Sveriges 100 mest populära podcasts

FAR-podden

FAR-podden

Samhällsgranskaren som ger dig perspektiv. En podcast som vänder och vrider på frågorna som är aktuella just nu - från nya lagar och regler till trender i arbetslivet och politiska beslut. Vi söker svaren på hur du påverkas i din yrkesroll och på vilket sätt branschen kan bidra till samhällsnyttan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/far-podden

Avsnitt

Hur ska revisions- och rådgivningsbranschen attrahera fler?

Att fler söker sig till branschen, fler stannar i branschen och fler återvänder till branschen. Det är målet med projektet Branschens attraktionskraft - ett samarbete mellan FAR och branschen. I detta avsnitt berättar Therese och Andersson och Sofia Lagoni från FAR om projektet. Samtalet leds av FAR:s kommunikationschef Pernilla Halling.
2024-02-08
Länk till avsnitt

Penningtvätt

I Sverige tvättas runt 150 miljarder kronor varje år. Vilka varningstecken bör man vara särskilt uppmärksam på? Och hur kan man vara säker på att man inte möjliggör penningtvätt? Gäster i studion: Henrik Lundin från Ekobrottsmyndigheten och Magnus Karlsson från Finanspolisen. Samtalet leds av Pernilla Halling somär kommunikationschef på FAR.
2023-12-21
Länk till avsnitt

Hållbarhet i den egna verksamheten

I detta avsnitt pratar vi om hur man kan arbeta med hållbarhet i den egna byrån. Och varför det egna hållbarhetsarbetet kan vara viktigt när man sedan ska hjälpa sina kunder att komma igång med sitt hållbarhetsarbete. I studion: Carina Hedrum, godkänd revisor och auktoriserad redovisningskonsult samt byråchef på PBAB redovisning och revision. Antti Niemi, auktoriserad revisor och vd på Revideco. Yvonne Jansson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR. Samtalet leds av Pernilla Halling, kommunikationschef på FAR.
2023-05-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 20 - Automatisering

Kan automatisering vara nyckeln till att jämna ut arbetstoppar, öka kvaliteten i leveransen och frigöra tid för värdeskapande och mer attraktiva arbetsuppgifter? Borde byrån helt enkelt anställa en digital medarbetare? I det här avsnittet av FAR-podden pratar vi om digitalisering och närmare bestämt automation. I studion: Per Defalva och Erik Arwinge från Digital Engine och Sara Lissdaniels, auktoriserad revisor på FAR och Charlotta Marténg, chefredaktör tidningen Balans.
2023-03-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 19 Hållbarhetsredovisning och förändrade lagkrav

Hållbarhetsredovisning och förändrade lagkrav ? vilka påverkas och hur? Vi reder ut vad som gäller just nu, vad förestående lagförändringar innebär och vilka företag som berörs. Vi resonerar också kring hur företag kan påverkas indirekt och ger exempel på information som företag kan behöva rapportera till olika intressenter. Gäster i studion: Henrik Ahnkron, auktoriserad revisor och partner på WeAudit och Evelina Fredriksson, hållbarhetsexpert på BDO.
2022-09-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 18 - Alla pratar om hållbarhet men vad innebär det för dig och din byrå?

Att arbeta strategiskt med hållbarhet är ett sätt att framtidssäkra byrån och verksamheten. I denna podd diskuterar vi hållbarhetsarbete med Therese Svensk och Linnea Eriksson från FAR:s samarbetspartner Pure Act. I samtalet deltar också Henrik Ahnkron, VD och auktoriserad revisor på WeAudit som utsågs till Årets framtidsbyrå 2021. WeAudit började sitt interna hållbarhetsarbete 2020 med stöd av Pure Act.
2021-11-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 - Förslaget till revisionsstandard för företag med mindre komplex verksamhet, LCE

I somras kom förslaget om en ny revisionsstandard för företag med mindre komplex verksamhet (LCE). Förslaget är nu ute på remiss med sista svarsdag 31 januari 2022. I det här avsnittet av FAR-podden tar vi bland annat upp bakgrunden till förslaget, vem som kommer att kunna använda sig av den nya standarden och hur den skiljer sig från ISA.
2021-10-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 16 - Penningtva?tt

Revisions- och rådgivningsbranschen har en unik insyn och kännedom om företagen och borde därmed också ha goda förutsättningar att upptäcka oegentligheter. Ändå får Finanspolisen få rapporter om misstänkt penningtvätt från branschen. Frågan är, hur kan vi öka kunskapen om penningtvätt och bli bättre på att rapportera? Om detta och en hel del annat pratar vi om i den här podden. Gäster är Magnus Karlsson från Finanspolisen och Mathias Gunnarsson från Länsstyrelsen i Västra Götaland.
2021-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 15 - Så framtidssäkrar du din byrå

Gäster i detta avsnitt är Martin Grimlund och Ludvig Grimlund från Win-Win Ekonomi som berättar om sin förändringsresa och ger handfasta tips på hur du tar din byrå till nästa nivå ? och bli Årets framtidsbyrå. Win Win Ekonomi belönades med FAR:s pris Årets framtidsbyrå 2020.
2021-04-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 14 - Aktuellt inom hållbarhet

