Sveriges 100 mest populära podcasts

Arbetsgivarpodden

Arbetsgivarpodden

Välkommen till Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd! Vi bjuder dig på avsnitt som ger inspiration och information till dig som är arbetsgivare. Förslag på ämne eller gäst? Mejla gärna <a href="mailto:[email protected]?subject=Arbetsgivarpodden">[email protected]</a> Avsnitten finns även på Arbetsförmedlingens playtjänst: arbetsformedlingen.se/play. Där hittar ni även textversioner av avsnitten.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

arbetsformedlingen.se/play/podcast/arbetsgivarpodden

Avsnitt

Anställa med lönebidrag

Vad innebär det att anställa en medarbetare med lönebidrag? Vilket stöd kan Arbetsförmedlingen hjälpa mig med när jag är intresserad? Robin Lindblad jobbar med lönebidrag på Arbetsförmedlingen. Här berättar han om vad lönebidrag är för något och hur det går till från intresseanmälan till anställning.
2021-10-27
Länk till avsnitt

Introducera medarbetare på distans

Hur lyckas jag med en introduktion av en ny kollega när den ska göras på distans? Här får du tre tips på hur du skapar en strukturerad digital onboarding av din nya medarbetare. En bra introduktion stärker både ert varumärke som arbetsgivare och ökar produktiviteten.
2021-10-07
Länk till avsnitt

Introducera nya medarbetare

Hur gör du en effektiv onboarding av din nya medarbetare, både på plats och på distans? Målet är att den nya kollegan ska känna sig välkommen på arbetsplatsen och snabbt komma in i jobbet. Här får du veta hur du lyckas med introduktionen, oavsett om den sker på plats eller digitalt!
2021-06-21
Länk till avsnitt

Hantera våld i nära relationer som arbetsgivare

Var fjärde kvinna har någon gång utsatts för våld i nära relationer. Det kan både påverka hälsan och förutsättningarna för arbete. I det här avsnittet får du veta hur du som arbetsgivare kan lyfta frågan om våld i nära relationer på din arbetsplats. Dels för att hjälpa någon som utsätts för våld, dels för att färre ska drabbas och dels för att hjälpa någon som själv utövar våld och vill sluta.
2021-06-02
Länk till avsnitt

Employer Branding och platsannonsering. Hur hänger det ihop?

Hur kan du öka möjligheterna till en lyckad rekrytering genom att ta hänsyn till ditt varumärke som arbetsgivare? I det här samtalet går vi igenom vad du behöver veta för att enkelt komma igång med Employer Branding. Det viktigaste förarbetet du kan göra innan ekonomin och konjunkturen vänder upp igen: se till att du är genuin i det du kommunicerar i platsannonser, på din karriärsida och i sociala medier. Hitta kandidater som kommer att trivas hos dig ? och vilka är egentligen Generation Z?
2021-02-24
Länk till avsnitt

Varsel

Varsel ? vad är det och hur funkar det? I vilka situationer när jag säger upp personal behöver jag komma ihåg att varsla om uppsägning? Var hos Arbetsförmedlingen kan jag få mer information? Det reder vi ut i det här poddavsnittet.
2021-02-11
Länk till avsnitt

Annonsera i Platsbanken

Visste du att Platsbanken på arbetsförmedlingen.se är Sveriges största jobbsökarsajt? Där når du snabbt många kandidater via en enda annons. Men det är också enkelt att anpassa din annons så att den matchar dina behov, till exempel om du istället behöver avgränsa antalet ansökningar. I det här avsnittet berättar vi hur du lyckas. Dessutom träffar vi arbetsgivaren Jonny som väljer att rekrytera via Platsbanken för att höra om hans erfarenheter.
2020-12-09
Länk till avsnitt

Rekrytera fördomsfritt

Hur kan man rekrytera mer fördomsfritt och utveckla en mer objektiv rekryteringsprocess? Forskning visar att mångfald på en arbetsplats bidrar till en ökad affärsnytta för företag och organisationer. I detta avsnitt av Arbetsförmedlingens Arbetsgivarpodd får ni konkreta tips på hur ni med enkla medel kan rekrytera mer fördomsfritt och på så sätt skapa en ökad affärsnytta i er verksamhet.
2020-11-18
Länk till avsnitt

