Sveriges 100 mest populära podcasts

Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd

Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd

Välkommen till Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd! Vi bjuder på avsnitt som ger inspiration och information till dig som är arbetsgivare, chef, rekryterare eller företagare. Det handlar om tips inom rekrytering, att ha medarbetare och om stöd du kan få från Arbetsförmedlingen. Förslag på ämne eller gäst? Mejla gärna [email protected]! Avsnitten finns även på Arbetsförmedlingens playtjänst: arbetsformedlingen.se/play. Där hittar du även textversioner av avsnitten.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

afarbetsgivarpodd.podbean.com

Avsnitt

Introducera medarbetare på distans

Hur lyckas jag med en introduktion av en ny kollega när den ska göras på distans? Här får du tre tips på hur du skapar en strukturerad digital onboarding av din nya medarbetare. En bra introduktion stärker både ert varumärke som arbetsgivare och ökar produktiviteten.

Här är en textversion av avsnittet.

2021-10-07
Länk till avsnitt

Introducera nya medarbetare

Hur gör du en effektiv onboarding av din nya medarbetare, både på plats och på distans? Målet är att den nya kollegan ska känna sig välkommen på arbetsplatsen och snabbt komma in i jobbet. Här får du veta hur du lyckas med introduktionen, oavsett om den sker på plats eller digitalt!

Gäst: Jennie Wennerhav, Arbetsförmedlingen, och klipp från Marcus Lundqvist, Talentech, samt Thomas Svensson. Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: P-G Nordström

Här är en textversion av avsnittet.

2021-06-21
Länk till avsnitt

Hantera våld i nära relationer som arbetsgivare

Var fjärde kvinna har någon gång utsatts för våld i nära relationer. Det kan både påverka hälsan och förutsättningarna för arbete. I det här avsnittet får du veta hur du som arbetsgivare kan lyfta frågan om våld i nära relationer på din arbetsplats. Dels för att hjälpa någon som utsätts för våld, dels för att färre ska drabbas och dels för att hjälpa någon som själv utövar våld och vill sluta.

Gäst: Åsa Frostfeldt, Arbetsförmedlingen

Programledare: Ellinor Wassberg

Tekniker: Andreas Damgaard

Samlingssida med länkar för råd och stöd

Stödmaterial till chefer om våld i nära relationer (från SKR)

Här är en textversion av avsnittet.

2021-06-02
Länk till avsnitt

Employer Branding och platsannonsering. Hur hänger det ihop?

Hur kan du öka möjligheterna till en lyckad rekrytering genom att ta hänsyn till ditt varumärke som arbetsgivare? I det här samtalet går vi igenom vad du behöver veta för att enkelt komma igång med Employer Branding. Det viktigaste förarbetet du kan göra innan ekonomin och konjunkturen vänder upp igen: se till att du är genuin i det du kommunicerar i platsannonser, på din karriärsida och i sociala medier. Hitta kandidater som kommer att trivas hos dig ? och vilka är egentligen Generation Z?

Gäst: Rickard Klinthäll, Business & People

Programledare: Per Westberg

Tekniker: Roger Svanell

Här är en textversion av avsnittet.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Varsel

Varsel ? vad är det och hur funkar det? I vilka situationer när jag säger upp personal behöver jag komma ihåg att varsla om uppsägning? Var hos Arbetsförmedlingen kan jag få mer information? Det reder vi ut i det här poddavsnittet. 

Gäst: Sabina Banck, Arbetsförmedlingen

Programledare: Ellinor Wassberg

Tekniker: Anders Damgaard och Erik Edler

Läs mer om varsel.

Här är en textversion av avsnittet.

2021-02-11
Länk till avsnitt

64. Annonsera i Platsbanken

Visste du att Platsbanken på arbetsförmedlingen.se är Sveriges största jobbsökarsajt? Där når du snabbt många kandidater via en enda annons. Men det är också enkelt att anpassa din annons så att den matchar dina behov, till exempel om du istället behöver avgränsa antalet ansökningar. I det här avsnittet berättar vi hur du lyckas. Dessutom träffar vi arbetsgivaren Jonny som väljer att rekrytera via Platsbanken för att höra om hans erfarenheter.

