Sveriges 100 mest populära podcasts

Svartviken rollspelspodd

Svartviken rollspelspodd

En actual-play rollspelspodd från västkusten som tycker om att testa nya spel!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svartviken.netlify.com

Avsnitt

De Försvunna Soldaterna - Avsnitt 1

Året är 1947 och rollpersonerna skickas till Kiruna utav utrikesråd Rask för att utreda försvinnandet av 43 stupade tyska soldater.
2017-10-25
Länk till avsnitt

De Försvunna Soldaterna - Avsnitt 2

Rollpersonerna har blivit bjudna på middag hos Disponent Hammar.
2017-11-01
Länk till avsnitt

De Försvunna Soldaterna - Avsnitt 3

Rollpersonerna fortsätter sina efterforskningar.
2017-11-08
Länk till avsnitt

De Försvunna Soldaterna - Avsnitt 4

Rollpersonerna kommer till gruvan efter att blivit väckta av sprängningarna.
2017-11-15
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 0 - Förberedelser

Vi skapar rollpersoner och utforskar rollspersonernas relationer till varandra med hjälp av *Tarot Relationship Engine*. Om du vill hoppa direkt till äventyren istället kan du skippa det här avsnittet och gå till avsnitt 1: *En explosiv inledning*.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 1 - En explosiv inledning

I första avsnittet av *The Laundry* träffar vi våra tre protagonister - Jack "Mad Jack" Churchill, Henry Alexander och Ben Watkins. De är agenter för den hemliga byrån The Laundry som arbetar för att skydda Storbrittanien mot Lovecraftianska hot. I detta första avsnitt introduceras vi till ett hemmaskrivet äventyr med fokus på mysterier och mardrömslik byråkrati. Äventyret börjar med att rollpersonerna får i uppdrag att undersöka en explosion och vem som ligger bakom.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 2 - Lägenheten

Efter en explosion på kontoret fick rollpersonerna i uppgift att undersöka vad som hänt och vem som ligger bakom. De listar snart ut att det är Clint Wood, en Laundryagent, som ligger bakom. Han verkar ha stulit någonting från magasinet. Frågan är bara vad har han stulit och varför.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 3 - Clint Woods rum

Våra hjältar har listat ut var Clint Wood bor och åkt till hans lägenhet. Där träffar de Jessica Hollow som bor tillsammans med Clint. Hon berättar att Clint betett sig konstigt de senaste veckorna. Henry drar slutsatsen att han måste vara besatt. Nu är det dags att undersöka Clints rum. Kan de hitta vad de behöver för att föra sina undersökningar framåt?
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 4 - Ödehuset

Ben efterforskar Joachim Prinsloos förehavanden och dennes koppling till gruvan där *Cullinan 1* hittades. Rollpersonerna debatterar frukostplaner, och får reda på avgörande information för den framtida utvecklingen av fallet. Hur väl fungerar The Laundrys byråkratiska system egentligen? Är det för långsamt för att rollpersonerna ska hinna i tid?
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 5 - Forskningslabb B11

Rollpersonerna tvingades välja om de skulle bege sig till ödehuset, där Clint Wood tros befinna sig, eller åka ut till Forskningslabb B11 där de kan hitta professor Karolina Guldhede. De valde att prioritera ödehuset i första hand, och möttes där av en obehaglig scen. De vänder nu blicken mot Forskningslabbet, där de hoppas få svar på många av sina frågor.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 6 - Familjesamtal

Forskningslabb B11 låg i ruiner. Alla boende där var döda. Professor Karolina Guldhede fanns ingenstans att hitta. Nästa steg verkar vara ett besök på *Naturhistoriska Museet*, men först bestämmer sig Henry för att kontakta sin far för att ta reda på mer information om *Cullinan I*.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 7 - Ankomsten till naturhistoriska

Flera ledtrådar leder rollpersonerna till *Naturhistoriska Museet* i London. Två anställda där har kidnappats, och det finns tecken på att där finns en rymdutställning med en rymdsten som kanske innehåller uridinium. Men besöket går inte så enkelt som man kan hoppas, och våra hjältar ställs inför oväntade utmaningar.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 8 - Skarpt läge

Det är något som inte stämmer på *Naturhistoriska Museet* i London. För visst är det inte tänkt att dinosaurier ska vakna till liv och attackera besökarna? Våra hjältar befinner sig i en ruskig knipa, och att de är uppdelade och stöter på egna problem gör inte saken bättre.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 9 - Konvalescens

Besöket på *Naturhistoriska* blev inte riktigt som våra hjältar hade tänkt sig. Levande dinosaurier och skurkar som beskjuter dem är inte den sortens besök på museet man hoppas på. Lyckas rollpersonerna sätta stopp för skurkarnas framfart, eller har allt varit förgäves?
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 10 - Professor Guldhede

