Sveriges 100 mest populära podcasts

Studio Allsvenskan

Studio Allsvenskan

Välkommen till Sveriges största podcast om allsvensk fotboll. Varje vecka släpper vi tre avsnitt där vi på måndagar snackar om helgens matcher och ger er det senaste från Silly Season. På onsdagar och fredagar släpper vi intervjuer med allsvenskans största profiler där vi vill gå på djupet med spelaren, tränaren, sportchefen. Podden görs av Henrik Eriksson, Philip De Giorgio och Marcus Birro.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

studioallsvenskan.se/

Avsnitt

Stefan Rehn: "Det måste man göra för att vinna SM-guld"

Lyssna på vår Daily Show här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Vissa dagar är bättre än andra dagar. Idag sitter vi hemma hos ingen mindre än Stefan Rehn. Han möter oss i villan utanför Göteborg och bjuder på starkt kaffe och ett avsnitt lite utöver det vanliga.

I avsnittet med oss avslöjar han vilken klubb som ryckte i honom när han var i Djurgården. Han berättar om mötet i en bil utanför Råsunda med Arsene Wenger och när han sprang vilse bakom Kamratgården.

Det blir också om det misslyckade proffsäventyret i England och det mer lyckade i Schweiz. Killen har 9 (!) SM-guld och 5 Cup-guld spelare och tränare, dessutom ett VM-brons. Möt en levnadskonstnär som kan visa upp ett CV som få andra i Sverige. Möt Stefan Rehn i Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-22
Länk till avsnitt

BIG 9: "Kommer Birro någonsin hem från Italien?"

Välkomna till det första specialavsnittet av den allra första historiska Big 9-kupongen. I Studio Allsvenskans egna spelbutik i samarbete med ATG går vi igenom Big 9-premiären som går av stapeln på lördag den 23/10. Big 9 är alltså ATG:s nya tips som innehåller de nio hetaste lördagsmatcherna från Europas största ligor. För extra spänning är det inte bara 1-X-2 som ska tippas, det gäller även att tippa antal mål, över eller under 2,5 mål. Dessutom har du alltid ett wildcard att ta till när det är svårtippat. Med ditt wildcard väljer du helt enkelt bort den match som ger dig huvudvärk och du får garanterat rätt, oavsett hur matchen slutar.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-21
Länk till avsnitt

Erik Niva:"De här imponerar på mig mest i Allsvenskan"

Daily Show hittar ni här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan Signa upp er nu!

Erik Niva show! Äntligen har vi Sveriges mest älskade sportjournalist Erik Niva hos oss igen. Det handlar om succén When We Were Kings, om att skriva bok om svenska proffsöden, om nya turnén och hur han gör för att hitta och berätta sin historier. Det blir också ett saligt helikopterperspektiv på Allsvenskan och så har Philip plockat fram ett quiz där Erik ställs mot Birro i en tät fight om blandat värdelöst kunnande..

Missa inte när Erik Niva går in och dominerar i dagens upplaga av Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-20
Länk till avsnitt

"Håll käften och spela"

Glöm inte signa upp er på Daily Show här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Äntligen måndag! Äntligen Studio Allsvenskan!

Vi ger er allt från helgens ALLA matcher!

Vi hyllar allt och alla i och runt Degerfors efter tunga segern mot Halmstad. Vi ställer oss unisont upp och utser Mjällby till Sveriges bästa lag just nu. Vi tar er igenom dramatiken i derbyt mellan Bajen och AIK och funderar över om Lantz kommer få ordning på verktygslådan ÖSK. Dessutom ett unisont hyllande av svenskt supporter-skap, ALLA lag levererade Tifo i världsklass. Satte Malmö spikan i Östersundskistan?

Och vad händer med Birro när vi är i Göteborg?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-18
Länk till avsnitt

Marcus Antonsson: "Så ska jag ta mig ur måltorkan"

Lyssna på vår Daily Show här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Vi drog till Halmstad och Örjans Vall för att sitta ner en timma med Marcus Antonsson.

Det blev ett fint samtal om den första tiden i Halmstad och hur det är att lämna sitt hjärtas lag för Kalmar och där och då plötsligt börja stänka mål och sedan bli proffs i Leeds.

Han hamnar i frysfacket och blir mer eller mindre motarbetad av klubben efter utlåning till Blackburn och väljer sedan att flytta hem till Sverige och Malmö FF. Men hur nära var det egentligen att det blev Djurgården istället? Marcus berättar om tiden i Malmö och den grymma säsongen 2018. när han är med och lyfter MFF från den nedre halvan till en Europa-plats. Vi hinner också med en hel del om säsongen 2021, tiden i Halmstad och hur han arbetar mentalt för att börja göra mål igen, Insiktsfull, varm och sympatisk, missa inte Marcus Antonsson i dagens avsnitt av Studio Allsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-16
Länk till avsnitt

Magnus Haglund: "Därför snor vi poäng mot topplagen"

Lyssna på vår Daily Show här! https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Ja, vi har många favoriter i svensk fotboll. En av de allra främsta är Halmstads tränare Magnus Haglund.

