Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

I nöd och lyft

I nöd och lyft

Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari är ett par och tycker lika om mycket men kanske inte när det kommer till träning, en älskar det och en hatar det. I den här podden kommer Kalle och Brita berätta hur man gör träningsvärlden till sin.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

inodochlyftpodcast.libsyn.com/website

Avsnitt

#96 DET STORA VANDRINGSAVSNITTET!!

Äntligen - Kalle och Brita svarar på lyssnarfrågor om vandring!!! (Men friskriver sig från allt ansvar om du går vilse). Så vandrar man med bebis som packning, vandra i grupp och vandra upp för 15 toppar! Och såklart lite om Britas gravidkropp och Kalles bajspinne. 

2019-06-07
Länk till avsnitt

#95 Brita fårolyckas!!!

I veckans avsnitt - därför ska man undvika buffliga Bagge när han är hangry! Du hör om Kalles springa till brevlåda-princip, om plogging och om "hög"intensiv träning. Brita inreder för kökscapoeira och varför tränar inte skånska pojkar egentligen? Och så lyssnarfråga: Hur hundvandrar man på fjället? Spoiler: Utan jakthund!

2019-05-23
Länk till avsnitt

#94 AVSLÖJANDE: Den är smärtornas sexleksak

Vandringen forsätter - mot toppen av Kebnekaise!!! Kalle delar med sig av allt du INTE behöver bära med dig...Brita tänker mest på mat. Dessutom - David Sundin faller för jordgubbstricket, hälften fysio hälften psykio, Britas gyllene kiss, magic (sex)wand och 10 dips i taget. LYSSNA!

2019-05-16
Länk till avsnitt

#93 Google: Woman Muscle Breast Milk

Vandring, vandring, vandring!! OCH Kalle timbersportar, Britas stressknep, den ENDA vardagsmotionen som ersätter träning, hejdå baby shower hej hej knark shower, bröstets anatomi och bästa GoTräningen....

 

2019-05-09
Länk till avsnitt

#92 Sex appeal som Skalle-Per!

Allt om när Kalle och Brita lever barfota stenåldersliv i skogen, flår bäver och trumljudsorienterar!!!
Och Britas finslipar sin sex appeal, springa ihjäl djur - så funkar det!, Kalle värvar medlemmar till rumpövnings-sekten, gårdsgymmet öppnar sina dörrar, dödshot som träningslösning, pickled Brita, en strid ström av godis och så bjuder svepet på ett kärt återseende.... Lyssna!

2019-04-25
Länk till avsnitt

#91 Kalle blir förbannad!!

Starka känslor väcks när Kalle smakar på idén om eco wellness. Britas känslor fan-girlar över KRIGAREN Nina Lintzén. Och så känner vi med Brita som drabbas av motsatsen till summit fever. Kalle, han drabbas av skogen där det finns tungt att bära! Och så nämns graviditet, men bara lite. Pyttelite.

2019-04-11
Länk till avsnitt

#90 PINSAM FINAL!

Idag avgörs det - vi utser vinnaren av världens pinsammaste pris! 

Inte nog med det! Vinterväsendet Brita, gynekologhataren, bra övningar post graviditet, nötknäckaren, ayrveda-riddarna och Kalle har persat i styrkelyft!!! 

2019-03-28
Länk till avsnitt

#89 Musprutt i det vilda!

Kalle blir womansplainad, Brita längtar efter svett och mer än du behöver veta om skaljackor...och Gore-Tex...och tät, vävd bomull.
Och bidragen till PINSAMT PÅ GYMMET haglar in! Muspruttar, flygande kettlebells och löpbands-misär. Träningsvärk av skratt utlovas!

2019-03-21
Länk till avsnitt

#88 Pinsammast på gymmet

Vad är det pinsammaste som kan hända på gymmet? Det får du veta idag!

Och så svaras det på lyssnarfrågor, lyssnarfrågor och ännu mer lyssnarfrågor. Dessutom kommer Kalle ut som stretchförnekare och Brita har konversationer med random människor på tåg...ja, du får helt enkelt lyssna!

2019-03-14
Länk till avsnitt

#87 Skaffa barn är en multisport

Kalle tar hänsyn till andras träningsmål, sa ingen någonsin. Man blir en bättre människa om man chillar lite, sa Brita.
OCH - så långt går Kalle med 100 kg, det är världens friskaste land, löprundan genom Iran, adventure race vs. avkomma, (b)kändisarna på Vasaloppet och träning leder till bättre sexliv, småbarn leder till....

2019-03-07
Länk till avsnitt

#86 Gråt, bråk & dåliga (längd)nyheter

Förbered dig på känslostorm!

