Sveriges 100 mest populära podcasts

Högkänslighetspodden

Högkänslighetspodden

En podd för dig som är högkänslig och längtar efter konkreta verktyg och effektiva metoder att (an)vända din sensitiva begåvning till din fördel och se den som en gåva istället för ett hinder. Olika teman och frågeställningar i varje avsnitt. Med Malin Sandell & Ina Elverljung, högkänsliga terapeuter, entreprenörer och yogalärare med fokus på den högkänsliga människan som en gåva till den här världen. Malin & Ina har utvecklat flera unika metoder att arbeta med högkänsliga på djupet. De hoppar över kallpratet, tar klienten direkt till kärnan och låter hen utforska livet ur helt nya synvinklar. Deras vägledning brukar beskrivas som intuitiv, träffsäker, tillåtande och konkret.Malin & Ina har båda arbetat professionellt med förändringsprocesser sedan 2005 och har sedan dess skapat en mängd projekt, sammanhang och forum med yoga, terapi och självutveckling.Idag driver de Yogaretreat Österlen (yogaretreatosterlen.se) med retreat och terapeututbildningar för högkänsliga, Högkänslighet Sverige (hogkanslighet.se) med terapi, yoga och kurser för högkänsliga samt Högkänslighetspodden med konkreta verktyg i tanke- och känslohantering för högkänsliga.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podomatic.com/podcasts/hogkanslighetspodden

Avsnitt

44. De där dagarna


De där dagarna som vi helst vill krypa under täcket eller bosätta oss i ett hus långt, långt ut i skogen... Det är om de dagarna det här avsnittet handlar om. De där dagarna behöver också få finnas och levas. Hur gör vi det med mer lätthet och med en härligare känsla än ångest, skuld, skam och andra tunga känslor som gärna smyger sig på då?
2021-05-31
Länk till avsnitt

43. Det svåra med att börja


Ett experimentellt samtal om det svåra med att börja. Vad handlar det om att vi väntar och tvekar istället för att sätta igång?
2021-05-10
Länk till avsnitt

42. Högkänslighet och ätstörningar


Ätstörningar har ingenting med kilon, ålder eller kön att göra. Det handlar om känslor alltihop. För många är ätstörningen ett sätt att ta kontroll över livet och känslorna. Många högkänsliga utvecklar en ätstörning som en strategi för att ta hand om alla känslor som stormar inombords.
2021-04-25
Länk till avsnitt

41. Ångest


Vad är ångest? Vad handlar ångest om? Vad kan vi göra när vi har ångest? Hur får vi ångesten att gå över? Vi pratar om känslohantering kring ångest, att du är inte ÄR ångesten och att ångest, som alla känslor, alltid går över.
2021-04-05
Länk till avsnitt

40. Hur är det att vara högkänslig entreprenör?


Ett avsnitt om att vara högkänslig, entreprenör och driva eget företag. Hur vågar man? Hur orkar man? Vad innebär det egentligen? Och hur har vi gjort? I det här avsnittet berättar vi om hur det var när vi startade vår business för över tio år sedan. Du får följa med på en resa med mycket lek, skapande, glädje och frihet, men också hårt jobb, skuld, skam, panik och minus på kontot. Ett extra långt avsnitt om att skapa en business och ett liv som vi älskar att leva.
2020-12-27
Länk till avsnitt

39. Var det ljus du kom hit för att vara


Vi firar lucia med ett avsnitt om ljuset. Ljuset som vi är, ljuset som vi söker och ljuset som vi undviker. Tänk om det är ljuset som skrämmer oss mest och inte mörkret? Vi sjunger sånger och läser dikter för extra luciastämning.
2020-12-13
Länk till avsnitt

38. Att finnas där för andra som högkänslig


2020-12-02
Länk till avsnitt

37. Du är inte ensam (om att vara ensam)


Många av oss högkänsliga tycker om ensamheten - om den är självvald. Men ensamhet kan också vara otroligt jobbigt att uppleva. I det här avsnittet delar vi med oss av frågor som vrider på perspektiven på ensamhet och hur vi kan välja det som vi egentligen längtar efter när vi känner oss ensamma.
2020-11-13
Länk till avsnitt

