Sveriges 100 mest populära podcasts

Raw Clarity Radio

Raw Clarity Radio

Raw Clarity Radio är en modern spirituell podd för den medvetna lyssnaren. Livscoacherna och programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund guidar dig till att börja din inre resan, rensa blockeringar och rädslor, samt manifestera ett liv med mer glädje, trygghet och framförallt kärlek. Varje avsnitt öppnar dörren till ett nytt ämne från relationer till karriär, mening till pengar, meditation till attraktionslagen. Lyssnarna får med sig enkla verktyg som kan appliceras i vardagen. Filippa och Jimmy delar även med sig av egna erfarenheter, förklaringar, berättelser och tips. Att leva ett spirituellt liv handlar inte bara om att hoppa på ett yogapass någon gång i veckan (även om vi alla älskar savasana) utan det innebär att börja göra medvetna val varje dag. Det krävs action steps från dig. Raw Clarity Radio är en serier av konversationer som hjälper dig ge mer plats till din kraft, kreativitet och mening med livet. Är det inte dags att börja se möjligheterna istället för motgångarna?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

rawclarity.com

Avsnitt

#33 Prestationsångest

#33 Prestationsångest 
Upplever du prestationsångest? Känner du att du behöver prestera för att bevisa ditt värde på något sätt? För vem presterar du? I detta avsnitt diskuterar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund ämnet prestation. Är det det något bra eller dåligt egentligen? De pratar om anledningar för att presterar och tittar närmare på vem vi presterar för - Mamma? Pappa? Chefen? Oss själva? De diskuterar även ångest kopplat till prestation och vad vi kan göra åt det, samt pratar om olika områden i livet där vi väljer att prestera mera. Avsnittet är fylld med hjälpsamma tekniker och verktyg kring ämnet. Lyssna och bli guidad inåt. 

2020-11-08
Länk till avsnitt

#32 Ta av dig offerkoftan

#32 Ta av dig offerkoftan  Gör du dig till ett offer ibland? Skulle det vara skönt att förstå varför och ta av sig offerkoftan? I detta avsnitt diskuterar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund hur vi gör oss själva till offer både medvetet och omedvetet, samt varför vi väljer att vara offer och hur vi kan ändra på detta beteendet. Coacherna delar med sig av sitt bästa verktyg för att inte gå in i offerrollen och berättar hur man står kvar i sin egna kraft och styrka. De pratar även om deras personliga erfarenheter och hur det själva varit offer i livet. Lyssna och bli guided i dagens ämne. 

 

2020-10-25
Länk till avsnitt

#31 Meditera mera?

Vill du börja meditera mera? Vill du att meditationen ska bli en daglig rutin i ditt liv? Vad är fördelarna med meditation? Programledarna och holistiska livs coacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund guidar dig inom ämnet. De diskutera varför det är det bästa och enda verktyget som behövs när vi börjar vår healings process, samt tips om hur man håller igång sin praktik och massa mer fördelar med att meditera. 

2020-07-28
Länk till avsnitt

#30 Crazy Christmas

#30 Crazy Christmas
Blir du stressad runt jul? Känns det lite jobbigt att träffa hela släkten på julafton? Eller har du något annat som känns segt inför denna högtid? Då är detta avsnittet för dig... Programledarna och holistiska livs coacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund guidar dig till en mer harmonisk och gladare jul. Det pratar om julklappar, ekonomi, stressen, alkohol, julmat, relationer, etc. Ja allt som kan skava lite. Lyssna och känn dig mer förbereda (för vad det än är) detta året.

2019-12-23
Länk till avsnitt

#29 Gud, finns du?

#29 Gud, finns du?
Har du någon tro? Är ordet ?gud? lite ovant? Vad har du för relation till Gud? I detta avsnitt tar programledarna och holistiska livs coacherna Filippa Tjärnlund och Jimmy Tjärnlund upp ämnet Gud. De diskuterar existensiella frågor och beskriver deras definition av Gud. De pratar om varför det är viktigt att tro på någonting, varför man ska be och varför kärlek är vår största vägledare genom livet. Många tror att Gud är kopplat till kyrkan eller religion, men programledarna förklara hur energin existerar i hela universum. De pratar även om hur den spirituella tron blir ett starkt stöd genom tuffare tider.

