Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Studio Allsvenskan

Studio Allsvenskan

Välkommen till Sveriges största podcast om allsvensk fotboll. Varje vecka släpper vi tre avsnitt där vi på måndagar snackar om helgens matcher och ger er det senaste från Silly Season. På onsdagar och fredagar släpper vi intervjuer med allsvenskans största profiler där vi vill gå på djupet med spelaren, tränaren, sportchefen. Podden görs av Henrik Eriksson, Philip De Giorgio och Marcus Birro.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

studioallsvenskan.se/

Avsnitt

David Löfquist: "Det var ett felbeslut att skriva på för Parma"

Vi tog sig ner till Listerlandet i Blekinge för att besöka Mjällby AIF träffade vi lagkaptenen David ?Löken? Löfquist. I ett nytt matigt avsnitt går vi igenom karriären, positionsbyten, stressade signaturer i Parma, Kina-äventyret, vilket snus han använder och mycket annat.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-18
Länk till avsnitt

Marcus Lantz: "Hade jag varit lite mer ?mysig? ? skulle jag spelat ett EM"

Vi tog tåget till Sölvesborg och möttes av många härliga människor i Mjällby AIF som tog sin tid för oss, en av dem var huvudtränaren Marcus Lantz.

Det blev ett snack om den fina karriären, det sex år långa äventyret i Tyskland, tiden i Helsingborg, den tuffa perioden som arbetssökande, ambitionen om att bli tränare i Bundesliga och en hel del annat.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-18
Länk till avsnitt

Per Karlsson: "Gillar man inte pressen finns det andra lag än AIK att spela i"

Per Karlsson är en av svensk fotbolls värdigaste och viktigaste fanbärare. Han är den spelare som genom historien gjort flest matcher i AIK-tröjan. Men det är givetvis lika mycket för sin unika och medmänskliga personlighet, som sin tapperhet på plan, som han blivit älskad av AIK-supportrar och även andra lags supportrar. I vårt nya avsnitt får han en ny och exklusivt formulerad faktaruta och han berättar ärligt och insiktsfullt om det turbulenta år som AIK haft och är mitt uppe i.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-16
Länk till avsnitt

"En smakstart för nya tränaren"

Vilken mäktig helg det varit. Vi summerar våra intryck från resan till Listerlandet och Mjällby och vi analyserar Djurgårdens kryss mot Elfsborg, undrar hur Boråslaget ska lyckas ersätta Jesper Karlsson. Vi undrar varför Bajen inte lyckas hålla i det goda spelet mellan två matcher och frågar oss om Mellbergs mentala spel att tokhylla sitt eget lag fungerar i längden. Vi applåderar stilla Rolle Nilssons debut som huvudtränare för IFK Göteborg och diskuterar om AIK:s kryss mot Malmö handlade om tappra Solnasoldater eller oförmögna skåningar och älskar bångstyriga Jocke Persson i Varberg som tar tredje raka segern, denna gång borta mot polaren Lantz och hans Mjällby. Utöver det hinner vi snacka Silly season och funderar lite om Ajdarevic har rätt när han tycker att 27 miljoner är på tok för lite för Elfsborgs Jesper Karlsson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-14
Länk till avsnitt

"Rolle Nilsson ny tränare för Blåvitt ? men är det rätt val?"

Vi sammanfattar och går igenom en händelserik allsvensk vecka i dagens avsnitt! Hör allt om IFK Göteborgs anställning av Roland Nilsson, Bajens kross, Jesper Karlssons miljonflytt och Simon Therns budskap till Norrköpingssupportrarna efter ytterligare en match utan seger. Utöver det går vi igenom de hetaste sillynyheterna, kampen i bottenstriden och Örebros skräll mot Malmö.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-11
Länk till avsnitt

Bojan Pandzic: "Därför går vi inte till studion efter match"

Idag gläntar vi på dörren in till vårt Patreonparadis och levererar axplock ur fem av den tidiga höstens bästa intervjuer därifrån. Det blir både språk och domarskola med Bojan Pandzic, snack med en hysteriskt revanschsugen Denniz Hummet, mycket om kärleken till fotbollen från en målvakt som egentligen hade lagt av, lite AIK och så om en komplicerad relation till Sirius tränare Henrik Rydström.

