Sveriges 100 mest populära podcasts

MÅNDAG

MÅNDAG

En podd som spelas in inför publik varje måndag. Komikerna Johannes Finnlaugsson, Petrina Solange och Armann Hreinsson pratar om saker som hänt senaste veckan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

mandag.libsyn.com/

Avsnitt

293. Utbrända spioner

Petrina pratar om det helvete ryska spioner tvingas genomlida i Sverige, veckans vikarie Felicia Jackson ber EU dra åt helvete efter deras senaste övertramp mot svenskar, och Armann försvarar den hetlevrade peruanska läkarstudenten som skördade mexikanska organ.

Allt detta och bögar i Qatar hör du i avsnitt 293 av bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.

2022-11-27
Länk till avsnitt

292. Olika CP-knastar (Preview)

Detta avsnittet är Patreon-exklusivt, så det du hör här är ett smakprov. Vill du höra hela avsnittet, samt massa annat roligt Patreon-exklusivt samtidigt som du stöttar vår kulturella gärning så går du in på patreon.com/mandag och PLEDGAR. Detta gör du nu omedelbart!

Veckans vikarie Kristoffer "Krizze" Jonzon har synat Börje Salming för den bluff han är, Jofi kommenterar på Elon Musk samt det kaotiska läget på twitter och Armann är trött på psykfall som inte kan bete sig.

Allt detta, skitsnack om Jonatan Unge och nya säsongen av På Spåret, sorgestund för Hédi Fried och lite annat hör du i bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.

Stötta oss på patreon.com/mandag så får du tillgång till en massa extra podd! NU!

2022-11-20
Länk till avsnitt

291. Viveka i morgonrock

Armann får hjälp att utreda vad som hände med mumien i Göteborg, Petrina fastställer att folk har helt rätt i att dom är fula, och Jofi berättar om när SJ:s hemsida förvandlades till en rutten pumpa vid midnatt. Allt detta, ICA-porr, sorgestund för Sven-Bertil och lite annat hör du i bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.

 

Stötta oss på patreon.com/mandag så får du tillgång till en massa extra podd!


Boka biljett till ball ståupp och kolla roast battles på underjord.nu nu nu!

2022-11-13
Länk till avsnitt

290. Avskedsbrev från en A-traktor

Petrina har blivit utskälld av en trillande tant och ser fram emot fotbolls-VM i Qatar, veckans vikarie Marcus Ander Andersson har ett norrländsk perspektiv på a-traktorer, och Jofi uppskattar danska politikers tydlighet i vart dom väljer att fly. Allt detta, lite Margeaux Dietz och en del annat i ännu ett avsnitt av bästa podden. Ursäkta förseningen.

 

Stötta Måndag på patreon.com/måndag så får du tillgång till en massa extra podd!

 

Besök underjord.nu och köp roast battles och biljetter till kommande balla grejer på Under Jord!

2022-11-07
Länk till avsnitt

289. Definitionen av slebba (preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag. Det bör du göra omedelbart!


Jofi funderar på vad "slebba" i frasen Ebba Slebba (som en TV4-reporter klottrade i ett anteckningsblock) egentligen betyder, Armann har synat Kanye Wests egentliga avsikter med sina antisemitiska uttalanden, och Petrina hittar alternativa lösningar för att slippa jobbiga oskuldsoperationer. Allt detta och mycket mer i bästa podden och din enda nyhetskälla.


Hela avsnittet hör du på patreon.com/mandag! Senaste upplagan av UNDER JORDS ROAST BATTLE och biljetter till framtida balla Under Jord-kvällar hittar du på underjord.nu!


2022-10-31
Länk till avsnitt

288. Andedräktsvärmd kassler

Armann hittar lösningar på hur skansens förrymda orm ska fångas in, Jofi jämför stämningen mellan svenska och brittiska politiker och Petrina tycker att alla skolelever i Lycksele är bortskämda och får skylla sig själva.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag så får du tillgång till nice extramaterial såsom vart tredje avsnitt som är patreon-exklusivt och vår patreon-exklusiva bonus-podd MÅNAD.

