Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

PENNTRICKET

PENNTRICKET

Cissi Wallin och Natashja "Lady Dahmer" Blomberg tar med dig på en resa från barndomens flickor till dagens kvinnor. Vad innebär det att vara kvinna? Varför är feminister så arga? Går det att leva som man lär och hur kollar man om man har hängpattar?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/penntricket/

Avsnitt

Män som hatar kvinnor - #44

Sista Penntricket för säsongen handlar om männen som hatar kvinnor, men ändå tycker sig ha rätten till våra kroppar. Vad är egentligen en incel? Vad vill han? Vad drivs han av? Natashja och Cissi orerar, högläser och blir om möjligt ännu mer manströtta.

2018-07-06
Länk till avsnitt

Kvinnor och barn först? - #43

Kvinnor och barn först? Knappast va. Inte i det berömda patriarkatet där mäns sjukvård, intressen och behov alltid kommer i första hand. BB efter BB läggs ner och barnmorskorna går på knäna och små bebisar får skörda det som privatiseringarna sått. Hur kommer det sig att kvinnor år 2018 i ett av världens rikaste land måste förbereda sig för att föda i bilen? Cissi och Natashja pratar om hur det är att föda barn och de konsekvenser kvinnor måste lära sig acceptera och leva med. Finns det hopp inför framtiden eller kommer förlossningsvården fortsätta prioriteras bort?

2018-06-29
Länk till avsnitt

Var god tag plats - #42

Män tar plats. Med hela sina väsen och fysiska uppenbarelser tar de mest plats, i samhällets alla rum och vrår. Om det så handlar om löner som om utrymmet på tunnelbanan så tar de plats. Och alltid på kvinnors bekostnad. Kvinnor å andra sidan uppmanas ta för sig för att råda bot på denna ojämställdhet men när vi tar för oss och när vi tar plats, med våra kroppar, med våra röster, med våra åsikter så straffar det sig alltid.

Men män är ju alltid mer rationella och vettiga och rimliga att lyssna på och varför står ni kvinnor här och skriker? Ni är ju helt hysteriska! LUGNA NER ER FÖR FAN och lyssna på veckans avsnitt istället.  

2018-06-23
Länk till avsnitt

Med beslöjad blick - #41

Slöjan, förtryck eller fritt val? Om vi bortser från det absurda i att debattera utifrån den premissen så kan vi väl ändå konstatera att alla är produkter av sitt samhälles normer. Varför tror vi att svenska kvinnor är så jävla fria? Finns det nån kvinna som är fri eller är det en illusion skapad av de som förtrycker?

Slöjförbud, ropar vita män från den inbillade barrikaden. Men vem slåss för ett förbud mot rakad fitta? Vem slåss för ett förbud mot botox? Är det mer av ett fritt val? Cissi och Natashja pratar om normer, kultur och om den rasism som förkläs (illa) som kvinnokamp.  

2018-06-15
Länk till avsnitt

Flickan & skulden - #40

Med utgångspunkt Uppdrags gransknings försvarstal till Fredrik Virtanen pratar Cissi och Natashja om victim blaming, om människors beteende när de utsatts för trauma, om en livstid av bortförklaranden och fnissande kring övergrepp och trakasserier som exakt alla kvinnor kan känna igen sig i.

De går även till botten med begreppet dramaturgi dvs hur man bygger upp en berättelse för ett specifikt ändamål med hjälp av manipulationer och knep för att leda tittarens tankar på rätt spår. Något vi ser tydligt i UG's haveri även om vi gamla rävar är alldeles för erfarna för att gå på det.  

2018-06-01
Länk till avsnitt

Sova med fienden - #39

Hur fan får man relationer med män att fungera utan att vilja slita av sitt hår? Har kvinnor eget ansvar för vilken sorts män de väljer eller är valet en konsekvens av ens tidigare erfarenheter? Hur är det till exempel att växa upp där våld mot kvinnor är en normal del av vardagen?

Cissi och Natashja ställer svåra frågor och svarar på dem. Sen sätts Natashja på pottan när Cissi frågar om hennes intresse för seriemördare och det eventuella ansvar som kommer i att låta mord vara underhållning. (Och varför är det mest kvinnor som lyssnar på mordpoddar?)  

