Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Studio Allsvenskan

Studio Allsvenskan

Välkommen till Sveriges största podcast om allsvensk fotboll. Varje vecka släpper vi tre avsnitt där vi på måndagar snackar om helgens matcher och ger er det senaste från Silly Season. På onsdagar och fredagar släpper vi intervjuer med allsvenskans största profiler där vi vill gå på djupet med spelaren, tränaren, sportchefen. Podden görs av Henrik Eriksson, Philip De Giorgio och Marcus Birro.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

studioallsvenskan.se/

Avsnitt

Jonas Dahlquist: "Så kommer det att gå för ditt lag i år"

Jonas Dahlquist är en av våra största favoriter och idag är han tillbaka hos oss och det blir ett suveränt underhållande avsnitt om allt från första rättighets-året för Discovery Plus till samtliga allsvenska lags förutsättningar inför 2021. Hur går det för Bajen med Selmani och Ludwigsson på topp? Gör Malmö rätt saker med sina pengar? Kan Djurgården gå för guld i år? Vem blir lagkapten för Djurgården? Har Elfsborg peakat nu? Åker Sirius ut? Och varför har han IFK Norrköping så långt ner i tabellen?

Dessutom visar det sig att Birro och Dahlqvist har AIK på samma plats i tabellen och så hinner vi med att älska Jocke Persson och snacka om när Jonas klädde ut sig till Kolmården-medarbetare och skrämde Janne Andersson med en orm i huset. Dessutom liten grundkurs i poesi när Bruno K Öijer omnämns.

Just nu får du två månader gratis om du signar upp dig på Studio Allsvenskans Patreon här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Då får du vårt dagliga Silly Season-magasin och mycket mer! En podd varje dag. Kan det bli bättre?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-22
Länk till avsnitt

Victor Edvardsen: "Jag vill sänka Blåvitt"

Möt förra säsongens poängkung i Superettan, Degerfors Victor Edvardsen. Det dröjde och det dröjde men till sist lyckades Degerfors masa sig över målsnöret och rasa ner i Allsvenskan 2021.

Där är vi nu. Vilka förväntningar har Edvardsen på sig själv, på laget och på sitt livs första allsvenska år? Hur kommer det kännas att möta sitt hjärtas klubb IFK Göteborg och vilka ser han som Degerfors största och främsta utmaningar 2021? Det blir även ett öppet och ärligt samtal om tiden som aktiv spelmissbrukare och så handlar det en del om den goa staden Göteborg, vilket i alla fall gjorde Birro glad..

För att höra ett dagligt magasin om silly season, bli Patreon här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-20
Länk till avsnitt

Silly season: "Han är en perfekt värvning"

Idag gratulerar vi Stefano Vecchia till hans nya klubb och går genom lag för lag och gläds åt att Bajen hittat försvarsspelare, applåderar Rikard Norlings mer publika framtoning, tycker Mjällby gör rätt som säljer Sabovic och resonerar om Degerfors gör rätt som inte anpassar sitt spel till Allsvenskan. Vi traskar in i AIK och IFK Göteborg och snackar hemvändare och spelare som kanske säljs och så får Birro reagera på att Thåström sjöng Nils Ferlin i På Spåret i fredags. Vi går igenom allt som hänt i just DITT lag.

För ett dagligt magasin om Allsvenskans silly season bli Patreon här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-18
Länk till avsnitt

Daniel Kristoffersson: "Allt om ditt lags Silly Season"

Alltid suveränt trivsamt när Expressens okrönte Silly-konung Daniel "Disco" Kristoffersson gästar oss.

Den här veckan handlar det givetvis om de stora lagens värvningar men vi tar er varsamt igenom lag för lag och låter Disco vila sin blick på just DITT lag.

Det finns ingen i Sverige som har samma vaksamma, tidiga och träffsäkra blick på den allsvenska silly-djungeln som Disco.

Det handlar bland annat om kaoset i Norrköping, målvaktsjakten i Djurgården, anfallsjakten i AIK, hur löst hänger Stefan Billborn i Hammarby och vad händer om AC lämnar Malmö FF?

Men vi öppnar upp dörren till ALLA lag i Allsvenskan.

Hör Disco ge sin Silly-dom över just DITT lag.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-15
Länk till avsnitt

Astrit Ajdarevi?: "Jag har Sveriges hårdaste skalle"

Vi har väntat länge men äntligen är Astrit Ajdarevi? hos oss!

Och vi snackar med honom i närmare två timmar och går igenom hela karriären från tiden i Falkenberg och den hårda uppväxten, via Liverpools ungdomslag där han fick smak på det goda livet till första sessionen i Örebro SK där han hade Allsvenskan lägsta lön. Sedan blir det IFK Norrköping innan han blir proffs i Belgien och får känna på det belgiska mörkret, på riktigt! Därefter väntar ÖSK igen under vännen Alexander Axen. En tid som han beskriver som den bästa i sitt liv. Vi snackar också om tiden i Grekland. Det handlar mycket om guldåret med Djurgården 2019 och uppbrottet 2020. Sen blir det också snack om dåliga agenter, tv-jobbet på C-More och var någonstans han kommer spela sin fotboll i en nära framtid?

Möt en av Sveriges kaxigaste, varmaste, ärligaste och kanske mest (på det vackraste sätt man kan tänka sig) obekväma fotbollspersonlighet. Sprid ordet!

Vill du ha mer av oss? Varje dag på https://www.patreon.com/studioallsvenskan spelar vi in en Silly Season-podd! Signa upp er nu för 10 euro per månad.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-13
Länk till avsnitt

Silly Season: ?Så borde ditt lag värva i vinter?