Köp sen biljetter till världens bästa ståuppklubb Under Jord på underjord.nu!

2022-10-23
Länk till avsnitt

287. Limma fast dig med nutella

Vikarien Eva Solér tar sig an Anne Frank-gate, Jofi tycker att ett attentat mot en oljemålning bör ge inspireration till nya dåd, och Armann spekulerar kring datorspel med dofter som utvecklas på låtsas-universitet i Stockholm och Malmö. Allt detta och mycket mer i din enda nyhetskälla också känd som bästa podden.

 

Stötta oss på patreon.com/mandag så blir vi superglada och du får tillgång till en massa extra podd!

 

Köp biljett till svinball ståupp och överfeta roastbattles på underjord.nu!

2022-10-17
Länk till avsnitt

286. Suga Ris (Preview)

MÅNDAG  är tillbaka med ett Patreon-exklusivt avsnitt. Se till att bli patron om du inte redan är det för att få tillgång till DIN ENDA NYHETSKÄLLA även denna vecka! Armann presenterar sin teori om varför Ryssland tar in en tungviktsboxare i armén, veckans vikarie Tomas Högblom ger lite välförtjänt pepp till svenskarna i gröt-VM och Petrina coachar svenska politiker i hur de ska bete sig på statsbesök i länder med andra seder. Hör avsnittet i sin helhet på patreon.com/mandag 
2022-10-09
Länk till avsnitt

285. Pattar vi inte minns

Armann berättar för en ICA-handlare hur han ska minska på självscannings-fusket, Petrina uppmärksammar bröstcancer eller åtminstone bröst samt föreslår nya galor, och Jofi funderar på om allt är vad det verkar när en författare lär sig svordomar av tolvåringar. Allt detta och en massa annat i din enda nyhetskälla, bästa podden MÅNDAG.


Stötta podden på patreon.com/mandag!


Kolla roast battles och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!

 

2022-10-03
Länk till avsnitt

284. Braskamin ville annat

Jofi ger dig tips för att klara elkrisen, Armann försöker lösa fallet med den mystiska explosionen i Sorsele, och veckans vikarie Kristoffer Jonzon berättar om att schackvärlden drabbats av en buttplug-skandal. Allt detta och mycket mer i din enda nyhetskälla MÅNDAG.

 

Stötta podden på patreon.com/mandag och få tillgång till en massa extra podd!


Köp biljett till svinbra ståupp och kolla på överfeta roast battles på underjord.nu!


Gå med i eftersnacksgruppen Måndag - en podcast på facebook!

2022-09-25
Länk till avsnitt

283. Muslimska barn hos Bingo Rimér (Preview)

283. Muslimska barn hos Bingo Rimér
MÅNDAG A.K.A bästa podden A.K.A din ENDA nyhetskälla är tillbaka med ett studioavsnitt därför ATT! Dessutom är det ett PATREON-EXKLUSIVT avsnitt!

Jofi avslöjar varför han bröt mönstret och inte röstade på Partiet Nyans i kommunvalet, Armann reflekterar över det lämpliga i att klä ut barn till horor och Petrina löser problematiken med knarkande ungdomar. Hör avsnittet i sin helhet på patreon.com/mandag

2022-09-18
Länk till avsnitt

282. Lär er rösta

Måndag är tillbaka med ännu ett studioavsnitt eftersom vi glömt boka Rex källare, denna gången med den eminenta Felicia Jackson som vikarie. 

Petrina stör sig på folk som inte vet hur man röstar, Felicia reder ut vem som får och inte får gnälla efter valet och Armann berättar om mordet som skakade Island dagarna innan han åkte dit.

Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag och köp biljett till Under Jords säsongspremiär på http://www.underjord.nu Och om du bor i eller nära Göteborg, köp biljett till Ståuppklubben där både Armann och Felicia ståuppar nu på onsdag: https://secure.tickster.com/sv/fw7kvukfl8xr1r2/2ze9g0kgp9vc043/products

2022-09-11
Länk till avsnitt

281. Världens sorgligaste indier

Vi är tillbaka på hemmaplan med ett hemmaavsnitt av MÅNDAG. Jofi berörs av en sorgesam historia om den enda barnfru-fria indiska restaurangen på Möllan. Petrina tycker att djur är mer att lita på än bottar inför valet. Och så förutspår vi vilka politiker som kommer göra sig bäst på onlyfans och ger förslag på hur blandad sås löser problemen med spermabrist. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av MÅNDAG.

Stötta podden på på patreon.com/mandag så får du en massa extramaterial! Besök underjord.nu för att köpa biljetter till Under Jord och kolla på roast battles! Och gå med i facebookgruppen Måndag -en podcast så får du vara med i en facebookgrupp!


2022-09-05
Länk till avsnitt

280. Så skaffar du höstkroppen (Preview)

Det har blivit dags för sista avsnittet av SOMMARMÅNDAG. Vi är kvar i Göteborg och denna vecka gästas vi av Albin Olsson som delar sina tankar om en händelse på Sthlm Pride och Matilda Wildmark som ger tips på hur du får den perfekta höstkroppen. Armann pratar om att bajstricket kommit till Malmö och Petrina programleder. 

Stötta oss på PATREON.COM/MANDAG

2022-08-28
Länk till avsnitt

279. Joelbitar lever

Sommarmåndag live från Göteborg! 
Petrina tycker att indier ska skärpa sig online om dom vill att deras nation ska tas på allvar. Veckans gäst Ina Lundström pratar om Batgirlfilmen och känner igen sig i att ge allt i produktioner som inte blir av. Jofi ger svar på det vi alla undrat i alla år. Joelbitar, vad gör han idag? 
Armann programleder. Stötta oss på PATREON.COM/MANDAG 

2022-08-21
Länk till avsnitt

278. Rätt in i fissetunneln

SOMMARMÅNDAG live från Göteborg. 

I detta avsnitt bjuder Filip Hjelmér på en otrolig sommarkrönika med långt titel och hög igenkänningsfaktor, Evelyn Mok undrar vafan grejen med polyamorösa är och Jofi pratar om dataingenjören på Google som fick för sig att företagets AI blivit självmedveten.  Det och mycmet mer i veckans avsnitt av MÅNDAG. Stötta oss på Patreon.com/mandag

2022-08-14
Länk till avsnitt

277. Bada från Älvsborgsbron (Prewiev)

Första avsnittet av SOMMARMÅNDAG live från Contrast Public House i Göteborg.

Vi gästas av Carl Stanley som slår ett slag för alla badkrukor. Petrina hatar att Gävle kommun satsar på digitala lekplatser och Armann pratar om att de politiska partiernas information till intellektuellt funktionsnedsatta inför valet varierar i kvalitet

Detta avsnitt är mycket slarvigare mastrat pga glömda hörlurar och att det klipptes i bullrig krogmiljö, men jag vill redan nu glädja dig med att resterande avsnitt från göteborg kommer mastras ordentligt! Mvh Petrina

2022-08-07
Länk till avsnitt

276. Frysis och Isis

Detta är det fjärde och sista avsnittet av SOMMARMÅNDAG som spelades in på Brewing Co i Malmö i början av juli 2022, och vi gästas av ingen annan än Baba ?Färska Prinzen? Kango. Fyllenivån är på topp som alltid när det kommer till det sista avsnittet på våra uppesittarkvällar. Baba behöver inte förbereda ämnen och Armann tar upp det kommande maktskiftet inom turism nu när klimatförändringarna gör halva Europa obebolig och behoven förändras. Allt detta och en jävla massa annat i avsnitt 276 av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag för att stötta podden ekonomiskt och ta del av massa svinroligt Patreon-exklusivt material, och gå in på http://www.underjord.nu för att köpa biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb och även SOMMARMÅNDAG som äger rum i Göteborg 7 augusti.