Vi reste till Örjans Vall i Halmstad för att sitta mer med en tränare som tog sin första steg som huvudtränare i Laholm, innan Elfsborg ringde. Där var han sedan i elva år och skördade stora framgångar med SM-guld och återkommande stormatcher i Europa. Det handlar om taktik då och nu, om kärleken till Italien och ett fint försvarsspel och hur man håller sig uppdaterad runt allt som händer inom den moderna fotbollen. Ett stort och sant nöje att äntligen få träffa den gode Haglund.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-15
Länk till avsnitt

Johan Larsson: "De måste Elfsborg göra för att vinna SM-guld"

Studio Allsvenskan tog sin svarta Renault till Borås för att för första gången hälsa på hos Elfsborg. Vi möts av en strålande sol på Borås Arena och i VIP-logen på arenan möts vi av en harmonisk och avslappnad Johan Larsson som berättar hur allt började en gång, som anfallare och att det landslagets assisterande tränare Peter Wettergren som såg hans förtjänster som högerback. Han berättar om den första tiden i Elfsborg där han spelade alla matcher i flera säsonger, proffsäventyret i Bröndby med ett cupguld som främsta merit, men också om misslyckandet i Frankrike, ett val som kanske kostade honom en landslagsplats. Vi pratar också om Elfsborg 2021 och om det egentligen finns en högerback i serien som är bättre än vad han är.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-13
Länk till avsnitt

"Han är en världsstjärna!"

En hel helg och vecka utan allsvensk fotboll gör konstiga saker med oss...Vi tappar det helt i dagens avsnitt och snackar om resan till Göteborg som vi ska till vid lunch på måndagen. Mellan skrattattackerna lyckas vi ändå snacka om Sveriges 3-0 mot Kosovo, Italiens tredjeplats i Nations League och så en massa om Marcus Lantz till Örebro. Det handlar också om Joakim Thåström och Amanda Ooms och om de är bra för varandra. Dessutom... Blir det en intervju med Leif Loket Olsson från i somras eller en låt med Imperiet som avslutar dagens avsnitt?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-11
Länk till avsnitt

Hasse Backe: "Så borde Sverige spela för att vinna mästerskap"

Äntligen är Hasse Backe tillbaka och vi har stort fokus på landslaget och Champions League. Vi snackar om Italiens EM-guld, om hur det är att arbeta med de bästa matcherna och spelarna i världen, via Champions League och landslag. Philip får äntligen lansera sin tanke att Sverige behöver våga mer i sina laguttagningar och spelsätt, och Backe håller med till 100 procent. Dessutom plockar den gode Backe ut sin egen landslagselva för Sverige i framtiden och för att vinna mot Kosovo och Grekland. Och vad kostade egentligen den exklusiva pennan han köpte på flygplatsen i München? Ut överallt detta kastar vi in ett gäng lyssnarfrågor.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-08
Länk till avsnitt

Sotirios Papagiannopoulos: ?Det var som att någon hade skrivit ett filmmanus?

Vi gästas idag av mittbacken Sotirios Papagiannopoulos. Vi snackar om uppväxten i Hagalund, Solna och jakten på att A-lagskontrakt i AIK som ungdom/junior. Det blir en resa genom seriesystemen, äventyr i Grekland med galna supportrar som jagar sportchefen runt på en flygplats. Det blir snack om hela sagan kring Östersunds väg från Superettan till sextondelsfinal i Europa League mot Arsenal. Det blir gåshudsberättelser om Graham Potters ledarskap och så landar vi i kärleken till AIK, att kriga om guldet. Cirka 90 minuters fotbollsfeelgood med mängder av härliga anekdoter.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-06
Länk till avsnitt

"Det är absolut världsklass"

Välkomna tillbaka, alla supportrar!! Äntligen är KULTURYTTRINGEN svensk supporterkultur tillbaka på de svenska arenorna och vi hyllar, älskar och välkomnar tillbaka dem med en famn och innerlig famn.

Henke var på plats på Tele 2 för derbyt AIK-Djurgården och ger ögonblicksskildringarna från en av märkligaste matcherna den här säsongen. Birro berättar om återfallet i "Enter-knapp" och blir glad över att folk ärligt tar emot en ursäkt på Twitter. Vi fortsätter att undra hur Stahre ska få ordning på den rykande ruinen som är IFK Göteborg. Vi applåderar Degerfors som krigar till sig en tapper poäng borta mot Varberg. Vi fortsätter att beundrande applådera det Kalmar och Rydström bygger och konstaterar att IFK Norrköping fått ordning på det mesta. Sedan blir det en vild diskussion om det storslagna i att Mjällby slår Malmö FF borta och Birro lyfter Mjällbys Carlos Gracia som Sveriges bästa försvarsspelare alla kategorier just nu. Dessutom skriker Halmstad efter en målskytt och Örebro behöver ringa Marcus Lantz.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-04
Länk till avsnitt

Nils-Eric Johansson: "Därför är AIK bäst på att vinna derbyn"

Vi välkomnar tillbaka AIK-legendaren Nils-Eric Johansson till podden. I dagens extrainsatta avsnitt snackar om sina viktigaste derby-minnen och berättar om det unika i ett Stockholms-derby. Vi snackar upp superderbyt på Friends Arena mellan tabelltrean AIK och tabellettan Djurgården. Vad menar han med att han hoppas AIK vinner gråzonen i matchen och kommer Hjalmar Ekdal bli nervös av att ställas mot Henok Goitom? Det blir snack om förberedelser, skrock och spelidé inför derbymatcher. Hur håller man huvudet kallt? Varför har AIK ett psykologiskt övertag på Djurgården i derbyn? Hur blev AIK, AIK igen?