Studio Allsvenskan ger er ett nästan två timmar laddat Silly-avsnitt.

Allt om striden mellan Haksabanovic och ordförande Peter Hunt i Norrköping och så ringer vi upp IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud för att höra hur Blåvitt resonerar.

Sedan tar vi oss igenom ALLA lag i Allsvenskan och serverar frågeställningar och även en och annan lösning på värvningar och spelarköp.

Kommer Mjällby få behålla Löfgren och Sabovic? Vem blir Djurgårdens nummer 10? Vem blir egentligen kvar i Sirius och hur ersätter Malmö AC om han lämnar? Vi snackar Elfsborg och frågar Philip om han är orolig över försvarslinjen i Hammarby och så är Birro glad att Rydström tagit bort skägget.

Hör hur läget är i just DIN klubb i måndagens upplaga av Studio Allsvenskan.

För att höra en daglig uppdatering kring silly season bli Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-11
Länk till avsnitt

Elias Andersson: "Det är Bosse som ringer ? ska jag svara?"

Den 24-årige mittfältaren Elias Andersson byte i vinter Sirius mot Djurgården. Vi snackar om hans väg från Hässleholm till Helsingborgs yngste spelare i Allsvenskan någonsin, vidare till Varberg, utvecklingen i Sirius och nykritade kontraktet med klubben i hans hjärta Djurgården. Dessutom snackar vi korsbandsskada, tolv resor på ett år under rehabtiden, tillbakablick på förra årets allsvenskan med Sirius, vi snackar Rydström, Kim och Tolle. Sen blir det också Stefano Vecchia, Tinder Gold och mitt i intervjun ringer Djurgårdens sportchef Bosse Andersson med ett önskemål till Elias.

För att höra en daglig rapportering om Silly season bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-08
Länk till avsnitt

Daniel Bäckström: "Så kommer vi att bygga nya Sirius"

Daniel Bäckström är tränaren som gjort kometkarriär.

Han var assisterande till Axel Kjäll i Örebro SK innan han gick till Malmö FF och tog samma roll där, bredvid Jon Dahl Tomasson. Med de två åren strax bredvid två olika slags huvudtränare, blev han nyligen klar som huvudtränare för Sirius efter att Henrik Rydström lämnat. Hur är det att ta klivet ut ur skuggan och bli huvudtränare för första gången när man bara är 33 år gammal? Vilka var de största skillnaderna mellan Malmö och Örebro och hur han vill att Sirius ska spela 2021 efter att charmat Sverige under 2020?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-06
Länk till avsnitt

Silly Season: "Här är den nya värvningstrenden"

Äntligen 2021! Äntligen ny allsvensk säsong! Och den börjar nu!

Hela gänget är samlat på redaktionen och levererar ett fullmatat Silly-avsnitt där vi går igenom de största snackisarna under helgerna; Norling till Norrköping, Rydströms återkomst till Kalmar och Kevin Walker till Örebro. Dessutom allt som hänt sedan senaste avsnittet som gick på Nyårsafton, alla rykten och övergångar. Dessutom kommenderar Birro Stefano Vecchia att inte gå till Polen och förklarar varför London är en mardröm om man inte dricker öl. Studio Allsvenskan växlar upp och slår officiellt på gongongen i detta nu för den allsvenska säsongen 2021.

För ännu mer silly season och daglig uppdatering bli patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-04
Länk till avsnitt

Silly Season: "Är det en guldvärvning?"

Studio Allsvenskan rivstartar året med det hetaste från Silly Season. Vilken är Silly Seasons bästa värvning hittills?

Vill du ha mer Silly Season och mer av oss? På https://www.patreon.com/studioallsvenskan dundrar vi ut ett avsnitt varje dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-01
Länk till avsnitt

Matias Concha: "Föräldrar som inte kan fotboll ska hålla sig borta"

Matias Concha har vunnit SM-guld, Cup-guld och gjort landskamper för Sverige. Sedan ett år arbetar han på C-More och är expertkommentator under kanalens italienska fotbollssändningar.

I vårt avsnitt berättar han om uppväxten med Zlatan, och om hur han efter karriären allt mer kommit att intressera sig för utveckling av unga spelare, kulturen runt fotbollen för våra unga, den inre motivationen, föräldraras påverkan och selektering av spelare i unga år. ?Om en förälder är bagare eller elektriker eller advokat ska föräldern helt enkelt ge fan i att lägga sig i hur deras barn tränar fotboll. Lämna det till dem som kan det? är en av hans teorier.

Det blir dessutom lite skönt snack om Serie A med Birro.

Vill du ha mer av oss? Signa upp er på Patreon här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-30
Länk till avsnitt

Här är Niklas Holmgren-show!

Vill du ha mer av oss i podden? Bli Patreon idag på https://www.patreon.com/studioallsvenskan!

I dag gästas vi av en av fotbollssveriges mest välkända röster, fotbollsälskaren och kommentatorn Niklas Holmgren! Det blev minst sagt Niklas Holmgren show!

Förbereder på massor av fem plus-anekdoter från tiden då Niklas Holmgren kommenterade Allsvenskan, de fantastiska Stanley Cup-finalerna i Madison Square Garden 1994, Premier League- och Champions League-nostalgi.