2018-05-25
Länk till avsnitt

Vem befriar Rut? - #38

Sitter klass i plånboken och vad fasiken innebär kapital egentligen? Cissi och Natashja pratar om klassresor, fuckyou-kapital, rut-avdrag och huruvida en kvinnokamp som till stor del bygger på andra kvinnors arbeten och ryggar någonsin kan frigöra nån annan än den vita medelklasskvinnan? Det blir gräl och dålig stämning i studion och det vill ni absolut inte missa!

2018-05-18
Länk till avsnitt

Penntricket möter Ebba Witt-Brattström

'En ensam kvinna är bara en slav, men tusen kvinnor kan ställa krav' skanderade grupp 8 i begynnelsen. De fick genom flera reformer och satte starten på den rörelse vi ser idag. Cissi och Natashja träffar Ebba Witt-Brattström, som var med då, och frågar henne hur feminismen mår idag.

2018-05-11
Länk till avsnitt

Kvinna, alliera dig! - #37

Cissi och Natashja pratar om hur man rent konkret kan alliera sig med varandra och hur man stöttar när det blåser. De gör även upp med föreställningen att kvinnor inte kan komma överens för hallå kolla hur jävla bra vi är på att gå samman när det gäller?! Frågan är hur vi spinner vidare på den glöden och hur vi gör för att komma framåt i revolutionen. Häng med!

2018-05-04
Länk till avsnitt

Penntricket möter Alla våra ligg

Vad händer när man sätter ihop två kåta och glada "ynglingar" med två sura och hyfsat sexnegativa småbarnsmorsor? Jo, podd-magi, givetvis! Cissi och Natashja pratar med succé-poddarna Anna och Amanda om bland annat kinkshaming, kvinnlig orgasm och huruvida man måste ha med sig den feministiska analysen hela vägen in i sängkammarn. Denna mash-up vill du INTE missa!

2018-04-27
Länk till avsnitt

Dålig stämning - #36

Varför ber kvinnor alltid ursäkt för att de tycker nåt? Är dålig stämning dåligt egentligen eller ett nödvändigt ont för att få till förändring? Är kvinnor mer konflikträdda och tar vi kritik mer personligt? Natashja tänker svara ja men ändrar sig efter lite eftertanke.

Vi pratar även om hur dessa krav på kvinnors ursäktande tagit sig in på feministiskt mark där feminister tystnar och det intellektuella samtalet får ge vika till förmån för förtrycksbingo och kvinnor bränns på det symboliska bålet.  

2018-04-20
Länk till avsnitt

Den ojämställda feministen - #35

Går det att leva jämställt i ett ojämställt samhälle? Hur kommer det sig att det alltid faller sig så att kvinnor tar mer ansvar för hem och barn och att män alltid jobbar mer? Natashja hade stora ambitioner kring en jämställd relation men när barnen kom så fastnade hon i den berömda kvinnofällan. Cissi undrar hur det är att vara man och bekänner att de har ett eget snickerboa där maken gömmer sig ibland.

2018-04-13
Länk till avsnitt

The sexy lie - #34

Är det en feministisk frigörelse att kasta kläderna och posera sexigt? Kan en plut-selfie eller Beyonce-juck vara frigörande? Eller har vi alla gått på den "sexiga lögnen"? Natashja och Cissi är två trötta moralister och avsnittet är fullt av skammande. Lyssna och blir sur. På oss eller på sakernas tillstånd.

2018-04-06
Länk till avsnitt

Könskriget - #33

Är det männen som är fienden eller är det andra kvinnor som upprätthåller patriarkatet? Vad är systerskapet värt jämfört med mansegot? Vad får det för konsekvenser när man positionerar kvinnor mot varandra? Och kan män och kvinnor vara vänner?  

Svåra frågor. Cissi och Natashja pratar om det manstillvända samhället och dess grindvakter och nannies:?Daddys girls?. Det blir högläsning ur SCUM-manifestet. 

2018-03-30
Länk till avsnitt

Yxmördarens morsa - #32

Varför blir män (och inte kvinnor) våldsamma och hur förhindrar man sina söner från att bli yxmördare när de blir stora? Har killar ett våldsbehov och behöver de verkligen härja av sig i större utsträckning än flickor? Och vad har Hitler och Alice Miller med saken att göra? Cissi och Natashja pratar om genus och de utmaningar man har som mamma till en son.  

2018-03-23
Länk till avsnitt

Män är djur - #31

Den patriarkala cirkeln är sluten när män anmäler kvinnor som berättar om övergrepp för förtal. Står vi inför en ny trend där kvinnor blir ännu mer rättsosäkra än tidigare? Varför vill media granska #metoo? Vad innebär det egentligen när kvinnor slår tillbaka och har vi ett könskrig på G? Cissi och Natashja är livrädda inför framtiden men känner ändå att det finns hopp så länge vi fortsätter vara förbannade.  