2022-07-31
Länk till avsnitt

275. Gud vaskar själar

Detta avsnittet är det tredje av SOMMARMÅNDAG som spelades in på Brewing Co i Malmö i början av juli 2022, och vi gästas av de roliga Emma Hansson Löfgren och Kim ?Hyper? Malmqvist.

Emma har en hel del att berätta för oss om sommarkillar efter att hon fått insyn i singelkväninnors Tindrande och Kim ger oss allt man behöver veta om själens intåg i foster i samband med sommarens heta abortdiskussioner. Ett riktigt sommaravsnitt med andra ord! Allt detta och en hel del snack om den mycket populära sommarfrisyren ?tunnhårig? i avsnitt 275 av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag för att stötta podden ekonomiskt och ta del av massa svinroligt Patreon-exklusivt material, och gå in på http://www.underjord.nu för att köpa biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb och även SOMMARMÅNDAG som äger rum i Göteborg 7 augusti.

2022-07-24
Länk till avsnitt

274. Bögigheten är stark (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Vill du höra hela avsnittet får du gå in och bli patron på patreon.com/mandag, annars får du nöja dig med denna preview med lite introsnack.

Detta avsnittet är det andra av SOMMARMÅNDAG som spelades in på Brewing Co i Malmö i början av juli 2022, och vi gästas av de roliga komikerna Lovisa Henriksson och Isak Berg. Petrina ger det senaste nytt om församlingen som botar homosexualitet, Isak pratar om den nya resetrenden att ?stanna på marken? (resa med tåg) och Lovisa har gjort en valkompass så att du vet vad du ska rösta på i höst.

Allt detta och pyttelite mer i avsnitt 274 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

2022-07-17
Länk till avsnitt

273. Plastikkirurgernas Picasso

Detta är det första avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Brewing Co i Malmö, och vi gästas av de roliga komikerna och quizmästarna Kristoffer Jonzon och Lisa Dahlin.

Armann ger sin nyanserade bild av de strejkande skithögarna till piloter som "jobbar" på SAS, Lisa ger sitt medhåll till den avundsjuke rektorn på en kristen skola och Kristoffer varnar för en plastikkirurg i Landskrona (alternativt tipsar om beroende på vad man är ute efter). Allt detta och ännu en bomb på Jofis gata i avsnitt 273 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Gå in på patreon.com/mandag för att stötta podden ekonomiskt och ta del av massa svinroligt Patreon-exklusivt material.

2022-07-10
Länk till avsnitt

272. Onkel Vanjas gamla piplåda

Detta är det fjärde avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och vi gästas av K Svensson och Josefin Johansson från podden "Crazy Town"! Josefinito berättar om hur norrmän helgar helg, K försöker förgäves förstå ryssars inställning till McDonalds, och så gissar Jofi, Armann och Petrina vad som händer i världen exakt nu.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!


2022-07-04
Länk till avsnitt

271. Standardisera mera! (Preview)

Detta är det tredje avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och är EXKLUSIVT för alla våra patrons! Tack som fan till alla som stöttar podden på patreon.com/måndag, ni är bäst.Vi gästas denna vecka av Magnus Betnér, känd från allt möjligt! Jofi har läst om sensuella papperkorgar, Magnus rapporterar om att kraven på poliser bara sjunker och sjunker, Petrina är närmast i extas över EU:s beslut att standardisera mobilsladdar, och Armann delar med sig av lebiska tips till straighta män.


Vill du höra allt detta, och det vill du, så behöver du gå in på patreon.com/måndag och skänka några dollars. Gör det omedelbart! Du bör också gå in och köpa merch, roast battles, och biljetter till balla grejer på underjord.nu!


Tack och varsågod!

2022-06-27
Länk till avsnitt

270. Golspade i bakhuvet

Detta är det andra avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och vi gästas av Albin Olsson och Simon Gärdenfors från podden "Specialisterna"! Albin fascineras av hur mycket Patrik Sjöberg hatar pedofiler, Simon följer med in i ladan där en politiker går på en väldigt äcklig toalett, och Armann har läst om en taxichaufför som upplevt både det ena och det andra. Och så är Petrina och Jofi också med.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!

