Sveriges 100 mest populära podcasts

Ekonomi PÅ RIKTIGT med Charlie & Mathias

Ekonomi PÅ RIKTIGT med Charlie & Mathias

Charlie och Mathias är tillbaka, sugna på att prata rakt, öppet och ärligt om livet, ekonomin och vardagspusslet. Med en varm och avslappnad ton, där samtalet snarare än expertsvaren står i centrum, blandar de udda gäster och stora ämnen inom vardagsekonomi på ett intressant, roligt och begripligt sätt. Podden kommer att hjälpa lyssnarna att spara pengar och bli mer insatta och trygga i sina köpval, inför stora som små beslut. Ämnena kommer att variera och vara både breda och smala. Målgruppen för den här produkten är bred. Den ska tilltala alla som vill ha en fungerande vardagsekonomi och mer pengar på fickan, samtidigt som det ska vara en varm och underhållande podcast. Som att ha en kompis i örat. Varje tisdag släpps ett nytt avsnitt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/ekonomi-pa-riktigt-med-charlie-mathias-68829

Avsnitt

#360: PÅ RIKTIGT om den svenska kronan

Diskussionen om ränteläget och inflationen går fortfarande varm. Vad som pratas mindre om, och som kan vara svårare att förstå men minst lika betydelsefullt för ekonomin är försvagningen av den svenska kronan. Vi märker att det blir dyrare att resa utomlands, men vad får det för konsekvenser för den svenska ekonomin och vad beror valutafallet på? För att svara på det gästas vi av Lasse Henriksson som är senior ränte-och valutastrateg från Handelsbanken.

Vi gästas aven av lyssnaren Robert Sahlin som ställer frågan om att ge ett företag i konfirmationspresent. Vi pratar också om fördelarna med att ha ett aktiebolag och hur du på bästa sätt sparar via ett företag.

2023-12-05
Länk till avsnitt

#359: PÅ RIKTIGT med Livvakten Carl

Podden når en helt ny nivå av spänning när vi gästas av Carl som ägnat hela sitt yrkesverksamma till tjänsten som livvakt. Vi får följa med på en otroligt spännande resa om hur arbetet som livvakt ser ut, vad som pågår bakom kulisserna och när man ska synas och inte. Carl har varit livvakt åt politiker, företagare, kändisar och diplomater och varit med om både kidnappningar och akuta utrymningar.

Den personliga tragedin kom dock utanför arbetet som ledde till flera skottskador, trauma och långa rättegångsprocesser. Hur klarar man av att gå vidare efter livsomvälvande händelser och vad leder till att man behöver leva med skyddad identitet?

Välkomna till ett ovanligt spännande, fascinerande och fängslande avsnitt med Livvakten Carl.

2023-11-28
Länk till avsnitt

#357: PÅ RIKTIGT med Crazy Pictures!

Dom ligger bakom svenska storfilmer som "UFO Sweden" och "Den Blomstertid nu kommer" och har dessutom skapat en av de absolut mest uppskattade kortfilmsserierna på YouTube.

Crazy Pictures är företaget som grundades av fem eldsjälar i Norrköping och sedan studietiden tagit sitt driv, sin kunskap och sitt engagemang från skolbänken ut till biosalongerna runt om i hela Sverige.

Hur går en sådan resa till? Hur finansierar man en film med en mångmiljonsbudget och hur långt från Hollywood ligger egentligen Norrköping?

2023-11-21
Länk till avsnitt

#357: PÅ RIKTIGT med Jens Lapidus

Vi får finfrämmande av en av sveriges absolut största författare och jurister - nämligen ingen mindre än Jens Lapidus!

Med lång och tung erfarenhet inom juridiken och domstolsväsendet har Jens Lapidus samlat en gedigen erfarenhet inom brottmål och insynen i den kriminella världen. Här samlas tung kriminalitet och farliga personer med riktigt stora pengar och en djup och invecklad undre värld.

Vi pratar om hur resan gick från toppjobb på Mannheimer Swartling till att bli en av Sveriges största författare och hur nära verkligheten berättelsen i "Snabba Cash" egentligen är.

