Sveriges 100 mest populära podcasts

Jaktpodden

Jaktpodden

En podcast om jakt och allt därtill. @jaktpodden på Instagram

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

jaktpodden.podbean.com

Avsnitt

Säsong 6 #5 ? Skåneresan del 2

Hur var det egentligen i Skåne? Klarade man sig utan tolk? Var man förberedd för den sommarvärme som landskapet i syd bjöd på? Tomas och hans kompis Hans sammanfattar jaktdagarna på skåneslätten.

Välkomna att lyssna!

2022-11-24
Länk till avsnitt

Säsong 6 #4 - Skåneresan del 1

Tomas och hans kompis Hans har packat passen för en kortare bilresa ner till ett Skåne med sommarvärme. Peppen i bilen ner är total och det blir snack om vilket vilt de mest ser fram emot, vem som packat mest grejer och om man verkligen kan ha en Tesla som jaktbil? Och kan man i så fall lägga fällt vilt i frunken? Häng på!

Välkommen att lyssna!

2022-11-10
Länk till avsnitt

Säsong 6 #3 - När tjädern sprang ifrån Jörgen

Oktober är här och i stort sett allt vilt är nu jaktbart. Det blir prat om rådjursjakt, kronhjortsjakt, fågeljakt, en kommande jaktresa till Skåne och dessutom avslöjar Jörgen att han förlorat en löptävling mot en tjäder. 

Välkomna att lyssna!

2022-10-10
Länk till avsnitt

Säsong 6 #2 - En vecka och en dag

En vecka och en dag sent kommer detta avsnitt ut, men då har vi hunnit jaga lite mer också. I veckans program blir det faktiskt bara jaktsnack. Det har jagats fågel, älg och lite hare och Tomas har upplevt en av sina bästa jakter någonsin. Det och mycket mer i detta avsnitt av Jaktpodden.

Välkomna att lyssna!

2022-09-13
Länk till avsnitt

Säsong 6 #1 -Gott nytt jaktår

Efter en redig sommarsemester så drar Jaktpodden igång igen. I veckans avsnitt spelar vi in utomhus till eldens sprak. Det blir en summering av sommaren, förhoppningar inför årets jaktår och en massa annat prat. Dessutom berättar Jörgen varför han inte längre dricker Bomblebee.

Tyvärr blåste det lite vilket medför att det sprakar lite av vinden, men vi tror ändå att det blev bättre än en skypeinspelning.

Välkomna att lyssna!

2022-08-22
Länk till avsnitt

Säsong 5 #16 - Lågsäsong

Nu är det verkligen lågsäsong när det kommer till jakt. Men avsnitt ska ut. I veckans avsnitt avhandlar vi Top gun, godaste viltet och drömmer oss bort till höstens jakter.

Välkomna att lyssna!

2022-06-03
Länk till avsnitt

Säsong 5 # 16 -Hundtillskottet

Hallå där! I veckans avsnitt berättar Jörgen om nytillskottet Walter. Tomas har haft lyckade jakter på rådjur och dessutom så listar vi saker vi behöver.

Välkomna att lyssna!

2022-05-22
Länk till avsnitt

Säsong 5 # 15 - Struttarn

Men så ser ännu ett avsnitt av Jaktpodden dagens ljus. Johan funderar på att anmäla hunden till första utställningen, frågan är om han kan strutta i ringen? Tomas och Gordon kör vidare med spårträningen. Dessutom listar vi drömjakter, pratar jakt på bäver och råbock och mycket mer.

Välkomna att lyssna!

2022-04-28
Länk till avsnitt

Säsong 5 # 14 Långburksfredag

Jaha. Långburksfredag är snart slut, men innan dess så hinner ett nytt avsnitt av Jaktpodden se dagens ljus. Teknik-Jörgen slår till och laddar telefonen på värmeaggregatet så pass att han måste kyla den i snön, det pratas ljuddämpare, bäverjakt och dessutom dricks det nån öl.

Glad påsk!

2022-04-15
Länk till avsnitt

Säsong 5 #13 Stövarspecial

Hallå! Veckans avsnitt blir lite av en specialare, Jörgen och Jenny bjuder in till ett helt avsnitt tillägnat gubbjakternas gubbjakt - stövarjakten. 