Niklas Holmgren berättar också om vilken som är den galnaste matchen han har kommenterat, ger sitt bästa London-tips, vad han önskar sig i julklapp och varför han ska spela pingis mot Staffan Lindeborg!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-28
Länk till avsnitt

Martin Ericsson: "Det här är min drömvärvning till Häcken"

Martin Ericsson är nybliven sportchef i BK Häcken!

Vi kopplade upp oss för 90 minuter om hans fina karriär som tog honom från Borlänge via IFK Göteborg och till tröja nummer 10 i Bröndby där han bland annat hade Michael Laudrup som tränare.

Han berättar även om tiden med Erik Hamrén i Danmark, om ölkylen i omklädningsrummet, rökande danska fotbollsspelare, hur han återvände till Elfsborg och kärleken till staden Göteborg och BK Häcken där han alltså nu precis har tagit över som sportchef efter Birros gamla idrottslärare, Sonny Karlsson.

Vi snackar om drömvärvningar och Häckens strategi för 2021.

Vill du ha mer av oss? Bli medlem på Patreon här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-25
Länk till avsnitt

Alexander Axén: ?Så är läget i ditt lag?

En av våra absoluta favoriter, Alexander Axén är tillbaka i Studio Allsvenskan.

Vi kopplar upp oss mot hans hem i Örebro och tar reda på hur nära det egentligen var att han tog över AIK, vad han tycker om Bartosz som tränare, är med när han plockar fram statistik runt Hammarby och Djurgården, och analyserar gruppdynamiken i Norrköping. Han hyllar Mjällby och Varberg och funderar öppenhjärtligt runt vilken klubb IFK Göteborg egentligen vill vara i framtiden.

En blå rullator dyker också upp. Liksom Alex Den Stores funderingar runt vilken typ av fotboll vi kommer få se 2021.

Dessutom om varför han heller ser Stoke än svenska landslaget och så får Birro sig en rejäl (dock kärleksfull) utskällning alldeles i slutet av avsnittet?

Missa inte när Sveriges grymmaste expert och fotbollspersonlighet är på sitt allra bästa humör.

Vill du ha mer av oss. Bli medlem på Patreon här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-22
Länk till avsnitt

Silly Season: "Det är en perfekt värvning"

Vi har dundrat ut ett fullmatat avsnitt på 90 plus tillägg om allt som hänt på den stekheta Silly-marknaden!

Vi ringer upp Mjällbys nya huvudtränare Christian Järdler för att höra om hur han tänker om nya jobbet. Vi snackar också med Hammarbys sportchef Jesper Jansson om värvningen av Astrit Selmani och hur den affären gick till.

Utöver det tar vi ett stort grepp på det totala kaoset i Norrköping, hyllar Bosse Anderssons förmåga att värva rätt slags spelare till Djurgården, resonerar runt Rydström till Kalmar och ger lite ögonblicksbilder av Sirius nya tränare Daniel Bäckström.

Dessutom genomgång och snack om alla övergångar som skett.

Vi älskar Silly-Monstret. Missa inte.

Vill du ha mer Silly Season och mer av oss? Signa upp dig på Patreon här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-21
Länk till avsnitt

Årskrönika 2020 - del 3 av 3

ÅRSKRÖNIKAN ÄR TILLBAKA!

Hur minns vi det allsvenska året 2020? Studio Allsvenskan dunkar ner krönikor om ALLA lag och serverar er allt detta i tre fullmatade avsnitt.

Världens vackraste digitala julbord. I dagens avsnitt pratar vi om Norrköping som vann guld i juni och kollapsade, Hammarbys eviga säsongs harvande, Häckens topp 3 placering, Varbergs mot alla odds säsong samt Kalmars längtan efter Rydström och Helsingborgs uttåg ur Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-18
Länk till avsnitt

Årskrönika 2020 - del 2 av 3

ÅRSKRÖNIKAN ÄR TILLBAKA!

Hur minns vi det allsvenska året 2020? Studio Allsvenskan dunkar ner krönikor om ALLA lag och serverera er allt detta i tre fullmatade avsnitt.

Världens vackraste digitala julbord. I andra avsnittet möter vi AIK:s förvandling tillbaka till sig själva, Elfsborgs suveräna långsiktighet och Örebros lyckade strävan att äntligen klättra förbi plats 9. Det blir en promenad genom staden och klubben Göteborg och Philip formulerar sig runt det hopp som ändå skimrar runt degraderade Falkenberg.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-17
Länk till avsnitt

Årskrönika 2020 - del 1 av 3

ÅRSKRÖNIKAN ÄR TILLBAKA!

Hur minns vi det allsvenska året 2020? Studio Allsvenskan dunkar ner krönikor om ALLA lag och serverera er allt detta i tre fullmatade avsnitt.

Världens vackraste digitala julbord. I första avsnittet möter vi Malmös guld och magiska resa de senaste tjugofem åren, vi sammanfattar Djurgårdens första år efter guldet, tar en promenad genom Östersund med Birro och Daniel Kindberg, ger en klarsynt förklaring till Mjällbys framgångar och besöker lärdomsstaden Uppsala med blåsvarta Sirius-ögon.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-16
Länk till avsnitt

Silly Season: "Det är en klockren värvning"

ÄNTLIGEN ÄR SILLY-MONSTRET HÄR!

Vi ringer upp Henrik Rydström för att kolla vilket lag han tränar 2021 (och får höra honom, i all välmening och respekt, kalla Rikard Norling för ?Övergädda?) och går igenom samtliga allsvenska lag för att ta tempen på Silly-febern.