2022-06-20
Länk till avsnitt

269. Psykvården i Kristianstad

Detta är det första avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och vi gästas av Johanna Hurtig Wagrell och Elinor Svensson från podden "Vad blir det för mord?"! Johanna berättar om en sjuksköterska i Kristianstad som tipsar patienter om bitcoin, Elinor har följt rättegången Depp vs Heard och ger råd om hur kvinnor bör bete sig, och Jofi har djupdykt i situationen i Stockholm genom att läsa Situation Stockholm. Och så är Petrina och Armann också med.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!

2022-06-13
Länk till avsnitt

268. Barnagarpartiet (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar oss på Patreon. Ni ÄR anledningen till att denna podden kan fortsätta finnas, utan er hade vår podd gått i graven för länge sen.

Jofi tipsar SD om hur de kan se positivt på Morgan Johansson efter årets skjutningsrekord, Armann följer upp den avslutade gulligull-relationen mellan partiledarna för S och M och veckans vikarie Kristoffer ?Krizze? Jonzon är bekymrad över sin övervikt

Allt detta och mycket mer - bland annat en snuskig loppis-anekdot som var för snuskig för att släppas för allmänheten - i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat - till exempel senaste avsnittet av den Patreon-exklsuvia podden MÅNAD om SKÅNE, men framförallt så STÖTTAR DU!

2022-06-05
Länk till avsnitt

267. McKlatschy Chipotle

Veckans vikarie Isak Berg pratar om hur pinsamt det börjar bli med Sveriges natoansökan och ger Ann Linde tips på hur hon ska göra med Turkiet. Petrina förstår tillskillnad från Johan Jureskog varför ungdomar inte vill arbeta inom hotell och restaurang och Jofi har nåtts av ett viktigt budskap där man som minst anar det - på fotboll!

Stötta oss på Patreon.com/mandag då får du även lyssna på våran patreonexklusiva podcast MÅNAD. 

2022-05-29
Länk till avsnitt

266. Annelies strutsägg

Jofi förmedlar goda råd om hur du undviker apkoppor, Petrina pratar om Mood Managers som är det nya heta jobbet i Stockholm och Armann hjälper Borås att marknadsföra sig till följd av skönhetssalongsbordellen där som förtalsanmälde Johanna Nordström.

Stötta podden på patreon.com/mandag så bidrar du till poddens fortsatta existens samt får tillgång till massa svinroligt Patreon-exklusivt material. Men framförallt gå in på underjord.nu och köp biljetter till SOMMARMÅNDAG som kommer till Stockholm, Göteborg och Malmö!

2022-05-22
Länk till avsnitt

265. Mutta vid första ögonkastet (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Ni är anledningen till att vi fortsätter med podden och kanske att vi aktivt fatta beslut om att fortsätta leva vecka efter vecka.

Armann har lite åsikter efter att ha tittat på helgens Eurovision, Jofi har tittat på Uppdrag Granskning om muslimska mutta-äktenskap och Petrina pratar ÄNTLIGEN om dansk stadsplanering.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat, men framförallt så STÖTTAR DU!

2022-05-15
Länk till avsnitt

264. Dö för Astrid Lindgrens värld

Jofi har en plan för att vända ryska nazistanklagelser mot Astrid Lindgren till militära framgångar, Petrina oroas över att Bono besökt Ukraina och Armann ger sina synpunkter på Nasas beslut att skicka binära nakenbilder till rymden.

Stötta podden på patreon.com/mandag så bidrar du till poddens fortsatta existens samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD, PLUS att du får 50 kr rabatt på biljetter till SOMMARMÅNDAG i några dagar till. Gå sen in på underjord.nu och köp biljetter, muggar, kläder med mera som finns där.