Välkommen att lyssna!

2022-04-01
Länk till avsnitt

Säsong 5 #12 - Kråkjakt

Hallå där!

Häng med oss ut när vi jagar kråka, kaja och gråtrut! Vi begav oss ut på Tomas jaktmarker för jakt på nyss nämnda fåglar. Dessvärre var det denna gång inte lika mycket fågel som det brukar, men det gav oss i stället tid att spela in ett avsnitt. Några kajor och kråkor kom dock inom skotthåll. Och ett förtydligande, det vi slarvigt benämner som "mås" är alltså trut.

Välkomna att lyssna!

2022-03-16
Länk till avsnitt

Säsong 5 #11 - Låååångsaaaaamt

Hallå! Då var det dags för ett nytt avsnitt av den långsamma Jaktpodden (som @toppenjakt utnämnde oss till). I vanlig ordning så passar vi i de norra kolonierna på att gnälla lite, men sedan så glider vi låååångsaaaamt över till det jaktliga. Bland annat så diskuterar vi att det snart är dags för de utanför kolonierna att få chansen att jaga vårbock i maj, vi pratar kråkjakt, Jörgen funderar på en dämpare och dessutom så berättar Jörgen hur det går med att ordna en ersättare för Greta. Det och lite till hör ni i detta avsnitt!

Välkomna att lyssna!

2022-03-07
Länk till avsnitt

Säsong 5 #10 - Jaktåret 2021

Hallå! På grund av covid så kommer här ett lite försenat avsnitt. I veckans avsnitt summerar vi jaktåret 2021. Ett jaktår som innefattat fina jakter, några resor och att hundarna utvecklats, men också tråkigare saker som förlorade hundar.

Välkomna att lyssna!

2022-02-15
Länk till avsnitt

Säsong 5 #9 - Smålandsresan

Så är Jörgen och Johan tillbaka från Småland. En resa som gav Jörgen utdelning, både i viltobs och fällda djur. Tomas har jagat kråka och planerar ripjaktsresa till fjällvärlden. Det och Jörgens epos om rådjursjakten i Småland kan ni höra i denna veckas avsnitt.

Välkomna att lyssna!

2022-01-20
Länk till avsnitt

Säsong 5 #8 - Mot Småland

Johan och Jörgen åker till Småland för att jaga medan Tomas kittar upp jaktbilen. Dessutom är Jörgen än en gång lite irriterad på saker och ting i världen.

Välkomna att lyssna!

2022-01-07
Länk till avsnitt

Säsong 5 #7 Spionröv

Hallå hallå! Dags för ett nytt avsnitt av Jaktpodden. Det bjuds på prat om prylar, hundar och Jörgen hinner småklaga lite mer på köksleverantörern. Dessutom förklarar Tomas vad som menas med spionröv.

Välkommen att lyssna!

2021-12-16
Länk till avsnitt

Säsong 5 #6 - Monologen

Hallå! Ett litet försenat avsnitt, men vi skyller det på Jörgens snickarkunskaper. Veckans avsnitt bjuder på en salig blandning. Vi tipsar om Beyond Nordics fritidskläder, kollar intresset för ett eventuellt kommande Jaktpodden-koppel, pratar jakter och dessutom bjuder Jörgen på två strålande monologer. Den ena om jakt och den andra om hans snickarkunskaper och det uppdämda hatet mot en viss möbelfirma. 

Välkomna att lyssna!

2021-12-02
Länk till avsnitt

Säsong 5 #5 -Vår bästa jakttid är nu

Hallå där!

Nytt avsnitt av Jaktpodden! Johan har skjutit fågel efter hunden, Tomas återhämtar sig från sin mancold och Jörgen ska äntligen få till en riktig jakthelg på nya marker. Dessutom har vi fått tillfälle att testa friluftskläder och Tomas har redan varit ute och smygprovat. Det och mycket mer i säsongens femte avsnitt av Jaktpodden!

Välkomna att lyssna!

2021-11-11
Länk till avsnitt

Säsong 5 #4 Distansförhållandet

Hallå där! Dags för ett nytt avsnitt av Jaktpodden!