2018-03-16
Länk till avsnitt

Hur man curlar en mansbebis - #30

Varför är män som små barn? Varför curlar vi dem? Cissi och Natashja pratar återigen om det arbete som kvinnor gör för att täcka upp männens ?barnasinne?, denna gång från ett annat perspektiv. (Männens barnasinne) Hur hanterar män när fruns karriär går upp? Hittar de pastan i skafferiet hemma eller behöver de en karta för att navigera i hemmet utan lilla frugan? Är lösningen städhjälp och nannies eller ska vi förvänta oss att män steppar upp nån jävla gång? Är det verkligen så konstigt att vi blir bittra till slut?

Och slutligen: Hur fan fostrar vi kommande generationer till att bli ansvarstagande vuxna män när inte ens Natashja kan sluta curla sina sina pluttegulliga söner?  

2018-03-09
Länk till avsnitt

Fulfeminism & elitism - #29

Hur började Natashja och Cissis feministiska uppvaknade, i varsin svensk småstad på 90-talet? Hur många tunga feministiska böcker måste man egentligen ha läst...? Är Cissi och Natashja lite charmigare och lite mer intressanta än andra feminister? Och hur kan elitism splittra och döda lusten och modet att omfamna feminismen i stort? Cissi och Natta ful-spekulerar som vanligt

2018-03-02
Länk till avsnitt

Tjock verklighet - #28

Får tjocka skylla sig själva? Väljer de inte att vara tjocka ändå? Cissi vädrar rädsla medan Natashja rullar ögonen (med rynkad panna) innan hon tar över och styr upp. De pratar om förtryck, tjockförakt, BMI och representation. Hur är det att ha en kropp som alltid används som antingen avskräckande eller som ett humorinslag och bryr sig (den smala) omgivningen verkligen om tjockas hälsa eller är det bara en ursäkt för att oförtäckt få spy lite hat?

Rawfood. Veganism. Clean eating. Hur sunda är dessa kretsar och dieter egentligen? Är det sunt att vara rädd för mat? Vad är det för sjuka jävlar som inte äter sås?

Och vad fan betyder korrelation och kausalitet?  

2018-02-22
Länk till avsnitt

Hata mig för den jag är - #27

Kvinnor är inkännande medan män är okännande. Tänk om vi hade samma självförtroende som en medelålders medioker man? Varför ägnar kvinnor så mycket tid på självrannsakan medan män mest går runt och duger som de är?

Cissi och Natashja försöker reda ut varför kvinnor bränner ut sig och varför det är så viktigt att vara omtyckt. De blir personliga och pratar om sitt egna bekräftelsebehov och längtan efter att bli älskade. Cissis mamma kom från diktaturens Polen och Natashjas lillebror blev kidnappad och försvann som liten. Hur har detta påverkat dem?

2018-02-16
Länk till avsnitt

Halva inne - #26

Män som ständigt söker kontakt, inte känner av, ser ett nej som ett kanske som alltid kan bli ett ja. Känns det igen? Natashja och Cissi minns snubbar som försökt ragga upp en på bussen, närma sig på gymmet, trott att de äger en efter ett fyllehångel. Och hur många Aziz Ansari-dudes finns i världen?

2018-02-09
Länk till avsnitt

Förbrukad kvinna - #25

Vem kan älska (med) en förbrukad kvinna? Vi letar desperat efter ungdomens källa men hittar mest bara gråa strån som vittnar om att vår knullbarhet är förgänglig. Hur är det att bli osynlig för mannens blick? Kan upplysta feminister känna saknad efter den sortens bekräftelse och hur hanterar man isåfall de motstridiga känslorna? Cissi och Natashja pratar om hur det är att åldras som kvinna i patriarkatet. Hämta käppen så kör vi!

2018-02-02
Länk till avsnitt

Kundtjänst, var god dröj - #24

Hur mycket kritik ska en redan brinnande feminist vara öppen för? Går det ens att göra RÄTT? Men visst är det ändå jävligt nyttigt (och obekvämt) med den där konstruktiva kritiken som skär igenom ens självupptagenhet som ett sylvasst lasersvärd. Natashja och Cissi pratar om att sålla kritik, ta till sig utan att självutplåna och det kanske mest intressanta - varför män sällan får ens en tiondel lika mycket bannor och krav på sig som kvinnor? Sen självömkar vi såklart litegrann också. Som sig bör.