Missa inte när Studio Allsvenskan serverar något av det bästa från vår Patreongrupp.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-09
Länk till avsnitt

Bosse Petersson: "Jag förstår mig inte på hur Göteborg jobbat senaste åren"

Vi tog bilen till Mariefred och slog oss ner på Café Blå Katten för en pratstund med den förre tränaren och Viasatexperten Bosse Petersson. Det blir en resa från Stockholmsfotbollen på 70-talet vidare till Tromsö i Norge till övärlden i Grekland. Vi snackar läktarkultur, grekiska diamantförsäljare, AIK, det osannolika slutomgången i div1 1989 och mycket där till.

Vi får dessutom höra Bosse lägga ut orden kring de sparkade tränarna Poya Asbaghi och Rikard Norling, bråket med Sladjan och hans mäktiga upplevelse att närvara på Sir Alex Fergusons sista match.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-07
Länk till avsnitt

"Stämmer uppgifterna är Blåvitt ute på hal is"

EXTRA-INSATT AVSNITT.

Vi ger allt bakom spelet bakom Poyas sorti från IFK Göteborg. Vem bestämmer egentligen i Blåvitt? Vem var det som sparkade Poya? Kommer Kenneth Andersson också få sparken nu? Vem blir ny tränare? 

Analyser och åsikter om turbulensen i Göteborg följs av ett suveränt stort svep om övergångar och ingångar från de flesta andra klubbar. Dessutom blir Birro förbannad över gränsen på 500 personer på arenorna och kräver att FHM inser att svensk elitfotboll faktiskt kan lösa detta själva, klubb för klubb, arena för arena. 

?Det är mer trängsel på min lunchrestaurang, för att inte snacka om Ullared och skit. Låt folk gå på matcherna nu.?

Dessutom blir det poesiuppläsning.

Kan man begära mer en fredag?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-04
Länk till avsnitt

Här är Martin Mutumba-show!

ÄNTLIGEN! Vi har jagat honom i flera år men den här gången kastade vi vårt nät och drog in honom, Martin Mutumba! Aktuell med ny bok, skriven ihop med Erik Niva.

Till Studio Allsvenskan kommer han med sin suveräna enmansshow och levererar historier om tiden i AIK, om guldfirandet 2009, om den tuffa tiden när fotbollskarriären tog slut.

Vem är han innerst inne? Hur känns det att ha en bok ute, som verkligen inte väjer för de svarta och tuffa sidorna av livet och vad vill han göra med sitt liv i framtiden.

Missa inte när Mutumba-Show drar in och kärleksockuperar Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-02
Länk till avsnitt

"Vilket lag kan hota Malmö om guldet?"

Kanske vårt mest laddade avsnitt i år! Fullständigt halsbrytande grym omgång i helgen och Studio Allsvenskan pumpar på med åsikter, analyser, funderingar, glädje och farhågor. Hur kan Kalmar sno poäng borta mot Bajen efter 1-4 mot Mjällby? Hur många sätt finns det för IFK Göteborg att spela oavgjort på? Får Norrköpings Jens Gustafsson sparken nu? 

Birro tycker Rydström har fel och hyllar Varbergs förmåga att springa, löpa, kötta sönder sina motståndare. Vi gläds åt att en Hummet får chansen och gör hat-trick, analyserar Häckens seger mot AIK och applåderar Olof Mellberg som mitt under Corona-diskussionen lyckas slå regerande svenska mästarna. Dessutom: Thelins examensprov i Malmö och så hyllar vi unisont projektet som byggs i Östersund.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-31
Länk till avsnitt

"De gjorde det bästa Silly Season-fönstret"

Äntligen fredag! Äntligen ett fullständigt fullpackat avsnitt där vi varsamt stänger årets Silly-Fönster genom att lag för lag gå igenom alla övergångar.

Vi utser säsongens Silly-vinnare och säsongens förlorare. Vi analyserar lag för lag och hinner även med att fundera lite över varför Birro placerar domare Pansic i Varberg när han dömde Malmö FF-Falkenberg.

Utöver allt detta snackar vi även om både Bajens och Malmös enkla segrar i första rundan av EL-kvalet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-28
Länk till avsnitt

Karin Frick: "Så här går en fotbollssändning till från start till mål"

Podden gästas idag av Dplay-programledaren Karin Frick. Vi pratar om vägen från Hovslätt utanför Jönköping, via college i USA, tennis-SM till att sända Orienteringsmagasinet på Sportexpressen-TV. Vi får svar på alla frågor kring hur en Dplay-sändning kring Allsvenskan fungerar, hur det är att jobba med landslagssändningarna, vad hennes känsla var att ha en svettig Zlatan som välter en studio och vad som är roligast med att vara programledare. Sen får vi också höra magiska anekdoter om Peppe Eng, Hasse Backe och Alexander Axén, som om det inte vore nog blir det lite tennis också.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-27
Länk till avsnitt

Pontus Kåmark: "Det är en jäkla press att spela i AIK och Blåvitt"

Vi gästas av den förre storspelaren Pontus Kåmark. Det blir en anekdotkavalkat från hans tid i IFK Göteborg, landslaget och Leicester. Blir en hel del snack om Champions League, VM-94, julfesterna i England, punktmarkera världsstjärnor och Blåvitts 90-tals glansdagar. 

