Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

PT på riktigt - Podden

PT på riktigt - Podden

PT På Riktigt, alltså Lisa Kaptein Kvist och Carolin Helt, båda två rikets mest välutbildade, inspirerande, medelålders och ja, varför inte de roligaste Int. Lic. Personliga Tränare ni kan tänkas lyssna på. Båda är vana föreläsare och skribenter och anordnar träningsevent. Lisa driver företaget "På rätt väg", blev utsedd till Årets PT 2010 och är även mental tränare. Hon ordnar träningsresor både i Sverige och utomlands. Carolin driver e3 Träning & Hälsa, gym och kursverksamhet. Utbildar allt från blivande PT's till soffpotatisar som behöver komma i form. Att stryka medhårs är inget de ägnar sig åt och deras gemensamma motto är ?Träna hårt, håll käften?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ptpariktigtpodden.libsyn.com/website

Avsnitt

Sommarträning- hur svårt kan det va?

Då Carolin fullständigt glömt bort att det var podd-dax installerar hon sig helt oförberedd. Lisa har dock "slagit upp" dagens ämne samt levererar recept som till och med Carolin kan anamma. Hiss och diss, lite osämja, prat i mun på varandra, Lisa goes totally mental, Helt HITar och månadens fråga möter månadens svar. Hej, tack och förlåt..

2019-06-09
Länk till avsnitt

Tidseffektiv träning

Tanterna tycker till om tidseffektiv träning, ja det är väl huvudtemat för detta avsnitt som efter noggrannare kontroll är avsnitt 45. Sen snackar vi konflikthantering och motorsågar, Lisa drar nåt äggrecept, Carolin snöar in på armjävlarna, Lisa ger framgångsrecept och Carolin dissar pga glömt hur man hissar. Knasiga frågor och påståenden tar upp och funkar verkligen tandpetare som smärtlindring? 

2019-04-28
Länk till avsnitt

Att äta för prestation..

Äntligen har vi tagit oss från viktminskningsträsket och snackar hur äta för att inte sumpa ett träningspass mer i livet. Ja, sen snackas det eldsjälar, inkontinens, Clawfinger, Lisa går wild and crazy och ersätter fetaosten mot parmesan, dem Heltska HITen kommer göra ont men det är inte farligt vet ni. Lisa ordnar mentala motorvägar och Månadens dummaste frågor hittar ni här. Håll till godo!

2019-03-31
Länk till avsnitt

Offerkoftor och Peter Pan-wannabies...

Avsnitt 43 och vi är i högform! Det pekas med hela handen, svordomarna haglar, Carolin får lite problem med anatomin men lyckas iaf klämma in ett och annat könsord samt hissar en grekisk gudinna, dock ej i flaggstången. Lisa gör biffar på "flöffset" och dravlar mentalt medan Carolin tipsar om HITar och dissar större delar av omgivningen. Lisa är dock en peppmupp. Håll tillgodo, nöjet är helt på vår sida...

2019-03-03
Länk till avsnitt

ÅTERKOMSTEN!! Och lite cleansing på det..

Var har vi varit och varför? Ja, frågorna har verkligen inte alls stått som spön i backen men nu är vi tillbaka, odrägligare än någonsin. I Vanlig ordning ställer vi oss frågande till det som sker i vår samtid. Detox, cleansing och allmänt renande nagelfars, Hitar levereras, Kapteinen Kockar, det hissas men dissas mest och Lisa går helt mental och glömmer bort vår nya programpunkt. Ingen anledning att tacka - nöjet är helt på vår sida.

2019-02-03
Länk till avsnitt

Som ni har väntat...

Vi har haft det lite körigt men gör vårt bästa för att snacka ikapp oss. Hiss och Diss, Kaptein Kock, Helts HIT och Lisas mentala dravel -allt är med. 

2018-11-18
Länk till avsnitt

Stressad? Träning är som silvertejp- fixar typ allt.

Semesterlättjan är över sen länge och var och varannan verkar tillsynes vara tokstressade. Vad göra? Träning är som silvertejp- fixar typ allt och här förklaras hur och varför? 

Lisa pratar mental mjölksyra, Carolin om fysisk. Lisa tipsar om recept med fetaost- ordningen är återställd och Carolin hissar och dissar osedvanligt djup. Avsnitt 39- håll till godo!

