Sveriges 100 mest populära podcasts

Dalarnas Stolthet

Dalarnas Stolthet

Dalarnas Stolthet är en podcast om livet i och kring Leksands IF.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

siljannews.se/

Avsnitt

"Säsongens sämsta insats"

Tredje raka förlusten för Leksand när HV gästade Tegera. Martin och Rasmus försöker diskutera sig fram till varför det blev så. Gästar gör assisterande tränaren Pär Styf, som menar att det här var säsongens sämsta insats så här långt. 

2022-12-01
Länk till avsnitt

"Svårt att säga nej till Leksand"

Leksand förlorar hemma mot Färjestad med 3-2, efter en jämn men rörig ishockeymatch. Martin och Rasmus tar ned matchen och gästar gör Mackan Karlberg som fick en aningen otippad uppladdning inför nedsläpp. 

2022-11-29
Länk till avsnitt

"Vila i frid, Börje"

Leksand vann hemma i rivalmötet mot Brynäs, men en sorg låg över SHL den här kvällen då nyheten att Börje Salming gått bort gick ut strax innan nedsläpp. Martin och Rasmus tar upp det, matchen och så gästar Elvenes som på nytt gjorde mål mot Brynäs. 

2022-11-24
Länk till avsnitt

"Bästa PP vi haft på länge"

Leksand förlorar i omstarten inför en återigen fullsatt Tegera Arena. Martin och Rasmus får hjälp av Mikael Karlberg att ta ner matchen. Challe berättar även om förra veckans landslagsuppdrag och givetvis lyfts powerplay-frågan. 

2022-11-19
Länk till avsnitt

"Vi tappar för mycket puck"

Leksand förlorar för andra gången en hemmamatch. Martin och Rasmus får sällskap av journalisen Simon Holm Stålhand för att diskutera varför. Den hyllade målvaktstränaren Alexander Millner kommer också förbi och ger sin syn på matchne, inledningen och målvaktsspelet. 

2022-11-05
Länk till avsnitt

"Vill Max komma löser vi det"

Leksand vinner hemma - igen! Mantas Armalis håller nollan - igen! Martin och Rasmus summerar och Tjomme tittar förbi och diskuterar inledningen på säsongen, hur snacket går med fjolårets skyttekung och hur det är att bo i Leksand. 

2022-11-03
Länk till avsnitt

"Då såg jag tåget komma"

Ny hemmamatch - ny vinst! Leksands IF fortsätter ta poäng på hemmais. Ikväll var det Linköping som besegrades efter straffar. Martin och Rasmus plockar ned kvällens match med hjälp av Martin Karlsson.

2022-10-27
Länk till avsnitt

En kväll att minnas

Leksand besegrade Luleå hemma med 4-2. Men den stora händelsen den här kvällen var hyllningen av Tobias Forsberg som dessutom gästar podden!

 

 

2022-10-22
Länk till avsnitt

"Det bor lite fler där än här"

Leksand vinner mot Oskarshamn med 4-3. Det satt långt inne trots att det såg avgjort ut. Martin och Rasmus pratar om varför det gick som det gick. Dessutom gästar Emil Heineman som är tillbaka i byn efter en höst i Nordamerika. 

2022-10-20
Länk till avsnitt

"Bästa vi haft sedan Timander"

Leksand vinner en tät och jämn match mot Timrå med 1-0. Mantas Armalis håller nollan på nytt och gästar sedan Martin och Rasmus. 

2022-10-13
Länk till avsnitt

"Sjukaste jag sett sedan..."

Martin och Rasmus summerar Leksands 4-1-seger inför ett fullsatt Tegera Arena. Gästar gör Kalle Östman!

2022-10-08
Länk till avsnitt

"Nådde inte hela vägen fram"

Leksand har precis förlorat hemma mot Örebro med 4-3. Hemmalaget var nära att äta ikapp Örebros försprång i den tredje perioden men man nådde inte hela vägen fram. I det här avsnittet hör ni Martin och Rasmus tankar om matchen och Jon Knuts gästar. 

