Sveriges 100 mest populära podcasts

HSP-PODDEN

HSP-PODDEN

Får du höra att du "är överkänslig", "analyserar för mycket" eller klipper du bort alla kliande lappar i kläderna? Kanske tillhör du de 15-20% av jordens befolkning som kallas för HSP - Highly Sensitive Person? Här får du höra intervjuer med intressanta människor som berättar om sin syn på personlighetsdraget.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hsppodden.podbean.com

Avsnitt

HSP #16 Julia Alfrida

HSP och HBTQ - Julia har haft en uppväxt med psykisk ohälsa men har nu landat stark i sig själv. Rich - hennes bidrag i Mello 2021 berättar hennes historia.

2021-02-04
Länk till avsnitt

HSP#15 Tina Lee

Om känslorna som navigationssystem i livet och om en metod för att hantera "osanna" eller undertryckta känslor - EFT/Tapping/Knackning.

2021-01-31
Länk till avsnitt

HSP#14 Pia Rockström

"Det sensitiva ledarskapet" är Pias andra bok och handlar om att leda med känsla och inkännande och om hur de ledare hon intervjuat i sin bok hittat sin väg till hållbar balans mellan ledarskap och återhämtning. 

2020-09-21
Länk till avsnitt

HSP #13 Charlotta Lagerberg-Thunes

Hon är aktuell med den skönlitteräraboken "Orkidébarnet" om en högkänslig flickas liv och blev utnämnd till 2017 års driftigaste HSP. Socialarbetaren som blev utbränd men som övervann sina egna hinder och berg och idag är författare och föreläsare. 

2018-09-16
Länk till avsnitt

HSP #12 Sarah Nilsson

Skådespelare och mångsysslare med egen föreställning om högkänslighet med samma namn som sin blogg: https://forsensibeltbegavade.com/

2017-11-25
Länk till avsnitt

HSP #11 Katrin Sandberg - Storycoachen

Katrin grundade Sveriges största nätverk för kvinnor. När energin dalade hoppade hon av utan att veta något om nästa steg. Hon utvecklade en metod för att finna sina drivkrafter, skrev en bok om det och nu säljer hon sina tjänster till andra. Hon är inte högkänslig men har något att förmedla - hur du hittar dina egna drivkrafter i din egen livsberättelse.

2017-11-09
Länk till avsnitt

HSP #10 Anna Hass

Tema särskilt begåvade barn: Anna Hass skriver bloggen glimrandeglimtar.blogspot.com om kommunikation och särskild begåvning. Genom sin kamp för att få anpassningar för sina särskilt begåvade barn och genom sitt engagemang i Filurum har hon byggt upp en bank av erfarenheter som hon delar med sig av i sin blogg och i detta avsnitt. 

2017-10-11
Länk till avsnitt

HSP #9 Doris Dahlin

Doris Dahlin har skrivit HSP-succén "Drunkna inte i dina känslor" tillsammans med Maggan Hägglund. Nu har de släppt en ny bok om att sätta gränser. 

2017-09-20
Länk till avsnitt

HSP #8 Regina Lund

Skådespelare, artist, konstnär, mångbegåvad och ständigt i strålkastarljuset. Dessutom kritiserad för att hon gått sin egen väg. Hur hanterar man det som högkänslig?

2017-09-03
Länk till avsnitt

HSP #7 Anita Kullander

Anita Kullander har arbetat i 25 år som skolpsykolog. När hon flyttade till Rättvik och råkade på flera barn som vägrade gå till skolan och var utan kompisar förstod hon att de var särskilt begåvade. Hon skapade sammankomster för de här barnen och ur det föddes nätverket för föräldrar till särskilt begåvade barn - Filurum. Det verkar finnas ett samband mellan högkänslighet och särskild begåvning. 

Facebook-grupp: Filurum för alla

[email protected]

2017-06-22
Länk till avsnitt

HSP #6 Mikael Gustafsson

Grundare av websidan HSP Arena/HSP Sverige/HSP Sweden, som är en mötesplats där introverta högkänsliga kan "komma ut lite försiktigt". 

2017-06-11
Länk till avsnitt

HSP #5 Prinsessan Märtha Louise o Elisabeth Nordeng

Prinsessan Märtha Louise "hoppade av den kungliga karriären" för att starta eget tillsammans med väninnan Elisabeth Nordeng. Nu har de skrivit en bok om sina erfarenheter om att vara högkänslig som heter "Födt sensitiv". 

Övningen som nämns i podden finns på Soulspring.no. 

2017-05-25
Länk till avsnitt

HSP #4 Zandra Lundberg

Från lovande karriär på Aftonbladet till yogainstruktör på Bali, med en önskan om att alltid utvecklas och att förstå sig själv och andra. 

2017-05-13
Länk till avsnitt

HSP #3 Maggan Hägglund

Med boken "Drunkna inte i dina känslor" har Maggan visat vägen för många starksköra. Nu har hon släppt "Är du en känsloätare?" som är en bok för att bli vän med maten. 

2017-04-29
Länk till avsnitt

HSP #2 Elin Lundberg

Om HSP och anknytning med familjeterapeut och blivande psykoterapeut Elin Lundberg.

2017-04-17
Länk till avsnitt

HSP #1 Nina Eklund Tegar

Nina Eklund Tegar är först ut i HSP-podden. Specialpedagog och tidigare ordförande i Sveriges förening för högkänsliga. Vi samtalar bl.a. om föreningens filmprojekt, Ninas masteruppsats om högkänsliga barn, ableism, 9 typer av högkänslighet, samband med särskild begåvning, och Ninas tips för att "landa som högkänslig".

2017-04-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.