2022-05-08
Länk till avsnitt

263. Bron säsong 5

Petrina kan inte hålla sig från att ännu en gång slänga idrottande cis-brudar under bussen i den eviga "transpersoner inom idrott-debatten". Nytt för denna rant är att hon i alla fall försöker visa empati med alla inblandade sidor. 

Eva Solér snackar om samhällets nya bomber, feta vågar, och reder ut varför man ska passa sig för Amanda-Sabina.

Armann har kvar fokus på följetången med den danska koranbrännaren och försöker hitta nåt konstruktivt att göra av hans demonstrationer.

2022-05-01
Länk till avsnitt

262. Sockerfri vadd (Preview)

I veckans avsnitt!
Petrina tycker till skillnad från Ebba Buschs haters att kvinnor och barn inte är så heliga.
Tomas beklagar sig över att verkligheten är full med uttjatade skämt.
Och Jofi funderar på hur kul det egentligen är med djurfria cirkusar.
Det och mer i veckans avsnitt av MÅNDAG - Bästa podden!
2022-04-24
Länk till avsnitt

261. Hemsökt biogasbuss

Jofi noterar att liberalerna bytte partiledare enligt tvärtom-principen, Petrina ser både för och nackdelar med hemabort och Armann blir Sveriges andra dödsdoula efter att ha tagit reda på vad det är.

Stötta podden på patreon.com/mandag så bidrar du till poddens fortsatta existens samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp biljetter, muggar, kläder med mera som finns där.

2022-04-17
Länk till avsnitt

260. Polarbrödiseringen

Armann spekulerar i vilka konsekvenser vetebristen i Ukraina och Ryssland kommer ha för omvärlden och på sikt Sverige, Petrina har läst expressens grävande reportage om Gudrun Sjödén som verkar ha sagt en del rasistiska saker och Jofi funderar på hur ett upphittat skelett påverkar Malmös ställning som parkernas stad.

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du briljant kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp tuffa biljetter, muggar, kläder med mera som finns där.

2022-04-10
Länk till avsnitt

259. Gottland - lätt å njuke (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Utan alla er hade denna podden inte funnits eller hade ni fått utstå reklam för nätcasinon och försäkringsbolag som nåt jävla Alex och Sigges.

Petrina pratar om vårens fetaste turné den med Jimmy Åkesson och Jan Emanuel, Armann håller i en lugnande utbildning om kärnvapen efter nya uppgifter om kränkt luftrum och Jofi ser bara möjligheter med att Bruce Willis verkar ha tappat det.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat, men framförallt så STÖTTAR DU!

2022-04-03
Länk till avsnitt

258. Fiddan på djupet

MÅNDAG är tillbaka i källaren på REX PIZZERIA i Malmö!

Armann avväger för- mot nackdelarna med att byta till sommartid, veckans vikarie Lovisa Henriksson har gjort en lista över vad hon ser mest fram emot med kriget och Jofi uppmärksammar dom som dött i rättan tid.

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du bra kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp feta grejer som finns där.

2022-03-27
Länk till avsnitt

257. I samarbete med Tagene-tippen

Detta avsnitt spelades OCKSÅ in i Göteborg på Contrast inför en jävla massa härliga göteborgare med feta alkoholproblem, precis som förra veckans avsnitt (som dock var Patreon-exklusivt).

Petrina har agerat i linje med svensk flyktingpolitik och hjälpt flyktingar från Ukraina. Veckans vikarie Filip Hjelmér tar upp rekommenderad beredskap i Göteborg för eventuell invasion och hur den kan se ut. Jofi spekulerar i om ett fryst embryo i en komedienn kan bli en framtida krigshjälte. Det och mycket, mycket mer i veckans avsnitt av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du bra kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt som t.ex. förra avsnittet av MÅNDAG som också spelades in samma kväll om detta. Gå sen in på underjord.nu och köp bl.a. biljetter till Sveriges fetaste standupklubb.

2022-03-21
Länk till avsnitt

256. Kretski och pletski (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Utan alla er hade denna podden inte funnits eller hade ni fått utstå reklam för försäkringsbolag och hemorojdsalvor stup i kvarten.

