Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

The Life Coach

The Life Coach

En podcast inom Självhjälp, personlig utveckling, hälsa och coaching vars syfte är att fylla ditt liv med mer meningsfullhet genom ett ökat medvetande om varför du tänker, känner och agerar som du gör! Mitt namn är Jacob Hellberg och jag jobbar som Strategisk Livs Coach och mitt mål med denna podcast är att få just DIG att börja ta ansvar för ditt liv och utveckla din fulla potential! Bli den du alltid velat vara, leva det liv du alltid velat leva och att uppfylla dina innersta drömmar och målsättningar! Välkomna!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

thelifecoach.se

Avsnitt

100: 100 avsnitt på 60 min Del: 1

100: 100 avsnitt på 60 min Del: 1

Välkomna till avsnitt 100 mina vänner! I dagens avsnitt så tänkte jag, på ett enkelt och överskådligt sätt, sammanfatta det viktigaste av allt jag försökt att förmedla under de senaste 2 åren! Jag kommer gå igenom dom sakerna som jag anser är fundamentala för din mentala hälsa och ditt dagliga välbefinnande! Så det här, och de kommande två avsnitten, är avsnitt ni inte vill missa! Tack för att ni varit med mig så här långt och varmt välkommen till avsnitt 100!

2019-03-18
Länk till avsnitt

099: Rutiner Del: 3

099: Rutiner Del: 3

I sista delen om rutiner så kommer jag gå igenom olika vanor som man kan lägga till i sin dagliga rutin, för att optimera både kropp, sinne och själ! Jag kommer erbjuda en påse med gott och blandat av saker att välja emellan. Nånting som fungerar optimalt för mig behöver inte nödvändigtvis fungera optimalt för dig, därför har jag valt att presentera olika alternativ så du själv kan testa dig fram till den rutinen som funkar bäst för dig! Välkommen!

2019-03-11
Länk till avsnitt

098: Rutiner Del: 2

098: Rutiner Del: 2

I del 2 om rutiner så ska jag bland annat prata mer om en rutin som jag själv använde mig av då jag var i extremt behov av att försätta mig själv i ett, för stunden önskvärt, känslomässigt tillstånd! För att ändra vårt liv, måste vi ändra våra rutiner! Välkomna till del 2!

2019-03-04
Länk till avsnitt

097: Rutiner Del: 1

097: Rutiner Del: 1 "Våra dagar är vårt liv i miniatyr". Större delen av allt det du gjorde, kände och tänkte igår, kommer du göra, känna och tänka idag. Varje minut, timma och dag i vårt liv är uppbyggt av rutiner. Så för att förändra vårt liv, så måste vi förändra våra rutiner. I första avsnittet ska vi prata mer om rutiner generellt, vad dom är, varför vi har dom och hur vi påverkas av dom. Välkomna!

2019-02-25
Länk till avsnitt

096: Stress Del: 2

096: Stress Del: 2 Idag är det dags att gå igenom vilka känslotillstånd som kännetecknar respektive stressrespons, samt vad vi ska, och INTE ska, göra när vi vill hjälpa en annan person att lugna ner sig när reptilhjärnan tagit över...

2019-02-18
Länk till avsnitt

095: Stress Del: 1

095: Stress Del: 1

I den första delen av två, om stress, så ska vi prata om vad stress är, hur det påverkar oss och vilka de 3 olika stressresponserna är. I nästa avsnitt ska vi prata om hur vi identifierar vilken respons vi tenderar att ta till när vi står inför ett uppfattat hot, samt hur du hjälper ANDRA som är i ett stressat tillstånd att "lugna ner sig".. Välkomna!

2019-02-11
Länk till avsnitt

094: Sätt ett "tema" för dina mål!

094: Sätt ett "tema" för dina mål!

För att vi ska nå våra mål så måste vi agera på ett visst sätt. Och för att agera på ett visst sätt måste vi befinna oss i rätt känslomässigt tillstånd. Och för att uppnå vårt önskade känslomässiga tillstånd så måste vi tänka och fokusera på ett visst sätt. Och för att fokusera och tänka rätt, så måste vi få med vårt undermedvetna på noterna!! Idag delar jag med mig av ett knep för att göra just det, och det handlar om att hitta ett "tema" för det du vill uppnå! Välkomna!