36. Känslor är inte farliga!


Hade vi fått bestämma så hade vi haft känslomedvetenhet som ett ämne i skolan. Vi är så outbildade i känslor att vi är rädda för dem, eftersom känslor är något obekant och då blir det också något obehagligt. Det som är obehagligt vill vi undvika och det vi försöker undvika styr våra liv. Vi är alltså styrda av känslorna istället för att använda dem till allas fördel... Detta är ett avsnitt om känslohantering och hur vi kan skapa en mer tillåtande värld genom att tillåta känslor.
2020-10-30
Länk till avsnitt

35. Kärlek och högkänslighet, del 2


2020-10-04
Länk till avsnitt

34. Kärlek och högkänslighet, del 1


2020-09-20
Länk till avsnitt

33. Det högkänsliga barnet


2020-09-07
Länk till avsnitt

32. Högkänslig på jobbet


2020-08-23
Länk till avsnitt

31. Högkänslighet och andlighet


2020-08-10
Länk till avsnitt

30. Det högkänsliga föräldraskapet, del 2


Ett avsnitt om att vara gravid och föda barn som högkänslig. Med vår kära vän Johanna Lindberg som driver Infinite Mama och Infinite Yoga Malmö.
2020-07-27
Länk till avsnitt

29. När det är som jobbigast


2020-07-12
Länk till avsnitt

28. Vad är viktigt på riktigt?


2020-06-28
Länk till avsnitt

27. Högkänslighet och behovet av att bli förstådd


Ett avsnitt om högkänsligas önskan att bli förstådda. Vad handlar det om att det är så viktigt för oss att bli förstådda? Vad kan vi göra när vi inte blir förstådda (eller när vi inte förstår varandra)? Vad kan vi göra för att andra ska förstå oss bättre?
2020-06-14
Länk till avsnitt

26. Hur kan vi hantera kritik?


2020-05-31
Länk till avsnitt

25. Högkänslig och uttråkad


Vad är det med känslan "uttråkad" som gör att så många högkänsliga gör allt för att undvika att känna den? Vad blir vi uttråkade av? Vad är egentligen att vara uttråkad? Vad kommer känslan med för information? Och vad kan vi göra när vi känner oss uttråkade för att det ska bli härligare igen?
2020-05-17
Länk till avsnitt

24. Hur släpper vi taget?


Ett av de viktigaste verktygen för högkänsliga är att kunna släppa taget. Vi behöver regelbundet släppa känsloblockeringar (oro, ångest, ilska med mera), fixa idéer, ältande, andra människors projiceringar och annat som stör oss. Hur går det till när vi släpper taget? Hur gör man rent konkret? I avsnitt 7 pratade vi om ATT vi kan släppa taget. I det här avsnittet ger vi fem exempel på HUR det kan gå till.
2020-05-03
Länk till avsnitt

23. Nya perspektiv i coronatider


Ett avsnitt om att vara högkänslig i förändringstider. Hur kan vi förhålla oss till alla åsikter och känslor som cirkulerar i världen under en så stor förändring som corona för med sig? Vad händer just nu, egentligen? Och hur kan vi använda vår högkänslighet nu, istället för att fastna i känslor som panik, oro och ångest?
2020-04-19
Länk till avsnitt

22. I vilka miljöer trivs högkänsliga?


Vilka miljöer älskar du att vara i? Vilka platser, prylar och människor resonerar med dig? Vad kan du göra när miljön, relationerna eller situationerna som du är i känns tunga, trånga eller trista? Vilka miljöer känns lätta för dig att vara i? Om hur vi högkänsliga påverkas av miljön runt omkring oss. Både av den visuella och fysiska miljön men också av den psykiska, emotionella och mentala miljön.
2019-12-20
Länk till avsnitt

