legalize weed, Göteborska är osexigt, Hov1 gör bra musik, och lösnaglad är det vidrigaste som finns. Ett smakprov av era och våra unpopular opinions som vi går igenom i dagens avsnitt! 
2019-11-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.