Vi avråder bestämt Stefano Vecchia att gå till Polen, hyllar Bosse Anderssons värvning av Elias Andersson, älskar att Bjärsmyr förlänger med Blåvitt, undrar vad som händer i Bajen och funderar på hur djupt rötan egentligen går i IFK Norrköping.

Vi snackar om alla andra namn som är i rörelse i svensk fotboll och hinner dessutom med att ringa John Alvbåge för att höra honom resonera lite runt en framtida ny kategri i Allsvenskans Stora Pris; Årets Veteran.

Birro, som själv satt i juryn, tycker det var fel att inte Marcus Lantz var nominerad.

Studio Allsvenskan växlar alltid upp i Silly-tider. Missa inte första avgången. Nu kör vi.

Vill du får mer av oss? Bli medlem på https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-14
Länk till avsnitt

Janne Andersson: "Jag kommer börja kolla mer på Milan"

Janne Andersson är tillbaka i Studio Allsvenskan! Det blev ett både varmt, underhållande och allvarligt samtal om allt det viktiga livet.

Det handlar givetvis om mötet med Zlatan på ett hotellrum i Milano, och ha berättar hur han körde ut Håkan Sjöström ur rummet, beställde upp italienskt kaffe till rummet och hade sedan ett långt och givande möte med Ibrahimovic. Magkänslan SKRIKER att Zlatan spelar i landslaget 2021. Men det handlar också om var på planen Kulusevski bäst kommer till sin rätt, om Allsvenskan 2020, om hur det är att följa landslaget i tevesoffan under karantän, hur man bygger ett starkt kollektiv och hur viktigt det är att man känner en stolthet över att tillhöra ett svenskt landslag. Dessutom en hel del om vårens VM-kval och sommarens stundande EM-slutpspel.

För att se och höra mer av Studio Allsvenskan bli Patreon här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-10
Länk till avsnitt

Bartosz Grzelak: "Det vill jag med AIK 2021"

SIGNA UPP DIG PÅ PATREON: patreon.com/studioallsvenskan

Bartosz Grzelak var på semester med sin familj och stod på en uteservering i Oskarshamn när telefonen ringde.

Fiskmåsarna kretsade över de låga träborden och hans fru med barn var inne för att hämta fler pannkakor.

Det var AIK:s sportchef Henrik Jurelius som ringde och undrade om Bartosz möjligen kunde tänka sig att ta över som huvudtränare i AIK efter att Rikard Norling fått sparken.

I all hast försökte Grzelak ta sig tillbaka till Stockholm medan hans familj tog sig över till Gotland på den planerade semester där. Det fanns dock ingen ledig bil att hyra i Oskarshamn så han fick ta en taxi till Kalmar men på vägen dit exploderade ett av bilens däck på den smala vägen och AIK:s blivande tränare höll på att missa sista flyget från Kalmar.

Stökig start. 

Det skulle bli värre.

Efter att ha hållit ett passionerat Braveheart-tal inför första matchen som tränare, borta mot just Kalmar kände han att energinivån var på topp. Då genomförs ett rån på Öland, där AIK sovit över inför matchen, och polisen spärrar alla förbindelser över bron över till fastlandet.

Matchen blev uppskjuten med flera timmar.

Man kan tänka sig en smidigare start.

I intervjun med Studio Allsvenskan berättar Bartosz om den första tuffa tiden, om stödet från supportrarna, om vändningen och den fina hösten, om vilken fotboll han vill att AIK spela och vad han vill att AIK som klubb ska stå för, om politikernas oförmåga att förstå fotbollens betydelse, om visionen med klubben och hur han ser på framtiden.

Möt en av svensk fotbolls varmaste, skarpaste och mest välformulerade fotbollspersonligheter.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-08
Länk till avsnitt

"Bästa bedriften i svensk fotboll på tio år"

Studio Allsvenskan summerar Allsvenskan 2020!

Vi firar det med ett mega-laddat avsnitt där vi går igenom hela den sista omgången, alla matcher, alla lag, hela säsongen.

Vi ringer upp Degerfors-supportern och tidigare partiledaren Göran Hägglund och diskuterar vilken väg IFK Göteborg ska ta i framtiden. Hur oroliga bör Djurgården-supportrarna bör vara med anledning av den stora rockaden som sker just nu? Varför blev det inte någon Great Escape för Falkenberg och så hyllar vi Mjällby som en av de största skrällarna (för en del?) i svensk fotboll på nästan ett decennium.

Är Billborn rätt man för Bajen 2021? Hur stort är det egentligen att ÖSK slutar sjua istället för nia och hur är det möjligt att Norrköping förlorar en avgörande match hemma mot ett avsågat Helsingborg och så hyllar vi Sirius och Elfsborg. Dessutom ordvitsar från Thomas Ravelli?

För att höra och se mer av oss bli Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-07
Länk till avsnitt

Tommy Åström: "Här är lagen som borde slutat i toppen ? enligt statistiken"

Sveriges bästa sportankare är tillbaka! Och han har med sig sina klassiska, unika sparade laguppställningar och faktalappar från 00-talet.

Vi snackar om säsongen som gått och varför Rasmus Bengtsson är arg på JDT, ryktet att Djurgården byter tränare 2021, den numera klassiska Zlatan-intervjun från i början av 2020, om kritiken som riktades mot de tekniska plattformarna i början av säsongen, om Mjällbys tränarrockad, och framförallt så kastar vi alla oss över mappen med laguppställningar och faktabladen som Tommy sparat genom åren.