21. Det högkänsliga föräldraskapet, del 1


Det här är vårt första avsnitt om att vara högkänslig och förälder. Här tittar vi på vad det handlar om att så många känner att det är tufft att vara förälder. Hur det kan vara roligare och lättare att vara förälder (än vad många upplever att det är) mitt i känslokaos och mental överbelastning? Vi börjar med dig: Hur kan du må bra oavsett vad som sker omkring dig? Hur hanterar vi barn som är arga, ledsna eller oroliga? Vad är roten i att vi kämpar oss igenom dagarna istället för att ha det lätt och kul? Och hur kan vi förändra det?
2019-09-12
Länk till avsnitt

20. Vad ser du fram emot?


Ett avsnitt om hur viktigt det är för högkänsliga att ha saker att se fram emot. Om vi inte har det kan livet kännas trist och tungt. Vi ser över hur vårt fokus påverkar hur vi mår. Mår vi inte bra behöver vi byta fokus (och ha något "bubbligt" i horisonten att fokusera på!).
2019-07-19
Länk till avsnitt

18. Högkänsligas behov av bästisar


Om högkänslig vänskap och vikten av att ha en eller ett gäng bästisar för djupa samtal, stöd och vägledning. Vi frågar oss också hur vi kan skapa sådana vänskapsrelationer som vi verkligen längtar efter?
2019-05-21
Länk till avsnitt

17. Rädsla för dömanden


Vi högkänsliga tycker att det är väldigt obehagligt att bli värderade och dömda (som fel). Därför försöker vi på alla sätt undvika det genom att vara och göra så rätt som möjligt. Men att bry sig så mycket om vad andra tänker begränsar oss och skapar mycket kamp i våra liv. Det här avsnittet handlar om hur vi kan hantera andra människors dömanden, vad dömanden egentligen är och hur vi kan må bra oavsett vad andra tycker.
2019-04-19
Länk till avsnitt

16. Var vi ofta fastnar


Om var vi ofta kör fast, vad det handlar om och hur vi skapar mer flöde och frihet i våra liv!
2019-04-03
Länk till avsnitt

15. Högkänslig och sensationssökande?


Drygt 30 % av alla högkänsliga (oavsett introverta eller extroverta) är födda med ytterligare ett temperamentsdrag som kallas sensationssökande (HSS- High Sensation Seeking). Kombinationen kan skapa inre konflikter i oss när den sensationssökande delen vill ut på nya äventyr, samtidigt som högkänsligheten inte vill ta för stora risker. Hur hanterar vi detta?
2019-02-08
Länk till avsnitt

14. Högkänslighet och förändring


Ett avsnitt om förändring och hur vi som högkänsliga kan hantera skiftningar och övergångar med mera lätthet. Om att gå från offerroll till huvudroll i sitt eget liv och ta kommandot över förändringsprocessen. Tänk om du inte behöver vara rädd för förändring? Tänk om du istället medvetet kan skapa det liv du önskar leva?
2019-01-02
Länk till avsnitt

13. Tänk om det inte är något fel på dig?


Många högkänsliga känner sig fel i den här världen. Hur hanterar vi att vara annorlunda utan att känna oss fel i det?
2018-12-06
Länk till avsnitt

12. Hur vill du skapa ditt liv?


2018-06-01
Länk till avsnitt

11. Utmattning och högkänslighet


2018-04-06
Länk till avsnitt

10. Vad gör tankarna med oss?


2018-03-19
Länk till avsnitt

9. Varför är det tungt?


2018-03-02
Länk till avsnitt

8. Högkänslighet och empati


2018-02-01
Länk till avsnitt

7. Att släppa taget


2018-01-12
Länk till avsnitt

6. Behöver högkänsliga "skydda" sig?


2017-11-24
Länk till avsnitt

5. Högkänslighet och relationer


2017-10-11
Länk till avsnitt

4. Tänk om ingenting är personligt?


2017-09-14
Länk till avsnitt

3. Hur kan vi hantera överstimuli?


2017-09-13
Länk till avsnitt

2. Fem fördelar med högkänslighet


2017-09-13
Länk till avsnitt

1. Vad är egentligen känslor?


2017-09-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.