2018-01-26
Länk till avsnitt

Pappa vet bäst - #23

Papparättsrörelsen. Det låter väl mysigt va? Pappor som kämpar för sina barn! Himla fint och gulligt. Nja. Snarare pappor som kämpar för att få tillgång till sina barn. Ofta på barnens bekostnad. Pappor har med ett påhittat syndom PAS i rockärmen kunnat misstänkliggöra mammor som vill skydda sina barn och således kunnat begå övergrepp ostörda med rätten på sin sida. Its a mans world på alla sätt och vis och i veckans avsnitt granskar Natashja och Cissi detta patriarkala rövhål samt reder ut myterna kring vårdnadstvister och galna exfruar. Triggervarning utfärdas.  

2018-01-19
Länk till avsnitt

Kroppshat med plusmeny - #22

Det är den där tiden på året som folks oförtäckta hat mot tjocka kroppar kommer fram. Och den värsta tiden på året för kropps- och hälsohets. För nu jävlar ska det bantas.. nej förlåt, nystartas. Inte någonstans är vi fria. Våra kvinnokroppar är ständiga förbättringsprojekt. Och om en enda människa till juicefastar eller "detoxar" så... Natashja och Cissi är lika trötta, arga och skarpa (Läs: hungriga) som vanligt.

2018-01-12
Länk till avsnitt

Me too - nudå? - #21

En kvinnorevolution drog igång under hösten 2017 och vi tänker tillbaka på det som hände, dels på stormen som kom och hur systrar världen över tog rygg på varandra men också på övergreppen som en konstant följeslagare genom flickor och kvinnors liv. Vi pratar om tjej-CV't, dvs den långa lista av sexuella övertramp som alla kvinnor bär med sig. Vi pratar om vuxenvärlden som ser och vet men som inte gör nåt. Om normaliseringen av tafs och utsatthet, det vi kvinnor får räkna med helt enkelt.

Men sen har vi gruppvåldtäkten i Fittja och den friande domen som följde. Är #metoo en illusion? Har det hänt nånting... egentligen? Eller är vi fortfarande helt rättslösa? Hur går vi vidare?

2018-01-05
Länk till avsnitt

Översittarkväll with your favorite hoe hoe hoes

Vi tar ett återfall. Häng med när Cissi och Natashja förstör julstämningen. Vi analyserar de patriarkala och könsnormativa mönstren som likt Cantervilles spöke går igen under denna juletid.

2017-12-25
Länk till avsnitt

Sista skriket från hysterikorna - #20

Är alla feminister sjuka i huvudet? Två instabila feminister talar ut om sina diagnoser, om sin ångest, om att vara sjuk men frisk men ändå ganska "störd". Och om rätten att få vara det. Om öppenhet, normalisering och framtiden. Cissi och Natashja avslutar en magiskt säsong av Penntricket och det med all kärlek till alla er som lyssnar.

2017-08-21
Länk till avsnitt

Den formbara kvinnan - #19

Vi pratar om att vara en lerklump: Som tjej och kvinna förväntas du alltid forma dig, flexa dig, underkasta dig killar och mäns vilja och intressen. Natashja och Cissi pratar om den formbara kvinnan. Mannen däremot är ett cementblock som alla andra bara ska acceptera. Han som fan inte tänker anpassa sig. Men anpassar vi halvt ihjäl oss? Vad sker egentligen när man kompromissar bort sig själv?
2017-08-14
Länk till avsnitt

Den sexuella makten - #18

"Ligga sig upp"? Sitter vi kvinnor på den "sexuella makten"? Knappast, säger Cissi och Natashja. Tvärtom är ju makt något män ruvar allra mest på, även inom sexets värld. Kan man "ligga sig upp"? Eller kastas man till vargarna som "horan" innan man ens kommit halvvägs? Lyssna, njut. bli arg!
2017-08-07
Länk till avsnitt

Lite får man väl tåla - #17

Vad förväntas vi kvinnor tåla? Vad ska vi tydligen bara "ta" in the name of patriarkatet? Natashja, Cissi och flera lyssnare minns tafs på krogen, förminskanden på jobbet och annat varenda tjej upplevt eller rentav upplever regelbundet. Lyssna och odla din ilska!
2017-07-31
Länk till avsnitt

