Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Växthuspodden

Växthuspodden

Växthuspodden är en podcast för dig som inte kan få nog av växthus! I varje avsnitt lär vi oss om odling i växthuset och träffar intressant trädgårdsprofiler som alla älskar sitt växthus.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

willabgarden.se

Avsnitt

Hanna & Rebeccas nya trädgårdspodd

Nu är det äntligen dags att lansera vår nya podd! Vi följer våra bloggare Hanna och Rebecca, två trädgårdsfantaster med ett gemensamt, brinnande intresse för trädgårdsliv. En med hus mitt i ett villaområde, och en med hus på landet. Du som lyssnare kommer få ta del av deras liv som vänner och kolleger, men framförallt ta del av tankar kring odling, inredning och trädgård.

2019-06-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 - Feng Shui i trädgården

Hur får man balans och harmoni i trädgården? I dagens podd kikar vi närmare på Feng Shui och hur denna uråldriga lära kan hjälpa dig att maxa trivseln i din gröna oas. Med oss har vi den gröna inspiratören Pernilla Berndtsson.
Trevlig lyssning!

2018-06-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 16 - Skuggning och ventilation

Solen i alla ära, men det kan lätt bli för varmt i växthuset! I dagens växthuspodd pratar vi om att skapa det perfekta klimatet i växthuset. Hur man ska tänka kring skuggning och ventialtion. Vår poddkompis Rebecca Strömblad ger oss sina bästa tips.

Trevlig lyssning!

2018-06-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 15 - Köksträdgården med Lena Israelsson

Att odla egna grönsaker är lycka! Men vad ska man odla och vad ska man tänka på när man planerar sin köksträdgård? Vi träffade Lena Israelsson, författare till Handbok för Köksträdgården, aktuell i nyutgåva. Det blev ett samtal om att ha höns i innerstan,  om odlingslycka och om att man faktiskt kan lägga på för mycket gräsklipp på morötterna!

 

Trevlig Lyssning!

2018-06-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 14 - Odla exotiskt i växthuset!

Kasta inte bort dina kärnor och frön från exotiska frukter, utan plantera dem och få spännande frukter och träd att odla i växthuset! Ett både billigt och kul sätt att odla! Växthuspodden träffade författaren Eva Rönnblom som skrivit en bok i ämnet.
Trevlig lyssning!

2018-06-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 - I växthuset med Eva Robild

Trädgårdsjournalist, författare och redaktör för det populära tv-programmet  Trädgårdstider ? I dagens podd hänger vi i Eva Robilds växthus.
Ett växthus som spirar av nyfikenhet och kunnande. Trevlig lyssning!

2018-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 12 - Bevattning

I veckans avsnitt av växthuspodden pratar vi om en livsnödvändighet för alla som odlar i växthus ? bevattning!

När ska man börja? Vilket system ska man ha? Hel eller halvautomatiskt? ? Koppla till slang eller tunna? Stort eller litet?

Tillsammans med experten Hanna Schagerlöv reder vi ut alla frågetecken och ger vägledning i bevattningsdjungeln.

Trevlig lyssning!

2018-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 - Gurka

Sveriges vanligaste grönsak? I veckans växthuspodd lär vi oss allt om gurka!
Hur man odlar den, vilka är de vanligaste tabbarna och hur man får den att trivas i växthuset.

Gäst Evert Ekblom på Nydala trädgårdsodlingar. Programledare Matilde Hall. Trevlig lyssning!

 

2018-05-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 - Våruppstart!

Äntligen dags att sätta igång med växthussäsongen! I dagens avsnitt pratar vi om vad som behövs för att komma igång igen. Hur får man i ordning på växthuset, hur rengör man bäst och hur ska man tänka när man planerar för kommande odlingssäsong. Med oss i detta avsnittet har vi Rebecca Strömblad från bloggen Rebeccas Växthusliv.

2018-05-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 ? Biologiskt växtskydd

Odling, inte bara en dans på rosor! Ibland får man objudna gäster i växthuset och idag pratar vi och biologiskt växtskydd.

Små, små vänner som hjälper oss att bli av med oönskad ohyra. Med oss har vi Sven Göransson, rådgivare på Biobasiq.

Vi pratar om hur man ska tänka vid ett skadedjursingrepp, om predatorer och parasiter och hur viktigt det är att städa ordentligt i växthuset! Trevlig lyssning!

2017-06-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 - Ekologisk odling

I Växthuspoddens sjunde avsnitt besöker vi Källdalens trädgårdar och pratar om ekologisk odling.

Hur odlar vi vårt ?härodlade? på bästa ekologiska sätt, är det svårare att odla ekologist och smakar det verkligen bättre?

Ett trevligt samtal med Susanne Lundberg och John Söderberg för alla som är nyfiken på ekologisk odling!

 

Trevlig lyssning

 

2017-06-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Medelhavsväxter med Peter Englander

Citron, fikon, oliv ? Vi kan inte få nog av medelhavsväxter i vårt växthus! Och vilken lycka att då få prata med Mr Medelhavet him self ? Peter Englander. I växthuspoddens sjätte avsnitt får vi ett långt samtal med Peter och får alla hans bästa tips och råd för att lyckas med medelhavsväxterna. 
Trevlig lyssning!

2017-06-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Chili med Jonas Borssén

I Växthuspoddens femte avsnitt koncentrerar vi oss på det som tillför hetta till våra köksträdgårdar, nämligen chilin! Och vem kan bättre svara på alla våra frågor än Jonas Borssén, svenska chiliförbundets ordförande. Vi besökte honom hemma i hans radhus och fick ett långt samtal om hans absoluta favoritgröda. Trevlig lyssning!

2017-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Tomattips med Åke Truedsson

Tomater, tomater, tomater!

I veckans Växthuspodd grottar vi ner oss i tomater . Vi besökte självaste tomatkungen Åke Truedsson och får alla tips man behöver för att lyckas med sina tomater.

2017-06-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Trädgårdsbesök hos Gunnel Carlson

Växthuspodden mötte trädgårdsprofilen tillika växthusälskaren Gunnel Carlson en solig vårdag i hennes trädgård. Vi hör vad Gunnel älskar att odla, varför man inte ska ta odlingsmisslyckanden personligen och hur hon använder sitt växthus. Trevlig lyssning!

2017-05-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 ? Tillbehör och inredning till växthuset

När växthuset väl står på plats, vad behöver man då? Och kan man har vilka möbler som helt i växthuset. I växthuspoddens andra avsnitt går vi igenom vilka tillbehör som behövs och vilka man kan vänta med med vår växthuskompis Rebecca Strömblad. Vi träffar också inredningsbloggaren och växthusälskaren Hanna Schagerlöv och pratar om hur man kan möblera i växthuset.

 

2017-05-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Välja växthus!

Placering? Med eller utan mur? Lackerat eller olackerat? Frågorna är många när man ska välja växthus. I poddens första avsnitt träffar vi växthussäljaren och bloggaren Rebecca Strömblad och får svar på alla våra frågor. Perfekt lyssning för dig som går i växthustankar eller redan är igång med planeringen!

2017-05-12
Länk till avsnitt

Växthuspodden

Växthuspodden är en podcast för dig som inte kan få nog av växthus! I varje avsnitt lär vi oss om odling i växthuset och träffar intressant trädgårdsprofiler som alla älskar sitt växthus.

Programledare Matilde Hall
Växthuspodden produceras av Willab Garden

2017-05-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.