Snabbintervjuer - rekrytera snabbt och enkelt via videosamtal

Är du redo att rekrytera? Men är du osäker på hur du ska träffa kandidaterna på ett säkert sätt i pandemin? Med vår kostnadsfria, digitala tjänst kan intervjuer genomföras på distans. Dessutom finns hjälp med dokumentation och uppföljning. Allt detta gör att du kan träffa fler kandidater på ett säkert och effektivt sätt i jakten på din nästa medarbetare. I dagens avsnitt träffar vi företagare som gjort just det, och så passar vi på att fånga några bra tips längs vägen.
2020-10-12
Länk till avsnitt

Behöver du rekrytera akut? Här får du bästa tipsen

Behöver du rekrytera idag eller helst igår? Hur kan du bli mer effektiv i din rekrytering? Arbetsgivarpodden gästas av en expert från Arbetsförmedlingen, Barbro Hellström. Hon kommer att dela med sig av vilka verktyg du kan använda för en lyckad rekrytering och börja rekrytera som ett proffs.
2020-06-03
Länk till avsnitt

Rekrytera från utbildning

Hur kan Arbetsförmedlingen hjälpa arbetsgivare att rekrytera inom bristyrken? Genom att erbjuda arbetsgivare möjligheten att anställa kandidater som är i slutfasen av en arbetsmarknadsutbildning, kan Arbetsförmedlingen hjälpa arbetsgivare att hitta kandidater med rätt kompetens.
2020-04-08
Länk till avsnitt

En arbetsgivare anställer

Vad är det som gör en arbetsplats hållbar och attraktiv och vad finns det för anställningsformer, vilka nya medarbetare ska jag anställa? Idag gästas AG-podden av arbetsgivaren från restaurangen K-märkt som har anställt ungdom med funktionshinder och nyanlända.
2020-02-05
Länk till avsnitt

Arbetshjälpmedel

Vad kan jag som arbetsgivare få för hjälp från arbetsförmedlingen gällande arbetshjälpmedel och anpassning på min arbetsplats när jag anställer en medarbetare med funktionsnedsättning? Svaren får du i det här poddavsnittet.
2020-01-08
Länk till avsnitt

Rekrytera för sommar- och vintersäsongen

Vad är bra att tänka på i samband med rekrytering av säsongsarbetare och hur gör man så att dom gärna kommer tillbaka? I det här avsnittet samtalar Ellinor Wassberg med Fredrik Stenmalm på Kläppen Skiresort och Micke Eriksson på Stöten i Sälen om hur deras rekryteringsarbete ser ut.
2019-12-18
Länk till avsnitt

Rekrytera inkluderande

Hur rekryterar du inkluderande och vad innebär det för dig som arbetsgivare? Det här avsnittet ger dig tips och förslag om hur du som arbetsgivare kan tänka för att rekrytera inkluderande. Vikten av att använda rätt formuleringar i en annons samt hur urval bör ske om man vill ta vara på de kompetenser som finns ute på arbetsmarknaden.
2019-11-20
Länk till avsnitt

HR-tips

?Personalen är företagets viktigaste tillgång? slår båda våra gäster fast. Troligen håller du med: du vill få till en effektiv rekrytering, du vill att personalen ska må bra och du vill följa lagar och regler kring arbetsmiljö. Men om du jobbar på ett mindre företag kanske du inte har möjlighet att ha en eller flera personer som jobbar dedikerat med just personalfrågor. Därför har vi samlat tips från två HR-experter på vad ditt företag absolut inte får missa när det gäller just personalfrågor.
2019-10-09
Länk till avsnitt

Nudging ? att puffa folk i rätt riktning

Nudging innebär att hjälpa någon komma närmare ett önskat mål genom att ge personen små knuffar i rätt riktning. I det här avsnittet pratar vi om hur du som arbetsgivare eller företagare kan använda nudging för att påverka dina medarbetare eller kunder.
2019-09-25
Länk till avsnitt

Tester i rekryteringen

Hur kan jag använda tester som en del i vår rekrytering och vad bör jag tänka på då? Svaren får du i det här poddavsnittet!
2019-09-11
Länk till avsnitt

