Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

MÅNDAG

MÅNDAG

En podd som spelas in inför publik varje måndag. Komikerna Johannes Finnlaugsson, Anton Magnusson, Petrina Solange och Armann Hreinsson pratar om saker som hänt senaste veckan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

mandag.libsyn.com/

Avsnitt

133. Vårt 12:e november

Vi fortsätter rapportera från New York, men denna gången med betydligt bättre ljud! Petrina pratar om nyheten att hon provat på olika ?ridiculous? desserter, Simon Gärdenfors har egna tankar om de stora sexförbrytardokumentärerna som alla komiker i New York skämtar om, Jofi berättar om den ovanligt värdefulla hunden ?Chicken? som är bortsprungen och Armann tar upp de omvända gränskontrollerna som Danmark ska införa.

2019-10-13
Länk till avsnitt

132. Rekord i hjärtlöshet

Vi rapporterar från New York, där Jofi berättar att hemlösa har det tufft, Petrina berättar att cyklister har det tufft, Armann berättar att gränspoliser har det tufft, och veckans gäst Simon Gärdenfors berättar att högklassig satir lever och frodas.

2019-10-06
Länk till avsnitt

131. Fesk i fetta

Petrina analyserar Centerns svängningar om omskärelse, Jofi boktipsar om killen som wallraffade som sexturist i Thailand, och veckans vikarie Eva Solér berättar vad Peter Mangs fyller sina matlådor i finkan med. Allt detta och en hyllning till Arne Weise i ett nytt avsnitt av MÅNDAG. Stötta oss gärna på patreon.com/mandag

2019-09-29
Länk till avsnitt

MÅNAD: september 2018 - Tema depression (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sextonde avsnittet av podden och släpptes i september månad 2018.

Ämnet denna gång var det peppiga ämnet DEPRESSION. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

KÖP BILJETT TILL UNDER JORD & "MALMÖ" (en ståuppföreställning) P?https://billetto.se/users/under-jord--bca1cbd4-08dc-4193-8638-8b0e9b2ba472

2019-09-27
Länk till avsnitt

130. Små kalsonger

Petrina går på djupet i ämnet blackface efter Justin Trudeaus skandal, Armann gör konstateranden gällande ufon, och Jofi har varit på bio. Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG! patreon.com/mandag

2019-09-22
Länk till avsnitt

129. Fastnat i brallspåret

Jofi kollar närmare på 40-talistgubben som gav sin arm till krokodilerna på Skansen, veckans vikarie Tina Bergérus djupdyker i mäns psykiska ohälsa apropå en avliden sångare, och Armann analyserar förslaget om söndagsöppet på Systembolaget. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.

2019-09-15
Länk till avsnitt

128. Både lätt och svårt

I veckans avsnitt vikarierar ingen annan än Simon "Chippen" Svensson!

Armann pratar om advokatskjutningen på Kungsholmen, Chippen reagerar på Margot Wallströms uppsägning och Petrina tar oss igenom den stora rymningen från förvaret i Märsta! Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-09-08
Länk till avsnitt

127. Ingen i Filipstad kan läsa

I detta avsnittet besöker Måndagsgänget Lund Comedy Festival och gästas av ingen annan än Carl Stanley!

Jofi går som vanligt på annan ort igenom den lokala nyhetsblaskan - i detta fallet festivalprogrammet för Lund Comedy Festival, Petrina reagerar på Stefan Löfvéns uttalanden efter dödsskjutningarna i Malmö och uppåt landet, Carl undrar vad nedläggning av Arbetsförmedlingskontor i skånska landsbygden egentligen kommer ha för betydelse där och Armann ifrågasätter om läget i Filipstad är så illa som Uppdrag Granskning vill få det till. Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG! patreon.com/mandag

2019-09-01
Länk till avsnitt

MÅNAD: augusti 2018 - Tema brott & knark (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det femtonde avsnittet av podden och släpptes i augusti månad 2018.

Ämnet denna gång var BROTT & KNARK. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

2019-08-28
Länk till avsnitt

126. Lajkraket i Bjuv

Jofi funderar på Donald Trumps önskan att köpa Grönland, Armann är besviken på den annars så tuffa Hanif Bali, och Petrina rapporterar från ett brinnande Amazonas. Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG! patreon.com/mandag

2019-08-25
Länk till avsnitt

125. Rösta med näsan

I avsnitt 125 bjuder veckans vikarie Henrik Mattisson på sina tankar kring den nya satsningen mot narkotika.
Petrina är besviken på hur Malmö fördelar folkets skattepengar. Johannes ger oss vad kidzen gillar inom svensk hiphop och sist men absolut inte minst ber vi invånarna i Södra Sandby och Dalby att hålla ögonen öppna!