Veckans avsnitt spelades in i Göteborg på Contrast inför en jävla massa härliga göteborgare med feta alkoholproblem.

Armann recenserar Pink Floyds sanktioner mot Ryssland, den fantastiska Niklas Andersson gästar och funderar över Anders Tegnells framtida karriär och Petrina belyser problemet med att dagens barn inte behärskar sin namnteckning.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat, men framförallt så STÖTTAR DU!

2022-03-13
Länk till avsnitt

255. Fylla huvet med sand

Jofi har haft ett misstänkt föremål på sin gata men vill ändå inte ha sin mungo med till skyddsrummet, Armann letar febrilt för att försöka hitta en enda positiv nyhet och Petrina lyckas hitta enda positiv nyhet i sportens värld. Allt detta och massa mer i avsnitt 255 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du bra kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp sånt som finns där.

2022-03-06
Länk till avsnitt

254. Trion som inte kan räkna

MÅNDAG är tillbaka i Rex Pizzerias källare inför publik med tanke på att pandemin tog slut IGEN för några veckor sen.

Armann belyser det störiga med krig - att det dyker upp en massa överträffare som dock lyckligtvis kommer överträffas av överträffarnas överträffare, Petrina avslöjar vilka komiker kommer leda Sverige genom nästa krig och Jofi har beskådat hur danska koranbrännare tas emot i Malmö samt hur man blir en legend.

Gå in på patreon.com/mandag och stötta DIN ENDA NYHETSKÄLLA, så kan du dessutom få tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp sånt som finns där.

2022-02-27
Länk till avsnitt

253. Från djupet av mitt grishjärta (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Utan alla er hade podden varit nedlagd för länge sen så man kan säga att ert stöd gör denna världen till en bättre plats, eller i varje fall en plats där podcasten Måndag finns!

I veckans avsnitt:

Armann har valt den äckligaste nyheten någonsin som innehåller både hjärtoperation, en äcklig gubbe och djuret gris. Petrina förutspår hur det nya woke Paradise Hotel kommer bli och veckans vikarie och den fantastiska Kristoffer ?fjärde medlemmen? Jonzon berättar om den Allmänna Arvsfondens senaste klättersatsning i Malmö.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG! 

2022-02-20
Länk till avsnitt

252. Isbit är en hallick

Veckans upplaga av MÅNDAG är inspelat i änglarnas stad Los Angeles, där Jofi är på besök tillsammans med Simon Gärdenfors. Vi tar rollen som din enda nyhetskälla på allvar och berättar allt det viktigaste från inrikes, utrikes, nöje och sport -- även om precis varenda nyhetskategori ändå bara handlar om att några baggar ska möta några bengaler i nåt som kallas Superbowl.


Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag

 

Köp biljetter till världens ballaste ståuppklubb Under Jord på underjord.nu!

 

2022-02-13
Länk till avsnitt

251. Tredje specialen med Farshid

Här kommer ett till sånt avvikande specialavsnitt där vi bjudit in den populäre och efterfrågade mikrobiologen Farshid Jalalvand för att svara på lyssnarnas frågor som rör pandemin och vaccinering. Bland annat får vi reda på hur det verkligen ligger till angående myten om att virus alltid muterar till det snällare och Farshids lite lösa men logiska teori om varför de ursprungliga Covid-19-vaccinen är precis lika effektiva som uppdaterade varianter som är anpassade efter de senaste mutationerna. Men också sidospår om varför du aldrig ska dricka kamelpiss och varför det kan vara bättre att gurgla bröstmjölk än att dricka den som vuxen.

Dessutom blir det mer filosofiskt när vi pratar om Farshids kommande bok ?Apan och Filosofen? som du kan läsa mer om samt förbeställa signerad här: https://fritanke.se/bestall-apan-och-filosofen/

Stötta MÅNDAG ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till massa Patreon-exklusivt material som t.ex. förra veckans avsnitt av MÅNDAG och alla avsnitt av den Patreon-exklusiva podden MÅNAD.