2019-12-23
Länk till avsnitt

#28 Ska man dricka alkohol eller inte?

#28 Ska man dricka alkohol eller inte?

Ska man dricka alkohol eller inte? Varför dricker vi egentligen? Vad finns det för anledningar att dra ner på drinkarna? I detta avsnitt diskuterar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund ämnet alkohol. De svarar på följande frågor: När drack du första gången? Hur var dina föräldrars relation till alkohol? Hur påverkar alkohol din medvetenhet? Hur påverkas barn när vuxna dricker? Hur gör man om någon nära dricker för mycket? Programledarna ger svar på dessa och många fler. 

 

2019-12-04
Länk till avsnitt

#27 Attrahera din livs kärlek

#27 Attrahera din livs kärlek

Vill du attrahera din livs kärlek? Hämnar du i förhållanden med samma destruktiva mönster men längtar efter en harmonisk relation?  I detta avsnitt pratar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund om hur man attraherar sin livs kärlek. Programledarna ger tips om hur man skapar en specs och förklarar hur jobbet med sig själv hänger ihop med sin partner. De berättar även om det tre viktigaste orden i en relation och hur du kan använda attraktionslagen. Detta är avsnittet för dig som är redo att äntligen hitta honom eller henne. 
2019-11-25
Länk till avsnitt

#26 Oro för pengar 

Är du orolig för pengar? Det behöver du inte vara enligt holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund. I detta avsnitt diskuterar programledarna olika sätt att tänka positivt kring pengar. De pratar om länken mellan egenvärde och pengar, samt energin bakom pengar och hur du kan påverka den. Om du vill jobba bort blockering kring ämnet och skapa en förmögenhet, är detta podden för dig. Sist men inte minst, delar Filippa & Jimmy med sig av sin egna resa med pengar och berättar varför det är viktigt att börja spara.   

 

2019-10-30
Länk till avsnitt

#25 Tröstäter du?

Äter du när du är ledsen? Har du svårt att stå emot cravings? Får du ångest när du äter för mycket? I detta avsnitt diskuterar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund känslomässigt ätande. De pratar om varför vi väljer att äta istället för att känna våra känslor, och hur vi kan skapa en balanserad relation med mat. De berättar om hur det själva försökt hitta tröst i maten men inte lyckats, och ger massa bra tips för att förstå varför beteendet uppstår, samt hur vi kan äta mer harmoniskt nu och framåt.   

 

2019-10-23
Länk till avsnitt

#24 Boktips för Inre Framgång 

I detta avsnitt diskuterar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund deras favorit böcker inom själv hjälp och spiritualitet. De ger tips på dom bästa författarna från Don Miguel Ruiz till Marianne Williamson, samt pratar om en lång lista av böcker som förändrat deras liv. Om du gillar att kombinera läsning och utveckling är detta avsnittet för dig.  Happy reading everyone! 
2019-10-17
Länk till avsnitt

#23 Morgonrutiner som skapar framgång 

Vill du börja med enkla rutiner som skapar framgång för resten av livet? Rutiner sätter inte bara tonen för livet, utan för dagen! Det är en möjlighet att starta morgonen med en positiv riktning och ett sätt att respektera sig själv. Detta är något programledarna och holistiska livs coacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund diskuterar i detta avsnitt av Raw Clarity Radio. Det har båda mycket erfarenhet i ämnet och ger en massa bra tips på olika rutiner, samt ett rekommenderat förslag på ett morgonschema. Rutiner görs om och om igen - varje dag. Det påverkar dina dagliga val, din hälsa och ditt humör - vilket leder till stora positiva förändringar.     

 

2019-10-09
Länk till avsnitt

#22 Behöver du en coach?

Behöver du en coach? Ja det är frågan! I dagens samhälle kan alla behöva lite guidning i olika livsområden. I detta avsnitt diskuterar holistiska livs coacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund fördelarna med att träffa en coach. Det förklarar även hur deras 6 månaders coaching program fungerar och vilka egna erfarenheter dom haft med tidigare coacher. Skillnaden mellan psykologer och coacher diskuteras också, samt vilka resultat kan man egentligen förvänta sig från ett coaching program. 