Dessutom pratar vi om Nisse egna framtid inom tränaryrket, ungdomsfotboll och är det hatten av eller hatten på för Rydströms jobb i Kalmar? Hur mår hans vänner Norling och Stahre i klubbar utanför Stockholm?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-02
Länk till avsnitt

Bosse Andersson: "Kim & Tolle borde vara aktuella för landslaget"

Extra! Toppmöte och galet publikderby i Stockholm. Vi dunkar ut specialavsnitt för att rama in derbyt mellan AIK och Djurgården på söndag. 45.000 väntas till Friends, bara dagar efter att restriktionerna lyfts.

Idag gästas vi av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson som får berätta om sina främsta och hemskaste derby-minnen. Dessutom givetvis om framtiden för honom och för klubben, om affärerna och försäljningarna. Hur länge kommer han vara sportchef för Djurgården? Är det fortfarande lika roligt? Kommer Albin Ekdal eller hinner hinner Hjalmar lämna först?

Plus en massa lyssnarfrågor.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-01
Länk till avsnitt

Djurgårdens Mats Jonsson: "Det är skamligt av polisen"

Idag onsdag hävs alla restriktioner efter pandemin.

Vi gästas av Djurgårdens säkerhets-och evenemangsansvarige Mats Jonsson som ger oss allt om det som händer runt villkorstrappan och (den icke-existerande) relationen med polisen. Han berättar om skammen runt att polisen vägrar föra diskussioner med klubbarna och snackar om sin verksamhet, hur jobbar han, hur mycket tid lägger han på villkorstrappan och vilket ansvar har klubbarna för utvecklingen på arenorna.

Vi får även reaktioner från Mats efter polisens pressträff under tisdagen.

Missa inte det här avsnittet.

Vill du ha mer av oss? Varje tisdag-fredag sänder vi Daily Show på https://www.patreon.com/studioallsvenskan! Signa upp dig nu!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-29
Länk till avsnitt

"Tro fan att det är kris"

Varje tisdag-fredag sänder vi Daily Show på https://www.patreon.com/studioallsvenskan. Signa upp dig nu!

Äntligen måndag! Äntligen Studio Allsvenskan!

Vi guidar er varsamt, subjektivt och helhjärtat igenom helgens alla matcher!

Malmö vrider upp reglagen två snäpp och kör över Örebro, Mjällby öppnar de offensiva kranarna men lyckas fortfarande hålla tätt bakåt. Imponerande seger på Listerlandet mot Elfsborg. Djurgården plockar tre enkla borta mot Östersund och så diskuterar vi om Milos har rätt ledarskap för Hammarby. Utöver detta räknar vi in IFK Norrköping som höstens lag så här långt.

Dessutom krisanalys av Tobias Hysén gällande IF Göteborg inför kvällens match mot Kalmar och varför vet inte Varbergs André Boman vem Jonathan Levi (eller Ingmar Stenmark) är...

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-27
Länk till avsnitt

"Jag tror inte de vinner guld"

Lyssna på vår Daily Show varje tisdag till fredag här på https://www.patreon.com/studioallsvenskan! Signa upp dig nu!

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan tar vi er igenom veckoomgången och ALLA matcher som spelades.

Det blir ett långt och brutalt segment där Birro knappt andas på flera minuter och beordrar Stahre att bänka halva startelvan från matchen mot Bajen och ge juniorerna chansen.

"Placera Berg, Wendt och de andra gubbarna i IFK-klacken så de får lära sig stolthet."

Dessutom en diskussion om AIK då och nu, vi hyllar (igen) Henri Rydström, resonerar vilt om det var en god defensiv eller en usel offensiv mellan Mjällby och Halmstad och konstaterar att IFK Norrköping nu verkligen har fått upp farten. Dessutom om passion, glöd och elden mellan Djurdjic och Djurgårdens supportrar och så minns vi Nordin Gerzics ögon och så tycker Thelin att Elfsborg gör en av sina bästa matcher trots att de förlorar mot Malmö.

Bara tio magiska omgångar nu.

In och bli underhållen av Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-24
Länk till avsnitt

Petter Andersson: "Det här måste de allsvenska klubbarna göra för att utvecklas"

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan gästas vi av tidigare Bajenspelare Petter Andersson. Numera arbetar han bland annat med Markus Rosenberg som en av grundarna av Full Potential Agency.

Nu arbetar han med mental rådgivning åt spelare som Jesper Karlström, Kristoffer Olsson, Simon Thern och Anel Ahmedhodzic. Vi pratar han om hur svensk fotboll ska ta nästa kliv, om hur han jobbar individuellt med spelarna och varför så många svenska spelare inte lyckas överbringa svårigheter och utmaningarna när de blir proffs.

Följ oss på Patreon, där släpper vi Daily Show tisdag till fredag, signa upp er här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-22
Länk till avsnitt

?Det måste vara slut på bortförklaringar"

Äntligen måndag. Äntligen Studio Allsvenskan. Birro är tillbaka från ledigheten och alla tre är samlade i studion för första gången sedan före Italiens EM-guld (vilket är den nya tidsordningen enligt Birro)...