2023-11-13
Länk till avsnitt

#356: PÅ RIKTIGT om romansbedrägerier

Du kommer i kontakt med en person på nätet som verkar vara allt du väntat på. Du fastnar mer och mer och innan du förstått det är den du spenderat de senaste veckorna med inte på riktigt. Vad som däremot finns kvar är skulderna och skammen efter att ha bli bedragen av vad du trodde var ditt livs största romans.

BVedrägerierna av den här typen drabbar allt fler, och framförallt äldre. I veckans avsnitt får vi besök av Beata Hansson & Anna-Sara Fire som genom sin bok "Drömmen om Tom Walter" berättar hur en bedrägeri går till, och systematiken och psykologin bakom.

2023-11-07
Länk till avsnitt

#355: PÅ RIKTIGT med Titti Schultz

Vi gästas av programledaren och radio-gurun Titt Schultz! Vi leker runt i ämnet "prata radio", om hur man ställer rätt frågor och håller ett samtal levande i radiostudion år efter år. Vi pratar om skillnaden mellan att jobba i kommersiella Riks FM och Sveriges Radio, hur visionen - och lönen skiljer sig åt.

Vi pratar också ärligt och öppet om hur privatekonomin ser ut för en radioprofil och varför man tackar nej till att fira jul med Anna Anka.

2023-10-31
Länk till avsnitt

#354: PÅ RIKTIGT om privat VS offentlig sektor

Vi gästas av den pedagogiska ekonomiprofessorn Tommy Andersson som leder oss genom ett fantastiskt intressant samtal om ett ämne som till ytan kan låta platt och byråkratiskt - men ack så viktigt. Vi gräver i frågan om där privat och offentlig sektor möts och samarbetar, vart krockarna finns och hur vinstintressen även påverkar hur våra skattepengar spenderas.

Vi grottar också ner oss i det spännande ämnet utbudsansvar. Hur balanserar staten det ansvar den har mot sina medborgare mellan det offentliga och privata? Hur säkerställer vi kvalitén och samtidigt hålla kontroll på hur skattepengarna på bästa sätt kommer till nytta?

2023-10-24
Länk till avsnitt

#353: PÅ RIKTIGT om din ekonomi

Vi får finfrämmande av Klas Eklund och Shoka Åhrman som nyligen gett ut boken "Din Ekonomi" Klas och Shoka förklarar hur världsekonomi och politiska beslut hänger ihop med din egen ekonomi och visar hur omvärlden ger effekter i din egen plånbok. Hur ska du tänka kring pension, krypto och bostadsköp, hållbarhet och familjejuridik?Ska du starta eget? Vilka effekter får skatterna på din ekonomi? Hur påverkar ränteläget bostadsmarknaden och bolagen där du äger aktier?

2023-10-17
Länk till avsnitt

#352: PÅ RIKTIGT om med Micael Dahlén

Vi får ett kärt och mycket efterlängtat besök av vår favoritprofessor Micael Dahlén! Nu när vi är inne i Nobelpristider måste vi som traditionen lyder få besök av Micael för att diskutera just Nobelpriset i Ekonomi, eller "Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne" som det formellt heter. Vem tror Micael mest på, och nu när vi vet svaret - hade han rätt?

Vi gratulerar också Micael till att bli världens första professor i Lycka och pratar därför om hur vi mäter och värderar lycka och välmående. Hur kan vi forska, studera och lära oss mer om hur lycka påverkar oss för att ska vårt välmående? Och kommer det någon gång att belönas med det åtråvärda ekonomipriset till Alfreds Nobels minne..?

2023-10-10
Länk till avsnitt

#351: PÅ RIKTIGT med Jasmine Kara

Vi träffar sångerskan och artisten Jasmine Kara och pratar om hur hon tagit vägen från karaokebarerna till de internationella topplistorna!

2023-10-03
Länk till avsnitt

#350: PÅ RIKTIGT med återbesök av Candles Scandinavia!