 

2019-10-03
Länk till avsnitt

#21 Från Negativ till Positiv 

  Har du negativa tankar ibland? Hur påverkar dom din vardag egentligen? Fastnar du lätt i dåliga tankemönster som förstår dina relationer? Behöver du hjälp att se på livet med positiva ögon och tacksamhet? I detta avsnitt tipsar holistiska livs coacherna Filippa Tjärnlund & Jimmy Tjärnlund om hur man tänker mer positivt och släpper negativiteten. De diskuterar även hur negativet påverkar både ditt liv, men även andras, samt varför en viss ?negativ? energi är faktiskt bra för oss. Detta är avsnittet för dig som vill börja leva i mer harmoni. 
2019-09-26
Länk till avsnitt

#20 Conscious Baby Talk

Följ med programledarnas babyresa från graviditet till förlossningen och tiden efteråt. I detta avsnitt ger holistiska livs coacherna Filippa Tjärnlund & Jimmy Tjärnlund tips om tiden under graviditeten, berättar om deras förlossning på BB Stockholm, samt pratar om en drös tips som kan hjälpa när en nyfödd ska anlända. Detta är inte bara ett avsnitt för kvinnor, utan även för män. Häng Filippa och Jimmy in i bäbis världen ? den medvetna bäbis världen.

 

2019-09-20
Länk till avsnitt

#19 Let's Talk About Sex

Är du nöjd med ditt sexliv? Skulle du vilja förstå din egna sexualitet bättre? Har du några begränsningar när det kommer till sex? I detta avsnitt pratar programledarna och holistiska livs coacherna Filippa Tjärnlund & Jimmy Tjärnlund om ämnet sex och hur man kan förstå sin egna sexualitet. De diskuterar allt från begränsningar till frihet, skillnaden mellan män och kvinnor, och Kärleks TAO.

Filippa delar med sig av sin djupa rädsla att bli med barn, samt anledningen hon aldrig haft en one night stand. Jimmy ger tips att kommunicera bättre med sin partner och diskuterar hur viktigt det är med intimitet. Om du vill förbättra ditt sex liv och dessutom förstå din partner bättre är detta avsnittet för dig.

2019-02-26
Länk till avsnitt

#18 Framgångsrik

Känner du dig framgångsrik? Eller är du rädd för framgång? I detta avsnitt pratar programledarna & holistiska livscoacherna Filippa Tjärnlund & Jimmy Tjärnlund om ämnet framgång och ger tips för hur man når hela vägen fram - oavsett mål eller område. De diskuterar definitionen av framgång och olika verktyg för att skapa ett framgångsrikt liv. Jimmy öppnar upp om hans egna resa inom businessvärlden och hur han blev utsedd till "Årets Entreprenör" av Svenskt Näringsliv. Filippa berättar hur hon varit "framgångsrik" i jobbiga situationer som sin skilsmässa.   Detta är programmet för dig som vill komma framåt och röra runt energin i ditt liv.   
2019-01-27
Länk till avsnitt

Meditation: Accept your body

Guided Meditation by Filippa Tjärnlund to accept your body. It helps the listener to deepen the connection to their body, creating a sense of respect and viewing it with a loving perspective.

This meditation is suitable for all levels.

2019-01-25
Länk till avsnitt

#17 Sockerdetox 

Hur mycket socker äter du? Känner du dig beroende av socker? Har du svårt att hantera cravings för godis, glass och kakor? I detta avsnitt pratar programledarna Filippa & Jimmy Tjärnlund om ämnet socker - hur det påverkar våra kroppar, humör, vikt och hälsa, samt hur vi hanterar vårt beroende av sötma. De diskuterar tips ur Filippas bok Sockerdetox - sockrets länk till känslor och skillnaden på olika typer av socker. Båda programledarna har haft en lång resa med socker och berättar lite mer om sitt egna beroende. De pratar om anledningarna till att socker fick så stor del i deras liv.   Är du trött på att sockret påverkar ditt liv negativt så är detta programmet för dig.
2019-01-15
Länk till avsnitt

Meditation: Reboot yourself

Guided Meditation by Jimmy Tjärnlund that helps you reconnect with yourself. This is a reboot meditation that allows you to press restart regardless of current mood or situation in your life. It's good for when you feel that you need to calm down or create a fresh start during the day.

2019-01-15
Länk till avsnitt

Meditation: Remove your block

Guided Mediation by Filippa Tjärnlund to remove any blocks and stagnated energy. It also helps the listener go deeper into sensations and feelings. This meditation is suitable for all levels.