Som om inte de vore nog snackar vi om två händelserika flygresor, musik, hierarkier i landslaget, guldnostalgi och dagens IFK Göteborg i kris.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-26
Länk till avsnitt

"Det var en ren överkörning"

Äntligen måndag! Äntligen är alla tre, Henke, Philip och Birro samlade i samma studio för att ge er allt om Sirius tunga seger över Hammarby, Djurgårdens kryss mot IFK Göteborg, AIK:s efterlängtade seger mot Helsingborg och Varbergs triumf mot Örebro. Vi konstaterar också att Östersund verkligen fått vind i seglen,  och har flest hållna nollor i hela serien. Vi hyllar också att MFF vinner även om de inte briljerar.

Vi fördömer hatet mot Björn Wesström, snubblar in på Birros gamla blogg från 2009 och älskar att Pontus Wernbloom är tillbaka i svensk fotboll. Dessutom allt från ett stekhett silly season.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-24
Länk till avsnitt

?De har värvat sig ur krisen?

Dagens avsnitt gästas av Expressenjournalisten Josip Ladan. Vi snackar om Djurgårdens uttåg ur Champions League-kvalet, Malmös transferfönster, anfallssituation och truppen i helhet, IFK Göteborgs värvning av Wernbloom och hur många mittfältare man egentligen kan ha? Dessutom snackar vi Hammarby och om man bör casha upp för Kjartansson, Helsingborgs trupp och Anthony van den Hurks prestationer. Vi snackar också en hel del om silly season och kommande omgång. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-21
Länk till avsnitt

?Så kommer det gå för ditt lag i höst?

Halvtidsanalys av Allsvenskan. Vi går igenom alla lagen, spaningar, tankar och analyser av hur de presterat de första 15 matcherna och vad de behöver göra, värva, förändra för att göra en bra höstsäsong. Dessutom snackar vi utgående kontrakt, tränare som hänger löst och varför AIK och Göteborg är stora besvikelser medan Malmö, Norrköping och Elfsborg bara kör. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-19
Länk till avsnitt

"Han är allsvenskans bästa nyförvärv"

Vi tar er igenom helgens matcher där vi fick se ett Djurgården köra över ÖSK, två underhållande 2-2 matcher, en Jesper Karlsson i kanonform och ångest krysset på Alkoholfri Arena, dessutom pratar vi en hel del silly season där nyförvärvet av Sotirios Papagiannopoulos sticker ut. Ikväll spelas det ytterligare fem matcher i omgång 16 som vi snackar upp.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-17
Länk till avsnitt

"De visar upp en fantastisk moral"

Det känns som om det var igår det drog igång men i dag summerar vi faktiskt den första halvan av säsongen. Det betyder ett makalöst fullmatat avsnitt av Studio Allsvenskan. Vi går igenom alla matcher igår, AIK:s blytunga förlust och totala förfall, vi hyllar Elfsborg som hakar på i toppen, vi försöker lista ut vilken gång i ordningen som IFK Göteborg kryssar, vi konstaterar att Häcken kan vinna på bortaplan och misstänker att Djurgårdens tåg också börjat lämna perrongen.

Dessutom om Malmö FF som vinner mot Örebro med 2-1. Därutöver blir det subjektiva åsikter och en massa skönt surr mellan Henke och Birro som faktiskt drar på en veckas säsong efter detta avsnitt. Missa inte detta.

Vill du höra fler poddar och intervju? Signa upp dig på https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-14
Länk till avsnitt

Joakim Sjöhage: "Här Allsvenskans mest värdefulla spelare"

Studio Allsvenskan gästas idag av den tidigare supertalangen men kanske framförallt Elfsborgs-spelaren Joakim Sjöhage! Idag är han mest känd för att han har stenkoll på Allsvenskan och då främst Allsvenskan Fantasy. Vi snackar givetvis om säsongen som har gått, vilka spelare man ska ha i sitt fantasy-lag och hur man ska ställa upp med laget.