Vill du lägga upp en annons? Gå in på www.arbetsformedlingen.se/annonsera

Gäster: Camilla Hane, Arbetsförmedlingen, och Jonny Larsson, Lofsdalens skidanläggningar Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: Andreas Damgaard och Sylvester Gyan Foto Jonny Larsson: Anette Andersson

Här är en textversion av avsnittet.

2020-12-09
Länk till avsnitt

63. Rekrytera fördomsfritt

Hur kan man rekrytera mer fördomsfritt och utveckla en mer objektiv rekryteringsprocess? Forskning visar att mångfald på en arbetsplats bidrar till en ökad affärsnytta för företag och organisationer. I detta avsnitt av Arbetsförmedlingens Arbetsgivarpodd får ni konkreta tips på hur ni med enkla medel kan rekrytera mer fördomsfritt och på så sätt skapa en ökad affärsnytta i er verksamhet.

Gäst: Elin Öberg Mårtenzon, VD på företaget Tengai, som har utvecklat ett rekryteringsverktyg i form av en social intervjurobot och Katarina Riml, konsult och partner på rekryteringsföretaget Home of Recruitment. Programledare: Karolina Brogan Tekniker: Sylvester Gyan

2020-11-18
Länk till avsnitt

62. Snabbintervjuer ? rekrytera snabbt och enkelt via videosamtal

Är du redo att rekrytera? Men är du osäker på hur du ska träffa kandidaterna på ett säkert sätt i pandemin? Med vår kostnadsfria, digitala tjänst kan intervjuer genomföras på distans. Dessutom finns hjälp med dokumentation och uppföljning. Allt detta gör att du kan träffa fler kandidater på ett säkert och effektivt sätt i jakten på din nästa medarbetare. I dagens avsnitt träffar vi företagare som gjort just det, och så passar vi på att fånga några bra tips längs vägen.

 

Gäst: Barbro Hellström Programledare: Charlotte Lindman Tekniker: Sylvester Gyan

Läs mer om snabbintervjuer https://arbetsformedlingen.se/for-arbetsgivare/rekryteringstjanster/mot-kandidater-online

Här är en textversion av avsnittet.

2020-10-12
Länk till avsnitt

61. Tänk om, ställ om, matcha smart!

Vi har alla behövt ställa om den senaste tiden. Vad är de viktigaste insikterna? Hur kan vi tänka framåt när det gäller kompetensförsörjning och reboarding? Vi gästas av Nordic Choice, hotellkedjan som över en natt drabbades hårt av Corona. Swedbank berättar om initiativet Växla Jobb tillsammans med Gigstr för att kunna låna och låna ut personal på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen presenterar nya analysverktyg för dig som arbetsgivare. Gäster: Cecilia Linnér och Frida Pålsson Werntoft från Nordic Choice, Marika Corell från Swedbank samt Pernilla Deshayes och Bengt Wiktorén från Arbetsförmedlingen Programledare: Per Westberg Tekniker: Andreas Damgaard, Per-Göran Nordström och Roger Svanell Länkar: Arbetsmarknadsinsikter Nordic Choice Swedbank/Gigstr Jobtech #jobbjustnu Arbetsförmedlingens jobbpodd: Se jobbmöjligheterna i krisen

2020-09-02
Länk till avsnitt

60. Behöver du rekrytera akut? Här får du bästa tipsen

Behöver du rekrytera idag eller helst igår? Hur kan du bli mer effektiv i din rekrytering? Arbetsgivarpodden gästas av en expert från Arbetsförmedlingen, Barbro Hellström. Hon kommer att dela med sig av vilka verktyg du kan använda för en lyckad rekrytering och börja rekrytera som ett proffs.

Gäst: Barbro Hellström, Arbetsförmedlingen Programledare: Michaela Lindersson Tekniker: Per-Göran Nordström

2020-06-03
Länk till avsnitt

59. Rekrytera från utbildning

Hur kan Arbetsförmedlingen hjälpa arbetsgivare att rekrytera inom bristyrken? Genom att erbjuda arbetsgivare möjligheten att anställa kandidater som är i slutfasen av en arbetsmarknadsutbildning, kan Arbetsförmedlingen hjälpa arbetsgivare att hitta kandidater med rätt kompetens.

https://arbetsformedlingen.se/for-arbetsgivare/rekryteringstjanster/utbilda-och-rekrytera