Förbannad på Öppet Spår, förbannad Yoga, bråk med Tomateva OCH gråtfest. Dessutom: "Du kan ta rumpan ur hockey, men inte hockey ur rumpan", Vasa-bajsarna, Brita armhäver live och Kalle impas av frugans löpsteg!

2019-02-28
Länk till avsnitt

#85 BRITA ÄR GRAVID!!!...

...men vem är pappan?!

OCH (utöver att Brita har glömt hur man gravidtränar) så bjuds det på: Kalifornienresan, hippieliv vs. fitnessliv, crossfit för skinkorna, ska man mata sitt psyke eller sin kropp?, funkar röven funkar resten, människorna bakom Kalle ?Superkroppen? Wahlström, köpa en ko för 6000?, stopping strength och HALLELUJA för miniband!

2019-02-21
Länk till avsnitt

#84 "Du är bara så stark som ditt grepp"

  I veckans avsnitt! Hör mer än du vill om Köttdieten - the dark side. Och om Kalles lågpunkt i livet, Bajshaus, att leva som JLo, godisbolaget, att greppa greppstyrka och Britas Karl-Alfred hand. Dessutom: Lyssnarfråga där lyssnare svarar på egen fråga, och checkar du av doktorns må bra lista?? LYSSNA!
2019-02-07
Länk till avsnitt

#83 Bantning vs. muskler

Köttigt avsnitt!

Kalle blir utskälld - Phoebe & Joey löser problemet, Kalle faller för placebo, Britas snowracer-träning, bantning vs. muskler, Britas häng-hat, barn(tränings)uppfostran och bäst av allt...update från träningskompisarna! BON APPÉTIT!!

2019-01-31
Länk till avsnitt

#82 Hur hanterar man kroppsångest?

Äntligen ? Brita har blivit med gym! Men hur starkt startar hon?
Dessutom: Vinteröverlevnads-inspiration, detoxvetenskap, klimatkompensera Kalles köttexperiment, skrattgaranti, kroppens uppgift* och...blir det något Vasalopp? LYSSNA!!!

 

*INTE att passa i ett par jeans!

2019-01-24
Länk till avsnitt

#81 Minsta motståndets lag

På menyn efter juluppehållet: Träningsslampan Brita letar efter ?the one?, Kalle kicksöker sönder sig, första gången med gymmet, Brita nyårs-preachar, Instagramtränarna vs. Kalle och om att trotsa nej-nej-nej:et.

2019-01-17
Länk till avsnitt

#80 TIPS SPECIAL: De bästa träningsklapparna!

Hejdå alla andra julklappar ? vi listar de bästa!
Dessutom: Kalles nyårslöfte, Britas (spontana) nyårlöfte, apokalypsträning, den stolta 50-tals hållningen, överraskande träningsorgasm, starta starkt med starting strength och så sneglar vi mot dips-året 2019.

Skicka ditt tränings-nyårslöfte till [email protected] så ökar chansen att det lyckas.

2018-12-20
Länk till avsnitt

#79 En nybörjares guide till marklyftet!

Träna med Brita och Kalle för dyra pengar (och för Musikhjälpen)! Snusk på gymet, Britas vakna rumpa, Kalles sömniga arm-hand, silverfoxen Rami Shaaban, marklyftsmål för newbies och träna som amerikanska soldater!

Allt detta och lite till i veckans avsnitt - lyssna!!!

 

 

2018-12-13
Länk till avsnitt

#78 Gisslandramat med Britas ex

Brita drabbas av Yoga, den svaga rumpan, kettlebell-chakrat, runkfördelar, lösa korsord med kroppen, Kalle jagar och Brita BLIR jagad...av sitt ex. Och lyssnarfrågor!!

 

2018-12-05
Länk till avsnitt

#77 Fördelen med dåliga kompisar

EXTRA EXTRA! Vi avslöjar hemligheten för att våga sig på ny läskig träning, Kalles fysiska ålder och fördelen med dåliga kompisar. Och så löser Kalle och Brita det stora konditionsproblemet...

2018-11-29
Länk till avsnitt

#76 Gruppträning ? den nya puben!

Brita och Kalle längtar mer och mer efter det kollektiva livet: Föreningsliv, gruppträning och drömmen om sekten på den nya bondgården! Och så hör du om Britas inre tonåring som tjejskateat, och hur Kalle sågar hälsotrender som inte ens kommit!

 

2018-11-15
Länk till avsnitt

#75 Kött, sås och potatis-dieten!