2019-02-04
Länk till avsnitt

093: "Baklänges-Lagen"

093: "Baklänges-Lagen"

Baklänges-lagen. Idag ska vi prata om hur strävan efter en positiv upplevelse i själva verket blir en negativ upplevelse, medans acceptansen av en negativ upplevelse i själva verket blir en positiv upplevelse! Det låter motsägelsefullt, men ju mer vi jagar ett positivt känslotillstånd, ju sämre finns det faktiskt risk att vi kommer må..

2019-01-28
Länk till avsnitt

092: Varför du måste bestämma dig, på RIKTIGT.

092: Varför du måste bestämma dig, på RIKTIGT.

Idag ska vi prata om skillnaden mellan att bestämma sig, och att verkligen BESTÄMMA SIG. Inte förens vårt undermedvetna ligger helt i linje med vårt medvetna, kommer en riktig förändring bli möjlig och hållbar. Välkomna.

2019-01-21
Länk till avsnitt

091: "Krossa hindren som står mellan dig och dina drömmar!

091: "Krossa hindren som står mellan dig och dina drömmar!"

Den 23-24 mars är det dags för helgen som kommer förändra ditt liv! Det kommer vara en helg i förändringens tecken. Tillsammans med min gode vän och kollega Michael Björk, aka Coach Mike, så kommer vi, tillsammans, en gång för alla, krossa det som håller oss tillbaka från att uppnå våra drömmar i livet! I facebook gruppen och på hemsidan, under dagens avsnitt, så hittar ni mer information relaterat till denna helg och detta avsnitt! Välkomna!

2019-01-14
Länk till avsnitt

090: Vad sägs om att starta året så här?

090: Vad sägs om att starta året så här?

Hoppas ni haft en fin första vecka på 2019! Jag tänkte ge er lite tips på hur ni kan göra 2019 till det överlägset bästa året någonsin! Välkomna så berättar jag mer!

2019-01-07
Länk till avsnitt

089: Gott Nytt År!

089: Gott Nytt År!

2018 och allt vad det innebar är över mina vänner, och 2019 öppnar upp för sina OÄNDLIGA möjligheter! Vissa känner dock inte samma entusiasm inför ett nytt år och dess potentiella möjligheter. Vissa känner sig fast i livet.. Som om det inte finns varken alternativ eller möjligheter till förbättring. MEN jag vill med dagens avsnitt hävda att det inte är sant! Vi är ALDRIG fast i livet, ALDRIG! 2019 är som ett oskrivet blad! Fyll det med det du VILL ska stå där! Gott nytt år!

2018-12-31
Länk till avsnitt

088: God Jul!

088: God Jul!

God Jul kära vänner!! Idag ska vi prata lite om känslorna som infinner sig denna dag på året.. Goda som onda.. Vissa hatar den, andra älskar den och för några är det som vilken annan dag som helst.. Men beror det på julen i sig, eller på något annat.....?

2018-12-24
Länk till avsnitt

087: Allt sker av en mening..

087: Allt sker av en mening..

Idag ska vi prata om vikten av acceptans inför det som skett, och kraften bakom förmågan att förlika sig med konceptet att "allt sker av en mening". Välkomna.

2018-12-17
Länk till avsnitt

086: "The Impostor Syndrome"

086: "The Impostor Syndrome"

Alla har vi nån gång upplevt det, alla har vi nån gång känt känslan.. Känslan av att inte vara lika bra och kompetent som andra människor uppfattar oss, och rädslan för att bli avslöjad och påkommen.. "The Imposter Syndrome". Men vad beror detta på och finns det något vi kan göra åt det..? Såklart det finns! Häng med så berättar jag mer!

2018-12-10
Länk till avsnitt

085: 5 steg till en bättre självbild.

085: 5 steg till en bättre självbild.

Vår självbild är lika avgörande för hur vi uppfattar världen, och för vem vi framställer oss att vara, som våra övertygelser. Om vi TROR att vi är på ett visst sätt, så kommer vi VARA på detta sättet, oavsett potentialen och förmågorna vi besitter. Vi behöver helt enkelt låsa upp dörren till vår sanna potential, för att leva livet vi förtjänar, och det gör vi bland annat genom att förbättra vår självbild!