VI får ett mycket värt återbesök av Viktor Garmiani, ägare och grundare av doftljusföretaget Candles Scandinavia. För två år sedan spelade vi in ett avsnitt med Viktor om deras resa att ta doftljusen till börsen. Hur har det gått med företaget och börsintroduktionen? Vad har utmaningarna och svårigheterna varit, och hur har den nya inriktningen påverkat framgången?

2023-09-26
Länk till avsnitt

#349: PÅ RIKTIGT med Elin Härkönen

Vi gästas av träningsprofilen och influenser Elin Härkönen och pratar träning! Under namnet "Breakitandyouwillmakeit" inspirerar hon till en hälsosam livsstil, hur man kan skapa långsiktiga och hälsosamma mål och hur man lyckas som personlig tränare och coach.

2023-09-19
Länk till avsnitt

#348: PÅ RIKTIGT om vägen till miljardbolag

Vi träffar entreprenören Erik Hagerius som har gått från 0 till över en halv miljon i omsättning i sitt bolag och får lyssna på resan från start till vart bolaget är idag. Vad krävs för att bygga ett jättebolag? Är det tech, AI eller något annat komplicerat? Nej - framgången kommer istället via något så konkret som butiksinredning. Via bolaget Nitton93 har han skaffat kunder som Stadium, Elgiganten, Claes Ohlsson och Apoteket och visat att hårt arbete fortsatt kan föda framgång.

2023-09-12
Länk till avsnitt

#347: PÅ RIKTIGT om teknisk analys

Vi gästas av den unge entreprenören Alex Näslund och pratar investeringar och teknisk analys! När coronapandemin slog till valde många av Alex vänner att grotta ner sig i film, serier och TV-spel. Själv valde han att gå en annan väg.De senaste åren har Alex engagerat sig i och utbildat sig själv inom finansiell analys, dvs att läsa kurvor och svängningar på börsen. Vi får en rejäl genomgång av begrepp, termer och filosofier kring hur en aktie svänger och hur det går att förutsäga nästa rörelse på marknaden. Kunskapen har Alex utnyttjat för att starta ett eget bolag i branschen och fikat på att bli nästa stora aktör inom finansiell information.

2023-09-05
Länk till avsnitt

#346: PÅ RIKTIGT med Johan Petré och Operation Aid

Johan Petré är en av Sveriges mest kända festfixare. Mannen bakom stora galor, premiärer och pampiga firanden är tidigare mest känd från rampljuset men har på senare tid ägnat stor tid och kärlek åt ett annat projekt. 2022 var han med och startade hjälporganisationen Operation Aid som stöttar och hjälper civilbefolkningen i krigets Ukraina. Med allt från vatten till kaminer fortsätter Johan och Operation Aid att bistå med alla förnödenheter som kan bidra till att klara av vardagen mitt i ett brinnande krig. Vi pratar om hur de får hjälp av donationer, att grunda en stiftelse och hur många bäckar små kan göra enorma insatser där de behövs som mest.

2023-08-29
Länk till avsnitt

#345: PÅ RIKTIGT om att finansiera ett fritidshus

Magnus Hjelmér är på kärt återbesök och vi pratar fritidshus! Sommaren är inne på finalen men behovet att ta sig ut och iväg står sig hela året, oavsett om det är till landsbygden, skärgården eller fjällen. Drömmen om ett fritidshus är gemensamt för många, men att sätta ihop en korrekt och rättvis kalkyl är inte alltid lika givet. Vad kostar det i realiteten att äga, köpa och driva ett fritidshus? Vilka kostnader tänker vi inte på och vart finns det pengar att spara?
2023-08-22
Länk till avsnitt

#344: PÅ RIKTIGT om ordning och reda!

Vi träffar Ella Engström som är expert på att hålla ordning och struktur i våra hem, och där genom ordning och reda i våra liv. I avsnittet får vi höra mer om kopplingen mellan en harmonisk omgivning och en närvarande och produktiv vardag - vilket också speglas av i våra plånböcker.
2023-08-15
Länk till avsnitt

#343: PÅ RIKTIGT med årets sommaravsnitt!