2019-08-18
Länk till avsnitt

124. Förtalspodden

En handskadad Armann pratar om Jeffrey Epstein, Jofi bevakar följetongen med busschaffisnyheter, och Petrina synar myten om porrimpotens. Dessutom blir det rejält med förtal. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av Måndag.

2019-08-11
Länk till avsnitt

123. Det blev förtvivlan

Armann analyserar texten i skandallåten från SVT's Sommarlov, vikarierande Moa Lundqvist har med största sannolikhet klurat ut sanningen om busschauffören som vägrade släppa på en lättklädd kvinna och Jofi tar upp nyheten om en tågolycka där han själv var med! Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-08-04
Länk till avsnitt

122. Bånke Å Stånke

Måndag besökte kungliga huvudstaden och spelade in ett avsnitt på Bonden bar. Jofi djupdyker i lokala Södermalmsnyheter, Kirsty Armstrong ger oss ett porträtt av Storbritanniens nya premiärminister, Petrina synar Trump angående ASAP Rocky, och Simon Gärdenfors har funderat på en skådis med hebefila böjelser. Dessutom blir det KORTA NYHETER!

2019-07-28
Länk till avsnitt

MÅNAD: Juli 2018 - Tema film (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det fjortonde avsnittet av podden och släpptes i juni månad 2018.

Ämnet denna gång var FILM. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

2019-07-24
Länk till avsnitt

121. Fiskmåssituationen

Armann rapporterar om de senaste fågelvirusen, vikarierande Felicia Jackson har spännande teorier kring den nya gamlingfilterappen som alla snackar om och Jofi har hittat intressanta samband efter den tragiska flygolyckan i Umeå. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-07-21
Länk till avsnitt

120. Jimmie Åkessons familj

Armann ger oss senaste Smålandsnytt efter blixtnedslaget på ett kollo i Uppvidinge, Angelica Cisalli är tillbaka som vikarie för att ändra vår negativa bild av tjackpundare och Petrina skänker några välvilliga tips till influencers för att kompensera för allt dumt hon sagt om dem. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-07-14
Länk till avsnitt

119. Utslagna sorgliga alkoholister

Avsnitt 119 av MÅNDAG spelades in inför publik i Göteborg och var riktigt gott môs. Jofi läser den lokala blaskan, Petrina ser rökförbudets konsekvenser, Armann ger IKEA i Polen HBTQ-råd, och vår eminenta vikarie Ina Lundström förklarar varför Sverige älskar att häkta amerikaner. Dessutom blir det KORTA NYHETER! Mycket nöje.

2019-07-07
Länk till avsnitt

118. Äcklig jävla cis-gubbe

Armann pratar om nya progressiva lagar på Island, Jofi analyserar Sveriges misslyckade OS-ansökan, och Petrina har grävt sig djupt ner i stripp-träsket. Dessutom blir det en hel del förtal av en nytillträdd partiledares livspartner. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Måndag.

2019-06-30
Länk till avsnitt

MÅNAD: Juni 2018 - Tema festivaler (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det trettonde avsnittet av podden och släpptes i juni månad 2018.

Ämnet denna gång var festivaler och allt som hör därtill. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.

 

2019-06-26
Länk till avsnitt

117. Säga vad man vill

Petrina pratar om polisens tillslag mot thaimassage-salonger i Södertälje. Veckans vikarie Krisse Jonzon löser problemet med det växande antalet pensionärer i Lund och Johannes bjuder på ett efterlängtat segment. 

2019-06-24
Länk till avsnitt

116. Särskild utlänningskontroll

Armann rapporterar från damfotbolls-VM även känt som "bara VM", vikarierande Malmö-komikern Angelica Cisalli avslöjar och varnar för pensionärsbebisar och Jofi spekulerar om Säpos utvisningar av imamer. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-06-16
Länk till avsnitt

115. Skala banan

Jofi ger oss senaste nytt från Österlen och undersöker hur man skalar en banan rätt, Armann varnar för faror med tvättstugor och Petrina gör två uppföljningar på hennes specialområden fågel och bög. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-06-09
Länk till avsnitt

MÅNAD: Maj 2018 - Tema Norden (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det tolfte avsnittet av podden och släpptes i maj månad 2018.

Av någon högst oklar anledning som säkert kändes logisk just då så var temat Norden. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.

2019-06-07
Länk till avsnitt

114. Tumör med keps

Jofi har varit i Berlin och tänker på klimatet. För första gången gästas vi av Lundakomikern Julia Roos som ger sin syn på en vegansk nudistrestaurang i England. Är det ett vinnande koncept? Petrina hjälper Greta Thunberg planera världens miljövänligaste resväg inför hennes stundande tripp till Amerikat. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-06-02
Länk till avsnitt

113. Det är dom eller vi

Anton berättar om senaste tafsskandalen inom SD och hittar paralleller mellan olika svenska politiker och Family Guy-karaktärer, Petrina följer upp svanskjutningen som skakade om Malmö för ett tag sedan och Armann diskuterar Game of Thrones-avslutningen (Spoiler alert!). Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-05-26
Länk till avsnitt

112. Trump får sig en känga

Måndag är tillbaka inför livepublik på Rex Pizzeria efter förra veckans teknikhaveri och fick denna gången äran att gästas av Simon Gärdenfors.