2022-09-29
Länk till avsnitt

"En Patrik Norén-match"

Rasmus Näsman och Martin Söderek pratar ned Leksands hemmapremiär mot Skellefteå. Gästar gör också backen Patrik Norén. 

2022-09-22
Länk till avsnitt

"Varje säsong lever sitt eget liv"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet, Siljan News podcast om livet i och kring Leksands IF, gästas Mats Ingels och Rasmus Näsman av föreningens vd Andreas Hedbom och general manager Thomas Johansson.
"Bra spel i serien, mindre bra i slutspelet. Men det är mycket vi tar med oss in i framtiden från den gångna säsongen. Vi har byggt en otroligt bra grundstomme som vi nu skall utveckla".
Att spelare kommer och går är helt naturligt.
"Runt jul fick jag indikationer på att andra klubbar var intresserade av Juvonen, Hrivik och Cehlárik. Men redan i oktober hade vi börjat titta på olika alternativ, det gäller att spana hela tiden och att aldrig känna sig klar".

Vi pratar också om mopeder, leksandshjärtan större än Siljan, skägg, statistik och om anledningen till att föreningen bryter kontrakt med spelare. Rasmus väljer ut säsongens sämsta och bästa stunder för dam respektive herrlaget.

2021-04-28
Länk till avsnitt

"Större under har skett"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet, Siljan News podcast om livet i och kring Leksands IF, gästas Mats Ingels och Rasmus Näsman av Magnus Sigge Svensson och herrlagets lagledare Christer Siik.

Vi pratar förstås om slutspelet både då och nu. Vad som skiljer svenska slutspel från utländska och att det gäller att tro på det man gör och att våga. Sigge minns matcher i hallar utan gavlar där publiken rökte på läktarna, berättar också om hur en bra rumskompis skall vara, om Björn Doverskogs starka ledarskap i Leksands IF på 80-talet, om att bygga framgångsrika lag, få spela med sina idoler och hur det är att kunna skjuta både right och left.
Christer Siik ger oss en inblick i allt det där runtikring laget som måste funka i ett slutspel.

2021-04-13
Länk till avsnitt

"Jag tycker nog att vi skulle ha kunnat vara ännu högre upp i tabellen"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet, Siljan News podcast om livet i och kring Leksands IF, gästas Mats Ingels och Rasmus Näsman av Tomas Forslund och Martin Karlsson. Martin Karlsson har spelat länge i den blåvita tröjan och varit med om alldeles för många kvalspel. Nu är han framme vid sitt första SM-slutspel, något han ser mycket fram emot.

?Det här skall bli kul. Det har funnits lag i den här föreningen genom åren som inför en match tänkt att om vi tar en poäng ikväll så är det en ren bonus. Så är det inte i år. I år kliver vi in på isen för att vinna och det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan? berättar Martin.

Om den slutliga tabellplaceringen säger han.

?Jag tycker nog att vi skulle ha kunnat vara ännu högre upp?.

En av Leksands IF:s många spelare som har upplevt SM-slutspel är Tomas Forslund som också gästar veckans avsnitt.

?Det jag minns bäst är nog finalerna mot Djurgården 1989. Vi skulle spela i Globen för första gången och åkte ner till Stockholm dagen innan och laddade upp med att gå på Melodifestivalen och efteråt gick vi på McDonald´s, så var det på den tiden?.

2021-04-06
Länk till avsnitt

"Ankedot"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet, Siljan News podcast om livet i och kring Leksands IF, gästas Mats Ingels och Rasmus Näsman av Christer Abris, general manager Thomas Johansson och två glada vaktmästare som brister ut i sång.
Thomas Johansson som i det stora är nöjd med säsongen men det finns också något som skaver och som bör rättas till avslöjar han i avsnittet.
"Men jag är förvånad att vi har hittat in på det rätta spåret så snabbt som vi har gjort. Nästa säsong kommer våra motståndare att möta oss med en helt annan sportslig respekt än de gjorde i inledningen av den här säsongen" säger Thomas
Christer Abris har tre SM-guld med Leksands IF och det är det första som gett honom det största intrycket.
"Vi stod på isen och inväntade ett besked hur matchen i Scandinavium hade slutat och när beskedet kom så brakade atombomben loss. Vi hade poliseskort sista biten hem till Leksand och hela byn kokade när vi klev av bussen"