Charlie och Mathias har samlats på Mathias torp i Sörmland och det är dags för det årliga sommaravsnittet! Direkt från solstolen får vi höra om Charlie och Mathias olika äventyr under semestern, deras största snackisar och tankar som snurrat under sommaren. Vi får dessutom en sneak peak på höstens kommande avsnitt och en cash-course i Sparreholm. Detta och mycket mer av härliga berättelser, nya tankar och skön stämning direkt från torpet i Sörmland!
2023-08-08
Länk till avsnitt

#342: PÅ RIKTIGT om polisen

Vi träffar ordningspolisen Viktor Adolphson & förläggaren Hans-Olov Öberg som berättar om livet och skildringarna inom polisyrket. Dom har gemensamt släppt spänningsromanen Götgatsbacken och vi pratar mer om vad som är fakta och vad som är fiktion i de deckare, serier och filmer som speglar polisernas vardag. Vi pratar också om hur polisen mår idag, vilka utmaningar myndigheten står inför och hur både framtiden och den dagliga verksamheten ser ut. Välkomna till ett intressant avsnitt om ordningsmakten, kriminaliteten och personerna som varje dag ger oss en tryggare vardag.
2023-08-01
Länk till avsnitt

#341: PÅ RIKTIGT med Arturo Arques

Vi får ett mycket efterlängtat återbesök av Arturo Arques och därmed en statusuppdatering på Sveriges ekonomi. Hur mår Sverige? Hur mycket har ekonomin påverkats senaste året och hur ser framtidsprognoserna ut den kommande tiden? Vi får tydliga, pedagogiska och kloka svar på tal på vad som egentligen händer i den svenska ekonomin just nu - från bostadsmarknad och räntenivåer till elektronik och purjolök.
2023-07-25
Länk till avsnitt

#340: PÅ RIKTIGT om Kina

Vi får återbesök av journalisten Patrik Oksanen som är expert på säkerhetspolitik och försvar. För en tid sedan gästade Partik oss för att prata om Ryssland - och idag är det dags att prata om en av världens andra riktigt stormakter, nämligen Kina. Vi lyssnar till ett spännande och skrämmande avsnitt om Kinas informationskrig mot väst, datainsamling och uppköp av mark, företag och tillgångar. Vad är Kinas strategi för att skaffa mer makt i framtiden och vad bör vi vara medvetna och informerade om?
2023-07-18
Länk till avsnitt

#339: PÅ RIKTIGT om demokratins matematik

Vi gästas av ekonomiprofessor Tommy Andersson som forskar på en rad ämnen inom det mikroekonomiska området. Vi pratar tillexempel på hur forskning och statistik kan avgöra vem som ska få en ny njure, vilka som ska få ekonomiskt stöd och hur forskning kan hjälpa etiken på traven. Främst pratar vi dock om demokratin och olika valsystem, hur demokratiskt en demokrati är och vad den spännande demokratiparadoxen handlar om. Vi pratar också AI och hur en växande artificiell intelligens kan påverka samhället.
2023-07-11
Länk till avsnitt

#338: PÅ RIKTIGT om att bli lurad - och vad som hände sen.

I avsnitt #86 träffade vi Eva som berättade om hur hon genom vad hon trodde var sin stora kärlek blev lurad på alla sina besparingar. Husprojekt och stora satsningar ledde till höga lån och tomma konton - allt för att inse att allt varit en lögn från början. Idag, nästan 5 år senare träffar vi Eva igen för att se vad som hänt sedan dess. Hur har hon återhämtat sig, hur gick det att komma tillbaka och blev det någon rättvisa till slut eller lär man sig ta tag i sin situation på egen hand?
2023-07-04
Länk till avsnitt

#337: PÅ RIKTIGT med biskop Andreas Holmberg

Vi gästas av Andreas Holmberg, Biskop i Stockholms stift. Vi pratar om kyrkans roll i samhället, dess uppdrag och kristendomens status i dagens Sverige. Vi pratar om hur kyrkans verksamhet finansieras, vart pengarna går och hur den symboliska kollekten anpassat sig till det moderna Swish-samhället. Andreas berättar också om sin resa till att bli utsedd till biskop och hur det går till att göra karriär inom Svenska Kyrkan.
2023-06-27
Länk till avsnitt