2022-02-06
Länk till avsnitt

250. Spark-i-huvet-avstånd (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Tack så mycket för att ni stöttar oss och stort tack till Daniel Aldenmark som räddade ljudfilen från knäpp och knaster! Vill du höra hela? Bli Patron på PATREON.COM/MANDAG

I veckans avsnitt. Petrina har en något slappare inställning till spökflyg än Greenpeace. Armann ser samband och ger tips efter ett nytt gruppslagsmål med ett 50-tal personer inblandade och Jofi tycker att fler länder ska ta efter Turkiet och byta namn.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG! 
2022-01-30
Länk till avsnitt

249. Kungen av Nauru

Petrina spekulerar fritt om Knutby-pastorn Helge Fossmos liv efter frigivningen, Jofi levererar den officiella roasten av Turkiets president Erdogan, och Armann tar på sig den tråkiga uppgiften att berätta varför man inte fått kontakt med Tonga efter vulkanutbrottet i veckan. Dessutom snackar vi både bil och bao och säkert en massa annat.

Bli patron för att få höra alla kommande avsnitt av MÅNDAG på patreon.com/mandag!

Köp biljett till världens ballaste ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

2022-01-23
Länk till avsnitt

248. Lika goda kålsupare

Podden är tillbaka med full bemanning! Jofi ser bara möjligheter med det ryska hotet mot Gotland, Armann lägger sig i konflikten som blossat upp mellan schimpanser och gorillor i Gabon, och Petrina rapporterar om prins Andrews svettiga situation i Storbritannien. Allt detta och mycket mer i den enda nyhetskällan du behöver.

 

Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag!

 

Besök underjord.nu!

2022-01-16
Länk till avsnitt

247. Smittspårning hos La Camilla

Alla är sjuka, och Jofi sitter hemma och telefonererar folk för att få veta om dom lever. Petrina Solange pratar corona och nicaraguanska städtanter, Eva Solér pratar smittade kungligheter, Ola Söderholm pratar upplopp i Kazakstan, och Simon Gärdenfors pratar om en döing som i sin tur pratar i nattmössan. Stötta Måndag på patreon.com/mandag och håll koll på balla grejer på underjord.nu!

2022-01-09
Länk till avsnitt

246. Sänk volymen

Veckans avsnittsnamn är inte bara en hint till något som sägs utan även en direkt uppmaning till dina öron. Vi är inne på fjärde timmen av uppesittarkvällen och sista gästparet är Eva Solér och Felicia Jackson.

Avsnittets tema är framtiden. Eva Solér ser vad kungahusets 2022-kalender har att erbjuda och Felica Jackson är inte imponerad över Stockholms finanslandstingsråd Iréne Svenonius men framför allt är hon så klart gravid. 

Som alltid i årets upplaga av uppesittarpodden står Krizze för vinjetten LIVE!

2022-01-02
Länk till avsnitt

245. En perfekt sadist

Tredje avsnittet av Måndags uppesittarpodd som spelades in på Malmö Brewing Co & Taproom, denna gången med temat ÅRET SOM GÅTT! Kalle Lind informerar oss om att SAOB finns följt av en tung nyhet gällande SAOB, Lovisa Henriksson är tydligen fullblodspsykopat som hatar hundar och Armann har under året förstått att Pride visst det behövs, bara utanför Folkets Park. Allt detta och säkert nåt annat i DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!

2021-12-26
Länk till avsnitt

244. Kanonlökar (God jul)

Andra avsnittet av Måndags uppesittarpodd, denna gången med temat JUL! Men först: Jofi har lite tillägg på den stora nyheten från förra veckan om the ?Grand old lady? och Armann passar på att prata lite om en bröstcancerrelaterad nyhet som inte hanns med i förra avsnittet. Därefter inleder komikernas komiker och gästernas gäst Tomas Högblom veckans jultema med att prata om högtidens förlorade erotik och Petrina avslutar med att besvara den stora frågan - hur man är tomte i det moderna samhället. Trevlig lyssning!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!

2021-12-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.