Vi hyllar kvalitén i toppmötet i Malmö och sågar matchen på Hisingen mellan Häcken och Mjällby. Vi funderar över vad Örebro fortfarande har möjlighet att skruva på för att inte åka ur och funderar lite över varför IFK Norrköping behöver leda med 2-0 för att spela ut ordentlig.Och så vaknar Östersund ur sin koma och slår Elfsborg med 3-1. Vi hittar en armada av hattar att ta av och kasta över Henrik Rydström och så diskuterar vi om vi ska åka till Ryssland eller till Italien på vår resa..

Följ oss på Patreon, där får ni vårt Daily Show tisdag till fredag. Signa upp er här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-20
Länk till avsnitt

Mikael Lustig: ?Vi vet att vi är jäkligt svårslagna?

Full omgång väntar till helgen dessutom veckoomgång nästa vecka, innan vi går in på seriens sista 10 matcher. Därför fortsätter vi vårt RINGRACE för att ta pulsen på några klubbar inför helgens omgång: Vi ringer upp Mikael Lustig (AIK), Abbe Khalili (Hammarby), Jacob Bergström (Mjällby), Per Frick (Elfsborg) och Axel Kjäll (Örebro). Vi hör hur Örebro ska klara sig ur botten. Varför AIK går emot guldet och kan det bli för mycket media för Jacob Bergström? Dessutom om varför Elfsborg går urstarkt och hur mentalt tungt var derbyförlusten för Hammarby? Och så pratar vi upp toppmatchen Malmö-Djurgården. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-17
Länk till avsnitt

?Man undrar ju om det ens scoutat motståndet"

Onsdagar kommer under hösten betyda Malmös resa i Champions League. Under gårdagens premiärmatch blev Juventus numret för stora. Vi snackar ner matchen, det hetaste snackisarna och pratar även om Cmore/Telias insats som ny plattform för CL. Henke hyllar Olof Mellberg och Philip tycker att Malmö inte bör gräva ner sig totalt. Dessutom blir det också allsvensk silly season i form av snack om Djurgården, Elfsborg, Hammarby och lite Örebro.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-15
Länk till avsnitt

"Han är Allsvenskans MVP"

Måndag! Vi är tillbaka med ett klassiskt matchavsnitt där vi tar er igenom krysset i Malmö, Djurgårdens derby kross och IFK Göteborgs odramatiska hemmaseger. Dessutom blir det Kalmar och en telefonintervju med Piotr Johansson. Vi snackar Degerfors mörka spiral ner i bottenstrider och Sirius andra raka vinst och nolla, hur ofta händer det? Sen blir det också lite snack om domarna, Rydströms hårtorkar och långsamma mittbackar.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-13
Länk till avsnitt

"Så här går det för ditt lag i höst ? Del 2?

Detta är del 2 av 2 där kör vår egna uppladdningen inför återstarten av Allsvenskan efter landslagsuppehållet. Full omgång väntar till helgen och på måndag och därför har vi ringt runt och tagit pulsen på klubbarna genom intervjuer med Jacob Une Larsson (Djurgården), Nahir Besara (ÖSK), Hampus Zackrisson (Varberg), Patrik Wålemark (Häcken) och Samuel Brolin (Mjällby). Det blir också skadekoll, vilka är avstängda och hur ser lagen ut efter sommarens transferfönster. Vilka krav och förväntningar har vi på lagen under hösten och kring vilka klubbar hissar vi varningsflagg för.

Följ oss på Patreon för att höra Daily Show: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-10
Länk till avsnitt

"Så här går det för ditt lag i höst ? Del 1"

Detta är del 1 av 2 där kör vår egna uppladdningen inför återstarten av Allsvenskan efter landslagsuppehållet. Full omgång väntar till helgen och på måndag och därför har vi ringt runt och tagit pulsen på klubbarna genom intervjuer med Franz Brorsson (MFF), Henrik Castegren (Peking), Daniel Bäckström (Sirius), Eirik Haugen (ÖFK), Malkolm Nilsson Säfqvist (HBK)och Patrik Werner (Degerfors). Det blir också skadekoll, vilka är avstängda och hur ser lagen ut efter sommarens transferfönster. Vilka krav och förväntningar har vi på lagen under hösten och kring vilka klubbar hissar vi varningsflagg för.

Följ oss på Patreon för att höra Daily Show: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-08
Länk till avsnitt

"Det är upp till bevis nu Janne"

Här kan du signa upp dig och lyssna på vår Daily Show https://www.patreon.com/studioallsvenskan som vi sänder tisdag-fredag varje vecka!

Sverige stod för en av de bästa landskamperna på mycket länge när man slog Spanien hemma med 2-1. Men när det går som bäst är det också tanke för reflektion. Hur tar vi nästa steg med landslaget?