#336: PÅ RIKTIGT om magi och ficktjyveri

Det finns 1000 sätt att förlora pengar på. Ett av de tråkigaste sätten att bli av med sina värdesaker är just att bli bestulen, på en plånbok, klocka eller smycken. Att få sina värdesaker tagna är dock något som sker - så hur kan vi förebygga det? Till vår hjälp att minimera risken för ficktjuvar har vi magikern och ficktjuvs-experten Michael Halvarsson! Vi får höra om de vanligaste trixen för att lura någon på dess tillhörigheter, vad vi kan göra åt det och hur vi kan säkra att våra pengar stannar kvar där vi vill ha dom. Vi pratar även om trolleri-branschen, magi, show och hur underhållningsbranschen fungerar när den glittrar som mest. Välkomna till ett mörkt, glittrande och äventyrligt avsnitt tillsammans med magikern och underhållaren Michael Halvarsson!
2023-06-20
Länk till avsnitt

#335: PÅ RIKTIGT om överskuldsättning

Vi träffar Margareta Lindberg, utredare inom privatekonomi och överskuldsättning på Konsumentverket. I en tid av lågkonjuktur, höjda räntor och stigande inflation blir det tuffare och tuffare att få pengarna att räcka till. Hur påverkar det hur svenskarnas skuldsättning ser ut? Vad är långivarnas ansvar och vad kan man göra som konsument för att få hjälp med frågor gällande lån och skuldsättning? Vi pratar dessutom skuldsanering, lagstiftning och andra verktyg för att både förebygga och hantera en växande skuldsättning.
2023-06-13
Länk till avsnitt

#334: PÅ RIKTIGT om att lyckas på YouTube

Vi får kärt återbesök av vår vän Petter "Mentor Pilot" Hörnfeldt som förutom en fantastisk pilot även är en riktig höjdare i YouTubes värld. Med närmare 2 miljoner prenumeranter och över en kvarts miljard visningar har Petter lyckats skapa en framgångsrik karriär på plattformen och berättar i veckans avsnitt hur man kan gå från hobbyprojekt till att livnära sig på YouTube. Vi pratar om vad inkomsterna kommer ifrån, hur värderas visningar VS prenumeranter och hur kan man ständigt få fler och fler prenumeranter?
2023-06-06
Länk till avsnitt

#333: PÅ RIKTIGT om när ett husbygge går fel

I veckans avsnitt gästas vi av Nicke och Johanna - ett par som skulle ta nästa steg i livet och bygga sitt drömhus. Bygget blev snabbt en mardröm och felen radades upp med konstruktionsfel, konflikter mellan kund, säljare, entreprenör och A-hus som husleverantör. Huset står fortfarande ofärdigt och processerna om vem som bär ansvaret pågår ännu. Detta är första delen i en granskning av hur en bristande byggprocess kan breda ut sig och förhoppningsvis en dag rättas till.
2023-05-30
Länk till avsnitt

#332: PÅ RIKTIGT från Toscana

Charlie och Mathias har lämnat poddstudion och rest söderut. Idag spelas podden in från grönskande kullar och medeltida byar, direkt från Palazzo Tiglio i Italienska Toscana. Bland vinflaskor och delikatesser samlas podden tillsammans med John Werich, grundaren och ägaren av residenset och gourmetrestauranger Palazzo Tiglio. John började sin resa med att köpa upp en bokhandel i Florens och byggde sedan vidare äventyret till att en dag köpa ett 1600-talspalats i en by i Toscana. Sedan dess har John byggt om fastigheten till ett hotell med fine dining-restaurang som uppmärksammats gott runt om i området. Vad krävs då för att gå från tanke till drömmen om ett liv bland medeltida slott och vingårdar? Det får vi svar på i veckans avsnitt med entreprenören John Werich!
2023-05-23
Länk till avsnitt