Okej det blir mycket om muskler! Mer specifikt - vad som hjälper när de är nytränade. Dessutom får Kalle en icke-muskelrelaterad utmaning och så lär du dig tänka rätt när musklerna inte vill lika mycket som hjärnan. Och Brita avslöjar vilken som är den bästa dieten (OBS inte avsnittsnamnet)!

2018-11-08
Länk till avsnitt

#74 Kalle kryper till korset

I dagens avsnitt hör du från lyssnaren som har träffats av Amors (Kalles) kärlekspilar, från lyssnaren som får Kalle att tänka om och tänka rätt och från lyssnaren som vill klara Vasaloppet. Och så har Brita tränat - självmant?! 

2018-11-01
Länk till avsnitt

#73 Runka på jobbet

Vi svarar på lyssnarfrågor t ex allt du någonsin undrat om multisportstävlingsutrustning, och så pratar vi clickbates och allt är sådär mysigt som det bara är i I nöd och lyft. 

2018-10-18
Länk till avsnitt

#72 Lidingöloppet!

Undrar du - om Kalle klarar klassikern? Varför Brita aldrig skulle genomlida ett jättelopp? Och hur du kan rädda din relation genom en simpel övning på 10 minuter?
Bra, för allt det får du svar på i veckans avsnitt. LYSSNA!

2018-10-04
Länk till avsnitt

#71 Lärdomar från Kalle och Britas sex liv

Om träningsvärk from hell, Kalles marklyftsform och äggstra bra hälsonyheter! Och tankar om Lesbos, vad Kalle och Brita IRL lärt sig av Kalle och Brita på teve och så lackar Brita på snälla nät-troll. LYSSNA!

2018-09-27
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #70 BRITA MARKLYFTSUTMANAR!

Vad är bäst - att träna som Mark Wahlberg, eller bara i 13 minuter? Och klarar Brita marklyftsutmaningen? Och hur ska Kalle klara Lidingöloppet??? Så mycket frågor! Men också lite prayer time...  

2018-09-20
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #69 Kom igång efter sommarens ?aktiva vila?

Brita och Kalle lär dig varför tennis förlänger livet, och hur du somnar på två minuter. Dessutom: Så kommer du igång med träningen - varför inte testa *trumvirvel* MARKLYFTSUTMANINGEN?!

2018-09-13
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #68 Bästa sättet att lunchträna!

Kalles ben är felinställda och Brita peppar inför årets osportsliga högtid. Och så lyssnarfrågor; Lunchträning på jobbet, mamma till gymmet och roligt flås!

 

2018-08-30
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #67 Träna i sex dygn

Kalle berättar allt om när han i förra veckan deltog i multisportloppet Nordic Island Adventure Race. Sex dygn springa, cykla, paddla och simma från stockholm till åbo. I FINLAND!

2018-08-22
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #66 Vansbrosim

Kalle har simmat Vansbro, multisport, rekord, timmerstugor, Tilde de Paula och träningsvärk i tummen. Och så mycket, mycket mer!! Lyssna!

2018-07-11
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #65 VÄTTERNRUNDAN EXTRAVAGANZA!!

ALLT om Kalles Vätternrunda!! Hallucinationerna, specialglasögonen, VÄGGEN, klungan, kändisarna, folkfesten, stämningen och den förrädiska lasagnen... Lyssna!!

2018-06-21
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #64 Kabojsare

Allt om cowboys, skavsår i röven, ömmande sittben, ridning som träningsform, Vätternrundan, rulltrappshat, Petterhat och swimrunkärlek. Lyssna!!

2018-06-14
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #63 Magbacill surprise!

Kalle och Brita på Lofoten. Och så multisport, Mauretansk överraskning, sjösjuka, repellering, topptur, surf, kiss med stjärt och så några torskar. Just ja! FMTK-Lina på gravidträningsfråga. LYSSNA!

2018-06-07
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #62 Gråtavsnittet

Brita i Mauretanien, Kalle ska börja gilla överraskningar och så svarar FMTK-Lina på hur en fixar onda axlar. Just ja! Och så avslöjas det vad Kalles och Britas nya tv-program kommer handla om. Lyssna!! 

2018-05-31
Länk till avsnitt

I nöd och lyft # 61 På alla fyra på gymmet

Kalles rasar mot Stockholms infrastruktur, Brita spanar på knarkvärlden, Kalle rasar mot burpeesrekord och så håller Brita på att rasera äktenskapet. JUST JA!! Och så utses vinnare i FMTK-tävlingen! Lyssna!! 

2018-05-24
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #60 Cykelkaos

Kalle försöker bli en cykelperson och Brita försöker bli en träningsperson. Brita får panik av crossfitvärlden, Kalle får panik av cykelsadeln och så svaras det på frågor om träniningsvärk, snatchar och vilken öl som passar bäst till träning. JUST JA! Och så testas det FMTK-pass. Lyssna!!