Philip och Henrik har en klar och tydlig idé om att vi måste våga satsa för att vinna medaljerna. Vi snackar också givetvis om Sigthorssons situation i Göteborg, Östersunds nya tränare, Silly Season i Hammarby, AIK, Djurgården, Elfsborg, Norrköping, Malmö och Kalmar,

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-06
Länk till avsnitt

Olof Lundh: "Jag är otroligt imponerad över hur de jobbar"

Vi välkomnar tillbaka bokaktuelle Olof Lundh till podden. Det blir ett samtal om allt från ett blodigt torg i Köpenhamn år 2000 till hur det känns att återigen bevaka världens största klubblagsturnering Champions League igen. Dessutom blir det Allsvenskan, vilka tror han vinner guld, hur läcker MFF:s CL-miljoner ner i svensk fotboll och hur är det att skriva mer personligt i hans nya bok "Sporten och livet enligt Lundh". Vi snackar också om Hammarby, Jocke Persson och varför så många talanger lämnar Sverige för Danmark samt om Janne Anderssons position som förbundskapten. 

Följ vår Daily Show, tisdag till fredag. Signa upp er för 10? på Patreon för att höra allt: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-03
Länk till avsnitt

Tommy Åström: "Därför vinner AIK guld"

Vi välkomnar tillbaka den alltid lika varma, kunniga och sympatiska Tommy Åström. Vi snackar allt om hur det vara att jobba med friidrotten under OS i Tokyo och hur det var att kommentera Duplantis och Ståhls guld. Dessutom pratar vi om Malmö FF:s CL-miljoner, varför statistik och data är ett bra vetyg för fotbollssändningar. Tommy har dessutom förberett och tagit med sitt ett statistik-quiz. Vi snackar om Allsvenska hösten, varför han tror AIK tar hem det, varför underlaget konstgräs gör serien jämnare och vem var det egentligen som myntade 100-miljonersmannen om Birmancevic. Det och mycket annat i ett fullmatat avsnitt med den gode Åström.

Följ oss på Patreon för att höra Daily Show, tisdag till fredag. Signa upp er här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-01
Länk till avsnitt

?Nu har de alla nycklar för att vinna guld?

Äntligen måndag! Vi är tillbaka med ett rykande färskt måndagsavsnitt. Den här gången summerar vi en hel helgomgång med 8 matcher, vi hyllar AIK och Elfsborg. Vi går på djupet i vad som inte funkar i Degerfors, Östersund och Örebro och varför Jocke Persson är GOAT i Varberg. Dessutom pratar vi om Hammarby, Mjällby och Sirius viktiga treor. Såklart blir det också lite silly season och Henke vill att en tränare ska få sparken och vilka tror vi på riktigt har något med guldet att göra. 

Följ vår Daily Show på Patreon, signa upp er här för att lyssna: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-30
Länk till avsnitt

"Det är helt sjukt att han får slå straffen"

Signa upp dig på https://www.patreon.com/studioallsvenskan för att lyssna på Daily Show tisdag-fredag!

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan krattar vi ihop eftersnacket från hammarbys brutala strafföde mot Basel.

Vi snackar även om Elfsborg som slog PSV med 3-1.

Dessutom handlar det så klart mycket om Malmös häftiga lottning i Champions League med bland andra Chelsea och Juventus...

Tänk att få se Chiellini och Bonucci live i Malmö...

Dessutom en del om landskamperna som spelas mot Spanien och Grekland nästa vecka.

Finns ute för alla överallt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-27
Länk till avsnitt

Therese Strömberg: "De kan utmana Malmö på sikt"

Varje tisdag till fredag sänder vi Daily show på https://www.patreon.com/studioallsvenskan! Signa upp dig nu!

Äntligen har vi Expressenjournalisten och SVT-experten Therese Strömberg som gäst i Studio Allsvenskan!

Vi pratar om hur karriären startade på en folkhögskola i Motala, första jobbet på Nerikes Allehanda i Örebro och hur hon fick jobb på Expressen, Viasat och sedan SVT där hon också var uppskattad expert under EM i sommar. Vi pratar även om alla lag i Allsvenskan och så ett gång lyssnarfrågor på det.

En timme och fyrtiofem minuter suverän underhållning med den gode Therese Strömberg.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-25
Länk till avsnitt

"Inget lag kommer bryta ner det försvaret"

Missa inte Daily Show tisdag-fredag på https://www.patreon.com/studioallsvenskan

Äntligen måndag! Äntligen Studio Allsvenskan!

Idag höjer vi tonläget när det handlar om tränare som briljerar över att antal målchanser överskrider motståndarnas efter en förlust, som när AIK slår Häcken med 2-1.

Vi lyfter på alla hattar för Magnus Haglunds Halmstad och resonerar om varför Elfsborg så ofta tappar ledningar på hemmaplan.

Det har varit ångest i Örebro och Malmö är tillbaka på varenda häst som finns.

Dessutom snackar vi upp kvällens matcher,

Måndagens bästa lyssning är här.

Missa inte veckans första upplaga av Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-23
Länk till avsnitt

Ronnie Sandahl: "Jag blir inte klok på IFK Göteborg"

Ronnie Sandahl är författaren som blev filmskapare och som i slutet av augusti har premiär på filmen Tigrar över hela Sverige..

Fillem hämtar sin berättelse från verkligheten och handlar om supertalangen Martin Bengtsson som blir proffs i italienska Inter som väldigt ung men som byts ner av den tuffa miljön och försvinner in i ett allt djupare mörker av droger och psykisk ohälsa. Sandahl berättar hur det var att filma i Italien, vad Inter tycker om filmen och hinner också snacka en hel del om sitt stora allsvenska intresse.