Gör plats som Becksmo Kommunikation

?Arbetsgivare borde ha en öppen syn och sluta ha låga förväntningar!? Det menar Sandra Ristic som gästar det här poddavsnittet. Trots att världen är byggd för att se tänker hon sällan på att hon själv inte kan just det.Hennes chef Elin Becksmo håller med och i det här poddavsnittet vill de båda uppmuntra arbetsgivare att ta till vara på den kompetens som finns hos personer med funktionsnedsättningar. ?Se möjligheterna och ta hjälp av Arbetsförmedlingen".
2019-06-19
Länk till avsnitt

Intervjufrågor

Vilka frågor ska jag ställa vid en intervju och finns det några jag ska undvika? Det grottar vi ner oss i under det här poddavsnittet!
2019-06-05
Länk till avsnitt

Handledning på arbetet

Varför är det viktigt med handledning på arbetsplatsen? Svaret på det och tips på hur ni får till handledningen på ett bra sätt får du i det här avsnittet!
2019-05-22
Länk till avsnitt

Nätverka

Varför ska jag lägga tid på att nätverka och hur nätverkar jag på bästa sätt? Svaren får du av Astrid Gyllenkrok Kristensen som jobbar med Yrkesdörren där nätverkande ses som ett självklart verktyg att använda sig av! Vill du nätverka via Yrkesdörren kan du läsa mer på www.yrkesdorren.se
2019-04-24
Länk till avsnitt

Semester? Sjukfrånvaro? Avtal? Allt på ett ställe!

Önskar du också att det fanns information på ett och samma ställe? Det gör det! www.verksamt.se är en samlingssida från olika myndigheter som ger dig information om de flesta frågor inom företagande och att vara arbetsgivare. Den är helt enkelt din guide i arbetsgivardjungeln! I det här avsnittet får du höra mer om sidan.
2019-04-10
Länk till avsnitt

Arbetsprover

Vad är ett arbetsprov och hur kan du använda dig av det när du rekryterar? Svaren får du i det här poddavsnittet!
2019-03-27
Länk till avsnitt

Jämställdhet och mångfald med Humana

Vad kan ni vinna på att bli en mer jämställd och inkluderande arbetsplats? Hur kan ni skapa ökad mångfald hos er? Inspireras av Anna Giertz Skablova i det här avsnittet! Hon är HR-direktör på Humana, ett företag som utsetts till börsens mest jämställda bolag 2017 och 2018 samt jobbar med mångfald inom flera andra områden.
2019-03-13
Länk till avsnitt

Inspireras av Skatteverkets innovationsteam

Skatteverket har ett innovationsteam som jobbar för att hitta lösningar för framtiden. För dem är det en självklarhet att ha med unga vuxna i sitt team. Varför kommer de att berätta i det här poddavsnittet. De kommer också att bjuda på tips på hur en egen företagare kan jobba med innovation och vad nyttan kan bli för företaget.
2019-03-08
Länk till avsnitt

Gig

Här är avsnittet för dig som vill jobba som konsult, giggare, frilansare eller för dig som funderar på hur just din verksamhet kan dra nytta av Gig-vågen!
2019-02-27
Länk till avsnitt

Tänk på ditt språk under intervjun

Ska du intervjua en kandidat som inte talar flytande svenska och inte har bott i Sverige länge? Då ska du lyssna extra noga nu. I det här avsnittet berättar vår gäst om svenska språket och hur du kan vara extra tydlig under en intervju. Avsnittet är även spännande för dig som är allmänt nyfiken på svenska språket ? språknördar: håll till godo!
2019-02-13
Länk till avsnitt

Att ta referenser

Dags för ett ämne som många har efterfrågat: referenser! Är det viktigt att ha referenstagning som en del av min rekryteringsprocess? Hur tar jag referenser på ett bra sätt? Svaren får du i det här poddavsnittet.
2018-12-19
Länk till avsnitt