#331: PÅ RIKTIGT om ungdomsidrottens ekonomi

Sverige kryllar av eldsjälar och föreningsliv. Idrottsföreningar och sportklubbar som ger barn och unga möjlighet till en aktiv och social fritid fyller en stor roll för både samhället och folkhälsan och därmed en viktigt funktion för både oss och våra familjer. Men att driva en förening eller att syssla med en idrott kostar också pengar. Hur finansieras dessa föreningar och på vilket sätt kan de ta hand om sin ekonomi? Vi träffar i veckans avsnitt Helena Folcker, VD för laget.se för att berätta mer om föreningsekonomin och hur vi kan få fler att fortsätta idrotta längre upp i åldrarna.
2023-05-16
Länk till avsnitt

#330: PÅ RIKTIGT om AI

Diskussionen om AI är hetare än nånsin och vi strösslas med bilder, texter och chatt-robotar baserade på artificiell intelligens. Vad kan AI ha för betydelse för samhället i framtiden och hur kan AI utnyttjas ur det ekonomiska perspektivet? Vi gästas av omvärldsanalytiker och framtidsforskaren Peter Sillerud, författare till boken "AI för offentlig sektor" och pratar om den artificiella intelligensens potential och risker.
2023-05-09
Länk till avsnitt

#329: PÅ RIKTIGT om Ekonomikampen

Vi gästas av Gustav Fryxå & Victor Lundgren, grundarna till ekonomi-kortspelet "Ekonomikampen". Vi pratar om hur ett Quiz kan vara en ny väg till att öka det ekonomiska kunnandet, om ekonomi i högt och lågt och hur man på bästa sätt kombinerar underhållning med lärande på temat ekonomi!
2023-05-02
Länk till avsnitt

#328: PÅ RIKTIGT med Hemnet

Vi går från en stökig bostadsmarknad till att gå in i våren och högsäsong för husförsäljningar. Vad har hänt på bostadsmarknaden den senaste tiden och vilken roll har Hemnet i att påverka hur bostäder säljs? Till vår hjälp har vi Hemnets PR-chef Staffan Tell som berättar om Hemnets uppkomst, funktion och inblick i bostadsmarknaden. Vad ser vi som trendar? Varför behöver man ha en mäklare och måste man betala hemnetavgiften själv? Detta och mer i veckans avsnitt!
2023-04-25
Länk till avsnitt

#327: PÅ RIKTIGT om flygbranschen

Vi får ett mycket kärt och efterfrågat återbesök av Petter "Mentor Pilot" Hörnfeldt! Piloten, sociala medier-profilen och flygexperten har nästan 1,5 miljoner följare på sin YouTube-kanal och berättar om hur flyget, flygbranschen och pilotyrket fungerar. Vi får veta hur prissättningen av flygbiljetterna fungerar, vad ett flygplan kostar och hur stor miljöbov en Boeing 737 är.
2023-04-18
Länk till avsnitt

#325: PÅ RIKTIGT med Ulrika Bergquist

Vi får finbesök av TV4 och Ekonominyheternas stjärna Ulrika Bergqvist - en riktig pionjär och tungviktare inom ekonomijournalistiken. I drygt 20 år har hon jobbat på TV4 och synts i Nyhetsmorgon, TV4-nyheterna och de senaste åren blivit alla mest känd som nyhetsankare för Ekonominyheterna. I avsnittet pratar vi om hur tv-journalistiken fungerar, vad som sker bakom kulisserna inför en nyhetssändning och hur en arbetsdag i sändning ser ut. Vi pratar också om vilken betydelse nyheterna har för samhällsekonomin, vilket ansvar de har för att informera sina tittare och självkritiken mot medias roll i samhället. Varmt välkomna till ett spännande avsnitt med Ulrika Bergquist!
2023-04-11
Länk till avsnitt

#324: PÅ RIKTIGT om medvetna val

Vi gästas av Annika Sundin som ligger bakom kontot "Medveten_i_stan". Hon beskriver sig som "Greenfluencer" och är expert på att inspirera och motivera till hur DU kan leva mer hållbart, på dina villkor. Vi pratar om att äta mindre kött, det inspirerande med att köpa second hand och hur både små och stora val kan göra en betydande skillnad för en hållbar framtid.
2023-04-04
Länk till avsnitt