2021-03-30
Länk till avsnitt

"Jag längtar till arenan varje dag"

Mats Ingels och Rasmus Näsmans gästas den här veckan av Jesper Kandergård en av lagets yngre spelare som tagit en ordinarie tröja i år.
?Det här verkar som en lämplig säsong att få sitt genombrott på?, skrattar han.
Vi pratar om att han är ännu en av en lång rad hockeyspelare från Arvika som hamnat i Leksand och varför mixen gammalt och ungt funkar så bra.
?De äldre spelarna i laget har gjort det lätt för oss nykomlingar att ta sig in i gemenskapen både på planen och utanför, säger Jesper?
Sen ställer vi oss frågan hur kul det är att gå på hockey idag. Det finns faktiskt folk som lyckats nypa biljetter till de stängda eventen. Ruth och Jan-Ove Fix är två av Leksands supportrar som lyckats med bedriften att få gå på matcherna.
?Vi missade de första två hemmamatcherna men efter det har vi varit på plats, vi delar bord i restaurangen med ett par från Ludvika och ett par som flyttat hit från Mariestad för att få närmare till Leksands hemmamatcher?
Hur säsongen slutar är det ingen som vet men Ruth har förhoppningar om att få fira ett SM-guld igen.
?Kanske inte i år, men inom snar framtid. Jag var på plats i Göteborg 1975 när Leksand slog Brynäs på neutral plan. Roland Eriksson avgjorde. Det vill jag vara med om en gång till i livet? säger Ruth.
Trevlig lyssning!

2021-03-23
Länk till avsnitt

"Är jaget bra så är laget bra"

Mats Ingels och Rasmus Näsmans gästas den här veckan av Johan ?Frallan? Fransson som går skadad och längtar tillbaka till rinken och laget igen.
"Jag kanske hinner tillbaka, ju fler matcher som skjuts upp desto bättre för mig."
Han har sina teorier om att gå långt i ett slutspel.
"Är jaget bra så är också laget bra, vilket är viktigt. Sen gäller det att du som spelare verkligen njuter av stunden och spelar med glädje"
Finns det något lag ni inte vill möta i ett eventuellt slutspel?
"Nej, däremot är det nog så att vi kanske inte är någon önskemotståndare för de andra lagen" säger Fransson
Veckans andra gäst heter Tobbe Olsson och är klubbchef för Leksand Superstars som gästar oss för att summera Halsdukens dag. Vi vet att det blir pengar till Tobias Forsbergs stiftelse, mer pengar till ungdomshockeyn och Leksands IF men vad gör ni med resten?
"Vår förening (Superstars) har dragits med en ryggsäck med gamla skulder som vi nu kan betala bort. I stället för ett oroande underskott för det här året så skapar vi en kudde att vila på. Så vi vänder verksamheten från ett mörker till den bästa säsongen någonsin för Superstars" säger Tobbe Olsson.

2021-03-16
Länk till avsnitt

"Jobbar du hårt så kommer flytet"

Mats Ingels och Rasmus Näsmans gästas den här veckan av Fredrik Forsberg som precis förlängt sitt kontrakt med föreningen. Han minns hur det var att komma till Leksand som bortalag, en inte allt för trevlig upplevelse, och han är glad att få representera föreningen idag.
"Jag stortrivs i den här härliga byn med alla fantastiska fans, säger Fredrik Forsberg"
Om sina kedjekamrater har han bara gott att säga.
"Jon Knuts och Martin Karlsson är båda människor som ger 100 procent varje dag oavsett om det är match eller träning vilket i sin tur gör att jag också måste göra det annars skulle vi inte funka ihop. Så det blir som en extra push för mig att spela med dem. Dessutom, jobbar du hårt så kommer flytet, säger Fredrik.