Dessutom berättar han hur det var att intervjua Birro på behandlingshemmet för tio år sedan. Möt en av svensk films största stjärnor just nu!

För att höra våra Daily Show-avsnitt, signa upp er på Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-20
Länk till avsnitt

Anel Avdic: "De är avskrivna från guldstriden"

Vill du ha mer av oss? Lyssna på vår Daily Show varje tisdag-fredag på https://www.patreon.com/studioallsvenskan!

Studio Allsvenskan är HELA allsvenskans podcast.

Vi har nu exakt spelat halva serien och med anledning har vi bjudit Expressens sportjournalist Anel Avdic för att gå igenom ALLA lag i serien. Vilken är den bästa värvningen? Vilka klubbar gör upp om guldet? Vilka åker ur? Vad säger han om de olika lagens förutsättningar, värvningar och nyförvärv?

Vill du ha ett fint grepp på allt som hänt och händer i Allsvenskan så ska du lyssna på dagens avsnitt av Studio Allsvenskan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-18
Länk till avsnitt

"Det här spelet håller aldrig i längden"

I dagens Studio Allsvenskan hyllar vi Elfsborg som enligt Birro är Sveriges bästa lag just nu. Man vinner både. Europa och hemma i Allsvenskan.

Vi oroar oss över Mjällby och funderar lite över hur Listerlandets Landslag ska vända detta. 

Vi funderar på om IFK Göteborg lyckats vända den tunga, åldrande skutan nu och undrar om ingen kunde sagt till JDT om den printade papperslappen...

Degerfors är tillbaka på banan efter grymma 3-0 mot Häcken och Peking vinner blytungt uppe i Östersund,

Äntligen måndag. Äntligen Studio Allsvenskan.

Finns ute för alla överallt nu.

Vill du ha mer av oss? Varje tisdag-fredag sänder vi Daily Show på https://www.patreon.com/studioallsvenskan!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-16
Länk till avsnitt

Mina damer och herrar... Daniel Nannskog!

Äntligen är Daniel Nannskog gäst i Studio Allsvenskan!

Vi snackar om uppväxten med jazzspelande farsan från USA, starten på karriären i Helsingborg, flytten till Malmö FF, flytten till Djurgården och hur han inte tog sin karriär på allvar utan även passade på att leva livet lite också... Vi snackar om polaren Jocke Persson, proffslivet i Kina och hur han började ta sin talang på allvar när han flyttade till Norge vilket fick karriären att blomma och där han 2008 utsågs till högsta ligans bästa utländska spelar genom tiderna. Dessutom väldigt mycket om karriären som tv-expert som varat i tio år nu. Möt en av Sveriges största fotbollsprofiler snacka om allt från den perfekta kebaben till hur man blir en bra avslutare. 

För att höra våra Daily Show-avsnitt, följ oss på Patreon, signa upp er här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-13
Länk till avsnitt

Anel Ahmedhodzic: ?Det är det här man drömmer om?

Vi hyllar Malmö FF i ett specialavsnitt! Vilka gäster vi har i detta specialavsnitt: Anel Ahmedhodzic berättar hur de firade på planet hem och att han satt bakom tränare Jon Dahl Tomasson och hörde honom lägga upp planen för nästa veckas match. Vi pratar med Behrang Safari som ger sin blick på hur Malmö är byggt för just den här sortens uppgifter. Vi når även tidigare Malmö-spelaren Anders Andersson på Tivoli i Köpenhamn för att få höra hans syn på Malmös triumf borta mot Rangers igår. Missa inte detta specialavsnitt om Malmö FF!

Följ oss på Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-11
Länk till avsnitt

"De totalt krossar sina motståndare"

Äntligen måndag! Äntligen Studio Allsvenskan! Allt om AIK:s kross mot Djurgården borta. Vad var det som hände egentligen? Mjällby krigar heroiskt till sig en poäng med en man mindre, Bajen och Blåvitt spelar en av säsongens sämre matcher och Halmstad parkerar bussen som Gud själv... Dessutom är Elfsborgs brutalt bra just nu. Och Häcken bara kör. Dessutom alla senaste nyheterna från silly season.

Följ oss på Patreon, där släpper vi avsnitt tisdag till fredag: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-09
Länk till avsnitt

Kim Bergstrand: "Folk är stirriga inför derbyt ? men vi håller oss lugna"

Vi drog ut till Kaknäs och träffade serieledarna Djurgården. Vi satte oss ner med både tränaren Kim Bergstrand och med stjärnan Mange Eriksson, det blev ett snack om tabelläget, derbyt mot AIK och vad som ligger bakom ett väloljat maskineri. Först ut Kim Bergstrand följt av Magnus Eriksson, från en bänk vid träningsplanerna ute på Kaknäs.

För att få fler avsnitt av oss, signa upp er på Patreon och lyssna på Daily Show: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-07
Länk till avsnitt

Hampus Finndell: "Jag njuter äntligen av att spela fotboll"

Vi är stolta att Djurgårdens Hampus Finndell väljer att göra sin podcastdebut hos oss.

Det blir ett innerligt och viktigt samtal om att lyckas på sina egna villkor, om sorgen det kan innebära att flytta hemifrån som ung fotbollsspelare, om de olika vägarna tillbaka till elitfotbollen, om att klara två knäoperationer, om att vända tillbaka hem till Sverige från proffslivet som väldigt ung och få ny luft under vingarna i Djurgården.