Då vi inte bor ihop så testar vi än en gång en distansinspelning och hoppas att ljudet inte är alltför kasst. Vi pratar i alla fall om varför Jörgens hund har tratt, gamla jakter, kommande jakter och dessutom så har vi dreglat över Mikael Einarssons och Hubbe Lemons vilt/jaktkokbok Kocken & Jägaren.

Välkomna att lyssna!

2021-10-28
Länk till avsnitt

Säsong 5 #3 Kråk-duv-kaj-nötskriksjakt

Hallå där! I detta avsnitt tar vi med er lyssnare ut i markerna. Häng med Tomas och Jörgen ut på åkrarna för lite jakt på kråka. Som blev jakt på duva och nötskrika. Dessutom träffade Jörgen av. I alla fall när bandspelaren inte var på ...

 

Välkomna att lyssna!

 

2021-10-14
Länk till avsnitt

Säsong 5 #2 SvanstEin

I förra avsnittet lottade vi ut en jakt. Vinnare blev Kristoffer och Linn som fick hänga med upp till Norrbotten och Svanstein på fågelpremiären. I efterhand så var det nog snarare vi som tog hem fullpotten och hade turen att få jaga och umgås med så trevligt folk som Kristoffer och Linn. Mitt i all trevlighet så passade vi en kväll på att spela in ett avsnitt framför elden med en whisky. 

Välkommen att lyssna!

2021-09-23
Länk till avsnitt

Säsong 5 #1 - Vinn en jakt

Jörgen har varit på hundkurs nere hos Kenth Gustafsson som driver Fågelhundar Höga Kusten tillsammans med sin fru Annethe. Väl på plats passade Jörgen på att intervjua denna fågelhundsgandalf.

Förutom Jörgens eminenta intervju så presenterar vi även höstens tävling som vi tidigare hintat om. Två personer har chansen att följa med oss och jaga i Norrbotten lagom till fågelpremiären. Hur du deltar i tävlingen kan du höra om i veckans avsnitt.

Den 1 augusti presenterar vi vinnarna på vår instagram.

Välkommen att lyssna!

2021-07-25
Länk till avsnitt

Säsong 4 #14 Myrsnaps

Ett nytt avsnitt av Jaktpodden! Nu kommer äntligen svaret på hur Tomas myrsnaps smakade. Dessutom blir det snack om hundträning, skjuta på löpande mål och dessutom så berättar vi lite, litegrann om en kommande lyssnartävling. Där priset är en jakt. I norr. På ett stort område. Om knappt två månader. Det vill ni inte missa!

Välkomna att lyssna!

2021-07-02
Länk till avsnitt

Säsong 4 #13 Schvammel

Så där! Nytt avsnitt! Veckans Jaktpodden består kanske av ganska mycket svammel. Vi pratar om jägarexamen, säljakt och sedan delar Jörgen med sig av sina kunskaper om hur man torröker fågel i skorstensstosen.

Välkomna att lyssna!

2021-06-17
Länk till avsnitt

Säsong 4 #12 Björnmöte och långburk

Så var det dags. Ett nytt avsnitt. I veckans avsnitt spelar vi in över Skype och vill på förhand be om ursäkt å Skypes vägnar då de inte hade den bästa av kvällar.

Tomas har grottat ner sig ännu mer i långhållsskytte och vågar snart kalla de andra långskyttarna för kompisar, Jörgen har skrämt en björn och utöver det så bestämmer vi vilken ammunition som gäller om man bara ska ha en bössa. Dessutom bjuder Jörgen på en hundhistoria från förr.

Välkommen att lyssna!

2021-06-03
Länk till avsnitt

Säsong 4 #11 Viltsafari och fiskeexpert

Ett nytt avsnitt av Jaktpodden ser dagens ljus, och kors i taket så är det bara två veckor sedan förra släpptes?!

I veckans avsnitt åker Tomas och Jörgen på viltsafari på Järnäshalvön. Det blir pratas om valparnas utveckling och det sightseeas ringduvor, harar, hjort och rådjur. Jörgen får även tillfälle att åter igen nämna det alldeles utmärkta röjningsarbetet kring öreälvsleden.

Dessutom har Tomas intervjuat fiskeexperten Philip Swidén som vet hur fisken ska tas. Som grädde på moset så spelas avsnittet in med ny utrustning så vi håller tummarna för bättre ljud.

Välkomna att lyssna!