Men givetvis så tar vi er igenom karriären som rivstartade i Elfsborg med SM-guld 2006 men som sen dippade när han lämnade för norska Brann. Vi kan utlova ett gäng fem plus-anekdoter från karriären då Joakim bjöd på stor underhållning.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-12
Länk till avsnitt

"De taktiska spelet gav mer än en viktig seger"

Äntligen måndag! Studio Allsvenskan är tillbaka! Vi ger er allt från helgens matcher, analyserar rubrikerna efteråt och ger er det senaste från silly season.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-10
Länk till avsnitt

"Nu går tåget ? klara något lag hänga på?"

Det har varit full omgång med massor av matcher och Studio Allsvenskan dukar upp ett suveränt smörgåsbord med allt ifrån alla matcher. Har MFF-tåget lämnat perrongen? Varför spelar alla lag dåliga matcher borta mot Mjällby? Vi hyllar Joakim Perssons ledarstil men imponeras också av Nahir Besara i Örebro och tror att björnen Djurgården vaknat och kommer stapplande ur sitt ide.

Vi hyllar Häcken som byter spelstil i paus och vinner mot Norrköping och tycker att AIK:s nya tränare är helt rätt på det när det handlar om självbild och självinsikt. Vi försöker också reda ut exakt vad det är som inte funkar i Hammarby och ger er omgångens elva.

Missa inte.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-07
Länk till avsnitt

Sommarprat ? signerat Birro

I Marcus Birros sommarprat pratas det om älsklingsämnen som kärleken till fotbollen och Roma men handlar också om längtan efter frid och hemkomst, och inte minst glädjen och äran att äntligen få sätta skrivandet i fotbollens tjänst igen efter ett antal år i förvirring. Den hemkomsten och den kärleken sätter Birro ord på i onsdagens avsnitt.

Det blir även en hyllning till supporterkulturen, till trotjänaren, till Antonio Cassano och andra som tar den svåra vägen genom livet. Intervjuer med bland andra Ola Toivonen och Linus Hallenius utlovas också. Och världens första och enda beskrivning i realtid av en tågresa genom Sverige?

I sommarpratet hör ni rösterna: Ola Toivonen, Niklas Skoog, Patrik Wålemark, Kim Hellberg och Linus Hallenius.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-05
Länk till avsnitt

"Vad ska stoppa den ljusblå draken?"

Studio Allsvenskans tåg frustar på i sorg och passion.

Idag handlar avsnittet om en ljusblå drake som vaknat, om Häckens usla spel på bortaplan, om rånet på Öland som höll AIK fast på spelarbussen, om Falkenbergs suveräna innermittfält, om lag som krigar i botten och som kanske borde våga chansa att vinna tre poäng istället för att parkera buss och kriga sig till en enda. Eller är en poäng borta mot Varberg det bästa Östersund kan åstadkomma?

Givetvis hyllar vi också Kalle Holmberg som gör mål som både Inzaghi och Pirlo och så går via igenom allt om övergångar och Silly.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-03
Länk till avsnitt

"Han dominerade hela finalen"

IFK Göteborg är svensk cupmästare och vi ger allt från den stora finalen i Göteborg. Vi hyllar Jakob Johanssons fundamentala återkomst till svensk fotboll och hyllar också Safaris svar på sociala medieras reaktioner på hans misstag i matchen.

Vi konstaterar att detta till största delen är Poyas triumf och undrar varför Malmö FF inte riktigt ser ut att hålla hela vägen?

Vi går även igenom helgens alla matcher och resonerar runt varenda sillynyhet som dunkats ut sista dygnen. Marcus och Philip guidar er varsamt genom helgen med ett fullmatat avsnitt.

Vill du höra mer av oss, bli Patreon och ta del av exklusivt material här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-31
Länk till avsnitt

Sommarprat ? signerat De Giorgio

Vi är i slutet av juli, Birro är i sjukstugan och jag är hemma lite krasslig. Men vi ångar på ändå, det blir ett härligt sommarpratlikt avsnitt där jag (Philip) snackar, och istället för att klippa in massa trötta låtar alla redan hört eller verkligen ingen hört för att sommarprataren valt de smalaste smalt så kommer jag istället klippa in längre härliga intervjuer vi gjort under våren och sommaren. Ni får höra rösterna: Lee Baxter, Tom Pettersson, Tobbe Hysen, Jonas Lantto och Kaj Eskelinen.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-29
Länk till avsnitt

Blixtpodd: AIK sparkar Rikard Norling

Marcus Birro reagerar, reflekterar och bredder ut sig angående nyheten om att AIK fotboll sparkar chefstränaren Rikard Norling.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-27
Länk till avsnitt

"Ett av de sämsta derbyna jag sett"

Måndag betyder alltid avsnitt, denna gång via Zoom då Birro har sjukstuga. Vi går igenom alla matcher som spelats under helgen och pratar upp kvällens matcher.

