Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Högkänslighetspodden

Högkänslighetspodden

En podd för dig som är högkänslig och längtar efter konkreta verktyg och effektiva metoder att (an)vända din sensitiva begåvning till din fördel och se den som en gåva istället för ett hinder. Olika teman och frågeställningar i varje avsnitt. Med Malin Sandell & Ina Elverljung, högkänsliga terapeuter, entreprenörer och yogalärare med fokus på den högkänsliga människan som en gåva till den här världen. Malin & Ina har utvecklat flera unika metoder att arbeta med högkänsliga på djupet. De hoppar över kallpratet, tar klienten direkt till kärnan och låter hen utforska livet ur helt nya synvinklar. Deras vägledning brukar beskrivas som intuitiv, träffsäker, tillåtande och konkret. Malin & Ina har båda arbetat professionellt med förändringsprocesser sedan 2005 och har sedan dess skapat en mängd projekt, sammanhang och forum med yoga, terapi och självutveckling. Idag driver de Yogaretreat Österlen (yogaretreatosterlen.se) med retreat och yrkesutbildningar för högkänsliga, Högkänslighet Sverige & Högkänslighet Stockholm (hogkanslighet.se) med terapi, yoga och kurser för högkänsliga samt Högkänslighetspodden med konkreta verktyg i tanke- och känslohantering för högkänsliga. De har också grundat yogastudion Infinite Yoga Malmö (infiniteyoga.se) med fokus på yogan som självutveckling.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hogkanslighetspodden.podomatic.com

Avsnitt

21. Det högkänsliga föräldraskapet, del 1


Det här är vårt första avsnitt om att vara högkänslig och förälder. Här tittar vi på vad det handlar om att så många känner att det är tufft att vara förälder. Hur det kan vara roligare och lättare att vara förälder (än vad många upplever att det är) mitt i känslokaos och mental överbelastning? Vi börjar med dig: Hur kan du må bra oavsett vad som sker omkring dig? Hur hanterar vi barn som är arga, ledsna eller oroliga? Vad är roten i att vi kämpar oss igenom dagarna istället för att ha det lätt och kul? Och hur kan vi förändra det?
2019-09-12
Länk till avsnitt

20. Vad ser du fram emot?


Ett avsnitt om hur viktigt det är för högkänsliga att ha saker att se fram emot. Om vi inte har det kan livet kännas trist och tungt. Vi ser över hur vårt fokus påverkar hur vi mår. Mår vi inte bra behöver vi byta fokus (och ha något "bubbligt" i horisonten att fokusera på!).
2019-07-19
Länk till avsnitt

18. Högkänsligas behov av bästisar


Om högkänslig vänskap och vikten av att ha en eller ett gäng bästisar för djupa samtal, stöd och vägledning. Vi frågar oss också hur vi kan skapa sådana vänskapsrelationer som vi verkligen längtar efter?
2019-05-21
Länk till avsnitt

17. Rädsla för dömanden


Vi högkänsliga tycker att det är väldigt obehagligt att bli värderade och dömda (som fel). Därför försöker vi på alla sätt undvika det genom att vara och göra så rätt som möjligt. Men att bry sig så mycket om vad andra tänker begränsar oss och skapar mycket kamp i våra liv. Det här avsnittet handlar om hur vi kan hantera andra människors dömanden, vad dömanden egentligen är och hur vi kan må bra oavsett vad andra tycker.
2019-04-19
Länk till avsnitt

16. Var vi ofta fastnar


Om var vi ofta kör fast, vad det handlar om och hur vi skapar mer flöde och frihet i våra liv!
2019-04-03
Länk till avsnitt

15. Högkänslig och sensationssökande?


Drygt 30 % av alla högkänsliga (oavsett introverta eller extroverta) är födda med ytterligare ett temperamentsdrag som kallas sensationssökande (HSS- High Sensation Seeking). Kombinationen kan skapa inre konflikter i oss när den sensationssökande delen vill ut på nya äventyr, samtidigt som högkänsligheten inte vill ta för stora risker. Hur hanterar vi detta?
2019-02-08
Länk till avsnitt

14. Högkänslighet och förändring


Ett avsnitt om förändring och hur vi som högkänsliga kan hantera skiftningar och övergångar med mera lätthet. Om att gå från offerroll till huvudroll i sitt eget liv och ta kommandot över förändringsprocessen. Tänk om du inte behöver vara rädd för förändring? Tänk om du istället medvetet kan skapa det liv du önskar leva?
2019-01-02
Länk till avsnitt

13. Tänk om det inte är något fel på dig?


Många högkänsliga känner sig fel i den här världen. Hur hanterar vi att vara annorlunda utan att känna oss fel i det?
2018-12-06
Länk till avsnitt

12. Hur vill du skapa ditt liv?


2018-06-01
Länk till avsnitt

11. Utmattning och högkänslighet


2018-04-06
Länk till avsnitt

10. Vad gör tankarna med oss?


2018-03-19
Länk till avsnitt

9. Varför är det tungt?


2018-03-02
Länk till avsnitt

8. Högkänslighet och empati


2018-02-01
Länk till avsnitt

7. Att släppa taget


2018-01-12
Länk till avsnitt

6. Behöver högkänsliga "skydda" sig?


2017-11-24
Länk till avsnitt

5. Högkänslighet och relationer


2017-10-11
Länk till avsnitt

4. Tänk om ingenting är personligt?


2017-09-14
Länk till avsnitt

3. Hur kan vi hantera överstimuli?


2017-09-13
Länk till avsnitt

2. Fem fördelar med högkänslighet


2017-09-13
Länk till avsnitt

1. Vad är egentligen känslor?


2017-09-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.