2019-01-11
Länk till avsnitt

#16 Är du stressad?

Känner du pressen av stressen ibland? Har du svårt att hantera stressiga perioder i ditt liv? Vilka konsekvenser får stress för dig? Programledarna Filippa och Jimmy Tjärnlund diskuterar olika sätt att hantera stress samt både negativa och positiva effekter. Ja det finns faktiskt bra saker med stress också. De delar med sig av sina bästa tips för vila mellan stress - från musik till meditation, anding till vatten. Filippa & Jimmy pratar även om hur stress kan påverka vår kropp och hälsa över tid och hur viktigt det är att bli medveten om stressen i vardagen.   Börja minska din stress redan idag - ett steg i taget tillbaka till ett lugnare och balanserat liv. 
2019-01-07
Länk till avsnitt

#15 Addicted to Drama

Kan du vara lite dramatisk ibland? Känner du att du behöver verktyg för att kliva ut draman? Programledarna Filippa & Jimmy Tjärnlund hjälpa dig identifiera din dramatik och vägleder dig till ett lugnare liv utan små problem i vardagen. Tillåt inte draman att distrahera dig från ett glädjefullt liv och hålla tillbaka den bästa versionen av dig att kliva fram och ta plats. I avsnittet tipsar de om vägar ur draman, samt delar sig av sätt att identifiera vår "dramaqueen", och hur vi hoppar mellan rollerna tyrann, offer och hjälpare. Filippa delar med sig av sitt dramasätt - The Silent Treatment. 
2018-12-14
Länk till avsnitt

#14 Du är inte dina tankar

I detta avsnitt pratar programledarna Filippa & Jimmy Tjärnlund om tankar. Är allt vi tänker sant? Om inte, vilka tankar är baserade på illusion och ego egentligen? Hur vet vi vilka som är vilka? Under programmet börjar de sortera olika tankar genom att ställa en enkel fråga. En fråga som ger stor resultat om man vill lyssna på svaret. De pratar om konsten att observera sina tankar och inte reagera, meditationsknep för att hantera tankar, samt delar med sig av olika exempel från sina egna liv. Börja sortera dina egna tankar och idéer med några enkla steg! 
2018-12-10
Länk till avsnitt

#13 Truth Talk med Josefin Dahlberg

Inspirerande bloggerskan och businesskvinnan Josefin Dahlberg delar med sig av sin inre andliga resa med programledarna Filippa och Jimmy Tjärnlund. Hon berättar om sin destruktiva story med alkohol och stegen hon tog för att vara nykter idag. Josefin pratar även om hennes syfte här på jorden och hur man uppnår en vardag med mer välmående, kärlek och mindre negativitet. Under intervjun öppnar hon upp om hennes sätt att se på pengar, hennes ?dream big and work hard? mentalitet, tips för att ta sina drömmar på alvar, skillnaden på skör och svag, rekommendationer till hur man hjälper någon i ett missbruksbeteende, och sist men inte minst, hennes viktigaste steg mot glädje.   Detta avsnitt är för dig som vill släppa tungt bagage och få inspiration till mer lätthet och mindfulness i ditt liv. Josefin skinner upp programmet med hennes ?allt är möjligt? energi. 
2018-04-30
Länk till avsnitt

#12 New Beginnings

Är du trött på gamla nyårslöften som du inte håller? Vill du skapa riktig förändring i ditt liv istället? Känner du att du behöver verktyg för att kunna skapa ett liv med mer harmoni och glädje? Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund hjälper er undvika quickfix metoder och guidar er till att börja använda effektiva verktyg som ger resultat och håller i längden. Det är dags att sluta blockera dig själv och leva ett liv i sanning.

I podden pratar de om anledningar människor älskar en ny start, varför vi är rädda för framtiden, hur vår kritiska röst saboterar för oss själva, och hur vi kan börja om på nytt i denna stund. Du har valet att "choose again" precis just nu! Filippa och Jimmy kommer även berätta om deras nyårslöften från åren innan - allt från viktminskning till att sluta snusa, prestation till att gå upp i tid. Raw Clarity önskar dig ett gott nytt fantastisk glädjefyllt år. Let?s rock and roll in 2018. 