Kvinnan och skammen - #16

Skäms du inte? Jo. Och det är väl just det som är problemet. Vi kvinns jobbar ju inte bara med massa orimlig skam kring oss själva, utan tar dessutom på oss ANDRAS skam-kåpa. Tänk om fler män hade vett att skämmas bara en gnutta mer. Cissi och Natashja spekulerar samt delar med sig av sin skam.
2017-07-25
Länk till avsnitt

Fuck off-kapitalet - #15

Måste man kunna försörja sig själv för att ens ha mage att kalla sig feminist? Ska man följa Birgitta Ohlssons råd och skaffa 100 lök i fuck off-kapital? Hur då, i så fall? Och till vilket pris? Varför tjänar kvinnor generellt sämre? Nöjer vi oss med för lite? Kommer vi någonsin komma ikapp ekonomiskt? Natashja och Cissi dryftar makt, cash och påstådd dubbelmoral. Lyssna, brinn till och lär.
2017-07-17
Länk till avsnitt

Penntricket möter Clara Henry

Mens vare här! Clara Henry gästar Cissi och Natashja och gräver djupt in i hallongrottans lika äcklande som hatade land. Varför provocerar en bild på en blodig binda (men inte ett blodigt knä)? Vad är en mens-hydda? Är mens bara en fråga för vita privilegierade medelklassfeminister utan riktiga problem eller hur ser mensaktivismen ut globalt? Och hur ser Clara på sitt eget mensande? Detta blodiga avsnitt av Penntricket vill du inte missa!
2017-07-10
Länk till avsnitt

Kvinna, inta position! - #14

Vi tilldelas en snäv kostym (prinsessklänning) redan från start. Sen växer vi upp som tjejer i ett patriarkat fullt av oskrivna regler för att slutligen tilldelas den politiska positionen kvinna. Vad gör en "riktig kvinna" egentligen? Hur ser hon ut? Vad förväntas av henne? Hur bemöts hon? Vad innebär det egentligen att kvinnofieras? Cissi och Natashja orerar och spekulerar och sätter ord på det som skaver i vanlig ordning.
2017-07-04
Länk till avsnitt

Abort med plusmeny ? #13

Rör fan inte vår aborträtt! Natashja och Cissi pratar om medeltida synen på kvinnors kroppar som kärl, om lobbyism som vill ta ifrån oss basala kroppsliga rättigheter och Handmaid's Tale-ismen. Om män som sprutar och sticker, om idiotin med "juridisk abort" och om skulden. Alltid denna jävla skuld. Lyssna och njut av ilskan.
2017-06-27
Länk till avsnitt

Penntricket möter Linnéa Claeson

Cissi Wallin och Natashja Blomberg är tillbaka med ett ljuvligt tillika skavande samtal tillsammans med Linnéa Claeson om att ta tillbaka makten och att våga bråka. Vi pratar om Assholes online, om att ge igen med samma mynt och om hur det är att faktiskt behöva vara jävligt rädd för män.
2017-06-19
Länk till avsnitt

Femtio nyanser av kontroll - #12

Alla har vi mött honom - den kontrollerande mannen. Han som är orimligt svartsjuk, säger att han vill "skydda en" (omskrivning för "äga en")... Antingen har man själv haft en sån relation, eller så känner man kvinnor som varit eller ännu är i helvetet. Cissi och Natashja berättar om sina kontrollerande ex, tar upp begreppet "gaslighting" och sågar romantiserandet av våldsamma snubbar i var- och varannan Hollywood-film.
2017-06-13
Länk till avsnitt

Penntricket möter Katarina Wennstam

Låt oss prata kvinnohat! Varför tycks tamefan alltid frågan vändas till "buhu men manshatet då?". Sakkunniga journalisten och författaren Katarina womensplainar klockrent om vad mäns hat och våld faktiskt kostar. Vi snackar huliganer, våldtäktsmän och annat pack. Vi pratar om mordet på Lotta, Lisa och andra kvinnor som mördats av hatiska män. Upp till kamp med Katarina med andra ord!
2017-06-06
Länk till avsnitt

Det kallas kärlek - #11

Går det att ha jämställda relationer med män? Är hopplöst många kill-sambos och makar (av kvinnor) curlade jättebäbisar? Varför tycks så få snubbar ta tillräckligt med känslomässigt ansvar i relationer? Är det kanske bättre att vara singel? Cissi och Natashja rantar, gnäller och sätter fingret på skavet i vanlig ordning.
2017-05-29
Länk till avsnitt

