Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Tyg, Svett och Tårar

Tyg, Svett och Tårar

Karin och Lena pratar om att sy sina egna kläder. Vi samtalar om mode, stil, inspiration, sömnad, slöjd, hantverk, tyg och tråd. Ibland recenserar vi böcker och tipsar om filmer, events och annat roligt kring våra ämnen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

tygsvettochtarar.libsyn.com/website

Avsnitt

012 - Sociala medier

Lena och Karin är tillbaka med ett nytt sömnadsfylld avsnitt! Den här gången pratar vi om olika sociala medier och deras betydelse för oss och vår sömnad. Trevlig lyssning och sy lugnt!

2019-07-07
Länk till avsnitt

011 - Nederdelar

Byxor, kjolar, culottes, shorts - vi pratar om att sy nederdelar! Självklart pratar vi också om vad vi har sytt sedan sist, planer framöver och om en massa annat smått och gott.

2019-05-14
Länk till avsnitt

010 - Syhörnan

Karin och Lena är tillbaka och gör en liten catch-up om allt som har hänt sedan sommaren, vad de har sytt och handarbetat. Temat för avsnittet är syhörnan, alltså platsen där symaskinen står, och hur utrymmet påverkar ens syvanor, och vice versa. Sy lugnt!

2018-12-29
Länk till avsnitt

009 - Vardagsgarderoben

Lena och Karin pratar om MeMadeMay och hur det egentligen funkar med det vi syr, till vardags. Vad använder vi? Vad använder vi inte? Och varför kan det bli så? Det kommer även tips om andra poddar, printservice för pdf-mönster, böcker och annat trevligt. Sy lugnt!

2018-08-12
Länk till avsnitt

008 - Våran stash

Efter ett litet uppehåll kommer vi nu med ett något längre avsnitt om vår stash! Det hade vi lovat sedan länge, och vi hade himla roligt att spela in. Förutom lite statistik och annat kring våra tygsamlingar har vi även med oss ett antal tygexempel som vi pratar närmare om.

2018-04-25
Länk till avsnitt

007 - BakåtFramåt

Lena och Karin summerar sitt syår 2017, och tittar framåt på det nya året. Vi pratar om vad vi har uppnått under förra året, och vad vi planerar för 2018. Makenine till exempel!

2018-02-04
Länk till avsnitt

006 - Bokhögen

Lena och Karin tipsar om tio favoritböcker (inom sömnad, slöjd, mode och textil) var, och ger därutöver lite julklappsidéer. Dessutom pratar vi som vanligt om vad vi har sytt sedan sist, och vad vi har för planer framöver.

2017-12-17
Länk till avsnitt

005 - Överdelar

Nu är det höst och vi pratar separates! Den här gången fokuserar vi på blusar, t-shirtar, toppar - allt som man bär på överkroppen till byxor eller kjolar. Självklart pratar vi också om vad vi har sytt, och vad vi har lust att skapa framöver. 

2017-11-10
Länk till avsnitt

004 - Jane Austens värld

Vi pratar om allt vi har sytt under sommaren. Såklart shoppade vi lite tyger när vi var på semester. Sedan besökte vi kostymutställningen Jane Austens värld på Skokloster tillsammans! 

2017-10-04
Länk till avsnitt

Klänningsspecial med Therese

I slutet på sommaren spelade Lena in ett lite kortare specialavsnitt om klänningar med sin instagramvän Therése Weckström. Vi snackar favoritmönster, tyger, syrum och samlingar!

2017-09-03
Länk till avsnitt

Tyg, Svett och Tårar episode 003 - Resegarderoben

Lena och Karins semesteravsnitt. Förutom om det vi har sytt sedan sist och det vi planerar att sy framöver så pratar vi om resegarderoben, och ger en lite mer ingående recension av boken "Love at first stitch". Sy lugnt!

2017-08-06
Länk till avsnitt

Tyg, Svett och Tårar episode 002 - Klänningsfest

Vi pratar om vad vi har sytt sedan sist, vi berättar om ett par sewingattacks och så blir det klänningsfest. Självklart tipsar vi igen om sådant som vi tycker är spännande just nu. Sy lugnt!

2017-07-01
Länk till avsnitt

Tyg, Svett och Tårar - Introduktion

Lena och Karin presenterar sig själva och berättar bland annat om vad och hur de syr. 

2017-05-31
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.