Programledare: Karolina Brogan Gäst: Camilla Hane, produktutvecklare Arbetsförmedlingen Tekniker: Per-Göran Nordström

2020-04-08
Länk till avsnitt

58. Hammarby fotbolls CSR-arbete

Vad gör Hammarby fotboll utanför planen? I dagens avsnitt gästas vi av Abel Abraham som är CSR-ansvarig för Hammarby fotboll. Abel kommer att berätta om hur klubbens CSR-arbete kan hjälpa dig i din rekrytering. Han kommer även ge dig tips på hur ditt företag göra samhällsnytta i den staden du är verksam. Gäst: Abel Abraham, CSR-ansvarig Hammarby Fotboll Programledare: Michaela Lindersson Tekniker: Andreas Damgaard

2020-03-04
Länk till avsnitt

57. En arbetsgivare anställer

Vad är det som gör en arbetsplats hållbar och attraktiv och vad finns det för anställningsformer, vilka nya medarbetare ska jag anställa? Idag gästas AG-podden av arbetsgivaren från restaurangen K-märkt som har anställt ungdom med funktionshinder och nyanlända.

Gäst: Naima Agnaou, driftchef resturang K-märkt Programledare: Ninel Pizarro-Diaz Tekniker: Per-Göran Nordström

2020-02-05
Länk till avsnitt

56. Arbetshjälpmedel

Vad kan jag som arbetsgivare få för hjälp från arbetsförmedlingen gällande arbetshjälpmedel och anpassning på min arbetsplats när jag anställer en medarbetare med funktionsnedsättning? Svaren får du i det här poddavsnittet. Gäst: Carola Lehto, Arbetsförmedlingen och Marguerita Rönning, Arbetsförmedlingen Programledare: Miranda Nour Forsberg Tekniker: Andreas Damgaard

2020-01-08
Länk till avsnitt

55. Rekrytera för sommar- och vintersäsongen

Vad är bra att tänka på i samband med rekrytering av säsongsarbetare och hur gör man så att dom gärna kommer tillbaka? I det här avsnittet samtalar Ellinor Wassberg med Fredrik Stenmalm på Kläppen Skiresort och Micke Eriksson på Stöten i Sälen om hur deras rekryteringsarbete ser ut.

Programledare: Ellinor Wassberg

Gäster: Fredrik Stenmalm, Kläppen resort

Micke Eriksson, Stöten i Sälen

 

Tekniker: Roger Svanell

2019-12-18
Länk till avsnitt

54. Arbetsförmedlingens digitala tjänster

Hur kan du som arbetsgivare använda dig av Arbetsförmedlingens digitala tjänster för att lyckas i din rekrytering och skapa förutsättningar för ett långsiktigt kompetensförsörjningsarbete? Och på vilket sätt kan Arbetsförmedlingens tjänster hjälpa dig som arbetsgivare att stärka ditt arbetsgivarvarumärke? I det här avsnittet av Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd får du som arbetsgivare tips på hur du kan använda dig av våra digitala tjänster i din rekrytering.

 

Gäster: Karin Andersson, produktansvarig digitala tjänster för arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och Paolo Corna, ansvarig för den digitala marknadsföringen av Arbetsförmedlingens digitala tjänster för arbetsgivare Programledare: Karolina Brogan Tekniker: Sylvester Gyan

2019-12-03
Länk till avsnitt

53. Rekrytera inkluderande

Hur rekryterar du inkluderande och vad innebär det för dig som arbetsgivare? Det här avsnittet ger dig tips och förslag om hur du som arbetsgivare kan tänka för att rekrytera inkluderande. Vikten av att använda rätt formuleringar i en annons samt hur urval bör ske om man vill ta vara på de kompetenser som finns ute på arbetsmarknaden.