Veckans andra gäst heter Alexander Bröms och kommer från första maj att leda Leksands IF:s damlag i egenskap av sportchef. "Det känns bra att vara tillbaka i föreningen. Jag bor ju här i Leksand och jobbar just nu som gymnasielärare men kliver in i min nya roll i maj. Just nu har vi bara två spelare på kontrakt och tanken är att försäsongsträningen skall dra i gång i mitten på maj, så jag har att göra, säger Alexander"

 

2021-03-02
Länk till avsnitt

"Föreningen är värd att äntligen få spela matcher där vi kan vinna något"

Mats Ingels och Rasmus Näsmans gästas den här veckan av Mikael Karlberg från herrlagets ledarstab. Han minns lyriskt hur det var på 90-talet när han själv som spelare längtade till våren då slutspelet startade och köerna till gamla Ishallen ringlade ända upp till Furuliden.

? Vi har inte börjat att prata om slutspelet än. Inte lagt någon målsättning men är vi bara beredda och påställda så kan vi slå alla lag. Den här föreningen är värd att äntligen få spela matcher där vi kan vinna något, säger Karlberg.

Veckans andra gäst ansvarar för 32 målvakter inom föreningen och han har tvärkoll på varenda en av dessa.
? Allt handlar om förberedelser och dokumentation, säger målvaktstränaren Alexander Millner.
Alexander triggas i gång när han får lösa problem och leda målvakter framåt och sägs vara en stor del av Janne Juvonens framgångar.
I veckans avsnitt får vi också svaren på om en målvakt kan övermatchas, hur man får en grupp att jobba tillsammans, varför herrlaget har korta träningar, Cehlariks rehab, hur svårt det är att bära Leksands matchtröja i motgång och hur viktigt spelet utan puck är och mycket annat.

2021-02-23
Länk till avsnitt

"Jag har ingen lust att åka någonstans"

Samma podcast men ny publiceringsdag, det är vad som gäller för Dalarnas Stolthet, Siljan News podcast om livet i och kring Leksands IF. Från och med nu kommer avsnitten publiceras på tisdagar i hopp om att lyckas fånga upp och behandla så mycket som möjligt av det som hänt men också vad som väntar LIF. Mats Ingels och Rasmus Näsmans första gäst är herrlagets back Jonas Ahnelöv som berättar om säsongen så här långt, den omtalade matchen mot Frölunda, vad han tillbringar sin lediga tid till och mycket, mycket mer. Ahnelöv fick också svara på hur han ser på sin framtid i Leksands IF i och med att det nuvarande kontraktet löper ut efter den pågående säsongen.
? Vi har faktiskt börjat prata vilket är kul. Vi får se om vi kommer överens bara men det verkar som att Leksand vill ha kvar mig vilket är positivt, säger Ahnelöv.

Trevlig lyssning!

2021-02-16
Länk till avsnitt

"Nytt perspektiv på livet"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF, träffar vi #16 Daniel Gunnarsson. Han har fått ett helt annat perspektiv på livet och det har ingenting med spelsystem att göra, nybliven pappa som han är. Vi pratar med honom om tryggheten att ha en backpartner, rehabträning, juniorer, Mariah Carey, fördelen med att bo i Leksand, det speciella med slutspel och mycket annat.

Trevlig lyssning!

2021-02-05
Länk till avsnitt

"Passion och halsduk"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF, träffar vi Jon Knuts, Linnea Sjölund och Tobbe Olsson. Jon konstaterar att det är nya tider för föreningens herrlag som numera tittar uppåt istället för nedåt i tabellen. Linnea fick vänta i 99 matcher innan hon satt första målet och detta i ett läge då det som mest behövdes. Tobbe Olsson är glad för fansens uppslutning kring ?Halsdukens dag? och berättar hur föreningen jobbar när ingen får gå på matcherna live. Sen blir det en del snack om att täcka skott, passion, Lill-Kaffe, pappskallar, få damlaget att funka som en enhet och mycket annat.