Både Petrina och Simon har funderingar kring abort efter Alabamas nya lagförslag, Anton har efter Sverigedemokraternas valkampanj upptäckt att han varit felinformerad fram till denna veckan och Armann rapporterar från Eurovision Song Contest 2019. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-05-19
Länk till avsnitt

111. string_lisa_2

P.g.a. teknikstrul kunde detta avsnitt inte spelas in live inför publik på Pizzeria Rex som vanligt, så det fick bli ett studioavsnitt istället. En ny vikarie fick dessutom göra sin debut i Måndag, nämligen Terése Björk (även känd som Tess och Art by Björk).

Armann har berättar om den nya formen av chicken race som 00-talisterna i Sverige ägnar sig åt, Tess reder ut fallet med den 14-åriga dottern som polisanmälde sin mamma för ofredande och Petrina ger sin syn på porrfyndet på Pressbyrån. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-05-12
Länk till avsnitt

110. Vita kärringar som styr världen

Jofi har funderingar kring Jan Björklunds och Jimmie Åkessons gemensamma turné, Anton tar reda på hur bra Miljöpartiets förslag om att förbjuda gruppsex egentligen är och Armann har åsikter om en bok om Uganda som han inte läst. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-05-05
Länk till avsnitt

MÅNAD: April 2018 - Tema skämt och humor (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det elfte avsnittet av podden och släpptes i april månad 2018.

Eftersom april associeras med skämt så blev ämnet just skämt och humor. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.

2019-04-30
Länk till avsnitt

109. En bortskämd liten tjej

Petrina är orolig efter att ha kollat på dokumentären Dubaitjejer, Jofi har lyckats hitta ett oväntat samband efter Sri Lanka-bombningarna och Armann har äntligen hittat nåt intressant med Kävlinge. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-04-28
Länk till avsnitt

108. Rimliga mängder armar

Jofi avslöjar vem som ligger bakom branden i Notre Dame, Armann försöker förena muslimer och katoliker på Sri Lanka och Petrina reder ut röran med svanskjutningen i Malmö. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-04-21
Länk till avsnitt

107. Wallah bror

Anton pratar om rödskinnsskandalen på Guldfågeln, Armann börjar berätta om det första fotografiet på ett svart hål men går över till sin New York-resa och Jofi sätter upp en pjäs av ett telefonsamtal från en rånarliga i Linköping. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-04-14
Länk till avsnitt

106. Utsatt eller sårat

Jofi pratar om att Malmös kriminella är utbrända, Anton har sett familjen Jacksons svar på Leaving Neverland och Petrina skapar ordning och reda i skolan. Allt detta i veckans avsnitt av MÅNDAG.

Vi ber om ursäkt för ekot på rösterna och hoppas att avsnittet är till belåtenhet ändå.

2019-04-07
Länk till avsnitt

105. Välkommen till systerskapet

Pga full hårddisk och otur får vi denna vecka förlita oss på en backupinspelning. Det innebär att du som lyssnar hemma får samma sunk-upplevelse som livepubliken. Avsnittet är lika kul som vanligt! 

Veckans vikarie Markus Johansson berättar hur en framtid med strängare upphovsrättslagar kommer se ut med tanke på senaste upphovsrättsdirektivet EU röstat igenom. 31 mars = International Transgender day of Visibility så Petrina ger transpersoner goda nyheter trots svåra tider och Johannes anar en trend vad gäller remakes av Disneyfilmer. 

Stötta oss på patreon.com/mandag 

2019-03-31
Länk till avsnitt

104. Under sängen

Armann pratar om att samerna vill ha en ursäkt, Anton hjälper Maddie-utredarna och Petrina har idéer kring mat och slagsmål. Allt detta i veckans avsnitt av MÅNDAG.

2019-03-25
Länk till avsnitt

MÅNAD: Mars 2018 - Tema mat och godis (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det elfte avsnittet av podden och släpptes i mars månad 2018.

Eftersom påsken står för dörren och då äter man sig tjuck som en gris fick ämnet bli mat och godis. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps. Bland annat Månad för mars 2019 om att skriva för TV med Jofi i fokus som släpps på Patreon imorgon 21/3.