 

Gäster: Fouad Ghanem, Arbetsförmedlingen, Jeanette Fridh, Arbetsförmedlingen och Helena Sjöberg, HR-ansvarig Microsoft Sverige Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: P-G Nordström

2019-11-20
Länk till avsnitt

52. Att hantera energitjuvar på arbetsplatsen

Har du varit med om att en kollega eller medarbetare verkar suga energi från andra? Börjar tecken på psykisk ohälsa eller en dålig stämning synas i arbetsgruppen? Kanske kan det vara så att ni har en energitjuv bland er. I det här avsnittet får du vet hur du som chef kan upptäcka, konfrontera och hantera en energitjuv så att ni får en mer effektiv och välmående arbetsplats! Gäst: Ingalill Roos, socionom, psykodynamisk samtalsterapeut och författare till boken Energitjuvar: I familjen, relationen och på jobbet Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: Andreas Damgaard

2019-11-06
Länk till avsnitt

50. HR-tips

?Personalen är företagets viktigaste tillgång? slår båda våra gäster fast. Troligen håller du med: du vill få till en effektiv rekrytering, du vill att personalen ska må bra och du vill följa lagar och regler kring arbetsmiljö. Men om du jobbar på ett mindre företag kanske du inte har möjlighet att ha en eller flera personer som jobbar dedikerat med just personalfrågor. Därför har vi samlat tips från två HR-experter på vad ditt företag absolut inte får missa när det gäller just personalfrågor. Gäster: Carolina Hansson, co-Founder/HR Consultant på HR Commit och Claes Berggren, teamchef på Wise Consulting Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: Andreas Damgaard

2019-10-09
Länk till avsnitt

49. Nudging - att puffa folk i rätt riktning

Nudging innebär att hjälpa någon komma närmare ett önskat mål genom att ge personen små knuffar i rätt riktning. I det här avsnittet pratar vi om hur du som arbetsgivare eller företagare kan använda nudging för att påverka dina medarbetare eller kunder.

 

Gäst: Niklas Laninge, psykolog Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: P-G Nordström

Musik: Kevin MacLeod - Plain Loafer

2019-09-25
Länk till avsnitt

48. Tester i rekryteringen

Hur kan jag använda tester som en del i vår rekrytering och vad bör jag tänka på då? Svaren får du i det här poddavsnittet! Gäst: Johanna Holmertz, Academic Work Programledare: Ellinor Wassberg Tekniker: Andreas Damgaard

2019-09-11
Länk till avsnitt

47. Gör plats som Becksmo Kommunikation

?Arbetsgivare borde ha en öppen syn och sluta ha låga förväntningar!? Det menar Sandra Ristic som gästar det här poddavsnittet. Trots att världen är byggd för att se tänker hon sällan på att hon själv inte kan just det. Hennes chef Elin Becksmo håller med och i det här poddavsnittet vill de båda uppmuntra arbetsgivare att ta till vara på den kompetens som finns hos personer med funktionsnedsättningar. ?Se möjligheterna och ta hjälp av Arbetsförmedlingen.? Gäster: Elin Becksmo och Sandra Ristic från Becksmo kommunikation Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-06-19
Länk till avsnitt

46. Intervjufrågor

Vilka frågor ska jag ställa vid en intervju och finns det några jag ska undvika? Det grottar vi ner oss i under det här poddavsnittet! Gäst: Josefin Malmer, konsult och delägare, Home of Recruitment Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-06-05
Länk till avsnitt

45. Handledning på arbetet

Varför är det viktigt med handledning på arbetsplatsen? Svaret på det och tips på hur ni får till handledningen på ett bra sätt får du i det här avsnittet! Gäster: Lise-Lotte Björkman Averbo, HR-ansvarig på Nacka vatten och avfall Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-05-22
Länk till avsnitt

44. Inspireras av Skatteverkets innovationsteam

Skatteverket har ett innovationsteam som jobbar för att hitta lösningar för framtiden. För dem är det en självklarhet att ha med unga vuxna i sitt team. Varför kommer de att berätta i det här poddavsnittet. De kommer också att bjuda på tips på hur en egen företagare kan jobba med innovation och vad nyttan kan bli för företaget. Gäster: Anna Englund, Skatteverkets innovationsteam, och tekniksprångaren Matilda Lindberg, Skatteverkets innovationsteam Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-05-08
Länk till avsnitt

43. Nätverka

Varför ska jag lägga tid på att nätverka och hur nätverkar jag på bästa sätt?

Svaren får du av Astrid Gyllenkrok Kristensen som jobbar med Yrkesdörren där nätverkande ses som ett självklart verktyg att använda sig av!