Vi snackar om derbyna i Stockholm och Göteborg, dubbla 3-3 matcherna och målvakter som gör mål på övertid. Dessutom blir det snack om statistik, trippelbyten, Jesper Karlsson galna form och Birro blir rejält irriterad på nivån i Stockholms derbyt.

Vill du höra mer av oss bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-27
Länk till avsnitt

"De här lagen som gör upp om guldet"

En tredjedel av Allsvenskan är färdigspelad. Därför tog vi hjälp av datagurun Ola Lidmark Eriksson och journalisten Philip O´Connor för att kartlägga lagens prestationer första 10 matcherna. Vi får svar på vilka lag som underpresterat kontra överpresterat, samt vad lagen behöver göra för att klättra i tabellen. Dessutom får vi veta vilka två lag som kommer göra upp om guldet och vilka som riskerar att åka ur enligt statistiken. Vilket lag är mest troliga att göra årets "great escape"? Som om det inte vore nog pratar vi om precis ALLA lagen, allt om alla lagen helt enkelt. 

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-24
Länk till avsnitt

John Björkengren: "Jag vill ta steget till en allsvensk toppklubb"

?Det kommer aldrig någon från riksmedia hit? sade John Björkengren och log. Men Studio Allsvenskan kom. Vi tog bilen till Falkenberg och träffade en ung men mogen spelare och människa. Björkengren tar kliv på daglig basis och en del av samtalet handlar om just detta, var någonstans kommer han spela sin fotboll i framtiden? Hans kontrakt går ut i december och han har ännu inte skrivit på det kontrakt som Falkenberg lagt fram för honom.

Hör honom också berätta om vägen till Allsvenskan, både för egen del och för laget.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-22
Länk till avsnitt

Hasse Eklund: "Jag har gjort flest mål i Allsvenskan i modern tid ? det är jag stolt över"

Hasse Eklund är den spelare i Allsvenskan som gjort flest mål i modern tid, 132 stycken. I fem år har han nu varit med och lett till Falkenberg till att bli en av de 16 bästa klubbarna i Sverige. Vi tog vår Renault till staden (och laget) vid havet och mötte en vältalig och varm anekdotberättare av högsta klass. Han berättar om tiden som spelare och hur det är att både ha tränat Henke Larsson och varit assisterande till honom under tiden i Landskrona. Hör honom berätta hur han satte Henke i det sämsta laget på träningarna för att jävlas men att Henke såg till att vinna ändå. Givetvis blir det också mycket om Falkenbergs fina väg genom fotbolls-Sverige och synen på de små klubbarna i Sverige.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-22
Länk till avsnitt

"Norlings ärlighet är befriande"

Vi gästas av Expressens Anel Avdic som hjälper oss att snacka igenom helgens matcher.

Vi älskar Rikard Norlings känsloliv, hyllar Astrit Selmani, konstaterar att Sirius är på riktigt, lyfter Helsingborgs comeback i svensk fotboll, applåderar trygga Thelin som vänder 0-6 till 1-0 och funderar lite över om Häcken är fågel eller frisk.

Dessutom tar vi er med hur övergången av Patrik Wålemark gick till.

För att höra ännu mer av oss, bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-20
Länk till avsnitt

"Flera lag tycks ha vaknat ? men ett lag dominerar fullständigt"

Vi ger er omgångens elva och ett något kortare program än vanligt eftersom vi även dunkar ut tvåtimmars episoden av Irma Helin.

Vi hinner i alla fall gå igenom matcherna som spelades i veckan och plockar framför allt omgångens elva, omgångens tränare och omgångens spelare. Och vad hände med Häcken efter 1-3 mot Mjällby när man krossar Elfsborg med 6-0. Har drakarna vaknat och har smålagen peakat? På måndag kör vi ett hysteriskt fullmatat avsnitt om matcherna i helgen och missa inte heller fredagens avsnitt med Irma Helin.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-17
Länk till avsnitt

Irma Helin: "Så här har ditt lag spelat i säsongsinledningen"

Den förre djurgårdsspelaren och nuvarande Dplay-experten Irma Helin gästar oss och berättar om beslutet att sluta spels fotboll och hur beslutet att bli expert växte fram. Inspirerande och klarsynt att höra henne taktiskt och lagdel för lagdel gå igenom alla lag i serien. Vi blickar även framåt och pratar om hur vi kommer se den här speciella säsongen i backspegeln när den väl är färdigspelad. Vilka lag har nått sin peak och vilka lag kommer växa och klättra i tabellen? 