#323: PÅ RIKTIGT om säkerhetsläget

Vi gästas av journalisten och säkerhetsexperten Patrik Oksanen och pratar om det osäkra omvärldsläget och hur det kan påverka oss. Kriget i Ukraina gick för dryg ett år sen in i en ny fas som på många sätt ställt maktordningen och världsläget på ända. Hur ser beredskapen och förberedelserna ut för Sverige? Hur förs dialogen för ett framtida svenskt NATO-medlemskap och hur kan du förbereda din egen situation för en kommande kristid?
2023-03-28
Länk till avsnitt

#322: PÅ RIKTIGT om framtidens bilägande

Vi gästas av Gabriella Stigen som ligger bakom carsharing-appen Heap och pratar om hur vi kan nyttja och äga vår bil på ett effektivare sätt. Vi pratar om hur bilen kan bidra till extra inkomster, och hur du kan ta vara på lyxen av att åka bil utan att behöva äga din egen.
2023-03-21
Länk till avsnitt

#321: PÅ RIKTIGT med Missing People

Vi gästas av Claes Salomonsson som är PR-chef för en av Sveriges mest kända och uppskattade ideella organisationer, nämligen Missing People. Hur styrs och finansieras en sådan organisation helt utan statliga bidrag och hur klarar organisationen sig finansiellt? Vi pratar om människors vilja och civilkurage som resurs, framtiden för Missing People och hur de lyckas engagera så många med så små medel.
2023-03-14
Länk till avsnitt

#320: PÅ RIKTIGT med Jenny Freéd

Vi gästas av Jenny Freéd - entreprenören, inspiratören och PT:n som har som mål att inspirera kvinnor till att bli sitt absolut starkaste jag. Från en uppväxt präglad av otrygghet, missbruk och övergrepp har hon tagit sig genom tänka depressioner och suicidförsök till att idag vara en framstående coach, tyngdlyftare och förebild.
2023-03-07
Länk till avsnitt

#319: PÅ RIKTIGT med Lyssnar-Elin

Vi får ädelt besök av en våra trognaste lyssnare - Elin Stenberg! Att få direkt respons, feedback och uppskattning för podden är för oss ovärdeligt, och kontakten med er är alltid extra värdefull! Vi pratar i avsnittet om lärdomar, tillbakablickar och framtidsblickar för podden och får även höra om Mathias nya "grej" som gör Charlie stolt men måttligt imponerad.
2023-02-28
Länk till avsnitt

#318: PÅ RIKTIGT med Erik Videgård

Vi får riktigt finsmakligt besök av stjärnkrögaren Erik Videgård! Från TV4 till Stockholms stjärnkrogar han han gjort sig känd som en av Sveriges främsta kockar, sommelierer och restaurangägare. Vi pratar om hans resa från serveringsgången, genom hans första egna restaurang och vidare till Michelinkrogarna runt om i världen. Hur kan man göra karriär inom matlagning? Hur fungerar businessen och hur ser ekonomin ut för en restaurang? Vi hör också hur man kan lyckas med en framgångsrik karriär genom både stora ekonomiska utmaningar och ett bekämpande av allvarlig cancer. Välkommen till ett varmt avsnitt med stjärnkrögaren Erik Videgård!
2023-02-21
Länk till avsnitt

#317: PÅ RIKTIGT om kroppspositivism med Frida Kummerfeldt

Dagen till ära möter vi influencern och kärleksinspiratören Frida Kummerfeldt! Vi pratar om hur vi känner oss trygga i våra kroppar och hur vi lär oss att älska den vi är och den kropp vi lever i. Hur hänger fysisk och psykisk hälsa ihop, vilka fördomar finns om övervikt och välmående, och vad betyder det egentligen att leva hälsosamt? Vi pratar även om hur Frida gick från att vara högavlönad försvarsadvokat till att ta steget in i influencer-världen, och vad det bästa ekonomitipset är för att klara av en satsning på en ny karriär!
2023-02-14
Länk till avsnitt