Vad är aktuellt inom hållbarhet just nu? Och hur går det med EU:s taxonomiförordning? Gäster i detta avsnitt är Torbjörn Westman (KPMG) och Isabelle Hammarström (PwC) från FAR:s specialistgrupp Hållbarhet.
2021-01-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 - De hetaste skattefrågorna inför årsskiftet

De hetaste skattefrågorna inför årsskiftet, är temat för ett webbinarium och en podd som spelades in på FAR i förra veckan. Vi får också veta vilka större förändringar vi kan vänta oss på skatteområdet under 2021 samt åt vilket håll vindarna blåser inom EU när det gäller skatt. Och sist, men inte minst, får vi också några skatteråd i corona-tider. Experter är Ulrika Lundh Eriksson, Auktoriserad skatterådgivare, PwC, och Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR.
2020-12-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 12 - Revisionssamarbete över gränserna

Vi pratar om samarbetet över gränserna mellan revisorsorganisationerna i de nordiska länderna. Varför är det viktigt med samarbete? Vilka möjligheter ger det Sverige att göra sin röst hörd i internationella sammanhang? Pernilla Halling, Balans chefredaktör, samtalar med Jens Röder, generalsekreterare i NRF, och Karin Apelman, generalsekreterare i FAR.
2018-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 - Så framtidssäkrar du din byrå

Saldo redovisning, Årets framtidsbyrå 2017, berättar om sin omställningsprocess. Mattias Segerbrand och Matias Aphram, Saldo redovisning, ger tillsammans med Bengt Skough från FAR, konkreta tips på hur du gör din byrå konkurrenskraftig även i det framtida affärslandskapet. Pernilla Halling, chefredaktör Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare leder samtalet.
2018-05-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 - Ska revisionen vara lagstadgad eller efterfrågestyrd?

Det hettar till när Caroline af Ugglas och Johan Rippe gästar FAR-podden för att diskutera nyttan med revision med Pernilla Halling och Dan Brännström.
2018-04-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 - Skatteplanering - är allt som är lagligt tillåtet?

Finns det rätt och fel när det gäller skatteplanering? Är det lagen eller moralen som ska styra? Och i så fall vems moral - din eller min? Det blev ett engagerat samtal mellan Katrin Westling Palm, Skatteverkets nya generaldirektör, och Magnus Larsson, till vardags skatterådgivare på Deloitte tillika FAR:s ordförande.
2018-03-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 - Årsredovisningen - Sveriges mest onödiga dokument?

Om mindre än ett halvår kan årsredovisningar lämnas in digitalt. Men behövs årsredovisningen i en digital värld? Det tror inte poddgästerna Bolagsverkets generaldirektör Annika Stenberg och auktoriserade redovisningskonsulten Mattias Segerbrand, Saldo Redovisning.
2017-11-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 - Så behåller branschen talangerna

Branschen rankas högt bland dagens studenter ? men det är en utmaning att få talangerna att stanna kvar. Vad ska man göra för att öka branschens attraktionskraft? Gästerna Johan Henriksson, vd Baker Tilly Helsingborg, och Susanna Drakenberg, People Culture Director, Grant Thornton diskuterade detta under ledning av Pernilla Halling och Dan Brännström.
2017-10-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Vart är näringslivet på väg?

I en inspelning inför en live-publik på FAR:s branschdagar diskuterar Günther Mårder och Elisabeth Thand Ringqvist både höstbudgeten och vart branschen är på väg. Branschdagarnas tema Mitt i förändringen blir en grogrund för deras tankar om digitalisering och utveckling. Samtalsledare är Dan Brännström och Pernilla Halling.
2017-09-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Branschens framtid

I det femte avsnittet av FAR-podden diskuterar deltagarna framtiden i branschen ? och konstaterar snabbt att den redan är här. Det finns ingen tid att spilla säger poddgästerna Helena Arvidsson, KPMG, och Björn Elfgren, Wint.
2017-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Redovisning av hållbarhet

SEK, Svensk Exportkredit, tog i år hem FAR:s pris för Bästa redovisning av hållbarhet. Hållbarhetsarbetet gör tydlig skillnad i SEK:s verksamhet och i relationer med omvärlden. Tillsammans med vinnarna och Charlotte Söderlund på EY diskuterar Pernilla Halling och Dan Brännström kring företagens redovisning av hållbarhet.
2017-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 ? Yrkesrollerna

Vad är det egentligen för skillnad på en revisor och en redovisningskonsult? Och spelar det egentligen någon roll att man vet skillnaden? Men att det är två drömyrken, det är man rörande överens om. I det senaste avsnittet samtalar Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare med Anders Hell, auktoriserad redovisningskonsult och Malin Nilsson, auktoriserad revisor om de två yrkesrollerna.
2017-04-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Jämställdhet i revisions- och redovisningsbranschen

Vi diskuterar jämställdheten i revisions- och redovisningsbranschen. Medverkar gör Susanne Tillqvist, managementkonsult och delägare på EY och Lisbeth Larsson, marknads- och kommunikationschef på Grant Thornton. Samtalet leds av Pernilla Halling, chefredaktör på tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare.
2017-03-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Välfärdsutredningen

Vi pratar om Välfärdsutredningens förslag om vinstbegränsningar i välfärden. Medverkar gör Lina Lundblad, sekreterare i utredningen och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare. Leder samtalet gör Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans.
2017-02-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.