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-17
Länk till avsnitt

Fredrik Backman: "Jag är Sveriges mest illojala supporter"

Fredrik Backman är författaren bakom En man som heter Ove. Han ger väldigt sällan intervjuer men för Studio Allsvenskan gör han ett undantag. Det blir ett två timmar långt samtal om allt från antika skrivmaskiner till att som Helsingborgsupporter dra på sig AIK-overall och träna dottern hemma i Solna. Givetvis blir det också ett samtal om skrivande. Men främst handlar det om kärleken till fotbollen och vilka oändliga berättelser och historier som ryms i världens vackraste sport.

Missa inte detta unika tillfälle att möta en av Sveriges mest framgångsrika författare genom tiderna.

Vill du höra mer av oss, bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-16
Länk till avsnitt

Jocke Persson: "Efter 15 omgångar ska vi börja spela fotboll"

Inför säsongen 2019 tippades Varberg sist i Superettan. 

Ett drygt år senare, denna märkliga sommar 2020, ligger Varberg trea i Allsvenskan. Vi reste dit för att ta reda på hur den lilla klubben vid havet, med kontoret i en barack (som de delar med en brottningssektion) vad det är som skapat allt detta.

Vi mötte en frispråkig Joakim Persson som berättar om sin framgångsrika karriär som spelare, en karriär som tog honom till bland annat Atalanta i Italien och Hansa Rostock i Tyskland. Vi snackar också om hans ledarskap och varför han tror att Varberg kan fortsätta att knäppa alla på näsan.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-15
Länk till avsnitt

Astrit Selmani: "Jag vill vinna SM-guld"

Vi drog till Varberg och såg Astrit Selmanis första träning på flera veckor. Efteråt satte vi oss i mötesrummet inne på Varbergs kontor, en barack som såg sina bästa dagar i mitten av åttiotalet. Men som man älskar den faktiska, innerliga verkligheten hos de så kallat mindre klubbarna. Varberg ligger ändå trea i Allsvenskan just nu. Selmani berättar för oss om uppväxten i Malmös förorter, om tiden när han både arbetade på lager, gick i skola och tränade fotboll en timmes resa bort. Han berättar också om hur det var Jocke Persson som sade till honom att sluta äta Snickers till lunch och ta sin talang på allvar. Möt en av Allsvenskans nyaste och starkast lysande stjärnor.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-15
Länk till avsnitt

"Han är en guldvärvning"

Måndagar betyder alltid ett suveränt laddat avsnitt av Studio Allsvenskan. Visst är det rörande att alla lag plötsligt gör dåliga matcher mot Mjällby? Vi vrider perspektivet och hyllar laget från Listerlandet. Vi snackar domarna och Djurgårdens blytunga seger mot Blåvitt. Vi resonerar runt AIK:s totala oförmåga både defensivt och offensivt och gläds åt Helsingborgs comeback. Vi hinner också med att analysera Östersunds seger mitt i kaoset. Dessutom resonerar vi runt medmänniskan Linus Hallenius återkomst till svensk fotboll.

Finns överallt där du hittar dina poddar, och för att höra mer av oss bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-13
Länk till avsnitt

"Han är en framtida landslagsman"

Det blir IFK Göteborg mot Malmö FF i Svenska Cupens final.

Vi ger allt från dramatiken i Borås och på Strandvallen. Det krävdes förlängning och straffar för giganten MFF att ta sig förbi ett tappert kämpande Mjällby. Dessutom synar vi Blåvitts suveräna förmåga att avgöra sent i matcherna.

Vi analyserar också Östersunds förfall och ger er alla Silly-nyheter från veckan som gått.

Dessutom tappar Birro det helt och ger er en föreställning som Loket Olsson från Radio Göteborgs sportsändningar?

Vill du ha alla våra intervjuer på Patreon! Dom hittar du här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-10
Länk till avsnitt

Peter Hunt: "Så värvades Sead Haksabanovic ? framför storklubbarna"

Peter Hunt har på tio år tagit IFK Norrköping från ekonomiskt kaos och botten av Superettan till SM-guld 2015 och en ekonomi som andra allsvenska klubbar ser avundsjukt på.