Trevlig lyssning!

2021-01-29
Länk till avsnitt

"Slutspel det skulle vara kul"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF, så träffar vi August Berg som delar med sig av sina innersta tankar till herrlagets framfart. Hanna Sköld gästar oss likaså och maken till spelsugen hockeyspelare är svår att hitta. Hon är äntligen tillbaka efter skada och siktar nu uppåt med sitt lag. Dessutom blir det snack om vilken lagdel målvakter, backar eller forwards som egentligen är bäst. August avslöjar också att det spelas schack i herrlaget, vilka som gnuggar geniknölarna hör du i veckans avsnitt.

Trevlig lyssning!

2021-01-15
Länk till avsnitt

"Tumbrottning"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF gästas vi av målvakten Axel Brage som den här säsongen har upplevt mer motgång än framgång. Men han är lika lugn för det. Vi pratar ljusglimtar, tumbrottning och hur man tacklar sämre tider. Kajsa Armborg och Mathias Olsson från SDHL-laget gästar också vår studio och att laget ligger pyrt till är ingen större hemlighet. Vi pratar om hur de ska reda ut stormen och om hur svårt det är att komma ihåg positiva saker som de kan bygga vidare på. Det är betydligt enklare att minnas misstagen. Herrlaget går stabilt. Rasmus Näsman påstår att laget nu äntligen är av med förlorarstämpeln. Sen blir det också snack om stekpannor.

Trevlig lyssning!

2021-01-08
Länk till avsnitt

"Tumbrottning"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF gästas vi av målvakten Axel Brage som den här säsongen har upplevt mer motgång än framgång. Men han är lika lugn för det. Vi pratar ljusglimtar, tumbrottning och hur man tacklar sämre tider. Kajsa Armborg och Mathias Olsson från SDHL-laget gästar också vår studio och att laget ligger pyrt till är ingen större hemlighet. Vi pratar om hur de ska reda ut stormen och om hur svårt det är att komma ihåg positiva saker som de kan bygga vidare på. Det är betydligt enklare att minnas misstagen. Herrlaget går stabilt. Rasmus Näsman påstår att laget nu äntligen är av med förlorarstämpeln. Sen blir det också snack om stekpannor.

Trevlig lyssning!

2021-01-08
Länk till avsnitt

"Skruva av huvudet sätt det under armen och kör"

I veckans avsnitt gästas vi av general manager Thomas Tjomme Johansson. Han berättar att det bara hann gå en period av säsongens premiärmatch innan det första mailet kom som idiotförklarade honom. Han tycker att herrlaget nått stor effekt på kort tid men att laget inte fått med sig tillräckligt med poäng. Vi pratar om inställda matcher, scouting av eventuella nyförvärv, juniorer, finsk lakrits, arkitektur, och lyckan över att kunna bevisa att du i Leksand visst kan utvecklas som hockeyspelare. Sen berättar han om den speciella situation som rådde i omklädningsrummet när han fick beskedet att Brynäsmatchen skulle ställas in och han skulle meddela laget men inte vågade gå in i omklädningsrummet. Sen kan vi inte undanhålla er att Rasmus Näsman tydligt har förändrats sedan förra avsnittet. Allmän varning utfärdas härmed. Vad det gäller? Det hör du i veckans avsnitt.

Trevlig lyssning och God Jul!

2020-12-18
Länk till avsnitt

"Det är fystränarnas fel"

I veckans avsnitt träffar vi fystränare Jesper Gillerås som påstår att det är fystränarnas ?fel? att hockeyn ser ut som den gör idag. Dessutom lämnar han tips hur man skall tänka inför julfrosseriet. Elin Lundberg fick äntligen göra comeback efter barnafödande i SDHL förra helgen och hon berättar om upplevelsen. Men nu har coronasmittan hittat in i laget och laget har satts i pausläge vilket tränare Anton Bokull berättar mer om. Vd Andreas Hedbom kikar också in i vår studio och lämnar lägesrapport över hur Leksands IF mår och så slår vi en signal till Emil Heineman som är på uppdrag med Juniorkronorna.