Vill du se videoklipp och annat rörligt material från Studio Allsvenskan, bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-04
Länk till avsnitt

Peter Kisfaludy: ?Redan vid 12-13 års ålder kan jag peka vilka som inte kan bli fotbollsproffs?

Peter Kisfaludy är tränaren som varit med om att få fram spelare som Dejan Kulusevski. Nu är han aktuell med helt ny bok, Att skapa vinnare, och kommer till oss för att tala om hur han och Brommapojkarna arbetar med unga spelare. Han har varit fotbollstränare i fyrtio år och har en helt unik blick på vad och vem som kommer bli en framgångsrik fotbollsspelare. Hur ser han elitsatsning bland unga spelare? Varför är allt detta fortfarande en känslig fråga i Sverige 2020?

Vill du höra och se mer av Studio Allsvenskan, bli Patreon och ta del av massa exklusivt material: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-02
Länk till avsnitt

"Hör ni det! Era jävlar!"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Det har varit en fullmatad fotbollshelg och vi ger allt från alla matcher!

Mjällby klättrar från alptopp till alptopp och Birro jämför MAIF med Leicesters guld i England 2016. Det är en av de största skrällarna i svensk fotboll på flera år.

Vi undrar varför ingen kunnat stoppa Helsingborgs förfall trots att alla såg vad som hände. Det handlar om Bjärsmyrs målgest efter 4-0 mot Östersund och så blir det en diskussion om vad ?rolig fotboll? egentligen är för något.

Vi applåderar BK Häcken och så förvandlas Birro till Halmstads Magnus Haglund när denne svarar på läsarnas frågor i Hallands-Posten.

Vi ger också alla förutsättningar inför kvällens matcher och serverar er allt från det välfyllda Silly Season-bordet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-30
Länk till avsnitt

Philip O'Connor: ?Det är under all kritik att en spelare behöver må så dåligt?

SIGNA UPP DIG PÅ PATREON: patreon.com/studioallsvenskan

Idag gästas vi av journalisten och fotbollsälskaren Philip O?Connor. Det blir ett långt och härligt samtal om svensk fotboll, ledarstilar, Irländsk nostalgi och minnen av Diego Maradona. Vi pratar gatufotboll i Dublins förorter, Kevin Walker, misären i Helsingborg, Poya vs Rolle och hur det att att jobba med Reuters på den stora internationella scenen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-27
Länk till avsnitt

"Kan Janne Andersson anpassa landslaget efter Zlatan?"

BLIXT-PODD.

Vi kastar in ett extrainsatt avsnitt där vi resonerar runt Zlatans nya uttalande när det gäller landslaget. Hur blir det nu? Ringer Janne Andersson nu och vad kommer han säga? Vilken typ av landslag blir det med Zlatan i laget? Är det en slump att Sverige levererade sitt bästa mästerskap sedan 1994 precis när vår bästa spelare genom tiderna precis lagt av i landslaget?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-25
Länk till avsnitt

Håkan Mild: "Så borde IFK Göteborg spela"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON FÖR FLER INTERVJUER OCH BONUSMATERIAL: patreon.com/studioallsvenskan

Håkan Mild är en legend i IFK Göteborg. Han har vunnit flera SM-guld både som spelare och som sportchef. Han har vunnit brons i VM 1994 och var proffs i Schweiz, England och i Spanien. Numera är han bland annat expert i Radiosporten. Han har alltid varit frispråkig i vår nya intervju skräder han verkligen inte orden om vad han anser om den nya tidens individuella slagsida i fotbollen. Mild menar att som spelare i IFK Göteborg under glansåren på 80-talet och 90-talet så underordnade du dig den större bilden automatiskt. IFK Göteborg som klubb gick alltid först. Alla drog åt samma håll. Kanske handlar dagens blåvita kräftgång om detta?

Det blir också snack om VM 1994, om glass, om hur han ser på Zlatans utspel runt landslaget och hur han skulle spela om han var ansvarig för IFK Göteborg idag.

Och vilken väg framåt bör Blåvitt ta?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-25
Länk till avsnitt

"De har verkligen överträffat alla förväntningar"

Äntligen allsvensk fotboll igen! Veckans första avsnitt hyllar och välkomnar Halmstad BK tillbaka till Allsvenskan och gratulerar Varberg till det allsvenska kontraktet. Vi grottar ner oss i helgens alla matcher, applåderar Örebro som slår AIK, imponeras över tempo, AC och domarinsatsen mellan Bajen och MFF och analyserar den gode Olof Mellbergs stökiga tid i Helsingborg. Det blir också en diskussion om varför Kalmar inte lyckas odla tillräckligt med kraft för att grisa ner Djurgården och så ger vi alla förutsättningar inför kvällens matcher.

För att höra ännu fler analyser och se rörligt material från Studio Allsvenskan, bli Patreon på: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-23
Länk till avsnitt

Pär Hansson: "Så borde Helsingborg gjort för att inte åka ut"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON FÖR FLER INTERVJUER OCH BONUSMATERIAL: patreon.com/studioallsvenskan

Pär Hansson tillhör en av de mer lojala spelarna i svensk fotboll. Med undantag för en utlåning till Ängelholm i början av sin karriär har har han varit Helsingborg trogen under hela sin framgångsrika karriär.

Han hann också med två år som proffs i Holland innan han återigen landade i Helsingborg där han spelade fram tills att han bröt nacken i en otäck olycka i slutet av 2018.

Numera är han ny och uppskattad expert i Dplay.