2018-12-03
Länk till avsnitt

084: Hur mäter man personlig utveckling

084: Hur mäter man personlig utveckling

Personlig utveckling är något som tyvärr inte går att mäta i någon specifik enhet, så som cm, minuter, kilon eller kronor. Och generellt kan det kännas lite frustrerande när man inte kan se tydliga tecken på framsteg.. Men det finns sätt att se och mäta framstegen på! Idag ska berätta jag hur!

2018-11-26
Länk till avsnitt

BONUS: Black Friday

BONUS: Black Friday

Det spelar ingen roll hur billigt någonting är, för behöver du det inte, så är det ändå inte en bra deal..! Behöver du coaching? Svara på dagens fråga så vet du.

2018-11-21
Länk till avsnitt

083: Rädsla för andras åsikter.

083: Rädsla för andras åsikter.

Idag ska vi förhoppningsvis, en gång för alla, slå hål på betydelsen av andra människors åsikter! Jag har pratat om det förr, men det är värt att ta upp igen! Låt inte rädslan av vad andra ska tycka och tänka om dig, hålla dig tillbaka från att leva ett fulltaligt liv!!

2018-11-19
Länk till avsnitt

082: Inga fler ursäkter!

082: Inga fler ursäkter!

Idag ska vi prata ursäkter! Mer ofta än sällan hittar vi ursäkter för varför vi inte behöver träna, varför vi inte måste sluta röka, varför vi faktiskt har rätt till att ta den där bullen till kaffet varje dag eller varför vi är för gamla, dåliga, unga eller fattiga för att ge oss efter den där drömmen som vi haft så länge. Men varför väljer vi att hitta på ursäkter för sånt som vi VET är bra för oss..?? Och hur gör vi för att sluta med det?? DET ska vi gå igenom idag! Jag har även skapat ett verktyg: "Inga fler ursäkter" som ni hittar i facebookgruppen! Välkomna!

2018-11-12
Länk till avsnitt

081: Kraften av att skriva dagbok

081: Kraften av att skriva dagbok

Det finns ingen mer kraftfull metod att samla dina tankar, öka din känslomässiga medvetenhet och fylla ditt liv med mer lycka och tacksamhet, än att för dagbok!! Men för att dagboksskrivande, eller "Journaling" ska ha önskvärd effekt, så krävs det att det utformas på ett speciellt sätt. Idag ska jag berätta om dom positiva effekterna av effektiv dagboksskrivning och även HUR man bör föra dagbok för att det ska vara så kraftfullt och effektivt som möjligt!

2018-11-05
Länk till avsnitt

080: Tänk på vad du frågar efter..

080: Tänk på vad du frågar efter..

Ni vet ju vid det här laget att frågorna vi ställer andra, och oss själva, är avgörande för var vår fokus ska hamna och därmed hur vi kommer må som ett resultat av det. Men idag ska jag dyka lite djupare på riskerna med att fråga, framförallt, våra barn om sånt som VI går runt och oroar oss för, gällande våra barn. När vi ställer frågor, av ren omtanke, som grundar sig i oro, så kan konsekvenserna bli allt annat än positiva.. Välkomna så berättar jag mer.

2018-10-29
Länk till avsnitt

079: 5 tips för ett lyckligare liv

079: 5 tips för ett lyckligare liv

Idag ska vi prata lycka! Lycka är en känsla som är extremt subjektiv. Det som gör mig lycklig, kan lämna dig helt oberörd och vice versa. Men det finns ändå vissa faktorer som är genomgripande och fundamentala, oavsett omständighet vi står inför i livet. Idag ska jag gå igenom dom fem tips som jag anser är avgörande för att öka graden av lycka i våra liv!

2018-10-22
Länk till avsnitt

078: 24-timmars utmaningen

078: 24-timmars utmaningen.

Idag ska jag utmana er! Det är en utmaning i känslomässig kontroll och emotionell medvetenhet! Är ni på..?

2018-10-15
Länk till avsnitt

077: Hur hjälper man någon att förändras?