Trevlig lyssning!  

2020-12-11
Länk till avsnitt

"Det blir kul efter jul"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF, gästas vi av damlagets skadade kapten Hanna Sköld och en Mattias Ritola som snart är tillbaka i spel igen. Vi pratar med Hanna om hur damerna skall vända läget, våndan av att gå skadad och inte kunna bidra, den nya rösten i båset och mycket annat. Dessutom råkar detta vara avsnitt 100 så vi gör en tillbakablick och hör Sofia Engström, Jens Nielsen och Magnus Sigge Svensson. Mattias Ritola pratar om de förhoppningar han har på sitt lag efter jul, det ser bra ut. Sen berättar han om den stora snackisen efter Brynäsmatchen, trashtalket som fick hela laget att skratta.
Avsnittet presenteras av bojobba.se.

Trevlig lyssning!

2020-12-04
Länk till avsnitt

"Spelarna är som robotar"

I veckans avsnitt  träffar vi Mattias Kolan Karlsson som just nu går klubblös. Familjen bor kvar i Leksand och det är just familjen som nu äntligen står i fokus för Kolan. Vad som ligger bakom uttrycken att domarna inte dömer något längre och att spelarna agerar som robotar hör du honom förklara i avsnittet. En annan Mathias med efternamnet Olsson kikar också in i vår studio. Mathias har nu anslutit till damlagets ledarstab och vi får höra hans tankar om att kunna lyfta laget till säker mark.

Trevlig lyssning!

2020-11-27
Länk till avsnitt

Bermudatriangeln

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, om livet i och kring Leksands IF, träffar vi idag Amanda Johansson som avskyr att släppa puckar bakom sig. Med sig har hon sin tränare Lars Stenmark som berättar om hopplösheten i att försöka få ihop ett fulltaligt lag till träningar och matcher. Sen får vi en muntlig guidning in i det allra heligaste vad det gäller herrlaget. Materialförvaltare Jesper Korning berättar om vem som är mönsterspelaren vad det gäller ordning och reda utanför rinken. Han avslöjar också vilken av spelarnas klädskåp som kallas för Bermudatriangeln. Frågan är om han skarvar när han säger att du måste plugga sju år på KTH för att få titulera dig matris?

Trevlig lyssning!

2020-11-20
Länk till avsnitt

"Nu hamnade jag i hetluften igen"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet, träffar vi Patrik Norén, Maria Holm Peters och Lars Stenmark. Vi pratar om det uppkomna läget i landet, hur det är att flytta hemifrån för första gången och hamna i Leksand, vi pratar också om domarnivåer, vinster, powerplay, slagsmål, kostymer, läget i lagen, om hockey är viktigare än livet och så får vi äntligen reda på vad som ligger bakom den senaste snackisen om rabattkuponger i herrlaget.
Trevlig lyssning!

2020-11-13
Länk till avsnitt

"Det ser bra ut"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet gästas vi av Jesper Ollas som avslutade sin karriär med att passa en junior som sköt upp klubben i SHL. Just juniorer är något vi fokuserar på i veckans avsnitt när Jeppe är hos oss. Som ansvarig för juniorverksamheten berättar han om den vetenskap som ligger bakom utvecklingen av framtiden. Tuva Kandell fick förra året lyfta TV-pucks bucklan så med andra ord är hon inte direkt lastgammal men redan en viktig kugge i SDHL-laget. Hon berättar att flickverksamheten växer så att det knakar i föreningen så framtiden ser ljus ut även på damsidan. Vi tittar med andra ord framåt i avsnitt 96.

Trevlig lyssning!

2020-10-30
Länk till avsnitt

"Mycket lenare skridskoåkning"

I veckans avsnitt gästas vi av Elin Lundberg och Calle Själin. Elin som äntligen är nära comeback efter att i somras ha fött en framtida damspelare. Vi pratar om längtan tillbaka till matchspel och om hur livet naturligt förändrats sedan hon blev mamma. Calle Själin är extra nöjd med sin för säsongen lenare skridskoåkning?!? Vi pratar om Calles utveckling som gått från att ha varit utlånad till att nu spela i första backpar, sen blir det en del om skador, bussåkning och flyg också.