Till oss berättar han i detalj hur affären med West Ham om Sead Haksabanovic gick till, vad han är mest stolt över som ordförande för Peking, varför det inte blir någon förlängning med Isak Pettersson. Han berättar också vad som hände i vintras när spelarna tog parti för en avskedad lagledare och flera medlemmar ur styrelsen avgick. Han berättar också om framtida planer för IFK Norrköping och hur det egentligen gått till att bygga Sveriges näst starkaste fotbollsekonomi.

Vilka är hans nycklar? Vad konkret är det han och klubben har gjort för att stå så ekonomiskt starka? Möt Norrköpings ordförande Peter Hunt i ett långt och hudnära avsnitt.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-08
Länk till avsnitt

"De gör allting rätt just nu"

Vilka alarmklockor ringer hos Hammarby efter 0-3 mot Häcken och varför lyckas inte Malmö med Allsvenskan bästa trupp bättre just nu? Man kan även vända på det myntet och konstatera att Elfsborg gör väldigt mycket rätt just nu.

Vi snackar även om Sirius magnifika löpstyrka och förmåga att vända matcher. Dessutom ett stort grepp på AIK:s tafatta spel mot ett välspelande Falkenberg. Vi går även igenom alla Silly-nyheter och så blickar vi in i måndagens matcher. Och så avslöjar vi vart vi ska resa i veckan. Missa inte detta fullmatade avsnitt.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-06
Länk till avsnitt

"Han är bättre än alla andra"

Vill du ha tisdagspodden där vi snackar ner måndagsmatcherna? Fler intervjuer med spelare och ledare från ditt lag? Krönikor signerat Birro? Videos där vi lagar Studio Allsvenskans egna köttfärssås? Delta i tävlingar där du kan vinna matchtröjor, exklusiv merch eller böcker? Då ska du signa upp och bli Patreon! Klicka här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Vi dunkar ut ett suveränt laddat avsnitt och tar er igenom alla matcher i femte omgången. Vi berättar om besöket i Norrköpings tränarrum inför matchen mot Elfsborg, Philip har varit på plats och sett Hammarby möta Varberg, Henke ger er det viktigaste från Malmös seger över Djurgården och Birro har haft blicken mot Mjällbys seger mot Helsingborg.

Dessutom vinner Sirius borta igen och IFK Göteborg har blivit väldigt bra på att avgöra matcher sent. Dessutom ett episkt roligt klipp när Andreas Alm på presskonferensen mellan Örebro-Häcken inte kan hålla sig utan hemfaller åt ännu ett klassiskt ?Alm-moment?.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-03
Länk till avsnitt

Rade Prica: "Vi tränade på trots missilattackerna"

Rade Prica är inte bara Tim Pricas pappa, han är också en spelare som haft en enastående karriär! Han vann SM-guld som tonåring med Helsingborg innan han som 22-åring blev proffs i Bundesliga och Hansa Rostock. Det var ändå i Danmark och Ålborg under Erik Hamrén som han tog kliv och vann skytteligan. I intervjun berättar han också hur kallt det var i Roy Keanes frysbox i Sunderland och hur han fick fly ner i skyddsrum under missilattacker under sin tid i Israel. Möt en spelare och människa som haft en extraordinär karriär.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-02
Länk till avsnitt

Stefan Pettersson: "Så arbetar vi i landslagsledningen"

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Han har vunnit både Allsvenskan och holländska ligan flera gånger. Han har en av de mest framgångsrika karriärerna i modern tid. Bland annat var han med och vann ligan i två länder under samma säsong!

Efter karriären har han bland annat arbetet lite som agent och är numera landslagschef. Till oss berättar han om tiden i IFK Göteborg i mitten av åttiotalet när han arbetade på bank på halvtid, om det historiska guldet i Uefa-cupen med Blåvitt 1987, tiden som proffs i Ajax, alla titlar där och så hemkomsten till Göteborg där han mellan 1994-1997 vann allsvenskt guld tre år i rad och dessutom var med och mötte United, Barcelona och Milan i Champions League.