2017-12-31
Länk till avsnitt

#11 Så Irriterad

Blir du irriterad utan att veta anledningar till varför? Har du en tendens att vilja lägga din egna irritation på din partner, kollega eller familjemedlem? Längtar du efter verktyg för att kunna hantera människor or situationer på ett lugnare och mer harmoniskt sätt? Detta avsnitt handlar om irritation - något som de flesta känner inombords ibland och många upplever i sitt vardagliga liv. De holistiska livscoacherna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund presenterar sätt att identifiera, förstå och minska irritation. De påminner lyssnarna om att gå inåt för att ta reda på vart irritationen kommer ifrån. Det handlar aldrig om något utanför oss själva - även om hjärnan vill tro det.   I podden diskuterar de andra känslor som är kopplade till irritation, tips för hur man hanterar sin irritation, de vanligaste sakerna människor blir irriterad på, och hur irritation påverkar vår hälsa och våra relationer. De förklarar även varför vi aldrig ska ta något personligt - någonsin! 
2017-12-15
Länk till avsnitt

#10 Hjälp mig

Längtar du efter känslan av frihet? Vill du uppleva mer glädje i livet? Söker du kärlek i andra människor istället för att vända dig inåt? Behöver du hjälp att hitta tillbaka till dig själv? Alla svar du någonsin kommer behöva på din resa finns inombords. Detta avsnitt handlar om att vara sin ?egna master? och sluta söka svaren i den yttre världen. Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund hjälper er ta första steget inåt för att identifiera era sanna behov. Under podden pratar de om hur människor söker glädje, kärlek, harmoni, frid, och frihet utanför sig själva och identifierar vår enda källa till allt vi söker. De diskuterar även hur vi återhämtar oss när vi gått vilsna, samt hur meditation är en effektiv teknik för att lära känna sig själv.

Filippa och Jimmy kommer också berätta om deras egna sätt att söka svaren utanför sig själva - bland annat i mat och tv serier. Om du vill förbättra ditt liv, oavsett område, är detta avsnittet för dig!  

2017-11-24
Länk till avsnitt

#9 Meditation Newbie

Vill du sluta bli irriterad på din omgivning? Börja känna ren glädje inombords? Har du försökt att meditera men dina tankar distraherar och gör dig ofokuserad? Har du svårt att sitta still i mer än fem minuter? Då är detta ett perfekt ämne för dig. Detta avsnitt handlar om meditation och hur vi börjar resan inåt. Programledarna och holistiska livscoacherna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund förklarar en teknik som funnits i alla tider - en teknik som leder till visdom, svar, och förståelse.   Meditation är ett sätt att lära känna sig själv på djupet. Under podden går de igenom vad meditation gör för sinne och kropp, olika meditations metoder, hur meditation påverkar vårt övriga liv, hur meditation är baserat på universella lagar från naturen, samt mycket mer. De ger tips om hur du kan börja meditera hemma - även om du är nybörjare och aldrig testat innan. Sist men inte minst berättar de om Vipassana meditation och deras 10-dagars meditationsupplevelse i tystnad. 
2017-11-10
Länk till avsnitt

#8 Meet the Parents

Vill du skapa ett nytt band med dina föräldrar som vuxen? Hur blev du formad som barn av din mamma och pappa? Och den stora frågan, har du förlåtit dem för situationer, handlingar och ord som du inte gillat eller blivit sårad av? Detta avsnitt handlar om din relation till dina föräldrar - både som liten, och nu som vuxen. Bli guidad till att börja känna dig mer bekväm, fri och tacksam för dina föräldrar.   Programledarna & holistiska livscoacherna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund hjälper dig sortera det kärleksfulla från din barndom, men även händelser baserat på rädsla. De tar upp exempel från deras egna liv och berättar om relationer till egna familjerna. Under podden går de bland annat igenom anledningen du valde dina föräldrar, hur du kan uppskatta deras sätt att leva, hur du skapar en vuxen relation med dina föräldrar och hur du utvecklats på grund av dom. De pratar om varför nyckelordet till en harmonisk relation med mamma och pappa är "acceptans". Även om du bara vill reda ut en liten sak med dina föräldrar, så lyssna på detta avsnitt för att kunna lägga det bakom dig och gå vidare. 
2017-10-27
Länk till avsnitt

#7 Money, Worth & Power

Vill du attrahera mer pengar i ditt liv? Har du någon form av blockering i din ekonomi? Hänger ditt egna värde ihop med summan på ditt bankkonto? Detta avsnitt handlar om pengar, värde och kraft - tre saker vi alla har på någon nivå men kanske vill öka vår potential att skapa ännu mer. Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund guidar er till att identifiera sätt att påverka flödet av pengar på en individuell nivå, samt hur vi kan tänka bredare på värde överlag i samhället. Under podden ger de tips för att skapa ett nytt förhållande till pengar, våga fråga universum efter det du vill och inte vara snål med dig själv.