2021-05-20
Länk till avsnitt

Säsong 4 #10 Tillökning

Jaktpodden har fått tillökning. Efter upprepat tjat och idog övertalning så har vår återkommande gäst Tomas ( @tomas_i_norr ) äntligen gått med på att gå från gäst till fullvärdig medlem i Jaktpodden. Så nu blir vi tre stycken som roddar podden och vår instagram.

På tal om tillökning så har ju Jörgen gått och skaffat sig en till hund. Men mer om det, hur man smyger med labrador, plockar i sär slutstycken och mycket mer i detta av avsnitt.

Välkomna att lyssna!

2021-05-09
Länk till avsnitt

Säsong 4 #9 Kråkjakt och ännu ett mastodontavsnitt

Hallå där! Dags för ännu ett avsnitt av Jaktpodden. I detta avsnitt gästas Jörgen av Tomas Nyberg a.k.a @tomas_i_norr och det blir en del snack om när Johan och Jörgen jagade kråka med Tomas. Det blir också en hel del snack om allt annat vilket gjorde att avsnittet blev Sagan om ringen-långt ... men har man trevligt så har man.

Välkomna att lyssna!

2021-04-09
Länk till avsnitt

Säsong 4 #8 Är det dags att ge upp?

Hallå! Ett nytt avsnitt av Jaktpodden nalkas. Nu är det glest, men plötsligt händer det. Vi fortsätter spela in med en halvbra bärbar inspelningsapparat och i detta avsnitt blir det snack om lågsäsongsjakt, Jörgens nya bössa, prylar och dessutom så har Jörgen varit ute med Johans hund.

Välkomna att lyssna!

2021-02-12
Länk till avsnitt

Säsong 4 #7 Dan före dan

Hallå hallå!

Det nalkas mot jul och ett nytt avsnitt av Jaktpodden ser dagens ljus. Detta avsnitt är inspelat i Jörgens bil då det var lite mycket liv och oljud i "inspelningsstudion".

Det blir som vanligt en massa hundprat och Jörgen ger tips på hur man kan aktivera hunden innan den blivit gammal nog att jaga med, eller när jaktsäsongen är över för den gamle hunden. Vi svarar på frågor och dessutom har vi har tagit tillbaka Listan som var med i tidigare säsonger och vi har också infört "veckans tips". Vi lämnar också ett halvt löfte om att förbättra ljudkvalitén genom att köpa in mikrofoner, vi måste bara gräva längst ner i konkursboet.

Välkomna att lyssna!

2020-12-22
Länk till avsnitt

Säsong 4 #6 Första advent

Hallå där! Det är första advent och ett nytt avsnitt av Jaktpodden kommer ut. Vi har spelat in via Skype, så det låter skräp, men det är vad det är.

Jörgen har jagat en hel del med resultat och Johan kör på med finsk spetsvalpen. Det blir en hel del snack om gamla bössor då Jörgen eventuellt har en ny knallpåk på g.

Välkomna att lyssna!

2020-11-29
Länk till avsnitt

Säsong 4 #5 En stelbent basset

Men hallå! Ett nytt avsnitt av Jaktpodden, så tajt inpå förra avsnittet?!

I veckans avsnitt avhandlas mängda av viktiga saker. Som att det ploppar upp allt fler poddar om jakt, att Jörgen fällde en tår när han såg @hunting_pierre fälla en älg, att chili jagat så pass att hon blev stelbent och kanske viktigast av allt: Har Johan fått skjuta för finsk spetsen?

Det och mycket mer hör du i veckans avsnitt.

Välkomna att lyssna!

2020-10-22
Länk till avsnitt

Säsong 4 #4 Radiotystnaden bryts

Hallå! Efter lite radiotystnad så är Jaktpodden tillbaka. Denna gång har vi återigen med oss fenomenale @tomas_i_norr 

Det blir ett hejdundrande snack om allt möjligt. Hoppas ni orkar hänga med på ett långavsnitt där allt avhandlas.

Välkomna att lyssna! 

2020-10-15
Länk till avsnitt

Säsong 4 # 3 Sundell Hunting

Hallå där! 

Det finns jägare och sedan finns det riktiga jägare, och David Sundell tillhör med största sannolikhet det senare. I veckans avsnitt av Jaktpodden har vi träffat David, eller @sundellhunting som han heter på Instagram och på Youtube. 