077: Hur hjälper man någon att förändras?

Idag ska vi prata om hur man hjälper någon att förändras, som kanske inte "på riktigt" VILL förändras.. Det är nämligen möjligt att ha en medveten intention om att vilja förändras, men samtidigt ha ett djupt inre motstånd till att förändras.. Många gånger ser VI behovet av förändring i andra människor, men vad kan vi göra för att faktiskt hjälpa dom med detta.. Det och mycket mer går vi igenom i dag!

2018-10-08
Länk till avsnitt

BONUS: Har du bestämt dig?

BONUS: Har du bestämt dig?

Skulle du vilja du göra en förändring inom något område i ditt liv? Skulle du vilja du lära dig ta kontrollen över dina känslor? Skulle du vilja sluta röka, få bättre självkänsla, bli gladare, gå ner i vikt, bli mindre stressad eller skulle du vilja sluta bry dig om vad andra tycker och tänker om dig? Då är det här avsnittet INTE för dig! Det här avsnittet är för dig som har BESTÄMT dig för att göra en förändring i ditt liv!! Det här är för dig som har BESTÄMT dig för att äntligen återta den känslomässiga kontrollen och göra det som krävs för att uppnå de förändringar i ditt liv som du har BESTÄMT dig för att göra!!! Välkomna!

2018-10-03
Länk till avsnitt

076: Perfektionism. Del: 2

076: Perfektionism. Del: 2

I förra avsnittet gick vi igenom vad perfektionism är, varför vi blir perfektionister och hur vi påverkas av att vara perfektionister. Idag är det dags att fokusera på lösningen istället för problemet! Så idag ska vi gå igenom vad vi faktiskt kan GÖRA för att släppa lite på våra höga krav och förväntningar, på både oss själva och andra.

2018-10-01
Länk till avsnitt

075: Perfektionism. Del: 1

075: Perfektionism. Del: 1

Vad innebär det egentligen att vara perfektionist..? Hur påverkar det oss egentligen? Hur påverkar det våra känslor, vår kreativitet, vår produktivitet och vår förmåga att leda och delegera? Finns det några fördelar med att vara perfektionist eller är det odelat negativt..? Frågorna är många men svaren är desto fler! Välkomna till del 1 av 2 i ämnet Perfektionism!

2018-09-24
Länk till avsnitt

074: Risken med att behandla andra som man vill bli behandlad själv...

074: Risken med att behandla andra som man vill bli behandlad själv...

Vi har alla hört den gyllene regeln: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad". Men idag ska vi gå igenom varför detta inte alltid är rätt väg att gå. Många gånger kan det till och med vara HELT FEL väg att gå... Häng med så berättar jag mer!

2018-09-17
Länk till avsnitt

073: Förvänta dig inte för mycket...

073: Förvänta dig inte för mycket...

Idag ska vi prata förväntningar! Förväntningar på andra människor och på hur saker och ting ska vara, kan ställa till det för oss.. Förväntningar kan lämna oss besvikna, ledsna, upprörda, irriterade, frustrerade och uppgivna.. Och utan förväntningar så kan vi aldrig bli besvikna! Så, betyder det då att vi aldrig ska förvänta oss nånting?? Ja, faktiskt..! Men häng med så ska jag förklara mer exakt hur jag menar och vad vi kan göra istället!

2018-09-10
Länk till avsnitt

072: ?Jag lät reptilhjärnan ta över..?

072: ?Jag lät reptilhjärnan ta över..?

Ibland faller även jag såklart offer för reptilhjärnan och låter dom negativa tankarna ta över mig helt.. Det hände senast i förra veckan. Idag berättar jag vad som hände och hur jag lät det påverka mig genom betydelsen jag gav det.

2018-09-03
Länk till avsnitt

071: Den känslomässiga ekvationen. Del 2

071: Den känslomässiga ekvationen.

Del 2 I del 1 repeterade vi sambandet mellan tankar och känslor, idag ska vi dyka direkt på den matematiska formeln för vårt känslomässiga tillstånd! Ja, det är korrekt, det finns en formel som räknar ut vårt känslomässiga tillstånd! Den lyder som följer: O + T = K samt O + X = K Vad detta innebär förklarar jag i detalj i dagens avsnitt! Välkomna!