Trevlig lyssning!

2020-10-23
Länk till avsnitt

"Jag är som en köttbit på marknaden"

I veckans avsnitt av vår podcast Dalarnas Stolthet gästas vi av Filip Forsberg som pratar om den synnerligen konstiga situationen NHL befinner sig i och om sin längtan till det av hans två favoritställen som han för tillfället inte befinner sig på. Herrlagets lagledare Christer Siik berättar hur han lägger pusslet för att laget skall kunna resa tillsammans och Kajsa Armborg och Lars Stenmark från damlaget pratar om en positiv förlust och ser fram emot en spelledig helg.

Trevlig lyssning!

2020-10-16
Länk till avsnitt

"Förändring tar tid"

I veckans avsnitt gästas vi av herrlagets tränare Björn Hellkvist som pratar om vikten av att inte vilja fly och ta den enkla vägen och att förändring tar tid. Dessutom berättar han om när han spelade blockflöjt i skolan och fick den udda ordern från läraren. Amanda Johansson kikar också in i veckans avsnitt. Hon är en av målisarna i damlaget och var på vippen att lägga av när Leksands IF hörde av sig. Nu har hon hittat upp på rätt spår igen mycket tack vare föreningens målvaktstränare Alexander Millner som också hälsar på i vår studio.

Trevlig lyssning!

2020-10-09
Länk till avsnitt

"Hockeyfrilla"

I veckans avsnitt gästas vi av Moa Viklund och Johan Frallan Fransson. Vi pratar om att längta tillbaka från en skada, små marginaler, kringflackande liv, hockeyfrilla och ordning och reda.

Trevlig lyssning!

 

 

2020-10-02
Länk till avsnitt

"Vinnarmentalitet"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet gästas vi av herrlagets Martin Karlsson och från damlaget kommer Kajsa Armborg och Lars Stenmark. Vi pratar om allt från bajsnyanser, spelsystem, vila, återvändare till vinnarmentalitet och att man måste ha roligt medan man håller på. Just ja, vi kollar också hur det går med Rasmus vad och då menar vi inte muskeln.

Trevlig lyssning!

2020-09-25
Länk till avsnitt

"Det är nästan som i hockeyskolan"

I säsongspremiären gästas vi av damlagets kapten Hanna Sköld och hennes coach Lars Stenmark. Rasmus Näsman pratar autobahn, Emil Heineman längtar till lördagens premiär och så pratar vi med Thomas Tjomme Johansson om hur det är att bygga lag i coronatider.

Trevlig lyssning!

2020-09-18
Länk till avsnitt

"Det finns viktigare saker än hockey"

I veckans avsnitt gästas vi av Leksands IF:s klubbdirektör Andreas Hedbom som berättar hur föreningen agerar i den nu uppkomna situationen med coronaviruset.

Trevlig lyssning

2020-03-13
Länk till avsnitt

"Jag är inte orolig"

I veckans avsnitt av Dalarnas Stolthet pratar vi med kapten Martin Karlsson om att leva i den kommande kvalbubblan, att känna trygghet i att laget blivit allt bättre, videogranskningar och vem i laget han inte skulle ringa till för att be om hantverkshjälp. Lars Stenmark som basar i föreningens SDHL-lag gästar oss och pratar om kvartssamtal, SDHL:s framtid och sin kärlek till hockeyn. Dessutom konstaterar vi att han vet hur man sätter en käpp i hjulet för Björklöven, något som kan vara en bra kunskap inför herrlagets stundande kval.

Trevlig lyssning!

2020-03-06
Länk till avsnitt

Segerorganisatören

I veckans avsnitt träffar vi rubrikernas Nils Åman som i veckan fick göra sin SHL-debut mot Frölunda. Kajsa Armborg kikar också in. Hon vann den interna poängligan men har inte riktigt skakat av sig det snöpliga slutet i kvartsfinalen mot HV-71. Forskaren Mikael Swarén från Leksand jobbar med projektet Nollvisionen som ska minska antalet hjärnskakningar inom hockeyn hälsar också på i studion.