Vi snackar älgjakt, jaktfilmer på Youtube och självklart så blir det en hel del björnjakt då den bara är timmar bort när avsnittet släpps. Dessutom får ni höra hur det kan vara att stå så nära en livs levande björn att man inspektera björnens tandrad. Missa inte!

Välkomna att lyssna!

2020-08-20
Länk till avsnitt

Säsong 4 #2 Hundsnack med Helena Lyckoskog

Men hallå där! Det är dags för ett nytt avsnitt av Jaktpodden. Huvudfokus i programmet blir en lång intervju med hundexperten Helena Lyckoskog. Det blir mycket prat om hundvalpar, uppfostran och dessutom ett riktigt experttips när det kommer till koppelträning. Som grädde på moset så avslöjar också Jörgen varför han hockeytacklade en kronhjort.

 

Välkomna att lyssna!

2020-07-23
Länk till avsnitt

Säsong 4 #1 Mr. Jaktkunskap

Välkommen till ett nytt jaktår, och i och med det går Jaktpodden in i säsong 4. I premiäravsnittet för denna säsong intervjuar vi Mr. Jaktkunskap himself, Marcus Nolfelt. Det blir ett långt snack om i stort sett allt som rör jakt. Vi hoppas ljudet är till belåtenhet trots att intervjun gjordes per distans över WWW.

Välkommen att lyssna!

2020-07-03
Länk till avsnitt

Säsong 3 #11 Ett hundans avsnitt

Ännu ett avsnitt av Jaktpodden glider ut i etern och ännu en gång så gästas vi har Tomas nyberg a.k.a @tomas_i_norr 

Veckans avsnitt går i hundens tecken, det blir med andra ord en hel del hundsnack med allt från utställningar och jaktprov till träning och aktivering. Vi pratar också om senaste jakterna och tassar försiktigt runt i björndebatten efter den senaste tidens skyddsjakter.

Välkommen att lyssna!

2020-05-24
Länk till avsnitt

Säsong 3 #10 Mastodontavsnittet

Så var det dags. Jaktpoddens längsta avsnitt genom tiderna. Vi har besök av duktiga Tomas, kanske mer känd på instagram som @tomas_i_norr . Vi pratar jakt med honom och då han är involverad i Jaktkunskap så berättar han mer om hur det fungerar och tanken bakom och mycket mer. Det blir också snack om rekordhöga jakttorn, anfallande rådjur, och att Jörgen skulle kunna hyra ut sin fantastiska frysbox.

Välkomna att lyssna!

2020-05-07
Länk till avsnitt

Säsong 3 #9 Blir det någon valp?

Hallå där!

Ännu ett avsnitt av Jaktpodden ser dagens ljus! Hur går det egentligen i jakten på en finsk spetsvalp? Har Johan fått tag i någon? Har Jörgen kanske en egen valp på gång? Det och mycket mer avhandlas i veckans avsnitt!

Välkommen att lyssna!

2020-04-26
Länk till avsnitt

Säsong 3 #8 Teknikens under

Jörgen är på väg till fjälls men tack vare teknikens under så är han med på länk så vi kan helga långfredagen med ett sprillans avsnitt av Jaktpodden.

Johan är fortfarande på jakt efter en finsk spetsvalp, Jörgen ska spana in jaktmarkerna vid fjällstugan, vi svarar på en del frågor och pratar förra veckans kråkjakt som @tomas_i_norr bjöd in oss till!

Så häll upplämplig påskdryck och njut av långfredagen tillsammans med Jaktpodden.

Välkomna att lyssna!

2020-04-10
Länk till avsnitt

Säsong 3 #7 Återförenade

Har ni saknat oss?

Johan har varit söderöver i jobb sedan januari, och när han varit hemma så har Jörgen varit i fjällen - men nu har vi äntligen återförenats och det är dags för ännu ett avsnitt av Jaktpodden.

I veckans avsnitt avhandlas allt från Smålandsresan och hundar till cyklar och bukfetma, dessutom blir det såklart en del frågor och svar.

Så luta er nu tillbaka en timme...

Välkommen att lyssna!