Det handlar om att bli utlånad till Dalkurd och sedan ta chansen i Djurgården inför den här säsongen.

Den enkla vägen är ingen väg alls. Möt en av svensk fotbolls största talanger just nu i ett annorlunda samtal om fotboll och resten av livets väsentligheter.

För att höra Daily Show, signa upp er på Patreon, avsnitt släpps tisdag till fredag: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-06
Länk till avsnitt

Simon Åström: "Det finns inte en chans att vi åker ut"

Studio Allsvenskan tog tåget till Örebro för att möta VD Simon Åström.

Hur är det möjligt för en allsvensk jumbo att värva två spelare som Besara och Hamad? Hur har finansieringen gått till?

Det handlar också om Örebros självbild, om målet av att ha en vision, om skillnader och likheter mellan näringsliv och fotbollsvärlden och hur ÖSK ska ta nästa steg sportsligt och organisatoriskt.

Vilken klubb vill ÖSK vara i framtiden och hur ska man se till att bli en sådan förening?

Åström har varit chef för ÖSK sedan 2014 och hur är det egentligen att vara chef för en fotbollsklubb som man också är en varmhjärtad supporter till?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Peter Hunt: "Det här är min sanning..."

IFK Norrköpings tidigare ordförande Peter Hunt har inte givit en enda intervju sedan i februari. Förra fredagen ringde Hunt Birro och erbjöd Studio Allsvenskan en exklusiv intervju runt allt som varit.

Hunt lägger korten på bordet och berättar om hur den senaste tiden varit, hur han ser på kritiken från revisorerna och om arbetsmiljön, om Mikael "Gädda" Hansson.

Det handlar också om att West Ham ringde honom (trots att han inte var kvar) efter försäljningen av Sead Haksabanovic och undrade var deras pengar tagit vägen.

Det handlar om vad som egentligen hände när Jens Gustafsson lämnade föreningen. Genom stormarna och allt som hänt har ändå Hunt bibehållit kärleken till både laget och klubben Norrköping.

Vi ställer de kritiska frågorna om hans ledarskap, om 51%-regeln, men ger också plats för det som varit Studio Allsvenskans devis i fyra år; " Människan först..."

Detta är inte hela sanningen. Men det är Peter Hunts version av vad som hände i IFK Norrköping under 2020 och 2021.

Följ oss på Patreon för ännu mer avsnitt, där vi sänder Daily Show, tisdag till fredag: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-03
Länk till avsnitt

"Det är två lag som kommer göra upp om guldet"

Äntligen måndag. Äntligen nytt avsnitt av Studio Allsvenskan ute nu. Vi ger allt från omgången som spelades i helgen. Krisen är här för Mjällby, vad gör de nu? Bajen klarar inte två frontskriget och Djurgården är väldigt, väldigt bra just nu. Dessutom snackar vi upp alla matcher som spelas ikväll och ger allt nytt från Silly Season. För att höra våra Daily Show-avsnitt som släpps tisdag till fredag, signa upp er på Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-02
Länk till avsnitt

Åke Olofsson: ?Fotbollen borde ha fler förlorarlåtar"

Ibland kliver Studio Allsvenskan några kliv in i andra världar. Som i detta avsnittet när vi gästas av Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen som är stenhård Peking-supporter.

Lite frisk luft rakt in i omklädningsrummet. Åke berättar om sin kärlek till Norrköping, hur han ser på Norling, hur supporterskapet startade en gång och på vilket sätt har staden Norrköping präglat honom och hans musik. Det blir snack om allt det viktiga i livet; musik, fotboll, zeppelinare och om att skriva en låt om hur det känns att förlora..

Missa inte ett helt unikt avsnitt.

Signa upp er på Patreon och hör Daily Show: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-31
Länk till avsnitt

Alexander Axén: "Det här måste ditt lag göra för att bli bättre"

Vid varje besök i Örebro är det obligatoriskt att stanna förbi hemma hos den gode Alexander Axén.

När Studio Allsvenskan anländer möts vi av hemlagad sockerkaka, kaffe och en osedvanligt uppsluppen Alexander Axén.

Vi går igenom ALLA lag i Allsvenskan för att höra hans skarpa blick på just DITT favoritlag.

Utöver det blir det så klart surr om i stort sett ALLTING annat. Om att Norge snart är förbi Sverige på grund av hur insnöade vi blivit när det kommer till träning, om några allsvenska klubbar hört av sig, vilket lag i världen som har facit när det gäller det mesta i världen och om det är sant som Birro hävdar, att han börjar bli lite mjuk och mesig i teve.

Som programledare är det bara att luta sig bakåt och följa med. Alexander Axén är en bergdalochbana helt på egen hand, i mitten av intervjun (som spelas in utomhus) kommer ett skyfall, om det stoppar Axén, icke!

Garanterad underhållning utlovas.