Vill du nätverka via Yrkesdörren kan du läsa mer på www.yrkesdorren.se

 

Gäst: Astrid Gyllenkrok Kristensen, verksamhetschef, Yrkesdörren

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-04-24
Länk till avsnitt

42. Semester? Sjukfrånvaro? Avtal? Allt på ett ställe!

Önskar du också att det fanns information på ett och samma ställe? Det gör det! www.verksamt.se är en samlingssida från olika myndigheter som ger dig information om de flesta frågor inom företagande och att vara arbetsgivare. Den är helt enkelt din guide i arbetsgivardjungeln! I det här avsnittet får du höra mer om sidan. Gäst: Anders Nyberg, kommunikatör för verksamt.se Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-04-10
Länk till avsnitt

41. Arbetsprover

Vad är ett arbetsprov och hur kan du använda dig av det när du rekryterar? Svaren får du i det här poddavsnittet! Gäst: Katarina Riml, konsult på Home of Recruitment Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-03-27
Länk till avsnitt

40. Jämställdhet och mångfald med Humana

Vad kan ni vinna på att bli en mer jämställd och inkluderande arbetsplats? Hur kan ni skapa ökad mångfald hos er? Inspireras av Anna Giertz Skablova i det här avsnittet! Hon är HR-direktör på Humana, ett företag som utsetts till börsens mest jämställda bolag 2017 och 2018 samt jobbar med mångfald inom flera andra områden. Gäst: Anna Giertz Skablova, HR-direktör, Humana Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-03-13
Länk till avsnitt

39. Gig

Här är avsnittet för dig som vill jobba som konsult, giggare, frilansare eller för dig som funderar på hur just din verksamhet kan dra nytta av Gig-vågen! Gäster: Marianne Olsson, gig- och konsultexpert som skrivit boken Gig-ekonomi för företag, och Manuel de Verdier, VD på Brainville Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

 

Mer om gig hittar du här.

2019-02-27
Länk till avsnitt

38. Tänk på ditt språk under intervjun

Ska du intervjua en kandidat som inte talar flytande svenska och inte har bott i Sverige länge? Då ska du lyssna extra noga nu. I det här avsnittet berättar vår gäst om svenska språket och hur du kan vara extra tydlig under en intervju. Avsnittet är även spännande för dig som är allmänt nyfiken på svenska språket ? språknördar: håll till godo! Gäst: Eva Bernhardtson, skribent och kommunikatör på Svenska Stenarna Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2019-02-13
Länk till avsnitt

37. McDonalds: ?Våga anställa personer med olika nationaliteter?

Qusay Hamied fick jobb på McDonalds via kontakter när han precis hade flyttat till Sverige. Nu är han supervisor och anställer personer med olika bakgrund. I det här avsnittet berättar hur han tänker i sin roll som arbetsgivare. Gäst: Qusay Hamied, supervisor på McDonalds Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

 

Vill du anställa personer som nyligen har flyttat till Sverige? Hitta dem i Jobskills!

2019-01-30
Länk till avsnitt

36. Vett och etikett inom affärer

Hur tillgänglig behöver jag vara och kan jag vara för proaktiv i kontakten med kunder? Kan jag verkligen tappa en affär baserat på hur jag beter mig? Annmarie Palm är expert på affärsmässigt uppförande. I det här avsnittet svarar hon på frågorna och ger dig sina bästa tips! 

Gäst: Annmarie Palm, kommunikationsstrateg på Relationista och författare till boken Business behavior ? Uppför dig eller tappa affären.

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Mikael Johansson

2019-01-16
Länk till avsnitt

35. Att ta referenser

Dags för ett ämne som många har efterfrågat: referenser! Är det viktigt att ha referenstagning som en del av min rekryteringsprocess? Hur tar jag referenser på ett bra sätt? Svaren får du i det här poddavsnittet. 

 

Gäster: Maria Fröberg Larsson, rekryteringsspecialist på IKEA, och Hans-Erik Viwin, Arbetsförmedlingen

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Roger Svanell

 

Fler tips kring referenser? Kolla här!

2018-12-19
Länk till avsnitt

34. Lyckas med sälj

Jobbar du eller dina medarbetare med sälj? Eller funderar du på hur du ska sälja in en idé till ledningen eller dina medarbetare? Det finns sex nycklar som framgångsrika säljare använder:

1.Framgångstro

2.Kundfokus

3.Målfokus

4.Energi

5.Ledarförmåga

6.Entreprenörsförmåga

I det här avsnittet får du veta lite om dem och hur du kan dra nytta av säljtänk i olika sammanhang! 