Under sjukhusvistelsen fick rollpersonerna reda på en del intressant information av Chad Bauer. Ben lyckades också hitta information rörande sekten *Röda Ögat*. Nu när åtminstone Henry är läkt nog för att ge sig ut på uppdraget igen fortsätter äventyret. Han och Ben bestämmer sig för att undersöka ett nytt spår om professor Guldhedes position.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 11 - Buckingham palace

Professor Guldhede är i säkerhet, men någonting händer vid *Buckingham palace* och rollpersonerna fick ingen vila innan de var tvungna att ge sig ut igen. Vad är det egentligen som pågår vid slottet, och kan rollpersonerna stoppa det?
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 12 - God save the queen

I den avslutande delen av Laundry-kampanjen anländer rollpersonerna med andan i halsen till *Tower of London*, där drottningen rapporterats befinna sig. De måste nu lista ut hur de ska stoppa henne från att genomföra sin plan, vad den än må vara.
2017-12-22
Länk till avsnitt

The Laundry - Avsnitt 13 - Eftersnacket

I Svartvikens första eftersnack diskuterar vi bland annat regelsystem, karaktärsutveckling, och spelvärlden i *The Laundry*. Vi pratar också upplevelser och lärdomar från att spela rollpersonerna, och vad vi tyckte om kampanjen - både från ett spelar- och ett spelledarperspektiv.
2017-12-22
Länk till avsnitt

Skräddaren från Mira - Avsnitt 1

Första avsnittet med speltestet av Coriolis-scenariot Skräddaren från Mira, av och med Axel Widén.
2017-12-22
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 0 - Förberedelser

Vi förbereder oss för att ge oss av ut i Tredje Horisonten. Vi skapar rollpersoner och ett skepp och är nu redo att spela Fria Ligans Coriolis!
2017-12-22
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 1 - Aftonfalken

Rollpersonerna tvingas söka skydd från korsarer i ett närbeläget asteroidfält och finner där ett mystiskt, övergivet skepp.
2017-12-22
Länk till avsnitt

Skräddaren från Mira - Avsnitt 2

Agenterna har fått i uppdrag att hitta en bioniker som skapat koden i en kub. Med hjälp av en ung gatuflicka, ett tjaskigt laboratorium och många småbetalningar birr har de lyckats undersöka kuben. Undersökningen visade på spår av en tygfabrik på hög höjd. Agenterna ger sig iväg för att hitta var kuben skapades. Men mäktiga grupper står i deras väg...
2017-12-22
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 2 - En orolig moder

Rollpersonerna beger sig till Coriolis för att hämta ut belöningen för Aftonfalken, men resan skapar friktion mellan Istibac och Batra och väl där inser de att Aftonfalken bara är början på något större...
2017-12-22
Länk till avsnitt

Skräddaren från Mira - Avsnitt 3

Agenterna lämnar skräddarens boning med en stor explosion bakom sig. Skakade efter mötet med pariatet måste de nu söka upp en präst ur sökarnas cirkel. Men först får de ett samtal från sin uppdragsgivare. Det blir ett möte som väcker starka känslor...
2017-12-22
Länk till avsnitt

Skräddaren från Mira - Avsnitt 4

Agenterna ställs inför ett svårt dilemma. Inre moraliska kompasser och religös tro ställs på sin spets.
2017-12-27
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 3 - Portalhopp

Rollpersonerna knyter ihop säcken på Coriolis; Sheyda träffar sin gamla kollega på Bulletinen och Istibâc säger adjö till sin forna mecenat vid Stiftelsen. Sen beger de sig ut i Tredje Horisonten i Elaheh Ghals fotspår.
2018-01-02
Länk till avsnitt

Skräddaren från Mira - Avsnitt 5

Den spännande upplösningen i äventyret Skräddaren från Mira. Snabba beslut behöver fattas ifall rollspersonerna ska hinna plocka upp den panikslagna skräddaren innan pariatet tar henne. Om pariatet nu är där och hon inte bara snedtrippat på droger... Avsnittet innehåller även eftersnack där vi ger input till Axels fortsatta arbete med scenariot och får reda på alternativa vägar i äventyret.
2018-01-03
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 4 - Akkanah 3

Besättningen ombord Kharda anländer till rymdstationen Akkanah 3 och påbörjar sökandet efter prospektören Azadeh Maa, och Batras fejd med Chai antar nya proportioner.
2018-01-05
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 5 - Prospektören som Ikonerna övergav

Besättningen lyckas äntligen lokalisera prospektören Azadeh Maa, men hon är inte riktigt som de förväntat sig och det hon har att berätta om Qutar gör dem illa till mods.
2018-01-12
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 6 - Qutar

Mötet med Azadeh Maa blev en mörk affär. Vad var det egentligen som besättningen ombord Kerrach mötte på den ödsliga isplaneten?
2018-01-19
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 7 - Isens hemlighet