En doft av bearnaise - #10

Dags för första frågeprogrammet! Era frågor är vår lag! Vi svarar bland annat på huruvida alla feminister "är feta och luktar bea", hur vi ser på prinsessade flickbarn och att få med "fler män på tåget"... Dessutom: politisk polemik i studion, plus sedvanlig besserwism på hög nivå. Ett avsnitt att älska med andra ord!
2017-05-23
Länk till avsnitt

Ful utan spackel - #9

Varför anses det bättre och finare att hudvårds-nörda än att spruta in grejer i fejjan? Är man ingen "riktig" feminist om man fiffar med kroppen? Natashja och Cissi kivas om ideal och dubbelmoral, men förenas också i förvirringen kring desamma.
2017-05-22
Länk till avsnitt

En lektion i cunnilingus - #8

Män har ju alltid kommit undan med att vara usla i sängen. Och i patriarkatet har kvinnor fått lära sig att framförallt tända på att tändas på. Vi pratar om höga förväntningar och konstanta sexuella besvikelser. Det är dåliga fittslick, tum-pullet, förnedringssex och moralism på schemat. Cissi pratar snusk och Natashja blir generad.
2017-05-22
Länk till avsnitt

Penntricket möter Lillelördag

Här ligger (sitter) vi och duger! Eller? Vi pratar om att vara förebilder och jämför kravet på kvinnor med att män tillåts vara människor i högre utsträckning. Vi pratar om att våga kritisera och kritiseras, om att inte ta allt personligt men också om att synliggöra hur olika kritiken ser ut beroende på vilket kön den man kritiserar tillhör. Vi frågar oss varför vi ska sträva efter att bli mer som den mediokre mannen, kan inte de levla upp lite? Natashja, Cissi, Anitha och Ann käftas emot och gruppkramas omvartannat.
2017-05-22
Länk till avsnitt

Hoes before bros - #7

Är det "bara massa drama med tjejer"? Är manlig vänskap verkligen så mycket ärligare och snällare? Cissi och Natashja slår hål på myter om den falska kvinnliga vänskapen. Och lyfter bortglömt systerskap och dissekerar begreppet daddy's girls.
2017-05-19
Länk till avsnitt

Alla är ätstörda - #6

Natashja och Cissi dissekerar varför typ varenda tjej och kvinna ser kroppen som ett ständigt renoveringsobjekt. Kan man bli nöjd? Kan man bli fri? Måste man banta offentligt? Är "hälsopepp" mest en omskrivning för internaliserat självhat?
2017-05-19
Länk till avsnitt

Genushäxorna - #5

"Låt flickor vara flickor och pojkar pojkar!", brukar det låta. Men vad gör egentligen könsroller med oss? Varför skrämmer (uppenbarligen) en liten kille i prinsessklänning skiten ur så många? Och varför bannar Natashja leksaksbilar medan Cissi bara köper fler?
2017-05-19
Länk till avsnitt

Det kallas manshat - #4

Hatar Natashja och Cissi män? Alltså ALLA män? För inte kan väl alla män vara förtryckare? Samtidigt som manshat provocerar så drar kvinnohatet vidare som en kräkbacill på valfri förskola. Kan hatet rentav vara helande och stärkande? Ett garanterat provocerande avsnitt utlovas!
2017-05-19
Länk till avsnitt

Alla borde bli feminister - #3

Cissi och Natashja går tillbaka till "rötterna" så att säga. Hur och varför blev de feminister? Och hur bemöter man egentligen anti-feministiskt dravel, kvinnohat och andra bajsmackor man får dagligen? Måste man utbilda män? Och varför är såpass många livrädda för just ordet feminism?? Kvalitativa spekulationer utlovas.
2017-05-17
Länk till avsnitt

Porr, horor & feminister - #2

Kan en "sann" feminist älska porr? Varför pratas det så lite om torskarna? Och tänder många av oss kvinnor på att vara undergivna bara för att vi hjärntvättats med den bilden av sex sen vi var små? Cissi och Natashja minns den oskyldiga "skogsporren" och 90-talets midnattssnusk på "TV1000" och hur deras respektive sexualitet formats av mainstreamporrens kvinnobilder. Och så vänds och vrids det på den liberala synen på sexköp. Känner vi alla minst en snubbe eller gubbe som dragit till Asien och "unnat sig" en hora?
2017-05-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.