 

Gäst: Lotta Broberg, ledarskap- och säljexpert, CHABRO

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Roger Svanell

2018-12-05
Länk till avsnitt

33. Skapa stolthet på jobbet

?Det märks direkt om medarbetarna på en arbetsplats är stolta eller inte och det är viktigt att känna stolthet.? Det menar gästerna i det här poddavsnittet!

Vilka är mina styrkor? Vad vill vi uppnå? Hur uttrycker vi vår stolthet? är tre exempel på enkla frågor som kan göra stor skillnad på din arbetsplats. I det här avsnittet reder vi ut vad stolthet är och hur du kan öka din och medarbetarnas yrkesstolthet!

 

Gäster: Entreprenören Elin Alsiok och forskaren Caroline Stenbacka. Tillsammans har de skrivit boken Stolthet som strategi (Liber förlag).

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Mikael Johansson

2018-11-21
Länk till avsnitt

32. Inspireras av Selectas Vägen in

Genom mentorer på arbetsplatsen och praktik via Arbetsförmedlingen jobbar Selecta med programmet ?Vägen in?. Där får personer som nyligen har kommit till Sverige möjlighet att prova på ett jobb och Selecta har möjlighet att lära upp personal som sedan kan jobba hos dem. Låt dig inspireras och fundera på hur det här skulle kunna bli en framgångskoncept även för dig!

Gäster: Ulf Gustafsson, utbildningsansvarig på Selecta och Raed Ghibeh, servicetekniker på Selecta Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

 

Klicka här för att läsa en artikel om Selectas "Vägen in". 

2018-11-07
Länk till avsnitt

31. Superheadhunterns bästa rekryteringstips

Fredrik Hillelson genomför sedan många år tillbaka mängder av rekryteringar varje år. Han har samlat på sig grundläggande, och samtidigt avgörande, tips som alla rekryterare och chefer bör känna till. Nu delar han med sig av dem.

 

Gäst: Fredrik Hillelson, vd och grundare av Novare Human Capital

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Roger Svanell

2018-10-24
Länk till avsnitt

30. Skapa högt i tak (på riktigt!) med Elizabeth Kuylenstierna

Femkamp, konferenser och roliga teambuildingövningar i all ära, men hur skapar ni en bra teamkänsla och högt i tak ? på riktigt? Elizabeth Kuylenstierna utbildar chefer och hjälper grupper att utvecklas. I det här poddavsnittet delar hon med sig av sina erfarenheter och framgångsrecept. Gäst: Elizabeth Kuylenstierna, jobbar med utbildning av chefer och grupper bland annat inom teambuilding Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Anderas Damgaard

2018-10-10
Länk till avsnitt

29. Lyckas med annonsen

Hur ska du locka rätt kandidater att söka just din tjänst? Vad bör du ha med i din annons? Och hur sprider du den? Det får du svar på i det här poddavsnittet!

 

Gäst: Nina Kjellmark, Arbetsförmedlingen

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Mikael Johansson

 

Vill du annonsera i Platsbanken? Läs mer här!

2018-09-26
Länk till avsnitt

28. Hitta medarbetare på en rekryteringsträff!

Vill du hinna intervjua många kandidater på kort tid? Prova en rekryteringsträff via Arbetsförmedlingen! I det här poddavsnittet får du veta hur det går till och vilka fördelar det finns för dig som arbetsgivare.

 

Gäst: Sara Bagheri, samordnande kundansvarig på Arbetsförmedlingens arbetsgivarcenter

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Mikael Johansson

 

Vill du rekrytera med hjälp av en rekryteringsträff? Läs mer här!