I vår nya intervju berättar han om vägen in i Helsingborgs A-lag, hur det var att träna och spela med Henke Larsson och hur det är att vinna SM-guld med klubben i sitt hjärta, klubben man lärde sig älska när man satt på farfars axlar på Olympia som femåring.

Det var också så spännande att höra med vilken kärlek och omsorg han omfamnade rollen som andremålvakt, både i Holland och vid sidan av Isaksson i landslaget och hur han gjorde allt för att peppa och uppmuntra förstemålvakten.

Det blir också analys över Helsingborgs tuffa 2020 och vad han tror om avslutningen av Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-20
Länk till avsnitt

Anel Avdic: "Här är spelet bakom rubrikerna i Djurgården"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON: patreon.com/studioallsvenskan

Anel Avdic är Expressen-journalisten som skrev artikeln om Kim och Tolles ledarstil och som växte en enorm uppmärksamhet i fotbolls-Sverige. Vi bjöd in Anel för att höra hur han tänkte när han skrev den, hur reaktionerna varit, och inte minst hur han arbetar för att få historierna som sedan blir stora snackisar. Hur hård är Kim och Tolles ledarstil? Vad och hur får han veta det han får veta?

Vidare handlar det om bottenstriden och striden om Europa-platserna. Vilka lag ryker och vilka lag blir tvåa och tre bakom Malmö FF?

Vi snackar också rykten runt några av de mest tongivande spelarna i årets Allsvenska och var de kommer spela 2021.

Missa inte avsnittet med Anel Avdic.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-18
Länk till avsnitt

Tobias Hysén: "Allting är inte Poya Asbaghis fel"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON: patreon.com/studioallsvenskan

Måndag betyder alltid ett fullmatat avsnitt om allt som rör den allsvenska fotbollen!

Också under landslagsuppehåll.

Dagen till ära har vi bjudit in Tobias Hysén som svarar på frågor om IFK Göteborgs säsong så här långt och sedan sitter den gode Tobias med under hela programmet och ger sin blick och sina tankar om de olika lagen och snackisarna som dunkas upp.

Vi avslöjar också våra helt nya planer för Patreon!

Måndagen glittrar av passion så fort du kopplar upp dig mot dagens avsnitt av Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-16
Länk till avsnitt

Daniel Andersson: "Så ska Malmö nå Champions League igen"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON FÖR ATT FÅ FLER INTERVJUER OCH BONUSMATERIAL: patreon.com/studioallsvenskan

I söndags tog Malmö FF sitt tjugoförsta SM-guld i fotboll. Vi kopplar upp oss mot Malmö för ett längre samtal med sportchef Daniel Andersson.

Han berättar om det stillsamma firandet, om JDT och hans första år som tränare, om strategin för klubben nu och framöver.

Det handlar också om de kryphål som klubbar i Italien hittat och som innebär att unga spelare registreras som amatörer i Italien vilket innebär att de svenska klubbarna inte får betalt när de lämnar för lag som Milan eller Chievo. Vi går även igenom Malmös lagbygge och diskuterar om MFF är en köpande eller en säljande klubb. Krydda den grymma anrättningen med en ansenlig mängd lyssnarfrågor och du har en timmes guldskimrande underhållning med en uppsluppen och harmonisk Daniel Andersson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-13
Länk till avsnitt

Taktik, laguttagning & ledarskap med Thomas Lagerlöf

Thomas Lagerlöf är en av två huvudtränare i Djurgården och vi fångade honom inne på gymmet på Kaknäs för ett snack om taktik, ledarskap och träningsmetoder.

Det handlar om antalet timmar svenska lag tränar i förhållande till utländska lag, om hur man håller spelare nöjda trots att de inte spelar och senaste uttalandena kring Kevin Walker.

För att höra hela avsnittet bli Patreon och lyssna här: https://www.patreon.com/posts/taktik-ledarskap-43821569

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-12
Länk till avsnitt

Jesper Karlström: "Därför har jag bytt agent till Markus Rosenberg"

SIGNA UPP ER PÅ PATREON FÖR ATT FÅ FLER INTERVJUER OCH BONUSMATERIAL: patreon.com/studioallsvenskan

Det är nästan exakt tre år sedan som Jesper Karlström gästade Studio Allsvenskan senast.

Efter det har han vunnit cupguld och SM-guld och blivit lagkapten. Han har dessutom gått ut och berättat om sin diabetes och på det sättet hjälpt massor av unga människor som också drömmer om att bli fotbollsspelare och som har den sjukdomen.

Vi pratar om säsongen som varit, de resterande matcherna, om proffsäventyret i Ryssland som försvann, om rubrikerna om kaos från Kaknäs, om att det är lättare att se MFF vinna än något av de andra Stockholms-lagen. 

Han berättar också om sina egna misstag som ung när han inte kunde ta att inte få starta varje match.

Vi snackar om spelet i Europa och hur han tycker att svenska klubbar ska göra för att hävda sig bättre i de europeiska cuperna.

Missa inte detta maxade avsnitt med Djurgårdens fanbärare Jesper Karlström.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-11
Länk till avsnitt

"Malmö slaktar serien och drygar ut försprånget"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

GULD-AVSNITTET! Vi gratulerar Malmö FF till ett välförtjänt och himmelsblått guld! Vi ger analyser om varför MFF vinner och varför de kan dra ifrån övriga lag i svensk fotboll för lång tid framöver.

Det blir också osande diskussioner om Sebastian Larsson i AIK, om Kevin Walkers ilska mot ledningen i Djurgården och så hyllar vi unisont IFK Göteborgs supportrar som ställde sig på broarna ut från Göteborg och ner mot den gastkramande matchen mot Helsingborg som man också sedan vann med 1-0.