Rollpersonerna upptäcker en hemlig kammare under isen på Qutar. Vilka hemligheter har slumrat ostört här?
2018-02-02
Länk till avsnitt

Lamashtus Grav - Avsnitt 1

Vi spelar en grupp politiska och religiösa aktivister på den GEMA-befriade basen Golgata som får en mystisk patient till sin sjukstuga.
2018-02-02
Länk till avsnitt

Lamashtus Grav - Avsnitt 2

Besättningen av sjukstugan får upp ett spår av den mystiska försvunna patienten och Jelena får en vision om sin plats i situationen
2018-02-09
Länk till avsnitt

Lamashtus Grav - Avsnitt 3

Konflikterna inom gruppen fortsätter och spåret efter den försvunna patienten leder till en mystisk kult av drömvävare. Kan de tänkas veta något om Deva, drömlås eller den vita fadern?
2018-02-16
Länk till avsnitt

Lamashtus Grav - Avsnitt 4

Jakten leder besättningen ut på allt djupare vatten. Men i mörket vid Lamashtus grav är allt inte som de verkar och de riskerar att ta sig vatten över huvudet.
2018-02-23
Länk till avsnitt

Lamashtus Grav - Avsnitt 5

Rollpersonerna ställs inför ett val. Borde de öppna Lamashtus Grav. Bara gudarna vet.
2018-03-02
Länk till avsnitt

Lamashtus Grav - Avsnitt 6

Gamla konflikter blossar upp samtidigt som de möter... något i graven. Finner Jelena tröst hos sin gud? Vad är Mei egentligen? Går Berhanu att lita på? Kommer Indy att rädda dem alla? Svaren finner ni i det sista avsnittet av Lamashtus grav!
2018-03-09
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 8 - Främlingar

Långt under Qutars is inser rollpersonerna att de inte är ensamma. Men vilka är det som har kommit hit? Och kanske framförallt...hur ska Istibâc, Sheyda och Batra kunna komma ut?
2018-03-16
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 9 - Snö

Batras hemlighet är avslöjad! Vad ska besättningen tycka om henne nu? Kanske spelar det ingen roll med de främmande varelserna hack i häl och Qutars oförlåtande väder överallt runt omkring dem...
2018-03-23
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 10 - Mellansnack

Ett mellansnack för vår Corioliskampanj där vi diskuterar äventyret so far.
2018-04-06
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 11 - Batoors Måne

Rollpersonerna blir undsatta av en mystisk ädling med oklara motiv. De stöter även på en gammal vän...
2018-04-06
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 12 - Tariq Inameh

Khardas gamla tekniker uppenbarar sig som ett spöke från det förflutna och både Istibac och Sheyda ställs inför gamla misstag de kanske helst förpassat till glömska. Även Batra tvingas återbesöka sin bakgrund när Dar Bari Vardas ställer intima frågor.
2018-04-13
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 13 - Lugnet före stormen

Rollpersonerna smider desperata planer för att ta sig bort från Batoors Måne. Kan de verkligen lita på Tariq? Vad vill Bari Vardas egentligen ha av Batra? Och vad är Himmelsporten för något?
2018-04-20
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 14 - I vidundrets käftar

Det hettar till ombord Batoors Måne när rollpersonerna försöker fly. Allt ställs på sin spets för Batra, och hur är det ställt med Tariq egentligen?
2018-04-27
Länk till avsnitt

Att Vakna - Avsnitt 1

En grupp människor vaknar upp, utan minne, i ett övergivet rymdskepp.
2018-05-04
Länk till avsnitt

Att Vakna - Avsnitt 2

I Att Vakna fortsätter våra hjältar att utforska skeppet de vaknat upp på, ytterliggare ledtrådar hittas och kanske antydan till en räddning?
2018-05-11
Länk till avsnitt

Att Vakna - Avsnitt 3

Den avslutande delen av Att Vakna är här! Kommer våra hjältar få svar på vilka de är och varför de är här? Vad har egentligen hänt med skeppet? Kommer de lyckas ta sig härifrån?
2018-05-18
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 15 - Flykten

Rollpersonerna inleder sin flykt från Batoors Måne och får hjälp från oväntat håll.
2018-05-25
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 16 - Nyckeln till Himmelsporten

Khardas besättningen har plockat upp en ny bundsförvant: legionären Kharuk, eller Cas Chagdalan, som hon säger är hennes rätta namn. Hon letar också efter Elaheh, men varför?
2018-06-01
Länk till avsnitt

Det Förlorade Systemet - Avsnitt 17 - Ekharans öga

Rollpersonerna beger sig mot Amedo-systemet och den mystiska himlakroppen Ekharans öga. Chai är förvånansvärt samarbetsvillig.
2018-06-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.