Trevlig lyssning!

2020-02-28
Länk till avsnitt

Domherre

I veckans avsnitt pratar vi med herrlagets lagledare Christer Siik om varför inte Matt Carey får spela och hur man bokar hotellrum som kanske inte behövs. Damlagets Annie Silén laddar om för kvartsfinal två mot HV 71 och tror sig ha hittat segerreceptet och så gästas vi av förre SHL-domaren Daniel Winge som nådde sina drömmars mål för att sedan lägga av.

Trevlig lyssning!

2020-02-21
Länk till avsnitt

Vinter i Sibirien

I veckans avsnitt får vi besök av en kille som kanske har tagit den längsta vägen från Borlänge till Leksand. Enligt kartan är det bara fyra och en halv mil men resan som Andreé Hult har gjort är betydligt längre, nämligen den via Sibirien. Damerna spelar dubbelmatcher i helgen vilka är deras sista innan slutspelet börjar och vi tar ett snack med Hanna Sköld och Kajsa Armborg. 

Trevlig lyssning!

2020-02-14
Länk till avsnitt

"Lika bra att du blir hockeyproffs"

I veckans avsnitt träffar vi en hockeyspelare som har gjort något mycket ovanligt inom svensk klubbhockey, vad hör du förstås i podden. Annie Silén är hennes namn och hon spås bli en av framtidens stjärnor i Damkronorna. Just nu finslipar hon formen tillsammans med sitt SDHL-lag inför slutspelet. Runt herrlaget händer det en hel del som bekant. Johan Fransson gästar oss och ger oss en inblick i livet som hockeyspelare. Hans pappa sa tidigt att det vore bäst om han blev hockeyproffs för så mycket annat passade han inte för. Hör om tränarbytet, husköp i Leksand, den konstiga säsongen, att spela i andra länder, och när hatstormen kom på sociala medier.

Trevlig lyssning!

2020-02-07
Länk till avsnitt

Läxförhör

I veckans avsnitt träffar vi Nicole Hall och Lars Stenmark som ger oss en inblick i föreningens SDHL-liv med läxförhör, långa bussresor och en otrolig sammanhållning. Rasmus Näsman analyserar, pratar klyschor och tycker att herrlaget skall spela mera långsamt?!?

Trevlig lyssning!

2020-01-31
Länk till avsnitt

"Var nära att slänga OS-bronset"

I veckans avsnitt lämnar vi våra elitlag och försöker svara på frågan vad det är med hockeyn som är så engagerande. Per Erik Eklund, firad NHL-stjärna, har spelat och tränat på alla nivåer och hade kunnat dra sig tillbaka och njutit av alla guld och priser han fått. Men det gör han inte. Idag tränar han Leksands U-16 elitlag och han gör det med passion. Frågan är vad det är som driver honom?

Trevlig lyssning!

2020-01-24
Länk till avsnitt

11 centimeter mellan öronen

I veckans avsnitt pratar vi med Elin Lundberg om damhockeyns utveckling, hennes blivande roll som mamma och att hon en gång i tiden körde över en av bröderna Bibic. General manager Thomas Tjomme Johansson och analytikern Petter Carnbro kikar också in i vår studio och pratar statistik, lagbyggen och TÅLAMOD.

Trevlig lyssning!

2020-01-17
Länk till avsnitt

Sagofarbrorn

I veckans avsnitt träffar vi Gunnar Persson backansvarig i herrlaget. Han berättar om sin dolda talang som laget i veckan fick ta del av. Tuva Kandell som är mitt i sin mest spännande säsong hittills i karriären, damcoachen Lars Stenmark som kanske har ett ess i rockärmen och Mikael ?Challe? Karlberg som nu är redo för resten av J-20 lagets säsong som startar om i helgen.
Trevlig lyssning

2020-01-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.