De pratar även om hur vi överskattar vad vi kan åstadkomma på kortsikt och underskattar vår förmåga att skapa pengar över en längre tid. Filippa och Jimmy kommer även prata om kraftens relation till pengar - vilket även gäller din kraft. De tror att alla har samma förmåga att manifestera pengar och alla har lika värde. Ja det är spirituellt att känna pengar, det är en direkt koppling till ditt egna värde! 

2017-10-13
Länk till avsnitt

#6 Känn Dina Känslor

Har du svårt att känna dina känslor ibland? Använder du saker för att döva obehagliga och tunga känslor i kroppen som mat, sex, shopping, droger eller alkohol? Vill du förstå budskapet i dina känslor bättre? Alla känslor kommer med ett meddelande till dig - dom har något att säga och vill att du lyssnar. Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund pratar om vad känslor är för något och hur vi förstår dom bättre. De går även igenom olika sinnesstämningar som människor upplever. Känslor tar uttryck i vår kropp och under podden går Filippa & Jimmy igenom kroppsdelar som mage, hals, solarplexus, lår, m.m. och förklarar vad som är kopplat till dessa olika delar.  De pratar även om vart deras känslor sätter sig. Filippa berättar om hur hon tryckte undan känslor med mat och Jimmy pratar om känslor kring sin bilkörning.

Lyssna på Raw Clarity Radio, avsnitt 6, för att lära dig börja känna mer och utreda energier i din kropp som vill få plats. Är det dags för dig att sluta fly, stanna kvar och få meddelandet? Det är inte så läskigt som du tror!

2017-09-29
Länk till avsnitt

#5 Self-love: Älskar du dig själv?

Älskar du dig själv fullt ut? Har du en negativ inre röst som inte tycker du är värd visa saker i livet? Skulle du vilja känna dig mer bekväm med din kropp? Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund diskuterar "self-love" i detta avsnitt av Raw Clarity Radio och delar med sig av sina bästa tips om hur man börjar älska sig själv mer. Det gör sitt bästa för att guida dig tillbaka till kärleken. Kärleken är nämligen vår grund men idag väljer många av oss att leva i rädsla istället.   Under podden kommer Filippa och Jimmy definiera "self-love" konceptet, prata om olika alternativ på kärleksfulla handlingar, och förklara hur man skapar en positiv bild av sig själv. De kommer även prata om hur vi slutar jämföra oss med andra, villkorslös kärlek, och blockeringar till kärlek. Vi är alla här för att uppleva kärlek. Frågan är hur mycket plats du ger till rädsla? Och vilken typ av upplevelse du skulle få om du älska dig själv lite mer? Är du redo att ge plats till det du längtar efter?
2017-09-15
Länk till avsnitt

#4 Leva Här & Nu

Hur mycket av ditt förflutna tar du med dig in i nuläget? Väntar du på att leva fullt ut någon gång i framtiden när du nått ett visst mål? Hur ofta är du helt närvarande i stunden - utan mobil, svävande tankar och distraktioner? Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund ger sina bästa tips för att leva i nuet, rensa upp sitt bagage från ?the past? och börja uppleva mer i varje stund. De går igenom varför förlåtelse är viktigt för vår frihet och hur ilska mot en person håller oss tillbaka i det förflutna. Ingen kan inte vara någon annan stans mer än här och nu, men tankarna springer lätt iväg vilket gör att vi blockerar oss själv och inte alltid tar vara på livets nuvarande gåvor. Under podden definieras ordet ?nuet? och de diskuterar hur vi lättast kommer tillbaka till närvaro.

Filippa & Jimmy går även igenom skillnaden på illusion och verklighet, snackar om gamla rädslor som påverkare oss idag, och ger massa tips på hur vi kan välja att leva ett fantastisk liv i stunden. Det finns 3 enkla knep som du kan testa  - lyssna på Raw Clarity Radio nu, vänta inte en sekund till.  