För att bli Patreon och höra vår Daily Show, signa upp er här: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-30
Länk till avsnitt

Ísak Bergmann Jóhannesson: "Att gå till Manchester United nu skulle vara helt fel"

Studio Allsvenskan tog tåget till Norrköping och ni får följa med! Idag möter vi en av världens bästa spelare i sin egen ålderskategori. Det var brittiska tidningen The Guardian som utsåg Isak Bergmann Johannesson till en av de 60 bästa i sin åldersgrupp nyligen. Givetvis frågar vi honom hur han ser på det. Vi får veta hur mycket extra han tränar, vilken pizza han älskar att äta efter match och hur det är att få resa till Ajax som fjortonåring. Hur har han lyckats bibehålla sin ödmjukhet och varför slutade han hålla på England efter EM-finalen? Framförallt är detta ett samtal med en av de spelarna i Sverige som har kapacitet att bli exakt hur stor stor som helst.

Följ oss på Patreon för ännu fler avsnitt: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-28
Länk till avsnitt

"Han är Allsvenskans bästa spelare just nu"

Äntligen måndag! Äntligen Studio Allsvenskan!

Vi går igenom helgens ALLA matcher. Malmö vinner med reservlaget, Sirius spelar ut Degerfors, Djurgården gör processen kort och koncis med Rydströms Kalmar och Häcken kryssar mot Elfsborg. Birro och Philip har varit på Tele2 och såg actionfilmen Hammarby och IFK Norrköping. Dessutom drar Birro en lans för fotbollens enda valuta poäng och mål och MOT den förbannade spöklika matematiken som går under namnet statistiken. Vi snackar även upp kvällens tre allsvenska matcher. Semester är för amatörer.

För att höra vår Daily Show, signa upp er på Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-26
Länk till avsnitt

Sakarias Mårdh: "Jag vill vinna Allsvenskan nästa säsong"

Studio Allsvenskan tog tåget till världens vackraste Norrköping och mötte bland annat relativt nyblivne ordföranden Sakarias Mårdh. Hur stormigt var det egentligen när han tog över? Hur går det med värdegrundsarbetet? Vilken klubb vill han att Norrköping ska vara i framtiden? När kan alla Peking-fans förvänta sig/hoppas på ett nytt SM-guld. Hör honom också berätta om sin kärlek till staden Rom (vilket får Birro att bli salig) och hur det egentligen går till när man säljer en spelare som Sead Haksabanovic.

Följ oss på Patreon för ännu fler avsnitt: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-23
Länk till avsnitt

Jesper Jansson: "För att ta nästa steg måste vi lyckas i Europa""

På torsdag kliver Hammarby in i Europa Conference League-kval, i och med första matchen på Tele2 mot Maribor. Med anledning av det, och för att höra mer om allt som hänt i Hammarby sedan tränarbytet, bjöd vi in klubbens sportchef Jesper Jansson. Det blir ett snack om den nya, hårdare kravställningen på Årsta, om betydelsen av Europa, om försäljningar av stjärnspelarna, om Björn Paulsen och givetvis lassar vi även in en stort antal lyssnarfrågor.

För att lyssna på vår Daily Show, signa upp er på Patreon: https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-21
Länk till avsnitt

"Nu ångar de på mot guldet ? kan något lag hänga på?"

Semester är för amatörer. Studio Allsvenskan frustar på i sorg och passion och idag handlar det om återvändarfesten i Göteborg, om Arvingarna verkligen är tillräckligt bra för att utgöra material till en hyllningsramsa, om Häcken som fortsätter att vinna, om Degerfors som släppt in tio mål på två matcher, om Malmö som visar klass och givetvis en del om AIK som skäller ut varandra i paus och sedan vinner med 2-0 mot Rydströms Kalmar. Hammarby gästar Örebro och plockar tre poäng. Dessutom det senaste från Silly-djungeln.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-19
Länk till avsnitt

Jiloan Hamad: "Därför är jag tillbaka i Allsvenskan"

Idag dagens er fredagens Daily Show helt gratis där vi ringer vi upp Jilaon Hamad som vi får tag i nere i Kroatien där han packar ihop sina grejer för att redan i helgen flyga till Örebro och säger själv att han är klar för match mot AIK den 27/7. Vi välkomnar tillbaka Jiloan till svensk fotboll.

Dessutom går vi igenom allt som hänt på Silly-marknaden och så går vi genom ALLA matcher som spelas i helgen.

Vill du ha mer av oss och höra liknande intervjuer så signa upp er på Daily Show här på https://www.patreon.com/studioallsvenskan

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-17
Länk till avsnitt

Isak Dahlin: "De är bäst i Stockholm"

Vill du ha mer av oss? Varje tisdag-fredag kör vi Daily Show på https://www.patreon.com/studioallsvenskan! Signa upp dig nu!

Idag gästas vi av Isak Dahlin.

Förutom att vara storebror till Gusten är han numera programledare på Svenska Spel och har en bakgrund som allsvensk spelare för Hammarby,

Han har också spelat i Sveriges U21-landslag och varit ungdomstränare i Bajen.

Utöver det han varit huvudtränare för Hammarbys damlag. 

Hur är det att stå. i spelargången på Söderstadion? Hur var det att spela för Bajen i Superettan? Vilken väg bör svensk damfotboll gå för att utvecklas? Vad tycker han om att Billborn fått sparken? Håller Hammarby på att sälja ut sin själ? Vad tycker han om Allsvenskan 2021?

Utöver det bjuder Isak på sköna anekdoter om sin tid som spelare.

Missa inte.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.