2018-09-12
Länk till avsnitt

27. Starkt employer brand i rekryteringen

Hur kan du se till att ert employer brand stämmer överens med bilden som en kandidat får av er under rekryteringen? Veckans gäst bjuder på tre enkla knep som inte kostar dig så mycket ? men kan ge avgörande resultat. Det här vill du inte missa! Gäst: Anki Stafwerfeldt, delägare och konsult på HOME of Recruitment Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2018-08-29
Länk till avsnitt

26. Inspireras av Kolmårdens djurparks rekrytering

Det finns många sätt att hantera en rekryteringsprocess. En väg till att hitta just er process är att bli inspirerad av andra som har lyckats bra. Därför har vi bjudit in Kolmårdens Djurpark som här delar med sig av sina lärdomar och tips! Gäster: Liza Wrangenby & Lisa Ringström, Kolmårdens Djurparks HR-avdelning Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Mikael Johansson

2018-06-13
Länk till avsnitt

25. Hitta personalen!

Har du svårt att hitta kandidater till din tjänst? I det här avsnittet berättar Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen, hur arbetsgivare har tänkt annorlunda för att täcka upp sina behov när personal inte finns att hitta. Kanske kan du prova något liknande? Gäst: Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2018-05-30
Länk till avsnitt

24. Gör plats!

Vi på Arbetsförmedlingen vill öka att antalet personer med funktionsvariationer får jobb. För att underlätta för dig som arbetsgivare att fokusera på kompetensen finns det olika stöd vi kan erbjuda. Dem lyfter vi i kampanjen Gör Plats! I det här avsnittet berättar Cecilia Joona-Nyström från Arbetsförmedlingen mer. Vi gästas också av Beppe Singer som delar med dig av sin professionella resa med ADHD.

 

Gäster: Beppe Singer, programledare, författare och pedagog med ADHD, samt Cecilia Joona-Nyström, arbetsterapeut på Arbetsförmedlingen Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

 

Här hittar du mer information om kampanjen Gör Plats!

2018-05-16
Länk till avsnitt

23. Introducera din nya medarbetare

När du har hittat rätt kandidat för din tjänst eller praktik finns ett viktigt steg kvar i rekryteringen: att introducera din nya medarbetare. Genomen bra introduktion kommer personen in i jobbet snabbare och känner sig mer välkommen.

I det här avsnittet får du veta hur du lyckas!

 

Gäster: Jennie Wennerhav, Arbetsförmedlingen, och Thomas Svensson, produktionschef på Kockums Maskin

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

 

Fler tips för en bra introduktion hittar du här!

2018-05-02
Länk till avsnitt

22. Henrik Fexeus: Så kommunicerar du med fingertoppskänsla

En väg till att bli en omtyckt och effektiv ledare är genom att vara tydlig i din kommunikation. Det behöver inte vara så svårt! I det här poddavsnittet bjuder Henrik Fexeus på en mängd knep för att tackla tuffa samtal och få medarbetarna att lyssna på dig. Gäst: Henrik Fexeus, expert på ordlös kommunikation Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2018-04-18
Länk till avsnitt

21. ÖppnaDörren och Just Arrived: Det är enklare än du tror!

I det här avsnittet får vi besök av Just Arrived och ÖppnaDörren. De jobbar på olika sätt för att personer som nyligen har kommit till Sverige ska komma in i vårt samhälle på ett bra sätt. Här får du inspiration och tips kring hur du kan bidra oavsett om det är genom att anställa någon eller dela med dig av ditt nätverk!

 

Gäster: Amelie Silfverstolpe, ÖppnaDörren och Neven Jugo, Just Arrived

Programledare: Ellinor Wassberg

Inspelningsansvarig: Mikael Johansson

 

Vill du anställa personer som nyligen har flyttat till Sverige? Hitta dem i Jobskills!

2018-04-04
Länk till avsnitt

20. Skapa engagemang på jobbet

Om du vill veta mer om hur engagemang uppstår och hur du kan skapa förutsättningar för det på din arbetsplats har du hittat till rätt avsnitt. Vi gästas av psykologen Örjan Hedman som bjuder på både teori och goda exempel. Gäst: Örjan Hedman, psykolog på Arbetsförmedlingen Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2018-03-21
Länk till avsnitt

19. Talang före ålder med John Mellkvist

Att talang ska gå före ålder är inte en revolutionerande tanke, men hur pass duktig är du på att följa den? I det här avsnittet berättar John Mellkvist om ålderism och hur du som vill fokusera på kompetens kan agera Gäst: John Mellkvist, pr-konsult och framtidsspanare på Mindmakers PR Programledare: Ellinor Wassberg Inspelningsansvarig: Andreas Damgaard

2018-03-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.