2018-08-27
Länk till avsnitt

070: Den känslomässiga ekvationen. Del 1

070: Den känslomässiga Ekvationen Del 1.

Varmt välkomna tillbaka! Vore det inte både skönt och praktiskt om det fanns en matematisk formel som kunde räkna ut hur vi kommer känna i olika tänkbara situationer..? Det tycker jag med! Och just därför tänkte jag inleda hösten med att ge er formeln för just det! "Den känslomässiga ekvationen"! I den första delen av två så kommer vi kort repetera sambandet mellan omständigheter, tankar och känslor. För att sen komma in på den matematiska uträkningen av det hela!

2018-08-20
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Vägen framåt"

Sommarcitat: "Vägen framåt"

Det har handlat nästan uteslutande om förändring under den här lilla serien av citat i sommar. Vi knyter ihop säcken med ett citat som handlar om vilken väg att välja här ifrån och framåt. Ska vi välja vägen som ser lätt ut, eller den som ser svår ut...? Spoiler alert: Låt er ej luras...

2018-08-13
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Handling och skuld"

Sommarcitat: "Handling och skuld"

Näst sista citatet den här sommaren, sen kör vi igång som vanligt igen! Idag ska det handla om ansvar, handling och att skylla ifrån sig! Det blir kort och koncist! Ni finner mängder av liknande citat på min Instagram-sida @_the_life_coach_ Vi ses där!

2018-08-10
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Ansvar"

Sommarcitat: "Ansvar"

Temat senaste gångerna har varit förändring, och vi fortsätter på det spåret, för idag ska vi prata om en annan nyckel till förändring, nämligen ansvar!

2018-08-06
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Förändring"

Sommarcitat: "Förändring"

I förra avsnittet talade jag om medvetenhet, och medvetenhet är en av de främsta nycklarna när det handlar om förändring, och förändring är just det det handlar om idag! Välkomna!

2018-08-03
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Medvetenhet"

Sommarcitat: "Medvetenhet"

Idag ska citatet handla om en av de främsta nycklarna till all typ av förändring, nämligen medvetenhet!! Varmt välkomna!

2018-07-30
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Övertygelser"

Sommarcitat: "Övertygelser"

Övertygelser är en av de undermedvetna krafter som påverkar oss allra mest i livet, så idag tillägnar vi dagens citat till just övertygelser!

2018-07-27
Länk till avsnitt

Sommarcitat: "Uppfattning"

Sommarcitat: "Uppfattning" Under ett par veckor framåt så kommer jag släppa korta avsnitt på både måndagar och fredagar, i form av tänkvärda citat. Citaten kommer kretsa kring personlig utveckling, såklart.. Det första citatet kommer handla om hur "uppfattningen" vi har om saker och ting, påverkar vår bild av verkligheten vi lever i.. Välkomna!

2018-07-23
Länk till avsnitt

069: Frågor och svar

069: Frågor och svar.

Idag ska jag svara på en fråga från en medlem i facebook gruppen. Det handlar om känslor, tankar, situationer och dess sammanhang. Kan man "bära" känslor inom sig? Varför krävs det ibland det allra minsta för att det ska bubbla över? Att försöka tänka annorlunda, är det att "kväva" känslorna? Som vanligt väldigt bra frågor! Jag hoppas på att kunna ge motsvarande bra svar! Välkomna!

2018-07-16
Länk till avsnitt

068: Varför du inte når dina mål i livet

068: Varför du inte når dina mål i livet. Idag ska jag prata om vad det är som gör att du inte når dina mål i livet, vad som gör att du inte kan sluta med ett oönskat beteende, varför du inte upplever de resultat i livet som du kanske skulle vilja ha, men inte lyckas med.. Idag ska jag helt enkelt avslöja vad som står mellan dig och dina drömmar!! Spoiler alert: Det är inte tid, pengar, kunskap, ålder eller några andra resurser....