2018-10-07
Länk till avsnitt

Träning och kroppshets

Lisa har tittat på TV och analyserat sitt förhållande till sin egen kropp, Carolin drar sin story i ämnet. Det pratas mat- och träningsmyter och Carolin ställer den stora frågan - Vad är det med det skånska vattnet? 

Hiss, diss, Helts HIT, Kapteinen kockar och kravlar givetvis mentalt vidare. Håll till godo!

2018-09-23
Länk till avsnitt

IBSmage, fibrer och vad folk verkligen vill ha.

Lisa pratar fibrer, Carolin om vad folk verkligen vill ha. Lisa glänser med ännu ett recept fritt från fetaost och kravlar vidare mentalt. Carolin tipsar om ödmjukliggörande HITar samt hissar och dissar. Känns något obehagligt att höra så skulle ni bara veta hur det lät innan det passerade alla filter mellan dessa skarpa hjärnor och talorgan. Håll till godo och förlåt.

2018-09-09
Länk till avsnitt

Andropausen, mellanmål och annat elände..

Lisa lider av andropausen och Carolin av någon svårdefinierbar åkomma, intet nytt under solen alltså. Vi avhandlar klimakterieträning, mellanmål, knäböj med 14årigar. Lisa förvånar oss alla med ett recept UTAN fetaost och Carolin avslöjar knepet som räddat henne ur den annalkande äggkatastrofen. Hiss, diss, Heltska Hitar och mentaltdravel. Håll till godo!

2018-08-26
Länk till avsnitt

Sommar 2018- den bästa träningssommaren ever?

Lisa och Carolin gnäller självfallet inte, bara på gnällspikar möjligtvis. Sommar 2018 summeras och det kan konstateras viss ringrostighet. Lisa tycker som vanligt att det här var det bästa avsnittet av alla roddar som släppts i hela världen medan Carolin är skeptisk. Men det är både frivilligt och gratis....Håll tillgodo

2018-08-12
Länk till avsnitt

6 Tips för toppform som håller längre än till midsommar

Carolin har varit i Manchester och frågor uppstod. Lisa har träffat kungen och fått några besvarade. Det tipsas om vägen till toppformen som håller livet ut, Carolin hissar och dissar och förmedlar sin kärlek till dra-åt-helvete-pass. Lisa förmedlar ännu en gång sin kärlek till feta ost och mentalt dravel.Ungefär så. Nu tas det kanske semester.

2018-06-17
Länk till avsnitt

Att vilja eller ha villighet att göra det som krävs- det är frågan det..

Ojojoj, nu snackas det livsstilsförändring, trädgårdsarbete (igen?!) mytomani, inte ett ord italienska men väl ett och annat på svengelska, Lisa pratar bacon och Carolin pratar burpees, hiss & diss och mentalt dravel. Håll till godo!

2018-06-03
Länk till avsnitt

En kränkt, en utbränd med kunskaper om djurliv och båda ack så kroppsnöjda..

Knepen för att bli en kroppsnöjd prick hittar ni här! Trädgårdsarbeten av olika slag, kränkta män och en cyklist, en med sömnsvårigheter men med djupa kunskaper om varför fåglar kvittrar. Fantastiska träningsupplägg, recept och mentalt dravel - Håll till godo, avsnitt 32 är levererat

2018-05-20
Länk till avsnitt

Lycka!

Träningslycka i alla de former men låt er icke förvånas för mycket - vi är rätt arga också. Och fula. Men inte kränkta. Hiss & Diss, intervaller, recept och mentalt dravel- lite som vanligt alltså.

2018-05-06
Länk till avsnitt

Viktras, skitsnack och gröna pannkakor

Robinson 2018 - Vägen tillbaka från klent våp till sitt starkaste igen, Carolin avslöjar allt. Lisa får knappt en syl i vädret men får i alla fall delge ytterligare ett smarrigt recept och lösa problem på ett sätt som till och med Carolin hissar. Avsnitt 30- håll till godo!