2020-03-26
Länk till avsnitt

Säsong 3 #6 Tomten kom med ett mjukt paket

Så var det dags för Jaktpoddens julavsnitt. Julaftonsmorgonen spenderades i skogen och Chili tog på sig rollen som Tomte och levererade ett mjukt paket rätt in i kikarsiktet. Så luta er tillbaka i kökssoffan, häll upp en glögg eller must och ta en lugn stund tillsammans med Jaktpodden innan Kalle, Tomten och alla andra drar i gång.

2019-12-24
Länk till avsnitt

säsong 3 #5 Jörgens jaktepos

En ny fredag och ett nytt avsnitt av Jaktpodden! Jörgen har varit och gästjagat i både socken och grannsocken med Chili som har drivit både kron, rå och älg. Det, kaffedrickning och mycket mer hör ni i avsnittet.

Välkommen att lyssna!

2019-11-29
Länk till avsnitt

Säsong 3 #4 En riktigt bra vecka

Så där! Det har varit en riktigt bra vecka! Jörgen har fått sig en ny pejl, det har inhandlats en ny bössa, en ung nybliven jägare har varit på besök och äntligen så har det släppt ordentligt för Chili när det kommer till att driva kronhjort.

Allt detta och mer hör ni i senaste avsnittet av Jaktpodden.

Välkommen att lyssna!

2019-11-03
Länk till avsnitt

Säsong 3 #3 Svar på tal

Ännu ett avsnitt av Jaktpodden går ut i etern. I veckans avsnitt pratar vi bland annat om jaktställ. Vi har börjat testa två ställ och i veckans avsnitt får ni höra första intrycken.

Vi svarar också på en drös med frågor, bland annat om vi varit i kontakt med Jakt är jakt angående podden.

Vi kör också två listor och en massa annat.

Välkomna att lyssna!

2019-10-21
Länk till avsnitt

Säsong 3 #2 Vikariens återkomst

Johan har tappat rösten så vikarien Jenny hoppar in. Som vanligt tas de senaste jakterna upp men förutom det så blir det mängda snack om hundar, jakt med hundar, hundträning och massa annat. 

Välkommen in i värmen för att lyssna!

 

2019-10-07
Länk till avsnitt

Säsong 3 #1 Ännu en jaktsäsong är i gång

Så där! Då är säsong tre av Jaktpodden igång. I premiäravsnittet så bjuder vi till på hiskeliga 55 minuter dynga.

Välkomna att lyssna!

2019-09-19
Länk till avsnitt

Säsong 2 #18 Jaktpodden tar semester

OJ OJ OJ! Nu var det längesen. Man kan ju tro att vi glömt slå på jaktradion, för nu har det varit radioskugga ett tag. Hur som helst! Jaktpodden åkte till Spanien, lånade ihop en bärbar inspelningsapparat och spelade in vid poolen. Avsnittet är kanske inte det mest jaktinspirerande vi släppt, och just därför tar podden nu semester (Ja, trots det långa uppehållet som blir det en liten julisemester). Men vi kommer tillbaka i juli/augusti och tills dess så hoppas vi att vi ordnat med inspelningsmöjligheter, förhoppningsvis har vi också jagat lite. Dessutom stundar ju nu en alldeles ny jaktsäsong runt hörnet. Så det vore väl fasen om vi inte kommer tillbaka lite mer peppade då! 

Tills dess önskar vi alla våra kära lyssnare en trevlig sommar!

2019-07-12
Länk till avsnitt

säsong 2 #17 Ta mig till havet

Jaha, ännu ett lite försenat avsnitt av Jaktpodden... På grund av ena halvans bristande jaktlust så kommer veckans avsnitt ut lite sent.

Vi svarar på en del frågor, pratar ganska mycket skit, känner in havet, och ja, det var väl det hele..

Välkomna att lyssna! Ni gör det bra kära lyssnare!

2019-05-10
Länk till avsnitt

Säsong 2 #16 Bäverjakt

Ett nytt avsnitt av Jaktpodden ser dagens ljus. Jörgen planerar att åka och jaga med barnen, Johan har varit på bäverjakt, vi har dessutom testat ett nytt jaktställ, pratar becquerel i vildsvin, nya bössor och mycket annat.

Välkomna att lyssna!

2019-04-27
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.