2018-07-09
Länk till avsnitt

067: De 7 grunderna för ihållande förändring. Del 2

067: De 7 grunderna för ihållande förändring. Del 2

Idag fortsätter vi på temat "Ihållande förändring". I förra avsnittet gick vi igenom vanan och dess beståndsdelar samt vad vi kan göra för att förändra en ovana. Idag ska vi gå igenom vad som krävs för att vi ska lyckas skapa en ny vana eller förändra ett beteende, med ett lyckat och ihållande resultat som följd. Fram med papper och penna, så kör vi så det ryker!

2018-07-02
Länk till avsnitt

065: De 7 grunderna för ihållande förändring. Del: 1

De 7 grunderna för ihållande förändring. Del: 1

Idag, och nästa måndag, kommer det handla om förändring. Vi börjar med en liten repetition av vad vanor är för något, vad dom är uppbyggda av, hur dom fungerar och hur vi förändrar dom och skapar nya. Nästa vecka kommer vi dyka in djupare i de 7 faktorerna för ihållande förändring. Välkomna.

2018-06-25
Länk till avsnitt

065: Jakten på lycka

065: Jakten på lycka

I förra avsnittet pratade jag om ilska och hur vi kan använda den till vår fördel, så jag tyckte att det var passande att prata om lycka och njutning! Vi ska bl.a gå igenom ett koncept som på engelska kallas för "Hedonic Adaptation", vilket innebär att vi har en förmåga att anpassa oss till, och vänja oss vid, alla olika tillstånd i livet, oavsett om det handlar om att vinna 100 miljoner på lotto eller att bli helt eller halvt förlamad som följd av en tragisk olycka. Det och mycket mer täcker jag idag! Välkomna!

2018-06-18
Länk till avsnitt

064: Ibland är det bra att bli förbannad..

064: Ibland är det bra att bli förbannad.. Ilska. Jag är generellt ingen förespråkare för ilska, MEN, om man använder känslan av ilska på rätt sätt så kan den faktiskt vara användbar. Enligt viss forskning som gjorts så har det till och med vissa positiva fysiska effekter för personen som upplever det. Idag ska jag faktiskt gå igenom dom praktiska och fysiska fördelarna med att bli förbannad ibland, så häng med!

2018-06-11
Länk till avsnitt

063: Vår hjärna vill väl, men ibland blir det fel...

063: Vår hjärna vill väl, men ibland blir det fel.. Idag ska jag prata lite om vår hjärna, som i ett försök att vara så effektiv som möjligt, kan ställa till det för oss. Vår hjärnas strävan efter effektivitet kan leda både till missbruk och beroenden och idag ska vi gå igenom exempel på hur detta kan ske och vad det beror på.

2018-06-04
Länk till avsnitt

062: Sanningen bakom "Law Of Attraction"

062: Sanningen bakom "Law of attraction"

"Law of attraction".. Funkar det? Vad är det egentligen? Tror du på det? Frågorna kan vara många och meningarna kan gå i sär.. Är det möjligt att TÄNKA sig till 10 miljoner kr? Är det universums skyldighet att svara på det det du sänder ut i dina tankar i form av energi? Kan vi helt enkelt skapa allt vi vill i våra liv genom att bara tänka rätt? Idag ska jag ge er min tolkning på sanningen bakom law of attraction! Häng med!

2018-05-28
Länk till avsnitt

061: Vad är din historia?

061: Vad är din historia? Hur vi beskriver vårt liv, sakerna vi fokuserar på samt meningen vi ger dem, kommer vara avgörande för hur vi mår, känner, agerar och presterar. Så det är av yttersta vikt att vi ser över vår historia, alltså hur vi beskriver vårt liv. Hittar vi ursäkter och syndabockar för att vårt liv är som det är, eller tar vi eget ansvar och gör det bästa av allt livet slänger vår väg? Skillnaden är avgörande.

2018-05-21
Länk till avsnitt

060: Många bra frågor

060: Många bra frågor. Idag hade jag tänkt att svara på några väldigt bra frågor som har kommit från en lyssnare i Facebookgruppen. Det handlar till stor del om sambandet mellan våra tankar och våra känslor och hur stor förmåga vi egentligen har att styra våra egna känslor. Har du några frågor du vill att jag besvarar i ett avsnitt så skriv gärna till mig, antingen via mail: info@thelifecoach.se alt i facebookgruppen!

2018-05-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.