2018-04-22
Länk till avsnitt

PT På Riktigt Podden

ÄNTLIGEN!! Efter tekniskt strul mest pga skit bakom tangenterna, semester och dålig wi-fi är nu avsnitt 29 ute för allmänheten. Njuta av två medelålders kvinnors tugg om både sig själva och andra. Det blir som vanligt en salig blandning av intervaller, hiss och diss, mentalt dravel och muffins. Håll till godo!

2018-04-10
Länk till avsnitt

PT På Riktigt Podden

Två omotiverade och soltörstande medelålders kvinnor gör sin plikt gentemot mänskligheten och pratar allt från skitmat, Robinson, intervaller, lättkränkthet och depression. En och annan pumpa nämns också. Ja, ni förstår att detta är nåt ni inte vill missa. Avsnitt 28 - håll tillgodo..

2018-03-25
Länk till avsnitt

PT På Riktigt Podden

En Robinson Carro med jordaxeln uppstucken mellan höger och vänster skinka och en Lisa som inte vill vara tyst längre. Den senare gör tappra försök att förvandla PT På Riktigt Podden till Skånepodden. Lite ense, lite oense. Mycket skratt och en del kloka saker sagda ändå. Håll till godo!

2018-03-11
Länk till avsnitt

PT På Riktigt Podden

En navelskådande fråga, fascination av den egna fulheten samt omvärldsanalys av stora mått. Är hästarna verkligen hemma? Går hissen hela vägen upp? Eller har sockerdetoxen fått med sig all skit ut?

2018-02-25
Länk till avsnitt

PT På Riktigt Podden

Carolin träffar vanligt folk och Lisa förkovrar sig. Vad behöver folk i allmänhet inte höra? Hur är det att springa tvärsigenom Iran? Hur många avokades är det egentligen rimligt att peta i sig på årsbasis? Och finns det grader i helvetet av backintervaller? Ja, frågorna är många och Lisa & Carolin är som vanligt fulla av svar..

2018-02-11
Länk till avsnitt

PT På Riktigt Podden avsnitt 24

Det snackas om det till synes rådande behovet att av puta med rumpor och tuttar på social medier. Hur ser egentligen den "normala" kroppen ut i dag? Ja, tanterna de moraliserar på, den ena mer pryd än den andra. En del lyssnarfrågor hinns också med. Och Lisa, hon fick trots allt vara med på ett hörn...

2018-01-28
Länk till avsnitt

23. Frågelåda & allmänt tjatter

[]
2018-01-12
Länk till avsnitt

22. Årets sista PT På Riktigt Podd!

[]
2017-12-22
Länk till avsnitt

21. Bitterfi**orna gör tant-analyser från läktarn!

[]
2017-12-08
Länk till avsnitt

20. Agree to disagree, to agree?

[]
2017-11-24
Länk till avsnitt

19. Det bästa avsnittet hittills!

[]
2017-11-10
Länk till avsnitt

18. Lisa"Beck" Kaptein Kvist & Carolin "Gunvald" Helt

[]
2017-10-27
Länk till avsnitt

17. Ett avsnitt om det mesta...

[]
2017-10-13
Länk till avsnitt

16. Bättre alternativ

[]
2017-09-29
Länk till avsnitt

15. Social balans

[]
2017-09-15
Länk till avsnitt

14. Hur äter vi?

[]
2017-09-01
Länk till avsnitt

13. Träningshistorik

[]
2017-08-18
Länk till avsnitt

12. Balans i livet

[]
2017-08-04
Länk till avsnitt

11. Gott & Blandat - men aldrig godis

[]
2017-07-23
Länk till avsnitt

10. Matmyter

[]
2017-07-07
Länk till avsnitt

9. Träningsmyter

[]
2017-06-23
Länk till avsnitt

8. Fett med fett

[]
2017-06-09
Länk till avsnitt

7. Allt är inte bara träning - eller?

[]
2017-05-26
Länk till avsnitt

6. Kolhydrater

[]
2017-05-12
Länk till avsnitt

5. Ät mat håll käften

[]
2017-04-28
Länk till avsnitt

4. Konditionsträning

[]
2017-04-14
Länk till avsnitt

3. Stoppa förfallet - styrketräna

[]
2017-03-31
Länk till avsnitt

2. Överskattning och underskattning

[]
2017-03-21
Länk till avsnitt

1. PT På Riktigt Podden- ÄNTLIGEN är vi här!

[]
2017-03-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.