#316: PÅ RIKTIGT med David JP Phillips

Vi får ett av våra absolut mest kära återseenden av mästerföreläsaren, superkommunikatören och inspiratören David JP Phillips! I avsnittet får vi höra om hur åratal av forskning kring hur vår hjärnas sex substanser får oss att känna, agera och fatta beslut. Vi får även konkreta life-hacks för hur du själv tar kommandot över dina känslor och hur du aktivt kan påverka din hjärnas substanser för att agera bättre och ta smartare beslut i livet.
2023-02-07
Länk till avsnitt

#315: PÅ RIKTIGT med Ludwig Pettersson

För snart 2 år sedan gästade Ludwig Pettersson podden och berättade om sitt innovativa fintech-bolag Savelend. Bolaget blev en god samarbetspartner på vägen mot börsnotering och framtiden såg ljus ut för både Ludwig och bolaget. Sommaren 2021 fick Ludwig beskedet att han fått cancer och sedan dess har det varit en kamp både mot sjukdomen och klockan. Parallellt har han fortsatt styra bolaget som växt och har sedan dess spräckt både miljardgränser och nya milstolpar. Hur har resan genom cancern gått till från besked till nutid, vilka utmaningar möter man som person och hur hanterar man det både bland sin familj och sina aktieägare? Välkommen till ett varmt och inspirerande återseende med entreprenören Ludwig Pettersson!
2023-01-31
Länk till avsnitt

#314: PÅ RIKTIGT med UFO Sverige!

Veckans avsnitt får verkligen inte missas då vi tar en helt ny inriktning på temat pengar! Vi går från det mest konkreta i vardagsekonomin till det det vi (kanske) vet allra minst om - livet i rymden. Vi gästas av Claes Svahn som är internationell samordnare för Riksorganisationen UFO Sverige som utforskar, utreder och arbetar med det vi i vardagstal kallas för UFO:n. Hur ser bevisen ut för det onaturliga och övernaturliga? Hur styrs en sådan organisation och hur finansieras den?
2023-01-24
Länk till avsnitt

#313: PÅ RIKTIGT med Arantxa Alvarez

Idag får vi äran att gästas av programledaren, radioprataren och energiknippet Arantxa Alvarez! Hon började sin offentliga karriär i Idol 2013 och sedan dess har uppdragen ramlat in. Bland annat har hon varit programledare för Morgonpasset i P3, varit programledare för en rad stora TV-produktioner, deltagit i Bäst i Test och listan kan göras lång. Vi pratar om uppdragen, pengarna och hur går det till när man tar sig från hemtjänsten till stormedias finrum. Välkommen till veckans avsnitt med en av Sveriges gladaste mediaprofiler Arantza Alvarez!
2023-01-17
Länk till avsnitt

#312: PÅ RIKTIGT om Amazon

Vi gästas av Carl Helgesson som är en av nordens absolut främsta Amazon-experter. Det gigantiska tech-oraklet som har tagit över USA och stora delar av världen har nu på allvar tagit steget in på den svenska marknaden. Hur kommer detta påverka handeln, vilka nya branscher kommer växa fram och vilka nya möjligheter öppnas upp när Amazon tagit sig till Sverige?
2023-01-10
Länk till avsnitt

#311: PÅ RIKTIGT med Magnus Hjelmér

Vi är mitt i slutspurten på mellandagsreor, säsongsreor och allt annat vad röda prislappar heter. Hur ska vi tänka, navigera och på smarta sätt agera mellan allt detta, och vad gäller för köp som inte riktigt blivit som tänkt? Till vår hjälp har vi vår trotjänare Magnus Hjelmér som guidar oss genom hur vi undviker bluffreor och vad som egentligen gäller i shoppingen.
2023-01-03
Länk till avsnitt

#310: PÅ RIKTIGT med Nyårskarameller!

Vi samlas mitt i mellandagarna och sammanfattar året på bästa sätt! Vi ser tillbaka på några av årets absoluta höjdpunkter, minnesvärda gäster, intressanta samtal och härliga bekännanden. Tack för att ni varit med oss under hela 2022 - och självklart ser vi fram till ännu ett nytt podd-år 2023!
2022-12-27
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.