Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

FAR-podden

FAR-podden

Samhällsgranskaren som ger dig perspektiv. En podcast som vänder och vrider på frågorna som är aktuella just nu - från nya lagar och regler till trender i arbetslivet och politiska beslut. Vi söker svaren på hur du påverkas i din yrkesroll och på vilket sätt branschen kan bidra till samhällsnyttan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/far-podden

Avsnitt

Avsnitt 12 - Revisionssamarbete över gränserna

Vi pratar om samarbetet över gränserna mellan revisorsorganisationerna i de nordiska länderna. Varför är det viktigt med samarbete? Vilka möjligheter ger det Sverige att göra sin röst hörd i internationella sammanhang? Pernilla Halling, Balans chefredaktör, samtalar med Jens Röder, generalsekreterare i NRF, och Karin Apelman, generalsekreterare i FAR.
2018-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 - Så framtidssäkrar du din byrå

Saldo redovisning, Årets framtidsbyrå 2017, berättar om sin omställningsprocess. Mattias Segerbrand och Matias Aphram, Saldo redovisning, ger tillsammans med Bengt Skough från FAR, konkreta tips på hur du gör din byrå konkurrenskraftig även i det framtida affärslandskapet. Pernilla Halling, chefredaktör Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare leder samtalet.
2018-05-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 - Ska revisionen vara lagstadgad eller efterfrågestyrd?

Det hettar till när Caroline af Ugglas och Johan Rippe gästar FAR-podden för att diskutera nyttan med revision med Pernilla Halling och Dan Brännström.
2018-04-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 - Skatteplanering - är allt som är lagligt tillåtet?

Finns det rätt och fel när det gäller skatteplanering? Är det lagen eller moralen som ska styra? Och i så fall vems moral - din eller min? Det blev ett engagerat samtal mellan Katrin Westling Palm, Skatteverkets nya generaldirektör, och Magnus Larsson, till vardags skatterådgivare på Deloitte tillika FAR:s ordförande.
2018-03-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 - Årsredovisningen - Sveriges mest onödiga dokument?

Om mindre än ett halvår kan årsredovisningar lämnas in digitalt. Men behövs årsredovisningen i en digital värld? Det tror inte poddgästerna Bolagsverkets generaldirektör Annika Stenberg och auktoriserade redovisningskonsulten Mattias Segerbrand, Saldo Redovisning.
2017-11-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 - Så behåller branschen talangerna

Branschen rankas högt bland dagens studenter ? men det är en utmaning att få talangerna att stanna kvar. Vad ska man göra för att öka branschens attraktionskraft? Gästerna Johan Henriksson, vd Baker Tilly Helsingborg, och Susanna Drakenberg, People Culture Director, Grant Thornton diskuterade detta under ledning av Pernilla Halling och Dan Brännström.
2017-10-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Vart är näringslivet på väg?

I en inspelning inför en live-publik på FAR:s branschdagar diskuterar Günther Mårder och Elisabeth Thand Ringqvist både höstbudgeten och vart branschen är på väg. Branschdagarnas tema Mitt i förändringen blir en grogrund för deras tankar om digitalisering och utveckling. Samtalsledare är Dan Brännström och Pernilla Halling.
2017-09-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Branschens framtid

I det femte avsnittet av FAR-podden diskuterar deltagarna framtiden i branschen ? och konstaterar snabbt att den redan är här. Det finns ingen tid att spilla säger poddgästerna Helena Arvidsson, KPMG, och Björn Elfgren, Wint.
2017-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Redovisning av hållbarhet

SEK, Svensk Exportkredit, tog i år hem FAR:s pris för Bästa redovisning av hållbarhet. Hållbarhetsarbetet gör tydlig skillnad i SEK:s verksamhet och i relationer med omvärlden. Tillsammans med vinnarna och Charlotte Söderlund på EY diskuterar Pernilla Halling och Dan Brännström kring företagens redovisning av hållbarhet.
2017-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 ? Yrkesrollerna

Vad är det egentligen för skillnad på en revisor och en redovisningskonsult? Och spelar det egentligen någon roll att man vet skillnaden? Men att det är två drömyrken, det är man rörande överens om. I det senaste avsnittet samtalar Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare med Anders Hell, auktoriserad redovisningskonsult och Malin Nilsson, auktoriserad revisor om de två yrkesrollerna.
2017-04-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Jämställdhet i revisions- och redovisningsbranschen

Vi diskuterar jämställdheten i revisions- och redovisningsbranschen. Medverkar gör Susanne Tillqvist, managementkonsult och delägare på EY och Lisbeth Larsson, marknads- och kommunikationschef på Grant Thornton. Samtalet leds av Pernilla Halling, chefredaktör på tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare.
2017-03-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Välfärdsutredningen

Vi pratar om Välfärdsutredningens förslag om vinstbegränsningar i välfärden. Medverkar gör Lina Lundblad, sekreterare i utredningen och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare. Leder samtalet gör Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans.
2017-02-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.