Sveriges 100 mest populära podcasts

Backstage med Marit Bergman

Backstage med Marit Bergman

Berättelser, minnen och anekdoter från livet på och bakom scenen. Marit spelar och pratar med artistkollegor. Ansvarig utgivare: Anna-Karin Larsson

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/backstagemedmaritbergman

Avsnitt

Lisa Ekdahl: Jag hade gylfen öppen hela föreställningen

Om presenterna från Olympia i Paris och varför hon älskar hattar. Lisa Ekdahl berättar också om hur sociala medier har förändrat samtalet med publiken och varför makrill i tomatsås är toppen.

Marit Bergman är artist och låtskrivare med snart 30 år på scenen. I programmet pratar hon med sina gäster om turnélivet med allt vad det innebär. I varje avsnitt gör de också helt unika versioner av gästens låtar ihop.Backstage med Marit Bergman, avsnitt 5:Lisa Ekdahl slog igenom med Vem vet 1994 och det självbetitlade albumet med flera andra hits som Öppna upp ditt fönster och Benen i kors. Hon har två parallella karriärer i Sverige och Frankrike och har spelat flera gånger på den legendariska scenen Olympia i Paris, där bland andra stjärnor som Edith Piaf uppträtt. Nyligen släppte Lisa Ekdahl sitt coveralbum Grand Songs. Hör henne berätta om varför det är bra att göra fel och om en av sina förebilder Bob Dylan. Tillsammans gör Lisa och Marit Bergman en lågmäld version av bland annat Hon har gjort sig fri, tillsammans med Mattias Blomdahl.
2021-12-03
Länk till avsnitt

Eagle-Eye Cherry: Jag vägrade gå till Miles Davis loge

Om karriären i Brasilien och varför basketskor är bättre på scenen än kängor. Eagle-Eye Cherry berättar om när försov sig till en spelning och sin egen tes om varför artister åldras sent.

Marit Bergman är artist och låtskrivare med snart 30 år på scenen. I programmet pratar hon med sina gäster om turnélivet med allt vad det innebär. I varje avsnitt gör de också helt unika versioner av gästens låtar ihop.Backstage med Marit Bergman, avsnitt 4:Eagle-Eye Cherry slog igenom med jättehiten Save tonight och albumet Desireless 1997. Han växte upp i både Sverige och USA och gick i gymnasiet på The High School of Performing Arts i New York, även känd som "Fame-skolan". Han berättar om hur han insåg sent vilka legender han träffat under sin uppväxt; Dizzy Gillespie, Sarah Vaughan, Allen Ginsberg och Miles Davis som bekanta till sin trumpetande pappa Don Cherry. Hör även om saknaden efter ett älskat gitarrfodral och hur han reagerade när han såg Lauryn Hill live. Tillsammans med Marit Bergman gör han en härlig version av sin senaste hit I like it och självklart storsäljaren Save tonight.
2021-11-26
Länk till avsnitt

Petra Marklund: Jag tittar upp i himlen och ber om en sista hjälp

Om kläder som sällskap och varför gitarrpedaler inte är viktigast i livet. Petra Marklund berättar också om hur annorlunda hennes relation är till publiken nu jämfört med när hon var September.

Marit Bergman är artist och låtskrivare med snart 30 år på scenen. I programmet pratar hon med sina gäster om turnélivet med allt vad det innebär. I varje avsnitt gör de också helt unika versioner av gästens låtar ihop.Backstage med Marit Bergman, avsnitt 3:Petra Marklunds karriär sträcker sig från listpop på engelska via samarbete med Joakim Berg och jättehiten Händerna mot himlen till personliga låtar på svenska. Hon har även varit programledare för Allsång på Skansen. Hon berättar om sin sköra röst, varför det är viktigt vilka hon spelar med och hur hon förhåller sig till klimathotet. Tillsammans gör Marit Bergman och Petra en känslosam version av Frimärket som får Marit att gråta.
2021-11-19
Länk till avsnitt

Thomas Stenström: Jag smugglade in minderåriga

Om fotbollshalsdukar och att spela på hemmaplan i Uddevalla. Thomas Stenström berättar om det så kallade "Thomas-passet" och Marit Bergman får Thomas att spela en låt han inte spelat på 8 år.

Marit Bergman är artist och låtskrivare med snart 30 år på scenen. I programmet pratar hon med sina gäster om turnélivet med allt vad det innebär. I varje avsnitt gör de också helt unika versioner av gästens låtar ihop.Backstage med Marit Bergman, avsnitt 2:Thomas Stenström är aktuell i Så Mycket Bättre, men slog igenom 2014 med låten Slå mig hårt i ansiktet. Han gjorde Cancerfondens låt 2020 Ser du månen där du är ikväll? och älskar att turnera. Thomas berättar om Sven Wollters röst, paniken han kände inför att inte få skapa sitt liv som han ville och hur han varvar upp inför en konsert. Och varför han inte varvar ner.
2021-11-12
Länk till avsnitt

Tommy Körberg: Jag spottade Elaine Paige i ögonen

Om varför mikrofonen är Tommy Körbergs bästa vän och hur nervös Marit Bergman varit inför att spela med Tommy. Han berättar även om sin drömduett och när han spelade varg. Och tomat.

Marit Bergman är artist och låtskrivare med snart 30 år på scenen. I programmet pratar hon med sina gäster om turnélivet med allt vad det innebär. I varje avsnitt gör de också helt unika versioner av gästens låtar ihop.Backstage med Marit Bergman, avsnitt 1:Tommy Körberg är en av Sveriges mest mångsidiga och folkkära sångare. Han berättar om hur han ser på sitt artisteri nu jämfört med tidigare. Om när han kom av sig i Chess och om varför Stad i ljus kan överraska publiken. Om hur han hanterar rösten efter sjukdomen och om tankar kring framtiden. Tillsammans gör han och Marit bland annat en unik version av Fattig bonddräng.
2021-11-05
Länk till avsnitt

Pernilla Andersson om att spela innan Eagles och slagsmål i publiken

Pernilla berättar varför hon sjunger bättre efter pappans död och om fördelarna med att vara vänsterhänt. Tillsammans bjuder Marit och Pernilla på flera smakprov ur hennes låtskatt.

2020-11-20
Länk till avsnitt

Loreen om kalasjnikovar i Belarus och kampen för en naken överkropp

Hör om tanken bakom Euphoria-numret och hur Grace Jones och Nina Simone inspirerat. Marit och Loreen hittar gemensamma nämnare i Västerås och gör en magisk version av ESC-vinnarlåten.

2020-11-06
Länk till avsnitt

Niclas Frisk om Perssons Packs brännvin och mammas byxor

Hör om när Atomic Swing för första gången såg kön ringla till en spelning och om hur gitarren ger Niclas trygghet. Tillsammans spelar Marit och Niclas två av hans hits.

2020-10-30
Länk till avsnitt

Sarah Dawn Finer om störande Ulf Lundell och domen för stämbanden

Sarah berättar om när hennes dotter första gången såg henne sjunga på tv och hur det var att spela i en myggsvärm. Du hör också låten hon och Marit skrev ihop, men som hon aldrig sjungit live.

2020-10-23
Länk till avsnitt

Melissa Horn om Peter LeMarcs ursäkt och okända bröllopslåten

Melissa berättar om hur hon hanterar fans som mår dåligt och om låten hon alltid lyssnar på innan en spelning. Tillsammans bjuder Marit och Melissa på unika versioner av två av hennes hits.

2020-10-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.