2018-05-16
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #59 Kalles laboratorium

Kalle gör ett sjukt avancerat konditionstest, Brita får veta att hon är förlamad, FMTK-Lina svarar på hur man hanterar smärta vid löpning, Brita blir räddad av en bodylotion och så blir det veckans lista, såklart! JUST DET JA! Och så får Brita äntligen sin present! Eller?

2018-05-10
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #58 Frågor frågor frågor

Lyssnarfrågeavsnitt!! Allt om utegym, fjällen, svaga axlar, valpar, löpträning, feminism och hur du gör för att lyfta sin egen kroppsvikt. Just ja!! Dessutom lyckas Kalle och Brita undvika bråk och sen avslöjar Brita att hon ABSOLUT inte kan ta en komplimang. Å så tipsar Kalle om hur du tränar röven med FMTK-appen. Kul!

2018-05-03
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #57 Allergisk mot min egen svett?

Vätternrundor, bröstryggar, lådcyklar, semsterträningar, timmerstugor, ryckar, stötar och superbrist på beröm. JUST JA! Kalle håller i veckans lista!! Lyssna?

2018-04-26
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #56 Strid i bebyggelse

Allt om religiösa dieter, Britas snatchar, Kalles ledbesvär och Britas träningsnarkomani. Just ja!! Och så åker Kalle och Brita till Skövde och testar krig!! LYSSNA?!

2018-04-19
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #55 VILDA FARLIGA DÖDLIGA DJUR!!!

Brita har varit i Los Angeles. Hon har vandrat (?), tränat (?), festat (?). Och så har Kalle har tränat med främlingar i garaget. Just ja! Och så svarar FMTK-Lina vilken som är världshistoriens bästa övning. KUL!

2018-04-12
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #54 Kändnaken!? Nakenkänd!?

Om att lära sig simma, om lila hängsel-täckbyxor, om Britas eventuella utmaning och om Britas eventuella present. Och så tränar Brita FMTK-passet Blötdjuret!!! Lyssna!!!

2018-04-05
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #53 Britas UTMANING!!! Kalles PRESENT?!?!

Brita testar gym, testar Blötdjuret och analyserar träningstrender 2018. Och så har Kalle simmat, intervjuat FMTK-äventyraren Jonathan och gjort HELT sjuka snatch-test. Och så lite hur en får barn att träna. KUL!! HALLÅ!!! LYSSNA???

2018-03-29
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #52 Blötdjuret

Brita djupdyker i gymvärlden och utvärderar ALLT, Kalle har blivit emot trädfällning?!? Sedan har Brita lärt sig jerk och NÅGON har varit med en massa kändisar på improvisationsteater! LYSSNA!!!

2018-03-22
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #51 BRITAS VASALOPP!!!!!

Allt, allt, allt om Britas Vasalopp!! Och så ALLT om mentala hinder, Vasaloppsfotografer, frierier och hur det är att tappa peppen. JUST JA!!! Och sedan är Kalle är i Skövde och testar militärens fälttest - 2 km med full stridsutrustning. Kommer Kalle att klara kraven?!?! VA? Lyssna!!!

2018-03-14
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #50 90 kilometer glidvalla

Kalle och Brita har åkt Vasaloppet! Kalle tar samma valla som sin tuffaste kompis, har värdelös teknik, hatar SkiErg och tappar bort sina kompisar. Och så åker Kalle till Skaraborgs regemente P4 för att träffa FMTK-Lina. Mycket Kalle, helt enkelt. Lyssna!

2018-03-08
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #49 KÖLDCHOCK!!!

Kalle och Brita poddar från fjällen! Prat om skräck, nutritionister, köldexperter och VASALOPPET. Och så veckans lista, såklart!

2018-03-01
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #48 Peter Jihde-bråket

Brita tipsar om hur huvudet kan fixa kroppen, Kalle har blivit galen (på riktigt galen) och så en lyssnarfråga hur Kalle och Brita gör med middagsmaten hemma. Och så ringer Kalle upp FMTK-Lina med ett kroppsproblem. Just ja! Det blir liiite om Vasloppet också. LYSSNA!!

2018-02-21
Länk till avsnitt

I nöd och lyft #47 Ass activation

Kalle har tränat skidor, Brita har aktiverat rumpan, Essa skämmer ut familjen och så Vasaloppet, såklart. Just ja! Och så ringer Kalle en lärare som använder FMTK-appen på sina elever. KUL!

2018-02-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.