Han berättar också om sitt nya arbete med svenska landslaget och hur det går till att boka hotell och annat för det svenska fotbollslandslaget och hur det är att arbeta med Janne Andersson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-01
Länk till avsnitt

"De dominerar fullständigt just nu"

Vi tar ett fint grepp på helgens alla matcher! Vi snackar om att Norrköping hittat en ny nyckel att öppna upp segrar med, vi hyllar Mjällby och gillar hur Sirius spelar fotboll. Vi sluter ögonen och hummar med i hyllningarna av både Sebastian Larsson och Djurgårdens överkörning av Kalmar FF. Dessutom besöker vi Mittens Rike och analyserar Örebro och Elfsborgs oavgjorda match. Dessutom intervjuer från Tele2 med Djurgårdens Bråtveit och Kalmars Nils Fröling.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-29
Länk till avsnitt

"Han är helt överlägsen"

Vi brottar ner Svenska Cupens kvartsfinaler och ställer oss i givakt för AC och Malmö FF, älskar Strandvallen i Mjällby, analyserar IFK Göteborgs komfortabla seger över Bajen, oroar oss över vem som ska leda detta Hammarby och inser att Thelins analytiska förmåga äntligen börjat para sig med med fotbollens mer simpla förtjänster som att ?skjuta när man får läge.?

Dessutom ger vi alla nyheter som varit i Silly Season under veckan.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-26
Länk till avsnitt

Johan Kücükaslan: "Så är det att hänga med de allsvenska stjärnorna"

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Podden gästas idag av SVT-journalisten Johan Kücükaslan. Som ung växte han upp i Hallunda och drömde om att bli sportjournalist, idag är han 35 år och har hunnit med att jobba på SVT, TV4 och fem år på Viasat. Vi pratar om hans intervjuer med storstjärnor så som Mourinho, Klopp, Pogba, Ibrahimovic och Harry Kane. Dessutom pratar vi om hans nystartade reportageserie "Allsvenska stjärnan" som rullar på SVT. Sen blir det också snack om att Mourinho var 4 timmar sen till intervjun, Inter, fotbollsjournalister, Irandust som bilförare och hur det är att hänga med Paolos Abraham i Husby.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-24
Länk till avsnitt

"En taktisk triumf"

Vi gästas av Josip Ladan från Kvällsposten som ger oss sin vassa himmelsblå blick på Malmö FF och 2-2 hemma mot ett B-betonat Varberg Bois. Hur är hans syn på årets Malmö? Vad tycker han om JDT? Och varför tvingades Malmös kock att backa ner för en smal spiraltrappa när Rössler stod högst upp och ville gå ner?

Vi hyllar också Rickard Norling och faller pladask för en veterans monumentala återkomst; vilken fröjd att se Per Karlsson spela försvarsspel när AIK utmanövrerar Hammarby i derbyt. Vi konstaterar också att Nanne Bergstrand inte har något bäst-före-datum och öppnar säsongens minsta paket med höjdpunkter efter 0-0 mellan Örebro och Östersund.

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-22
Länk till avsnitt

?Det är en fullständig kross?

Omgång två är spelad och allsvenskan har minst sagt rivstartat med både skrällar och fullständiga kollapsar. Vi ger er analysen av samtliga matcher och går igenom lagens sills season. 

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag! Klicka här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-18
Länk till avsnitt

Osynliga handen: "Här är laget som har störst chans att komma ikapp Malmö"

För ännu fler intervjuer och extra material bli Patreon idag: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Det är inte alla som kan få en nittio minuters ekonomisk lektion att tindra, skimra och sjuda. Kristof Vogel, AKA Den Osynliga Handen är en av de få. Vi tar ett ekonomiskt grepp på svensk fotboll efter krisen, går igenom lag för lag och synar de ekonomiska förutsättningarna. Dessutom kollar vi vilken annan klubb som kommer vara först med att hinna ikapp Malmö FF. Hur mår egentligen Östersunds FK och Helsingborgs IF ekonomiskt, orkar det ta sig igenom säsongen?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-17
Länk till avsnitt

"Kvalitetsskillnaden visar sig direkt"

Vi går igenom match för match i helgens premiär! Dessutom intervjuer med Erik Berg, Djurgårdens Tomas Lagerlöf och Sirius Stefano Vecchia. Vi ge er alla analyser från Djurgårdens och AIK: segrar, hyllar IFK Norrköpings  värvning av Sead Haksabanovic, funderar över hur smort Hammarbys anfallsspel är efter 2-0 mot Östersund och delar Poyas besvikelse över IFK Göteborgs insats efter 0-1 mot ett försvarsmässigt suveränt Elfsborg. Dessutom blickar vi fram mot dagens matcher. Äntligen är Allsvenskan igång och Studio Allsvenskans står rustade till tänderna.

Vill du ha mer av oss och fler intervjuer! Vi publicerar en ny per dag på https://www.patreon.com/studioallsvenskan ? där även Marcus Birro skriver krönikor.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.