Det blir en rejäl hyllning av Mjällby och Varberg som båda vann klart och övertygande mot IFK Norrköping och Hammarby, vi funderar över bottenstriden nu när Kalmar vann borta mot Örebro.

Ett extra långt och superladdat avsnittet håller måndagen på rätt nivå.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-09
Länk till avsnitt

Jesper Jansson: "Vi är inte nöjda även om vi slutar topp 3"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Hammarbys sportchef Jesper Jansson trillar in till oss och ger sin syn på det turbulenta året 2020, om framtiden, om alla de spelare i Bajen som sitter på utgående kontrakt, kommer de spela för Hammarby nästa år eller inte? Dessutom blir det en redogörelse för hur relationen mellan Hammarby och Frey och så blir han förbannad över att svensk fotboll inte levererar bättre i Europa för jämförbara länder som Österrike och Danmark lyckas så mycket bättre. Hur ser han på debatten om domarna och blir Billborn/Björklund ens kvar i hammarby 2021?

Alltid nördigt och fint när en av Sveriges mäktigaste sportchefer hälsar på!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-06
Länk till avsnitt

Irma Helin: "Så slutar Allsvenskan i år"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Vi gästar återigen utav en av D-plays mest lysande stjärnor Irma Helin. Med hennes analytiska fotbollshjärna och känsla för spelet summerar hon året som gått, berättar varför just ditt lag krigar i botten eller hotar om Europaplatserna. Varför hade hon Elfsborg som årets utropstecken efter omgång 1? Vad är det som Norrköping saknar efter försäljningen av Lauritsen? Hur ska Djurgården formera offensiven för att dra längsta stråt i kampen om topp3? Varför tror hon att Lantz lätt kan vinna SM-guld om han tränar ett annat lag? Och vilka lag och varför slutar i toppen respektive botten, det och mycket mycket mer i ett fullmatat avsnitt men en briljant gäst.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-04
Länk till avsnitt

Nostalgi med Tom Prahl: "Vi slog ut Blackburn - sen vann de Premier League"

För att lyssna på hela intervjun: patreon.com/studioallsvenskan

Tom Prahl är en av Sveriges allra mest framgångsrika tränare någonsin.

Han har 40 år som fotbollstränare bakom sig och har krönt sin gärning med tre SM-guld och är helt unik som vunnit guld med två olika klubbar, Halmstad och Malmö FF.

I vår intervju berättar han också om när lilla Trelleborg slog ut de brittiska mästarna Blackburn ur Uefa-Cupen med en man mindre, och hur det var att ha Fredrik Ljungberg som spelare i Halmstad.

Det blir också samtal om samarbetet med nuvarande förbundskapten Janne Andersson och hur det egentligen känns att åka i en spelarbuss med poliseskort genom centrala Rom på väg till Stadio Olimpico för returmatch mot Lazio i Uefa-cupen när man några år tidigare krigade på i division 4.

Möt en passionerad och dedikerad fotbollstränare som vigt hela sitt yrkesliv åt fotbollen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-04
Länk till avsnitt

"De gjorde den perfekta halvleken"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Fulltankat avsnitt, 90 plus tillägg, om ALLT från helgens alla matcher.

Mjällby spelar den perfekta halvleken, IFK Göteborg kastar filtar över alla speglar och styr mot en brutal bottenstrid i vilken Falkenberg köttar och blåser till sig en seger och ännu en chans till The Great Escape Part 2. Elfsborg tar täten bakom Malmö och Bajen och Häcken följs åt strax bakom. Utöver det diskussioner om domarna, om vi ska ha en stängd serie eller inte och så blir det brutalt usla ordvitsar som får Birro att fullständigt tappa det. Studio Allsvenskan förgyller vilken blåsig måndag som helst.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-02
Länk till avsnitt

Matias Concha: "Publiken gjorde så att vi tog oss till Champions League"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Matias Concha bestämde sig i januari 2005 för att bli Sveriges bästa högerback, innan det hade han kämpat sig upp från Malmö FF:s akademi. Kom dit som 14-åring, ända upp till A-laget och efter meningsskiljaktigheter med sportchefen Hasse Borg lämnade han 2003 för Djurgården. Vi pratar om hans fina karriär med 3 SM-guld, 2 Cup-guld, 8 landskamper och proffskontrakt i Bundesligaklubben Bochum. Vi pratar också om tuffa år med separation, rättegångar och utmaningar utanför de kritade linjerna. Dessutom pratar vi benbrott, guldfester, floskelboken och Joseph Elanga. Det här är ett avsnitt du verkligen inte vill missa!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-30
Länk till avsnitt

Axel Kjäll: "Vi måste titta uppåt ? kan inte nöja oss med att bli nia igen"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Idag ska vi nörda ner oss lite grann, vi tog ett längre samtal med ÖSK:s manager Axel Kjäll om träningsmetodik, taktik och ÖSK:s väg framåt.