2017-09-01
Länk till avsnitt

#3 En Ärlig Relation

Vill du leva ett mer harmoniskt liv med din partner? Vill du förbättra din relation? Vill du veta vad du kan göra för att skapa en mer stabil grund för er kärlek? Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund ger sina bästa relationsråd från ett spirituellt perspektiv. Din livspartner, pojkvän, flickvän eller sambo blir oftast en av dina största lärare i livet. Du har chansen att uppleva olika situationer tillsammans och jobba på din egna inre utveckling under tiden.

Filippa & Jimmy pratar först och främst om hur viktigt relation till dig själv är när man lever med en annan. Det är lätt att vi lägger vår irritation och negativitet på vår partner istället för att hantera vårt eget bagage. Du måste därför börja med att vara ärlig med dig själv. Börja med att älska dig själv och börja hitta tryggheten i dig själv. De diskuterar anledningar människor blir tillsammans, varför man har en relation, första steget i att förbättra en relation, känslan att inte duga och rädslan av att bli lämnad. Under podden går de även igenom en övning som hjälper dig och din partner stå i sin egna energi. Som Jimmy bruka säga till sina coachingkunder: ?Lyssna på din man eller kvinna med 'hjärt-öron', prata med honom eller henne med 'hjärt-mun' och titta på honom eller henne med 'hjärt-ögon'.?

2017-06-22
Länk till avsnitt

#2 Find Your Meaning

Har du någonsin frågat dig själv följande frågor? Varför är jag här på jorden? Vem är jag? Är jag på ?rätt? jobb? Och sist men definitivt inte minst, vad är min mening? Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund pratar om hur man börjar skapa klarhet kring sin egna mening och hjälper dig att svara på grund frågorna. Alla är en ?master? på något. Alla har unika gåvor, alla har intressen och alla har passion - även om det inte alltid är så klart för oss. Din mening är kopplat till det du tycker är roligt, samt det du är bra på att göra. Filippa och Jimmy berättar om deras personliga resor till att förstå sin mening och hur de lever sin mening idag. De går även igenom hur man lever ett effortless liv, hur man skapar mer flow och frihet, och fördelarna med att förvandla sitt jobb till en livstil.

Livet är en process. Det tar lite tid (eller ja, mycket tid) att förstå visa saker ibland. Det tar även tid att skapa utrymme och plats för din mening. Det går inte att stressa fram denna process. Du behöver egentligen inte ?hitta? din mening, den kommer när du är redo. Du behöver bara meddela universum att du vill börja leva och använda dina gåvor. Under podden går de även igenom en övning du kan göra hemma som hjälper dig öppna upp mer och skapa klarhet kring ämnet.

2017-06-15
Länk till avsnitt

#1 Modern Spiritualitet

För dig som är intresserad eller nyfiken av den inre världen så är detta avsnitt en perfekt introduktion för dig. Programledarna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund öppnar upp dörren till modern spiritualitet och förklarar hur vi kan leva och praktisera grundläggande principer som kärlek och sanning i vår vardag. De tar även upp följande frågor: Vad är en själ? Vad är mening? Vad är anledningar till ?motgångar" i livet? Och hur kan man skapa ett paradis här på jorden?

Den inre resan handlar om att göra jobbet - ?do the work? - och rensa bort rädslor och blockeringar. Detta avsnitt visar dig effektiva tips om hur du kan skapa mer utrymme för det du egentligen längtar efter. Du kanske söker glädje trygghet eller harmoni? Allt det har du redan inombords, du måste bara bli medveten om det. Du kan välja glädje i denna stund. Du kan känna trygghet just nu om du vill. Du kan till och med uppleva harmoni idag. Det är ditt val. Låt Filippa & Jimmy visa dig hur du kan välja kärlek över rädsla. Jimmy berättar även hur han upptäckte meditationen i Indian och nästan stal bananer i panik för att dämpa känslor och hunger under en 10 dagars Vipassana. Filippa öppnar upp om en lång osunda relation till sin kropp och mat och resan som en emotional eater.

Lyssna även för tips om böcker, dokumentärer och övningar du kan göra hemma för att släppa blockeringar.

2017-06-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.