Inspireras av Selectas Vägen in

Genom mentorer på arbetsplatsen och praktik via Arbetsförmedlingen jobbar Selecta med programmet ?Vägen in?. Där får personer som nyligen har kommit till Sverige möjlighet att prova på ett jobb och Selecta har möjlighet att lära upp personal som sedan kan jobba hos dem. Låt dig inspireras och fundera på hur det här skulle kunna bli en framgångskoncept även för dig!
2018-11-07
Länk till avsnitt

Skapa högt i tak (på riktigt!) med Elizabeth Kuylenstierna

Femkamp, konferenser och roliga teambuildingövningar i all ära, men hur skapar ni en bra teamkänsla och högt i tak ? på riktigt? Elizabeth Kuylenstierna utbildar chefer och hjälper grupper att utvecklas. I det här poddavsnittet delar hon med sig av sina erfarenheter och framgångsrecept.
2018-10-10
Länk till avsnitt

Starkt employer brand i rekryteringen

Hur kan du se till att ert employer brand stämmer överens med bilden som en kandidat får av er under rekryteringen? Veckans gäst Anki Stafwerfeldt bjuder på tre enkla knep som inte kostar dig så mycket ? men kan ge avgörande resultat. Det här vill du inte missa!
2018-08-29
Länk till avsnitt

Henrik Fexeus: Så kommunicerar du med fingertoppskänsla

En väg till att bli en omtyckt och effektiv ledare är genom att vara tydlig i din kommunikation. Det behöver inte vara så svårt! I det här poddavsnittet bjuder Henrik Fexeus på en mängd knep för att tackla tuffa samtal och få medarbetarna att lyssna på dig.
2018-04-18
Länk till avsnitt

Talang före ålder med John Mellkvist

Att talang ska gå före ålder är inte en revolutionerande tanke, men hur pass duktig är du på att följa den? I det här avsnittet berättar John Mellkvist om ålderism och hur du som vill fokusera på kompetens kan agera.
2018-03-07
Länk till avsnitt

Led dig själv och andra med Mia Törnblom

Vissa personer är födda ledare, men ledarskap är också något som går att öva upp! I det här avsnittet berättar ledarutvecklaren Mia Törnblom vad som kännetecknar en bra ledare och ger dig tips på hur du både leder dig själv och andra.
2018-02-21
Länk till avsnitt

En lyckad rekrytering ? så kommer du igång

Är du nybörjare inom rekrytering? I det här poddavsnittet får du en bra grund att utgå från! Utifrån forskning och erfarenhet som konsult inom rekrytering delar Malin Lindelöw med sig av konkreta tips kring utformning av tjänst, annons, intervju med mera.
2018-01-24
Länk till avsnitt

Mjuka kompetenser och magkänsla i rekryteringen

Vad är magkänsla och mjuka kompetenser? Och hur kan jag förhålla mig till dem när jag rekryterar? Det svarar Carlos Siles, som har lång erfarenhet inom ledarskap samt rekrytering, och psykologen Maria Valkama på i det här poddavsnittet!
2017-11-29
Länk till avsnitt

Rekryteringsexperten: Så rekryterar vi!

TNG är experter på att rekrytera till andra och det drar de förstås nytta av när de rekryterar till sitt eget företag. I det här poddavsnittet delar Sinisa Strbac med sig av hur TNG utformar en annons, hur de jobbar med tester och vilka på arbetsplatsen som involveras i rekryteringen!
2017-11-15
Länk till avsnitt

Christina Stielli: Arbetsglädje ökar produktiviteten!

TNG är experter på att rekrytera till andra och det drar de förstås nytta av när de rekryterar till sitt eget företag. I det här poddavsnittet delar Sinisa Strbac med sig av hur TNG utformar en annons, hur de jobbar med tester och vilka på arbetsplatsen som involveras i rekryteringen!
2017-11-01
Länk till avsnitt

Stärk ditt företag genom storytelling

Vad innebär egentligen storytelling och hur kan ditt företag använda sig av det för att stärka varumärket? Storytellingexperten Ulrika Nybäck är gäst och ger sina bästa tips på hur du sätter igång.
2017-06-14
Länk till avsnitt

Rekrytera med mångfald ? det här vinner du!

I det här avsnittet pratar jag med entreprenören Barakat Ghebrehawariat om hur du rekryterar med mångfald för att bredda kompetensen i din arbetsgrupp.
2017-04-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.