Hur ser en träningsvecka ut och varför? Hur tänker han med belastning? Hur håller man en spelartrupp fräsch? Hur vill han att ÖSK spelar?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-29
Länk till avsnitt

Patrik "Bjärred" Andersson: "Svenska klubbar måste bli mer professionella"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Idag gästas vi av ingen mindre än den fd stjärnbacken Patrik "Bjärred" Andersson. Det visade sig att Bjärred var en fantastisk storyteller och en anekdotberättare av rang, så lura er tillbaka och njut av Champions League-minnen, Barcelona-snack och prat om åren i landslaget. Vi får svar på frågor så som: Exakt hur gick övergången till mellan Bayern München och Barcelona? Hur galen var Effenberg? Vad tjänade han i Blackburn och vad snurrade i hans huvud när han skulle slå den indirekta frisparken i sista ligamatchen i Bundesliga 2001?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-28
Länk till avsnitt

"Så avgörs toppstriden"

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Vi är tillbaka med ännu ett avsnitt där vi tar er igenom helgens alla matcher, snackar silly season och tar ett helhetsgrepp över bottenstrider och kampen om Europaplatserna. Vi snackar om de kliniska insatserna från Malmö FF, Djurgården och Hammarby, dessutom påminner vi oss själva om Sirius och Mjällbys förväntningar inför säsongen och snackar om Malmö nej till 30-miljoner på AC.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-26
Länk till avsnitt

Fabian Ahlstrand: "Så borde Djurgården värva i vinter"

Vi gästas idag av 08 Fotboll-profilen, div 1-spelaren och djurgårdaren Fabian Ahlstrand. Det blev ett samtal om långa bussresor till Luleå i Elitettan norra, att lottas mot DIF i Svenska Cupen, Djurgårdens säsong och hur arbetet går på DOBB-tv. Dessutom pratar vi om Kujovic-situationen, kommande transferfönster och hur han tror Allsvenskan kommer sluta, vilka åker ut och vilka tar europaplatserna?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-23
Länk till avsnitt

Adam Nilsson: ?Därför älskar jag precis allt med Billborn?

Signa upp er på Patreon för att få fler intervjuer och massa extramaterial: patreon.com/studioallsvenskan

Idag gästas vi av Adam "Pöhler" Nilsson. På Twitter beskriver han sig själv så här: Pöhler. Hammarbyare. En av tre i Allsvenskan Fantasy, producent och kommentator på @dplay_sport . Idiot i alla sammanhang.

Det blev ett varmt och härligt samtal om Hammarby, kommentera Superettan, Bundesliga-svenskarna och kärleken till Stefan Billborn. Dessutom snackar vi ocharmiga fotbollsarenor, överraskningen Mjällby, glappet mellan Superettan och Allsvenskan och varför han tror IFK Göteborg kan åka ut.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-22
Länk till avsnitt

"Han är nästa stora landslagsspelare"

Vi går igenom matcherna som spelades igårkväll, den dramatiska vändningen på Tele2, Holmbergs väg från frysbox till matchavgörare. Vi snackar om Pontus Dahlbergs tre monsterräddningar och hans framtid, dessutom blir det silly season, Mourinho och vi tar ut omgångens bästa elva. Det är så svårt denna gång att både Ola Toivonen och Kalle Holmberg får sitta på kvisten. Som om det inte vore nog pratar vi Augustinsson till Rosenborg och att Sonny Karlsson har hittat vänsterbacks lösningen i Israel.

Resten av avsnittet hittar ni på Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-20
Länk till avsnitt

"Han kommer säljas för minst 70 miljoner"

Äntligen Allsvenskan igen!! Vi går igenom helgens alla matcher tillsammans med Expressens Josip Ladan.

Det blir välsignat oense i studion om man kan kan ställa kravet på Norrköping att de ska vinna en titel eller inte. Vi hyllar AIK och Östersund och undrar vad som hände med Mjällbys fina försvarsspel under den första kvarten mot Bajen. Vi undrar lite om Kalmar och Falkenberg har någon Great Escape i sig och så analyserar vi bottenstriden och går igenom spelschemat för de allra mest utsatta lagen.

Och varför förlorar alltid Örebro när de mår som bäst? Det blir också ett spejande öga mot Helsingborg och Malmö och så får Birro briljera om vem Åke Ortmark var i svensk nyhetsrapportering på 60-talet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-19
Länk till avsnitt

Peter Gerhardsson: "Det här är förutsättningen för att jag ska träna Hammarby"

I dagens avsnitt gästas vi av ingen mindre än förbundskaptenen för svenska damlandslagets Peter Gerhardsson. Det är en tränare med finess, självklarhet och värme som slår sig ner i studion. Vi pratar om tiden som spelare med fokus på elva säsonger i Hammarby, året 1982, jobbet som polis och framför allt hans år som tränare. Vi snackar om etableringen i Allsvenskan med BK Häcken, vinsten i Svenska Cupen 2016 och skillnaderna med att träna ett landslag kontra klubblag. Dessutom pratar vi om den magiska VM-sommaren 2019.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-16
Länk till avsnitt

Bosse Andersson: "Det kommer bli en intressant vinter"

Möt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i en ny, lång intervju om allt från att hugga träd för sinnesfridens skull, om baksmällan efter SM-guldet 2019 och om hur han ser på Djurgårdens många spelare som snart står utan kontrakt. Det blir också snack om Djurgårdens Europa-spel och när han som polis på 90-talet fick dra till Akalla med en fotograf och journalist i hasarna. Givetvis passar vi även på att fråga om PK Bråtveits uttalande i media nyligen, att han vill lämna om han inte får spela (och får ett underbart svar) och hur nära är egentligen Stefano Vecchia Djurgården och vilken dag är det lämpligt att ringa Albin Ekdal för att försöka honom att skriva på för Djurgården? Och hur ihärdigt har egentligen Birro jagat honom för att skriva hans biografi? Möt Djurgårdens sportchef i ett väldigt öppenhjärtigt och nära samtal om fotboll och livet och nästan allt däremellan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.