2019-03-20
Länk till avsnitt

103. Fuck framtiden - här och nu!

Jofi går utförligt igenom varför han blev så illa berörd av terrordådet på Nya Zeeland, Petrina tar upp ett mycket viktigt och bortglömt perspektiv i klimathysterin och Armann passar på att smyglansera "Armann-metoden" efter den senaste dystra rönet om ägg. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.

2019-03-17
Länk till avsnitt

102. Jag frågar åt en kompis

Armann hyllar feminister efter internationella kvinnodagen, Petrina har fått nog av scouter och andra barn som leker och Jofi har lägger fram nya bevis för att alla talar sanning i skandalen kring Eskil Erlandssons som uppdagades i veckan. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.

2019-03-10
Länk till avsnitt

101. Mjuk landning i snön

Jofi förutspår att vi är inne i reprisomgången av nyheter, vikarie-Krizze har full koll på veckans dopningsavslöjanden, och Anton förklarar vad Empire-skådisen Jussie Smollett gjorde för fel när han fejkade ett hatbrott. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.

2019-03-03
Länk till avsnitt

MÅNAD: Februari 2018 - Tema Kärlek, sex & relationer (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det tionde avsnittet av podden och släpptes i februari månad 2018.

Eftersom Alla Hjärtans Dag infaller i februari fick ämnet bli kärlek, sex och relationer. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.

2019-02-26
Länk till avsnitt

100. Bada i dambröst

MÅNDAG fyller 100 avsnitt och detta firas med full mansstyrka inför ett fullsatt Globen i Stockholm.

Anton kritiserar en osmaklig rasistisk och sexistisk raplåt som spelades i norsk TV, Petrina presenterar sin lösning på problemet med IS-hemvändare, Armann ger sin syn på försvarets sätt att reagera på incidenten med det ryska militärplanet i veckan och Jofi reder ut om en märklig artikel i en lokal nyhetsblaska från Stockholm är ett skämt eller inte. Allt detta och mycket mer i ett extra långt avsnitt nummer 100 av MÅNDAG.

2019-02-24
Länk till avsnitt

99. Kärlekens stad

Marcus Johansson pratar om att NASA vill skicka komiker ut i rymden, Anton utser kärlekens stad och Armann rapporterar om Dolly styles fiasko i Melodifestivalen. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.

2019-02-17
Länk till avsnitt

98. Det é la nordpolen

Armann pratar om sexdockans utveckling, Elvira har funderat på varför nordpolen rör sig och Anton synar melodifestivalen. Allt detta och lite till i veckan MÅNDAG.

2019-02-10
Länk till avsnitt

97. Som en dröm

Petrina och Jofi är i Los Angeles tillsammans med veckans vikarie Simon Gärdenfors. Simon berättar vad veckans tunnelbane-incident har att göra med Martin Luther King, Petrina förklarar skillnaden mellan bönder och bönner, och Jofi rapporterar om vilka lokala nyheter alla snackar om i USA. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.

2019-02-03
Länk till avsnitt

MÅNAD: Januari 2018 - Tema alkohol och fylla (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sjunde avsnittet av podden och släpptes i januari månad 2018.

Eftersom januari är en månad där man precis supit väldigt mycket, kanske har en vit period efter ett naivt nyårslöfte och är allmänt deprimerad vilket får en att supa lite extra fick ämnet bli alkohol och fylla. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.

2019-01-30
Länk till avsnitt

96. Ångrar sig djupt

Jofi har lite tankar kring ministerfrisyren alla pratat om i veckan, Armann rapporterar från länderna vid Afrikas horn där man är lite efter och Anton har börjat kolla på den nya dokumentärserien om seriemördaren Ted Bundy. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.

2019-01-27
Länk till avsnitt

95. Gasolina gratisa

Petrina har lite tankar kring Marvels nya icke-binära superhjälte, Anton utreder anklegelserna mot Michael Jackson efter ett uttalande från Macaulay Culkin i en podd och Armann försöker hitta nåt positivt med mexikaner efter veckans bränslestöld som slutade olyckligt. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.

2019-01-20
Länk till avsnitt

94. Professor Åderpåle Harrison

Johannes tar oss igenom Sara Skyttedals senaste utspel på Twitter. Anton pratar om Bosse Hanssons misslyckade USA-resa och Petrina har sett dokumentären Surviving R.Kelly. Spoiler. Han är sig lik. Det och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG. 

 

Tack alla som stöttar oss på patreon.com/mandag

För information om liveinspelningar gå med i våran facebookgrupp Måndag - En podcast.

2019-01-13
Länk till avsnitt

93. Innerstadens gurka

Petrina har läst en artikel om nån misshandel i Malmö på nyårsafton, Armann rapporterar om den misslyckade metoo-kampanjen för svenska myndigheter och Jofi tar upp Kevin Spaceys märkliga kortfilm från julafton. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.

2019-01-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.